Ja znam da se ponosim što sam i prije 2 godine tvrdio da je Bega The GOLMAN za sve Hasagiće, Supiće i ostale a ne znam da li je pojedince sa foruma bar malo stid svih ružnih riječi izgovorenih protiv Asmira...
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shalla
#18876 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Malo offtopica, samo me interesuje da li onih 80% forumaša (ako ne i 90%) koji su bili protiv Begovića i koji su smatrali da Keno treba da brani dok god može hodati na jednoj nozi, malo, bar malo osjeća neku grižnju savjesti
Ja znam da se ponosim što sam i prije 2 godine tvrdio da je Bega The GOLMAN za sve Hasagiće, Supiće i ostale a ne znam da li je pojedince sa foruma bar malo stid svih ružnih riječi izgovorenih protiv Asmira...
-
Korisničkoime
#18877 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da nisi malo pretjerao sa 90%. Ja se sjećam samo dvojice ali nisam bio od samog početka u toj raspravi već nekako pred kraj nje.shalla wrote:Malo offtopica, samo me interesuje da li onih 80% forumaša (ako ne i 90%) koji su bili protiv Begovića i koji su smatrali da Keno treba da brani dok god može hodati na jednoj nozi, malo, bar malo osjeća neku grižnju savjesti![]()
-
Cosmic
#18878 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hasagić i Supić nikako ne mogu u isti koš. Zapravo mogu ako si počeo pratiti reprezentaciju prije 3-4 godine.shalla wrote:Malo offtopica, samo me interesuje da li onih 80% forumaša (ako ne i 90%) koji su bili protiv Begovića i koji su smatrali da Keno treba da brani dok god može hodati na jednoj nozi, malo, bar malo osjeća neku grižnju savjesti![]()
Slažem se da je Begović kvalitetniji od Hasagića, pogotovo od Hasagića iz zadnje 2-3 godine, ali način na koji ti to iznosiš je krajnje degutantan. Hasagić je previše dao za reprezentaciju da bi ga svaka šuša prozivala na ovaj način.
- DaysleepeR
#18879 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
koja frka što je Samaras pretrčao Vranješa.
Samaras je to što jeste upravo radi onih situacija, nađite kompilaciju na youtube posvećenu njemu, specjalnost mu je pretrčavanje štopera na snagu i guranje, lik to zna najbolje
na kraju krajeva, pretrčao je jednom, nije 5 puta u tekmi, nije dao gol, gotova priča
za Begovića i Kenu, dao je Keno reprezentaciji puno, ali puno više je primio
meni je sve ispalo ekstra, jedna Njemačka ne može garantovati da će uzeti Grke u Atini, a mi se nešta uzdigli
razvalit Litvaniju i laganini prezimiti bez straha po prvi put u istoriji
Samaras je to što jeste upravo radi onih situacija, nađite kompilaciju na youtube posvećenu njemu, specjalnost mu je pretrčavanje štopera na snagu i guranje, lik to zna najbolje
na kraju krajeva, pretrčao je jednom, nije 5 puta u tekmi, nije dao gol, gotova priča
za Begovića i Kenu, dao je Keno reprezentaciji puno, ali puno više je primio
meni je sve ispalo ekstra, jedna Njemačka ne može garantovati da će uzeti Grke u Atini, a mi se nešta uzdigli
razvalit Litvaniju i laganini prezimiti bez straha po prvi put u istoriji
- Edin H.
#18880 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta bolan dvojica, mozda dvojica za AsmiraKorisničkoime wrote:Da nisi malo pretjerao sa 90%. Ja se sjećam samo dvojice ali nisam bio od samog početka u toj raspravi već nekako pred kraj nje.shalla wrote:Malo offtopica, samo me interesuje da li onih 80% forumaša (ako ne i 90%) koji su bili protiv Begovića i koji su smatrali da Keno treba da brani dok god može hodati na jednoj nozi, malo, bar malo osjeća neku grižnju savjesti![]()
Koliko su samo mene iznapadali i bljuvotina mi rekli samo sto sam govorio da Pape nema viziju i da ce upropastiti prosle kvalifikacije zato sto forsira Hasagica i sto ne kontaktira Papca, kada je ovaj vec dao naznake da je voljan da se vrati.
-
Dead Man Walking
#18881 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo da sa Zukanovicem i Vranjesom ne bude ko sa Begovicem i Hasagicem.
