Novinarstvo na stranu...ali kako pisu Makedonci, opet je bio transparent o Srebrenici.shake69 wrote:Da imamo novinarstvo kao sto nemamo, neko bi Papeta pitao hoce li, kao i FSBiH pratiti da li ce Grcka biti kaznjena zbog paljenja zastave BiH, baklji i slicno, pa bi se malo zvalo u sjediste FIFA i napravio istrazivacki tekst, ali toga nema i mi na forumima mozemo samo nagadjati i psovati zbog dvostrukih standarda a mozda nista nismo ucinili da ih ne bude.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Infaze Studio
#19151 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
-
LSD
#19152 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Naravno da Salihović MORA igrati u sredini, što i igra u Hoffu citavo vrijeme....ali koga onda staviti na lijevog beka
...ni Lulić nije lijevi bek, vec igra dosta ofanzivnije u Laziu....moramo prvo naci lijevog beka da bi se Salihović mogao prebaciti u sredinu ,gdje bi zajedno sa Zahirovićem cinio tampon zonu ispred zadnje linije....to bi uveliko olakšalo i odbrani i Zahiroviću koji pocesto luta po terenu.
- Infaze Studio
#19153 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa Zukanovic se predlaze za LB
- shalla
#19154 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A čekajte ljudi, šta je sa legendom Rahimićem? On bi nam mogao biti značajno pojačanje za nastavak kvalifikacija ukoliko se oporavi od tog problema sa čirom i ponovo uđe u trenažni proces...
Hajde, kad se svi igrate, da i ja probam
----------------Begović----------------------
Mujdža---Pandža---Spahić---Zukanović
-----------Rahimić---Salihović-------------
-----------------Pjanić----------------------- (lutajuća uloga, box to box, dakle ono što sad igra)
--Stevanović------------------Lulić--------
-----------------Džeko------------------------
Klupa:
Šehić
Vranješ
Šunjić
Subašić
Medunjanin
Misimović
Ibišević
Hadžić
Hajrović
Zahirović
Mahmutović
Đurić
Hajde, kad se svi igrate, da i ja probam
-----------------Pjanić----------------------- (lutajuća uloga, box to box, dakle ono što sad igra)
Klupa:
Šehić
Vranješ
Šunjić
Subašić
Medunjanin
Misimović
Ibišević
Hadžić
Hajrović
Zahirović
Mahmutović
Đurić
- limeni
#19155 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nemogu se sloziti s blodiranim, mi smo u portugalu i rumuniji igrali bez vedada ibisevica. po meni je on vrlo vrijedan igrac jer mnogo trci i vrsi pritisak na zadnju liniju protivnika, sam dzeko nije u stanju da vrsi pritisak i mi padnemo jer se ne mozemo osloboditi pritiska protivnickog. sto se tice medunjanina, to si upravu i volio bi vidjeti nekog trkaca kao zlatana bajramovica ili edina cocalica na def. veznom..medunjanin,misimovic i pjanic istovremeno na terenu nemogu dobiti bitku u sredini, to su pokazali mereiles veloso i moutinho u lisabonu..vidim mnogi kritikuju salihovica, ja mislim da nam je lijeva strana veoma jaka sa njim i lulicem pa se i nebrinem..ja bi volio vidjeti ovu postavu pa da vidimo sta mozemo...cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jonathan Wilson je britanski sportski novinar, koji piše za mnoge medije, uključujući tu i Guardian, The Independent, Financial Times, Sports Illustrated, World Soccer, FourFourTwo, Daily Telegraph..Eh, ovo je ono o čemu ja pišem ima vijek ( nisam jedini da se razumijemo ) pa me proglasiše pljuvačem, mrziteljem reprezentacije i Sušića."Međutim, ja bih se brinuo oko toga da li Zvjezdan Misimović zaista može igrati u formaciji 4-4-2 jer prečesto ostavi Adnana Zahirovića samog na sredini terena. Iz tog razloga možda bi bilo bolje igrati u formaciji 4-2-3-1, što bi vjerovatno Vedada Ibiševića preselilo na klupu. Teško je naći odgovarajući balans".
Ukratko, Sušićeva formacija ne pije vode protiv jakih ekipa. Dobili smo kući Litvaniju i Latviju, Lihtenštajn u gostima ( što su sve očekivane pobjede da se ne lažemo ) a vile su nas pronosale protiv Grčke jer smo opet krenuli sa previše ofanzivnih igrača od kojih su dvojica napadači pri čemu je Vedo zavaljen bio na krilu a Medunjanin i Misimović nisu u stanju da odrade defanzivne poslove i pokriju prostor na adekvatan način.
