Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Haris033

#2176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Haris033 »

Ćiro majstore, vrati se !!! Safetu nije mjesto u reprezentaciji !!!

http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 497&v=info

Nakon dvije prijateljske utakmice vidjeli smo koliko nam taj čovjek fali, naravno on je Ćiro, sve je bilo super do kad smo bili po njegovom komandom, a onda on odlazi... dolazi novo veliko ime "Saget Sušić" mnogi su očekivali da će mo sa tim čovjekom ostati jaki kao i sa ćirom, ali več poslije Njemačke i Švedske uvjerili smo se da to nije tako, i da nam je potreban čovjek koji nas je podigao sa dna i napravio pravu reprezentaciju, mnogi već pričaju da je Ćiro bio sada bi se radovali... ali to nije nemoguća misija, i savez i svi trebaju shvatiti da je Ćiri mjesto u reprezentaiji i da se mora pod hitno vratiti, dok se mi nismo vratili ponovo u lošu situaciju !!!

Pozovite sve vaše prijatelje da vidimo koliko nas ima što želimo da se Ćiro vrati na mjesto selektora! Uradite slijedeće: Idite na "pozvati ljude da se pridruže" i onda u adress baru (gore gdje upisujete web adrese) kopirajte ovo:

javascript:elms=document.getElementById('friends').getElementsByTagName('li');for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === 'object'){fs.click(elms[fid]);}}

i idete na ENTER tad će se selektovat svi vaši prijatelji i samo još treba da kliknete na "Poslati pozivnice". Hvala
aerosa

#2177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aerosa »

Ćiroljupci, ZDRAVO ZDRAVOOOOOOO .....
Ispade da je Rijeka puno jača od Njemačke i Švedske, ili to plitki umovi prebrzo zaboravljaju....
Qler

#2178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Qler »

Zbog ovakvih komentara i tema sam ja bio protiv toga da nam dodje Barbarez za selektora. Cim malo ne ide po volji odmah drvlje i kamenje. pih...
veljaca

#2179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

1946 wrote:
veljaca wrote:Zalicemo mi jos za atmosferom koja je bila u vrijeme bivseg selektora ....

Odgodio sam neke vazne aktivnosti da bih pratio posljednje utakmice bivseg selektora sa nasom reprezentacijom.... Sinoc nisam gledao prvo poluvrijeme .....
Nadam se da cu ponovo sa novim selektorom odgadjati vazne aktivnosti da bih pratio utakmice nase reprezentacije ....

Selektor je vise od pola ekipe ....
Hajde onda još na godišnjem odleti u Kinu pa gledaj tim bivšeg selektora, možda ti mahne sa terena koji put.
Nisi nimalo duhovit ( ako to pokusavas biti ) ...

Ja gledam reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine sa njenim selektorima ( koji se mijenjaju ) ... Kad neko nije vise selektor - on me ne interesuje vise ....
I selektor i igraci se mijenjaju - ostaje uvijek Reprezentacija Drzave Bosne i Hercegovine .... Neki selektori su uspjesniji a neki ne. Neki igraci su bolji a neki ne .... Ali uvijek ostaje Reprezentacija Drzave Bosne i Hercegovine ....
I da bi shvatio sustinu moga prethodnog posta - govorio sam o ATMOSFERI u vrijeme bivseg selektora ....
:bih:
mikogoago

#2180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

zecko_kupuz wrote:Zavrtimo film godinu dana unazad i sjetimo se šta smo prigovarali Ćirou. Mislim da je Pape već dosta naše teorije POKUŠAO pretvoriti u praksu.
Jesmo li zagovarali četvoricu u odbrani i dva klasična napadača - dobili smo ih.
Jesmo li tražili Pjanića uz Misketa - dobili smo ga.
Jesmo li prozivali Mujdžu - pozvan je.
Jesmo li tražili veću minutažu za Begovića - odigrao tačno pola od ove tri utakmice.
Jesmo li priželjkivali ispadanje Muratovića iz prvog tima (malo okrutno što jest-jest :-D ) - ispao je.
Jesmo li tražili prijateljske mečeve sa jakim protivnicima (kao što svi to "trendovski" rade :oops: ) - dobili smo ih. Jesmo li zahtijevali veću minutažu za rezervne igrače - dobili su je.
Jesmo li zamišljali Muslimovića u prvom timu, uz Džeku - jesmo, i dobili smo ga.
Jesmo li prozivali Alispahića - pozvan je.
Jesmo li priželjkivali povratak Papca - tu smo dobili palac među prstima, ali je Pape barem istrajan na njegovom povratku....

itd, itd, da sad ne pretjerujem stvarno. Činjenica je da je ovo nama pljuska po licu, a ne Sušiću ili igračima. Što više njih kritikujemo, to više sebe i svoje ranije izjave jezikom gazamo.
Ova igra je kudikamo naprednija nego ona protiv Portugala recimo, kada se samo preskakao srednji red i Džeki uvaljivao vruć krompir. Ideja postoji, to se vidi, treba je samo usavršiti.

