Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Infaze Studio

#18676 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

luckylaka wrote:Jbga ,,korisnicki,,koliko ti guras Cocu toliko ja guram Ibricica u reprezentaciju(izgleda da su nam familija)pa je PAPE moje molitve poslusao tvoje jos nije.Mozda bi on i pozvao Cocu ali covjek ne zna gdje Coca igra :D naravno salim se.Po neznam koji put ponavljam ne moze na pripreme 50 igraca dakle max.24(i to je previse)Coca je jos mlad mislim da Jagodic racuna na njega u sledecem ciklusu :D i dok se dokaze vrijeme je da se oprosti od fudbala.Moras vise hvaliti Cocalica a ti 1-2 usedmici ga spomenes.Vidis ja sam sa Seadom S.prijatelj na F.B. i zato prolaze Medo i Ibra ti si brate pasivan.Aktiviraj se malo.Poz.P.S.Da je nama bod iz Grcke P.S.2Cocalic ipak pozvan za Grcku od strane BHFanaticosa i bice na tribinama(debi) :thumbup:
Bez da mislim ista lose..ali, onako ljubazno, cini se vrlo opusten post...Sigurno si bio janpi :)
luckylaka

#18677 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Infaze Studio wrote:
luckylaka wrote:Jbga ,,korisnicki,,koliko ti guras Cocu toliko ja guram Ibricica u reprezentaciju(izgleda da su nam familija)pa je PAPE moje molitve poslusao tvoje jos nije.Mozda bi on i pozvao Cocu ali covjek ne zna gdje Coca igra :D naravno salim se.Po neznam koji put ponavljam ne moze na pripreme 50 igraca dakle max.24(i to je previse)Coca je jos mlad mislim da Jagodic racuna na njega u sledecem ciklusu :D i dok se dokaze vrijeme je da se oprosti od fudbala.Moras vise hvaliti Cocalica a ti 1-2 usedmici ga spomenes.Vidis ja sam sa Seadom S.prijatelj na F.B. i zato prolaze Medo i Ibra ti si brate pasivan.Aktiviraj se malo.Poz.P.S.Da je nama bod iz Grcke P.S.2Cocalic ipak pozvan za Grcku od strane BHFanaticosa i bice na tribinama(debi) :thumbup:
Bez da mislim ista lose..ali, onako ljubazno, cini se vrlo opusten post...Sigurno si bio janpi :)
:-D nisam janpi bio sam umoran :D
Korisničkoime

#18678 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Post pun argumenata kao i uvijek :-) .
miki.ba

#18679 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Tkd

#18680 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Da, kada je uvijek povrijeđen. Razumijem ja Romu u potpunosti, pa oni ga i plaćaju.
swarley_s

#18681 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by swarley_s »

neka pjanica nek´ odmori malo. predobar je, sa njim bi bilo 0:7

ovako 0:5, i dosta je... :-D

bice golova k´o kise
BHF_Manijak

#18682 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Fakat mi je drag igac ali jebo to ba, pa mali je u 3 mejseca 4 puta povrijedjen! :roll: :roll: Ne znam sta se desava sa deckom, je li do nespremnosti ili je podlozan povredama kao npr van Persie, Robben itd, ali malo malo pa neka povreda!

Ovi iz rome ne mogu u ovom slucaju nista, ako dodje na okupljanje i ako selektor bude smatrao da moze da igra, igrat ce! Roma ima samo u slucaju prijateljske da diriguje da li ce zamoliti za neigranje ili da samo poluvrijeme odigra! (lijpi FM! :mrgreen: :lol: )
Djubre_

#18683 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Djubre_ »

Koliko sam procitao, Susic je danas rekao da ga ne interesuje pismo koje su poslali.. Pjanic je dakle na spisku.
Logovan

#18684 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

andr0id wrote:Koliko sam procitao, Susic je danas rekao da ga ne interesuje pismo koje su poslali.. Pjanic je dakle na spisku.
Normalno da ga interesuje. :bih: Jebo Italijane....
luckylaka

#18685 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Ovi Splicani tarabe za fudbal :D uvijek svrsavaju na one koji se ovdje najvise kude :-D Ovacije za Vršajevića, poker Hajduka

Reprezentativac BiH je bio jedan od boljih u večerašnjoj pobjedi Splićana
Frankyee

#18686 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

pogledao sam ponovo prvo poluvrijeme utakmice protiv Latvije , najlosija tacka u timu je Zahirovic , i to daleko najlosija. Primio loptu jedno 6 puta od toga izgubio on par lopti od kojih je jedna mogla biti strasno opasna,... Cini mi se da se krije od lopte. Sva sreca pa je Pjanic bio razigran ili Lulic dok je igrao jer su iznosili lopte . Da je do Zahirovica samo bi lopta isla prema nazad. Covjek nije napravio ni jedan solidan pas naprijed,....

