Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bingov buraz

#19551 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

Dead Man Walking wrote:Nek si ti Safete poletio da ga prekrizis. ;-)
Suplja,rekao bi Svicarcima hvala ne zelim igrati i dovidjenja,ne branim savez,bosanski javasluk je kategorija za sebe ali ovaj mali ne zna hoce li da piski ili da kaki.
Cosmic

#19552 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Cosmic »

Stvar je principa i ničeg drugog. Dakle, ako si Messi i nećeš da igraš, predomišljaš se, ovo ono, goni se, zdra'o, nema molbi. I ovaj Halilović isto. Š'a je ba stari, imaš 16 godina i hoćeš da neko oblijeće oko tebe, ne'a ba, ako hoš čekaj, ako neš široko ti polje. I onaj mu mutavi otac, kao on je ovdje odrast'o među purgerima, kako ga je odgojio ne bi me čudilo da mu pjeva lijepu njihovu za laku noć. Ni mrve patriotizma, ničeg. Da bogdo' ni on nije igr'o za reprezentaciju. I Pjanić je odrast'o među strancima pa eno ti, nije odust'o kad su mu se Francuzi navalili na kosti, izdrž'o i gotovo. Ovi bi da ih neko moli, pa ono oni bi da odluče. Ko te ba šljivi magare, igraj gdje hoćeš. Pape objasnio neke stvari. I ja čekam rodni list sat-dva vremena, dobijem broj 350, a kad dođem na redu je 170, marš u red i čekaj papire. Ni sad mi nije žao što ne igra Ibra, nek ne igra, ko ga šljivi. Zanima me ono 11+7 koji se bore za državni dres, ostalo - ćao amore.
zlajapravaraja

#19553 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Gubitak Hajrovica nije najgore sto nam se moze desiti, jer ofanzivnih igraca imamo na pretek :thumbup: , ali moze da posluzi i kao lekcija neodgovornim i nonsalantnim uposlenicima saveza.

Najgora moguca stvar bi bila gubitak Seada Kolasinca, KAPITENA Njemacke U-19.

Ili sada Njemci vrse pritisak na njega, u sto ne vjerujem, ili je se mali nasao uvrijedjen Papetovom opaskom da "nece stici pjeske". Mogao bih i razumjeti da se jedan takav vanserijski, ali mlad, igrac uvrijedi na takvo nesto.

Ipak nam je se ovdje nudio KAPITEN Njemacke U-19, i trenutno rezervni lijevi bek ucesnika LS, a selektor, vjerovatno i ne znajuci o kome se radi, izustio ovu glupost.

Nadam se da se ne radi o ovome, i da ce se mali Sejo ipak javit' na telefon. Gledao sam ga ljudi, i kazem vam; trebaju nam on i Bicakcic da postanemo fantasticna reprezentacija sa sjajnim sansama na SP :!:
Edin H.

#19554 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

bingov buraz wrote:
Suplja,rekao bi Svicarcima hvala ne zelim igrati i dovidjenja,ne branim savez,bosanski javasluk je kategorija za sebe ali ovaj mali ne zna hoce li da piski ili da kaki.

Hoce li mu onda Savez zavrsiti promjenu sportskog drzavljanstva ili mali mora sam ganjati? :skoljka:
miki.ba

#19555 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

:lol:
Ovaj hoce da igra za nas, a i selektor hoce da igra za nas... šta je problem?
Pa valjda je sad logicno da kaže Švicarcima da nece za njih... pa da završi papira, ili to ide nekako drugacije?
Fakat mi momak nije jasan, dobio je javni poziv u repku, a on i dalje ne odbija Švicu. :-)
zlajapravaraja

#19556 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

I jos nesto tipicno; pored ove zavrzlame sa Hajrovicem, koja izgleda jos nije odlucena, niko ne vidi pozitivne stvari, a to su Hadzic i Bicakcic koji su pokrenuli procese za promjenu (sportskog) drzavljanstva.

Bicakcic je medju dezurnim pesimistima jos prije mjesec dana vazio kao izgubljen slucaj, nema pasos,... bla bla bla - da ne nabrajam sad sve njihove crnjake.

