Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
callmethebreeeze
#2851 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nije piplicino misljenje za zanemariti.
- Manijakus
#2852 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cuj Papac kloc
Boze dragi pa dokle ...Frajer je veci patriota od svih nas .. i pametniji od svih nas .. nije igro za repku 3-4 godine koliko vec .. jel ista propustio ? a vratit ce se dok se ovi rastjeraju ..
- burek_in_space
#2853 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hoce, hoce, u 35-oj, kad bude na vrhuncu snage.Manijakus wrote:Cuj Papac kloc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Boze dragi pa dokle ...Frajer je veci patriota od svih nas .. i pametniji od svih nas .. nije igro za repku 3-4 godine koliko vec .. jel ista propustio ? a vratit ce se dok se ovi rastjeraju ..
- Manijakus
#2854 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I tad ce bit bolji od svih zajedno sto su do sada igrali za repku na toj poziciji dok njega nije bilo
- burek_in_space
#2855 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Odjel "Vidovitost" drugi sprat, prva vrata lijevo.Manijakus wrote:I tad ce bit bolji od svih zajedno sto su do sada igrali za repku na toj poziciji dok njega nije bilo
-
nekoeko
#2856 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim Papcu svaka cast sto je potpiso pismo bojkota, ali na kraju ispada veci patriota i od Spahica & Co. u sto sumnjam, a sjecam se i njegovih kikseva u odbrani recimo kad smo zijanili 4:1 od Belgije u Briselu pred 20.000 Bosancerosa! Tako da mi i nije toliko zao sto ne igra. Rangersi jesu veliki klub, ali skotska liga to zaista nije! Cuj Ciro bolji od Papeta
Pa mi nismo imali ni igre sa Cirom, jesmo kakve takve rezultate, ali zijanili smo sve protiv vecih ekipa, dobili samo male. Ćiro je jedino bio bolji u lupetanju gluposti.
"Da smo otišli u Južnu Afriku, zadivili bismo svijet. Vjeruj mi da ni finale ne bi bilo nemoguće..." poručio je Ćiro iz Šangaja. http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/9 ... z-BiH.html

I još nešto: Sjetite se kada se Kodro prihvatio posla. On i Bola su obišli lično i personalno sve potencijalne igrače od Rusije, Italije, Njemačke... To još niko nije ponovio iako je Pape na dobrom putu.
"Da smo otišli u Južnu Afriku, zadivili bismo svijet. Vjeruj mi da ni finale ne bi bilo nemoguće..." poručio je Ćiro iz Šangaja. http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/9 ... z-BiH.html
I još nešto: Sjetite se kada se Kodro prihvatio posla. On i Bola su obišli lično i personalno sve potencijalne igrače od Rusije, Italije, Njemačke... To još niko nije ponovio iako je Pape na dobrom putu.
- zecko_kupuz
#2857 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ccc, do sada smo mogli oformiti specijalan trening-kamp za proizvodnju lijevih bekova koliko se već priča o Papcu provlači. Ne bismo dobili jednog već dvadeset i jednog beka. 
-
callmethebreeeze
#2858 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pojedncima na ovom forumu bi pape bio dobar tek kad bi golim rukama zadavio sve clanove saveza i nakon toga u repku zovnuo sve ijednog balvca koji igraju po evropi i cije se prezime zavrsava na ic.
-
mikogoago
#2859 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bojim se da nekima ne bi bio ni tada dobar.Nasli bi mu za manu sto ih nije mucio ili slicnocallmethebreeeze wrote:pojedncima na ovom forumu bi pape bio dobar tek kad bi golim rukama zadavio sve clanove saveza i nakon toga u repku zovnuo sve ijednog balvca koji igraju po evropi i cije se prezime zavrsava na ic.
-
Tarik19
#2860 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pustite ga da radi svoj posao, uskoro cete vidjeti da on nije ni priblizno los selektor.
- jutarnji
#2861 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Posto si ti mene kvotao tako da hljeb ne zna sta sam napisao ja, a sta ti, da se zadrzimo samo na ovom.Edin H. wrote:Nijedan selektor na svijetu nije ostavljen da miru radi svoj posao, pa nece ni Susic, nego je preuzimanjem te funkcije morao biti svjestan da je podlozan kritici. Jos je njemu dobro posto poredeci sa zapadnim trenerima jer imamo novinare poltrone koji pisu kako vjetar duva.
