Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ridjobrki wrote:Bogami, sada se vidi kako Wolfsburg ozbiljno pristupa poslu i meni je malo teško povjerovati da ga je gol-dva Turskoj na Koševu prodao...
Pa naravno da nije, ali sumnjam da je on Magathu bio jedini izbor za napadača jer Wolfsburg ozbiljno pristupa poslu. To što je upravo tada upao u reprezentaciju (u koju ne bi tada upao da ovi ostali nisu odlučili bojkotovati) ga je samo poguralo iz Teplica i učinilo da on bude primarni izbor pri dovođenju u VfL. Svaki trener će prije dovesti reprezentativca bilo koje države, nego nekog ko ne igra za reprezentaciju.
Nijedan iole ozbiljan trener nece dovoditi igraca na osnovu toga sto je upravo debitirao za reprezentaciju, i to reprezentaciju BiH. Sigurno da je ulazak u reprezentaciju pogurao Dzeku, ali daleko od toga da je to bio glavni faktor koji je odlucivao o njegovom prelasku u Njemacku. Mislim, dajte budite realni. Ovdje se radi o ozbiljnim ljudima, velikim parama, sofisticiranoj organizaciji, i to jos na celu sa Magathom tada.
Zar vi stvarno mislite da su struktura i nacin rada NSBiH nepoznanica u Evropi? Trebas biti dobro neupucen pa da na osnovu toga sto je neki Bosnjo zaigrao za BejHa repku par puta izletis 4 miliona ojra za njega.
Frankyee wrote:
izgleda da ce jos da dobro fali Dzemo.
Sušić kaže da je sa njim mislio riješiti lijevi bok ali ovaj se zahvalio. Čitam gdje Berberović kaže nešto tipa "trebala mu je tekma u Frakfurtu da pređe u Hannover a Sušić ga probao na lijevom beku".
Ako je stvarno tako srdačno pozdravljam njegov odlazak i nadam se da je vrijeme kada je repka bila samo protočni bojler za prodaju igrača fakat i definitvno prošlo. Igrač treba shvatiti da se u Hannover ide tako što se odigra sezona-dvije na pravom nivou u nekom Denizliju ili gdje je već on igrao pa te skaut tu primjeti pa ako ne pređeš ove godine u Bundesligu preći ćeš u neku štajaznam Bursu ili neki Trabzon pa ćeš godinu poslije možda omirisati i Bundesligu. E, onda to sve bude nagrađeno statusom prvotimca reprezentacije.
Je li Džeko možda dobio šansu preko repke da iz Teplica pređe u Wolfsburg i danas bude to što jeste?
Na kraju krajeva, budimo pošteni i recimo da je Džemo loš bek, nepouzdan u odbrani i beskoristan u napadu. Imao je dobru tekmu u onoj pobjedi na Parkenu i to je manje-više sve. Ostalo je neki donji prosjek...
Ako je bolji od njega na toj poziciji a da vec nije u reprezentaciji?, koliko ja vidim nama fale bar dva igraca na klupi (u odbrani)
Sta kad neko pokupi karon ili ne daj boze povredu?
Jah, od kada to selektor treba glumiti menadžera? Ah da, to je bila ustaljena praksa u prošlosti.
ps Stvar je jasna - Džemo nije odrađivao svoj posao kako treba, dakle, svoj jedini posao na terenu, i otpao je iz prvog tima. Vjerovatno je bio toliko loš da su i štoperi počeli konkurisati na njegovom mjestu.
Ovaj zaključak da treba igrati pošto je jedini bek nema smisla, ali baš nikakvog.
Sve mi diraj Dzemu mi nediraj Dzemo je jedini koji je letio po terenu pa vi pricajte sta hocete Covjek je imo klizece iz svog sesnaesterca na protivnicku polovicu i uzme loptu
Manijakus wrote:Sve mi diraj Dzemu mi nediraj Dzemo je jedini koji je letio po terenu pa vi pricajte sta hocete Covjek je imo klizece iz svog sesnaesterca na protivnicku polovicu i uzme loptu
Niko Dzemi brate i ne prigovara na njegovoj borbenosti (tehnika mu je slabija strana)al covjek koji ni sam ne zna kada je poslednji put odigrao neku utakmicu i za koji klub sad je kao ljut na selektora.Cudna jada.Sta bi onda trebao reci Stilic(kad je bio u najboljoj formi bio je na tribinama)ili Pjanic sa kojim se Cirilo poigravao.Nego hoce Dzemo u prvih 11 da se proda.
Manijakus wrote:Sve mi diraj Dzemu mi nediraj Dzemo je jedini koji je letio po terenu pa vi pricajte sta hocete Covjek je imo klizece iz svog sesnaesterca na protivnicku polovicu i uzme loptu
A jebajiga što je i uzme kad ne zna šta će sa njom. Ne zna je držati, ne zna je iznijeti, ne zna centrirati...