- jeza u ledja
#18882 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja i dalje stojim iza onog sto sam govorio i onda - golman u kojeg imas povjerenja se ne mijenja preko noci cim se novi i mladji talenat pojavi na klupi.
Primjer vidimo ovih dana u Tottenhamu, a uostalom primjer je i sam Stoke.
Sad, da li je Hasagic trebao braniti ako je fizicki nespreman, pod inekcijama ili cim vec, to je vec druga rasprava.
Sad, da li je Hasagic trebao braniti ako je fizicki nespreman, pod inekcijama ili cim vec, to je vec druga rasprava.
-
MightyMatch
#18883 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Apsolutno se slazem s tobom.''Zagronski'' receno.BHF_Manijak wrote:
@Maghty , tebi takvom ni rijecnik ne moze pomoci jer upravo mene Amar hladno s qrca skida zargosnki receno!
Nego,nebi se iznenadio da si i ti otisao u shportshke novinare.Cuj bio ''svjedok''izjave Papeta na RTL
- buzzer
#18884 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da, samo sto ozbiljan selektor ne bi smio imati povjerenja u fizicki nespremnog, povrijedjenog golmana kraj zivog, zdravog i boljeg ne talenta, nego vec dokazanog golmana. uostalom, begovic je lakse preuzeo jedinicu puno boljem sorensenu, nego sto je to bio slucaj u reprezentaciji.jeza u ledja wrote:Ja i dalje stojim iza onog sto sam govorio i onda - golman u kojeg imas povjerenja se ne mijenja preko noci cim se novi i mladji talenat pojavi na klupi.
nego, sta je bilo, bilo je. nadati se je da nas papetova sporost u donosenju ispravnih odluka nece kostati jos jednih kvalifikacija. konkretno, zukanovic sigurno nije sad nista bolji nego na kraju prosle sezone kad je briljirao u belgiji, a papetu je tek sad, nakon propustenih prijateljskih utakmica, doslo iz pozadine u glavu da ga zove i najvjerovatnije ce ga isprobati u kvlifikacionoj utakmici u utorak. ali, drugacije ne bi bilo napeto.
-
Dead Man Walking
#18885 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zivi bili pa vidjeli, ali 1000% sam siguran da ce opet igrati Vranjes a ne Zukanovic i onda smo u jos vecoj gabuli pred revans sa Grcima. Zukanovic mozda protiv Alzira dobije 15ak minuta.buzzer wrote:i najvjerovatnije ce ga isprobati u kvlifikacionoj utakmici u utorak. ali, drugacije ne bi bilo napeto.
- jeza u ledja
#18886 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma jeste vala spor je u uvodjenju promjena.
I ja mislim da ce Vranjes igrati protiv Litvanije. Susic je tvrdoglav, a ovo mu je idealna prilika da pokaze tu svoju tvrodglavost.
Ali opet s druge strane, na kraju donese dobru odluku i pozove tog nekog novog igraca. Trebao ga je pozvati ranije, ali sta je tu je.
No samo da jos dodam. Mi, to jest javnost, ima cesto preveliku zelju za ubacivanjem nekih novih "talenata", koji se cesto poslije pokazu kao promasaji, iz ovog ili onog razloga. Ja se NADAM da Zukanovic nije jedan od takvih. Cak se nadam da je pred njim jako dobra karijera. (pod tim mislim Anderlecht, ili neki prosjecni njemacki klub ili tako nesto, da se razumijemo). S obzirom da je stoper, to je za nas super stvar.
Mozda je i pred Vranjesom dobra karijera. On je mladji, igra recimo u klubu koji je u rangu Kortrijka, pa mozda cak i od njega nesto bude. Mi ove branice moramo cuvati ko malo vode na dlanu jer ih nemamo puno.
PS: Gledam za ovog Vranjesa. Bogami nisam bio u pravu. Momak igra i desnog beka, ali je cesce igrao stopera u Krasnodaru, barem u ovoj sezoni. I igra manje vise redovno. Znaci nema izgovora da nije bio na svojoj poziciji.
I ja mislim da ce Vranjes igrati protiv Litvanije. Susic je tvrdoglav, a ovo mu je idealna prilika da pokaze tu svoju tvrodglavost.
Ali opet s druge strane, na kraju donese dobru odluku i pozove tog nekog novog igraca. Trebao ga je pozvati ranije, ali sta je tu je.