Nema ne'mre :dance:

I da; bas fino sto selektor cita forum :oops:
bingov buraz

#19557 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

Edin H. wrote:
bingov buraz wrote:

Hoce li mu onda Savez zavrsiti promjenu sportskog drzavljanstva ili mali mora sam ganjati? :skoljka:
Jesi nasao koga ces pitati :mrgreen: znam samo jedno kad se ima volje nadje se i nacina :idea: :oops:
palermo

#19558 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Edin H. wrote:
Šta znači završiti, valjda on mora poptisati zahtjev....ozbiljno pitam,kako to ide....
miki.ba

#19559 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

palermo wrote:
Edin H. wrote:
Šta znači završiti, valjda on mora poptisati zahtjev....ozbiljno pitam,kako to ide....
Prvo treba odbiti Švicu jel tako?
Charuga
Globalni moderator

#19560 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

Svako onaj ko želi da igra za našu reprezentaciju mora biti načisto sa tim želi li ili ne igrati za nas i jasno se očitovati o tome", ističe Sušić.
"Vi znate da je igrač Schalkea Sead Kolašinac izjavljivao da bi pješke došao na naš poziv u reprezentaciju, a sada kada smo ga kontaktirali iz Saveza, on ne odgovara na naše poruke, vrlo je teško doći do njega. Igrači nerijetko sebi dižu cijenu i skreću pažnju na sebe pričama da bi igrali za reprezentaciju. No, da bi stvarno igrali oni to moraju jasno pokazati i zaslužiti svojim igrama", zaključio je naš selektor.
:thumbup:
Dead Man Walking

#19561 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Trebao ga je jos malo ismijavati, onda bi sigurno odgovorio.
burek_in_space

#19562 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Dead Man Walking wrote:Trebao ga je jos malo ismijavati, onda bi sigurno odgovorio.
Pa da znash da si u pravu, treb'o mu je zahvaliti na odvojenom vremenu, ipak je to megastar sa svojih koliko, 18-19 godina, koji bi se zajebavao sa 31. reprezentacijom svijeta i njenim selektorom.

Govnjivom motkom treba i malog ( ako se ponasha ovako ), a i one koji nakon toga pljuckaju po Sushicu i zamjeraju mu nezalaganje za nova lica u reprezentaciji. :wink:
north

#19563 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Plavih_11 wrote:
Svako onaj ko želi da igra za našu reprezentaciju mora biti načisto sa tim želi li ili ne igrati za nas i jasno se očitovati o tome", ističe Sušić.
"Vi znate da je igrač Schalkea Sead Kolašinac izjavljivao da bi pješke došao na naš poziv u reprezentaciju, a sada kada smo ga kontaktirali iz Saveza, on ne odgovara na naše poruke, vrlo je teško doći do njega. Igrači nerijetko sebi dižu cijenu i skreću pažnju na sebe pričama da bi igrali za reprezentaciju. No, da bi stvarno igrali oni to moraju jasno pokazati i zaslužiti svojim igrama", zaključio je naš selektor.
Ma to je to, suštinska dva faktora je selektor naveo: jasno izjašnjavanje, a ne preseravanje hoću-neću, ili hoću pa zaigra za drugu repku čim ga neka kontaktira i drugi momenat zasluga na osnovu kontinuiteta igara u klubu, a ne čim neko odigra jednu utakmicu ili i ne odigra, neko samo bude na spisku, nacija ko u transu urliče zovi Pape šta čekaš i sl....

Ovo mi se jako sviđa i svako ko ima grama mozga trebo bo ovo jednom za sva vremena utuviti sebi u glavu i s ovim razmišljanjem u budućnosti nastupati....
h-a-r-u-n

#19564 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by h-a-r-u-n »

igrachina ! :D
Logovan

#19565 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

h-a-r-u-n wrote:

igrachina ! :D
Kako samo volim pogledati klipove o Papetu. Kakav je samo igrač bio. :shock: :thumbup: Da se naježiš...
phillie

#19566 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

north wrote:
Plavih_11 wrote:
Ma to je to, suštinska dva faktora je selektor naveo: jasno izjašnjavanje, a ne preseravanje hoću-neću, ili hoću pa zaigra za drugu repku čim ga neka kontaktira i drugi momenat zasluga na osnovu kontinuiteta igara u klubu, a ne čim neko odigra jednu utakmicu ili i ne odigra, neko samo bude na spisku, nacija ko u transu urliče zovi Pape šta čekaš i sl....

