Nije ti spomenuo kako bez tog dvfosil wrote:Pape mi neki dan, na kafi u gradu, prica da je bas od Svabe dobio upute da igra bez DV.luckylaka wrote:Ovdje uz Safeta jedino od Osima koje se moze spominjati je Veliki Ivica Tj.Svabo sve ostalo je ubleha
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#25076 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
LSD
#25077 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma pusti ba paćenike....u svakoj prilici uvlace Amara u pricu, i kad treba i kad ne treba...evo i ovdje ga ubacuju u opticaj samo da bi istresali svoje nataložene komplekse niže vrijednosti...covjek ih syebao mentalno i jbg to je neizljecivo.BHF_Manijak wrote:Ja ne znam nijednog takvog, a ako ga ima, tom je bolje da pocne pratiti sah ili kriket, jer fudbal za njega nije. A za vrijeme i poslije utakmice u Zenici protiv Slovaka, ovdje je bilo najmanje 3-4 bordo tipa koja su mu jebali od do, govorili da nije kakav strucnjak i da je uzasno sretan jer je dobio grupu kakvu jeste.limeni wrote:ma ima strasno korektnih manijaka ali neki idu cak do toga da treba izbaciti misimovica i umjesto njega zvati tomica
To prebrojavanje krvnih zrnaca u reprezentaciji mi ide na qrac, a upravo vi to potencirate, jer kao ne smijes uputiti kritiku na racun Safeta, jer si tiobote automatski Manijak ili prizivas Amara na klupu, jebo ga vise Amar!
A najjaci su mi kad glume advokate Papeta samo iz klupskih razloga
A zapravo mnogi od njih su pljuvali Papeta kao nekoga koji ima nije krocio u prostorije kluba 20 godina, koji im nije poslao kakvih para itd....ali zato su prvi i saložni kad ga treba braniti po forumima od manijaka zakrvavljenih ociju
Debilizam na kub
- Havatar
#25078 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
LSD wrote:Ma pusti ba paćenike....u svakoj prilici uvlace Amara u pricu, i kad treba i kad ne treba...evo i ovdje ga ubacuju u opticaj samo da bi istresali svoje nataložene komplekse niže vrijednosti...covjek ih syebao mentalno i jbg to je neizljecivo.BHF_Manijak wrote:Ja ne znam nijednog takvog, a ako ga ima, tom je bolje da pocne pratiti sah ili kriket, jer fudbal za njega nije. A za vrijeme i poslije utakmice u Zenici protiv Slovaka, ovdje je bilo najmanje 3-4 bordo tipa koja su mu jebali od do, govorili da nije kakav strucnjak i da je uzasno sretan jer je dobio grupu kakvu jeste.limeni wrote:ma ima strasno korektnih manijaka ali neki idu cak do toga da treba izbaciti misimovica i umjesto njega zvati tomica
To prebrojavanje krvnih zrnaca u reprezentaciji mi ide na qrac, a upravo vi to potencirate, jer kao ne smijes uputiti kritiku na racun Safeta, jer si tiobote automatski Manijak ili prizivas Amara na klupu, jebo ga vise Amar!
