Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mahalac
#18951 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovde a i na drugim forumima se mjesaju dvije teme u jednoj; zadovoljstvo osvojenim bodom i nezadovoljstvo u zadovoljstvu kako smo dosli do toga, naravno zbog buducnosti.
Ja spadam u ove druge.
@Crvcak na hedonizmu<< je to zaista po meni fenomenalno skenirao. Ne mozes defetisticki nigdje i nikad uspjeti.
Ne mozes uci u utakmicu protiv Grcke igrajuci na svoju najslabiju kartu, odbrana. Totalno fuljene pozicije i mnogi igraci. ZLOCIN je nemati Stevanovica kao startera. ...Pa zar Torlak, Sesar, Kvesic i ini drugi nisu bar 3 puta bolji od raznih Vranjesa, Avdija...parmaka.
Drago mi je da ima ljudi koji evo napisase al do detalja ono sto sam i ja primjetio a sto samo potvrdjuje moj zakljucak a to je ta Pape (bez obzira koliko ga postujem) NIJE dorastao zadatku koji obavlja.
Srecom imamo tako jake pojedince da u njima individualno vidim nasu nadu za dalje.
Ja spadam u ove druge.
@Crvcak na hedonizmu<< je to zaista po meni fenomenalno skenirao. Ne mozes defetisticki nigdje i nikad uspjeti.
Ne mozes uci u utakmicu protiv Grcke igrajuci na svoju najslabiju kartu, odbrana. Totalno fuljene pozicije i mnogi igraci. ZLOCIN je nemati Stevanovica kao startera. ...Pa zar Torlak, Sesar, Kvesic i ini drugi nisu bar 3 puta bolji od raznih Vranjesa, Avdija...parmaka.
Drago mi je da ima ljudi koji evo napisase al do detalja ono sto sam i ja primjetio a sto samo potvrdjuje moj zakljucak a to je ta Pape (bez obzira koliko ga postujem) NIJE dorastao zadatku koji obavlja.
Srecom imamo tako jake pojedince da u njima individualno vidim nasu nadu za dalje.
-
am2804
#18952 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni se tekma činila, kao da naši igrači na leđima nose po jednog igrača. Međutim, kad se sve sabere i oduzme, ovo je bod ko kuća. Opet je primjetno da imamo snage samo za 70 minuta. Kada će se ovo promijeniti???
Iako je Vranješ bio loš u prvom, mali je odigrao drugu poluvrijeme vrlo dobro, i Pape s pravom malom daje novih 90 minuta. Iznenadio me ulazak Ibričića (ja bi se njemu zahvalio), sigurniji bi bili sa Sesarom (nije zajebancija), jer Senijad nije više onaj stari.
Neko reče, Stevanovića od prve, a umjesto koga? Ako neko misli da zamjeni Misketa, to ne bi išlo, jer je Miske profa za ove manje repke. Ponovo će nas uvjeriti u to
Iako Pape ponekad imaš suludih ideja, hvala ti na svemu za sada
Iako je Vranješ bio loš u prvom, mali je odigrao drugu poluvrijeme vrlo dobro, i Pape s pravom malom daje novih 90 minuta. Iznenadio me ulazak Ibričića (ja bi se njemu zahvalio), sigurniji bi bili sa Sesarom (nije zajebancija), jer Senijad nije više onaj stari.
Neko reče, Stevanovića od prve, a umjesto koga? Ako neko misli da zamjeni Misketa, to ne bi išlo, jer je Miske profa za ove manje repke. Ponovo će nas uvjeriti u to
Iako Pape ponekad imaš suludih ideja, hvala ti na svemu za sada
-
Korisničkoime
#18953 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
@Cvrcak na hedonizmu
Inače se često slažem sa većinom stvari koji si napisao ali sada si ga malo pretjerao.
Medunjaninu jeste ta pozicija ne prirodna i u postu Lit-BiH sam već rekao problem def.veznog je otac ili djed svih naših problema, on rađa sve ostale tako i ovaj sa Medunjaninom. Zahirović nije igrač koji može "otvoriti" igru ili barem sigurno iznijeti loptu pod presingom. Zato Sušić postavlja nekoga ko je koliko toliko u stanju i pod pritiskom ne napucati nego kontrolisano iznijeti loptu.
Za Ibiševića se slažem ali je i on uvjetovan problemom def.veznog, budući da Medunjanin u ispomoći Zahiroviću ne može biti ujedno i organizator igre to preuzima Misimović koji to radi sa centralne pozicije/iza špiceva. Time se stvara rupa na desnoj strani koju popunjava Ibišević/Zahirović/Spahić/Mujdža zavisno od toka igre.
Možda si nekad primjetio da nam se u toku tekme skoro cijela postava zarotira za jedno mjestu u pravcu kazaljke na satu (ne znam kako drugačije opisati). Pokušava se dosta rotirati na samom terenu što i nije ništa čudno samo što se nekada s time igrači nađu na pozicjama na kojima su izgubljeni kao Ibišević na desnom krilu, Lulić centralno, Misimović skoro u špicu ili se malo pogube kao Zahirović.
Za Stevu si u pravu.
Problem našeg def.veznog veća sam gore naveo.
100% si u pravu.
Jednino možda pokušati sa Salihovićem kao def.veznim i Zukanovićem kao lijevim bekom s tim da bi Vranješ onda morao ostati stoper.
Jedno zaboravljaš Grci su skoro uvijek ovakvi kakvi su bili i protiv nas i takvi u 23 od 26 ostadoše neporaženi. Meni ni dan danas nije jasno kako dobiše HR 2-0 ili Poljsku ili Rusiju.
Da ne ostanem bez prijedloga
--------------Begović--------------
Mujdža - Vranješ - Spahić - Zukanović
Stevanović - Pjanić - Salihović - Lulić
--------Džeko---------Ibišević---------
Pa nek ide sve u 100 pm ako treba

EDIT počeo sam ponovo da gledam tekmu i ovo za Ibiševića što sam rekao i ne stoji, da se kasnije povukao na desnu da zakrpi rupu. Pogriješio sam Pape ga je od početka naumio kao desno krilo, mislio sam da se on kasnije prebacio ali od samog početka Ibišević se drži pretežno desne strane a Miske dođe nešto kao polušpic.
