Ma igrao bi Pjana naravno dosta centralnije iza napadaca jer se Mujdza gotovo uvijek pri posjedu ubacuje naprijed, dok bi mu Zahirovic, pa i trojac u liniji, cuvali ledja.Tomahawk11 wrote:1. Pjanic i ako bude igrao, a bude na toj poziciji, ko da ga i nemamo (to je krilo, je li tako?!)zlajapravaraja wrote:Kopiram samo prijedlog sastava sa teme "Grcka-BiH", obrazlozenje tamo![]()
--------------------Begovic-------------------
Mujdza---- Spahic------Vranjes--Zukanovic
-----------Zahirovic--------Salihovic---------
Pjanic------------------------------------Lulic
-----------Dzeko---------Ibisevic--------------
![]()
2. Misimovic nije u toj formaciji, tako da sigurno nece biti tako (nije sto ja hocu tako, nego ce Pape sigurno staviti Misimovica u prvih 11)
Objasnio sam na drugoj temi u 2 posta i zasto Zukanovic (skok igra) i zasto bez Misketa (borbena utakmica, s flasterom na njemu ionako sporim), a ako bude potrebno, potonji moze uci svjez negdje oko 60-70 gdje bi mu bilo puno lakse protiv vec izmorenih Grka da se oslobodi i izvede nekakvu caroliju ako bude potrebna.
A 2 defanzivna vezna zato sto ipak igramo u gostima, na jednom na najvrelijih terena u Evropi, gdje se lako gubi glava ako ga primis prvi i gdje se samo grcevitom borbom opstaje protiv prefriganog, ma najprefriganijeg, protivnika. A jedan Zahirovic ne moze sam ponijeti taj teret u Atini, ni slucajno.
A mozemo i grlom u jagode, pa kom obojci kom opanci...no to mozemo pokusati i u 2. poluvremenu, ako bude potrebno.