Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DonV

#24801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonV »

nekoeko wrote:Sta je sa Muhamedom Besicem, ponajbolji igrac madjarske lige? Damir Vrancic, Braunschweig? Anel Hadzic iz Austrije? Sve trojica mogu igrati defanzivnog veznog, a i Kolasinac. Svi su fajteri i nisu igraci za odbaciti ala Sunjic, Vrsajevic. Jos treba samo naci jednog ili dvojicu napadaca.
Nemoj mi bogati Vrancica spominjati.

Rahimic i Zahirovic konkurisu za tu poziciju DM ali nije igrao ni jedan na toj poziciju barem sto se tice zadne dvije utakmice a mada bi kraj ova dva treba mozda da se nadje jos jedan DM barem na sirom spisku od 22 igraca na okupljanju.
Istina da Rahimic dodje na okupljanje i bezze je da sjedi na klupi kad npr znamo da nece igrati da je tu reda radi i tako on uzima to neko potecijalno mjesto nekome za klupe ali sta vrijedi spomenu ti Sunjica, Vrsketa ipak su oni igraci drugih pozicija za konkurenciju. Ognjen Vranjes kad se oporavi tj. pocne da igra jedan od ove def. leti van vjerovatno obadva jer uskace i Zukanovic.. To je ta konkurencija Zuka- Sunjic out, Vranjes - Vrske Out.

Sta sa Pandzom, jos nema klub.. def. nismo ozbiljni, simpa je momak ali neka potpise za Zelju i poziv ce biti na mjestu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#24802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Charuga wrote:
I pohvale i kritike o Papetu spadaju u ono sto sam napisao, "ovde samo o Papetu". Ne mogu ja zabraniti ljudima da ga kritikuju, bez obzira sto i meni to smeta a ti ako ne prestanes ovde trolati o Ćiri onda cemo drugacije ... ;-)
a kada bi se otvorila posebna tema ista bi bila zatvorena u roku od sat vremena :roll:
veljaca

#24803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

veljaca wrote:
kisni indijanac wrote:ma trebala se otvoriti zasebna tema..reprezentacija i zadnji vezni, ovdje se više diskutuje o tome zadnje stranice , nego o papetu.....
Evo ja otvorih temu ...
I nestade ekspresno ....

Nije da se bunim i komentarisem rad moderacije - ali ne znam sta je bilo lose u ovoj temi ?

:sax:
kisni indijanac

#24804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

ma dobro, vjerovatno postoje i druge teme na kojima se može o tome diskutovati..npr. reprezentacija BiH
Infaze Studio

#24805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Comrad wrote:
dustaban wrote:
LionH wrote:Svaka čast selektoru!
Image
:thumbup:
Odlicna kreacija, svaka cast!

Glede Dzeke... hm, kako da kazem, bice neugodno cuti... ma yebiga, kad vec krenuh da i kazem - treba i njemu naci zamjenu!

Eto, ja rekoh, pa sta bi.

Ma ne velim ovo sto mislim da je on los, jednostavno, vidjeli smo sta se jednom izmjenom moze uciniti. Dzeko je u Slovackoj bio skroz umrtvljen, da li je to uspjeh slovaka ili njegov losh dan, nebitno, u takvim situacijama jedino zamjena pomaze.
A mi smo se nekako previse svezali Dzeke. Sto nekad ne bi Dzeko bio taj koji ulazi kasnije :?:
Nek si rekao, imas pravo na svoje misljenje, ali evo ajd budi malo objektivan i nemoj pasti na sve ove novinarske i mahalske zabokrecine koje su iznesene posljednjih dana.

Koga bi ti stavio umjesto Dzeke? Dzeke koji je najbolji strijelac kvalifikacija i koji je standardni napadac Citija u Premier ligi, jednoj od najjacih na svijetu? Ko po tebi zasluzuje to mjesto? Dzeko koji je vec izgradio ime, i odbrani protivnika nije svejedno kad ga vide u napadu.