Šta reći koju poruku poslati
.
Inače se često slažem sa većinom stvari koji si napisao ali sada si ga malo pretjerao.
Ko drugi osim Salihovića, ako staviš Lulića a Salihovića prebaciš na lijevo krilo imati ćeš najsporiju sredinu kvalifikacija sa Misimovićem Zahirovićem Salihovićem i Medunjaninom (u slučaju kad Pjanića nema) + Ibišević/Spahić da puni rupe zbog lažnog desnog krila. Lulić je jedini koji daje brzinu toj sredini.Sušić i dalje briljira. Zašto, evo par razloga :
-Salihović na poziciji lijevog beka ( neprirodna pozicija )
-Medunajnin na poziciji zadnjeg veznog igrača ( neprirodna pozicija )
-Ibišević na desnom krilu ( neprirodna pozicija )
-Stevanović na lijevom krilu
Medunjaninu jeste ta pozicija ne prirodna i u postu Lit-BiH sam već rekao problem def.veznog je otac ili djed svih naših problema, on rađa sve ostale tako i ovaj sa Medunjaninom. Zahirović nije igrač koji može "otvoriti" igru ili barem sigurno iznijeti loptu pod presingom. Zato Sušić postavlja nekoga ko je koliko toliko u stanju i pod pritiskom ne napucati nego kontrolisano iznijeti loptu.
Za Ibiševića se slažem ali je i on uvjetovan problemom def.veznog, budući da Medunjanin u ispomoći Zahiroviću ne može biti ujedno i organizator igre to preuzima Misimović koji to radi sa centralne pozicije/iza špiceva. Time se stvara rupa na desnoj strani koju popunjava Ibišević/Zahirović/Spahić/Mujdža zavisno od toka igre.
Možda si nekad primjetio da nam se u toku tekme skoro cijela postava zarotira za jedno mjestu u pravcu kazaljke na satu (ne znam kako drugačije opisati). Pokušava se dosta rotirati na samom terenu što i nije ništa čudno samo što se nekada s time igrači nađu na pozicjama na kojima su izgubljeni kao Ibišević na desnom krilu, Lulić centralno, Misimović skoro u špicu ili se malo pogube kao Zahirović.
Za Stevu si u pravu.
Zato što je Džeko izgubljen kao sam špic, imali smo to do sada priliku da vidimo a zamisao da većinu vremena Mujdža sam drži desnu stranu se nije ostvarila dok brojčano povećane u sredini centralno sa Medunjaninom Misimovićem i Zahirovićem nije donjelo željeni efekat - kao što nikad nije osim protiv Francuske.idemo da se branimo u Atinu, pošteno, zašto onda igramo sa Džekom, Ibiševićem, Medunajninom i Misimovićem. To nije defanzivna postavka, ni blizu.
Misimovića protiv jačih repki nigdje nema, onaj ko zna da igra odbranu a Grci znaju učinit će sve da isključi Misimovića da ga odsiječe jer je time odsjekao i naše napadače koji samo još nešto sa lijeve strane mogu očekivati budući da desnu skoro pa i nemamo sa samo Mujdžom koji se ne može 90 min rastezati duž iste i vazda biti u pravo vrijeme na pravom mjestu. Moramo i mi sami sebi priznati Misimović nije više ono što je bio u Wolfsburgu i ne znam da li će ikad više biti.Po n-ti put, imamo previše ofanzivnih igrača koji loše igraju odbranu i ne vole da trče u ekipi. Sušić to očito ne razumije ili ne želi da uhaviza. Mi se nismo sastavili sa loptom kako treba da se ne lažemo, u drugom poluvremenu nismo pogledali prema protivničkom golu.
Hmm bojim se da zaista teško da bi nekoga od navedenih zamijenio ali pazi osim Misimovića koji bi donekle i imao zamjenu kako da zamijeni napadače kada nema napadača na klupi. Znaš li ti trećeg napadača kojeg bi mogao pozvati. Možda Mahmutović ali možda.Dalje, očito je da Sušić nema muda da zamijeni Misimovića, Ibiševića ili Džeku kako god navedeni odigrali. Misimović ne može da hoda u drugom poluvremenu ovaj mijenja Lulića ( koji se također nije proslavio ali barem može da potrči za razliku od Misketa ).
Sam Džeko nema efekta vjerujem da na početku nije bio zamišljen kao desno krilo ali zbog gore navedenog morao je preći.Ibišević je "morao igrati" pa ko biva, hajde na desno krilo gdje se OPET nije vidio jer čovjek jednostavno nije krilo. Nije zamijenjen također, zbog mira u kući.
Medunjanin u startnih 11 Opet, čovjek koji ne može da hoda nakon 45 minuta, frajer nije odigrao 90 minuta u zadnjih godinu dana al nema veze, Sajo ima svoje vizije. Odigrali jedno poluvrijeme protiv Francuske odlično sa Medunjaninom kao zadnjim veznim igračem i sada je to referenca za budućnost
Ok to sa Stevanovićem si u pravu, samo ne znam koga je još pored njega mogao ubaciti i za koga, ne znam koje bi izmjene bile ono pun pogodak.Izmjene igrača Sušić baš ali baš ne osjeća igru, vidi da nam ne ide, Vranješ ispada ko iz tramvaja, Ibišević grozan na krilu, Misimović i Medunjanin ne mogu da hodaju, sredine terena nema na mapi, ne možemo da se sastavimo sa loptom, prva izmjena tamo negdje u 75 minuti I to Stevanović na lijevo krilo umjesto Lulića Zamjena Ibričić - Medunjanin je bila odlična za divno čudo ( i prilično nelogična ako već nemamo napadačkih aspiracija).
Vranješ Nije on kriv što je onako odigrao. Od silnih prijateljskih utakmica mi štopera uigravamo protiv Grčke u Atini Zapravo u kvalifikacijama. Čemu služe prijateljske utakmice, što ih igramo, pa na rezultat jebiga
100% si u pravu.
