Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zlajapravaraja

#18626 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Tomahawk11 wrote:
zlajapravaraja wrote:Kopiram samo prijedlog sastava sa teme "Grcka-BiH", obrazlozenje tamo :D

--------------------Begovic-------------------

Mujdza---- Spahic------Vranjes--Zukanovic

-----------Zahirovic--------Salihovic---------

Pjanic------------------------------------Lulic

-----------Dzeko---------Ibisevic--------------

:shock: :D
1. Pjanic i ako bude igrao, a bude na toj poziciji, ko da ga i nemamo (to je krilo, je li tako?!)
2. Misimovic nije u toj formaciji, tako da sigurno nece biti tako (nije sto ja hocu tako, nego ce Pape sigurno staviti Misimovica u prvih 11)
Ma igrao bi Pjana naravno dosta centralnije iza napadaca jer se Mujdza gotovo uvijek pri posjedu ubacuje naprijed, dok bi mu Zahirovic, pa i trojac u liniji, cuvali ledja.

Objasnio sam na drugoj temi u 2 posta i zasto Zukanovic (skok igra) i zasto bez Misketa (borbena utakmica, s flasterom na njemu ionako sporim), a ako bude potrebno, potonji moze uci svjez negdje oko 60-70 gdje bi mu bilo puno lakse protiv vec izmorenih Grka da se oslobodi i izvede nekakvu caroliju ako bude potrebna.

A 2 defanzivna vezna zato sto ipak igramo u gostima, na jednom na najvrelijih terena u Evropi, gdje se lako gubi glava ako ga primis prvi i gdje se samo grcevitom borbom opstaje protiv prefriganog, ma najprefriganijeg, protivnika. A jedan Zahirovic ne moze sam ponijeti taj teret u Atini, ni slucajno.

A mozemo i grlom u jagode, pa kom obojci kom opanci...no to mozemo pokusati i u 2. poluvremenu, ako bude potrebno.
Nebitan32

#18627 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Nebitan32 »

Sad sam u subotu bio par sati na nekoj festi u Luxemburgu (Dudelange).
Na festi je bio i Pjanic. Izgledao je u dobroj formi :) Onako pomalo je "duskao".

Nisam mu prilazio da ga pitam bilo sto iako je cijelo vrijeme bio metar od mene. Rekoh, zasto cu ometati covjeka.
Bilo je nekoliko "curetaka" koje su se vrzmale oko njega. Malo slikanje, malo caskanje itd.... Im'o je lijepog izbora.

Doduse malo mi je bilo cudno da je tu dok mu Juve ponizava Romu . :)
Ali doduse i da je tamo ne bi nista promjenilo.
miki.ba

#18628 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

taxi_driver wrote: Ja ne kontam, kako to da je pjanic bolji od Misimovica? Je li mi gledamo iste utakmice ili ?
Primjetio sam vec na temi Barca da nisi neki fudbalski znalac.
Pošto si navijac Barce pokušat cu ti na tom primjeru objasniti.
To ti je isto kao da porediš Xavia i Fabregasa, valjda nam je svima jasno da je Xavi korisniji igrac i ako Fabregas cesce pogađa.
Pjanic je zadužen za pokretanje igre, prenos lopte iz odbrane u napad, Miske je zadužen za ofanzivnu igru zadnji pas, dupli pas i slicno i naravno da ce cesce biti u gol prilici. Nijh dvojicu u suštini ne možeš porediti al je Pjanic sigurno korisniji igrac.
Bez Misketa možda nece biti napad efikasan al bez Pjanica necemo imati ni posjed lopte, ni protok lopte ni ništa.
Kad si vidio da se Miske vratio do Spahe da pokrene napad, ja nikad.
todd_smith

#18629 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

ultima_palabra wrote: Morel' još koji smajli? Obično se koriste kad nemaš šta reći, što se tebi desilo nekih deset hiljada puta...
izvini, ocigledno ne znam da cijenim fudbalskog taktickog Boga poput tebe, pa podrzavam ove trenutne ublehe na klupi repke
BHF80

#18630 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF80 »

ZUKANOVICA U PRVIH 11
ultima_palabra

#18631 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

todd_smith wrote:
ultima_palabra wrote: Morel' još koji smajli? Obično se koriste kad nemaš šta reći, što se tebi desilo nekih deset hiljada puta...
izvini, ocigledno ne znam da cijenim fudbalskog taktickog Boga poput tebe, pa podrzavam ove trenutne ublehe na klupi repke
1. Forumaši (ne samo oni, novinari, razni stručnjaci) godinu dana trube da se zove igrač... po mogućnosti za prijateljske utakmice, kako bi se uhodao sa ostatkom ekipe.

