Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ganjeta

#18526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

leet wrote:
tcz wrote: zasto? u vezi stopera?
Generalno "lupa" kada daje izjave. Volim Papeta ali ovo je jednostavno tako..

Da ne pričam koliko je poglup dio o HNL-u :roll:
Gotovo jedina zamjerka ide Sušiću zbog njegovog lupanja u medijima. PR pod hitno mu je potreban. Ali ne možeš to objasniti kloniranim trolovima :-) .
shake69

#18527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shake69 »

ganjeta wrote:
leet wrote:
tcz wrote: zasto? u vezi stopera?
Generalno "lupa" kada daje izjave. Volim Papeta ali ovo je jednostavno tako..

Da ne pričam koliko je poglup dio o HNL-u :roll:
Gotovo jedina zamjerka ide Sušiću zbog njegovog lupanja u medijima. PR pod hitno mu je potreban. Ali ne možeš to objasniti kloniranim trolovima :-) .
Nuto, Pape poziva Zukanovica, 'radi' na Kolasincu, ma neka mi sada kazu neki da ne cita ovaj forum! Sve nam je haman zelje ispunio. :-D
hary

#18528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hary »

Joooj sto mi Zukanovic pade u ocima. Vjerovatno je podlegao, pa podmaz'o Seada, jer "tako to ide" (bilo u Dnevnom rikalu, majke mi) :lol:
Infaze Studio

#18529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Tkd wrote:Sve mi je jasno oko Cocalića, Zukanovića, prežvakana tema.

No hajdemo nekom logikom. Imamo dva veoma jaka napadača Džeku i Vedu (hvala Bogu). Igramo, odnosno igrali smo sa dva špica u prva dva kola kvalifikacija. Šta ako se ne daj Bože neko povrijedi ili ako im ne bude išlo na tekmi ? Ko će umjesti njih ući u napad kada nemamo špica kao što je bio Muslimović ili Zec. Pod hitno zovnuti jednog napadača Muslimović, Zec, Mahmutović ili nekoga iz mlade repke.

Smanjite ribu malo. Ko je to osim Avdije pozvan u repku ? A vamo poznati dvojac iz prejake Premijer lige BiH :lol: Nemojte opet počinjati uzaludnu raspravu. Pozvan je umjesto Maletića, skoro isti tip igrača, oba brza, eksploziva i to je to. Ne bi igrao nikako protiv Latvija ili 15-tak minuta da se nije povrijedio Lulić.
U ovom intervjuu o kojem raspravljaju neki, Pape rece da ga je razmisljao staviti u prvu postavu i da je ovaj znao da ce uci u igru na toj utakmici. Zvuci po Papetu da bi sigurno usao, a narocito sa onako pozitivnim rezultatom i igrom, barem nakon 3-1. Momak je sasvim solidno odigrao u prva dva nastupa. KAd stekne vise iskustva u ovom timu, bice dobar sigurno. I ne znam zasto je nekima smijesno sto Pape kaze da je najspremniji...OK ne kazem da je najspremniji (ali ne kazem ni da nije), ali sigurno se ne treba ismijavati takvoj izjavi jer momak sasvim komotno shparta uz liniju za sve ono vremena dok je bio u igri protiv Latvije i 90 minuta protiv Lihta.
Edin H.

#18530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Ma dobro Pape ima neke svoje kontove, pokusava da zadovolji ko zna koga i cije interese - cuj Dinamo se bori za drugo mjesto, nisu ljudi boda uzeli prosle godine. :D

Meni su vise zasmetali komentari o cuganju pred utakmice. Premda to zvuci simpaticno da je Pape cugao sa Kemom i Davorinom pred utakmicu koju su pobijedili, salje losu poruku igracima. Mi ionako imamo problem da pojedini igraci dolaze na (osobito domace) utakmice reprezentacije kao na holiday i to bi nas moglo kostati.
Infaze Studio

#18531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Edin H. wrote:Ma dobro Pape ima neke svoje kontove, pokusava da zadovolji ko zna koga i cije interese - cuj Dinamo se bori za drugo mjesto, nisu ljudi boda uzeli prosle godine. :D

Meni su vise zasmetali komentari o cuganju pred utakmice. Premda to zvuci simpaticno da je Pape cugao sa Kemom i Davorinom pred utakmicu koju su pobijedili, salje losu poruku igracima. Mi ionako imamo problem da pojedini igraci dolaze na (osobito domace) utakmice reprezentacije kao na holiday i to bi nas moglo kostati.
I to ima svoje :-?
Lakat Jebić

#18532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

gdje ima taj intervju da se procita?
mikogoago

#18533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo intervjua,a izasao u Avazu:

Selektor Safet Sušić za "Dnevni avaz"
Uskoro poziv Zukanoviću, kreće akcija "Kolašinac"
Sušić: Ne mogu zvati igrača koji ima njemački pasoš
FOTO: arhiva
Uskoro poziv Zukanoviću, kreće akcija "Kolašinac"

Stoper Kortrijka Ervin Zukanović vrlo brzo će dobiti poziv selektora Safeta Sušića, a uskoro ćemo imati i odgovor na pitanje je li nada u nastup Šalkeovog talenta, 19-godišnjeg Seada Kolašinca za reprezentaciju Bosne i Hercegovine utemeljena.

