Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#25151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:Ja sam skonto da je Susic diletant cim sam cuo da radi za 5000 kerma plate. Samo neiskusan trener moze raditi za te pare. :oops:
Ma da nije bilo,,Germania,,qrac bi Safet dobio i ovaj posao,sve je to cista namjestaljka :-)
Eborg

#25152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Zar nije 5000 EUR? :mrgreen:
Havatar

#25153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Kako je lijepo vidjeti da oni koji su ga najvise pljuvali poslije poraza od Slovacke sada najvise brane Safeta
Korisničkoime

#25154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

jeza u ledja wrote:Ali mi jesmo igrali sa defanzivnim veznim - to je bio Medunjanin.
Na papiru je bilo tako.

U stvarnosti, Medunjanin je igrao pleja, Pjanic i Misimovic ofanzivne veznjake, a Bicakcic i Spahic u stvari def vezne. Tako su nasi postavljeni kada ovi imaju kontre, zar ne?
Inace, reci da ne igramo igru koja odgovara Slovacima je jedno, a kako to uraditi u stvarnosti kada je cijeli protivnicki tim iza lopte je nesto sasvim drugo. Ja nesto ne vidim kako bi nam pomoglo da Slovacima prepustimo loptu kada nam pod a) treba gol i pod b) nama odbrana generalno nije bolja strana. Drugim rijecima, s obzirom na razliku u kvaliteti izmedju naseg napada i nase odbrane, mislim da imamo vise sansi da damo gol nego da ga primimo, AKO imamo posjed lopte. Ma mislim uopste nije diskutabilno ni u kakvoj opciji da mi nemamo posjed lopte protiv Slovaka. U takvoj situaciji, veca sansa je da Zahirovic izgubi loptu nego da zaustavi napad.

Ne znam, to sa neigranjem kako protivniku odgovara je kazem lako reci, ali kako to napraviti kad si navikao drzati loptu, sporo graditi napad, a protivnik navikao obratno? Mislim kako to postici, navuci protivnika da napada? Koliko smo puta gledali Barcelonu ili City pa prime smijesne golove na kontre , a ne mogu meda u napadu. I opet niko nista ne mijenja, jer kako ces kad se provinik tako postavlja?
Hocu reci u ovim situacijama slabiji protivnik je taj koji svojom postavkom odredjuje postavku ovih drugih, a ne obrnuto. Slovaci su ti koji su nametnuli bunker.
Jesmo li mi ozbiljna fudbalska ekipa sa profesionalcima i sa ozbiljnim trenerom ili smo neka poluamaterska skupina nasumično nabacanih igrača pa da nismo u stanju da ne igramo igru koju protivnik priželjkuje.
Drug fudbal se ne dijeli valjda na prepuštanje lopte protivniku i totali juriš. To su dva ekstrema sa mnoštvom varijanti između. Koliko se meni čini mi smo u do Slovačke igrali prilično napadački orijentiran fudbal, mislim da bi u Slovačkoj to bilo sasvim dovoljna doza napada. Ono što smo mi radili je upravo ekstrem koji sam spomenuo potpuno se otvorili svi u juriš čineći medveđu uslugu Slovačkoj po drugi put u svega nekoliko dana. Zvuči kao ofucana fraza što i jeste kontrolisani napad odnosno napadačka igra koja ne ide na varijanu pajsera nego gdje se napad gradi i gdje se ne zapostavlja odbrana. Puno smo takvih utakmica odigrali nisam vidio razloga zašto smo u Slovačkoj odustali od toga. U Zenici vidim i razumijem zašto je selektor to pokušao ali ne i u Slovačkoj nakon što je svima bilo jasno da to ne funkcioniše. Poređenje sa Barcom i ManC i nije baš sretno jednu su praktičko usvršili tik taka način igre dok su drugi očajnički pokušavali da isto kopiraju sa malo uspjeha. Mi smo zapravo odustali od jednog do sada uspješnog modela koji je imao nekih varijacija koje su nužne i neophodne kako kadrovski tako i u taktičkom planu i u dvije odlučujuće utakmice sve stavili na glavačke.
Mi smo dovoljno jaka ekipa da možemo zabiti gol i ako ne igramo na totalni juriš otvarajući se kompletno. To smo u više puta pokazali uostalom i golovi u Slovačkoj nisu pali u fazi totalnog juriša u prvom poluvremenu tada smo ga primili.
jeza u ledja

#25155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ima milion takvih ekipa koje igraju macke i misa u odredjenim utakmicama, ne moras shvatati bukvalno sa Barcelonom i Citijem.