Dzeko mozda nije bio bas najbolji, nije dao gol, pa sta...trudio se, igrao kolko je mogao. Koliko se samo hrvao sa odbranom slovaka...kad prima loptu, bager mu je ne moze uzet. Ne mozes samo gledati jel dao gol il nije, te kriviti njega za poraz od slovaka, niti ga velicati kad da gol kao jedinog zasluznog za pobjedu. Dzeko je samo jedan dio slagalice, samo jedan igrac, a fudbal je timska igra.
Dzeko je u zadnjih 20 minuta u Slovackoj bio najbolji igrac. Pogledajte malo koliko je trcao I zaustavio najmanje 3 njihove polukontre, pogotovo nakon naseg 2. gola. Ne uvijek oduzimanjem lopte, nego vracanjem do ispred protivnickih igraca I prinudjivanjem istih da igraju povratni pas.
U ZE sam pljuv'o TV zbog njega par puta.
Onaj Slovak sto nam je dao gol u Ze, izjavi da je Dzeko opet pokazao klasu I bio pokretacka snaga ekipe u Zilini.
Artest

#24806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Ovaj ademir je jedan od dosadnijih likova na kljiksu.
Artest

#24807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Vrlo dobra analiza simpaticnog novinara, Armina Hasnabegovica.

Detalj sa Cocalicem odaje utisak dubokog promisljanja u interesu reprezentacije.
Obuca9

#24808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

cyprus wrote:
Warashii wrote:
sumirprimus wrote:jebte fakat zamisl rahimica 10 godina mladjeg...i onaj ga nije zvao ...
A koje je tek pozicije Barbarez igrao kod Bake :-) .
Ja koliko se sjećam... Barbarez na štoperu (ili ono liberu) je bio uspješan eksperiment...
Jašta radi, nego uspješno.

Utakmica na Marakani, nama igra pobjeda, a u ekipi imamo samo jednog igrača koji zna zabiti gol, Barabareza. Stručnjak aka kockar, povlači genijalan potez, stavlja ga na libera, a na krilo debitanta Jakirovića, valjda konto frajer da je dovoljno zvati se Sergej.

I šta dobije? Dobije to da bez Sergeja u špicu, mi djelujemo bezglavo, a sa Sergejom u odbrani toliko sigurno, da je upravo njegov igrač Žigić upravo njega nadvisio i poslužio Kežmana kao na tacni, pa je ovom ostalo samo da s metar ugura loptu u prazan gol i odvede svoju reprezentaciju na SP.

Baš uspješan eksperiment.
ZPP

#24809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ZPP »

Artest wrote: Detalj sa Cocalicem odaje utisak dubokog promisljanja u interesu reprezentacije.
:lol: :lol: :lol:

Šou :mrgreen:
Artest

#24810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Sastav iz Begesa:

Kenan Hasagic
Dzemal Berberovic
Vedin Music
Emir Spahic
Zlatan Bajramovic
Ninoslav Milenkovic
Elvir Bolic
Sergej Barbarez
Hasan Salihamidzic
Sergej Jakirovic

3 igraca u ligama petice, naspram 9 u utorak.

Baka, gigantu. Ovako jadnu ekipu si zamalo odveo na Euro. :thumbup:

Pape ima Zlatnu generaciju, kojoj ni njegovo obilno neznanje, tvrdoglavost i sujeta, ne moze naudit.
shake69

#24811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

Bilo bi lijepo da neko postavi posljednji Papetov interview iz Sporta, ako moze!
Max Bunker

#24812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Max Bunker »

Obuca9 wrote: Jašta radi, nego uspješno.

Utakmica na Marakani, nama igra pobjeda, a u ekipi imamo samo jednog igrača koji zna zabiti gol, Barabareza. Stručnjak aka kockar, povlači genijalan potez, stavlja ga na libera, a na krilo debitanta Jakirovića, valjda konto frajer da je dovoljno zvati se Sergej.

I šta dobije? Dobije to da bez Sergeja u špicu, mi djelujemo bezglavo, a sa Sergejom u odbrani toliko sigurno, da je upravo njegov igrač Žigić upravo njega nadvisio i poslužio Kežmana kao na tacni, pa je ovom ostalo samo da s metar ugura loptu u prazan gol i odvede svoju reprezentaciju na SP.

Žigić nije nadvisio Barbareza. Barbarez je isao na Kezmana, kada mu je Zigic spustio loptu a ovaj onda zabija gol. Na snimku se fino vidi, da Barbarez pokazuje tamo nekom nasem igracu da je trebao pokriti Kezmana ( mislim Nadarevicu ). Tu utakmicu nasa lijeva strana u odbrani je bila ocajna.