A najjaci su mi kad glume advokate Papeta samo iz klupskih razloga![]()
i drugima dijele lekcije i morališu
fol neko upiranje prstima i proglašavanje nepodobnim
A zapravo mnogi od njih su pljuvali Papeta kao nekoga koji ima nije krocio u prostorije kluba 20 godina, koji im nije poslao kakvih para itd....ali zato su prvi i saložni kad ga treba braniti po forumima od manijaka zakrvavljenih ociju![]()
![]()
Debilizam na kubi ne treba se upuštati u tu debilanu
- emigrazione
#25079 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa sta je trebao da uradi, u Zenici su najgori bili Dzeko, Misimovic, Pjanic i Vedo. Da ih u Slovackoj zamjeni sa drugim igracima? Misketa je zamjenio igrac koji je zabio, skoro, iz prvog dodira, a kad se to desi obicno se pohvali trenerov osjecaj za izmjenu ali kod nas mu se jebe materŠibicar wrote:Ma im'o je Pape bruku grešaka,ali čovjek je biće sklono greškama(ne u Saidovom smislu) i to je neizbježno,ne postoji trener koji ne griješi,čak ni svi vrli treneri oni najpoznatiji Murinjo,Gvardiola,Hidink,Ferguson...itd svi oni griješe,griješili su i griješiće,a razlog je taj što oni razmišljaju svojom glavom i imaju svoju viziju i igre i postavke na terenu i taktike i odabira igrača i to im milion forumskih mozgova neće promijeniti.Ne griješi Pape što tjera neki inat i što misli loše reprezentaciji,nego zato što ne zna bolje i što smatra da je to što je zamislio najbolje po reprezentaciju.Meni lično jedino nije bilo jasno zašto je ista ekipa istrčala i u Slovačkoj kad se u Zenici vidjelo da nešto ne fercera,doduše ja sam to vidio na svoj način,neko drugi na svoj a Pape na svoj,tako da smo po njemu u Zenici imali samo loš dan dok smo u Slovačkoj pokazali pravo lice i razvalili Slovake.Ako on smatra da je ispravno forsiranje polumrtvog Misimovića u prvom timu i pozivanje Vršajevića i kompanije sam će snositi posljedice ako ih bude.
-
miki.ba
#25080 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Interesantno, a ko ti je prico?LSD wrote:koji im nije poslao kakvih para itd....
Dobar si ti decko, sutra ponesi rodni list i dvije slike.
-
LSD
#25081 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pricao mi tvoj mentor i guru sa maltemiki.ba wrote:Interesantno, a ko ti je prico?LSD wrote:koji im nije poslao kakvih para itd....![]()
Dobar si ti decko, sutra ponesi rodni list i dvije slike.
-
korisnik101
#25082 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To nije tacno.emigrazione wrote:Pa sta je trebao da uradi, u Zenici su najgori bili Dzeko, Misimovic, Pjanic i Vedo. Da ih u Slovackoj zamjeni sa drugim igracima?Šibicar wrote:Ma im'o je Pape bruku grešaka,ali čovjek je biće sklono greškama(ne u Saidovom smislu) i to je neizbježno,ne postoji trener koji ne griješi,čak ni svi vrli treneri oni najpoznatiji Murinjo,Gvardiola,Hidink,Ferguson...itd svi oni griješe,griješili su i griješiće,a razlog je taj što oni razmišljaju svojom glavom i imaju svoju viziju i igre i postavke na terenu i taktike i odabira igrača i to im milion forumskih mozgova neće promijeniti.Ne griješi Pape što tjera neki inat i što misli loše reprezentaciji,nego zato što ne zna bolje i što smatra da je to što je zamislio najbolje po reprezentaciju.Meni lično jedino nije bilo jasno zašto je ista ekipa istrčala i u Slovačkoj kad se u Zenici vidjelo da nešto ne fercera,doduše ja sam to vidio na svoj način,neko drugi na svoj a Pape na svoj,tako da smo po njemu u Zenici imali samo loš dan dok smo u Slovačkoj pokazali pravo lice i razvalili Slovake.Ako on smatra da je ispravno forsiranje polumrtvog Misimovića u prvom timu i pozivanje Vršajevića i kompanije sam će snositi posljedice ako ih bude.
Dzeko i Vedo su igrali, praavo igrali. Ali su takticki bili pokriveni.
Ni Pjanic nije bio los.
Cak je i Misimovic davao sve od sebe. (nije mogao puno dati, jer nije vidio loptu od stomaka
Miske ima jos aduta u svojim nogama. Samo je njega trebao Pape uvesti kao Jokera u 70oj minuti.
Da podijela dva-tri smrtonosna pasa, i to bi bilo to.
Svi smo vidjeli da Miske ne moze iz pocetka. Svi. Osim Papeta. A to nas zabrinjava.
- nKrkan
#25083 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
"Mi imamo dva klasna igrača u napadu Edina Džeku i Vedada Ibiševića koji su nezamjenjivi, ali mi za napad imamo i druga riješenja u Izetu Hajroviću, Miroslavu Stevanoviću, Edinu Višći i Senijadu Ibričiću, tako da nam ne treba još jedan napadač, a mi imamo nekoliko formacija i sistema spremnih ukoliko bi se nedaj Bože povrijedio Džeko ili Ibišević.