Htio sam reci - takve utakmice su takve - zato sto se slabiji protivnik tako postavi. Ako se najistureniji igrac povuce na pocetak kruga na sredini, sta drugo ocekivati nego tvoje stopere na centru, bekove u njihovoj trecini terena, itd? Totalni juris bi znacio da bezglavo svi jurisaju u protivnicki 16erac. Jednostavno ideja da smo igrali kako Slovacima odgovara je isprazna fraza. Ljudi se tako postavili, pa ti igraj kako znas i umijes.
cvrčak_na_hedonizmu

#25156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Zato pulen Germanije, Anel Hadžić ima zagarantovano mjesto barem na klupi. Veliki je to talenat, iz jake lige i poznate ekipe, Šturma :D Šturm je čak jači od Dinama iz Minska, a malo slabiji od islandskog Breidbalika od kojeg su ispali u kvalifikacijama za EL :-D
korisnik101

#25157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Korisničkoime wrote: Jesmo li mi ozbiljna fudbalska ekipa sa profesionalcima i sa ozbiljnim trenerom ili smo neka poluamaterska skupina nasumično nabacanih igrača pa da nismo u stanju da ne igramo igru koju protivnik priželjkuje.
Drug fudbal se ne dijeli valjda na prepuštanje lopte protivniku i totali juriš. To su dva ekstrema sa mnoštvom varijanti između. Koliko se meni čini mi smo u do Slovačke igrali prilično napadački orijentiran fudbal, mislim da bi u Slovačkoj to bilo sasvim dovoljna doza napada. Ono što smo mi radili je upravo ekstrem koji sam spomenuo potpuno se otvorili svi u juriš čineći medveđu uslugu Slovačkoj po drugi put u svega nekoliko dana. Zvuči kao ofucana fraza što i jeste kontrolisani napad odnosno napadačka igra koja ne ide na varijanu pajsera nego gdje se napad gradi i gdje se ne zapostavlja odbrana. Puno smo takvih utakmica odigrali nisam vidio razloga zašto smo u Slovačkoj odustali od toga. U Zenici vidim i razumijem zašto je selektor to pokušao ali ne i u Slovačkoj nakon što je svima bilo jasno da to ne funkcioniše. Poređenje sa Barcom i ManC i nije baš sretno jednu su praktičko usvršili tik taka način igre dok su drugi očajnički pokušavali da isto kopiraju sa malo uspjeha. Mi smo zapravo odustali od jednog do sada uspješnog modela koji je imao nekih varijacija koje su nužne i neophodne kako kadrovski tako i u taktičkom planu i u dvije odlučujuće utakmice sve stavili na glavačke.
Mi smo dovoljno jaka ekipa da možemo zabiti gol i ako ne igramo na totalni juriš otvarajući se kompletno. To smo u više puta pokazali uostalom i golovi u Slovačkoj nisu pali u fazi totalnog juriša u prvom poluvremenu tada smo ga primili.

:thumbup: :thumbup:

Nisu igraci ovce, pa ih izvedes na teren i kazes "evo lopta. Hajde igrajte",.
Gdje pobogu neko moze pomisliti da bi mi predali posjed lopte Slovacima ?
Ako bi izbacili Misimovica i dodali DV, samo bi imali jos veci posjed lopte u sredini. Ali bi istovremeno betonirali odbranu.
limeni

#25158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

taj misimovic je sam rijesio utakmicu protiv grcke u zenici. mi smo ove dvije utakmice protiv slovacke odigrali skroz razlicito. u zenici ni guardiola ne bi motivisao nasu ekipu, bili su posvadjani i nisu se ni trudili posteno. u slovackoj su grizli svi nasi igraci i vidjelo se to na pocetku utakmice. dali je to do safeta ili su mediji motivisali igrace da bi oni pokazali svima da nema razdora u ekipi i da se ne raspada. bilo bi svasta da smo ovu sansu propustili, prvi bi se dzeko kritikovao po medijama. uglavnom su pokazali karakter i ja nemam sta prigovoriti ni njima ni selektoru dok smo na prvom mjestu.
korisnik101