U jakim utakmicama samo dva od navedenih igrača mogu igrati ( Džeko, Ibišević, Pjanić, Misimović, Medunjanin ). Sve preko su igrač, dva, tri manjka što se vidjelo protiv Grčke, Portugala, Francuske, Rumunije i tako dalje.
Sejo Salihović MORA ići u sredinu. Zahirović je "sumnjiv" ako je ja pitam, al jebiga. Očito je zacementiran u ekipi. Lijevo Lulić, desno Stevanović čak i Mujdža je opcija ), u sredini Pjanić, u napadu Džeko/Ibišević.
------------------------------------Begović--------------------------
------Vranješ/Mujdža------Pandža/Vranješ------Spahić------Zukanović------
---------------------Zahirović/Cocalić-------Salihović-------------
----------Mujdža/Stevanović---------Pjanić-----------Lulić
------------------------Ibišević/Džeko---------------------
Ovakav sastav ili sličan sa varijantama je maksimum koji možemo izvući iz ekipe. Slaganje Misimovića, Medunjanina, Džeke, Ibiševića je samoubistvo protiv jačih reprezentacija ( Latvija, Lihtenštajn, Litvanija ne spadaju u jake reprezentacije ). Ko to ne razumije veze nema sa fudbalom.
------------------Begovic---------------------------
--Mujdza----Vranjes/Pandza---Spahic-----Lulic--
---------Salihovic---Zahirovic/Cocalic----------------
------Pjanic-----------------------Misimovic-------
------------------Dzeko-------------------------
---------------------Ibisevic---------------------
Last edited by limeni on 18/10/2012 14:46, edited 1 time in total.
-
LSD
#19156 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Realno, Miske ima slab radijus kretanja za današnji fudbal (svega tu ima: od povreda, godina, promjena klubova itd) i onda je dosta spor, a igra u vezi gdje bi trebao trcati više nego napadaci....da me ne napadaju sad, reci cu da mi je Miske jedan od najdražih igraca BiH svih vremena, covjek je legenda koja je ostavila veliki trag u našoj selekciji (baš kao i Barbarez, Konjić, Bolić itd), samo što sa njim na terenu nema tu trku protiv jacih selekcija.
Mislim da je Miske najbolji kao jocker, da svjež uleti zadnjih 20-30 minuta kad pocinje padati tempo igre...može na svježinu dati neku asistenciju ili zabiti....ali smije li Pape njega staviti na klupu kao jockera, to je veliko pitanje
a i pitanje je kako bi Miske reagovao u tom slucaju 
Mislim da je Miske najbolji kao jocker, da svjež uleti zadnjih 20-30 minuta kad pocinje padati tempo igre...može na svježinu dati neku asistenciju ili zabiti....ali smije li Pape njega staviti na klupu kao jockera, to je veliko pitanje
-
vryzas
#19157 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
LSD wrote:Realno, Miske ima slab radijus kretanja za današnji fudbal (svega tu ima: od povreda, godina, promjena klubova itd) i onda je dosta spor, a igra u vezi gdje bi trebao trcati više nego napadaci....da me ne napadaju sad, reci cu da mi je Miske jedan od najdražih igraca BiH svih vremena, covjek je legenda koja je ostavila veliki trag u našoj selekciji (baš kao i Barbarez, Konjić, Bolić itd), samo što sa njim na terenu nema tu trku protiv jacih selekcija.
Mislim da je Miske najbolji kao jocker, da svjež uleti zadnjih 20-30 minuta kad pocinje padati tempo igre...može na svježinu dati neku asistenciju ili zabiti....ali smije li Pape njega staviti na klupu kao jockera, to je veliko pitanjea i pitanje je kako bi Miske reagovao u tom slucaju
Ovo nam je poznato...rafalanje na sve strane
- JOHNNYJUVE
#19158 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vryzas wrote:LSD wrote:Realno, Miske ima slab radijus kretanja za današnji fudbal (svega tu ima: od povreda, godina, promjena klubova itd) i onda je dosta spor, a igra u vezi gdje bi trebao trcati više nego napadaci....da me ne napadaju sad, reci cu da mi je Miske jedan od najdražih igraca BiH svih vremena, covjek je legenda koja je ostavila veliki trag u našoj selekciji (baš kao i Barbarez, Konjić, Bolić itd), samo što sa njim na terenu nema tu trku protiv jacih selekcija.