Ovo mi se jako sviđa i svako ko ima grama mozga trebo bo ovo jednom za sva vremena utuviti sebi u glavu i s ovim razmišljanjem u budućnosti nastupati....
Lijepo je to kad se zauzima stav da smo postali reprezentacija od imena, koja ima i glavu i rep, i kad selektor hoce da odrzi neki nivo.

S druge strane, svima je jasno da Bosna i Hercegovina nije Brazil ili Spanija, da nemamo milionsku bazu igraca i da se za svakog igraca treba i mora "gristi" da bi on nosio sveti dres. Ovo se pogotovo tice mladih igraca koji pokazuju neki potencijal. Mislim da je amaterizam cekati da se vidi hoce li od tih momaka nesto biti, pa kad budu standardni u prvom timu Schalkea ili nekom drugom timu iz Lige 5, e onda nesto pokusavati "srediti".
Ovo se ne odnosi na selektora, nego iskljucivo na administraciju u Savezu, jer ne mogu vjerovati da je sva papirologija na igracu da je rjesava....Koliko se sjecam kad je bio Pjanic u pitanju tadasnji je Savez "gurao" kod Vjeca Ministara da Miralem dobije drzavljanstvo po hitnom postupku (iako je tad bilo opstrukcija, jer je Spiric bio vodja cirkusa).

Evo gledam neke hrvatske reprezentativce, konkretno Rakitica i Petrica. Prvi igrao za Svicarsku u-21, pa za hrvatsku u-21, a drugi igrao takodjer za svicarce i to u-17 i u-19, da bi onda od u-21 poceo nositi kockasti dres. Ne moze mi niko reci da je citav "egzodus" igraca sa hrvatskim korijenima iz dijaspore djelo samo njihove probudjene nacionalne svijesti i patriotizma, i da tu nema ogromnog lobiranja i rada HNS-a. E to nama fali ocito, operativci u Savezu, koji ce obavljati poslove "za koje niko nije nadlezan" i tako uciniti da Bosna i Hercegovina bude bogatija za jos jednog kvalitetnog igraca u svojim redovima. Bojim se da nasi u Savezu previse idu na kartu patriotizma i zelje pojedinih igraca da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Kao, eto Bosanac si, pa upri te papire sredjuj, trudi se u klubu u kojem igras, mi cemo te pratiti dvije tri godine, pa ako sta bude od tebe, bice i poziva... Vjerovatno zbog ovog rizikujemo jos slucajeva "Ibrahimovic" dok bi nam za koju godinu uz Pjanica mogli igrati igraci kao sto su prije bili Muline, Kerkezi i ostali, jer i bh talenata u dijaspori vjerovatno nema na izvoz, a gajiti nadu u omladinski pogon bh klubova je iluzorno....
phillie

#19567 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Evo sad citam osvrt Susica na slucaj "Hajrovic" (jbt, kod nas sve sami slucajevi)

"....Selektor Susic pomalo je zatecen informacijom iz Svicarske. u februaru ove godine, uoci prijateljske utakmice protiv Brazila u St. Galenu, Pape je u Svicarskoj gledao Hajrovica na djelu:
- Nije me se nesto posebno dojmio, prije svega sto je utakmica bila losa i zato sto su svi na terenu bili slabi. No odranije znam da momak ima kvaliteta. Porucio sam mu da ako zeli igrati za BiH, prvo mora imati nase dokumente tako sto ce promjeniti sportsko drzavljanstvo. Od tada s njim vise nisam imao kontakata.
Pape se plasi da je Hicfeldovim pozivom Hajrovic vjerovatno izgubljen .
-Koliko sam ja mogao shvatiti, kada smo u februaru razgovarali, nije toliko igrao za klub, a vjerovatno nije bio ni u ozbiljnim planovima za svicarsku reprezentaciju. Sada jeste, cim je zaradio Hicfeldov poziv. Iskreno ne vjerujem da bi fudbaler koji je proveo tolike godine u Svicarskoj, mogao odjednom promjeniti stav i poceti igrati za drugu zemlju.
Volio bih da se varam, ali ako ga Hicfeld stavi da igra, a vjerovatno hoce, ne vjerujem da tu vise ima dilema. To ce biti zavrsena stvar."