Zahirović NE MOŽE kvalitetno pokriti poziciju zadnjeg veznog igrača. Jednostavno nema taj kvalitet, to je sada jasno. igra alibi pasove unazad, previše ispada. Alternative NEMAMO niti smo pokušali istu da nađemo osim bravura tipa Medunjanin i Pjanić na poziciji zadnjeg veznog igrača. Zašto je to tako, pitajte Sušića.
Jednino možda pokušati sa Salihovićem kao def.veznim i Zukanovićem kao lijevim bekom s tim da bi Vranješ onda morao ostati stoper.
Jedno zaboravljaš Grci su skoro uvijek ovakvi kakvi su bili i protiv nas i takvi u 23 od 26 ostadoše neporaženi. Meni ni dan danas nije jasno kako dobiše HR 2-0 ili Poljsku ili Rusiju.
Pa nek ide sve u 100 pm ako treba
EDIT počeo sam ponovo da gledam tekmu i ovo za Ibiševića što sam rekao i ne stoji, da se kasnije povukao na desnu da zakrpi rupu. Pogriješio sam Pape ga je od početka naumio kao desno krilo, mislio sam da se on kasnije prebacio ali od samog početka Ibišević se drži pretežno desne strane a Miske dođe nešto kao polušpic.
Šta reći koju poruku poslati
Last edited by Korisničkoime on 15/10/2012 01:10, edited 1 time in total.
- BHF_Manijak
#18954 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To te opet raja nalozila da si im najbolji i da se razumijes u "loptanje"?!splend wrote:samo da pohvalim papeta i njegove intervjue. covjek svaki put u jednoj recenici sve objasni, nije on kriv sto su neki manje pametni pa im treba malo duze vremena da skontaju, ako i skontaju. nekoliko primjera:
poslije rumunije: ''ovdje neki misle da su igraci, a nisu ni 'i' od igraca'' (jebiga, moze mu se, jedan od najboljih igraca svijeta objasnjava s kim ima posla, i s kim valja raditi i trenirati i jos imati kakve-takve rezultate)
prije grcke: ''mi ako ne zabijemo gol-dva, nemamo sta dole traziti'' (opet upravu, sta su promasili, to im se vise nikada nece desiti. pape u jednoj recenici objasni kakvu nam je defanzivna linija i sa kakvim igracima on mora raditi. mogu tek da ga zamislim kad neki igraci uzmu da izvode neke finte na treningu, a on stoji sa strane i place od muke koliko ne umiju)
poslije grcke: ''imas 3 sata, i takvo pitanje smislis'' (jadan covjek, cija on misljenja mora slusati na tim preskonferencijama)
vezano za onog kolasipca il kako se vec zove onaj amater iz salkea koji ima strani pasos: '' ne mogu zvati strance u nasu reprezentaciju'' - odgovor nekom novinaru idiotu zasto taj amater jos nije dobio poziv.
uglavnom, milina ga je slusati kad lako i jednostavno sve objasni. nije on kriv sto nas narod voli pompu i halabuku, galamu i nerealna obecanja. zato oni koji se imalo razumiju u fudbal, kvalitet, razliku izmedju igraca postuju i cijene njegovo misljenje.
i jah, halal mu cufte za bod iz atine
Dobar je Sajo, najbolji start u historiji kvalifikacija biljezimo sa njim, ali on i izjave dijametralno suprotne stvari! Bolje mu ide trenerski posao nego davanje izjava! Sto puta dosad u proturijecnosti uhvacen, sam sebe nekad laze, govori stvari koje kasne opovrgne itd...Nek se drzi terena, zasad mu odlicno ide i moze biti upisan i u trenerskom poslu zlatnim slovima nakon sto je to ucinio u igrackoj karijeri!
-
MightyMatch
#18955 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
emigrazione wrote:Nema potrebe da se raspravljamo o tome, niti imam namjeru da s tom ublehom kvarim temu o najvecem fudbaleru sa ovih prostora svih vremena, to sam spomenuo tek onako. Nemam namjeru da vrijedjam tvoja duboka osjecanja, niti me interesuju tvoji fetishi tako da
-
LSD
#18956 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako objasniti fenomen : da se na svaku eventualnu kritiku na racun našeg selektora (koji je javna licnost i kao takav podliježe kritikama) komšinice odmah nađu licno uvrijeđene i uvijek reaguju isto - omalovažavanjem ubjedljivo najtrofejnijeg BH trenera svih vremena A.Osima
....mislim, cemu uopšte pominjanje njegovog cijenjenog imena na ovoj temi, pogotovu u takvom kontekstu
Inace odlican start Sušića u ovim kvalifikacijama
7 bodova u 3 meča (vjerovatno 10 bodova u 4 meča, nakon Litvanije).
Ja sam prezadovoljan bodom u Atini, igrom baš i ne, ali kod te pita nakon svega....protiv grka zayebi umjetnicki dojam.
Inace odlican start Sušića u ovim kvalifikacijama
Ja sam prezadovoljan bodom u Atini, igrom baš i ne, ali kod te pita nakon svega....protiv grka zayebi umjetnicki dojam.
-
klixo
#18957 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
"Nije se rodio ko bi nama ugodio". Nakon Atine ovo sam poceo bukvalno da shvatam. Ne dolazi nafaka tek tako , ss.ba je napisao dobru kolumnu o tome.Sta bi trebalo reci za Spaniju na EP. Sem finala haman nijednu tekmu nisu zasluzeno pobijedili , pogotovo sa komsijama i Portugalom
-
MightyMatch
#18958 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Fenomen totalno lako objasniti.Zato sto se 95%kriticara krije iza druge komsinice.A kritike su vecinom upucene iz razloga sto ovaj nekada davno igrao za one anamo komsinice.Nemali broj kritika su fakat banalni i neukusni,slicno pitanju onog novinara o poljubcu.I onda se ''dogadja''kontraefekat'' crkavanja komsijske krave i ostale stoke sitnog zuba.LSD wrote:Kako objasniti fenomen : da se na svaku eventualnu kritiku na racun našeg selektora (koji je javna licnost i kao takav podliježe kritikama) komšinice odmah nađu licno uvrijeđene i uvijek reaguju isto - omalovažavanjem ubjedljivo najtrofejnijeg BH trenera svih vremena A.Osima![]()
....mislim, cemu uopšte pominjanje njegovog cijenjenog imena na ovoj temi, pogotovu u takvom kontekstu
![]()
Inace odlican start Sušića u ovim kvalifikacijama7 bodova u 3 meča (vjerovatno 10 bodova u 4 meča, nakon Litvanije).
