Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ridjobrki

#2951 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

elSaik wrote: Naslov koji odlično opisuje ovaj cirkus sa igračima: Štilić umjesto Berberovića
I "probaću Medunjanina na lijevom beku", i "igraćemo 3-5-2" :-) :-) :-)

Sjećate se koliko sam ja branio 3-5-2 za vrijeme Ćire ali sad nakon SP i ove 4-2-3-1 nema više 3-5-2 nikome! Sve ima vrijeme, mjesto i namjenu. Nama je 3-5-2 za vrijeme Ćire i na onaj način valjala ali sad treba od nje odustajati. Ja sam sa razlogom skeptičan (Pape je najprije najavio četvoricu pozadi a sad se gubi) i mislim da Pape ne ulijeva baš neke razloge za optimizam...

Sad se mora igrati 4-2-3-1 a Pape to nigdje ne spominje, iz izbora igrača se to ne naslućuje a da stvar bude gora to izgleda i kao najoptimalniji sistem za ovaj naš roster pa tim gore ako se ignoriše.

Današnji nogomet je jedna nauka koja napreduje tako da se to može i golim okom vidjeti (primjer zadnjeg veznog nekad, nedavno i sad) a niko to iz našeg stručnog štaba izgleda ne prati kako treba jer se kao i u svemu u Bosni zadalo u svoja posla i ne misli se "outside of the box". To je igračima koji rade u sasvim drugim okolnostima naročito teško jer se kod nas još radi kao u osamdesetim a oni igraju u klubovima koji su za naše uvjete svemirski. Zato npr Pjanić u repki nikad neće pokazati ono što u Lyonu, ni kriv ni dužan.

Meni se ovo nimalo ne sviđa i uz poslovično katastrofalno loše stanje u savezu i profil protivnika koji nas čekaju sve mi odaje dojam uvoda u jedan katastrofalan kvalifikacioni ciklus. Daj Bože da griješim ali...
veljaca

#2952 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Zamolio bih sve da puste Papeta :thumbup: na miru da radi - bez bilo kakvih karikatura i provokativnih natpisa ..... Vrijeme ce pokazati da li on radi dobro ili ne ...

:sax:
elSaik

#2953 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Ridjobrki wrote:
elSaik wrote: Naslov koji odlično opisuje ovaj cirkus sa igračima: Štilić umjesto Berberovića

Sjećate se koliko sam ja branio 3-5-2 za vrijeme Ćire ali sad nakon SP i ove 4-2-3-1 nema više 3-5-2 nikome! Sve ima vrijeme, mjesto i namjenu. Nama je 3-5-2 za vrijeme Ćire i na onaj način valjala ali sad treba od nje odustajati. Ja sam sa razlogom skeptičan (Pape je najprije najavio četvoricu pozadi a sad se gubi) i mislim da Pape ne ulijeva baš neke razloge za optimizam...

Sad se mora igrati 4-2-3-1 a Pape to nigdje ne spominje, iz izbora igrača se to ne naslućuje a da stvar bude gora to izgleda i kao najoptimalniji sistem za ovaj naš roster pa tim gore ako se ignoriše.

Današnji nogomet je jedna nauka koja napreduje tako da se to može i golim okom vidjeti (primjer zadnjeg veznog nekad, nedavno i sad) a niko to iz našeg stručnog štaba izgleda ne prati kako treba jer se kao i u svemu u Bosni zadalo u svoja posla i ne misli se "outside of the box". To je igračima koji rade u sasvim drugim okolnostima naročito teško jer se kod nas još radi kao u osamdesetim a oni igraju u klubovima koji su za naše uvjete svemirski. Zato npr Pjanić u repki nikad neće pokazati ono što u Lyonu, ni kriv ni dužan.