I još nešto.
Jesmo li tražili legende na klupi - Sušić i Baljić, pa i Piplich. :D Dobili smo ih. :oops:
:thumbup: bravo zecko, upravo je tako kako kazes,ali nasem narodu niko ne ugodio,a jos da bude gore vide ono sto zele ,a ne ono kako jeste.Ali sta cemo.Samo kazem jadan bilo koji selektor koji dodje da vodi nasu reprezentaciju,jel fudbal,jel kosarka svejedno... :bih:
missko

#2181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Ma kad bolje razmislim za nas i jest Ciro cirkusant najbolji. Koliko asova mi mozemo potrosit na klupi ne moze niko. Igracima treba da je cast da su uopste upoznali Kodru i Papeta , jer ovi igraci danas sto su u repki jos niko nije uletio u neki top klub a hocemo da smo velesila. Pa samo Spaha i Pjanic ce igrat LP a ostali nikakvo evropsko takmicenje i mi smo sila kojoj samo treba trener da bi razvalila sve zivo.
Ima Pape greski a po meni je najveca sto nismo malo bokove pojacali sa Zecom i Berberovicem, jer na Marina i Mülera se moralo odgovoriti malo brzim igracima al kako ces naucit ako ne grijesis a prijateljske tekme jedine prastaju greske i zato sretno Pape
Charuga
Globalni moderator

#2182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Jedno pitanje za sve one koji prizivaju nazad Ciru. Koju jacu reprezentaciju je BiH pobjedila dok je selektor bio Ciro Blazevic? Necemo valjda racunati Belgiju i stavljati ih u nivo Njemacke i Svedske?

Portugal + Spanija + Turska = 1 bod.

Ciro je dobar demagog i zabavljac sirih narodnih masa i hvala mu na tome ali ono sto je on uradio sa reprezentacijom, prije njega je uradio i Baka Sliskovic. Jedna pobjeda nas je u Bakino doba vodila na veliko takmicenje ali smo ostali na tome da nam je "malo falilo". Kad je vec Susic izabran, treba mu dati sansu i pustiti covjeka da radi svoj posao. A o tome zna li ili ne zna i moze li ili ne moze vidjet cemo kad krenu kvalifikacije.
Omerovim_Koracima

#2183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

De bolan,kakav crni Berberovic. :o
Obuca9

#2184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Samo me zanima šta će ćiroljupci reći po kojoj su to osnovi "Plavih 11" i "LSD" na Papetovoj strani, jesu li oni po klupskim bojama?
pirmin

#2185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by pirmin »

Ciro je imao svoju sansu i nije je iskoristio(Estoniju i Armeniju bi dobili i mi sa foruma na klupi)...kraj price, nadam se da ga vise nikad necu vidjeti na klupi reprezentacije.

Sad je vrijeme Papetovo i treba mu dati vremena kao i Ciri.
Ja mu malo sta imam zamjeriti u ove tri prijateljske utakmice a pratim fudbal 30 godina.
Sto neko rece, nije on kriv za totalni kondicioni deficit igraca.

Ako zakaze...sljedeci, nista cudno za danasnji fudbal.
Dijaspora je puna para, skupit ce da se dovede Murinjo...a moglo bi se otkinuti i od onih za koje glasate.
Charuga
Globalni moderator

#2186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

hz__semir wrote:Samo me zanima šta će ćiroljupci reći po kojoj su to osnovi "Plavih 11" i "LSD" na Papetovoj strani, jesu li oni po klupskim bojama?
Nemoj mene gurati u neke grupe kad je reprezentacija u pitanju ... ;-)
Meni su oni svi isti i ne gledam iz kojih klubova dolaze i kako se zovu nego koliko daju za nacionalni tim. Doduse, malo vece simpatije su na strani igraca koji su igrali u Zelji ali to je jednostavno ostalo tako iz doba dok sam ih pratio u BiH .. 8-)
Omerovim_Koracima

#2187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

od spanije smo izgubli 5:2 kod kuce u punoj formi i u najachem sastavu 8-)
north

#2188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Plavih_11 wrote:Jedno pitanje za sve one koji prizivaju nazad Ciru. Koju jacu reprezentaciju je BiH pobjedila dok je selektor bio Ciro Blazevic? Necemo valjda racunati Belgiju i stavljati ih u nivo Njemacke i Svedske?