BTW Po bod u Atinu dosli,bod i uzeli.Sve ostalo je nevazno.
-
tcz
#18959 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vranjes je imao gresaka, ali fraj bi mogao izrasti u dobrog stopera. Tek mu je 22g i sa njim bi mogli dobiti dugorocno rjesenje.
http://www.soccerway.com/players/ognjen-vranjes/90508/
Kad se sjetim kako je Papac samo ispadao
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18960 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
splend wrote:samo da pohvalim papeta i njegove intervjue. covjek svaki put u jednoj recenici sve objasni, nije on kriv sto su neki manje pametni pa im treba malo duze vremena da skontaju, ako i skontaju. nekoliko primjera:
poslije rumunije: ''ovdje neki misle da su igraci, a nisu ni 'i' od igraca'' (jebiga, moze mu se, jedan od najboljih igraca svijeta objasnjava s kim ima posla, i s kim valja raditi i trenirati i jos imati kakve-takve rezultate)
prije grcke: ''mi ako ne zabijemo gol-dva, nemamo sta dole traziti'' (opet upravu, sta su promasili, to im se vise nikada nece desiti. pape u jednoj recenici objasni kakvu nam je defanzivna linija i sa kakvim igracima on mora raditi. mogu tek da ga zamislim kad neki igraci uzmu da izvode neke finte na treningu, a on stoji sa strane i place od muke koliko ne umiju)
poslije grcke: ''imas 3 sata, i takvo pitanje smislis'' (jadan covjek, cija on misljenja mora slusati na tim preskonferencijama)
vezano za onog kolasipca il kako se vec zove onaj amater iz salkea koji ima strani pasos: '' ne mogu zvati strance u nasu reprezentaciju'' - odgovor nekom novinaru idiotu zasto taj amater jos nije dobio poziv.
uglavnom, milina ga je slusati kad lako i jednostavno sve objasni. nije on kriv sto nas narod voli pompu i halabuku, galamu i nerealna obecanja. zato oni koji se imalo razumiju u fudbal, kvalitet, razliku izmedju igraca postuju i cijene njegovo misljenje.
i jah, halal mu cufte za bod iz atine
kad samo iščita čovjek šta ljudi ovdje piskaraju pomisli da je na nekom brazilskom ili švabskom forumu...a mi hudni jedna skrpimo prvih 11 i sa svakom povredom ili žutim kartonom strahujemo jel imamo bilo kakve zamjene.... gostujemo kod ekipe iz prvog šešira i izvučemo bod a njima malo
-
saale
#18961 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Svaka na mjestu,cvrčak_na_hedonizmu wrote:Bod ko džamija, ko je nezadovoljan bodom neka stavi prst na čelo i zapita se "jel dobar u vugla"![]()
Eh, sad nećemo ulaziti u raspravu zašto smo uzeli bod. Vile su nas pronosale, taman smo se naštimali da se ponovi Rumunija, skinuli gaće i čekali. Historijski Gekasov promašaj je bio voda na naš mlin, kao, inače nemamo sreće s čim se ne bih složio u načelu, no to je već tema druge emisije.
Sušić i dalje briljira. Zašto, evo par razloga :
-Stevanović na lijevom krilu![]()
idemo da se branimo u Atinu, pošteno, zašto onda igramo sa Džekom, Ibiševićem, Medunajninom i Misimovićem. To nije defanzivna postavka, ni blizu.
Po n-ti put, imamo previše ofanzivnih igrača koji loše igraju odbranu i ne vole da trče u ekipi. Sušić to očito ne razumije ili ne želi da uhaviza. Mi se nismo sastavili sa loptom kako treba da se ne lažemo, u drugom poluvremenu nismo pogledali prema protivničkom golu.
Dalje, očito je da Sušić nema muda da zamijeni Misimovića, Ibiševića ili Džeku kako god navedeni odigrali. Misimović ne može da hoda u drugom poluvremenu ovaj mijenja Lulića ( koji se također nije proslavio ali barem može da potrči za razliku od Misketa ).
Ibišević je "morao igrati" pa ko biva, hajde na desno krilogdje se OPET nije vidio jer čovjek jednostavno nije krilo. Nije zamijenjen također, zbog mira u kući.
Medunjanin u startnih 11Opet, čovjek koji ne može da hoda nakon 45 minuta, frajer nije odigrao 90 minuta u zadnjih godinu dana al nema veze, Sajo ima svoje vizije. Odigrali jedno poluvrijeme protiv Francuske odlično sa Medunjaninom kao zadnjim veznim igračem i sada je to referenca za budućnost
![]()
Izmjene igračaSušić baš ali baš ne osjeća igru, vidi da nam ne ide, Vranješ ispada ko iz tramvaja, Ibišević grozan na krilu, Misimović i Medunjanin ne mogu da hodaju, sredine terena nema na mapi, ne možemo da se sastavimo sa loptom, prva izmjena tamo negdje u 75 minuti
I to Stevanović na lijevo krilo umjesto Lulića
Zamjena Ibričić - Medunjanin je bila odlična za divno čudo ( i prilično nelogična ako već nemamo napadačkih aspiracija).
VranješNije on kriv što je onako odigrao. Od silnih prijateljskih utakmica mi štopera uigravamo protiv Grčke u Atini
Zapravo u kvalifikacijama. Čemu služe prijateljske utakmice, što ih igramo, pa na rezultat jebiga
![]()
Zahirović NE MOŽE kvalitetno pokriti poziciju zadnjeg veznog igrača. Jednostavno nema taj kvalitet, to je sada jasno. igra alibi pasove unazad, previše ispada. Alternative NEMAMO niti smo pokušali istu da nađemo osim bravura tipa Medunjanin i Pjanić na poziciji zadnjeg veznog igrača. Zašto je to tako, pitajte Sušića.