2. Selektor ga ignoriše dugo vremena, a onda ga pozove prije utakmice sa najtežim protivnikom u grupi... kad nema mjesta za eksperimentisanje.

Ko je tu bio u pravu?
Crvena Tifoza

#18632 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Crvena Tifoza »

ultima_palabra wrote:
todd_smith wrote:
1. Forumaši (ne samo oni, novinari, razni stručnjaci) godinu dana trube da se zove igrač... po mogućnosti za prijateljske utakmice, kako bi se uhodao sa ostatkom ekipe.

2. Selektor ga ignoriše dugo vremena, a onda ga pozove prije utakmice sa najtežim protivnikom u grupi... kad nema mjesta za eksperimentisanje.

Ko je tu bio u pravu?
:D

:run:
miki.ba

#18633 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Dead Man Walking

#18634 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Dobar spisak, plusic za selektora. :D Ne znam ni ja sta sad sa Zukanovicem, dal ga odmah u vatru ili ipak krenuti opreznije s Vranjesom, mada ne znam ni koliko je to opreznije jer i Vranjes ima jednu utakmicu u paru sa Spahom, nije neko veleiskustvo. Jbga Safete, svima bi nam bilo lakse da si Zukana ranije zovno, mada i ovako ne znam kako ces Koraljku pogledat u oci. :D I normala da ce Pjanic igrati ako bude spreman, ovo selektor malo truni za novinare u svom stilu.
Tkd

#18635 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tkd »

Da vidimo toga Zukanovića :D
amoninan

#18636 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Moguće da ubaci u vatru Zuku, Vranješ evo i drugu tekmu gledao s klupe. Naravno ako Zuka pokaže na treninzima kvalitet više, a odigraće garant i trening tekmu naši.

Drago mi je pravo za Zuku, znam koliko se momak trudio i koliko se odricao da bi bio tu gdje jeste. Bez ičije pomoći, lobiranja, samo svojim trudom i odricanjem. Volio bi da nastupi i opravda povjerenje.
todd_smith

#18637 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

ultima_palabra wrote:
todd_smith wrote:

Ko je tu bio u pravu?
pa koliko ga dizete u nebesa sa pricom da je najbolji za svoju poziciju, i da boljeg nemamo Grcka ce njemu biti macji kasalj, tako da nema nikakve veze to kad ga selektor zove
bingov buraz

#18638 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

Mene interesuje ko strucnom stabu konvertuje DVD (ili koji vec format) na VHS :mrgreen:

`ta ce Grci :dance:
p206

#18639 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

amoninan wrote:Moguće da ubaci u vatru Zuku, Vranješ evo i drugu tekmu gledao s klupe. Naravno ako Zuka pokaže na treninzima kvalitet više, a odigraće garant i trening tekmu naši.

Drago mi je pravo za Zuku, znam koliko se momak trudio i koliko se odricao da bi bio tu gdje jeste. Bez ičije pomoći, lobiranja, samo svojim trudom i odricanjem. Volio bi da nastupi i opravda povjerenje.
ja nemam takve informacije, i njega je neko gurao u mlađim kategorijama, kako to ide kod nas... ali mi je drago da će nastupiti za rep. neko koga sam "naguzio" igrajući picigena :mrgreen:

edit. dobar je momak barem dok sam ga ja bio poznavao, ali mislim da je bilo puno puno boljih koji nažalost iz raznih razloga nisu uspjeli,
tu ne mislim na mene jer nikad nisam trenirao fudbal..
Last edited by p206 on 01/10/2012 19:30, edited 1 time in total.
miki.ba

#18640 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

p206 wrote: ja nemam takve informacije, i njega je neko gurao u mlađim kategorijama, kako to ide kod nas... ali mi je drago da će nastupiti za rep. neko koga sam "naguzio" igrajući picigena :mrgreen:
Jesil bar pogodio? :D
amoninan

#18641 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

Aha, to ej razlog što ti ne igraš, nisi im'o leđa. Jesi i Džeki kroz noge probacivo? :D

Nije on nastupao za mlađe kategorije repke. Al da je bilo tada svega u Želji, jeste. M. bio kapiten te generacije, a ruku na srce boljih igrača je bilo na klupi al jbg :D
Last edited by amoninan on 01/10/2012 19:32, edited 1 time in total.
shalla

#18642 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Kao sto znate prvi ja sam zagovarao zukanovica mjesecima i svaka cast selektoru na pozivu al se ja ne bih kockao sa njim u prvih 11, stoperski par je mozda najosjetljivija linija za uigrati, taman da je Terry umjesto zukanovica. Steta sto ga nije probao protiv velsa al jbg, bolje ikad nego nikad. Protiv grka istrcati sa spahom i vranjesom pa zuku ubaciti protiv litvanije u 11...
Ukratko, svaka cast selektoru za 2 poteza, poziv zuki i najava stevanovica u 11...