U redu je kritika, pitanja i prozivke ali samo ako to ima smisla i vodi necemu boljem. U ovom slucaju, ono za sta
se Susic proziva nema veze sa zdravim razumom.
Zasto nije podmladio tim?
Zato sto ekipa nije sastavljena od nekakvih veterana koji samo cekaju da se ufate penzije, a sve da i jeste, odakle
dovesti svjeze snage? Jesi li gledao nastup prvaka BiH? Sve je jasno k`o dan, nemamo u citavoj ligi jednog igraca
da moze odigrati 90 minuta na reprezentativnom nivou,bilo koja pozicija, a da ga ne nadrogiramo. Imamo nesta
one dijasporcadi, neki skroz mladi, neki nece da igraju, neki beskurac igraci k`o i domaca liga. Nema ih covjece!
Zasto nije doveo najboljeg beka na svijetu, covjeka koji u isto vrijeme jednom nogom uklizava a drugom pimpla
loptu, najveceg, najjaceg, nenadjebivog, njegovo bekovsko visocanstvo Sasa Carlos Hadzialagic Papac?
Da mu ode na noge, poflauta hashimagu, zdrpi ga za guz i kaze, e de mi ga jos metni i haj` matere ti dodji na
pripreme? Papca? Onu klocinu? Ja bih se radije ubio da sam na Susicevom mjestu nego njega moljakao.
I za sta ga jos raja kritikuje? Aha, da, Kosevo.
Vjeruj da ce svima laknuti, kako u zemlji tako u inostranstvu, kad vise ne budu gledali one zenicke solitere u
direktnim prenosima. Ljubitelji fudbala sirom svijeta nisu zasluzili da u toku utakmice pulje u one deke ambasadorke
okacene po balkonima sa sve dezinima lavova i tigrova. Dosta vise da nas ljudi prozivaju k`o da smo Nigerija.
- Edin H.
#2862 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To ja da zbunim forumase, salim se nije bilo namjerno da nisam razdvojio postove
Za deke ambasadorke kupljene birvaktile povoljnim kreditom
, ali cini se da mi da bismo dobili utakmicu moramo uz srecu imati i taj neki dodatni faktor, vani su to pocesto bile bakljade, kuci Zenica zbog blizine gledalaca. Istina to ocigledno nema nikakvoga utjecaja na ozbiljne reprezentacije poput Spanije ili Portugala.
Nazalost, vjerovatno si u pravu sto se tice novih igraca, ali bas zato mislim da se konstantno mora probati. Valjda ce se neko snaci. Ne bih sada o imenima, jer se vec nekoliko puta pokazalo da igraci u koje polazemo nade se jednostavno ne mogu odigrati na ocekivanom nivou. Za Premijer ligu si u pravu, ali treba igrati kadkada utakmice A i B tima, s tim sto bi B tim bio sastavljen od igraca iz Premijer lige i talenata iz dijaspore, pa vidjeti da li ima u nekome potencijala da odigra na visem nivou.
Sto se tice Sase, mislim da je Pape svjestan da nam treba koliko ga god ti sad oblati. Naravno da i on kadkada kiksa, ali je puno bolji od potencijalne konkurencije. Pape je dobio indikacije da ce ga Sasa odbiti cak iako ode da razgovara sa njim. E sada kao salje Piplicu. Ja smatram da je Pape trebao otici na razgovor u Glasgow, izloziti mu svoju viziju, mozda cak zamoliti Sergeja da ode sa njim (premda opet nezgodno, jer ipak mu on nije pomocnik). Jednostavno porazgovarati sa covjekom, pa ako opet odbije, nikom nista, bar se zna da je pokusao. Ne bi mu kruna sa glave pala. Sasa je regulara frajer, ne bjezi on od BiH. Nedavno je na turniru dijaspore BiH poklonio svoju opremu za jednu od nagrada, zna se da se sa onim Portugalcem Mendesom zezao u svalcionici kada smo igrali sa njima, potencira u stranoj stampi potrebu za smjenu Saveza.
http://sport.stv.tv/football/scottish-p ... th-bosnia/
Medjutim sa druge strane i njemu je blizu trideset, noge postaju umorne, lakse je kada se koncentrises da samo igras za klub.
