Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#19526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

ultima_palabra wrote:Ne znam kako se ne može organizovati ta podjela posla :roll: Skautski tim prati igrače i predlaže selektoru, selektor ide na noge igraču i razgovara sa njim, operativci rade posao oko državljanstva i papira.

Kraj priče.
O tome pricam :thumbup:

Ovdje skoro da imamo pricu, a đe mu je babo u ratu bio?!
limeni

#19527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by limeni »

Slo Burner wrote:
limeni wrote:
Slo Burner wrote:Citajuci komentare po ovim portalim skontas da smo nevjerovatno glup i ogranicen narod. Svi jebu majku Hajrovicu jer nije patriota, pa ne mogu da vjerujem da vecina zaista razmislja na ovaj nacin. Sve sto treba je da se zaposle tri lika u savezzu koji ce zavrsavati ove stvari i to bi bio kraj prica sa 5-6 igraca koje zelimo. Za dva mjeseca!

ludilo brate :(
imas primjer miralema pjanica koji je imao poziv luxemburga i francuske, pa se opet odlucio igrati za nas..ostavljali ga usanovic i kompanija po benzinskoj pumpi i opet se covjek odlucio igrati za nas..sad vise nema munje, reprezentacija je dostigla neki nivo da nije vise nizerazredna nego vrlo dobra evropska reprezentacija..ako se on odluci za svicarsku onda ko ga je8e, njegova odluka i dovidjenja..govori tamo da ce igrati za svicarsku, a nasim medijama da ce igrati za nas, laze i njima i nama..po meni takvi nam ne trebaju, cao i dovidjenja..
Ako govorimo samo o Hajrovicu onda u redu , odlucio se mozemo be njega. Medjutim kod nas se trenutno radi o 5-6 Oba Hajrovica, Seferovic, mali Halilovic, Kolasinac, Bicakcic...)igraca koje UZASNO MNOGO trebamo. Ocito da u savezu nemamo sistema koji ce im omoguciti da zaigraju za nas koji smo im prvi izbor.
ma razumijem ja to, inace se radi na nacin koji je @ ultima u komentaru iznad predlozio ali mi nemamo pravi savez nego pecikozu i njoj slicne koji ne znaju da rade svoj posao..ali meni je krivo kad neko prije 2 sedmice izjavi da zeli igrati za nas i kako "misli mu pasos nije gotov" pa onda rado prihvata poziv svicarske..reci covjece odmah hvala vam na pozivu braco iz BiH, ali zelim igrati za svicarsku i kraj price..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Slo Burner wrote:
limeni wrote:
Slo Burner wrote:Citajuci komentare po ovim portalim skontas da smo nevjerovatno glup i ogranicen narod. Svi jebu majku Hajrovicu jer nije patriota, pa ne mogu da vjerujem da vecina zaista razmislja na ovaj nacin. Sve sto treba je da se zaposle tri lika u savezzu koji ce zavrsavati ove stvari i to bi bio kraj prica sa 5-6 igraca koje zelimo. Za dva mjeseca!

ludilo brate :(
imas primjer miralema pjanica koji je imao poziv luxemburga i francuske, pa se opet odlucio igrati za nas..ostavljali ga usanovic i kompanija po benzinskoj pumpi i opet se covjek odlucio igrati za nas..sad vise nema munje, reprezentacija je dostigla neki nivo da nije vise nizerazredna nego vrlo dobra evropska reprezentacija..ako se on odluci za svicarsku onda ko ga je8e, njegova odluka i dovidjenja..govori tamo da ce igrati za svicarsku, a nasim medijama da ce igrati za nas, laze i njima i nama..po meni takvi nam ne trebaju, cao i dovidjenja..
Ako govorimo samo o Hajrovicu onda u redu , odlucio se mozemo be njega. Medjutim kod nas se trenutno radi o 5-6 Oba Hajrovica, Seferovic, mali Halilovic, Kolasinac, Bicakcic...)igraca koje UZASNO MNOGO trebamo. Ocito da u savezu nemamo sistema koji ce im omoguciti da zaigraju za nas koji smo im prvi izbor.
:thumbup: tačno...doduše naš savez se tek izgrađuje da bude profesionalna organizacija ali nešto na šta bi se trebala obratiti pažnja
Murat Sabanovic