Portugal + Spanija + Turska = 1 bod.

Ciro je dobar demagog i zabavljac sirih narodnih masa i hvala mu na tome ali ono sto je on uradio sa reprezentacijom, prije njega je uradio i Baka Sliskovic. Jedna pobjeda nas je u Bakino doba vodila na veliko takmicenje ali smo ostali na tome da nam je "malo falilo". Kad je vec Susic izabran, treba mu dati sansu i pustiti covjeka da radi svoj posao. A o tome zna li ili ne zna i moze li ili ne moze vidjet cemo kad krenu kvalifikacije.
ma bravo majstore, pogotovo ovaj dio "Portugal + Spanija + Turska = 1 bod" govori dosta toga.....
callmethebreeeze

#2189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by callmethebreeeze »

mi smo meni najjaci. :D :D :D
ciro je bio bog dok nismo zijanili protiv portugala. pape je docekan kao spasioc, a vec sada, nakon tri prijateljske utakmice, hocemo njegovu glavu na pladnju. treba mu dati vremena i neka odigra bar par utakmica u kvalifikacijama, pa cemo vidjeti dokle smo.
radeljas

#2190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radeljas »

missko wrote: Ima Pape greski a po meni je najveca sto nismo malo bokove pojacali sa Zecom i Berberovicem, jer na Marina i Mülera se moralo odgovoriti malo brzim igracima al kako ces naucit ako ne grijesis a prijateljske tekme jedine prastaju greske i zato sretno Pape
berberovic je toliko brz i spreman da kad mu je miller oteo loptu na centru do 16 m mu je pobjegao nekih 6 metara ukupno. nadam se da nece biti pozvan nikad vise, niti igra igdje, niti ce zaigrati u nekom boljem timu, niti je perspektivan. jedino je mozda dobar sa baljom, novokomponovanim pjevacem u ulozi nekakvog pomocnika selektora. smjesno i tuzno
shadow_man

#2191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shadow_man »

fakat ba,gledam na Facebooku,vec ima grupa Pape odlazi...stvarno nigdje veze ba,treba covjeku pruzit sansu,ovo su ipak prijateljske utakmice,covjek mora vidjeti s kakvom ekipom raspolazemo...vidjecemo na jesen kako ce biti...
veljaca

#2192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Evo sada mi jedan kolega rece zanimljivu stvar:

Pred vazne utakmice ( a kvalifikacije su to ) svi veliki selektori i treneri nastoje zbuniti ostale ekipe u grupi i kriju svoju taktiku .....
Nadam se da je i tako sa nasim selektorom :thumbup: .... i da je to razlog zadnja dva poraza .....
Ecci
Vozim: Biciklam

#2193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ecci »

Sinocnji rezultat je realan odnos snaga,trenutno.Svabe su u formi,svjetsko pocinje za 7 dana sta treba ocekivati,da se vuku po terenu :-) Ljudi su jedni od favorita za osvajanje.A carsija nek nastavi pljuvati papeta,jedino to i znate.Treba covjeku dati priliku da pripremi tim za kvalifikacije.Susic je gospodin,nece on trpiti dugo da ga fukara proziva nego ce otici sa mjesta selektora i sta onda :?: Zvati ciru da uliva optimizam :roll: Da kaze .ebacemo sve u kvalifikacijama :lol:
Richard Peti

#2194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Richard Peti »

veljaca wrote:Evo sada mi jedan kolega rece zanimljivu stvar:

Pred vazne utakmice ( a kvalifikacije su to ) svi veliki selektori i treneri nastoje zbuniti ostale ekipe u grupi i kriju svoju taktiku .....
Nadam se da je i tako sa nasim selektorom :thumbup: .... i da je to razlog zadnja dva poraza .....
hmm.. ima logike al ako mjenjas taktiku, formaciju i nacin igre a ne i da gubis "namjerno"
recimo to Spanija radi, u ove tri prijateljske igrala je
na tri totalno drugacija nacina i sa tri razlicita tima..

ima lokige i to, da mi ovu izgubljenu utakmicu Rumunije gledamo kao nesto dobro po nas
a mozda je taktika :D
udrch

#2195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Pape je legenda..odlično je postavio igru u prvom poluvremenu..dok nije morao mijenjati Mravca koji svakako nebi trebao igrati bilo je i igre i rahatluka..