Barbarez u odbrani je igrao odlicno. Samo problem je bio, tu se slazem sa tobom, sto smo sa Barbarezom u odbrani, gubili Barbareza u napadu.
Warashii

#24813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Warashii »

Max Bunker wrote: Žigić nije nadvisio Barbareza. Barbarez je isao na Kezmana, kada mu je Zigic spustio loptu a ovaj onda zabija gol. Na snimku se fino vidi, da Barbarez pokazuje tamo nekom nasem igracu da je trebao pokriti Kezmana ( mislim Nadarevicu ). Tu utakmicu nasa lijeva strana u odbrani je bila ocajna.

Barbarez u odbrani je igrao odlicno. Samo problem je bio, tu se slazem sa tobom, sto smo sa Barbarezom u odbrani, gubili Barbareza u napadu.
Tako je to bilo, elem to je proslost jbtga treba gledati u buducnost.
Nadam se da ce ljudi iz saveza jos malo zasukati rukave i pronaci nam jos kojeg igraca pa da imamo koliko toliko neku klupu ako se, a svim se srcem nadam da hocemo, plasiramo na SP.
Do sada je odradjen lijep posao ( Bicakcic, Hajrovici, Kolasinac ) .
Edin H.

#24814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Max Bunker wrote:
Obuca9 wrote: Jašta radi, nego uspješno.

Žigić nije nadvisio Barbareza. Barbarez je isao na Kezmana, kada mu je Zigic spustio loptu a ovaj onda zabija gol. Na snimku se fino vidi, da Barbarez pokazuje tamo nekom nasem igracu da je trebao pokriti Kezmana ( mislim Nadarevicu ). Tu utakmicu nasa lijeva strana u odbrani je bila ocajna.

Ja sam bio u Valensiji, Barbarez izbacio jedno dvjesta lopti iz kaznenog prostora. :D

Baka rules :D
limeni

#24815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

sve kritike papetu prihvatam ali onaj baka, kojem je jedini interes da opet preuzme reprezentaciju ne zasluzuje uopste da dobije poziv u tv studio (procitajte kako je pljuvao igru repke nakon grcke).
da uspjesan eksperiment staviti sergeja u odbranu :-) tako je i hsv jednom postavio barbareza u zadnju liniju pa su izgubili 0-3 i od tada je uvijek bio u napadu. citirate baku, koji nije htio da zove jednog rahimica, koji je upropastio tri kvalifikacije, koji je haver sa ahmetom pasalicem i munjom usanovicem. baka zvani "da nisam postao fudbaler, bio bi maneken".
Muhamed Đakmić

#24816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Na stranu što je Baka kreten svoje vrste, nije ona ekipa toliko loše izgledala u svoje vrijeme. Treba uzeti u obzir ko je onda igrao za reprezentaciju, nisi mogao terensku inicijativu uspostaviti ni protiv Litvanije.

Mušović i Smajlović su meni najlošiji selektori reprezentacije ikad, Baku bih stvrstao iza Papeta, a uz Ćiru.
shalla

#24817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Muhamed Đakmić wrote:Na stranu što je Baka kreten svoje vrste, nije ona ekipa toliko loše izgledala u svoje vrijeme. Treba uzeti u obzir ko je onda igrao za reprezentaciju, nisi mogao terensku inicijativu uspostaviti ni protiv Litvanije.

Mušović i Smajlović su meni najlošiji selektori reprezentacije ikad, Baku bih stvrstao iza Papeta, a uz Ćiru.
Mušović gigant :mrgreen:
Max Bunker

#24818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Max Bunker »

shalla wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Na stranu što je Baka kreten svoje vrste, nije ona ekipa toliko loše izgledala u svoje vrijeme. Treba uzeti u obzir ko je onda igrao za reprezentaciju, nisi mogao terensku inicijativu uspostaviti ni protiv Litvanije.