Ovo nam je jučer potvrdio sam Sušić, uz napomenu da je njegova aktuelna zadnja linija s nesalomivim Emirom Spahićem i mladim, ali i potentnim stoperima Tonijem Šunjićem i Ognjenom Vranješom za sada vrlo funkcionalna, te će biti zadužena za defanzivne zadatke i u narednom kvalifikacionom dvomeču za Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Grčke i Litvanije (12. i 16. oktobar).

Svakome šansa

Teška povreda Borisa Pandže pred duele s Lihtenštajnom i Latvijom primorala je Papeta da se osloni na Šunjića i Vranješa. Oni su svoje zadatke odradili korektno, ali je činjenica da protivnici nisu mogli biti pravo mjerilo njihovog kvaliteta.

Ipak, Sušić je vrlo zadovoljan i smatra da Šunjić i Vranješ mogu iznijeti teret i protiv Grčke, odnosno Litvanije. U isto vrijeme je svjestan da je njegov posao pod zastavu BiH dovesti ono najbolje što imamo, pa je u razgovoru za "Dnevni avaz" otkrio da je pokrenuo dvije nove akcije koje se tiču u posljednje vrijeme mnogo spominjanih Zukanovića i Kolašinca.

- Kada je riječ o Zukanoviću, nedavno smo razgovarali telefonom. Ako je bilo nekih nesuglasica među nama, one su sada riješene. Znam da momak igra dobro i vrlo brzo će dobiti poziv. Da li ga zvati sada ili kada bude sljedeća prijateljska utakmica, to još ne znam, ali će dobiti šansu, kao što je treba dobiti svako ko igra dobro - kaže Sušić.
Spor proces

Sušića, pak, živcira kada ga stalno pitaju zašto ne zove Kolašinca. Prekomanda juniorskog reprezentativca Njemačke našeg porijekla u seniorski tim Šalkea sama je po sebi nametnula Seada za potencijalnog člana bh. selekcije. Hvale ga doslovno svi.

- Daj Bože da se takvih igrača pojavi što više, ali ne mogu ja sada tek tako izdiktirati njegovo ime na spisku, jer taj momak ima njemački pasoš. Rekao sam administraciji Saveza da dođe do njega i, ako on bude voljan promijeniti državljanstvo, pokrene postupak.

Međutim, treba imati u vidu da taj proces ne ide tako glatko i brzo. S Mensurom Mujdžom trajalo je pola godine. Trebat će vremena i dobre volje, ali prije svega njegove. Jer, uvijek sam na meti ja, s pitanjem zašto ga ne zovem, a malo ko shvata da i ti igrači moraju sa svoje strane uložiti truda da se ti papiri dovedu u red. U reprezentaciju ne mogu zvati Nijemca, već Bosanca - rekao nam je Sušić.

Kako dobrom igraču dovesti konkurenta

Kada se u dvije utakmice ostvare dvije pobjede uz gol-razliku od 12:2, onda zaista treba biti đon-obraz pa nekoga istjerati iz tima, tako da će selektor pozive za Grčku i Litvaniju poslati na gotovo iste adrese. Na pitanje vjeruje li da naša postojeća defanzivna linija može dobro čuvati gol u Grčkoj, selektor je odgovorio:

- Ma nema tu šta škripati - Spahić, Šunjić i Vranješ. A u proljeće će nam se vratiti i Pandža. Ne znam treba li nam više, jer mislim da su to igrači na koje se možemo osloniti - kaže Pape i dodaje:

- Javnost na to gleda na svoj način, ali selektor mora gledati i drugu stranu, kako jednom igraču koji igra dobro dovesti konkurenta.

Neću ih zvati deset

Selektora smo pitali i za Edina Cocalića, člana Makabija iz Haife.

- Već imam dovoljno stopera. Uz Spahića, trebaju mi još dva, a s Pandžom ih imam tri. Neću ih zvati deset pa ih slati na tribine - rekao je Sušić.

Da mogu, u Grčku bih išao na dan utakmice

Kao i prošli, i naredni dvomeč reprezentacije počinje gostujućom utakmicom, sada protiv Grčke. Međutim, dok je Sušić prošli put kompletne pripreme s igračima obavio nedaleko od Lihtenštajna, ovoga puta to neće biti slučaj.

- Sada ćemo biti u Sarajevu. Ne mogu igrače tako rano voditi u pakao Grčke. Ići ćemo dan pred utakmicu, ali da ikako mogu, otišao bih na dan kada je zakazan meč - rekao nam je Sušić.
veljaca

#18534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

mikogoago wrote: kaže Pape i dodaje:

- Javnost na to gleda na svoj način, ali selektor mora gledati i drugu stranu, kako jednom igraču koji igra dobro dovesti konkurenta.
:(

Nekad je bolje nista ni ne izjavljivati ......
ultima_palabra

#18535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

- Javnost na to gleda na svoj način, ali selektor mora gledati i drugu stranu, kako jednom igraču koji igra dobro dovesti konkurenta

Pa fino brate... taj konkurent sjedne sa Sea... pardon Safetom, i riješe nesporazume... "ako ih je i bilo" :oops:
Bosanski_kralj

#18536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ne zna Sušić da Cocalić može igrati i na poziciji defanzivnog veznog.
Eborg

#18537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

Ovaj Sušić je meni fakat enigma.