Meni se ovo nimalo ne sviđa i uz poslovično katastrofalno loše stanje u savezu i profil protivnika koji nas čekaju sve mi odaje dojam uvoda u jedan katastrofalan kvalifikacioni ciklus. Daj Bože da griješim ali...
To za Medunjanina sam i zaboravio da sam pročitao. Ovo za formaciju mi je novo. Mislio sam da smo definitivno odustali od 3-5-2 i prešli na 4-2-3-1, jer smo tako igrali i protiv Njemačke, pa sam očekivao - ako ćemo protiv njih, onda ćemo protiv svakog tako. Izgleda da sam se prevario. Ne miriše meni ovo pozivanje igrača nimalo na dobro iz prostog razloga što je ovo već četvrta njegova utakmica a mi još uvijek nismo probali novog lijevog beka niti našli kakvu takvu alternativu Muratović i Rahimiću niti našli kakve takve zamjene Nadareviću i Spahiću niti našli novog desnog beka niti probali nekoga na Salihovićevoj poziciji da ga zamijeni, jer selektor valjda još nije skontao da Seje nema fucking 4 utakmice. I iste te problem smo imali i prvog dana kada je on došao na mjesto selektora. Iste. Ali, hej! Gledajmo s pozitivne strane - ovo je i dalje bolje nego što će biti kad iste ove igrače pozove i za prva dva duela kvalifikacija.
luckylaka

#2954 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Uoči susreta sa Katarom: Spahić i igrači reprezentacije BiH nepoželjnim proglasili Čolakovića i Čeku!
04. 08. 2010. • 10:59 S. B.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
24sata.info PHOTO
image Emir Spahić / 24sata.info

*** SPAM *** - Praksa je bila da uoči svake utakmice državne fudbalske reprezentacije, neko od članova Predsjedništva N/FS BiH posjeti selektora i igrače. Uoči susreta sa Katarom (10. avgusta) neće biti nikakvih posjeta čelnika Saveza, jer je to izričita želja igrača, na čelu sa kapitenom Emirom Spahićem.

Među igračima su posebno nepoželjni Sulejman Čolaković i Bogdan Čeko, predsjednik i zamjenik predsjednika N/FSBiH, piše San. Kada je riječ o čelnicima Saveza, saznaje se kako su pojedinci na svoju ruku skrojili listu sudija i kontrolora, a koja je preglomazna.

U kantonalnim savezima se vodi grčevita bitka za svako mjesto na listama, jer je to navodno i unosno, te se te pozicije na listi plaćaju između 5 i 10 hiljada KM.

(24sata.info)
:thumbup: :bih:
Ridjobrki

#2955 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Zna li Sušić da je Spahić većinu karijere proveo u Rusiji igrajući lijevog beka (pogledati video)? :-?

Znam da nam to ostavlja rupu u sredini ali ima Nadarević i ima Pandža ili još neko plus držati Spahića lijevo bez ofanzivnih zadaća (i to je sad prevaziđeno i samo ekstra-klasama bekova je dopušteno puno ići naprijed - Lahm, A.Cole, Alves, Ramos). Na kraju krajeva ako je sve spalo na samo jednog stopera onda i nemoj da se zovemo reprezentacija i da komotno zatvorimo butigu... Medunjanina stavlja samo zato što je ljevak a momak nikad u odbrani nije igrao!? I kakve veze ima je li ljevak ili nije, u zadnje vrijeme se igra sa "obrnutim krilnima" tako da se čak namjerno zato stavljaju kontra-noge na bočne pozicije (primjer Intera) - sorry što ovako nakaradno to zvuči kad mi čak ni termina za to nemamo (inverted wingers/inverted fullbacks) jer nemamo ni čestite komentatore i novinare. Meni sve što dolazi iz stručnog štaba naše reprezentacije zvuči kao kliše iz brijačnice osamdesetih... :sad: :sad: :sad:
Obuca9

#2956 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Vidjeli smo svi protiv Švedske kako izgleda naša stoperska linija ako nema Spahe.
LSD

#2957 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

šta fali 3-5-2 formaciji :mrgreen: beton formacija koja je decenijama bila dobitna kombinacija za mnoge timove...za naše selekcije se ubila, pošto smo mi svakako mimo ostalog svijeta u svemu.
Dammme

#2958 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Ima Sušić poteza sa kojima se ne slažem, ali ne kontam što je problematično probati Medunjanina na lijevom beku protiv Katara? Ni Salihović nikad nije igrao ful beka, pa ga je zaigrao kod Ćire i bio uvijek jedan od boljih na terenu. Nikad i nigdje, ni prije ni poslije toga Salihović nije igrao na tom mjestu. Inače ako Medunjanin ne bude valjao na tom mjestu ne mora ga vala zadugo zvati, jer na ostalim pozicijama gdje bi on mogao igrati, nema mjesta ni na klupi.
ecstase