No samo da jos dodam. Mi, to jest javnost, ima cesto preveliku zelju za ubacivanjem nekih novih "talenata", koji se cesto poslije pokazu kao promasaji, iz ovog ili onog razloga. Ja se NADAM da Zukanovic nije jedan od takvih. Cak se nadam da je pred njim jako dobra karijera. (pod tim mislim Anderlecht, ili neki prosjecni njemacki klub ili tako nesto, da se razumijemo). S obzirom da je stoper, to je za nas super stvar.
Mozda je i pred Vranjesom dobra karijera. On je mladji, igra recimo u klubu koji je u rangu Kortrijka, pa mozda cak i od njega nesto bude. Mi ove branice moramo cuvati ko malo vode na dlanu jer ih nemamo puno.
PS: Gledam za ovog Vranjesa. Bogami nisam bio u pravu. Momak igra i desnog beka, ali je cesce igrao stopera u Krasnodaru, barem u ovoj sezoni. I igra manje vise redovno. Znaci nema izgovora da nije bio na svojoj poziciji.
- buzzer
#18887 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
da, igra stopera u krasnodaru, ali mislim da imamo boljih alternativa za stopera. a ognjen mi se svidio na desnom beku u par utakmica koje sam gledao i nadao sam se da ce biti alternativa mujdzi, umjesto zavaljivanja zahirovica. mada je to sad opcija, jer je u kadru.jeza u ledja wrote: PS: Gledam za ovog Vranjesa. Bogami nisam bio u pravu. Momak igra i desnog beka, ali je cesce igrao stopera u Krasnodaru, barem u ovoj sezoni. I igra manje vise redovno. Znaci nema izgovora da nije bio na svojoj poziciji.
-
Djubre_
#18888 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kao sto mnogi kazu.. grijesio je i Spahic kada je poceo nastupati za bh dres... grijesili su i mnogi.. pa se sad spahicu ibrete svi.. sto ne znaci da jedan vranjes nece biti takav... ili netko drugi u zadnjoj liniji sto nam je jako potreban.. jer spahic nece vjecno igrati i biti stub odbrane..
Kao sto mu je Dzeko rekao, "Glavu gore".. Treba momku podrska i iskustva.. Treba realno reci, da odbrana ima najvise posla u svakoj reprezentaciji.. Nije lahko cuvati jednog Samarasa... niti bilo kojeg vrhunskog napadaca koji zabija golove u evropi..
Doci ce to sve na svoje..
Kao sto rece Safet Susic novinarima.. "Sta ako je lose odigrao? Trebam mu glavu sjeci? Nije covjek imao svoj dan i kratko i jasno.. Sto ne znaci da se nece potruditi i biti mnogo bolji.." tako nekako.. Treba cijeniti papetovo misljenje.. Zna i on pogrijesiti.. ali je on taj koji ce to ispraviti..
Kao sto mu je Dzeko rekao, "Glavu gore".. Treba momku podrska i iskustva.. Treba realno reci, da odbrana ima najvise posla u svakoj reprezentaciji.. Nije lahko cuvati jednog Samarasa... niti bilo kojeg vrhunskog napadaca koji zabija golove u evropi..
Doci ce to sve na svoje..
Kao sto rece Safet Susic novinarima.. "Sta ako je lose odigrao? Trebam mu glavu sjeci? Nije covjek imao svoj dan i kratko i jasno.. Sto ne znaci da se nece potruditi i biti mnogo bolji.." tako nekako.. Treba cijeniti papetovo misljenje.. Zna i on pogrijesiti.. ali je on taj koji ce to ispraviti..
-
Frankyee
#18889 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije mi jasan Susic po pitanju promjena i klupe nikako, evo recimo imali smo na klupi dva golmana ? ??? a nijednog rezervnog napadaca a Zukanovic nije ni do klupe dosao kako se meni cini ?Dead Man Walking wrote:Samo da sa Zukanovicem i Vranjesom ne bude ko sa Begovicem i Hasagicem.
Ubaci nekog igraca 8 minuta pred kraj i to na pogresnu poziciju i ocekuje neko dokazivanje. Obicno i ne iskoristi 3 promjene u timu pa makar da motivise nekog sa klupe.
Evo sad ako budemo imali rezultat protiv Litvanije mogao bi dati Zukanovicu 30 minuta , ali garant nece nego ce ubaciti Ibricu pred kraj a Stevanovic mozda zamjeni Ibisevica.