A defanziva nista nije pokazao , jedno presjecanje , ispada je vise puta pa je skonto da nemoze,...

hitno treba naci zamjenu za Zahirovica, jednostavno nije covjek na nivou.

Protiv neke jace ekipe na toj poziciji smo gotovi
Frankyee

#18687 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

luckylaka wrote:Ovi Splicani tarabe za fudbal :D uvijek svrsavaju na one koji se ovdje najvise kude :-D Ovacije za Vršajevića, poker Hajduka

Reprezentativac BiH je bio jedan od boljih u večerašnjoj pobjedi Splićana
Jako su oni pametni, to je da ga sto prije prodaju za dobru lovu nekim rusima ili turcima i rijese se levata. :lol: :lol: :lol:
Tkd

#18688 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Frankyee wrote:pogledao sam ponovo prvo poluvrijeme utakmice protiv Latvije , najlosija tacka u timu je Zahirovic , i to daleko najlosija. Primio loptu jedno 6 puta od toga izgubio on par lopti od kojih je jedna mogla biti strasno opasna,... Cini mi se da se krije od lopte. Sva sreca pa je Pjanic bio razigran ili Lulic dok je igrao jer su iznosili lopte . Da je do Zahirovica samo bi lopta isla prema nazad. Covjek nije napravio ni jedan solidan pas naprijed,....

A defanziva nista nije pokazao , jedno presjecanje , ispada je vise puta pa je skonto da nemoze,...

hitno treba naci zamjenu za Zahirovica, jednostavno nije covjek na nivou.

Protiv neke jace ekipe na toj poziciji smo gotovi

Izvini drug, ali kako da se pokaže defenzivno kada je lopta kod nas bila 99% :D
zlajapravaraja

#18689 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Zahirovic je razarac :wink: Ne mora on ni igrat' lopte, ali u gostima ti treba min. jedan takav. Momak je ipak neumoran, dobro pokriva prostor i ide u kost, sto je najbitnije ;-)

Slazem se da mu treba jos neko na 6-ici ko bi mu pomagao, ali mogao i kreirati igru. Salihovic, mozda i Pjanic u domacim utakmicama?
Infaze Studio

#18690 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Zahirovic, jako fin i kulturan momak, ali na zalost nije za prve postave repke! Talenat tu neki postoji, ali mislim da momak ima mentalni problem u svojoj igri. Ima volju i POKUSAVA da ide u kost, ali u puno slucajeva pliva u prazno i izgara u toj nekakvoj zelji i nervozi istovremeno. A u tome svemu, taj talenat ne moze da ispliva na povrsinu.
Postoje igraci koji na treningu cuda rade a kojima su na utakmicama noge oduzete od glave, a bojim se da je Zahirovic nesto slicno tome, pogotovo kada se radi o vaznim, nesvakidasnjim utakmicama, sto utakmice repke za njega ( i za sve ostale) jesu.
Nadam se da ce me demantovati vec protiv Grcke.
Dead Man Walking

#18691 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Nadam se da nece ni igrati protiv Grcke, radije bi vidio poluspremnog Medunjanina u ekipi, iako je trkacki taraba. Zahirovic se zalijece i ispada cak i protiv onih amatera u prvoj utakmici, a strah me i zamisliti kako ce protiv ovih ozbiljnijih. Bas nemamo zadnjeg veznog da valja, mozda Salihovica tu probati.
BHF_Manijak

#18692 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Nema tu sta "probati" Salihovic i igra zadnjeg veznog u Hoffenheimu vec nekoliko sezona. Ipak bespotrebno drvlje i kamenje sasipate po Zahirovicu, uzmite u obzir da je pozicija na kojoj igra jedno od fudbalski najzahtjevnijih pozicija i tu se s godinama te postaje bolji i bolji. :wink:
DTSRyder