#2959 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ecstase »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Split :D
zecko_kupuz

#2960 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Haha, trebali bismo prijaviti Poljud za domaći stadion, onda će Ibro eksplodirati. :lol:
Frankyee

#2961 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Kao sto je vec receno nije mi jasno da Susic nije isprobao zamjenu za Salihovica i Rahimica ( Muratovica )

kad se doda da smo izgubili Dzemu a dobili nepoznatog Mujcina , sa postojecom rupom na lijevom boku, moze se reci da smo prosli pripremni reko a nije doslo do poboljsanja nasin najslabijih tacaka.

Nije problem Susica sto nije nasao zamjenu za ove probleme, vec mi se cini da nije ni pokusao najbolje. Drzi Salihovica da igra umjesto da na toj poziciji promjeni par igraca. Slicno zadnji vezni.

Da li neko ( osim Susica ) zna ko ce da igra umjesto Salihovica ? ili ko je zamjena za Rahimica ?
Frankyee

#2962 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Dammme wrote:Ima Sušić poteza sa kojima se ne slažem, ali ne kontam što je problematično probati Medunjanina na lijevom beku protiv Katara? Ni Salihović nikad nije igrao ful beka, pa ga je zaigrao kod Ćire i bio uvijek jedan od boljih na terenu. Nikad i nigdje, ni prije ni poslije toga Salihović nije igrao na tom mjestu. Inače ako Medunjanin ne bude valjao na tom mjestu ne mora ga vala zadugo zvati, jer na ostalim pozicijama gdje bi on mogao igrati, nema mjesta ni na klupi.
Tu se slazem, probati Medunjina nije problem, bar da se zna koliko moze. Mislim da bi biljo bolje da ga vec na primjer probava u sredini umjesto Rahimica ili Muratovica, oni vise ni u klubu ne igraju mnogo.
Logovan

#2963 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

ecstase wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us

Split :D
hahahaha :lol: :lol: :lol: :D
cunga lunga

#2964 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cunga lunga »

Frankyee wrote:Kao sto je vec receno nije mi jasno da Susic nije isprobao zamjenu za Salihovica i Rahimica ( Muratovica )

kad se doda da smo izgubili Dzemu a dobili nepoznatog Mujcina , sa postojecom rupom na lijevom boku, moze se reci da smo prosli pripremni reko a nije doslo do poboljsanja nasin najslabijih tacaka.

Nije problem Susica sto nije nasao zamjenu za ove probleme, vec mi se cini da nije ni pokusao najbolje. Drzi Salihovica da igra umjesto da na toj poziciji promjeni par igraca. Slicno zadnji vezni.

Da li neko ( osim Susica ) zna ko ce da igra umjesto Salihovica ? ili ko je zamjena za Rahimica ?
Da li Susic uopste zna da je selektor?
Corola

#2965 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Ridjobrki wrote:

Kako ces igrati sa cetvoricom u odbrani kada je jedan Papac koji je ko biva trebao da se vrati,izgubio bateriju od mobilnog telefona.Kada Salihovic pola kvalifikacija ne igra a u biti i nije defanzivni.
Kada su svi na desnoj strani a osim Salihovica koji je jedini klasicni ljevak ovo ostalo sijedi i placi.
Od gonana se pita ne pravi @Ridjobrki
@El Saik u pravi si cim Stilica i takve pozivaju mora biti cirkusa. :lol:
Ridjobrki