Za deke ambasadorke kupljene birvaktile povoljnim kreditom
Nazalost, vjerovatno si u pravu sto se tice novih igraca, ali bas zato mislim da se konstantno mora probati. Valjda ce se neko snaci. Ne bih sada o imenima, jer se vec nekoliko puta pokazalo da igraci u koje polazemo nade se jednostavno ne mogu odigrati na ocekivanom nivou. Za Premijer ligu si u pravu, ali treba igrati kadkada utakmice A i B tima, s tim sto bi B tim bio sastavljen od igraca iz Premijer lige i talenata iz dijaspore, pa vidjeti da li ima u nekome potencijala da odigra na visem nivou.
Sto se tice Sase, mislim da je Pape svjestan da nam treba koliko ga god ti sad oblati. Naravno da i on kadkada kiksa, ali je puno bolji od potencijalne konkurencije. Pape je dobio indikacije da ce ga Sasa odbiti cak iako ode da razgovara sa njim. E sada kao salje Piplicu. Ja smatram da je Pape trebao otici na razgovor u Glasgow, izloziti mu svoju viziju, mozda cak zamoliti Sergeja da ode sa njim (premda opet nezgodno, jer ipak mu on nije pomocnik). Jednostavno porazgovarati sa covjekom, pa ako opet odbije, nikom nista, bar se zna da je pokusao. Ne bi mu kruna sa glave pala. Sasa je regulara frajer, ne bjezi on od BiH. Nedavno je na turniru dijaspore BiH poklonio svoju opremu za jednu od nagrada, zna se da se sa onim Portugalcem Mendesom zezao u svalcionici kada smo igrali sa njima, potencira u stranoj stampi potrebu za smjenu Saveza.
http://sport.stv.tv/football/scottish-p ... th-bosnia/
Medjutim sa druge strane i njemu je blizu trideset, noge postaju umorne, lakse je kada se koncentrises da samo igras za klub.
-
elSaik
#2863 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Lik selektor 8 mjeseci i još uvijek nije razgovarao lično sa Papcem. Ali ššššš, ja sam Manijak, ne bih da pljujem. 
- studeni76
#2864 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je&em ti više tog Papca,kao da je u pitanju Vidić, Maicon il slelSaik wrote:Lik selektor 8 mjeseci i još uvijek nije razgovarao lično sa Papcem. Ali ššššš, ja sam Manijak, ne bih da pljujem.
-
elSaik
#2865 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma i da jeste, osam mjeseci je previše vremena. Odeš, vidiš i gotovo da makar znamo na čemu smo, a ne svako malo "vidjet ću ja sa njim, vidjet ću ja sa njim". Mislim da je čak i Ćiro bio angažovaniji po tom pitanju.studeni76 wrote:Je&em ti više tog Papca,kao da je u pitanju Vidić, Maicon il slelSaik wrote:Lik selektor 8 mjeseci i još uvijek nije razgovarao lično sa Papcem. Ali ššššš, ja sam Manijak, ne bih da pljujem.
-
Corola
#2866 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ko god je zelio da zaigra za repku a to i zasluzio.
Nije mu trebalo ni 8 sati da razmisli a sa svima se na kraju i ''licno''porazgovaralo.
Ovome ce trebati 80 godina da skonta da bi ko biva mogao pomoci repci.
Uostalom kad se sjetimo Brisela i ostalih mu isfura.Neka hvala,nek Skotuje i dalje.
P.S Onako za informaciju Papac je ''shjebao'' koljeno.I slijedi mu duga pauza.
Nije mu trebalo ni 8 sati da razmisli a sa svima se na kraju i ''licno''porazgovaralo.
Ovome ce trebati 80 godina da skonta da bi ko biva mogao pomoci repci.
Uostalom kad se sjetimo Brisela i ostalih mu isfura.Neka hvala,nek Skotuje i dalje.
P.S Onako za informaciju Papac je ''shjebao'' koljeno.I slijedi mu duga pauza.
-
Tarik19
#2867 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Papca su pokusali vratiti i Ciro i Kodro pa nisu uspjeli. Porucujem svim kriticarima da nadu bolje argumente zasto zapravo Susic nevalja.
