Nek idu. Nama je ispod časti. Zato smo mi - mi, a oni - oni. Nije reprezentacija klub koji ne bira sredstva da dođe do uspjeha. Ima tu i drugih bitnih stvari. Ako smo ters, to je naša osobina i ne trebamo je potiskivati u korist novih trendova. Taj Halilović mi se toliko smučio da bi ga sutra sa srkletom gled'o u reprezentativnom dresu taman i da pristane da igra. Reprezentacija je isto što i država u sportskom smislu. A od države nema niko važniji, a kamo li neki pojedinac.irac300 wrote:Baš suprotno. Hrvati idu na ''noge'' svakom igraču koji im je zanimljiv. Čak se sjećam od prije par godina slučaja Cvitanich. Čovjeku je pradjed Hrvat, koji je emigrirao u Argentinu, a on je Argentinac, i radili su sve na tome da ga kaparišu, baš je i taj Marković kojeg spominješ išao u Amsterdam (tada je igrao u Ajaxu) da razgovara s njim. Međutim, zezalo ih neko pravilo FIFA-e da igraču mora minimalno djed biti iz zemlje za koju će igrati. (nemoj me držati za riječ, ali znam da je neka takva komplikacija bila u pitanju). Uglavnom, njima nije ispod časti otići bilo kojem zanimljivom igraču da ga privole da igra za njih.amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
Imaju poprilično dobar skauting, vide interesatnog igrača. Kontaktira se, hoćeš, nećeš.
Nikom Marković od njih nije išao na noge, čak rijetko koji i selektor.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Cosmic
#19601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- BHF_Manijak
#19602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Auuu buraz, Bogami zestoko grijesis! Pa bas prije nekoliko godina su ljudi isli na noge i Petricu i Rakticiu, kompletna delegacija. Ljudi idu i diplomatski to odrade. Nama je lafo ispod casti a jednoj Hrvatskoj, koja je nazalost renomiranija selekcija, ili pak jednoj velesili Njemackoj nije! Mislim mi se malo previse qrcimo a malo mlijeka dajemo...amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
Imaju poprilično dobar skauting, vide interesatnog igrača. Kontaktira se, hoćeš, nećeš.
Treba imati i ponos i cast i samopostovanje, ali ne na stetu nacionalnog tima.
- amoninan
#19603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nešto se ne sjećam toga, da predsjednik saveza ide. Operativci saveza, da.BHF_Manijak wrote:Auuu buraz, Bogami zestoko grijesis! Pa bas prije nekoliko godina su ljudi isli na noge i Petricu i Rakticiu, kompletna delegacija. Ljudi idu i diplomatski to odrade. Nama je lafo ispod casti a jednoj Hrvatskoj, koja je nazalost renomiranija selekcija, ili pak jednoj velesili Njemackoj nije! Mislim mi se malo previse qrcimo a malo mlijeka dajemo...amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
Daj neki link.
- Edin H.
#19604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
BHF_Manijak wrote:Auuu buraz, Bogami zestoko grijesis! Pa bas prije nekoliko godina su ljudi isli na noge i Petricu i Rakticiu, kompletna delegacija. Ljudi idu i diplomatski to odrade. Nama je lafo ispod casti a jednoj Hrvatskoj, koja je nazalost renomiranija selekcija, ili pak jednoj velesili Njemackoj nije! Mislim mi se malo previse qrcimo a malo mlijeka dajemo...amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
Auuu buraz, Bogami zestoko grijesis!
Nije nama ispod casti, nego su drugi faktori u pitanju - nezainteresovanost ljudi u Savezu, neznanje, neprofesionalizam, a pojedinci vjerovatno i razmisljaju sto da ja njega ganjam kada se ne mogu "ugraditi".
Sto se Hrvata tice kako rade slucaj Eduardo govori za sebe.
- Murat Sabanovic
#19605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jbt,osim ode dodiku da spasi bh fudbal ...nasima daleko svica,a nije alzir ,iran,usa.nazalost ,necemo mi daleko ,vec opet do portugala...BHF_Manijak wrote:Auuu buraz, Bogami zestoko grijesis! Pa bas prije nekoliko godina su ljudi isli na noge i Petricu i Rakticiu, kompletna delegacija. Ljudi idu i diplomatski to odrade. Nama je lafo ispod casti a jednoj Hrvatskoj, koja je nazalost renomiranija selekcija, ili pak jednoj velesili Njemackoj nije! Mislim mi se malo previse qrcimo a malo mlijeka dajemo...amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
-
Max Bunker
#19606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape ce doci i reci: " Kolasinac je dobar i zelim ga u reprezentaciji ! "
Nakon toga, sav ostali posao prelazi na administraciju Saveza, koja treba da ga vrbuje, sredi mu papire pa ga pozove u reprezentaciju.