Zaključak, BOD JE KO DŽAMIJA. Problem je što su nas vile pronosale. Problem je naš urođeni defetizam i podanički mentalitet. Uvijek idemo na sitno, zadovoljni sa mrvicama. Pitanje je da li to ljudi rade u stvarnom životu, kažu sebi mi ne možemo ništa, nemamo šanse, postavićemo ciljeve nisko i tako naravno završiti, na dnu, izjebani ko moldavska ravaku.
Ekipa ima kvalitet, nismo hala, trenera nemamo. Čovjek jednostavno ne izvlači maksimum iz ekipe i to se vidi. Misli da je isto igrati protiv Latvije i Grčke, zavaljuje igrače na neprirodne pozcije, sporo pali, kasni sa izmjenama, štopere uigrava u kvalifikacijama, ters i ego triper očito, bez rezultata. Jasno je što u je Al Ahli domet karijere i što nije dobio ponudu od kluba nakon kraja prvog mandata. Ako ovako nastavi neće je ni dobiti. S razlogom.
Po meni postoji gora opcija od neplasmana na SP a to je da se plasiramo i fasujemo 15-ak golova u tri utakmice. Jebiga, svi su jači od nasŠta se tu može. Novi Zeland odigra tri utakmice i izvuče tri remija sa Slovačkom, Paragvajom i Italijom, ma ništa to, imaju oni kvalitet.
Pizda mu materina, fudbal je valjda, sve je moguće, osim kada smo mi u pitanju. Tada je sve očekivano, jeboga, ljudi bolji
-
saale
#18962 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Najveci problem ove reprezentacije jeste Safet Susic, nisu vise ovo 80-te i fudbal je daleko napredovao i otisao u taktikama postavci igre itd... ja sam ubjedjen da taj covjek ili nezna ili nevidi neke stvari!
- ultima_palabra
#18963 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne bih ja baš toliko đonom na Safeta... mislim jasni su neki njegovi nedostaci, ali opet je vidljiv napredak u odnosu na prethodne selektore. Vrlo lako će se odrediti njegov uspjeh ili neuspjeh... ako budemo u jednoj od kuglica za Brazil, sve mu je oprošteno. Ako ne, navalićemo mu na kosti i za šta je kriv i za šta nije 
-
oglo
#18964 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ovo si tacno napisao ali imamo li mi igrace koji prate ovaj nivo takmicenja,evo slucaj pandza se povrjedio papac, ne igra,ko ih mjenja?misko moze pola sata na niovu odigrat,sta kad se dzeko povrjedi ili bude u svokm filmu pa ne pruzi 100% ko ce ga zamjeniti? ne moze susic njima mentalitet stvorit ako ga ga oni nemaju ,ako igrac nema voljni momenat nemau tu trener nista s tim i jos nesto veoma bitno koju jaku preprezentaciju smo pobjedili ko me skinuli skalp od svjetskih imena? reprezentacija treba sazrijevati do juce nismo imali U17,19 ... jos je vielik put pred namasaale wrote:Najveci problem ove reprezentacije jeste Safet Susic, nisu vise ovo 80-te i fudbal je daleko napredovao i otisao u taktikama postavci igre itd... ja sam ubjedjen da taj covjek ili nezna ili nevidi neke stvari!
Last edited by oglo on 15/10/2012 15:54, edited 1 time in total.
- Infaze Studio
#18965 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma dobar je Safet.. Evo poceo je malo mudrije i u pressu..KAze:" Da sam ja trener Litvanije, ja bih napao, jer nemaju drugog izbora".
Sve ce se to posloziti fino poslije sutrasnje tekme i nova 3 boda.
Sve ce se to posloziti fino poslije sutrasnje tekme i nova 3 boda.
- Meho Kodro
#18966 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape sad ili nikad, odvedi BIH na SP i ti si "trenerska legenda"
-
palermo
#18967 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ni dodati ni oduzetiultima_palabra wrote:Ne bih ja baš toliko đonom na Safeta... mislim jasni su neki njegovi nedostaci, ali opet je vidljiv napredak u odnosu na prethodne selektore. Vrlo lako će se odrediti njegov uspjeh ili neuspjeh... ako budemo u jednoj od kuglica za Brazil, sve mu je oprošteno. Ako ne, navalićemo mu na kosti i za šta je kriv i za šta nije
- cvrčak_na_hedonizmu
#18968 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
O tome i jeste priča. Ko normalan konta da mi možemo bilo šta napraviti, mislim na jake utakmice, sa Misimovićem i Medunjaninom u ekipi. Protiv Latvije, Litvanije, Lihtenštajna, Armenije, Estonije možemo al nas jebe činjenica da takvih ekipa baš i nema na višem nivou pa nas ljudi jednostavno pretrče uz jaki presing na zadnju liniju pa nam se vrlo često dešava da lopte nabijaju bilo Begović bilo štoperi na Džeku koji je okružen dvojicom pa ljudi govore jest Džeko slabo odigrao. Sredine na mapi nema. Onda jeste problem Zahirović koji realno nije igrač koji može dati kvalitetan pas prema gore kao i Medunjanin koji nema defanzivu pa nam se dešava da konstantno imamo igrača manje na veoma bitnoj poziciji.Korisničkoime wrote:Ko drugi osim Salihovića, ako staviš Lulića a Salihovića prebaciš na lijevo krilo imati ćeš najsporiju sredinu kvalifikacija sa Misimovićem Zahirovićem Salihovićem i Medunjaninom (u slučaju kad Pjanića nema) + Ibišević/Spahić da puni rupe zbog lažnog desnog krila. Lulić je jedini koji daje brzinu toj sredini.Sušić i dalje briljira. Zašto, evo par razloga :
-Stevanović na lijevom krilu
Za Stevu si u pravu.