Mislim da je Miske najbolji kao jocker, da svjež uleti zadnjih 20-30 minuta kad pocinje padati tempo igre...može na svježinu dati neku asistenciju ili zabiti....ali smije li Pape njega staviti na klupu kao jockera, to je veliko pitanjea i pitanje je kako bi Miske reagovao u tom slucaju
Ovo nam je poznato...rafalanje na sve strane![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#19159 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Formacija je "loša" jer nam fali trke i defanzive veznog reda + kvalitetnog protoka lopte prema gore u slučaju kada nam protivnik složi jak presing na štopere pa mi redovno nabijamo lopte prema napadačima i po pravilu ne postižemo ništa s tim nabijanjem. Samo upadamo u mašinu brzog gubljena lopte i nemogućnosti da se sastavimo sa istom.ultima_palabra wrote:Ne bih se u potpunosti složio... formaciju ne slažeš prema tome šta je moderno, nego kakve igrače imaš. Ako imaš dva jaka napadača, nećeš staviti jednog na klupu zato što to nalaže "moderni fudbal". Pogotovo što Vedad ima dobre radne navike.
Druga stvar, Pjanić najbolje djeluje iz povučenije pozicije gdje ima prostora i vremena da organizuje igru. Uporedi sa Xavijem, koji bolje igra u Barceloni gdje je samo Busquets iza njega, nego u Španiji gdje mu je iza leđa i Xabi Alonso što ga gura više prema naprijed.
Formacija u kojoj smo igrali ove dvije tekme nije loša sama po sebi... problem je što nemamo kvalitetnije igrače na stoperu i zadnjem veznom, kao i neprirodni eksperiment Lulić-Salihović gdje se ne zna ko je bek a ko krilo.
Gle, ako Ibišević igra na krilu ( kao što je igrao protiv Francuske i Grčke ) ili ako će Džeko i Ibišević biti odsječeni kao što su bili protiv Rumunije, Portugala x2 onda je bolje da ne igraju obojica. Zar ne ? Možeš ti imati tri napadača gore i da su svi u rangu Mesija ali džaba sve kada nema ko da im doda loptu.
Slažem se da se ekipa slaže prema igračima koje imamo na raspolaganju ali isto tako moraju biti na adekvatnim pozicijama. Jel normalno da imamo "izmišljenog lijevog beka" koji je zapravo veznjak (Salihović ), izmišljenog zadnjeg veznog igrača ( Medunjanina ), izmišljena desna krila ( Pjanić, Misimović ) i tako dalje. Šta je veći problem, ukomponovati dva napadača u ekipu ili izmišljati pozicije drugima da bi svi igrali. Ja mislim da je ovo drugo navedeno problematično.
Uglavnom, šta mi imamo od dva napadača protiv jakih ekipa ? Koga smo to natrpali ? Daj mi primjere gdje je to funkcionisalo. Ne funkcioniše, taman imali još jednog high class napadača džaba nam, to ne pije vode sa ovakvim ( sporim, previše ofanzivnim ) veznim redom. Priča je o jakim utakmicama naravno. Ne brinem se za Latviju, Litvaniju, Lihtenštajn.
Također postoji opcija neke 3-5-2 formacije ( koja je više 5-3-2 ) ako se već insistira na igranje sa dva napadača.
-------------------------------------Begović--------------------------
----------Vranješ/Pandža-------Spahić------Zukanović/Vranješ
-------Mujdža----------Salihović------Zahirović/Cocalić----------------Lulić
-------------------------------Pjanić-----------------
-----------------Ibišević-----------------Džeko--------------------
Opet, imaš primjere Bilićeve Hvratske, odličnih napadača od koji samo jedan igra a u ekipi imaš Vukojevića, Pokrivača, Pranjića, Srnu koji je prekomandovan u veznjake ( a na bekovskim pozicijama im igraju Strinić i Vida koji nisu neki ober kvalitet ali su odigrali egal utakmicu sa Španijom, čudno zar ne ? ) a na klupi im sjede Eduardo, Olić, Kalinić. Kako to objasniti ? Vrlo jednostavno. Džaba ti deset napadača kada im nema ko dodati loptu i ako izgubiš sredinu terena pri čemu ti je igra bez lopte veoma, veoma loša a nemaš odgovor na presing protivnika.