Ako je ovo izjavio, onda stvarno ne znam sta da mislim o Susicu kao selektoru. Znaci sa momkom je imao razgovor prije osam mjeseci, odnosno porucio mu je sta mu je raditi (iako ga nije dojmio), i za tih osam mjeseci nije bilo kontakata? Jel trebao Hajrovic zvati selektora ili selektor Hajrovica, ko je trebao biti vise ukljucen?
Nas strucnjak je Hajrovica vec prekrizio, iako pravno nema veze ako bude igrao u prijateljskoj utakmici, jos moze promjeniti sportsko drzavljanstvo (ako sam dobro shvatio one koji su o tome ovdje pisali), ali Hicfeld je njega pozvao i sta se mi tu imamo mjesati (valjda da ne bi nam Hicfeld haturao), a posto nije u februaru bio u Hicfeldovim planovina, ni mi ga nismo trebali pozivati. I kako ce zaboga neko ko tolike godine igra u Svicarskoj, odjednom htjeti igrati za BiH?????? Nezamislivo, zar ne? Po Susicu izgleda da jeste (ako su ovo njegove rijeci, posto i u novinara ima go.vnara)
Dead Man Walking

#19568 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Tacno tako, trebao je Izet sve sam zavrsiti i nazvati selektora da ga stavi na spisak. Tako se radi svugdje u svijetu. U kojoj to jos normalnoj zemlji selektor zapazi igraca, pa ukoliko postoji neki administrativni problem kaze operativcima saveza kako je taj i taj zanimljiv igrac ali postoji problem s papirima, pa da to malo izvide, vide sta je potrebno, ispune i posalju momku da potpise. Nigdje to nije posao administracije saveza, znamo da u vrhunski organizovanim savezima administrativci sluze samo da popune mjesta na letovima za gostovanja da carter ne leti poluprazan.
luckylaka

#19569 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

LSD wrote:Hajmo se okrenuti nekim novim ,pozitivnim momentima....Izet nas odyebao, izabrao rodnu Švicu i šta sad :? necemo plakati za njih.

Pape objasnio ukratko :thumbup: ujedno i porucio ostalim kandidatima, kojima je navodno stalo da dresa BiH
.
:thumbup: E sad da je to kako nacrtati da ljudi skontaju
MightyMatch

#19570 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

luckylaka wrote:
LSD wrote:Hajmo se okrenuti nekim novim ,pozitivnim momentima....Izet nas odyebao, izabrao rodnu Švicu i šta sad :? necemo plakati za njih.

Pape objasnio ukratko :thumbup: ujedno i porucio ostalim kandidatima, kojima je navodno stalo da dresa BiH
.
:thumbup: E sad da je to kako nacrtati da ljudi skontaju
Ni crtanje nekim ne pomaze.
Nevjerovatno je koliko moras biti zatupljen da odobravas poteze Izeta,Kolasinca itd koji bukvalno ismijavaju i vuku za nos mnoge naivce jer jos imaju sansu zaigrati za dvije razlicite repke.
zlajapravaraja

#19571 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Mi nismo u poziciji da odbacujemo klasne igrace koji su ispekli zanat u nogometno razvijenim drzavama (u koje ubrajam i Svicarsku) ukoliko zelimo da ostanemo konkurentni u kvalifikacijama za SP i EP.

Dijasporski bazen kvalitetnih igraca ce veoma brzo da presusi, sto znaci da cemo se u skorije vrijeme morati oslanjati samo na igrace koje su izdali nasi "velikani", koji sa svojim "talentom" nerijetko ne mogu proci ni u 2. jebeno pretkolo evropskih takmicenja.

Sa sadasnjim nacinom rada u nasim omladinskim pogonima je vrlo vjerovatno da cemo bez prinova i osvjezenja tipa Kolasinac, Hajrovic, Bicakcic veoma uskoro spasti na one grane na kojima se nalazi i nas klupski fudbal :roll:

Tako da bih bio oprezan s izjavama tipa "ko ga jebe ako nije 100% Bosanac". U nasem slucaju to nema veze s ponosom, nego s diletantizmom i lijenoscu onih koji su zaduzeni za dobrobit ove sportske selekcije, jer bi im ovo sto sam naveo moralo biti jasno.