Sent from my iPhone using Tapatalk
p206

#18643 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

miki.ba wrote:
p206 wrote: ja nemam takve informacije, i njega je neko gurao u mlađim kategorijama, kako to ide kod nas... ali mi je drago da će nastupiti za rep. neko koga sam "naguzio" igrajući picigena :mrgreen:
Jesil bar pogodio? :D
jesam :P :mrgreen:
Edin H.

#18644 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

bingov buraz wrote:Mene interesuje ko strucnom stabu konvertuje DVD (ili koji vec format) na VHS :mrgreen:

`ta ce Grci :dance:
Image

Tehnologija haveru napreduje :oops:

DVD Red is the best solution to remove Macrovision Protection and copy any protected Video Cassette (VHS) or DVD to VHS with Video Recorder

Completely Remove Macrovision Protection
Copy any Protected VHS and DVD to VHS
Connect DVD to VCR

Mudro zboris u vezi grcke reprezentacije :oops:
BHF_Manijak

#18645 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma ne budalite, gdje ce ga ba stavljat odmah u vatru protiv Grka a jos momak nijedne zajednicke tekme nema u nogama sa ostalim momcima. To bi bilo ravno samoubistvu. Uigranost je vrlo vazna, a Zukanovic je nema. Eventualno da ga malo protiv Litvanaca ubaci, protiv Grka sanse su 1% da ce zaigrati.
p206

#18646 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

amoninan wrote:Aha, to ej razlog što ti ne igraš, nisi im'o leđa. Jesi i Džeki kroz noge probacivo? :D

Nije on nastupao za mlađe kategorije repke. Al da je bilo tada svega u Želji, jeste. M. bio kapiten te generacije, a ruku na srce boljih igrača je bilo na klupi al jbg :D
ma jok, nikad nisam trenirao... više ono poslije škole sa rajom...
igrao sam i sa Džekom na školskom turniru, moj 7. protiv njegovog 8. razreda i dobili ih 3-2 :mrgreen:
igrali smo vjerovatno i poslije škole ali niko nije znao da je to neki Džeko, igrač ovo-ono... mislim nije bio ništa bolji od ostalih da se priča o njemu među rajom. Rovčanin je bio puno veći potencijal, pa i Priganica ali propadoše nažalost.
amoninan

#18647 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by amoninan »

p206 wrote:
amoninan wrote:Aha, to ej razlog što ti ne igraš, nisi im'o leđa. Jesi i Džeki kroz noge probacivo? :D

igrao sam i sa Džekom na školskom turniru, moj 7. protiv njegovog 8. razreda i dobili ih 3-2 :mrgreen:
igrali smo vjerovatno i poslije škole ali niko nije znao da je to neki Džeko, igrač ovo-ono... mislim nije bio ništa bolji od ostalih da se priča o njemu među rajom. Rovčanin je bio puno veći potencijal, pa i Priganica ali propadoše nažalost.
A Merdan? Kakav je to komad budale bio, a znao je i lopte. OlimpiCu zabi 7 mensečini u trku :lol: Sjeba ga koljeno, i onda okusi život mimo treninga :D i kraj.

Jel živ Priganica, bio je malo zaluto kako sam čuo? Njega nisam znao najbolje, 2-3 puta sjedili kratko.
p206

#18648 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by p206 »

amoninan wrote:
p206 wrote:

A Merdan? Kakav je to komad budale bio, a znao je i lopte. OlimpiCu zabi 7 mensečini u trku :lol: Sjeba ga koljeno, i onda okusi život mimo treninga :D i kraj.

Jel živ Priganica, bio je malo zaluto kako sam čuo? Njega nisam znao najbolje, 2-3 sjedili kratko.
Živ je, živi ovdje blizu mene... bio je dobro zaluto, ali bolje je sad, mada mislim da se nije još izvukao.
Dead Man Walking

#18649 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

BHF_Manijak wrote:To bi bilo ravno samoubistvu. Uigranost je vrlo vazna, a Zukanovic je nema.
A ko je uigran sa Spahom?
Edin H.

#18650 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Dead Man Walking wrote:
BHF_Manijak wrote:To bi bilo ravno samoubistvu. Uigranost je vrlo vazna, a Zukanovic je nema.
A ko je uigran sa Spahom?

Papac :oops: :D
Locked