- cvrčak_na_hedonizmu
#19160 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesmo ali nam je vezni red u Rumuniji glasio Ibričić, Misimović, Medunjanin, Pjanić + Džeko u napadulimeni wrote: nemogu se sloziti s blodiranim, mi smo u portugalu i rumuniji igrali bez vedada ibisevica.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/repka.php?sub_menu=a_rep
A protiv Portugala su igrali Medunjanin, Misimović, Pjanić + Džeko u napadu
To je ta priča koja se veže uz dva napadača i nemogućnosti da u istoj ekipi igraju gore navedeni jer ako imaš dva napadača automatski ti je vezni red "slabiji" pri čemu kod nas u veznom redu igraju Pjanić i Misimović ( nigdje nas to ne vodi koliko se god lagali da vodi ). Po meni, samo dvojica mogu igrati da bi bili iole ozbiljni. Inače nam ostaje da se uzdamo u sreću i ništa više dok nas opet neko ne natrpa a mi kažemo pa jebiga, jači su ljudi.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#19161 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
o ovome i ja razmišljam ...posebno nakon Atine..s time da su ova krila Lulić/Stevanović malo povučenija jer trebaju pridonijeti i odbrani, a Pjanić nek igra free role playmakera u sredini...s time da sam obrazlagao da bi sa Pjanićem i Stevanovićem, koji dosta lopti ubacuju u prostor između odbrambenih igrača moj izbor bio Ibišević a ne Džeko.shalla wrote:A čekajte ljudi, šta je sa legendom Rahimićem? On bi nam mogao biti značajno pojačanje za nastavak kvalifikacija ukoliko se oporavi od tog problema sa čirom i ponovo uđe u trenažni proces...
Hajde, kad se svi igrate, da i ja probam![]()
Za ovog Zukanovića na LB ne znam šta bi rekao...ovo treba isprobati barem protiv Alžira, a Mujdžu bi nabio nogom iste sekunde ako u ovoj formaciji centra pređe
- medo28
#19162 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
slažem se u potpunosti sa ovim postovima cvrčka, kod ozbiljnih ekipa ova formacija sa Misimovićem neče prolaziti (več dokazano)...u prošlim kvalifikacijama se je to dobro vidjelo - igra je bila puno bolja u utakmica kad je bio u igri samo Pijanić (ako nekome nije mrsko nek potraži spisak igrača po utakmicama)...iako je gol mišketa koji je ušao kao zamjena "donio" baraž, Misimović je "več potrošio najbolje igre kariere" njemu pripada zadnjih 30 minuta, svaka mu čast za sve što je uradio za reprezentaciju dosad ali moderan fudbal ne trpi statične i sporije igrače koliki god oni talent bili... igre po krilima skoro nema sve se svodi na nekakve pokušaje po ljevoj strani Lulića i Salihovića i nekakvi ubačaji Salihovića al to su večinom bezopasni kod ozbiljnih odbrana a desna strana kao da ne postoji, a promjena je velika bila sa ulaskom Stevanovića...on i Vranješ su pročeli probijanjem po desnoj strani i tu se je naslutilo da bi se njihovom igrom dobilo drugu dimenziju - i napravilo više prostora u sredini, više mogučnosti ljevoj strani i naravno napadačima jer je moguča veča kombinatorika a i čini se da su Vranješ i Stevanović brzi i u dobrom kondiciji pa su poslje probijanja u napada odmah nazad u odbrani.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jesmo ali nam je vezni red u Rumuniji glasio Ibričić, Misimović, Medunjanin, Pjanić + Džeko u napadulimeni wrote: nemogu se sloziti s blodiranim, mi smo u portugalu i rumuniji igrali bez vedada ibisevica.![]()
A protiv Portugala su igrali Medunjanin, Misimović, Pjanić + Džeko u napadu![]()
To je ta priča koja se veže uz dva napadača i nemogućnosti da u istoj ekipi igraju gore navedeni jer ako imaš dva napadača automatski ti je vezni red "slabiji" pri čemu kod nas u veznom redu igraju Pjanić i Misimović ( nigdje nas to ne vodi koliko se god lagali da vodi ). Po meni, samo dvojica mogu igrati da bi bili iole ozbiljni. Inače nam ostaje da se uzdamo u sreću i ništa više dok nas opet neko ne natrpa a mi kažemo pa jebiga, jači su ljudi.
- jeza u ledja
#19163 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja bih prije izbacio Ibisevica nego Misimovica, a na to jedno viska mjesto ubacio Stevanovica.