P.S.
Evo video primjer za ove sto ne kontaju
Nakon toga, sav ostali posao prelazi na administraciju Saveza, koja treba da ga vrbuje, sredi mu papire pa ga pozove u reprezentaciju.
P.S.
Evo video primjer za ove sto ne kontaju
-
miki.ba
#19607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo daj meni punomoc da ti završavam papire i uplati 5000 €, kad dođeš na godišnji bice ti sve završeno.ja71 wrote:Gastarbajter sam sa njemackim pasosom.
Zena mi ima nas pasos (mislim Bosanski).
Zadnji odmor sam sinu (5 godina) htio izganjati nas pasos (njemacki dobio rodjenjem).
Na salteru mi traze hrpu potvrda (moja zena rodjena na drugoj opstini a udala se u "moju" opstinu).
Nisam to uspio srediti za onih preostalih 10 dana odmora a sl. put cu mislim morati sve iz pocetka
jer ti papiri vaze cini mi se 4 sedmice. A najvjerovatnije necu nista ponovo zapocinjati
jer mi ne treba ni za sta konkretno Bosanski pasos djetetu.
I je li sada moj sin manje Bosanac, sto nema nas pasos ?
Je li on izabrao da se rodi u Njemackoj ?
Mogu svariti da obicni narod nas ne voli kada se dole na ljeto pojavimo sa boljim autima (koja su ovdje prosjek)
Ali zasto nase institucije imaju bahat odnos prema dijaspori.
Ono sto neki ovdje zovu "vuci za rukav" u normalnim drzavam bi se zvalo
"motivisati ljude da se odluce za nas".
Nismo mi jedina drzava sa velikom dijasporom, pogledajte kako se Turska ili Izrael odnose prema svojoj dijaspori.
Mi jesmo dio Bosne, ali ako se tako nastavi izgubice Bosna dijasporu.
A to bi bila steta i za nju i za Bosnu, samo o tome nedostaje svijest kod nas.
Ova prica nije offtopic jer se 100% moze preslikati na dijasporske igrace.
Naravno ti to nisi u mogucnosti uraditi i platiti, ali pro igrac to radi tako, pa nece on hodati po šalterima.
Svaki igrac u inostrastvu ima menađera i knjigovođu, o cemu pricaš.
- Mračajski proto
#19608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma izbaciti iz svih selekcija ove ''Bosance i Hercegovce'', što ne znaju naših pet gradova nabrojati i tačka. Neka nam igraju naši igrači, pa kud puklo da puklo.
- Infaze Studio
#19609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma jasta...otjerati i Papeta i Osima koji su vise od pola vijeka proveli vani.Sarajevo_Grad wrote:Ma izbaciti iz svih selekcija ove ''Bosance i Hercegovce'', što ne znaju naših pet gradova nabrojati i tačka. Neka nam igraju naši igrači, pa kud puklo da puklo.
-
rime80
#19610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Znam iz prve ruke da su Bilic i Markovic birvaktile dolazili Rakiticima kuci u Möhlin kraj Basela na razgovore. Isto tako se je radilo sa Petricem kao sto su i Srbi radili sa Zdravkom Kuzmanovicem. Na vrijeme su spazili kvalitet i vrobali / pozvali igrace u repku. Jedino nas Eldin Jakupovic se odlucio za Svicarce a evo izgleda i Hajrovic. Zalosno ali na kraju smo sami krivi. "hebe se meni je shebalo Bosnu", to je poznata stvar. Izgleda stvarno nismo sposobni za te stvari.
Susic umjesto da zove Seferovica i Hajrovice protiv Lihtenstajna i Latvije on nece da gomila igrace... Pri rezultatu od 4:0 najkasnije ih je mogo gurnuti u igru i tako kaparisati, naravno da ih je zovnuo prije pola godine i inzistiro da im se srede papiri. Ovako ce se ove stvari ponavljati, imam osjecaj da je ovo samo pocetak. Krajnje je vrijeme je da se otrijeznimo.
Susic umjesto da zove Seferovica i Hajrovice protiv Lihtenstajna i Latvije on nece da gomila igrace... Pri rezultatu od 4:0 najkasnije ih je mogo gurnuti u igru i tako kaparisati, naravno da ih je zovnuo prije pola godine i inzistiro da im se srede papiri. Ovako ce se ove stvari ponavljati, imam osjecaj da je ovo samo pocetak. Krajnje je vrijeme je da se otrijeznimo.
