Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#19401 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Kerkez, Mulina, Jakirević... niko se nije bunio zato što su bili pozivani, nego zato što su preko noći znali osvanuti u prvih 11 na kvalifikacionoj utakmici. A takva situacija nam se može ponoviti u slučaju povreda i kartona, upravo zato što se ne isprobavaju novi igrači ;-)

Pape je isprobao Štilića, Zeca, Vrančića... ispostavilo se da nemaju kvalitetu da budu među 18-20 igrača i šta sad? Je li ga neko pljuvao zbog toga? Ja se ne sjećam. S druge strane bilo je uspjeha tipa Lulić, Mujdža, Zahirović itd... ne možeš zaraditi ako bar malo ne rizikuješ. Ne govorim za ove koji imaju problem državljanstva, to zahtjeva malo širi pristup i ne može se kriviti samo selektor.

A ostavljen je na miru manje više, niko ne traži smjenu niti mu se miješa u posao... u najboljoj je situaciji ikad što se tiče naših selektora.
luckylaka

#19402 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Murat Sabanovic wrote:visca,cocalic,stilic??? zasto njih nema na spisku ni za prijateljske utakmice?!
Zato sto nisu pozvani
Logovan

#19403 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

luckylaka wrote:
Murat Sabanovic wrote:visca,cocalic,stilic??? zasto njih nema na spisku ni za prijateljske utakmice?!
Zato sto nisu pozvani
:lol: :lol:
Murat Sabanovic

#19404 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

luckylaka wrote:
Zato sto nisu pozvani
bravo kolumbo! otkrio si ameriku.
IlijaLadin

#19405 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IlijaLadin »

susic radi dobar posao i ne zamjerim mu sto nije pozvao nikoga. vise ce biti prostora za one koji su manje igrali da se pokazu. zukanovic npr.
shalla

#19406 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

ultima_palabra wrote: Pape je isprobao Štilića, Zeca, Vrančića... ispostavilo se da nemaju kvalitetu da budu među 18-20 igrača i šta sad? Je li ga neko pljuvao zbog toga? Ja se ne sjećam. S druge strane bilo je uspjeha tipa Lulić, Mujdža, Zahirović itd... ne možeš zaraditi ako bar malo ne rizikuješ.
Upravo tako...
Čuj pljuvaće ga ako ih proba a ovi se ne pokažu. Taj koji bi nakon toga pljuvao je diletant i neznalica vjeruj mi. A sa druge strane može samo dobiti jer nek se jedan od četvorice pokaže kao pojačanje za reprezentaciju svi će govoriti "svaka mu čast kako nađe tog i tog", niko se neće ni sjećati te preostale trojice...
luckylaka

#19407 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Murat Sabanovic wrote:
luckylaka wrote:
Zato sto nisu pozvani
bravo kolumbo! otkrio si ameriku.
Malo off i zamijenio si me sa nekim :D Zasto je Kolumbo otkrio Ameriku?

Kristofer Kolumbo je mogao otkriti Ameriku samo jer je :
BIO NEOŽENJEN!!

Da je Kristofer Kolumbo imao suprugu, čuo bi slijedeće:
-A što moraš ići ti? – A što ne pošalju nekog drugog? šta si ti, najveći mazlum? – ¡Tebi je sve okruglo! Jes ti lud ili glup? – Ne znaš čak ni moju familiju a ideš da otkriješ novi svijet! – Šta skrivaš? Ne znaš ni gdje ideš! – A šta, samo će muškarci putovati? Ma nemoj? – A što ne mogu ja ići ako si ti šef?…. mene nikada ne vodiš na putovanja!
- Nesretniče, ne znaš više šta bi izmislio samo da nisi kući? – Ako izađeš na ta vrata ja odo mami!