- Obuca9
#2868 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Edin H. wrote:Sto se tice Sase, mislim da je Pape svjestan da nam treba koliko ga god ti sad oblati. Naravno da i on kadkada kiksa, ali je puno bolji od potencijalne konkurencije. Pape je dobio indikacije da ce ga Sasa odbiti cak iako ode da razgovara sa njim. E sada kao salje Piplicu. Ja smatram da je Pape trebao otici na razgovor u Glasgow, izloziti mu svoju viziju, mozda cak zamoliti Sergeja da ode sa njim (premda opet nezgodno, jer ipak mu on nije pomocnik). Jednostavno porazgovarati sa covjekom, pa ako opet odbije, nikom nista, bar se zna da je pokusao. Ne bi mu kruna sa glave pala. Sasa je regulara frajer, ne bjezi on od BiH. Nedavno je na turniru dijaspore BiH poklonio svoju opremu za jednu od nagrada, zna se da se sa onim Portugalcem Mendesom zezao u svalcionici kada smo igrali sa njima, potencira u stranoj stampi potrebu za smjenu Saveza.
Ovo pitanje sam ti postavio najmanje tri puta i svaki put si me majstorski ignorisao, komentarišući druge stvari u postu, pa te evo sad direktno pitam, da vidim hoćeš li dati svoje mišljenje. Hvala.hz__semir wrote:A u većini slučajeva se priča svodi na to da se kritikuje Pape, a onda se završi sa nagađanjima da bi to Barabarez bolje odradio, otkud vi znate? To što je Barbarez nekad bio komšija sa Papcom, ne mora značiti da je dovoljno da ga nagovori da se vrati u repku, uostalom, ako je Barbarez pravi navijač reprezentacije, kakvim se predstavlja, on će to uraditi svakako, nagovoriće Papca da se vrati za dobrobit repke, a ne radi svog ličnog interesa. Repka je iznad svakog, pa i iznad tog Papeta, i tog Papca i tog Barbareza.
I ako je Sergej stvarno u stanju nagovoriti Papca da se vrati, onda je u mojim očima on jedini papak. Jer stavi se u situaciju da ti recimo lično poznaješ Papca i da ga možeš nagovoriti da se vrati u repku, da li bi ti rekao "E Saša, ja ću se kandidovati za selektora, pa ako me izaberu, haj' se ti vrati, a ako ne izaberu, nemoj"?
- Edin H.
#2869 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da znam hz_semire tvoje vidjenje po tom pitanju.
U biti si u pravu, ali treba ovo gledati malo i iz druge perspektive.
Pape i Sergej mislim da nisu neprijatelji, ali su na jedan nacin suparnici za selektorsku poziciju. Uostalom mogao bi isto pitanje postaviti za Baku. I Baka je Mostarac, legenda, bio je Sasi selektor, mozda bi i on na njega mogao utjecati. Medjutim i on je odbio da bude Papetu pomocnik, sto gledajuci iz ove perspektive i nije bila losa propozicija. Hajmo napraviti jak strucni stab. Znaci da zivimo u idealnom svijetu, bez ljudskih sujeta, ambicija, vjerovatno bi tako bilo.
Ali ako (najvjerovatnije) drzis keca u rukavu (a mozda i ne vise, jer corola veli da se Sasa ozbiljno povrijedio), nije bas tako jednostavno tako postupiti.
U biti si u pravu, ali treba ovo gledati malo i iz druge perspektive.
Pape i Sergej mislim da nisu neprijatelji, ali su na jedan nacin suparnici za selektorsku poziciju. Uostalom mogao bi isto pitanje postaviti za Baku. I Baka je Mostarac, legenda, bio je Sasi selektor, mozda bi i on na njega mogao utjecati. Medjutim i on je odbio da bude Papetu pomocnik, sto gledajuci iz ove perspektive i nije bila losa propozicija. Hajmo napraviti jak strucni stab. Znaci da zivimo u idealnom svijetu, bez ljudskih sujeta, ambicija, vjerovatno bi tako bilo.
Ali ako (najvjerovatnije) drzis keca u rukavu (a mozda i ne vise, jer corola veli da se Sasa ozbiljno povrijedio), nije bas tako jednostavno tako postupiti.
