p
Index topvijest Safet Sušić: Garantujem, izvest ću najbolji tim i odgovarati sto posto za njih
Safet Sušić: Garantujem, izvest ću najbolji tim i odgovarati sto posto za njih
Share 181
Autor Reprezentacija.ba
Ponedjeljak, 22 August 2011 11:04
Iako, sve do nekoliko dana pred meč sa Bjelorusima, selektor Sušić ne želi govoriti o sastavu i formaciji u kojoj će naša reprezentacija nastupiti protiv ove bivše zemlje sovjetskog saveza, selektor ne krije kako će u odnosu na mečeve protiv Albanije i Grčke biti promjena u ekipi.
"Kao prvo Rahimić se vraća u tim sigurno, a sam povratak Saše Papca u ekipu znači promjene u zadnjoj liniji.", govori Safet Sušić i dodaje: "Misimović i Ibričić su također blizu prve postave, ali nikome mjesto nije zagarantovano. Želim da igraju oni koji u svojim klubovima igraju dobro, jer će protiv Bjelorusije izaći ekipa za koju ja garantujem sto posto da je najbolja u tom trenutku i za čije ću rezultate ja odgovarati u potpunosti. No, ponavljam, ne želim ništa unaprijed najavljivati jer je posljednja utakmica protiv Grčke pokazala da povrede mogu u potpunosti promijeniti raspoloživi sastav."
"Gledao sam posljednja tri susreta Bjelorusa i u onim kvalifikacionim utakmicama protiv Francuske i Luksemburga me nisu pretjerano oduševili, ali su protiv Bugarske u prijateljskoj utakmici bili na nivou. Ako gledate na papiru, naši reprezentativci igraju u puno jačim klubovima i ligama i realno su kvalitetniji, ali Bjelorusija je jedna jako kvalitetna reprezentacija, koja iako nema nekih posebnih individualaca igra jako disciplinovano, posebno u odbrani. Ipak, oni nisu ekipa koja se samo brani i često igraju sa dva napadača, ali njihovi visoki i jaki igrači u zadnjoj liniji i izuzetna disciplina u igri čine ih izuzetno neugodnim protivnikom." konstatuje Safet Sušić.
"Nama četiri boda ne garantuju ništa, te ćemo ukoliko želimo biti među prve dvije ekipe u grupi morati razmišljati o pobjedama, ali i o pobjedi protiv Luksemburga. Ipak, sama činjenica da je Bjelorusija kandidat za drugo mjesto u našoj grupi dovoljno govori o koliko se ozbiljnom i respektabilnom protivniku radi." zaključuje Sušić.
I jos jednom PAPE sad ili nikad