#2966 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Corola wrote: Kako ces igrati sa cetvoricom u odbrani kada je jedan Papac koji je ko biva trebao da se vrati,izgubio bateriju od mobilnog telefona.Kada Salihovic pola kvalifikacija ne igra a u biti i nije defanzivni.
Kada su svi na desnoj strani a osim Salihovica koji je jedini klasicni ljevak ovo ostalo sijedi i placi.
Od gonana se pita ne pravi @Ridjobrki
@El Saik u pravi si cim Stilica i takve pozivaju mora biti cirkusa. :lol:
Igraćeš sa četvoricom u odbrani zato što moraš jer sad kad će svi igrati 4-2-3-1 gineš prije nego ispališ metak sa 3-5-2. To više čak nije ni mogućnost izbora (@LSD) a zna raja na forumu koliki sam ja bio zagovornik 3-5-2 kad su svi pljuvali Ćiru zbog toga. I govna imamo a pitu nam je praviti. A ako nam je sve stalo do Papca zatvorimo butigu komotno. :D

@damme&frankeyee: Salihović je wingback pa ga je logično staviti na fullbacka i to je moglo, Medunjanin nikad nije igrao nikakvog beka već je neki centralni/ofanzivni vezni. I ako ga je mislio probavati trebao je to učiniti ranije protiv adekvatnih protivnika: protiv Katara nit se to može kako treba procijeniti niti imaš varijantu B ako ne uspije jer je Salih kojeg si bespotrebno "probavao" suspendovan.

A Medunjanin je uz Ibričića trenutno najpotcjenjeniji igrač u očimanavijača repke. Medunjanin nije ni dobio čestitu priliku, bacilo ga se u baražu u vatru gdje i nije toliko loše odigrao kakva mu je rola bila namijenjena i kako je popljuvan kasnije. Zato se sad misli da nema mjesta u repki i ako je po mom mišljenju uz Jahića naš najbolji utility player kojeg imamo. Medunjanin bi mogao biti naš Müller. Ali, naravno, neće biti.
Great Cornholio

#2967 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Great Cornholio »

Možda bi Dragan Blatnjak mogao "zakrpiti" lijevu stranu. Momak je brz, ljevak je, igra u Rostovu ( trenutno su 6. u ruskom šampionatu a on je igrao u 11 od do sada 15 odigranih kola) . On igra na poziciji lijevog ofanzivnog veznog ( na istoj poziciji kao i SalihoviĆ), ali možda bi mogao dobro odigrati i nazad.
Last edited by Great Cornholio on 05/08/2010 14:57, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#2968 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Great Cornholio »

Odlična stranica za informisanje o igračima i klubovima iz svih država svijeta :)
http://www.soccerway.com/players/
Dammme

#2969 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Ridjobrki wrote:
@damme&frankeyee: Salihović je wingback pa ga je logično staviti na fullbacka i to je moglo, Medunjanin nikad nije igrao nikakvog beka već je neki centralni/ofanzivni vezni. I ako ga je mislio probavati trebao je to učiniti ranije protiv adekvatnih protivnika: protiv Katara nit se to može kako treba procijeniti niti imaš varijantu B ako ne uspije jer je Salih kojeg si bespotrebno "probavao" suspendovan.

A Medunjanin je uz Ibričića trenutno najpotcjenjeniji igrač u očimanavijača repke. Medunjanin nije ni dobio čestitu priliku, bacilo ga se u baražu u vatru gdje i nije toliko loše odigrao kakva mu je rola bila namijenjena i kako je popljuvan kasnije. Zato se sad misli da nema mjesta u repki i ako je po mom mišljenju uz Jahića naš najbolji utility player kojeg imamo. Medunjanin bi mogao biti naš Müller. Ali, naravno, neće biti.
Ne znam odakle tebi da je Salihović wingback. Osim u reprezentaciji kod Ćire, on nikad nije igrao tu poziciju. Niti u Berlinskim klubovima(2 Herte i SC Minerva) a pogotovo ne u Hofe-u. Tamo igra ili lijevog veznog ili centralnog veznog ali orijentisanog malo više na lijevu stranu. A što se tiče Medunjanina ne ocijenjujem ga ja po utakmici baraža. Bilo bi glupo i suludo ocijenjivati debitanta(u punom smislu te riječi) na osnovu te utakmice. Iskreno poslije Portugala ga mi je bilo i malo žao. Ali ja ga ocijenjujem na osnovu pripremnih utakmica za ovaj ciklus. Na zadnjem veznom nije znao gdje će s loptom, a kamoli da prekine neki protivnički napad. Na lijevom veznom se nije sastavio s loptom(da li je do njega ili do saigrača to zna samo Pape i igrači). Što se tiče isprobavanja mislim da su utakmice sa Katarom i Luksemburgom sasvim dovoljan test da zakrpimo tu lijevu stranu. Onda bi i ova tvoja ideja o 4-2-3-1 formaciji imala smisla.
Zadnja linija: Medunjanin-Spahić(da ga pokriva kad usere)- Nadarević-Mujdža.
2 zadnja vezna: Jahić-Rahimić(Muratović po potrebi)
Vezni (ofanzivni) red: Lijevo krilo(dakle više prema napadu): Ibišević, Sredina: Misimović, Desni vezni (više prema sredini): Pjanić
Špic: Džeko (Muslimović, Zec)
Na golu naravno Hasagić, na klupi Begović.
Dakle na klupi bi u tom slučaju bili: Begović, Pandža, Mravac, Muratović, Štilić, Muslimović, Ibričić(Zec). Po meni bi to sasvim solidno izgledalo. (Ako bi Medunjanin uspio zakrpiti lijevog beka, jer kao što rekoh: Ako je mogao Salihović, što ne bi mogao i on).
Ridjobrki