#19529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

susic je kriv !!!
NEMOHOES

#19530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by NEMOHOES »

eee ode nam Izo......Safete,Safete
luckylaka

#19531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

lektor o izgubljenom igraču
Sušić: Izet Hajrović je izabrao Švicarsku umjesto BiH
Igrač Grasshopera Izet Hajrović, koji je rođen u našoj zemlji, dobio je poziv švicarskog selektora Ottmara Hitzfelda za prijateljski meč sa Tunisom.
Piše: Nedžad Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Hajrović je ranije u nekoliko navrata isticao kako želi igrati za našu reprezentaciju, no naš dres ipak neće obući. Selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić ističe kako je jedini krivac za to sam Hajrović, koji je, kako je rekao Pape, da je želio, mogao igrati za BiH.

"Radi se o dobrom igraču, čije sam igre pratio i stalno sam bio u kontaktu sa njegovim menadžerom. Jednom sam razgovarao i sa Hajrovićem i njemu je sasvim jasno bilo šta mu je činiti. On je trebao podnijeti zahtjev da dobije naše državljanstvo, odnosno da promijeni sportsko državljanstvo, budući da je nastupao za mlađe selekcije Švicarske. No, to se nije desilo", rekao je Sušić za Klix.ba, navodeći kako mu je Hajrovićev menadžer još prije dva mjeseca najavio ovakav scenarij.

"Hajrović je igrao za mlađe selekcije Švicarske i u jednom trenutku vjerovatno nije bio siguran hoće li dobiti poziv u A selekciju. No, kad je to postalo izgledno, više nije imao dilema. Što se mene tiče, nije mi žao što je tako odlučio i što neće igrati za nas, jer mi više nismo reprezentacija koja sakuplja igrače po ulici. Svako onaj ko želi da igra za našu reprezentaciju mora biti načisto sa tim želi li ili ne igrati za nas i jasno se očitovati o tome", ističe Sušić.

Dodaje kako trenutno ima igrača koji su pokrenuli proceduru kako bi dobili naše državljanstvo i zaigrali za BiH, ističući primjer Anela Hadžića iz Rieda i Ermina Bičakčića iz Braunschweiga. No, ima i drugačijih primjera.

"Vi znate da je igrač Schalkea Sead Kolašinac izjavljivao da bi pješke došao na naš poziv u reprezentaciju, a sada kada smo ga kontaktirali iz Saveza, on ne odgovara na naše poruke, vrlo je teško doći do njega. Igrači nerijetko sebi dižu cijenu i skreću pažnju na sebe pričama da bi igrali za reprezentaciju. No, da bi stvarno igrali oni to moraju jasno pokazati i zaslužiti svojim igrama", zaključio je naš selektor.
(Klix.ba)

:thumbup: :bih: Tako je majstore ko hoce Bujrum ko nece mrsh u p.m.P.S.PAPE imat ces ti hasuma na forumu i kad izboris S.P. ABD
just principe

#19532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

Murat Sabanovic wrote:susic je kriv !!!

Hajrovic je kriv :!:
Tkd

#19533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Ako je tako odlično za Papeta :thumbup:
NEMOHOES

#19534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by NEMOHOES »

ne znam sta je ovde odlicno,moze li neko objasniti
crusader

#19535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by crusader »

just principe wrote:
Murat Sabanovic wrote:susic je kriv !!!

Hajrovic je kriv :!:
Dodik je kriv 8-)
Tkd

#19536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

NEMOHOES wrote:ne znam sta je ovde odlicno,moze li neko objasniti

Ne trebaju nam igrači koji su licemjerni.
Murat Sabanovic

#19537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

sve dok menadzeri budu sastvaljali nas tim ,nema nama napredka!
Edin H.