#25159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

limeni wrote:taj misimovic je sam rijesio utakmicu protiv grcke u zenici. mi smo ove dvije utakmice protiv slovacke odigrali skroz razlicito. u zenici ni guardiola ne bi motivisao nasu ekipu, bili su posvadjani i nisu se ni trudili posteno. u slovackoj su grizli svi nasi igraci i vidjelo se to na pocetku utakmice. dali je to do safeta ili su mediji motivisali igrace da bi oni pokazali svima da nema razdora u ekipi i da se ne raspada. bilo bi svasta da smo ovu sansu propustili, prvi bi se dzeko kritikovao po medijama. uglavnom su pokazali karakter i ja nemam sta prigovoriti ni njima ni selektoru dok smo na prvom mjestu.

I opet smo u Zilini gubili do 70 minute.
I to ne samo gubili, nego su nas vile pronosale kod one stative.

Nismo svjetla ugledali dok nije Misimovic IZASAO.
A to nam nije trebalo.

Da je Susic promjenio formaciju,. sve bi bilo drugacije.
I ja nisam general poslije bitke.
Ja sam prije Ziline govorio da se formacija mora mjenjati.
Medjutim, Safet nije slusao. I necu da ga branim ovaj put !!
kisni indijanac

#25160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

ja ću se jako nasekirati ako ga ti ne budeš branio..... :(
sumasumarum77

#25161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sumasumarum77 »

Jest Miske je kriv sto je Lulic izgubio loptu i sto pet odbrambenih nije uspjelo zatvoriti njihova tri i sto medo nije uspio da zatvori sut ni u zenici niti da istrci i pokrije Hamsika u Zilini.
TheMule

#25162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TheMule »

sumasumarum77 wrote:Jest Miske je kriv sto je Lulic izgubio loptu i sto pet odbrambenih nije uspjelo zatvoriti njihova tri i sto medo nije uspio da zatvori sut ni u zenici niti da istrci i pokrije Hamsika u Zilini.
Ovo niko ne spominje. Losa lopta Salihovica, jos losija kontrola Lulica, petorica nazad i opet go.
missko

#25163 Re: AW: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

I Miske samo nije kriv sto je nabacio korner iz kojeg smo izjednacili i nine kriv sto je izasao.a za sve ostalo je kriv.

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk 2
Artest

#25164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

limeni wrote:taj misimovic je sam rijesio utakmicu protiv grcke u zenici..
Utakmicu protiv Grcke je rjesio Edin Dzeko. Ne znam cemu romantiziranje Misketa.
Od prosjecnog centarsuta kod prvog gola, Edin Dzeko je napravio uspjesnu asistenciju. Ili mislite da bi ono vecina napadaca zabila? Dzekina reakcija je bila cudesna. Ono bi pretvorili u gol jos samo Mario Jardel, Oliver Bierhoff, Darko Kovacevic i Olaf Marschsall.

Na bh sceni, Abdulah Makety je imao odlican udarac glavom, mora mu se priznati.
U stvarnosti, Medunjanin je igrao pleja, Pjanic i Misimovic ofanzivne veznjake
Sta bi znacilo...ofanzivni veznjaci?
Pod tim se obicno smatra - play.

I kakva ti je ono formacija sa 6 veznjaka. 3-6-1 ili 4-6-0? Ako mozes elaborirati.
Artest

#25165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Zanimljiv je ovaj otpor prema svakoj konstruktivnoj kritici upucenoj ka selektoru. Dolazim do zakljucka da Brigadu mucenika El Safeta, uopste ne zanima interes reprezentacije, tj. njeno unapredjivanje. Samo da je nekako relativizirati Sajine takticke greske, a rezultat je u drugom planu.
Havatar

#25166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

Artest wrote:Zanimljiv je ovaj otpor prema svakoj konstruktivnoj kritici upucenoj ka selektoru. Dolazim do zakljucka da Brigadu mucenika El Safeta, uopste ne zanima interes reprezentaije, tj. njeno unapredjivanje. Samo da je nekako relativizirati Sajine takticke greske, a rezultat je u drugom planu.
To je znog toga sto ga oni ne brane zbog reprezentacije i njenog dobra nego zato sto je on pitarska legenda i njih nije briga sta ce biti sa reprezentacijom nego da njegov status ostane isti i neokrznut da bi i dalje mogli da ga koriste u navijackim prepucavanjima.
Artest

#25167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Neoobicno, i ja sam dosao do istovjetnog zakljucka.

