Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#19201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Nisi protiv Misimovica ali zato odmah pretpostavljas da sam ja protiv Vede?

Misimovic bi igrao u paru s Pjanicem. Znaci ne radi se o jednom igracu koji moze dodati loptu. Moja ideja je da ako igramo sa dva prava krila ne mozemo igrati sa 2 napadaca, a prakticno samo s 1 igracem koji pokriva cijelu sredinu terena (Pjanic), jer je drugi centralni veznjak zaduzen skoro isljucivo za defanzivu.
Ne znaci ako imas 100 napadaca da ces dati 100 golova. Nekad ces dati vise sa manje.
Ali uvodiš Salihovića u vezu kao čovjeka kojji može igrati i naprijed i nazad.

Ja bih se složio sa tobom da izmjena Mismović-Stevanović će opteretiti suviše Pjanića ukoliko Salihović (ili neko drugi ne ide u vezu)

Ulaskom Stevanovića umjesto Ibiševića ti praktički gubiš Vedu (jasno, čim ne igra :D ) i pola potencijala Džeke (dokazanoo, da se ne snalazi u ulozi jednog napadača).
Muhamed Đakmić

#19202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Prepisati postavu iz Slovačke od prije dvije godine iz prijateljske utakmice i ne pametovati puno. 3-2 pobjeda u formaciji 4-5-1, pojeli Slovake, mogli dati još pet golova.
iamia

#19203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iamia »

Sarajevo1946 wrote:Prepisati postavu iz Slovačke od prije dvije godine iz prijateljske utakmice i ne pametovati puno. 3-2 pobjeda u formaciji 4-5-1, pojeli Slovake, mogli dati još pet golova.
prijateljske utakmice nikako se ne mogu porediti sa kvalifikacionim.
osim toga, za ne mislis da ce slovacki trener isto prostudirat tu utakmicu, i popraviti nedostatke ??
cvrčak_na_hedonizmu

#19204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Sarajevo1946 wrote:Prepisati postavu iz Slovačke od prije dvije godine iz prijateljske utakmice i ne pametovati puno. 3-2 pobjeda u formaciji 4-5-1, pojeli Slovake, mogli dati još pet golova.
Lijepo zvuči, no imamo jedan "problemčić" u cijelj priči. Naime, taj sastav Slovačke nije baš reprezentativan, dosta je tu bilo novih igrača :shock: Čuj novih igrača, kako to :shock: Aha, prijateljska utakmica, isprobavanje, folovi ( ovo je ironija na račun Sušića i njegovih bravura u prijateljskim utakmicama ).

Hamšik igrao poluvrijeme
Škrtel uopšte nije igrao
starter je bio Šebo kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama
starter je bio Šestak kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama
starter je bio Karhan kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama
starter je bio Jendrišek kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama

u igru su ušli Perniš koji nema nastupa u ovim kvalifikacijama, Sapara i Hamiš odigrali obojica po poluvrijeme a sada su standardni obojica, Kopunek kojeg nema nema u rosteru u ovim kvalifikacijama.

http://www.nfsbih.ba/nsbih/repka.php?sub_menu=a_rep

http://www.uefa.com/worldcup/season=201 ... index.html

Imam osjećaj da ćemo igrati sa više-manje drugom Slovačkom od one iz prijateljske utakmice. Pola ekipe koja je igrala protiv nas uopšte nema na mapi u ovim kvalifikacijama. Zato valjda i služe prijateljske i to svi znaju, osim Sušića :D Koji prijateljske igra na rezultat pa poslije histeriše kako nemamo alternativu za Pandžu i Papca.
jeza u ledja

#19205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ma malo je tesko razmisljati kako i sta protiv Slovacke, do tad ima godinu dana.
Ko zna ko ce tada biti povrijedjen, ko ce isplivati, te gdje cemo mi i Slovaci biti sa bodovima.

Za sada mi i oni smo u grupi, ali u paralelnim univerzumima.
MightyMatch

#19206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Lijepo zvuči, no imamo jedan "problemčić" u cijelj priči. Naime, taj sastav Slovačke nije baš reprezentativan, dosta je tu bilo novih igrača :shock: Čuj novih igrača, kako to :shock: Aha, prijateljska utakmica, isprobavanje, folovi ( ovo je ironija na račun Sušića i njegovih bravura u prijateljskim utakmicama ).