#18693 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DTSRyder »

Sada moramo protiv Grcke uzet 3 boda i onda je sve lahko :D
MightyMatch

#18694 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Ovi sto pametuju oko Zahirovica izgleda zaboravili da smo uvijek igrali sa dva zadnja vezna,sad samo Zahirovic pokriva tu poziciju.Zato manite se suplje.
Momak odlican i vrlo vjerovatno zacementirao svoju poziciju na duze vrijeme,pasalo to nekome ili ne.
Frankyee

#18695 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

MightyMatch wrote:Ovi sto pametuju oko Zahirovica izgleda zaboravili da smo uvijek igrali sa dva zadnja vezna,sad samo Zahirovic pokriva tu poziciju.Zato manite se suplje.
Momak odlican i vrlo vjerovatno zacementirao svoju poziciju na duze vrijeme,pasalo to nekome ili ne.
Zahirovic nije odlican i veoma cesto ispada , mozda najslabija karika u timu.
BHF_Manijak

#18696 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Ne motzes ocekivati od decka sa 21-22 godine da drzi sam tako zahtjevnu poziciju, pa nije Yaya Toure jebote! :roll:
Frankyee

#18697 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

BHF_Manijak wrote:Ne motzes ocekivati od decka sa 21-22 godine da drzi sam tako zahtjevnu poziciju, pa nije Yaya Toure jebote! :roll:
To je tacno , ali je on i dalje najslabija tacka i znaci Susic ce morati da ili doda jos jednog zadnjeg veznog ili nadje nekoga ko ce bolje odigrati.

Cirilo je igrao 3-5-2 , znaci nije to isto kao sto Susic sada forsira. A kada vec spominjem mozda bi sada mi mogli da mnogo bolje odigramo Cirinu taktiku 3-5-2 jer sad imamo bolje bocne igrace koje Ciro nije imao, kao Lulic i Stevanovic na primjer koji bi ja mislim odlicno igrali ta Cirina krila. On je pokusavao sa Ibricicem meni se cini ,..

znaci Ciro bi igrao recimo ovaj sastav :mrgreen: :mrgreen: ( nije volio drzati Pjanica i Misketa zajedno )
Ili da u sredini igra Medunjin a Salihovic na jesto Vranjesa.

----- Dzeko - Ibisevic

Lulic - Salihovic - Miske- Zahirovic - Stevanovic

Vranjes - Spahic - Mujdza
Korisničkoime

#18698 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Frankyee wrote:
BHF_Manijak wrote:Ne motzes ocekivati od decka sa 21-22 godine da drzi sam tako zahtjevnu poziciju, pa nije Yaya Toure jebote! :roll:
To je tacno , ali je on i dalje najslabija tacka i znaci Susic ce morati da ili doda jos jednog zadnjeg veznog ili nadje nekoga ko ce bolje odigrati.

Cirilo je igrao 3-5-2 , znaci nije to isto kao sto Susic sada forsira. A kada vec spominjem mozda bi sada mi mogli da mnogo bolje odigramo Cirinu taktiku 3-5-2 jer sad imamo bolje bocne igrace koje Ciro nije imao, kao Lulic i Stevanovic na primjer koji bi ja mislim odlicno igrali ta Cirina krila. On je pokusavao sa Ibricicem meni se cini ,..

znaci Ciro bi igrao recimo ovaj sastav :mrgreen: :mrgreen: ( nije volio drzati Pjanica i Misketa zajedno )
Ili da u sredini igra Medunjin a Salihovic na jesto Vranjesa.