#2970 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Dammme wrote:
Ridjobrki wrote: a) Ne znam odakle tebi da je Salihović wingback. Osim u reprezentaciji kod Ćire, on nikad nije igrao tu poziciju.

b)Onda bi i ova tvoja ideja o 4-2-3-1 formaciji imala smisla.

Vezni (ofanzivni) red: Lijevo krilo(dakle više prema napadu): Ibišević, Sredina: Misimović, Desni vezni (više prema sredini): Pjanić
Dakle na klupi bi u tom slučaju bili: Begović, Pandža, Mravac, Muratović, Štilić, Muslimović, Ibričić(Zec). Po meni bi to sasvim solidno izgledalo. (Ako bi Medunjanin uspio zakrpiti lijevog beka, jer kao što rekoh: Ako je mogao Salihović, što ne bi mogao i on).

a) Pa upravo to i ja kažem: igrao je WB kod Ćire pa ga je lakše bilo pomjeriti na FB, pogriješio sam što to nisam naglasio. S druge strane, Medunjanin nikad nigdje nije igrao ništa slično pa je to poveliko kockanje sa malim šansama da uspije i nije blagovremeno učinjeno - trebalo je ranije.
b) Ne kažem ja sad baš striktno da mi moramo igrati 4-2-3-1 nego da će manje-više svi drugi igrati a mi se ne možemo sa 3-5-2 suprotstaviti tome. Ono što ja kažem je da se mora igrati sa četvoricom pozadi i pozdraviti sa 3-5-2. (u idelnoj varijante bi bio neki model fluidne odbrane kako su to pokazali Urugvaj i još neke ekipe ali... :roll: )

Ja mislim da je tu ključni igrač Jahić jer on može pokriti par pozicija i ima dosta rješenja sa njim. Ako se Rahimiću pridruže dva igrača sa strana onda bi Jahić mogao igrati lijevo (probati njega a ne Medu), desno imamo Mujdžu (držimo fige da se pokaže dobar...) uz stoperski par Spahić-Nadarević.

Dalje, šta sa dugoročnim rješenjima? Šta sa Rahimićem i Muratovićem koji više ne mogu izdržati? Šta fali u vezi formirati trokut po uzoru na Barçu/Španiju (Busquets-Xavi-Iniesta) Jahić-Pjanić-Misimović? Ili Medu pokušati "odgajati" u repki da zamijeni Rahimića kao holding midfielder što bi ovaj možda mogao a mogao bi i Jahić (ako pretpostavimo da je Bajramović nažalost izgubljen)? Ili Medunjanina i Pjanića staviti uz Rahimića? Ili vidjeti koji nam je jednom za sva vremena treći izbor za stopera pa ga probati uz Nadarevića a Spahićem zatvoriti lijevi bok za sva vremena? Zar nije bolje da Spaha čuva lijevi bok pa tu i tamo pomogne recimo Pandži nego da cijelu tekmu pazi da Medo ne usere kako ti reče?