Hamšik igrao poluvrijeme
Škrtel uopšte nije igrao
starter je bio Šebo kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama
starter je bio Šestak kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama
starter je bio Karhan kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama
starter je bio Jendrišek kojeg uopšte nema u rosteru u ovim kvalifikacijama

u igru su ušli Perniš koji nema nastupa u ovim kvalifikacijama, Sapara i Hamiš odigrali obojica po poluvrijeme a sada su standardni obojica, Kopunek kojeg nema nema u rosteru u ovim kvalifikacijama.

http://www.nfsbih.ba/nsbih/repka.php?sub_menu=a_rep

http://www.uefa.com/worldcup/season=201 ... index.html

Imam osjećaj da ćemo igrati sa više-manje drugom Slovačkom od one iz prijateljske utakmice. Pola ekipe koja je igrala protiv nas uopšte nema na mapi u ovim kvalifikacijama. Zato valjda i služe prijateljske i to svi znaju, osim Sušića :D Koji prijateljske igra na rezultat pa poslije histeriše kako nemamo alternativu za Pandžu i Papca.
@cvrle fakat prelazis u dosadu.Ok bit ce jaci nego u prosloj prijateljskoj ili mozda i slabiji povrede,pad u formi i ti folovi.Ova Slovacka ni tri gola Lihtenstajnu ne moze uvaljati kod kuce,mi cetiri puta vise.Isto tako vile je pronosale protiv kako si i ti rekao mrljave litvanije da samo remi osvoje.Grcka im sva tri boda na njihovom terenu uzima.o proslim kvalifikacijama i gazenje Slovaka u Bratislavi od strane mrtvih Armenaca sa 4-0 da ne pricamo.
Bosna je na prvom mjestu pod vodstvom tvog ljubimca Safeta.Zato opusti se i uzivaj i ne gnjavi vise,makar do marta. :dance:
medo28

#19207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

Moram dodati još jednu stvar...naravno pored svih savjeta, kritika i ideja treba i pohvaliti rad trenera i trenutne rezultate i to što zasad nema velike oscilacije, znači ozbiljna reprezentacija moja pobijedjivati "na papiru" lošije reprezentacije i protiv boljih izvlačiti bod(ove) i skupo prodavati kožu a naravno kiksevi se dešavaju i puno boljim ekipama. Trenutno je situacija takva da se gradi takva ekipa a čini mi se da ima ogromno zasluga za to i golman Asmir. Treba samo tako nastaviti... i Brazil če biti blizu. :bih:
skaut_83

#19208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by skaut_83 »

Image

Hvala ti Pape :thumbup:
iamia

#19209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iamia »

utakmica u martu ce pokazati dokle smo stigli u zrelosti.
grcka se mora dobiti tad.
mora.
susic ima 6 mjeseci da razmislja kako i zasto. i sa kim.
njegov posao ce ovisiti o toj utakmici.
JThomas

#19210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

kako je grčka krenula, mi moramo dobiti sve utakmice a ne samo tu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ova fora Džeko iza Ibiševića isto može dobro funkcionirati....Džeko tako em razvlači protivničku odbranu em zna i asistirati...barem u Citiyu :D a igraju nam obojica

jedino trebamo tražiti jednog solidnog napadača za klupe
iamia

#19212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iamia »

protiv jakih timova,, ne vrijede napadaci ako se misimovic tako lako zatvori a pjanic bude (opet) povredjen.
mora se gledati zamjena za misimovica.
u tome je kljuc uspjeha u narednim ciklusima protiv grcke i slovacke.

ps. naravno, i jedan dobar bek. i bili bi beton.
Last edited by iamia on 19/10/2012 11:15, edited 1 time in total.
medo28

#19213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

iamia wrote:protiv jakih timova,, ne vrijede napadaci ako se misimovic tako lako zatvori a pjanic bude (opet) povredjen.
mora se gledati zamjena za misimovica.
u tome je kljuc uspjeha u narednim ciklusima protiv grcke i slovacke.
Alen halilović i Pjanić (balkanska replika Xavija i Inieste) :D
iamia

#19214 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iamia »

ne znam za halilovica.
realnije je gledati kako se ibricic i medzunanin razvijaju u turskoj.
koliko minuta i kakva igra.
nijedan nije dobio solidnu sansu do sad. mozda je vrijeme da barem jedno poluvrijeme zamjene misimovica?
medo28

#19215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

iamia wrote:ne znam za halilovica.
realnije je gledati kako se ibricic i medzunanin razvijaju u turskoj.
koliko minuta i kakva igra.
nijedan nije dobio solidnu sansu do sad. mozda je vrijeme da barem jedno poluvrijeme zamjene misimovica?
Mislio sam naravno u bližoj budučnosti... ne kao trenutni plan, ako se bude sve odvijalo kako se treba naravno aBd :)
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#19216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Slo Burner »

Ma kod nas Ibisevic jedenostavno mora igrati, on je jedini igrac koji iz stopostotne prilike daje gol
miki.ba

#19217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Mi trenutno nemamo igraca koji može zamjeniti Misketa, možda se izrodi nešto u PL.
iamia