U sredinu od pozada prema naprijed Salihovic-Pjanic-Misimovic-Dzeko.
Lijevo Lulic.
Pozadi na lijevog beka Zukanovica, desno Mujdza, u sredini Spahic i Vranjes/Pandza.
Kad i ako se ukaze potreba da napadnemo, izbacio Misimovica ili Stevanovica/Lulica i stavio Ibisevica.
Ako se treba braniti onda bih izbacio opet Misimovica i ubacio Zahirovica, Cocalica, ko vec bude u opciji.
Medunjanina i Ibricica ni pod razno. Samo u shlj utakmicama.
Uglavnom, kombinacija Pjanic-Misimovic-Dzeko moze dati golove vrlo lako. Plus dva krila.
E sad, problem je tu sto je receno mnogo puta - prostires se koliko si dugacak. Susic ocigledno razmislja Ibisevic je 3 klase ispred Stevanovica, zasto bih stavljao malca kad mogu Ibisevica pa makar on igrao lafo krilo.
To kad poredite sa tamo nekim reprezentacijama uzmite u obzir razliku u kvaliteti izmedju pojedinih igraca u tom timu koja je mnogo manja nego izmedju nekih u nasem.
Lijevo Lulic.
Pozadi na lijevog beka Zukanovica, desno Mujdza, u sredini Spahic i Vranjes/Pandza.
Kad i ako se ukaze potreba da napadnemo, izbacio Misimovica ili Stevanovica/Lulica i stavio Ibisevica.
Ako se treba braniti onda bih izbacio opet Misimovica i ubacio Zahirovica, Cocalica, ko vec bude u opciji.
Uglavnom, kombinacija Pjanic-Misimovic-Dzeko moze dati golove vrlo lako. Plus dva krila.
E sad, problem je tu sto je receno mnogo puta - prostires se koliko si dugacak. Susic ocigledno razmislja Ibisevic je 3 klase ispred Stevanovica, zasto bih stavljao malca kad mogu Ibisevica pa makar on igrao lafo krilo.
To kad poredite sa tamo nekim reprezentacijama uzmite u obzir razliku u kvaliteti izmedju pojedinih igraca u tom timu koja je mnogo manja nego izmedju nekih u nasem.
-
palermo
#19164 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mislim, naprdujemo svi, ali zato fudbal i jeste najpopularniji sport na svijetu, jer ima u sebi tu dozu demkratičnosti.jeza u ledja wrote:Ja bih prije izbacio Ibisevica nego Misimovica, a na to jedno viska mjesto ubacio Stevanovica.
Lijevo Lulic.
.
Ali zaboravimo ovu moju filozofsku
Meni se čini ipak Miske glavni problem ekipe, naprosto u ovim jačim utakmicama imam osjećaj igrača manje. Ja bih se nekako nardaije priklonio ovoj varijanti 3-5-2 sa Pjanićem kao centralnim, i zahirovićem i salihovićem kao defantivnim veznim. Čak imam utisak da bi u toj varijanti i Lulić imao više prostora i bio mnogo učinkovitiji (sjetimo se Rumunie u Zenici). A Msike, ukoliko bi uspio da zatomi sujetu u sebi bi bio strađan džoker, jer kao što negdje Edin H reče, može Miske i protiv najjačih, ali trideset minuta najviše.
- medo28
#19165 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
...neznam trebalo bi analizirati utakmice s ozbiljnijim protivnicima da se vidi ta teza...a izbacivati Ibiševića iz prvih 11 u životnoj formi to neču ni komentirati, mislim da je problem drugdje Sušić drži Misimovića u igri jer Misimović ima problema sa egom (čitaj pucanje) al ipak je kao igrač važan faktor u reprezentaciji (za mene kao zamjena u drugom poluvremenu ili zadnjih 30 min) - još pogotovo u slučajevima kad je Pjanić odsutan recimo...zato je tu Sušić oprezan.jeza u ledja wrote:Ja bih prije izbacio Ibisevica nego Misimovica, a na to jedno viska mjesto ubacio Stevanovica.
Lijevo Lulic.
-
solo2
#19166 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Djeco - evo da vam Ciro kaze kako treba igrati i da zavrsimo s tim:
Begovic
Mujdza---Pandza--Spahic--Zukanovic
-----------------Medunjanin------------
----------------Pjanic--------------------
Stevanovic----------------Lulic---------
-------Misimovic-------Dzeko-----------
Ovako imamo cvrstu odbranu koja ide max 40m od gola, bocne (Osim) igrace, brz vezni red i kreativan napad.