Bestidniče! – A ko je ta Marija? Šta ona hoće? Kažeš djevojčica?… Ma jedi govna!… Pedofilu! – Sve si isplanirao, drzniče! Ti si se dogovorio sa tim kurvama indijankama. – Ne možeš mene prevariti!
Šta?, Kraljica će prodati svoj nakit da bi ti putovao? Šta ti misliš da sam ja glupača? Šta ima između tebe i te starke? -
Ne dam da ideš igdje! uvijek nešto skontaš da bi me ostavio samu! – Ništa se neće desiti ako svijet i dalje bude ravan.
Nemoj mi se oblačiti jer ti …
ne ideš!
Crvena Tifoza

#19408 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Cocalic? :roll:

Taj je vecinu svoje seniorske karijere proveo trenirajuci sa juniorima sa Grbavice. I on u reprezentaciju? :lol:

NE HVALA. :oops:
ultima_palabra

#19409 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Crvena Tifoza wrote:

Taj je vecinu svoje seniorske karijere proveo trenirajuci sa juniorima sa Grbavice. I on u reprezentaciju? :lol:

Otprilike 1 mjesec... dosta manje nego Papetov jaran Hasagić ;-)
Crvena Tifoza

#19410 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

ultima_palabra wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Otprilike 1 mjesec... dosta manje nego Papetov jaran Hasagić ;-)

How yes no. :roll:

Ispodprosjecan igrac, ispodprosjecnih kvaliteta.
ultima_palabra

#19411 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Hoćeš reći da lažem? :)

Svakako, jedan od top 3 kluba u Izraelu redovno dovodi takve igrače i stavlja ih u prvih 11.
mistek

#19412 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mistek »

Spisak mu je vala nakaradan. Pa prijateljska utakmica pobogu, probaj nešto novo. I shvatio bih da Pape kaže: idemo razvaliti Alžir, radi FIFA rejtinga, ali na kraju će biti priča: rezultat nevažan.
Ima igrača koji se mogu makar probati. Štaviše, i iz BiH PL je mogao napraviti neku malu rokadu što se igrača tiče, pa zvati Torlaka umjesto Sesara npr (kažem umjesto zbog kluba, iako su pozicije različite), isprobati recimo Kvesića iz Želje, ili npr. Grahovca iz Borca.

Ako zaobilazmo PL BiH, opet ima igrača koji se mogu iskopati i provjeriti na ovakvoj utakmici, od rumunske lige, pa do njemačke.

@crvena tifoza, kad si ga gledao posljednji put? Ako čovjek igra redovno u jednom od najboljih izraelskih klubova, bolja je referenca nego lupanje da je ispodprosječan.
luckylaka

#19413 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Koliko se sjecam Stilic,Zec,Alispahic...imali su sanse u reprezentaciji,nisu pokazali nista posebno.Za Cocu(ja bi ga probao bar u mladim protiv Poljske,ako moze)a ovaj treci jel Visca nepoznat mi pa ne mogu komentarisati.P.S.Valjda danasnja izjava selektora,,da smo isli u Alzir Centrotrans autobusom pozvao bi 40 igraca,posto idemo charter letom ne moze vise u avion od 25,,Zakljucak .Treba prijateljske igrati blize(recimo Rijeka,Zeljo) i onda bi mogao pozvati sve navedene na forumu
vryzas

#19414 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

juventus wrote:Selektor Safet Sušić poslao je 22 poziva igračima za prijateljski susret koji naša fudbalska reprezentacija igra protiv Alžira 14. novembra.

Na Sušićevom spisku nalaze se sljedeći igrači:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić,

Odbrana: Emir Spahić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić.

Vezni red: Ivan Sesar, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Muamer Svraka, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Avdija Vršajević, Senijad Ibričić,

Napad: Edin Džeko, Miroslav Stevanović i Vedad Ibišević.

U Alžir se putuje čarter-letom iz Sarajeva u ponedjeljak 12. 11. u 9 sati, a okupljanje je zakazano istog dana u Alžiru.
Gdje je lijevi bek :?: Eki free kick Zukanovic na beku :?: ...do mene je :-) ...zaboravio sam da tu igraju jos Sejo, Lula, a moze i Avdija al da mu dodaju na desnu :D
Cuj Svraka, Sesar i Vrsajevic :lol: :lol: :lol: :lol: ...to je garant ona kineska poslovica: " Tesko se upada, al kad udjes nema napolje" :lol: :lol:
Sorry Muslimovicu al daleko si buraz :lol: :lol: :lol: :lol:

Selektor ima punu podrsku sve dok ima rezultat, a u Alziru ocekujem pobjedu obzirom na sastav 8)
Artest