- jeza u ledja
#25084 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Po meni, Susic je odigrao bolje drugu utakmicu nego sto dosta raje ovdje misli.
On se od pocetka zajebao, ili je mozda bolja rijec - riskirao, sa ofanzivnom postavkom polagajuci nadu u ljude koji mogu dati gol, vise nego u ljude koji mogu sprijeciti gol. Nama je trebala pobjeda, u Zenici, trebala su nam 3 boda i to je Susic htio rijesiti odmah. Vidjeli smo kako je to islo. Napravio je gresku jer nije imalo plan B, za Zenicu. Sve svoje najbolje ofanzivce je stavio od prve minute i nije imao dzokere na klupi koje ce napraviti pozitivan impuls u drugom.
E sad, zasto neki igraci u Zenici nisu poceli , a neki jesu.
Prvo, Zahirovic je u zadnjih nekoliko utakmica bio OCAJAN. Na Kosevu protiv Amera je trcao ko cuko za loptom. Izravno kriv za par golova mescini. Nakon toga Susic izjavljuje nesto tipa da je vidio na koje igrace se ne moze racunati. Ako mene pitate - to je bio u prvom redu on (i Sunjic). Zato on nije poceo.
Drugo, Rahimic vec godinama ne igra fudbal, i ocigledno sto vrijeme odmice to je nespremniji. Dosao je na okupljanje nespreman, uvesti njega za 45 minuta je jedna izmjena viska.
Trece, Misimovic je u zadnjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Grcke, koja igra slicno, bio najzasluzniji za pobjedu, uz Dzeku. Zato je on igrao.
Cetvrto, Hajrovic je novi kolacic i besmisleno je ocekivati da starta od prve, umjesto nekog od nasih glavnih igraca. Zato on nije poceo.
Susic je riskirao, htio je gol-dva u prvom poluvremenu. Nije ih dobio ne zato sto nije igrao defanzivni vezni, i ne zato sto je igrao Misimovic, ili Ibisevic, a ne Hajrovic ili neko cetvrti. Mi nismo dali golove jer su prvo, Skrtel i ekipa bili fantasticni, drugo jer su Misimoviceve lopte bile zakurac, trece, jer Dzeko nije bio na visini zadatka i cetvrto jer se Ibisevic nije vidio. No sve to prvenstveno zbog samih Slovaka.
Nakon sto je tako riskantno usao u utakmicu, nije imao pravog plana B. Sto je utakmica vise odmicala, to nam je vise trebao gol, sve vise smo isli prema naprijed, a sve manje pazili na odbranu. Susic nije znao kako da na to odgovori, a izmjene koje je napravio su bile jos gore. U stvari, ulazak Stevanovica i mescini Visce je samo jos pogorsao situaciju. Hajrovic je usao zadnji (ispravite me ako grijesim) i tek u zadnjih 10-15 minuta. Nedovoljno da se nesto napravi.
Po meni, najveca greska je bila igranje bez desnog krila, odnosno cinjenica da je cijelu desnu liniju , sa sve Weissom, pokrivao samo Avdija.
Eh, zbog rezultata u prvoj utakmici, u drugoj je Susic sada imao jos manje izbora nego da krene dati gol. Zato je postavka bila ista, s tim sto je mislio pojacati tu desnu stranu sada Mujdzom, koji je realno klasa u odnosu na Avdiju.
Dobili smo isto sranje.
E sad dolazni najvaznije, zadnje poluvrijeme protiv Slovaka. Tu je Susic imao plan B. Plan je bio , po meni maestralno, ubaciti Zahirovica, ali ne na poziciju zadnjeg veznog, vec kao flaster Weissu, odnosno na poziciju desnog beka. Hvala bogu ako Zahirovic sta zna onda je da trci. Tu je napravio jedan odlican potez. Drugi odlican potez je bio ubacivanje Hajrovica. Trebao ga je ubaciti ranije, ali jebiga, opet kazem novi kolacic. Cim ga je ubacio, momak je preokrenuo utakmicu. Jos jedan briljantan potez. To je bio plan B.
Jedina prava zamjerka od mene je ubacivanje Hajrovica malo kasno, ali opet kazem novi kolacic, nedokazan, nije toliko cudno sto je bio tek zamjena. Stevanovic pak je u zadnje vrijeme suvise los da bi nesto uradio.