Druge zemlje su zasluzne za razvitak ovih igraca, i nerijetko ti igraci dobiju probleme i u maticnim klubovima i sa medijima zbog svojih izjava da bi igrali za domovinu svojih roditelja. I ako jedan izdanak gigantskog kluba i gigantskog omladinskog pogona kao sto je Schalke 04 ipak kaze da bi "dosao pjeske", onda to ustvari znaci da bi Pape trebao otici pjeske po njega, umjesto sto se sprda s njim. Ili planira li s Vrsajevicem na lijevom beku igrati sljedece kvalifikacije....? :?

Samo moje misljenje :run:
amoninan

#19572 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Sve ok.
Ali isto tako mi nismo ni u poziciji da moljakamo igrače. Nije 1998, danas imamo određenu reputaciju (što se jasno vidi i u odnosu sudaca prema nama ). Šta ovaj dečko hoće, da ga se zivka svaki dan, možda mu je Pape trebo i Bajram čestitati. Jel išao i lično ga gledao, jeste. Jel razgovarao s njim i rekao da računa na njega, jeste. Rečeno mu je šta mu je činiti, menadžer kontaktiran poslije toga nekoliko puta - kojem je u opisu posla i administrativni dio.
Dečko nije pokrenuo proces uopšte, a to je bio njegov jedini zadatak.

Kolašinac bi došao pješke, pa ga sad ni na telefon ne možeš dobiti. Daj ba...

Vagaju opcije, odugovlače, i to je jasno.
Hadžiću i Bičakćiću eto nije bilo mrsko da potpišu popišani papir. oni sad ispadoše levati. Jer im je trebao samo poziv i instrukcije kako dalje.
miki.ba

#19573 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

zlajapravaraja wrote:Mi nismo u poziciji da odbacujemo klasne igrace koji su ispekli zanat u nogometno razvijenim drzavama (u koje ubrajam i Svicarsku) ukoliko zelimo da ostanemo konkurentni u kvalifikacijama za SP i EP.

Dijasporski bazen kvalitetnih igraca ce veoma brzo da presusi, sto znaci da cemo se u skorije vrijeme morati oslanjati samo na igrace koje su izdali nasi "velikani", koji sa svojim "talentom" nerijetko ne mogu proci ni u 2. jebeno pretkolo evropskih takmicenja.

Sa sadasnjim nacinom rada u nasim omladinskim pogonima je vrlo vjerovatno da cemo bez prinova i osvjezenja tipa Kolasinac, Hajrovic, Bicakcic veoma uskoro spasti na one grane na kojima se nalazi i nas klupski fudbal :roll:

Tako da bih bio oprezan s izjavama tipa "ko ga jebe ako nije 100% Bosanac". U nasem slucaju to nema veze s ponosom, nego s diletantizmom i lijenoscu onih koji su zaduzeni za dobrobit ove sportske selekcije, jer bi im ovo sto sam naveo moralo biti jasno.

Druge zemlje su zasluzne za razvitak ovih igraca, i nerijetko ti igraci dobiju probleme i u maticnim klubovima i sa medijima zbog svojih izjava da bi igrali za domovinu svojih roditelja. I ako jedan izdanak gigantskog kluba i gigantskog omladinskog pogona kao sto je Schalke 04 ipak kaze da bi "dosao pjeske", onda to ustvari znaci da bi Pape trebao otici pjeske po njega, umjesto sto se sprda s njim. Ili planira li s Vrsajevicem na lijevom beku igrati sljedece kvalifikacije....? :?

Samo moje misljenje :run:
Nije ovo klubski fudbal gdje se igracima ugađa da bi došli igrati, za repku se igra sa ponosom, rado i ako treba đaba.
To je razlika, nikad nisam cuo da je neki selektor molio neke kvazi igrace da dođu igrati za repku, nego naprotiv mladi igraci kopaju i rukama i nogama da se nametnu.
Mislim da bi sad ovaj momak što igra u Šalkeu trebao doci u Sarajevo (naravno na reprezentativnoj pauzi), završiti papire i putem medija objaviti da je spreman za repku i da ceka poziv.
Igraci koji budu dugo razmišljali hoce li ili nece igrati za BiH, svakako nam nikad nec biti dragi, koliko god se pokušavali oprati.
Sad i da dođe ovaj momak igrati za nas meni bi bilo apsolutno svedno, a da je rekao na prvu da hoce, kovali bi ga u zvijezde.
zlajapravaraja

#19574 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Ne radi se tu samo o njegovoj volji da igra za nas, nego i o savezu i klubu iz tog saveza koji ga je skolovao u ulozio silne pare u njega otkad je malo dijete.