Jbg jest al ako je takva situacija bila da mu je trebalo tih 90 minuta da ga vide i ako je reko Susicu tako trebo ga je pustit da igra jebiga prijateljska je a sa tim bi mogao samo dobit ako bi ovaj presao negdje i bio standardan ..A ne bi nam bio ni prvi ni zadnji koji nije igrao u klubu a igra u reprezentaciji
Manijakus wrote:Jbg jest al ako je takva situacija bila da mu je trebalo tih 90 minuta da ga vide i ako je reko Susicu tako trebo ga je pustit da igra jebiga prijateljska je a sa tim bi mogao samo dobit ako bi ovaj presao negdje i bio standardan ..A ne bi nam bio ni prvi ni zadnji koji nije igrao u klubu a igra u reprezentaciji
Hvala Dzemi na svemu, ali do kada cemo gledati na reprezentaciju kao usputnu stanicu?!
Opet teferic u "Hercegovini" na Ilidzi. Opet reprezentacija "otvorena" za široke narodne mase, kako bi pozirali za fotke sa svojim ljubimcima. I mi bi na neko veliko takmicenje, i da se nosimo sa "velikim" reprezentacijama?
Al' eto postali smo "eko-reprezentacija". Odrzavamo pres konferencije na zelenilu, u prirodi.
Crvena Tifoza wrote:Opet teferic u "Hercegovini" na Ilidzi. Opet reprezentacija "otvorena" za široke narodne mase, kako bi pozirali za fotke sa svojim ljubimcima. I mi bi na neko veliko takmicenje, i da se nosimo sa "velikim" reprezentacijama?
Al' eto postali smo "eko-reprezentacija". Odrzavamo pres konferencije na zelenilu, u prirodi.
Jel fakat?
Znam pred proslu utakmicu hotel hercegovina bio zatvoren za siru narodnu masu. Znaci i Pape popustio
Znam pred proslu utakmicu hotel hercegovina bio zatvoren za siru narodnu masu. Znaci i Pape popustio
Evo ti slika na portalu, ali ne bih ovo shvatao tako tragichno.
Dochekali ljudi reprezentativce koje nisu odavno gledali, malo slikanja i to je to.Neki zakljuchak na ovu temu se mozhe donijeti tek pred kvalifikacione utakmice.
Ma, izgleda da je ovaj meč još jedan u nizu koji se ne uzima za ozbiljno. Onako, sve laganice, samo jedan trening i ćaos.
Ako već priprema nije na nivou, uvijek nas može izvući individualna kvaliteta. A kažu da Mujdži papiri još nisu skroz sređeni.
zecko_kupuz wrote:Ma, izgleda da je ovaj meč još jedan u nizu koji se ne uzima za ozbiljno.
Pa sta ga se ima uzimati za ozbiljno? Katar? Laksi trening, momci se okupili, malo druzenja, posjeta domovini...
Jbt Katar, Kacuni iz Busovace ce mu zabit` petardu.
Do jutros prodate tri ulaznice za Katar
Zvuči nevjerovatno, ali do jutros su prodate samo tri ulaznice za ovaj duel, što ne daje puno optimizma da ćemo sutra na Grbavici vidjeti ispunjene tribine
Nogometna reprezentacija BiH sutra na Grbavici igra prijateljsku utakmicu protiv Katara. Susret počinje u 20.15 minuta, a karte su u prodaji od subote. Zvuči nevjerovatno, ali do jutros su prodate samo tri ulaznice za ovaj duel, što ne daje puno optimizma da ćemo sutra na Grbavici vidjeti ispunjene tribine.
Ipak, u Savezu se nadaju da će se situacija popraviti na dan utakmice i da će bh. nogometaši koji su sigurno zaslužili podršku uoči početka kvalifikacija koje počinju u septembru, ipak, imati veliku podršku na Grbavici.
jutarnji wrote:
Pa sta ga se ima uzimati za ozbiljno? Katar? Laksi trening, momci se okupili, malo druzenja, posjeta domovini...
Jbt Katar, Kacuni iz Busovace ce mu zabit` petardu.
Ma ne govorim ja o Kataru kao Kataru, nego o samom meču koji je posljednji uoči početka kvalifikacija. Vrlo važan za dizanje samopouzdanja.
Igrači totalno anemični, da imamo Savez kao što nemamo Džeko, Miske, Pjanić, Sušić i ostale zvjezdice bi bili dobro opaljeni po džepu za ovo zajebavanje večeras.
hz__semir wrote:Sušićev poraz (remi, ali kao poraz)...
Igrači totalno anemični, da imamo Savez kao što nemamo Džeko, Miske, Pjanić, Sušić i ostale zvjezdice bi bili dobro opaljeni po džepu za ovo zajebavanje večeras.
Kad sam ja upozoravao da ce nam ovako biti sa Susicem,sjeti se kako si ga branio.
Meni ne treba 10 utakmica da zakljucim da covjek nema nikakve vizije kakvu igru i taktiku zeli,te sa kojim igracima na kojoj poziciji.
hz__semir wrote:Sušićev poraz (remi, ali kao poraz)...
Kad sam ja upozoravao da ce nam ovako biti sa Susicem,sjeti se kako si ga branio.
Meni ne treba 10 utakmica da zakljucim da covjek nema nikakve vizije kakvu igru i taktiku zeli,te sa kojim igracima na kojoj poziciji.
Potpisujem! Ovako svaki bosanac moze voditi repku... Zalosno...