Previše pitanja a premalo odgovora za sada od Sušića. Ja se nadam da on prave odgovore čuva za prave prilike (kvalifikacione tekme) a i doima mi se kao neko ko voli ostaviti dojam naivne osobe pa onda roknuti kad treba. Daj Bože da ispadne tako.... :bih:
jutarnji

#2971 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jutarnji »

Ridjobrki wrote:Previše pitanja a premalo odgovora za sada od Sušića.
Cekaj dok se prijavi na forum, sad je zauzet ozbiljnijim stvarima.
Sto se ti i onaj Dammme ne prijavite na konkurs za selektora?
Dammme

#2972 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Dammme wrote: a) Ne znam odakle tebi da je Salihović wingback. Osim u reprezentaciji kod Ćire, on nikad nije igrao tu poziciju.

b)Onda bi i ova tvoja ideja o 4-2-3-1 formaciji imala smisla.

Ridjobrki wrote:a) Pa upravo to i ja kažem: igrao je WB kod Ćire pa ga je lakše bilo pomjeriti na FB, pogriješio sam što to nisam naglasio. S druge strane, Medunjanin nikad nigdje nije igrao ništa slično pa je to poveliko kockanje sa malim šansama da uspije i nije blagovremeno učinjeno - trebalo je ranije.
Pa Ćiro je Salihovića stavio prvi put na poziciju FB na utakmici protiv Španije u Mursiji(ako se ne varam). Dotada je Sejo imao 4 nastupa od čega je odigrao samo jednu čitavu utakmicu (protiv Norveške u Zenici 0:2). Na ostale 3 je skupio sve skupa 28 minuta. Zato kažem: Ako je Ćiro od Salihovića mogao napraviti i FB I WB, valjda Pape može od Medunjanina napraviti običnog lijevog beka (LB)
Ridjobrki wrote:b) Ne kažem ja sad baš striktno da mi moramo igrati 4-2-3-1 nego da će manje-više svi drugi igrati a mi se ne možemo sa 3-5-2 suprotstaviti tome. Ono što ja kažem je da se mora igrati sa četvoricom pozadi i pozdraviti sa 3-5-2. (u idelnoj varijante bi bio neki model fluidne odbrane kako su to pokazali Urugvaj i još neke ekipe ali... :roll: )
Ja mislim da je tu ključni igrač Jahić jer on može pokriti par pozicija i ima dosta rješenja sa njim. Ako se Rahimiću pridruže dva igrača sa strana onda bi Jahić mogao igrati lijevo (probati njega a ne Medu), desno imamo Mujdžu (držimo fige da se pokaže dobar...) uz stoperski par Spahić-Nadarević.
U svojim ranijim postovima sam govorio da je po meni najbolja neka 4-4-1-1 taktika.
U zadnjem redu: Jahić-Spahić- Nadarević-Mujdža
Vezni red : Ibišević(krilo)-Rahimić(zadnji vezni)-Pjanić(prednji vezni)-Ibričić ili Štilić(desni vezni)
Polušpic ili play: Misimović
Špic: Džeko
Ja se slažem s tobom da nam je Jahić (uz suspendovanog Salihovića) najbitnija karika u formaciji, jer je tako polivalentan da ga jedino na gol ne bih stavio(a ne dao bog da ga i tu moramo probati, garant ne bi bio loš :) )
Ridjobrki wrote:Dalje, šta sa dugoročnim rješenjima? Šta sa Rahimićem i Muratovićem koji više ne mogu izdržati? Šta fali u vezi formirati trokut po uzoru na Barçu/Španiju (Busquets-Xavi-Iniesta) Jahić-Pjanić-Misimović? Ili Medu pokušati "odgajati" u repki da zamijeni Rahimića kao holding midfielder što bi ovaj možda mogao a mogao bi i Jahić (ako pretpostavimo da je Bajramović nažalost izgubljen)? Ili Medunjanina i Pjanića staviti uz Rahimića? Ili vidjeti koji nam je jednom za sva vremena treći izbor za stopera pa ga probati uz Nadarevića a Spahićem zatvoriti lijevi bok za sva vremena? Zar nije bolje da Spaha čuva lijevi bok pa tu i tamo pomogne recimo Pandži nego da cijelu tekmu pazi da Medo ne usere kako ti reče?