Sve u svemu, Susic se prilagodio protivniku, malo kasno, ali je ipak uhvatio zadnji voz. Pobjedili smo, uzeli 3 boda. To je sve sto nam je trebalo.
Smatram da smo i u Zenici bili zasluzili bod, imali smo vise suteva prema golu, vise loptu u njihovom 16ercu, vise kornera i veci posjed lopte. Oni su imali vise pravih sansi. Po meni, bod bi bio realniji ishod.
U Zilini smo ih u drugom razvalili.
(Ja sam pratio engleskog komentatora u Zilini, u drugom poluvremenu, od pocetka je uocio razliku u nasoj igri i konstatovao znacajan pomak nabolje u nasoj igri. Znaci prije golova. Golovi su bili samo kruna te inicijative na terenu.)
Sve u svemu, smatram da Zahirovic ili Rahimic kao defanzivni vezni ne bi doprinjeli zatvaranju kontri Slovaka koji su igrali preko krila vise nego sto je Medunjanin kao zadnji vezni doprinjeo kreiranju napada. Zahirovic bi nesto uprskao, garant, a Rahimic bi lipsao nakon 45 minuta. Ne mislim da je taj argument kontra Susiceve postavke opravdan.
Hajrovic umjesto Misimovica ili Ibisevica, ili obratno, o tome se moze pricati, ali eto Susic se odlucio na provjerene igrace, poslije izmjenio, i opet mu je proslo.
Ovakve utakmice nam se u buducnosti tesko mogu desiti. Protiv Lihta i Litve svakako nam defanzivni vezni nije krucijalan. Protiv jacih ekipa u prijateljskim, ili ako bog da na SP, normalno da cemo igrati sa njim, pogotovo ako i kad Kolasinac pokuca na vrata.
Zato manite se generalisanja nakon bitke.
On se od pocetka zajebao, ili je mozda bolja rijec - riskirao, sa ofanzivnom postavkom polagajuci nadu u ljude koji mogu dati gol, vise nego u ljude koji mogu sprijeciti gol. Nama je trebala pobjeda, u Zenici, trebala su nam 3 boda i to je Susic htio rijesiti odmah. Vidjeli smo kako je to islo. Napravio je gresku jer nije imalo plan B, za Zenicu. Sve svoje najbolje ofanzivce je stavio od prve minute i nije imao dzokere na klupi koje ce napraviti pozitivan impuls u drugom.
E sad, zasto neki igraci u Zenici nisu poceli , a neki jesu.
Prvo, Zahirovic je u zadnjih nekoliko utakmica bio OCAJAN. Na Kosevu protiv Amera je trcao ko cuko za loptom. Izravno kriv za par golova mescini. Nakon toga Susic izjavljuje nesto tipa da je vidio na koje igrace se ne moze racunati. Ako mene pitate - to je bio u prvom redu on (i Sunjic). Zato on nije poceo.
Drugo, Rahimic vec godinama ne igra fudbal, i ocigledno sto vrijeme odmice to je nespremniji. Dosao je na okupljanje nespreman, uvesti njega za 45 minuta je jedna izmjena viska.
Trece, Misimovic je u zadnjoj kvalifikacionoj utakmici protiv Grcke, koja igra slicno, bio najzasluzniji za pobjedu, uz Dzeku. Zato je on igrao.
Cetvrto, Hajrovic je novi kolacic i besmisleno je ocekivati da starta od prve, umjesto nekog od nasih glavnih igraca. Zato on nije poceo.
Susic je riskirao, htio je gol-dva u prvom poluvremenu. Nije ih dobio ne zato sto nije igrao defanzivni vezni, i ne zato sto je igrao Misimovic, ili Ibisevic, a ne Hajrovic ili neko cetvrti. Mi nismo dali golove jer su prvo, Skrtel i ekipa bili fantasticni, drugo jer su Misimoviceve lopte bile zakurac, trece, jer Dzeko nije bio na visini zadatka i cetvrto jer se Ibisevic nije vidio. No sve to prvenstveno zbog samih Slovaka.