Džeko je izgubljen kada krila igraju igrači koji to nisu. Ne možeš igrati sa Misimovićem, Pjanićem, Medunjaninom u istoj ekipi ( a to smo više puta radili ) i očekivati da će Džeko briljirati. Samo jedan od navedene trojice bi trebao igrati, Pjanić po mogućnosti ( pričam o jakim utakmicama naravno ). Pokušaji sa Pjanićem, Misimovićem, Ibiševićem na krilnim pozicijama dovode do toga da se Džeko ne vidi + nemamo ni krila. Još dva igrača manje.Korisničkoime wrote:Zato što je Džeko izgubljen kao sam špic, imali smo to do sada priliku da vidimo a zamisao da većinu vremena Mujdža sam drži desnu stranu se nije ostvarila dok brojčano povećane u sredini centralno sa Medunjaninom Misimovićem i Zahirovićem nije donjelo željeni efekat - kao što nikad nije osim protiv Francuske.idemo da se branimo u Atinu, pošteno, zašto onda igramo sa Džekom, Ibiševićem, Medunajninom i Misimovićem. To nije defanzivna postavka, ni blizu.
Slažem se, o tome trubim ima već dosta vremena. Miske je gigant al jednostavno ne može igrati protiv ozbiljnih reprezentacija, to je jasno.Korisničkoime wrote:Misimovića protiv jačih repki nigdje nema, onaj ko zna da igra odbranu a Grci znaju učinit će sve da isključi Misimovića da ga odsiječe jer je time odsjekao i naše napadače koji samo još nešto sa lijeve strane mogu očekivati budući da desnu skoro pa i nemamo sa samo Mujdžom koji se ne može 90 min rastezati duž iste i vazda biti u pravo vrijeme na pravom mjestu. Moramo i mi sami sebi priznati Misimović nije više ono što je bio u Wolfsburgu i ne znam da li će ikad više biti.Po n-ti put, imamo previše ofanzivnih igrača koji loše igraju odbranu i ne vole da trče u ekipi. Sušić to očito ne razumije ili ne želi da uhaviza. Mi se nismo sastavili sa loptom kako treba da se ne lažemo, u drugom poluvremenu nismo pogledali prema protivničkom golu.
Većina ozbiljnih reprezentacija igra sa jednim napadačem, dva krila, jednim plejom i dva zadnja vezna igrača. Amin. Igraš sa dva napadača, imaš slabiju sredinu, manje igrača u sredini i problem sa protokom lopte. Ako lopte ne mogu da dođu do napadača džaba ti je da ih imaš četvoricu, nema efekta. Slažem se da imamo problem sa zadnjim veznim igračem ali Sušić uspijeva da napravi još više problema pa onda imamo ptoblem sa desnim krilom, zadnjim veznim + dva odsječena napadača. Nije nam se ovo jednom desilo. Sad su nas vile pronosale, protiv Potugala u prvoj utakmici nas je pronosao loš teren, u revanšu smo potopljeni, protiv Rumunije smo potopljeni, protiv Francuske smo potopljeni na Koševu ( igrom ), u Francuskoj smo odigrali odlično PRVO POLUVRIJEME al džaba, ta utakmica je referenca za budućnost iako smo drugo poluvrijeme odigrali loše kao što smo odigrali prvo poluvrijeme dobro.Korisničkoime wrote:Hmm bojim se da zaista teško da bi nekoga od navedenih zamijenio ali pazi osim Misimovića koji bi donekle i imao zamjenu kako da zamijeni napadače kada nema napadača na klupi. Znaš li ti trećeg napadača kojeg bi mogao pozvati. Možda Mahmutović ali možda.Dalje, očito je da Sušić nema muda da zamijeni Misimovića, Ibiševića ili Džeku kako god navedeni odigrali. Misimović ne može da hoda u drugom poluvremenu ovaj mijenja Lulića ( koji se također nije proslavio ali barem može da potrči za razliku od Misketa ).
S druge strane ja vjerujem da je naš tako zamišljen jer ko će drugi igrati krilo, Misimović ? Aha, jašta će. Nije prvi put, hint: Francuska na Koševu. Vedo, opet, na krilu.Korisničkoime wrote:Sam Džeko nema efekta vjerujem da na početku nije bio zamišljen kao desno krilo ali zbog gore navedenog morao je preći.Ibišević je "morao igrati" pa ko biva, hajde na desno krilo gdje se OPET nije vidio jer čovjek jednostavno nije krilo. Nije zamijenjen također, zbog mira u kući.
I šta se uradilo povodom toga ? Ništa. Sesar, Svraka i VrančićKorisničkoime wrote:Medunjanin u startnih 11 Opet, čovjek koji ne može da hoda nakon 45 minuta, frajer nije odigrao 90 minuta u zadnjih godinu dana al nema veze, Sajo ima svoje vizije. Odigrali jedno poluvrijeme protiv Francuske odlično sa Medunjaninom kao zadnjim veznim igračem i sada je to referenca za budućnost
Valjda je bilo logično da Ibišević ili Džeko idu napolje a Stevanović na desno ( a ne lijevo ) krilo. Ibričić umjesto Misimovića koji ne može da hoda i Svraka/Sesar/Vrančić umjesto Medunjanina. Valjda. Logično. Šta će ti ljudi ako ih ne koristiš. Što ih zove uopšte.Korisničkoime wrote:Ok to sa Stevanovićem si u pravu, samo ne znam koga je još pored njega mogao ubaciti i za koga, ne znam koje bi izmjene bile ono pun pogodak.Izmjene igrača Sušić baš ali baš ne osjeća igru, vidi da nam ne ide, Vranješ ispada ko iz tramvaja, Ibišević grozan na krilu, Misimović i Medunjanin ne mogu da hodaju, sredine terena nema na mapi, ne možemo da se sastavimo sa loptom, prva izmjena tamo negdje u 75 minuti I to Stevanović na lijevo krilo umjesto Lulića Zamjena Ibričić - Medunjanin je bila odlična za divno čudo ( i prilično nelogična ako već nemamo napadačkih aspiracija).
I šta imam od toga što sam u pravuKorisničkoime wrote:Vranješ Nije on kriv što je onako odigrao. Od silnih prijateljskih utakmica mi štopera uigravamo protiv Grčke u Atini Zapravo u kvalifikacijama. Čemu služe prijateljske utakmice, što ih igramo, pa na rezultat jebiga
100% si u pravu.