Mušović gigant :mrgreen:
Ja sto postujem kod Bake, jeste sto je poceo da stvara jednu "multi-kulti" repku, odnosno atmosferu.
Da nije osoba bez morala kakva jeste i lijen, bio bi jedan ( ako ne i najbolji ) trener sa prostora bivse Jugoslavije. Ali...ne moze se kockat po Splitu, spavat u svlacionici, u Sarajevu posuđivati pare za benzin do Splita jer se sve na kocki izgubilo i nekoga trenirati.
ultima_palabra

#24819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Muzurović je meni odmah iza Papeta, čovjek je dva puta radio u najgorim mogućim uslovima a pravio solidne rezultate.
Šibicar

#24820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

ultima_palabra wrote:Muzurović je meni odmah iza Papeta, čovjek je dva puta radio u najgorim mogućim uslovima a pravio solidne rezultate.

Mušović i kockar su najveće ublehe,ali je Mušović nedodirljiv.
kisni indijanac

#24821 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kisni indijanac »

ultima_palabra wrote:Muzurović je meni odmah iza Papeta, čovjek je dva puta radio u najgorim mogućim uslovima a pravio solidne rezultate.

meni možda i ispred, a što se tiče miše smajlovića on je previše dobar čovjek da bi bio trenerski tj. selektorski autoritet, previše gospodski tip....
jeza u ledja

#24822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Najbolji su Muzurovic, pa Musovic, pa Smajlovic, pa Baka, pa Kodro, pa Ciro, pa onda Pape.
dustaban

#24823 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dustaban »

Comrad wrote:
dustaban wrote:
LionH wrote:Svaka čast selektoru!
Image
Odlicna kreacija, svaka cast!

Glede Dzeke... hm, kako da kazem, bice neugodno cuti... ma yebiga, kad vec krenuh da i kazem - treba i njemu naci zamjenu!

Eto, ja rekoh, pa sta bi.

Ma ne velim ovo sto mislim da je on los, jednostavno, vidjeli smo sta se jednom izmjenom moze uciniti. Dzeko je u Slovackoj bio skroz umrtvljen, da li je to uspjeh slovaka ili njegov losh dan, nebitno, u takvim situacijama jedino zamjena pomaze.
A mi smo se nekako previse svezali Dzeke. Sto nekad ne bi Dzeko bio taj koji ulazi kasnije :?:
Nek si rekao, imas pravo na svoje misljenje, ali evo ajd budi malo objektivan i nemoj pasti na sve ove novinarske i mahalske zabokrecine koje su iznesene posljednjih dana.

Koga bi ti stavio umjesto Dzeke? Dzeke koji je najbolji strijelac kvalifikacija i koji je standardni napadac Citija u Premier ligi, jednoj od najjacih na svijetu? Ko po tebi zasluzuje to mjesto? Dzeko koji je vec izgradio ime, i odbrani protivnika nije svejedno kad ga vide u napadu.

Dzeko mozda nije bio bas najbolji, nije dao gol, pa sta...trudio se, igrao kolko je mogao. Koliko se samo hrvao sa odbranom slovaka...kad prima loptu, bager mu je ne moze uzet. Ne mozes samo gledati jel dao gol il nije, te kriviti njega za poraz od slovaka, niti ga velicati kad da gol kao jedinog zasluznog za pobjedu. Dzeko je samo jedan dio slagalice, samo jedan igrac, a fudbal je timska igra.
Jesam li ja ijednom rijecju rekao da Dzeko ne valja?!
Samo sam rekao kako ZA SVAKOG IGRACA treba imati alternativu, taman on bio najbolji na svijetu.
Osim toga svakome se desi los dan a jos cesce se desava da protivnicki tim, poznajuci tog igraca i PREDVIDLJIVU strategiju drugog tima, nadje rjesenje kako da tu tacku neutralise.
E u tim situacijama jedino pomaze faktor iznenadjenja. To nam je najbolje pokazao "slucaj Hajrovic"!
Muhamed Đakmić

#24824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Muzurovićev prvi mandat mi se više svidio. Drugi jeste pravio pitu od govana što se kaže, ali nije to to bilo jednostavno.

Ne znam zašto je Baka ubleha, s obzirom na ekipu kojom je raspolagao, rezultati su bili super.
ultima_palabra

#24825 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Pa imao je Baka one prve kvalifikacije strašnu ekipu... po imenima možda bolju od sadašnje http://www.uefa.com/uefaeuro/season=200 ... index.html

Kasnije je zanemarivao neke dobre igrače u korist nekih drugih s kojima je imao tal... mada je tada i savez bio drugačiji nego sad.

Loš trener, sa ponekim bljeskom.
Locked