Ja sam siguran da se Kolasinac osjeca 100%-nim Bosnohercegovcem (sto je ipak socioloski fenomen, budimo iskreni), ali kao sto rekoh, nece ni Svabo tek tako dopustiti da mu neko ukrade kapitena jedne mlade selekcije :!:

Znaci, cujes mali je dobar, izjavio da bi dosao pjeske - odmah salji nekog s autoritetom da prica s njim (moze i preko telefona) i da ga kaparise "ispod radara" prije nego se digne prasina u "maticnom" savezu i klubu. A to ne znaci da ga odmah moras zvati na okupljanje, nego mu samo dati do znanja da se racuna na njega u skorijoj buducnosti.

A vjerujte mi da ozbiljniji savezi saradjuju s klubovima u vecim razmjerima nego sto si Bosnjo to moze uopste i predstaviti, i da ako se digne prasina oko toga, da bi decku zbog toga mogli unistiti karijeru iz principa.

Zamislite da ova naknadna Hajroviceva izjava dospije u svajcarske medije...razapece ga ko Isusa vec u ponedjeljak. Pa ce ga Hicfeld pozvati za zvanicnu utakmicu, kaparisat', a onda nikad vise. Nemojte misliti da se takve spletke u fudbalu ne desavaju skoro svakodnevno, a pogotovo radi ovakvih stvari, jer je ipak jedan opravdan princip u pitanju koji se uz to i mnogo provlaci kroz medije.

Dakle, grabimo kvalitet gdje god mozemo, ali ispod radara i tiho, a ne davati bahate izjave i skretati paznju medija na te igrace ili omalovazavati iste.
miki.ba

#19575 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

zlajapravaraja wrote:Ne radi se tu samo o njegovoj volji da igra za nas, nego i o savezu i klubu iz tog saveza koji ga je skolovao u ulozio silne pare u njega otkad je malo dijete.

Ja sam siguran da se Kolasinac osjeca 100%-nim Bosnohercegovcem (sto je ipak socioloski fenomen, budimo iskreni), ali kao sto rekoh, nece ni Svabo tek tako dopustiti da mu neko ukrade kapitena jedne mlade selekcije :!:

Znaci, cujes mali je dobar, izjavio da bi dosao pjeske - odmah salji nekog s autoritetom da prica s njim (moze i preko telefona) i da ga kaparise "ispod radara" prije nego se digne prasina u "maticnom" savezu i klubu. A to ne znaci da ga odmah moras zvati na okupljanje, nego mu samo dati do znanja da se racuna na njega u skorijoj buducnosti.

A vjerujte mi da ozbiljniji savezi saradjuju s klubovima u vecim razmjerima nego sto si Bosnjo to moze uopste i predstaviti, i da ako se digne prasina oko toga, da bi decku zbog toga mogli unistiti karijeru iz principa.

Zamislite da ova naknadna Hajroviceva izjava dospije u svajcarske medije...razapece ga ko Isusa vec u ponedjeljak. Pa ce ga Hicfeld pozvati za zvanicnu utakmicu, kaparisat', a onda nikad vise. Nemojte misliti da se takve spletke u fudbalu ne desavaju skoro svakodnevno, a pogotovo radi ovakvih stvari, jer je ipak jedan opravdan princip u pitanju koji se uz to i mnogo provlaci kroz medije.

Dakle, grabimo kvalitet gdje god mozemo, ali ispod radara i tiho, a ne davati bahate izjave i skretati paznju medija na te igrace ili omalovazavati iste.
Pa to i jeste poenta, vecinom pokušavaju sjediti na dvije stolice.
Veoma neprincipijelno, što nije rekao da je 100% Švicarac i da želi igrati za njih, niko mu to ne bi zamjerio, ipak se tamo rodio. Ovako mu zamjere i jedni i drugi.

Kolko sam ja skonto Pape je sinoc i Kolašincu javno uputio poziv, svako ignorisanje ovog poziva govori da nas drži u rezervi dok ne bude siguran hoce li dobiti poziv od Njemacke.

Naš savez jeste loš i malo rade na pronalaženju novih talenata, al ovo trenutno nije problem našeg saveza, a ni Papetov.
Budimo realni, šta sad Pape još može uraditi da ga dovede?
Jedino da mu ga popuši. :D
Locked