Takvi eksperimenti se pokušavaju na PRIJATELJSKIM utakmicama koje smo mi igrali an rezultat. Onda nam se dešava da eksperimentišemo u kvalifikacijama. Pametno. Zbunjujemo protivnikaKorisničkoime wrote:Zahirović NE MOŽE kvalitetno pokriti poziciju zadnjeg veznog igrača. Jednostavno nema taj kvalitet, to je sada jasno. igra alibi pasove unazad, previše ispada. Alternative NEMAMO niti smo pokušali istu da nađemo osim bravura tipa Medunjanin i Pjanić na poziciji zadnjeg veznog igrača. Zašto je to tako, pitajte Sušića.
Jah. To sam odmah vidio, nije mi trebalo drugo gledanje utakmice. Malo ekipa može sebi da priušti da igra sa dva napadača, vrlo malo, već napisah, automatski gubiš sredinu terena još kad imaš naše dizelaše tipa Medunjanina i Misimovića + Zahirovića koji ne može da prenese loptu i uputi korektan pas prema gore je sigurno glabanje protiv jačih ekipa.Korisničkoime wrote: Jedno zaboravljaš Grci su skoro uvijek ovakvi kakvi su bili i protiv nas i takvi u 23 od 26 ostadoše neporaženi. Meni ni dan danas nije jasno kako dobiše HR 2-0 ili Poljsku ili Rusiju.
Pa nek ide sve u 100 pm ako treba![]()
Šta reći koju poruku poslati.
Usput, Grčka je sebi zacrtala da može protiv svih, tako se ponašaju, tako su postavljeni, takvi su im i rezultati. Da su ober kvalitet, nisu. Da imaju kvalitetnije igrače, nemaju. Da imaju kvalitetnije trenere, sasvim sigurno. Mentalitet također al to već nije do Saje mada je i on ziceraš u pokušaju.
- jeza u ledja
#18969 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Glavni razlog sto ne mozemo meda protiv jakih reprezentacija je slaba defanziva, ne ofanziva.
Naravno to ukljucuje i slabu defanzivnu igru nasih veznih igraca.
Vi zelite postaviti igru na osnovu modernih formacija koje igraju klubovi koji sebi traze igrace koji se uklapaju u te pozicije. Susic se proteze s onim sto ima.
Ja se slazem da je 1 igrac viska. No ne mislim da je to Misimovic vec Ibisevic.
Znaci zadnji vezni-Pjanic-Misimovic-Dzeko u sredini te dva krila (Stevanovic i Lulic?) i bili bi ubitacni.
S tim sto zadnji vezni mora biti zadnji vezni, a ne trunto koji u stvari zeli biti plej. Ako vec idemo tom logikom ubaciti sto vise Liga-Petica igraca , onda brate stavi Salihovica na zadnjeg veznog, a na lijevog beka tog Zukanovica.Ima i taj Cocalic, ali ako to znaci Salihovic na lijevom beku onda nemoj bogati.
No nije problem ni da igramo ofanzivno ovako kao sto igra Susic, mislim nije problem u kreiranju sansi. Problem je sto niko ne zna uzeti loptu kako treba, sto niko nema kondicije (od ovih cetralnih igraca), i sto na zadnjem veznom i na jednom stoperu imamo kloceve, sto na lijevom beku igra centralni vezni, sto sve zajedno cini da pravimo veci broj gresaka u odbrani nego Litvanija. Napravi malo veci pritisak na njih i 9 od 10 puta prisilices gresku, ili nabijenu loptu, ili pogresno dodavanje, ili aut.
Al nebitno, svi znamo da Susic nece ovako planirati igru, pa stoga ovo ostaje na nivou SBB KBB.
Naravno to ukljucuje i slabu defanzivnu igru nasih veznih igraca.
Vi zelite postaviti igru na osnovu modernih formacija koje igraju klubovi koji sebi traze igrace koji se uklapaju u te pozicije. Susic se proteze s onim sto ima.
Ja se slazem da je 1 igrac viska. No ne mislim da je to Misimovic vec Ibisevic.
Znaci zadnji vezni-Pjanic-Misimovic-Dzeko u sredini te dva krila (Stevanovic i Lulic?) i bili bi ubitacni.
S tim sto zadnji vezni mora biti zadnji vezni, a ne trunto koji u stvari zeli biti plej. Ako vec idemo tom logikom ubaciti sto vise Liga-Petica igraca , onda brate stavi Salihovica na zadnjeg veznog, a na lijevog beka tog Zukanovica.Ima i taj Cocalic, ali ako to znaci Salihovic na lijevom beku onda nemoj bogati.
No nije problem ni da igramo ofanzivno ovako kao sto igra Susic, mislim nije problem u kreiranju sansi. Problem je sto niko ne zna uzeti loptu kako treba, sto niko nema kondicije (od ovih cetralnih igraca), i sto na zadnjem veznom i na jednom stoperu imamo kloceve, sto na lijevom beku igra centralni vezni, sto sve zajedno cini da pravimo veci broj gresaka u odbrani nego Litvanija. Napravi malo veci pritisak na njih i 9 od 10 puta prisilices gresku, ili nabijenu loptu, ili pogresno dodavanje, ili aut.
Al nebitno, svi znamo da Susic nece ovako planirati igru, pa stoga ovo ostaje na nivou SBB KBB.
- cvrčak_na_hedonizmu
#18970 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Još nešto, sad slušam presicu u Grčkoj i njegovo histerisanje
Nema Papca, nema Pandže, čuj to. Što onda Sajo protiv Meksika nisi varijantisao malo sa odbranom ? Znao si da nemaš Spahića i Papca. Na klupi sjedili Šehić, Svraka, Vrančić, S. Vranješ zvani makazice ( koji nije odbrana ), Ibričić i Alispahić. NIJEDAN ŠTOPER NA KLUPI. Ispade da histeriše sam na sebe.