#19218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iamia »

miki.ba wrote:Mi trenutno nemamo igraca koji može zamjeniti Misketa, možda se izrodi nešto u PL.
kako je odigrao od vremena poslije cire, bolje bi prosli da uopste nije ni igrao.
ne moze se drugacije reci o njegovom ponasanju na terenu, osim da je kriminalno.. izvini.. ali to je realnost.

cudi me kako trener ne vidi.
poslije 4 puta zajebancije sa portugalom,,poslije svedske,njemacke, poslije francuske, i sad poslije grcke. kako neko uopste moze racunati sa njim nije mi jasno ?
to je kao da te neko uvijek udara sakom u isto mjesto, a ti ne znas kako blokirati.
iamia

#19219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iamia »

ljudi odsjeku misimovica i onda nasa dva super-napadaca vise kao sise na patki.
odbrana je klimava tak-tako.
i mi ako ne mozemo zaprijetiti posteno golu, mi smo gotovi. poraz je neminovan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

iamia wrote:ljudi odsjeku misimovica i onda nasa dva super-napadaca vise kao sise na patki.
odbrana je klimava tak-tako.
i mi ako ne mozemo zaprijetiti posteno golu, mi smo gotovi. poraz je neminovan.
Jel ovo selektoru? Sumnjam da cita forum.....
miki.ba

#19221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

iamia wrote:
miki.ba wrote:Mi trenutno nemamo igraca koji može zamjeniti Misketa, možda se izrodi nešto u PL.
kako je odigrao od vremena poslije cire, bolje bi prosli da uopste nije ni igrao.
ne moze se drugacije reci o njegovom ponasanju na terenu, osim da je kriminalno.. izvini.. ali to je realnost.

cudi me kako trener ne vidi.
poslije 4 puta zajebancije sa portugalom,,poslije svedske,njemacke, poslije francuske, i sad poslije grcke. kako neko uopste moze racunati sa njim nije mi jasno ?
to je kao da te neko uvijek udara sakom u isto mjesto, a ti ne znas kako blokirati.
Nisam neki ljubitelj Misimovica al moram reci da neistine govoriš.
Da se razumijemo ako cijela repka odigra ispod svog nivoa ne možeš od njega ocekivati neki bljesak.
U ovim kvalifikacijam je odigrao samo ovu zadnju tekmu lošije, protiv Grcke solidno, a u dvije brilirao.
Trenutno igramo sistem igre sa izrazito ofanzivnim veznim igracem (Misimović) za kojeg trenutno nemamo zamjenu, mislim da ove kvalifikacije trebamo završiti sa ovim sistemom jer za eksperimente nemamo prostora.
Do Brazila ima još dosta vremena, a i do novih kvalifikacija, ko zna sta ce vrijeme donijeti za Misketovu poziciju, samo znam da igraci koje si ti naveo nece sigurno igrati na njegovoj poziciji.
iamia

#19222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by iamia »

ja govorim da je misimovic razlog zasto je citava ekipa kolapsirala , recimo protiv rumunije, pa i grcke.
iole ozbiljan selektor bi to odmah vidio.
jos gore je ako je pjanic povrijedjen, pa ne moze igrati.

evo garantujem ti da necemo grke pobjediti u zenici ako misimovic bude igrao od prve minute.
spreman sam se kladiti sa bilo kojim sa ovog foruma i za bilo koju svotu. :D
phillie

#19223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

U dosadasnje 4 utakmice mi smo imali lagani raspored ako izuzmemo gostovanje u Grckoj. Lihtensajn na strani, Latvija i Litvanija kod kuce ekipe su po mjeri nasoj reprezentaciji koja njeguje napadacki nogomet. Problem nastaje kad dodje neka kvalitetnija ekipa (kao sto je Grcka), pa umrtvi igru, ma malo vrsi pritisak na nasu odbranu cekajuci kiks zadnjeg reda. Problem je taj sto kod Papeta moraju igrati i Dzeko i Ibisevic i Pjanic i Misimovic, pa onda moze biti malo propuha na sredini terena, sto bi kvalitetnije ekipe to mogle iskoristiti. Samo sa Dzekom u napadu Misketom iza njega, Pjanicem na sredini, pojacan sa Stevanovicem, Salihovicem i Zahirovicem. Nazad Spahic i Vranjes, Lulic i Mujdza.
JEDRILICA

#19224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JEDRILICA »

-------------------------Begovic------------------------------

Vranješ-----------Spahic--------------Zukanovc------Mujdža

--------------------Zahirovic------Salihovic----------------

Stevanović-----------------Pjanic-------------------Lulic

-------------------------------Džeko------------------------

Mujdža lijevo jer to može.

Ovako protiv Grčka i jačih
tarpi80

#19225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tarpi80 »

Apsolutno se slažem za misimovića, i potpisujem ovaj sastav.
Locked