Zadnjeg veznog nemamo i gotovo (probati i Cocu na prijateljskim) nek igra Medunjanin jer barem zna poslati loptu naprijed za razliku od Zahirovica
Izmedju Misimovica i Ibisevica uvijek biram Misketa - Ibisevic nek bude dzoker a i zamjena dijamantu
Izmjene:
Ibisevic umjesto Dzeke zadnjih 25-30 min.
Salihovic umjesto Lulica (kad se ovaj istrosi a traziti puno vece zalaganje na lijevoj strani - trku i ubacaje)
Zahirovic umjesto Stevanovica na zadnjeg veznog sa Medunjaninom (u koliko budemo imali rezultat)
Pozvati: Cocalica, Hajrovica, Djurica a Svraki i Sesaru se zahvaliti za sad.
O&O
Begovic
Mujdza---Pandza--Spahic--Zukanovic
-----------------Medunjanin------------
----------------Pjanic--------------------
Stevanovic----------------Lulic---------
-------Misimovic-------Dzeko-----------
Ovako imamo cvrstu odbranu koja ide max 40m od gola, bocne (Osim) igrace, brz vezni red i kreativan napad.
Zadnjeg veznog nemamo i gotovo (probati i Cocu na prijateljskim) nek igra Medunjanin jer barem zna poslati loptu naprijed za razliku od Zahirovica
Izmedju Misimovica i Ibisevica uvijek biram Misketa - Ibisevic nek bude dzoker a i zamjena dijamantu
Izmjene:
Ibisevic umjesto Dzeke zadnjih 25-30 min.
Salihovic umjesto Lulica (kad se ovaj istrosi a traziti puno vece zalaganje na lijevoj strani - trku i ubacaje)
Zahirovic umjesto Stevanovica na zadnjeg veznog sa Medunjaninom (u koliko budemo imali rezultat)
Pozvati: Cocalica, Hajrovica, Djurica a Svraki i Sesaru se zahvaliti za sad.
O&O
- jeza u ledja
#19167 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta imamo od toga sto je napadac u zivotnoj formi ako je visak?medo28 wrote:...neznam trebalo bi analizirati utakmice s ozbiljnijim protivnicima da se vidi ta teza...a izbacivati Ibiševića iz prvih 11 u životnoj formi to neču ni komentirati, mislim da je problem drugdje Sušić drži Misimovića u igri jer Misimović ima problema sa egom (čitaj pucanje) al ipak je kao igrač važan faktor u reprezentaciji (za mene kao zamjena u drugom poluvremenu ili zadnjih 30 min) - još pogotovo u slučajevima kad je Pjanić odsutan recimo...zato je tu Sušić oprezan.
-
am2804
#19168 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ekipa bez Misketa i Vede protiv Grčke na našem terenu, bila bi zagarantovani poraz ili mogući remi. Takva postavka mogla je uroditi plodom u Grčkoj, gdje su ipak oni i nešto napadali.
Na našem terenu, oni će se braniti, bitno je da imamo dvojicu na sredini koji će sjeći njihove kontre, ali sigurno je da Pjanke mora imati pored Džeke još jednog od gore dvojice pomenutih. U tom slučaju, remi je zagarantovan, a pobjeda bliže.
Po mom mišljenju, nakon Atine, naši momci su shvatili (nadam se) da nema potrebe da ih se plaše.
Na našem terenu, oni će se braniti, bitno je da imamo dvojicu na sredini koji će sjeći njihove kontre, ali sigurno je da Pjanke mora imati pored Džeke još jednog od gore dvojice pomenutih. U tom slučaju, remi je zagarantovan, a pobjeda bliže.
Po mom mišljenju, nakon Atine, naši momci su shvatili (nadam se) da nema potrebe da ih se plaše.
-
palermo
#19169 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ali nemamo ni od onog ko nije višak, ali nema kuveta ni za štajeza u ledja wrote:Sta imamo od toga sto je napadac u zivotnoj formi ako je visak?medo28 wrote:...neznam trebalo bi analizirati utakmice s ozbiljnijim protivnicima da se vidi ta teza...a izbacivati Ibiševića iz prvih 11 u životnoj formi to neču ni komentirati, mislim da je problem drugdje Sušić drži Misimovića u igri jer Misimović ima problema sa egom (čitaj pucanje) al ipak je kao igrač važan faktor u reprezentaciji (za mene kao zamjena u drugom poluvremenu ili zadnjih 30 min) - još pogotovo u slučajevima kad je Pjanić odsutan recimo...zato je tu Sušić oprezan.