Nakon sto je tako riskantno usao u utakmicu, nije imao pravog plana B. Sto je utakmica vise odmicala, to nam je vise trebao gol, sve vise smo isli prema naprijed, a sve manje pazili na odbranu. Susic nije znao kako da na to odgovori, a izmjene koje je napravio su bile jos gore. U stvari, ulazak Stevanovica i mescini Visce je samo jos pogorsao situaciju. Hajrovic je usao zadnji (ispravite me ako grijesim) i tek u zadnjih 10-15 minuta. Nedovoljno da se nesto napravi.
Po meni, najveca greska je bila igranje bez desnog krila, odnosno cinjenica da je cijelu desnu liniju , sa sve Weissom, pokrivao samo Avdija.
Eh, zbog rezultata u prvoj utakmici, u drugoj je Susic sada imao jos manje izbora nego da krene dati gol. Zato je postavka bila ista, s tim sto je mislio pojacati tu desnu stranu sada Mujdzom, koji je realno klasa u odnosu na Avdiju.
Dobili smo isto sranje.
E sad dolazni najvaznije, zadnje poluvrijeme protiv Slovaka. Tu je Susic imao plan B. Plan je bio , po meni maestralno, ubaciti Zahirovica, ali ne na poziciju zadnjeg veznog, vec kao flaster Weissu, odnosno na poziciju desnog beka. Hvala bogu ako Zahirovic sta zna onda je da trci. Tu je napravio jedan odlican potez. Drugi odlican potez je bio ubacivanje Hajrovica. Trebao ga je ubaciti ranije, ali jebiga, opet kazem novi kolacic. Cim ga je ubacio, momak je preokrenuo utakmicu. Jos jedan briljantan potez. To je bio plan B.
Jedina prava zamjerka od mene je ubacivanje Hajrovica malo kasno, ali opet kazem novi kolacic, nedokazan, nije toliko cudno sto je bio tek zamjena. Stevanovic pak je u zadnje vrijeme suvise los da bi nesto uradio.
Sve u svemu, Susic se prilagodio protivniku, malo kasno, ali je ipak uhvatio zadnji voz. Pobjedili smo, uzeli 3 boda. To je sve sto nam je trebalo.
Smatram da smo i u Zenici bili zasluzili bod, imali smo vise suteva prema golu, vise loptu u njihovom 16ercu, vise kornera i veci posjed lopte. Oni su imali vise pravih sansi. Po meni, bod bi bio realniji ishod.
U Zilini smo ih u drugom razvalili.
(Ja sam pratio engleskog komentatora u Zilini, u drugom poluvremenu, od pocetka je uocio razliku u nasoj igri i konstatovao znacajan pomak nabolje u nasoj igri. Znaci prije golova. Golovi su bili samo kruna te inicijative na terenu.)
Sve u svemu, smatram da Zahirovic ili Rahimic kao defanzivni vezni ne bi doprinjeli zatvaranju kontri Slovaka koji su igrali preko krila vise nego sto je Medunjanin kao zadnji vezni doprinjeo kreiranju napada. Zahirovic bi nesto uprskao, garant, a Rahimic bi lipsao nakon 45 minuta. Ne mislim da je taj argument kontra Susiceve postavke opravdan.
Hajrovic umjesto Misimovica ili Ibisevica, ili obratno, o tome se moze pricati, ali eto Susic se odlucio na provjerene igrace, poslije izmjenio, i opet mu je proslo.
Ovakve utakmice nam se u buducnosti tesko mogu desiti. Protiv Lihta i Litve svakako nam defanzivni vezni nije krucijalan. Protiv jacih ekipa u prijateljskim, ili ako bog da na SP, normalno da cemo igrati sa njim, pogotovo ako i kad Kolasinac pokuca na vrata.
Zato manite se generalisanja nakon bitke.
- ŠEHER_ABLA
- shalla
#25086 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ne znam sta se vise vracamo na ovaj dvomec, jebaji ga, pogrijesio je u postavci igre i i dalje smatram da smo mi 140 od 180 minuta bili losi ali nam je i tih 40 minuta pokazalo koliko smo hvala Bogu jaki kad nas ide i kad u ekipi imamo malo vise trkaca nego hodaca (hajrovic i zahirovic vs miske i salihovic). Svima nam je jasno da nam u ove zadnje dvije tekme i ne treba taj defanzivni vezni, mislim da je sastav iz slovacke, sa oporavljenim Zukom, i vise nego dovoljan za pobjede protiv lihtenstajna i litve...