-
rime80
#19611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U ostalom da li bi i jedan igrac promijenio sportsko drzavljansto a da ne zna na cemu je sa bh-repkom. Pa nije niko budala odreci se eu-pasosa zarad susiceve zafrkancije. I na kraju svi se papiri srede a odjednom medunjanin nadje napokon klub / ibrici odigra dvije tekme po 90min zaredom / miske napokon udje barem po 5min i smrsa 2 kile ili sejo duze od tri tekme nije zaradio crveni
i on ispadne iz susiceve taktike i sve biva uzalud... Ja im ne zamjerim, osim ako im je susic dao na znanje da jasno i glasno na njih racuna i po svaku cijenu ih hoce vidjeti u ekipi... Inace ovo prepucavanje preko medija je prosipanje iz supljeg u prazno..
- irac300
#19612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Uj jbt ponosa. Zato su oni oni (idu na gotovo svako veliko takmičenje) a mi smo mi, krajnji domet baraž i silovanje od strane Portugala. Ako ti uživaš u sado-mazo iživljavanju nad našom zemljom, ja ne.Cosmic wrote:Nek idu. Nama je ispod časti. Zato smo mi - mi, a oni - oni. Nije reprezentacija klub koji ne bira sredstva da dođe do uspjeha. Ima tu i drugih bitnih stvari. Ako smo ters, to je naša osobina i ne trebamo je potiskivati u korist novih trendova. Taj Halilović mi se toliko smučio da bi ga sutra sa srkletom gled'o u reprezentativnom dresu taman i da pristane da igra. Reprezentacija je isto što i država u sportskom smislu. A od države nema niko važniji, a kamo li neki pojedinac.irac300 wrote:Baš suprotno. Hrvati idu na ''noge'' svakom igraču koji im je zanimljiv. Čak se sjećam od prije par godina slučaja Cvitanich. Čovjeku je pradjed Hrvat, koji je emigrirao u Argentinu, a on je Argentinac, i radili su sve na tome da ga kaparišu, baš je i taj Marković kojeg spominješ išao u Amsterdam (tada je igrao u Ajaxu) da razgovara s njim. Međutim, zezalo ih neko pravilo FIFA-e da igraču mora minimalno djed biti iz zemlje za koju će igrati. (nemoj me držati za riječ, ali znam da je neka takva komplikacija bila u pitanju). Uglavnom, njima nije ispod časti otići bilo kojem zanimljivom igraču da ga privole da igra za njih.amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
- PapeSusic
#19613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neznam sto ste toliko navalili na tog Hadzica, ima 23 godine igra u austrijskoj ligi a vi pricate o njemu ko da je Essien.zlajapravaraja wrote:I jos nesto tipicno; pored ove zavrzlame sa Hajrovicem, koja izgleda jos nije odlucena, niko ne vidi pozitivne stvari, a to su Hadzic i Bicakcic koji su pokrenuli procese za promjenu (sportskog) drzavljanstva.
Bicakcic je medju dezurnim pesimistima jos prije mjesec dana vazio kao izgubljen slucaj, nema pasos,... bla bla bla - da ne nabrajam sad sve njihove crnjake.
Nema ne'mre![]()
I da; bas fino sto selektor cita forum
Da mu Sead Susic nije menedjer nebi ni presmrdio reprezentaciji.
- PapeSusic
#19614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali kad igrac rekne hocu, oni mu srede sve papire. Mislim da zbog toga i postoje savezi, da se igraci samo bave fudbalom.amoninan wrote:Hrvati od 1998 ne moljakaju nikog.
- Arteta
#19615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Treba osnovati neko Balkansko takmicenje u kome ce ucestvovati reprezentacije Liga.Sarajevo_Grad wrote:Ma izbaciti iz svih selekcija ove ''Bosance i Hercegovce'', što ne znaju naših pet gradova nabrojati i tačka. Neka nam igraju naši igrači, pa kud puklo da puklo.
- PapeSusic
#19616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije bas ni da kod nas cvjetaju ruze, ligu nam vise ne gleda niko, na 8 stadiona je bilo jedva 12 hiljada ljudi. Produkt zvani Premijerliga je "pretanak" da bi se mogao prodati sirokim narodnim masama medjutim trebao bi postojati neki nacin na koji bi se privuklo vise publike. Da li je izlaz "Regionalna liga?"Arteta wrote:Treba osnovati neko Balkansko takmicenje u kome ce ucestvovati reprezentacije Liga.Sarajevo_Grad wrote:Ma izbaciti iz svih selekcija ove ''Bosance i Hercegovce'', što ne znaju naših pet gradova nabrojati i tačka. Neka nam igraju naši igrači, pa kud puklo da puklo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#19617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
TAKO JE! zato jer smo prvaci svijeta i evrope i pobjednici bajramskog turniraCosmic wrote:[
Nek idu. Nama je ispod časti. Zato smo mi - mi, a oni - oni. Nije reprezentacija klub koji ne bira sredstva da dođe do uspjeha. Ima tu i drugih bitnih stvari. Ako smo ters, to je naša osobina i ne trebamo je potiskivati u korist novih trendova. Taj Halilović mi se toliko smučio da bi ga sutra sa srkletom gled'o u reprezentativnom dresu taman i da pristane da igra. Reprezentacija je isto što i država u sportskom smislu. A od države nema niko važniji, a kamo li neki pojedinac.