Napravi jednu dobru stvar (proširi fond igrača Zukanovićem) a onda napravi 5 loših (kaže kako se opijao kao igrač, ne dozvoljava konkurenciju u ekipi, potcjenjuje domaću ligu, jedan Kolašinac sa jednom utakmicom u Bundesligi je interesantan a neki drugi nisu nisu i zbog Pandže kojeg nema pola godine ili koliko već neće da proba druge igrače).

Nejasan lik totalno.

I što je najgore, ako taj nesretni Zukanović i zaigra imat će zacementirano mjesto na spisku a to niko nije ni tražio već samo da ga se proba pa ako valja-super, ako ne valja-doviđenja.
SmokingMan

#18538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SmokingMan »

Bosanski_kralj wrote:Ne zna Sušić da Cocalić može igrati i na poziciji defanzivnog veznog.
Momak je poprilično dobar,i meni je čudo gdje je Coca u svemu ovome...
Infaze Studio

#18539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Lakat Jebić wrote:gdje ima taj intervju da se procita?
Taj prvi gdje se spominje kafana, imas na reprezentacija.ba
MightyMatch

#18540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

ultima_palabra wrote:
- Javnost na to gleda na svoj način, ali selektor mora gledati i drugu stranu, kako jednom igraču koji igra dobro dovesti konkurenta

Pa fino brate... taj konkurent sjedne sa Sea... pardon Safetom, i riješe nesporazume... "ako ih je i bilo" :oops:

Ali isto tako Ama......pardon Safet mora reci hoce li nam recimo Dzeko sjediti na klupi i sutiti ili ce u Southhampton preci i igrati :-)
ultima_palabra

#18541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

MightyMatch wrote:
ultima_palabra wrote:

Ali isto tako Ama......pardon Safet mora reci hoce li nam recimo Dzeko sjediti na klupi i sutiti ili ce u Southhampton preci i igrati :-)

Moj @Corola, nije ti lako... onoliko se ubio pljujući momka, njegov klub, ligu, a onda ga Safet samo tako pozove :x Zar smo se za to borili :mrgreen:
MightyMatch

#18542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Ma moj ti@Palabricu, momak ce to rijesiti sa pokusajem Rivalda pardon S. Vranjesa ili tako tim potezima.Vec ga je neki dan ''uspjesno''izveo :lol:
EDIT: Amar, Zujo ... Ili pisi o Safetu i njegovim djelima ili nemoj nikako. Bezveze ces ti pisati a ja brisati!
Last edited by MightyMatch on 25/09/2012 19:22, edited 1 time in total.
Rene Higuita

#18543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Rene Higuita »

Bosanski_kralj wrote:Ne zna Sušić da Cocalić može igrati i na poziciji defanzivnog veznog.
Cocalic moze pokrit sva mjesta u odbrani i poziciju def. veznog, tip igraca koji treba ovoj repki. Probat covjeka, nista drugo. Ako se pokaze nek upadne u repku.
jeza u ledja

#18544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ne mogu dva celavca u timu sta vam je.
Eborg

#18545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

jeza u ledja wrote:Ne mogu dva celavca u timu sta vam je.
Pa zato Rahimić i Ibričić polahko gube mjesta u timu. :mrgreen:
Edin H.

#18546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Ima logike, kod Papeta kosa kao u mladica :D
Charuga
Globalni moderator

#18547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Charuga »

MightyMatch wrote:
ultima_palabra wrote:Pa fino brate... taj konkurent sjedne sa Sea... pardon Safetom, i riješe nesporazume... "ako ih je i bilo" :oops:
Sead ni Amar nisu tema pa ih preskocite u sljedecim postovima ...
luckylaka

#18548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Bosanski_kralj wrote:Sušić za Hrvatske medije govoreći o snazi HNL i PL BiH: „Nije toliko ispred koliko se misli, ali ispred jest. Hajduk bi se kod nas prošetao, Dinamo da i ne govorim. Slaven Belupo bi u BiH bio prvak.“

S ovim je objasnio sve u vezi pozivanja Vršajevića.
Jel to PAPE nesto slagao
cyprus

#18549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Nismo Slovaci :mrgreen:
Bosanski_kralj

#18550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

luckylaka wrote:
Bosanski_kralj wrote:Sušić za Hrvatske medije govoreći o snazi HNL i PL BiH: „Nije toliko ispred koliko se misli, ali ispred jest. Hajduk bi se kod nas prošetao, Dinamo da i ne govorim. Slaven Belupo bi u BiH bio prvak.“

S ovim je objasnio sve u vezi pozivanja Vršajevića.
Jel to PAPE nesto slagao
Jesam li ja rekao da je slagao. :oops:
Locked