#19415 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

cilj ovog okupljanja je da uzmemo tri boda u alziru...igra nam najjaci sastav, tako da nema izgovora za papeta
da je koga novog pozvao i ubacio, bio bi rasterecen bilo kakave kritike...ovako je opet sam sebi smjestio

ukratko, ocekujem tri boda u alziru...sve ostalo je ponizenje
Crvena Tifoza

#19416 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

mistek wrote:Spisak mu je vala nakaradan. Pa prijateljska utakmica pobogu, probaj nešto novo. I shvatio bih da Pape kaže: idemo razvaliti Alžir, radi FIFA rejtinga, ali na kraju će biti priča: rezultat nevažan.
Ima igrača koji se mogu makar probati. Štaviše, i iz BiH PL je mogao napraviti neku malu rokadu što se igrača tiče, pa zvati Torlaka umjesto Sesara npr (kažem umjesto zbog kluba, iako su pozicije različite), isprobati recimo Kvesića iz Želje, ili npr. Grahovca iz Borca.

Ako zaobilazmo PL BiH, opet ima igrača koji se mogu iskopati i provjeriti na ovakvoj utakmici, od rumunske lige, pa do njemačke.

@crvena tifoza, kad si ga gledao posljednji put? Ako čovjek igra redovno u jednom od najboljih izraelskih klubova, bolja je referenca nego lupanje da je ispodprosječan.
Malo pripazi na rijecik.

Gledao ga zadnji put na treningu juniora sa Grbavice.
Ma on je armirani beton. Ali posto ti izgleda pratis izraelsku ligu redovno, sa redovnim tv prenosom, hajde reci jel' i on uvrsten u tim sezone te zlj lige? :roll:

I da ga pozove Susic, mislim da bi ga morao vratiti u U-21 da i tamo obnovi gradivo. :run:
Crvena Tifoza

#19417 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Artest wrote:cilj ovog okupljanja je da uzmemo tri boda u alziru...igra nam najjaci sastav, tako da nema izgovora za papeta
da je koga novog pozvao i ubacio, bio bi rasterecen bilo kakave kritike...ovako je opet sam sebi smjestio

U koje takmicenje cemo da zbrojimo ta tri boda?
Artest

#19418 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Artest »

Crvena Tifoza wrote:
Artest wrote:cilj ovog okupljanja je da uzmemo tri boda u alziru...igra nam najjaci sastav, tako da nema izgovora za papeta

pitaj safeta
Crvena Tifoza

#19419 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Artest wrote:
Crvena Tifoza wrote:

pitaj safeta
Pitao i kaze prijateljska utakmica. Nisu tri boda u opticaju. :wink:
Dead Man Walking

#19420 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Zasto onda nema nikog novog za isprobati na spisku, sta veli?
Last edited by Dead Man Walking on 30/10/2012 17:42, edited 1 time in total.
Edin H.

#19421 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Dead Man Walking wrote:Zasto onda nema nikog novog za isptobati na spisku, sta veli?
Ko? Je'l Sejo?
Dead Man Walking

#19422 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Edin H. wrote:
Dead Man Walking wrote:Zasto onda nema nikog novog za isprobati na spisku, sta veli?
Ko? Je'l Sejo?
:lol:

:thumbup:
zlajapravaraja

#19423 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Odlicna odluka Papeta da ne zove nikog novog, jer se ionako nema niko novi ni pozvati, dok su na cekanju ipak neki koji tek trebaju da srede papire i od kojih ce min. 2-3 upasti u kadar za Brazil 8-)

Po svemu sudeci, Kolasinac veceras debituje u pocetnoj postavi Schalkea u kupu :thumbup:
Crvena Tifoza

#19424 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

Dead Man Walking wrote:Zasto onda nema nikog novog za isprobati na spisku, sta veli?

Kaze kad ovi sto mu se guraju pod nos prodju juniorske skole fudbala u svojoj seniorskoj dobi onda ce ih mozda uzeti na razmatranje. :roll:
medo28

#19425 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

Vjerovatno je važnije uigrati igrače i probati neke druge formacije i akcije, nažalost su rijedki igrači standardni u svojim ekipama pa ih ne treba baš odmarati nego naprotiv.
Locked