- Obuca9
#2870 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znači, zaključak je, zašto nagovoriti Papca da se vrati u repku, te joj tako pomogne da se plasira na EP, ako može šutiti i pustiti ga da ne igra, pa kad repka ne ode na EP i Pape dobije nogu, iskoristiti tu priču da se dobije poen više u utrci za Papetovog nasljednika?
- Edin H.
#2871 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U biti, premda ipak je diskutabilno zasto ocekivati od Segeja, ili kao sto rekoh od Bake da to urade, kada nemaju nikakvu zvanicnu funkciju. Sergeju ova gospoda iz Saveza nisu davali ni besplatne karte za utakmice, a kamoli sta drugo. Istina Munja nije htio pustiti ni Misimovica da udje protiv Portugala

Medjutim u krajnjoj liniji je ipak do Sase. Mozda je covjek npr. obecao Sergeju da ce igrati ukoliko on bude selektor, u suprotnom nece. Ko ce ga znati
, ne mozemo nagadjati.
Ali ipak se moramo vratiti na pitanje semire, zasto pape toliko odugovlaci da sam ode i izlozi svoje planove. Pa dobro sta ako ga ipak odbije na kraju, bar je probao.
Vidis da je i on sujetan.
Medjutim u krajnjoj liniji je ipak do Sase. Mozda je covjek npr. obecao Sergeju da ce igrati ukoliko on bude selektor, u suprotnom nece. Ko ce ga znati
Ali ipak se moramo vratiti na pitanje semire, zasto pape toliko odugovlaci da sam ode i izlozi svoje planove. Pa dobro sta ako ga ipak odbije na kraju, bar je probao.
- Obuca9
#2872 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zašto bi navijači išli na utakmice i bodrili reprezentaciju, ako nemaju nikakvu funkciju u Savezu? Ili opet da bolje postavim pitanje, da si ti taj koji poznaje Papca, da li bi ga ti kao navijač reprezentacije pokušao nagovoriti da se vrati u repku, bez obzira što za to nećeš dobiti nikakvu funkciju u Savezu?
A što se tiče Papeta, ne znam ni ja što ne ide i nije mi jasno šta čeka. Ako je htio razgovarati s njim, mogao je dosad to pet puta odraditi. Ko zna, možda ima neki svoj princip, da mu ne pada napamet da ikome ide na noge da ga moli, pa ni Papcu, ali onda je i pomoćnika trebao slati ranije, a ne u julu...
A što se tiče Papeta, ne znam ni ja što ne ide i nije mi jasno šta čeka. Ako je htio razgovarati s njim, mogao je dosad to pet puta odraditi. Ko zna, možda ima neki svoj princip, da mu ne pada napamet da ikome ide na noge da ga moli, pa ni Papcu, ali onda je i pomoćnika trebao slati ranije, a ne u julu...
-
Tarik19
#2873 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa i Ciro je rekao da ce ici u Glasgow da razgovara sa njim i na kraju nista. Dzaba je nama sva ova frka oko Papca ako covjek ocigledno nezeli vise igrati za reprezentaciju. 
- studeni76
#2874 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ko će čojku platit avio kartu, Savez neće sigurno!?Edin H. wrote: Ali ipak se moramo vratiti na pitanje semire, zasto pape toliko odugovlaci da sam ode i izlozi svoje planove. Pa dobro sta ako ga ipak odbije na kraju, bar je probao.
I šta ga ima više molit, davno je rekao da neće da igra i tačka. možda da mu Pape .... pa onda pristane
- zecko_kupuz
#2875 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Podigosmo mi fino vrijednost Papcu i to do neba, s ovim diskusijama. Da je solidan, to jeste, da je iskusan, to jeste, ali da je nepogriješiv i naj-naj, to vala nije. Kažem opet, koliko već traje ova halabuka, mogao se stvarno pronaći neki mladi talentovani bek koji će se lijepo "istesati" u reprezentaciji.
p.s. Zna li se šta je sa malim Sudićem? Više ga niko ne spominje. Je li još uvijek povrijeđen?
p.s. Zna li se šta je sa malim Sudićem? Više ga niko ne spominje. Je li još uvijek povrijeđen?