Do svjetskog cemo valjda aBd srediti Kolasinca i rijesili smo tu deficitarnu poziciju za narednih 10 godina...
Sto se tice papetovih izjava, to je vec prezvakana tema, ili je fakat nesposoban da daje suvisle izjave (tu krivim i novinare koji nisu u stanju da mu malo iskontriraju i samim tim ga natjeraju da promisli sta je rekao) ili se u tim izjavama malo i sprda, ono, cisto da nesto izjavi a misli nesto deseto. Kako god, stvarno glupo zvuce izjave poput ove zadnje da nije ljubitelj srednjih liga dok istovremeno poziva avdiju i sunjica ali eto, ono sto je za nas najvaznije je da lik hvala Bogu ima rezultat koji pokriva sve njegove mane, lose taktike, nespretne izjave i sl...
Sent from my HTC One
Do svjetskog cemo valjda aBd srediti Kolasinca i rijesili smo tu deficitarnu poziciju za narednih 10 godina...
Sto se tice papetovih izjava, to je vec prezvakana tema, ili je fakat nesposoban da daje suvisle izjave (tu krivim i novinare koji nisu u stanju da mu malo iskontriraju i samim tim ga natjeraju da promisli sta je rekao) ili se u tim izjavama malo i sprda, ono, cisto da nesto izjavi a misli nesto deseto. Kako god, stvarno glupo zvuce izjave poput ove zadnje da nije ljubitelj srednjih liga dok istovremeno poziva avdiju i sunjica ali eto, ono sto je za nas najvaznije je da lik hvala Bogu ima rezultat koji pokriva sve njegove mane, lose taktike, nespretne izjave i sl...
Sent from my HTC One
- jeza u ledja
#25087 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vidim da se poteze prica o Seadu Susicu, opet. Susiceva agencija se zove "Germania Sportagentur". Ona od pobrojanih zastupa samo Zahirovica i Anela Hadzica, koji nikad nije zaigrao za nas.
Koliko vidim nigdje Vrsajevica, a ni Harisa Bukve kojeg je neko spomenuo.
http://www.germania-sportagentur.com/players/
Na osnovu cega se tvrdi da Vrsajevic ili kao sto neko spomenu Bukva imaju veze sa Seadom Susicem?
Na osnovu cega se tvrdi da Vrsajevic ili kao sto neko spomenu Bukva imaju veze sa Seadom Susicem?
-
palermo
#25088 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma čisto onako, ne mora ovo boldirano biti tako glupo, jebi ga nisam ni ja ljubitelj škembe, al kad žena napravi (srećom urijetkoshalla wrote:
Sent from my HTC One
Ma naprdujem
Nego da hoće Slovaci dobiti, ko će moći gledati onu sa Litvancima....života brate košta
-
korisnik101
#25089 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Grci ce dobiti Slovake lagano 1:0.
Nije Santos naivan pa da igra taktiku koja Slovacima odgovara kao sto je Susic uradio.
Vidjet cete, nece Slovaci jednu kontru napraviti Grcima.
Susic je pogrijesio taktiku sa Slovacima.
Prvi put nekako mozemo i oprostiti. Ali drugi put.. ne mozemo nikako.
Nije Santos naivan pa da igra taktiku koja Slovacima odgovara kao sto je Susic uradio.
- jeza u ledja
#25090 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti uvijek sebi persiras. Ovo ti nije prvi put.korisnik101 wrote:Grci ce dobiti Slovake lagano 1:0.
Podvojena licnost?