-
Korisničkoime
#18890 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Prošlu sezonu je bio desni bek. Međutim može igrati obije pozicije barem već dva trenera tako misle a mislim da je i u Borcu bio stoper nisam sad siguran.buzzer wrote:da, igra stopera u krasnodaru, ali mislim da imamo boljih alternativa za stopera. a ognjen mi se svidio na desnom beku u par utakmica koje sam gledao i nadao sam se da ce biti alternativa mujdzi, umjesto zavaljivanja zahirovica. mada je to sad opcija, jer je u kadru.jeza u ledja wrote: PS: Gledam za ovog Vranjesa. Bogami nisam bio u pravu. Momak igra i desnog beka, ali je cesce igrao stopera u Krasnodaru, barem u ovoj sezoni. I igra manje vise redovno. Znaci nema izgovora da nije bio na svojoj poziciji.
Uglavnom pogriješio je bio on stoper ili bek onakva greška nema opravdanja ali svi griješe i Spahić kako reče @android je griješio i sad zna griješit. Svi mi očekujemo izgleda od naših reprezentativaca da nikad ne pogriješe da su vazda u formi svog života ali svi znamo da ne ide tako. Najbolji igrači svijeta griješe i imaju nekad bolju nekad lošiju formu.
- Dide
#18891 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- bingov buraz
#18892 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Izgleda da smo tu dilemu rijesili,igrace Vranjes
Što se tiče igračkog kadra nema povrijeđenih niti kaznenih igrača, a ono što je sigurno jeste da se Pjanić vraća. Na pitanje novinara hoće li se nešto mijenjati u zadnjoj liniji odbrane, Sušić je kazao da ne vidi razlog da tu nešto mijenja.
"Prvo nismo primili gol. Drugo, ono što se Vranješ namučio sa Samarasom svaki igrač bi isto tako, a neki i više, jer to je paklen igrač. Možda je dva-tri puta nešto pogriješio, ali ne vidim razlog da ja tu nešto mijenjam pogotovo ako oni budu išli na kontranapad, onda nam trebaju brzi i okretni igrači", govori Sušić.
Dobro gol nismo primili zahvaljujuci Gekasu al eto,mozda ovo nije ni losa odluka,svejedno bih volio da vidim Zukanovica bar pola sata.
Što se tiče igračkog kadra nema povrijeđenih niti kaznenih igrača, a ono što je sigurno jeste da se Pjanić vraća. Na pitanje novinara hoće li se nešto mijenjati u zadnjoj liniji odbrane, Sušić je kazao da ne vidi razlog da tu nešto mijenja.
"Prvo nismo primili gol. Drugo, ono što se Vranješ namučio sa Samarasom svaki igrač bi isto tako, a neki i više, jer to je paklen igrač. Možda je dva-tri puta nešto pogriješio, ali ne vidim razlog da ja tu nešto mijenjam pogotovo ako oni budu išli na kontranapad, onda nam trebaju brzi i okretni igrači", govori Sušić.
Dobro gol nismo primili zahvaljujuci Gekasu al eto,mozda ovo nije ni losa odluka,svejedno bih volio da vidim Zukanovica bar pola sata.
- burek_in_space
#18893 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stida nema ni najmanje, kad god postupa bilo koji od igracha kao uvrijedjena mlada, kao shto je postupio Begovic.shalla wrote:Malo offtopica, samo me interesuje da li onih 80% forumaša (ako ne i 90%) koji su bili protiv Begovića i koji su smatrali da Keno treba da brani dok god može hodati na jednoj nozi, malo, bar malo osjeća neku grižnju savjesti![]()
Hvala mu na svim intervencijama otkako je preuzeo jedinicu na nashem golu, ali kritike ne mozhe, ne smije, i shto se mene lichno tiche nece biti oslobodjen kad god se ponasha onako kako se ponashao.
Neka mu primjer bude Dzeko, koji trpa li trpa, a klupa za njega rezervisana u klubu mu.
I isti taj Dzeko od mene nikada nije bio amnestiran "pljuvanja" kada to zasluzhi, pa makar ga ja smatrao najboljim BH poslijeratnim proizvodom.