Ne pravite se stručnjaci po forumu, nego ide nam vikend svima, pravite bekove i stopere preko vikenda ako mislite da nekad postanemo sila u fudbalu..kažu da za beka posao treba obaviti na krajevima kreveta, pa gledajte da to pola uradi na lijevom ćošku, a druga polovina na desnom..
Svako od nas treba raditi najbolje što zna, a za nas bosance kažu da znamo dobro ....... :D
Sarajevski

#2196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarajevski »

ove dvije utakmice su pokazale ono sto ja mislim vec odavno
ibricic, pandza, berberovic, mravac ne mogu igrati za reprezentaciju
to je najvaznije sto smo saznali i uvjeren sam da je i papetu to jasno. te su utkamice bile PRIJATELJSKE, covjek zna koji je nas najjaci sastav, zna da nam fali Papac, da nam fali desni bek. znaci, ako se sasa ne vrati, nemamo niti jednog, sad zasad, jer ko zna kako ce se raspetljati to sa mujdzom.
sto je najgore, velika vecina nasih igraca je bukvalno shvatila da su to priajteljske, pa je na nih stigla direktno oz kafane.
niej pape kriv sto miske ima deset kila viska, nije kriv sto ibisevic vec godinu dana ne moze dati gol niti pretrcati igraca...
to je stvar naseg mentaliteta i za pet dana koliko su skupa ne vraca se fizicka sprema.
drugo, ljepse je puno igrati u frankfurtu, pripremati se za utakmicu na terenima eintrachta, nego trckarat po hotelu u rijeci stepenicama gore dole i izgubit od smijesnog kluba kojeg bi svaki od nasa premijerligasa od prvog do petog mjsta unistio
za kraj. emir spahic je maestralan igrac, ejdan od boljih evropskih stopera. ali je i kapiten reprezentacije. a kapiten NE SMIJE samarati nikoga, bez obzira ko je kako se zove i sta je povod svemu
vicious

#2197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vicious »

Ja Mravca ne bih odmah otpisivao, istina ne snalazi se na beku ali mislim da može biti alternativa na stoperu, ako se neko povrijedi, kartoni itd. Protiv Švedske je u prvom poluvremenu na toj poziciji bio sasvim solidan.
udrch

#2198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

vicious wrote:Ja Mravca ne bih odmah otpisivao, istina ne snalazi se na beku ali mislim da može biti alternativa na stoperu, ako se neko povrijedi, kartoni itd. Protiv Švedske je u prvom poluvremenu na toj poziciji bio sasvim solidan.
Pa nije niko lud otpisati odbrambenog i defanzivnog igrača, pa makar to bio Mravac, Berberović ili Muratović..
Kad bude boljih, biće nam svima bolje..
nautilius

#2199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nautilius »

evo da i ja malo selektorisem! mislim da ako nemamo bekova mogli smo nastavit igrat bez bekova 3-5-2 al dobro hajd sta je tu je. a isto mislim da ako necemo imat salihovica u prve 4 utakmice sto je skoro pola kvalifikacija mogli smo iskoristit ove prijateljske za probat nesto bez njega. ja ne primjetih da ga je neko mjenjao. i mislim da je u ovom sastavu moglo bit mjesto dva za nekoga iz nase lige. ne vjerujem da neko iz sibenika nema konkurenciju u prvih 5 ekipa iz nase lige al sta je tu je. dje je vladavic? a dje je stilic da se miske malo odmori?
radeljas

#2200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by radeljas »

vicious wrote:Ja Mravca ne bih odmah otpisivao, istina ne snalazi se na beku ali mislim da može biti alternativa na stoperu, ako se neko povrijedi, kartoni itd. Protiv Švedske je u prvom poluvremenu na toj poziciji bio sasvim solidan.
ovo je pametno receno. mravac moze igrati, i nekakva je alternativa i kakva takva perspektiva. moze se naci jos slicnih igraca ala taj sudic iz svedske.
a ne vuci berberovica godinama zato sto je dobar sa ljudima iz saveza. pa bolje da je dosao vladavic - on je bar u jacem timu
Locked