- luckylaka
#19618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma jok bolan prvaci europe i svijeta su one reprezentacije koje su par mjeseci starije od BiHJoseMujica wrote:TAKO JE! zato jer smo prvaci svijeta i evrope i pobjednici bajramskog turniraCosmic wrote:[
Nek idu. Nama je ispod časti. Zato smo mi - mi, a oni - oni. Nije reprezentacija klub koji ne bira sredstva da dođe do uspjeha. Ima tu i drugih bitnih stvari. Ako smo ters, to je naša osobina i ne trebamo je potiskivati u korist novih trendova. Taj Halilović mi se toliko smučio da bi ga sutra sa srkletom gled'o u reprezentativnom dresu taman i da pristane da igra. Reprezentacija je isto što i država u sportskom smislu. A od države nema niko važniji, a kamo li neki pojedinac.
-
MightyMatch
#19619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jest a bez ovih cemo ostati i bez titule............bajramskog turnira.JoseMujica wrote:TAKO JE! zato jer smo prvaci svijeta i evrope i pobjednici bajramskog turniraCosmic wrote:[
- phillie
#19620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mi i Njemacka inace mozemo u istu ravan....po svemu.Cosmic wrote: Šta ako je kapiten Njemačke U-19? Treba obliejtat' oko njega? Jel Njemačka oblijetala oko igrača koji igraju za njih? Nije. Ne moramo ni mi. Ako hoćeš igraj, ako nećeš široki ti puti.
-
Cosmic
#19621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Haj ba ohladite s tom Njemačkom il vozi nazad ako vam je tam bilo tako dobro.phillie wrote:Mi i Njemacka inace mozemo u istu ravan....po svemu.Cosmic wrote: Šta ako je kapiten Njemačke U-19? Treba obliejtat' oko njega? Jel Njemačka oblijetala oko igrača koji igraju za njih? Nije. Ne moramo ni mi. Ako hoćeš igraj, ako nećeš široki ti puti.![]()
-
ja71
#19622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pricam o tome da je apsurd da bilo koji igrac plati i 5 feninga ako nam trebamiki.ba wrote: Evo daj meni punomoc da ti završavam papire i uplati 5000 €, kad dođeš na godišnji bice ti sve završeno.
Naravno ti to nisi u mogucnosti uraditi i platiti, ali pro igrac to radi tako, pa nece on hodati po šalterima.
- p206
#19623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Savez i oni koji rade u savezu treba da idu na noge svakom dobrom igraču, trebaju popričati ko ljudi i uputiti ih u tu (očigledno komplikovanu) proceduru. Zivkanje preko telefona mi liči na vezu preko interneta. Ako se taj igrač kada dođe u rep. počne kurčiti navijači će to znati prepoznati i naj... mu se keve, u tome smo dobri.
-
miki.ba
#19624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja pricam da oni svakako placaju ljude koji rade takve poslove za njih, administraciju, ugovore, papirologiju itd...ja71 wrote:Pricam o tome da je apsurd da bilo koji igrac plati i 5 feninga ako nam trebamiki.ba wrote: Evo daj meni punomoc da ti završavam papire i uplati 5000 €, kad dođeš na godišnji bice ti sve završeno.
- phillie
#19625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad ti budu braca Adilovic, vremesni Hadzic, Suljic, Silic i ostali najkvalitetniji igraci domace lige cinili okosnicu reprezentacije, cudi se jarane kad sa Lihtenstajnom budemo izvlacili remi...a ako ne budu iz Saveza agilniji po pitanju "regrutovanja" kvalitetnih igraca iz dijaspore, to ce se i desiti....jer nasa liga u narednim godinama nece napredovati, to je sigurno...a sto se tice Njemacke, ti si je potegao u pricu.Cosmic wrote:Haj ba ohladite s tom Njemačkom il vozi nazad ako vam je tam bilo tako dobro.phillie wrote:Mi i Njemacka inace mozemo u istu ravan....po svemu.Cosmic wrote: Šta ako je kapiten Njemačke U-19? Treba obliejtat' oko njega? Jel Njemačka oblijetala oko igrača koji igraju za njih? Nije. Ne moramo ni mi. Ako hoćeš igraj, ako nećeš široki ti puti.![]()