Slažem se da su naši novinari dno dna jer su ga trebali priupitati što nije zvao odbranu umjesto 11 veznjaka a onda kuka kako nema odbrane. Ma nemoj.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/html/lineupdf0b.html?id=162
Protiv Irske, ista stvar, na klupi Šehić, Stevanović, Svraka, Vranješ, Zahirović, Alispahić, Vrančić, Ibričić. Niđe štopera.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/html/lineupcd1a.html?id=161
Protiv Brazila, ista priča, na klupi Šehić, Maletić, Zahirović, Salihović, Ibričić, Alispahić. Jedan kao bek, Maletić. Imal štopera na klupi, NEMA. OPET.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/html/lineup2497.html?id=160
Utakmice sam naveo pogrešnim redoslijedom al nebitno je u cijeloj priči.
Sušić kuka kako nema odbrane a na klupi na tri prijateljske utakmice je imao ukupno 0 ( NULA ) štopera. Genijalno.
Onda govore da sam previše oštar. Jašta sam. Lik sam sebi skače u ista, konstantno. Zbog sopstevnih grešaka histeriše i govori kako nemamo odbrane a ukupno 0 štopera na klupi na tri prijateljske utakmice ( koje smo igrali na rezultat, šta god to značilo ). Cirkus.
Još nešto, Sušić priča kako je krenuo sa pet ofanzivnih igrača ( Ibišević, Džeko, Misimović, Medunjanin, Lulić ) i da igra nije tekla kako je očekivao. Čuj to. Baš me zanima šta je očekivao od Medunjanina koji je plej i koji nije odigrao utamice kako treba preko godinu dana ( sad u zadnje vrijeme kao igra ), Misimovića koji je isto plej al ne trči, Ibiševića i Džeke koji su napadači pa im je defanziva ( a kod Džeke i trka ) automatski ravna 0 ; Jedino Lulić zadovoljava kriterijume cijele priče iako nije u formi.
Zaista ne znam šta se dešava u njegovoj glavi i šta konta.
Još jednom da napomenem, bodom sam prezadovoljan ali igrom odnosno taktičkom postavkom i selekcijom igrača blago rečeno da nisam
Nema Papca, nema Pandže, čuj to. Što onda Sajo protiv Meksika nisi varijantisao malo sa odbranom ? Znao si da nemaš Spahića i Papca. Na klupi sjedili Šehić, Svraka, Vrančić, S. Vranješ zvani makazice ( koji nije odbrana ), Ibričić i Alispahić. NIJEDAN ŠTOPER NA KLUPI. Ispade da histeriše sam na sebe.
Slažem se da su naši novinari dno dna jer su ga trebali priupitati što nije zvao odbranu umjesto 11 veznjaka a onda kuka kako nema odbrane. Ma nemoj.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/html/lineupdf0b.html?id=162
Protiv Irske, ista stvar, na klupi Šehić, Stevanović, Svraka, Vranješ, Zahirović, Alispahić, Vrančić, Ibričić. Niđe štopera.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/html/lineupcd1a.html?id=161
Protiv Brazila, ista priča, na klupi Šehić, Maletić, Zahirović, Salihović, Ibričić, Alispahić. Jedan kao bek, Maletić. Imal štopera na klupi, NEMA. OPET.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/html/lineup2497.html?id=160
Utakmice sam naveo pogrešnim redoslijedom al nebitno je u cijeloj priči.
Sušić kuka kako nema odbrane a na klupi na tri prijateljske utakmice je imao ukupno 0 ( NULA ) štopera. Genijalno.
Onda govore da sam previše oštar. Jašta sam. Lik sam sebi skače u ista, konstantno. Zbog sopstevnih grešaka histeriše i govori kako nemamo odbrane a ukupno 0 štopera na klupi na tri prijateljske utakmice ( koje smo igrali na rezultat, šta god to značilo ). Cirkus.
Još nešto, Sušić priča kako je krenuo sa pet ofanzivnih igrača ( Ibišević, Džeko, Misimović, Medunjanin, Lulić ) i da igra nije tekla kako je očekivao. Čuj to. Baš me zanima šta je očekivao od Medunjanina koji je plej i koji nije odigrao utamice kako treba preko godinu dana ( sad u zadnje vrijeme kao igra ), Misimovića koji je isto plej al ne trči, Ibiševića i Džeke koji su napadači pa im je defanziva ( a kod Džeke i trka ) automatski ravna 0 ; Jedino Lulić zadovoljava kriterijume cijele priče iako nije u formi.
Zaista ne znam šta se dešava u njegovoj glavi i šta konta.
Još jednom da napomenem, bodom sam prezadovoljan ali igrom odnosno taktičkom postavkom i selekcijom igrača blago rečeno da nisam
- jeza u ledja
#18971 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta se desava? Jednostavno ne pridaje dovoljno vaznosti odbrambenim elementima igre.
- cvrčak_na_hedonizmu
#18972 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U redu.Što onda histeriše i nabraja kako nam fale Papac i Pandža a on svjesno ( tako ispade ) nije imao alternativu što se vidi iz priloženog. Sam sebi skače u usta, ponovo. Čovjek uigrava novog štopera ( Vranješa ) usred kvalifikacija. To ne bi radio ni laik/amater koji se rekreativno bavi trenerskim poslom vodeći Pofalički.
-
drshh_sa
#18973 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Cvrcka za selektora!
-
LSD
#18974 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stvarno dva nova stopera Sajo MORA stvoriti, roditi, klonirati, nebitno....a i lijevog beka
ne zabravimo i to, jer ovo sa Salihovićem na toj poziciji je zavala samo takva.....Sejo bi daleko korisniji bio u vezi/sredini što i igra u Hoffu, a i svježiji za ofanzive....potroši se covjek do 70 minute, trceci gore dole ko budala.
Sreca pa su i grci ziheraši koji ne napadaju čoporativno.
Sreca pa su i grci ziheraši koji ne napadaju čoporativno.
- Edin H.
#18975 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma i ja nesto kontam, trci Ogi ko navijentcz wrote:Vranjes je imao gresaka, ali fraj bi mogao izrasti u dobrog stopera. Tek mu je 22g i sa njim bi mogli dobiti dugorocno rjesenje.