#19538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

dinobjelave wrote:Vozdra raja.dajte ba iako nisam neki stovatelj papeta ( u prvom mandatu je imao moju podrsku), mislim ustvari nije do njega.sta treba savez trcati i moliti razmazenu balavurdiju Po europi da igra za Nas i sredzivati im papire.to je do kucnog odgoja.momak da je fino vaspitan i odgajan imao bi u sebi nesto bosansko i nikad nebi pristao igrati za neku drugu selekciju osim svoje domovine.krivi Su mu babo i Mama nek se stide kakvog Su izroda rodili i odgojili.pa ljudi koliko nas se moglo 92 ispaliti pa smo ostali na braniku bosne .u najboljim godinama iako smo imali mogucnost izbora normalan zivot skolovanje zajebancija mnogi Su podnjeli licnu zrtvu i preko noci postali vojnici.dakle klub je stvar izbora ,a reprezentacija je stvar odgoja,simpatije,ljubavi i pripadnosti.nek se stide i on i tatko mu i mama.isto vazi i za halilovica .sead jad pa levatu ucis li svoje djete sta je ko je odakle je magarac jedan .ja bih toj stoki opalio dozivotnu zabranu ulaska u bosnu .samo jedna molba ovim pacifistima koji ce me napasti zbog price o ratu .zelim kazati ja sam imao 21 godinu kad je pocelo sranje i odlucio sam se za domovinu,on ima 21 godinu karijeru pred sobom zaradzivat ce negdje milione i bira svicu pa stidi se majmune
:thumbup:

Ma djubre pravo i on i njegovi roditelji, neka ih je sramota. Ne bih im ja zabranio ulazak u Bosnu, nego ih direktno nakon ulaska sproveo na groblje Lav, pa neka pogledaju godista.
ultrarajvoSA

#19539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultrarajvoSA »

"Hajrović je igrao za mlađe selekcije Švicarske i u jednom trenutku vjerovatno nije bio siguran hoće li dobiti poziv u A selekciju. No, kad je to postalo izgledno, više nije imao dilema. "

Sta nije jasno ? ne kontam ..
Jel mu trebao pape vadit pasos i drzavljansvo ?
LSD

#19540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

joj Izete, šta nam radiš....samo nas sekiraš
miki.ba

#19541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Pape legenda, evo prozvo je i ove što bi pješke došli, bujrum momci završite papire dobit ce te poziv.
Bravo za Papeta. :thumbup:
Comrad

#19542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

Lik izjavio da bi igrao za BiH jer nije bilo poziva iz Svice, pozvali ga iz Svice otisao njima.

Ovdje ne vidim nista nego prelicemjeran potez doticnog mladica. Sta pricas koji djavo da bi igro za BiH, ako se potajno nadas pozivu iz Svicarske. Sto neko napisa, reci odmah necu igrat za BiH i kraj price. Ali koga nema, bez njega se moze. Podrzavam Papeta u ovoj prici u potpunosti, jos samo da se plasiramo na SP, da djecurlija ce moliti da igraju za BiH.

Djaba mu da smo mu 10 pasosa izvadili, isto ko i sa Halilovicem. Jednostavno bit ce te djece koja ne zele igrati za nas.

I opet ima i druga strana, poznavajuci nasu birokratiju i ko radi u istoj, pa IMT prakse, ne bih rekao da smo i mi potpuno nevini. Ima tu naseg masla.
LSD

#19543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Hajmo se okrenuti nekim novim ,pozitivnim momentima....Izet nas odyebao, izabrao rodnu Švicu i šta sad :? necemo plakati za njih.