Jebe se njima za reprezentacijom, daj bar da ih selektor predstavlja, kad vec nisu nisu dali igraca jos od Dzemice Berberovica i Zalizanog.
burek_in_space

#25168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Uh uh, chuj intelektulaca shto su nadoshli do zakljuchaka. :lol:
palermo

#25169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Artest wrote:Zanimljiv je ovaj otpor prema svakoj konstruktivnoj kritici upucenoj ka selektoru. Dolazim do zakljucka da Brigadu mucenika El Safeta, uopste ne zanima interes reprezentacije, tj. njeno unapredjivanje. Samo da je nekako relativizirati Sajine takticke greske, a rezultat je u drugom planu.
Ha, sve zavisi iz kojeg ugla gledaš. Kao špto postoje oni koji nijednog trenutka neće posumnjati ni u jednu Safetovu odluku, tako postoje i oni koji, haj da onako blago kaže, nimalo nisu konstruktivni u kritici. Ne može više, primjera radi, Cocalić biti agrument protiv papeta :D

Eleneis, meni je mnogo draže da smo sa lošom postavkom igre dobili utakmicu (imali sreće), nego da smo sa sjajnom postavkom igre izgubili utakmicu jer nismo imali sreće (pogađali par stativa, Muha ima životni dan i slično, oni jednom opucalii ušlo itd).......Jebi ga, nekad moraš imati i trenera srećkovića, a možda i trener isprovocira sreću.
Da mi dobijemo ove dvije slijedeće , pa ćemo za Brazil da se spremamo i diskutujemo.
Artest

#25170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

/Jezu, mojne elaborirat onu formaciju.
Vjerovatno je Dzekson isturen/
Artest

#25171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

palermo wrote:
Artest wrote:Zanimljiv je ovaj otpor prema svakoj konstruktivnoj kritici upucenoj ka selektoru. Dolazim do zakljucka da Brigadu mucenika El Safeta, uopste ne zanima interes reprezentacije, tj. njeno unapredjivanje. Samo da je nekako relativizirati Sajine takticke greske, a rezultat je u drugom planu.
Ha, sve zavisi iz kojeg ugla gledaš. Kao špto postoje oni koji nijednog trenutka neće posumnjati ni u jednu Safetovu odluku, tako postoje i oni koji, haj da onako blago kaže, nimalo nisu konstruktivni u kritici. Ne može više, primjera radi, Cocalić biti agrument protiv papeta :D

Eleneis, meni je mnogo draže da smo sa lošom postavkom igre dobili utakmicu (imali sreće), nego da smo sa sjajnom postavkom igre izgubili utakmicu jer nismo imali sreće (pogađali par stativa, Muha ima životni dan i slično, oni jednom opucalii ušlo itd).......Jebi ga, nekad moraš imati i trenera srećkovića, a možda i trener isprovocira sreću.
Da mi dobijemo ove dvije slijedeće , pa ćemo za Brazil da se spremamo i diskutujemo.
Meni je cilj da budemo u optimalnom sastavu na WC. Ovisno od grupe, osmina finala uopste nije nedostizna.
To sa Cocalicem se ne mogu sloziti. Da je nekad oproban pa podbacio, i moglo bi proci.
It_is_a_Leclerc

#25172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Safet Sušić - selektor opasnih namjera (što po protivnika, što po nas)..
Artest

#25173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Safet Susic - Pape

najbolji trener BiH :bih:
korisnik101

#25174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

Vidjet cete kako ce Grcka progutati Slovacku.
Kad kazem progutati, lagano 1:0/../. samo tako sto ce eliminisati njihove kontre.

Eliminisi kontru, i Slovacka ne zna igrati.

Ali hajde ti to Safetu, Saji objasni?
burek_in_space

#25175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Artest wrote:Safet Susic - Pape

najbolji trener BiH :bih:
Najbolji - vjerovatno ne.
Najuspjeshniji selektor - sasvim sigurno da.
Pod uslovom da ove dvije utakmice odradi do kraja kako treba.
Locked