- medo28
#19170 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
...pa imamo golove?! To je valjda poanta fudbala da se zabije gol a pritom uradi sve da se ga ne dobije koliko ja kontam fudbal ali sad ako je po tebi višak ok tvoje mišljenje - po meni defintivno nije čak naprotiv za mene jedan od najvažnijih igrača uz Džeku, Pjanića i Spahiča...naravno ne podcjenjivam ni ostale al za ove nemamo ni približne zamjene.jeza u ledja wrote:Sta imamo od toga sto je napadac u zivotnoj formi ako je visak?medo28 wrote:...neznam trebalo bi analizirati utakmice s ozbiljnijim protivnicima da se vidi ta teza...a izbacivati Ibiševića iz prvih 11 u životnoj formi to neču ni komentirati, mislim da je problem drugdje Sušić drži Misimovića u igri jer Misimović ima problema sa egom (čitaj pucanje) al ipak je kao igrač važan faktor u reprezentaciji (za mene kao zamjena u drugom poluvremenu ili zadnjih 30 min) - još pogotovo u slučajevima kad je Pjanić odsutan recimo...zato je tu Sušić oprezan.
- tf2_spy
#19171 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ibišević višak? ovdje se stvarno može pročitat svakakvih gluposti...
mislim, ok je kritikovati rad selektora, i ja sam to činio i činim, al daj neki argument, nešto smisleno. e stvarno, svašta...
mislim, ok je kritikovati rad selektora, i ja sam to činio i činim, al daj neki argument, nešto smisleno. e stvarno, svašta...
- jeza u ledja
#19172 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Je li to sve sto imas reci?tf2_spy wrote:ibišević višak? ovdje se stvarno može pročitat svakakvih gluposti...
- tf2_spy
#19173 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da, svakako ti je komentar dobio više pažnje nego što zaslužuje. aj vozdra..jeza u ledja wrote:Je li to sve sto imas reci?tf2_spy wrote:ibišević višak? ovdje se stvarno može pročitat svakakvih gluposti...
-
dugi
#19174 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I ja sam razmisljao o ovoj formaciji. Vedad je tipicni target igrač bez puno tehnike ali ima "nos" za loptu i uvijek je na pravom mjestu i on treba da je najbliže golu, pogotovo sad kad je u formi.limeni wrote:nemogu se sloziti s blodiranim, mi smo u portugalu i rumuniji igrali bez vedada ibisevica. po meni je on vrlo vrijedan igrac jer mnogo trci i vrsi pritisak na zadnju liniju protivnika, sam dzeko nije u stanju da vrsi pritisak i mi padnemo jer se ne mozemo osloboditi pritiska protivnickog. sto se tice medunjanina, to si upravu i volio bi vidjeti nekog trkaca kao zlatana bajramovica ili edina cocalica na def. veznom..medunjanin,misimovic i pjanic istovremeno na terenu nemogu dobiti bitku u sredini, to su pokazali mereiles veloso i moutinho u lisabonu..vidim mnogi kritikuju salihovica, ja mislim da nam je lijeva strana veoma jaka sa njim i lulicem pa se i nebrinem..ja bi volio vidjeti ovu postavu pa da vidimo sta mozemo...cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jonathan Wilson je britanski sportski novinar, koji piše za mnoge medije, uključujući tu i Guardian, The Independent, Financial Times, Sports Illustrated, World Soccer, FourFourTwo, Daily Telegraph..Eh, ovo je ono o čemu ja pišem ima vijek ( nisam jedini da se razumijemo ) pa me proglasiše pljuvačem, mrziteljem reprezentacije i Sušića."Međutim, ja bih se brinuo oko toga da li Zvjezdan Misimović zaista može igrati u formaciji 4-4-2 jer prečesto ostavi Adnana Zahirovića samog na sredini terena. Iz tog razloga možda bi bilo bolje igrati u formaciji 4-2-3-1, što bi vjerovatno Vedada Ibiševića preselilo na klupu. Teško je naći odgovarajući balans".