Pape objasnio ukratko :thumbup: ujedno i porucio ostalim kandidatima, kojima je navodno stalo da dresa BiH.
Dead Man Walking

#19544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Ne znam ko je kriv za ovo, al ko je god hebem mu mater! :x
Murat Sabanovic

#19545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

LSD wrote:Hajmo se okrenuti nekim novim ,pozitivnim momentima....Izet nas odyebao, izabrao rodnu Švicu i šta sad :? necemo plakati za njih.

Pape objasnio ukratko :thumbup: ujedno i porucio ostalim kandidatima, kojima je navodno stalo da dresa BiH.
safet je porucio da se tesko ulazi medju najbolje,a jos teze izlazi ! tako da momci pokeraju,pa sta upali !
ultima_palabra

#19546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Hajmo se okrenuti nekim novim ,pozitivnim momentima....Izet nas odyebao, izabrao rodnu Švicu i šta sad :? necemo plakati za njih.

To je to, selektor objasnio i za mene je ta priča završena.
mrtva kokoš

#19547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mrtva kokoš »

kad ga otac ili ko vec nije mogao usmjeriti na pravi put ne treba to raditi ni susic, ko ga jebe ima ko hoce...
Dead Man Walking

#19548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Nek si ti Safete poletio da ga prekrizis. ;-)

"Sretan sam zbog poziva u reprezentaciju Švajcarske, ali da se razumijemo, ja sam Bosanac i Bosna i Švajcarska će uvijek biti u mom srcu. Da sam dobio poziv iz BiH drugačije bi bilo. To je normalno", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Hajrović.

Hajrović dodaje kako ipak nije sve gotovo kada su u pitanju nadanja da će ovaj sjajni mladi fudbaler nekada obući dres Bosne i Hercegovine.

"Ovaj poziv ne znači ništa. Ovo je prijateljska utakmica i ima još šanse da zaigram za Bosnu i Hercegovinu. Ništa nije definitivno!", kategoričan je Hajrović.

Fudbaler Grasshoppersa potom ističe kako ne želi okrenuti leđa reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

"Čitao sam neki intervju sa selektorom BiH Safetom Sušićem. On je kao rekao da sam se odlučio za Švajcarsku umjesto Bosne i Hercegovine, ali to uopšte nije istina! Ja sam uvijek govorio da bih volio zaigrati za BiH, samo se niko nije trudio za mene. Vjerujte mi, ja uopšte ne znam kako ide to sa papirima. Uvijek sam čekao poziv reprezentacije BiH, ali poziv nikada nije došao. Istina je da je mene Sušić zvao i da smo razgovarali, a gledao je i neke utakmice na kojima sam igrao. Ja nikad nisam htio okrenuti leđa Bosni, to mi nije cilj! Ja volim Bosnu! I to će tako ostati. Ovo sa Tunisom je svakako prijateljska utakmica i znači da još uvijek postoje šanse da zaigram za BiH. Nažalost, čini se da to neki ne vide", dodao je Hajrović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Izet Hajrović nova je nada evropskog fudbala, izuzetno kvalitetan fudbaler, za kojeg se interesuju mnoge velike evropske ekipe. Hajrović je po ko zna koji put jasno stavio do znanja da ŽELI I HOĆE da igra za Bosnu i Hercegovinu. Selektor Safet Sušić i ljudi iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine morali bi što je prije moguće sjesti sa Hajrovićem i KONAČNO riješiti svu potrenu papirologiju, kako BiH ne bi ostala bez još jednog sjajnog fudbalera.
tutku

#19549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tutku »

Hajrovic da je htio mogao je igrati za Bosnu, vagao se nije bio siguran dal ce dobiti poziv u svicarski A tim, zato se nije ni forsirao sa rjesavanjem papira, i evo zelja mu se ispunila... sve najbolje mu zelim, takvi nam ne trebaju :bih:
p206

#19550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

ima li ga ko na FB? da saznamo šta treba za te papire, i pošaljemo mu napismeno... ovi se očigledno igraju gluhih telefona... komunikacija nula bodova...
Locked