----- Dzeko - Ibisevic

Lulic - Salihovic - Miske- Zahirovic - Stevanovic

Vranjes - Spahic - Mujdza
Mislim da malo pretjerujete sa slabošću Zahirovića jasno nije Rahimić ali opet ima što Rahimić više nema na žalost a to je snagu, kondiciju. Pozicija kao takva je sama po sebi veoma zahtjevna i tako mladom momku sa ne baš puno jakih utakmica u nogama i nije tako lako da bude briljantan. Nije ni toliko bitno da bude briljantan važnije je da bude razarač kao što neko reče ako mu to pođe za rukom da omete sredinu protivnika ja bih bio prezadovoljan a za ofenzivu neka se drži kratkih lopti bez nekih egzibicija i to je to. Mislim da @Infaze ima pravo da u Zahirovića veliku ulogu igra nervoza, grč, želja zapravo kako on reče od glave mu se nekad oduzmu noge. Jasno je i njemu koliko je to važna pozicija i da je sada spala na njega samog sa Rahimićem ili nekim iskusnijim bi djelovao mnogo sigurnije ali vjerovati je da će to prevazići ili nadati se.
Za postavu ako može dvije zamjerke 1. Pjanić kad je zdrav uvijek prije Misketa, 2. Mujdža u tom sistemu u zadnjoj liniji bi trebala biti 3 stopera a imajući u obzir protiv koga igramo te da je njihovo najjače napadačko oružije igra glavom nakon prekida trebalo bi nekog "glavatog" staviti na izboru su ti Zukanović i Šunjić stim da Šunjiću malo fali do 1.95 m.
jeza u ledja

#18699 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Hmm. Svaka pozicija je "zahtjevna" pobogu. Drugo, mislim da pozicija defanzivnog veznog ne zahtjeva puno trke, cak naprotiv, naravno u odnosu na ostale pozicije. Trece , mescini da postoje razlicite vrste def. veznih, jedni su razaraci, drugi su dodavaci, a samo rijetki mogu i jedno i drugo. U ovisnosti sta ti treba u timu.....Zahirovic nije toliko los, ali sigurno je bolji defanzivac od recimo Medunjanina. Po meni, idealno bi bilo tu postaviti Salihovica, a fino Zukanovica na lijevi bek i mirna Bosna. Zahirovica na klupu. Mislim, ko zna na sta bi to licilo, ali uglavnom, igrac druge ruske lige kakav god da je - nije za prve postave, pogotovo ako je to mladjahan momcic poput naseg Tiaga.
Sad kakav je Zukanovic u stvari, tek ostaje da se vidi. Ali ne moze biti gori od Salihovica na lijevom beku.
Frankyee

#18700 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

jeza u ledja wrote:Hmm. Svaka pozicija je "zahtjevna" pobogu. Drugo, mislim da pozicija defanzivnog veznog ne zahtjeva puno trke, cak naprotiv, naravno u odnosu na ostale pozicije. Trece , mescini da postoje razlicite vrste def. veznih, jedni su razaraci, drugi su dodavaci, a samo rijetki mogu i jedno i drugo. U ovisnosti sta ti treba u timu.....Zahirovic nije toliko los, ali sigurno je bolji defanzivac od recimo Medunjanina. Po meni, idealno bi bilo tu postaviti Salihovica, a fino Zukanovica na lijevi bek i mirna Bosna. Zahirovica na klupu. Mislim, ko zna na sta bi to licilo, ali uglavnom, igrac druge ruske lige kakav god da je - nije za prve postave, pogotovo ako je to mladjahan momcic poput naseg Tiaga.
Sad kakav je Zukanovic u stvari, tek ostaje da se vidi. Ali ne moze biti gori od Salihovica na lijevom beku.
Da je Susic , kao sto nije, isprobao te neke igrace kao Cocalic ili Zukanovic mozda bi sad sva ova diskusija bila bespotrebna i sve bi bilo jasno, ovako svi mi samo nagadjamo. Mi mozda imamo bolje bekove i vezne igrace od ovih koji igraju ali,....

U svakom slucaju i ja polazim od toga da Zahirovic nije se nametnuo ni u Rusiji da se tamo nesto o njemu pise ( bar koliko mi znamo ). Da nije prevelik rizik protiv Grcke mozda bi Zukanovic na beku i Salihovic zadnji vezni bilo najbolje rjesenje a Cocalic bar na klupu mozda ?

Isto tako Jahic je odpisan , zar on nije mogao odigrati zadnjeg veznog, kad kod je igrao Pape ge je uvaljivao na neprirodne pozicije , a menni se cini da je Jahic bolji od Zahirovica na toj poziciji kad se sve sabere. Jahic je imao bolji pas i centarsut a bio je solidan u odbrani ukupno je korisniji.
Locked