Ukratko, Sušićeva formacija ne pije vode protiv jakih ekipa. Dobili smo kući Litvaniju i Latviju, Lihtenštajn u gostima ( što su sve očekivane pobjede da se ne lažemo ) a vile su nas pronosale protiv Grčke jer smo opet krenuli sa previše ofanzivnih igrača od kojih su dvojica napadači pri čemu je Vedo zavaljen bio na krilu a Medunjanin i Misimović nisu u stanju da odrade defanzivne poslove i pokriju prostor na adekvatan način.
U jakim utakmicama samo dva od navedenih igrača mogu igrati ( Džeko, Ibišević, Pjanić, Misimović, Medunjanin ). Sve preko su igrač, dva, tri manjka što se vidjelo protiv Grčke, Portugala, Francuske, Rumunije i tako dalje.
Sejo Salihović MORA ići u sredinu. Zahirović je "sumnjiv" ako je ja pitam, al jebiga. Očito je zacementiran u ekipi. Lijevo Lulić, desno Stevanović čak i Mujdža je opcija ), u sredini Pjanić, u napadu Džeko/Ibišević.
------------------------------------Begović--------------------------
------Vranješ/Mujdža------Pandža/Vranješ------Spahić------Zukanović------
---------------------Zahirović/Cocalić-------Salihović-------------
----------Mujdža/Stevanović---------Pjanić-----------Lulić
------------------------Ibišević/Džeko---------------------
Ovakav sastav ili sličan sa varijantama je maksimum koji možemo izvući iz ekipe. Slaganje Misimovića, Medunjanina, Džeke, Ibiševića je samoubistvo protiv jačih reprezentacija ( Latvija, Lihtenštajn, Litvanija ne spadaju u jake reprezentacije ). Ko to ne razumije veze nema sa fudbalom.
------------------Begovic---------------------------
--Mujdza----Vranjes/Pandza---Spahic-----Lulic--
---------Salihovic---Zahirovic/Cocalic----------------
------Pjanic-----------------------Misimovic-------
------------------Dzeko-------------------------
---------------------Ibisevic---------------------
Džeko je tehnički puno bolji sa loptom, zna se zagraditi, zna dobro asistirati ima jači šut a plus uvijek odvlači pažnju protivničke odbrane što oslobađa prostor za drugog napadača.
Ovo isto je uradio trener Švedske sa Ibrom (a i u Milanu je igrao na sličnoj poziciji), povukao ga da igra polušpica i cijela ekipa se preporodila. Prije je Ibro uvijek bio odsječen i protiv jačih ekipa su igrali nabijanja lopte prema njemu i ako on šta uradi dobro je.
Pape ako čitaš ovo, evo ti pobjedničke formule koja će nas odvesti do finala
- jeza u ledja
#19175 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moja poenta je ne moze "napadac je u zivotnoj formi" biti jedini argument za to da igra ako imas previse napadaca za prvu postavu. Sta da imamo jos jednog, onda bi on trebao igrati? Kontas?medo28 wrote:...pa imamo golove?! To je valjda poanta fudbala da se zabije gol a pritom uradi sve da se ga ne dobije koliko ja kontam fudbal ali sad ako je po tebi višak ok tvoje mišljenje - po meni defintivno nije čak naprotiv za mene jedan od najvažnijih igrača uz Džeku, Pjanića i Spahiča...naravno ne podcjenjivam ni ostale al za ove nemamo ni približne zamjene.jeza u ledja wrote:Sta imamo od toga sto je napadac u zivotnoj formi ako je visak?medo28 wrote:...neznam trebalo bi analizirati utakmice s ozbiljnijim protivnicima da se vidi ta teza...a izbacivati Ibiševića iz prvih 11 u životnoj formi to neču ni komentirati, mislim da je problem drugdje Sušić drži Misimovića u igri jer Misimović ima problema sa egom (čitaj pucanje) al ipak je kao igrač važan faktor u reprezentaciji (za mene kao zamjena u drugom poluvremenu ili zadnjih 30 min) - još pogotovo u slučajevima kad je Pjanić odsutan recimo...zato je tu Sušić oprezan.
Nije mi jasna formacija u kojoj bi igrali samo dva vezna u sredini i ispred njih dva napadaca, pogotovo kad je jedan od tih defanzivaca zaduzen samo za oduzimanje lopte. Znaci Pjanic treba uzeti loptu iz sredine i prenositi dvojici napadaca , sve sam? Meni nelogicno.
Druga stvar, Misimovic je jednako opasan po gol kao i Ibisevic. Pogledaj mu statistiku za repku. Ima bolji prosjek golova nego Vedad.