Previše pitanja a premalo odgovora za sada od Sušića. Ja se nadam da on prave odgovore čuva za prave prilike (kvalifikacione tekme) a i doima mi se kao neko ko voli ostaviti dojam naivne osobe pa onda roknuti kad treba. Daj Bože da ispadne tako.... :bih:
Dugoročno (kao što većina nas zna) imamo problem lijevog beka ili lijevog veznog jer Salihović ne može pokriti obadvoje. Ako Jahića "potrošimo" na tom lijevom beku, onda nema ko zamijeniti Rahimića(Muratović je tu svakako "zlu ne trebalo"). Sušić je probao Alispahića i Medunjanina na lijevom i zadnjom veznom. Boga mi nisu se sa loptom sastavili. Alispahića bi mogao možda još jednom oprobati protiv Katara na tom lijevom veznom, jer mu nije dao dovoljno šanse protiv Šveda. Da ne zaboravim Štilića koji bi možda mogao biti rješenje za lijevog veznog. Kako god po lijevoj strani nam je propuh. Ne mogu, a da ne kažem "hebem mu Rangers".
Što se tiče varijante sa Spahićem na lijevom beku, ne sviđa mi se samo iz jednog razloga. Pristalica sam teorije da su jedine prave ekipe one koje imaju kičmu, a kičma je: Golman-Štoper-Play-Špic. U sadašnjoj postavci mi to imamo: Hasagić-Spahić-Misimović-Džeko i ne bih to kvario. Pored toga Spahić kao štoper, može kontrolisati puno više prostora nego kao bek.
Dammme

#2973 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

jutarnji wrote:
Ridjobrki wrote:Previše pitanja a premalo odgovora za sada od Sušića.
Cekaj dok se prijavi na forum, sad je zauzet ozbiljnijim stvarima.
Sto se ti i onaj Dammme ne prijavite na konkurs za selektora?
Jah, pa da mi onda nekakav @jutarnji tabiri i kritikuje taktiku na forumu. :-D
zecko_kupuz

#2974 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Sad mi nešto nije jasno. Prije koji mjesec smo samo Boga molili da Mujdža može zaigrati i onda bi situacija bila kudikamo mirnija. Uz njega i Jahića lijevo ne bi trebalo biti problema. Zašto sada ovolika panika pred Katar? :?
Koliko se moglo vidjeti, Jahiću nije ništa falilo kao lijevom beku. Ako Mujdža odradi svoj posao korektno - ekstra. U sredini nemamo toliko problema. Istina je da nemamo dugu klupu za odbranu, ali šta je tu je. :roll:

Ja lično čisto sumnjam da će se Jahić ikada naći u veznoj liniji, ali sve je moguće. Pravi izazov je ukomponovati Pjanića i Misketa tako da ne smetaju jedan drugom, a da opet budu maksimalno korisni. Jebga, nikada nećemo imati tečnu igru ako se ovaj sastav ne uigra kako treba.
Dammme

#2975 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

zecko_kupuz wrote:Sad mi nešto nije jasno. Prije koji mjesec smo samo Boga molili da Mujdža može zaigrati i onda bi situacija bila kudikamo mirnija. Uz njega i Jahića lijevo ne bi trebalo biti problema. Zašto sada ovolika panika pred Katar? :?
Koliko se moglo vidjeti, Jahiću nije ništa falilo kao lijevom beku. Ako Mujdža odradi svoj posao korektno - ekstra. U sredini nemamo toliko problema. Istina je da nemamo dugu klupu za odbranu, ali šta je tu je. :roll:

Ja lično čisto sumnjam da će se Jahić ikada naći u veznoj liniji, ali sve je moguće. Pravi izazov je ukomponovati Pjanića i Misketa tako da ne smetaju jedan drugom, a da opet budu maksimalno korisni. Jebga, nikada nećemo imati tečnu igru ako se ovaj sastav ne uigra kako treba.
Imamo problem lijevog veznog. Koga tamo staviti? Po meni ili Ibišević kao krilo(sa Zecom u špicu) ili Štilić kao klasični lijevi vezni.
Naravno sve ovo ako ćemo igrati 4-4-2 (baklava)
Locked