- shalla
#25091 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne mogu se sad tacno sjetiti ali mislim da su slovaci poprilicno izdominirali grke u prvoj tekmi a onda su metilji iz jedne prilike zabili gol i naravno, 0:1 
Sent from my HTC One
Sent from my HTC One
- BHF_Manijak
#25092 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tacno. Pred kraj sijevalo sa svih strana, stativu pogodili pred sami kraj...shalla wrote:Ne mogu se sad tacno sjetiti ali mislim da su slovaci poprilicno izdominirali grke u prvoj tekmi a onda su metilji iz jedne prilike zabili gol i naravno, 0:1
Sent from my HTC One
- shalla
- antifascism
#25094 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Saradnja Germanije sa Hajdukom.jeza u ledja wrote:Vidim da se poteze prica o Seadu Susicu, opet. Susiceva agencija se zove "Germania Sportagentur". Ona od pobrojanih zastupa samo Zahirovica i Anela Hadzica, koji nikad nije zaigrao za nas.
-
korisnik101
#25095 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tako grci dobijaju utakmice od kad znaju za sebe.
To je rutina .
-
Korisničkoime
#25096 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Oprosti tek sad vidio pitanje.jeza u ledja wrote:@Korisnicki
Sta bi ti uradio drukcije u drugoj utakmici protiv Slovacke i zasto?
Teško je to pitanje drug jer Sušić je realno imao tu težak zadatak i donekle (ali ipak ne sasvim njegovom greškom) sam je sebe doveo u tešku poziciju. Imali smo loš rezultat iz Zenice pobjeda nam je očajnički trebala, pritisak duplo veći nego u prvoj utakmici.
Kao prvo pokušao bi da ne igram igru koja Slovačkoj odgovara. Jasno se vidjelo šta Slovačka zna i može to su kontre i polukontre to je što znaju onemogućiš ili otežaš li im to oni su u napadu i više nego ograničeni. Džaba i veoma dobar Hamšik čovjek ne može sam da iznese sav teret napada.
Ono što smo mi igrali i u prvoj i dobrim dijelom i u drugoj utakmici je upravo igra stvorena za kontre protivnika, bez bilo kakve def.sredine terena i svi u napad od prve minute. Otvorili smo se potpuno od prve minute i to je i više nego odgovaralo Slovačkoj.
Pored toga što to odgovara protivniku takav način igre nije odgovarao nama inače naša jača strana, ofanzivni dio, je zakazala. To su dva argumenta da se ne počne tako otvoreno i sa tako ofanzivnim sastavom.
Zvuči čudno pogotovo na prvu kada kažeš treba ti pobjeda ali neću igrati tako napadački međutim radi se o tome da se ne igra tako otvoreno da se odmah sve baci u vatru a da u biti na sredini terena ne postoji bilo kakvo osiguranje u smislu igrača sa def.zadatkom.
Desna strana, Weiss je odigrao dvije utakmice života protiv nas prije svega jer smo mu isto dopustili. Ne radi se o tome da je loš igrač nego da smo mu mi olakšali i više nego što smo trebali. Načeti Mujdža sa postavkom i taktikom kakva je bila nije ga mogao zaustaviti.
Znači nekoga sa def.zadatkom postaviti u sredinu, jednog od veznjaka ili Misimovića ili Medunjanina na klupu, ne igrati tako otvoreno i ne bacati sve odmah u napad. Mi nemamo a iskreno mislim da nema ni jedna repka na svijetu igrače koji mogu onakav tempo da održe 90 minuta.
Slovačka je bila u drugačijoj poziciji nego u Zenici sa pobjedom su došli u situaciju da i oni sada moraju i da sada i njima treba, prije Zenice šanse su bile minimalne dok poslije Zenice šansa za plasman u baraž je postala realnija. Znači ne bi igrali bunker morali bi se i oni otvoriti.
S imenima je tu teško staviti možda Rahimića na def. veznog Mujdžu na desno krilo a Zahirovića na desnog beka. Možda smo sa manje otvorenom igrom i sa def.veznim te rotacijama mogli otežati Weisuu a da i ne ubacujemo nikoga dodatnog pored Mujdže na desnu stranu. Salihović je bio užasan međutim bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi on odigrao tog centralnog veznog sa def.zadatkom jer je po pitanju def.bolji od Medunjanina.
Sad bi se mogao praviti pametan i poslije utakmice reći Hajrovića na desno krilo međutim iskreno prije utakmice nisam bio za tu ideju da počne jer jednostavno se i previše malo znalo o njemu a tek je došao u repku. Staviti ga od prve minute u tako važnoj utakmici a tek je drugi puta sa repkom bilo mi je malo rizično.