- swarley_s
#18894 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta su kazneni igraci?bingov buraz wrote:Izgleda da smo tu dilemu rijesili,igrace Vranjes
Jah, novinarska pismenost
- Infaze Studio
#18895 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
swarley_s wrote:Sta su kazneni igraci?bingov buraz wrote:Izgleda da smo tu dilemu rijesili,igrace Vranjes
Dobro gol nismo primili zahvaljujuci Gekasu al eto,mozda ovo nije ni losa odluka,svejedno bih volio da vidim Zukanovica bar pola sata.![]()
Jah, novinarska pismenost
Oni koji te kaznjavaju...
- Mračajski proto
#18896 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čuj šta su kazneni igrači, pa oni koji stoje u kaznenom prostoru. 
- emigrazione
#18897 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safetu je najveca mana sto odrzava uopste te konferencije, kad bagra nece normalno ne treba nikako, mars. S obzirom da kod nas sirovine i krkani tipa Dodika, Mamica ili Amara Osima puno bolje prolaze upravo zbog svog krkanluka i pasjaluka, ne sumnjam da bi pape mogao i od njih ponesto da nauci
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#18898 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nije bio problem pozicije u Atini već to što je naš desni bek Mujdža išao previše naprijed i ostavljao praznu stranu koju je onda Vranješ pokrivao.jeza u ledja wrote:Ma jeste vala spor je u uvodjenju promjena.
Ista je stvar bila i na lijevoj strani sa Salihovićem i Spahićem...smao što je Spahić daleko iskusniji i brži igrač pa je uspijevao zakrpiti, a nije imao Samarasa za protivnika
- medo28
#18899 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
men se čini da je to kompleksnije pitanje nego biranje "boljeg" nego je tu bilo dosta politike jer su postojali i još postoje klanovi u ekipi i postojala je još zamjerka oko neodazivanja, a svima je sa marsa bilo jasno koja je klasa Asmir i tu je nekako Safet spustio loptu i postavio ga za golmana nekako diskretno, slična stvar sa izostavljanjem i mjenjanjem mišketa i kasnijem pucanjem i mase kritika novinara i navijača da li treba Misimović ili netreba da igra (da je to neka veča država sa večinim bazenom adekvatnijih zamjena nebi on igrao više nakon onog pucanje pa da je Ronaldo onaj stari kao što Asmira nebi zvao nakon neodazivanja al eto imamo ih i u ekipi i jako su važan faktor) itd. - rijedki su treneri koji imaju toliko avtoriteta i podrške i od navijača i od saveza i kod igrača da rade kao što to mogu treneri velikih reprezentacija i velika imena Mourinho, Capello, Del Bosque... al iza tih poteza (koji se nekima čine čudni) su stajali večinom uspjehi inače se ionako odleti brez pardona, sjetite se samo formacija španije na zadnjem prvenstvu pa nepozivanje Ronaldinha za brazil pa milion nekih poteza koji su večini ljudi upitni al vrijeme i rezultat učini svoje. Svaki trener mora dati svoj cilj - koji mora biti i ambiciozan a i realan osim kad je u pitanju pomladjivanje ekipe ali i onda moraju biti vidjeni napredki u uigravanju ekipe - i ako ne ostvari rezultat dovidjenja. Po meni Safet radi dobar posao - al vidjet čemo na kraju rezultat kvalifikacija i hoče iči BIH u Brazil ili ne sve ostalo su šuplje priče.buzzer wrote:da, samo sto ozbiljan selektor ne bi smio imati povjerenja u fizicki nespremnog, povrijedjenog golmana kraj zivog, zdravog i boljeg ne talenta, nego vec dokazanog golmana. uostalom, begovic je lakse preuzeo jedinicu puno boljem sorensenu, nego sto je to bio slucaj u reprezentaciji.jeza u ledja wrote:Ja i dalje stojim iza onog sto sam govorio i onda - golman u kojeg imas povjerenja se ne mijenja preko noci cim se novi i mladji talenat pojavi na klupi.
nego, sta je bilo, bilo je. nadati se je da nas papetova sporost u donosenju ispravnih odluka nece kostati jos jednih kvalifikacija. konkretno, zukanovic sigurno nije sad nista bolji nego na kraju prosle sezone kad je briljirao u belgiji, a papetu je tek sad, nakon propustenih prijateljskih utakmica, doslo iz pozadine u glavu da ga zove i najvjerovatnije ce ga isprobati u kvlifikacionoj utakmici u utorak. ali, drugacije ne bi bilo napeto.
- amoninan