Kažem opet zamisao Sušića imam problem sa def.veznim riješit ću ga tako što ću igrati u formaciji bez def.veznog jer mi je bolje tako nego da imamo igrača koji ne može da doprinese nije uopšte loša međutim niti je isprobana niti je uigrana niti je došla u najbolje vrijeme niti je sa igračima Pjanić, Misimović, Medunjanin baš dobro postavljena jer niko od navedenih nema def.znanja ni najmanje.
Volio bih vidjeti nekada:
----------------Begović-----------------
Mujdža--Bičakčić--Spahić--Zukanović
----------------Kolašinac----------------
Hajrović---------------------------Lulić
-----------------Pjanić------------------
----------Džeko---------Ibišević-------
Optimalo bi bilo imati i brzog lijevog beka umjesto Zukanovića ili dobrog def.veznog pa Kolašinca staviti na beka ali ga za sada nema a sumnjam da će se od nekuda stvoriti.
-
palermo
#25097 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bojim se da bi u ovoj formaciji suviše toga palo na leđa Pjanića. I iako to na papiru izgleda ok, mislim da bi to bila sasvim druga igra, nama netipična, i u našem slučaju , mislim i neproduktivna. Medunjanin mora imati mjesto u ovoj ekipi....umjesto Ibiševića ili Hajrovića....Korisničkoime wrote: Volio bih vidjeti nekada:
Optimalo bi bilo imati i brzog lijevog beka umjesto Zukanovića ili dobrog def.veznog pa Kolašinca staviti na beka ali ga za sada nema a sumnjam da će se od nekuda stvoriti.
- IcedMFEarth
#25098 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hmm... ne znam zašto bi bilo teže Pjaniću nego sad, ovako je okružen trkačima i borcima koji rade za njega. Po meni je ovo naša idealna formacija, s tim da i ja smatram da je šteta da igrači poput Misimovića i Medunjanina sjede na klupi. Da je barem 2 ofanzivna vezna pa bi se moglo kombinovati, ovako će uvijek jedan izvući deblji kraj.palermo wrote:Bojim se da bi u ovoj formaciji suviše toga palo na leđa Pjanića. I iako to na papiru izgleda ok, mislim da bi to bila sasvim druga igra, nama netipična, i u našem slučaju , mislim i neproduktivna. Medunjanin mora imati mjesto u ovoj ekipi....umjesto Ibiševića ili Hajrovića....Korisničkoime wrote: Volio bih vidjeti nekada:
-
Korisničkoime
#25099 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma vala imaš tu pravo, ne znam je li post više usmjeren jezu ili meni ali se ja pronašao u ovom pesimistaluckylaka wrote:Nemoj ti uopste da spominjes mogucnost da ne idemo na S.P.mene odmah zigne nesto.Jeste jos ima da se igra ali nemoj brate biti pesimista nemoj me ubijati u pojam prije reda.Idemo,idemo ABDKorisničkoime wrote:Drug moj mi ako se ne plasiramo na SP mislim da ću zaplakati prvi put od rata naovamo. Od neke 94 nisam plakao ali tada bi se isplakao kao malo dijete ma šta isplakao, ručao bi kao vol.jeza u ledja wrote:Ma mi ako se plasiramo sve ce poslije biti drukcije, barem neki period od 4-5 godina.
Nit ce mi sam plasman na veliko takmicenje biti ono wow, nit ce mi ako se ne plasiramo biti super zao. To govorim za sebe licno. A sto se tice samog rejtinga reprezentacije, o tome ne treba ni pricati.![]()
-
palermo
#25100 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Rekao bih isuviše malo kreativnog potencijala. Stavi flastera na Pjanića i šta onda.....a plus mora netko donijeti i loptu do Pjanića....ne vidim ko bi u ovoj formaciji,IcedMFEarth wrote:
Hmm... ne znam zašto bi bilo teže Pjaniću nego sad, ovako je okružen trkačima i borcima koji rade za njega. Po meni je ovo naša idealna formacija, s tim da i ja smatram da je šteta da igrači poput Misimovića i Medunjanina sjede na klupi. Da je barem 2 ofanzivna vezna pa bi se moglo kombinovati, ovako će uvijek jedan izvući deblji kraj.