Modric nema hljeba da trci i da igra presing. Ne promijeni li to, nece se dobro provest. U Realu se igra momacki i ludjacki.ultima_palabra wrote: Kad ganjaš rezultat treba ti jedan terijer na sredini koji će oduzimati lopte i brzo ih davati ofanzivcima. Essien je mogao i bolje odigrati, ali definitivno je pogođena izmjena. Modrić nekako u kontra ritmu, spor u predaji lopte što mu inače nije osobina.
Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#9276 Re: Real Madrid C.F.
-
missko
#9277 Re: Real Madrid C.F.
Real je odigrao solidno nije nesto extra ali nije ni lose, nego sam ja nekog misljenja da Ronalda treba nekada malo odmoriti, frajer ne lici na sebe ove dvije tekme protiv BvB. Probat malo sa napadacima koje veceras realno receno nisu ni imali. Ekipi fali meni najdrazi igrac Marcelo.ultima_palabra wrote:Kad ganjaš rezultat treba ti jedan terijer na sredini koji će oduzimati lopte i brzo ih davati ofanzivcima. Essien je mogao i bolje odigrati, ali definitivno je pogođena izmjena. Modrić nekako u kontra ritmu, spor u predaji lopte što mu inače nije osobina.LSD wrote:Zaslužio je Real ovaj remi definitivno, zadnjih pola sata su navaljivali konstantno i na kraju majstorija Ozila iz slobodnjaka....Esien je donio svježinu i snagu na sredini svojim ulaskom, to treba istaci....jaka je to mrcina i odlicna akvizicija Reala bez obzira što je posudba u pitanju.
Uglavnom, dvije najbolje ekipe iz ove grupe idu dalje....City nece ni u Europa ligu jer je Ajax više pokazao.
- ultima_palabra
#9278 Re: Real Madrid C.F.
Pa dobro, teško da bi bio uspješan u luđačkoj EPL da nema kuvetafixer wrote:Modric nema hljeba da trci i da igra presing. Ne promijeni li to, nece se dobro provest. U Realu se igra momacki i ludjacki.ultima_palabra wrote: Kad ganjaš rezultat treba ti jedan terijer na sredini koji će oduzimati lopte i brzo ih davati ofanzivcima. Essien je mogao i bolje odigrati, ali definitivno je pogođena izmjena. Modrić nekako u kontra ritmu, spor u predaji lopte što mu inače nije osobina.
- BHF_Manijak
#9279 Re: Real Madrid C.F.
Ko bi reko da ce ovoj ekipi Reala nedostajati jedan Sami Khedira na sredini.
I kad mi kazu moze ga Modric nadomjestiti, aha kako da ne, ofanzivno da, no defanzivno moze se sageti velikom Samiju! 
-
fixer
#9280 Re: Real Madrid C.F.
Ma on jos nije shvatio sta Murinho od njega ocekuje. Ne samo od njega, nego od citave ekipe. Mora se konstantno pritiskat napad, a on to ne moze po meni trkacki. Real puno golova daje iz oduzetih lopti na protivnickoj sredini, a s njim je to prakticki nemoguce.ultima_palabra wrote: Pa dobro, teško da bi bio uspješan u luđačkoj EPL da nema kuvetaMislim da je problem u propuštenim ljetnim pripremama.
-
LSD
#9281 Re: Real Madrid C.F.
Modrić je vrlo dobar igrac, samo ne za one pozicije da igra u paru sa Alonsom na pozicijama DM-a....nema on snagu za to kao Khedira ili Esien, nije jak duel igrac a Real zasniva svoju igru upravo na tome - jak presing na sredini sa brzim kontrama i polukontrama...Luka je, po meni, zamjena za Ozila, da ima malo slobode u igri...to su te pozicije...dolazak Modrića je signal da ce se Kaka uskoro prodati
šteta, cijenim tog igraca ali polako i on tone na klupi....i onaj Di Maria je opak i mnogo zahvalan igrac, bez obzira što je dosta prgav i namazan... perfektan za ovog Mourinhovog stila.
- ultima_palabra
#9282 Re: Real Madrid C.F.
Sami je igrač za kojeg skontaš koliko je bitan tek kad ga nema
Iskreno, ovo sve što su odigrali ove sezone je meni negdje na 30-40%... možda onaj revanš superkupa da je izuzetak.
Iskreno, ovo sve što su odigrali ove sezone je meni negdje na 30-40%... možda onaj revanš superkupa da je izuzetak.
-
kory_galaktikos
#9283 Re: Real Madrid C.F.
uh kakav gol ozila bravo majstore 
ja nzm sta je ovo sa napadacima,ko da je neko bacio sihire na njih ove godine,nije da nmg dat gola nego nmg pric golu kao da nikad nisu igrali zajedno..al bit ce to bolje vremenom valjda..
a fali khedira sjetite se koliko je falio makelele kad je otiso evo tek su mu haman sad nasli zamjenu
nevjerovatno koliko fali lijevi bek pogotovo marcelo
ja nzm sta je ovo sa napadacima,ko da je neko bacio sihire na njih ove godine,nije da nmg dat gola nego nmg pric golu kao da nikad nisu igrali zajedno..al bit ce to bolje vremenom valjda..
a fali khedira sjetite se koliko je falio makelele kad je otiso evo tek su mu haman sad nasli zamjenu
nevjerovatno koliko fali lijevi bek pogotovo marcelo
Last edited by kory_galaktikos on 06/11/2012 23:51, edited 1 time in total.
-
LSD
#9284 Re: Real Madrid C.F.
Realno, i Modriću je preyebeno se nametnuti u ovakvoj konkurenciju igraca sredine terena (još kad se Khedira vratiBHF_Manijak wrote:Ko bi reko da ce ovoj ekipi Reala nedostajati jedan Sami Khedira na sredini.I kad mi kazu moze ga Modric nadomjestiti, aha kako da ne, ofanzivno da, no defanzivno moze se sageti velikom Samiju!
-
kory_galaktikos
#9285 Re: Real Madrid C.F.
ako nista drugo tako ce barem odmorit xabia il khediru dovoljnoLSD wrote:Realno, i Modriću je preyebeno se nametnuti u ovakvoj konkurenciju igraca sredine terena (i još kad se Khedira vratiBHF_Manijak wrote:Ko bi reko da ce ovoj ekipi Reala nedostajati jedan Sami Khedira na sredini.I kad mi kazu moze ga Modric nadomjestiti, aha kako da ne, ofanzivno da, no defanzivno moze se sageti velikom Samiju!
) i ovakvom Mourinhovom sistemu gdje se zahtjeva konstantno trcanje i pritisak....za "manjih" utakmica sa slabijim protivncima gdje je slabiji tempo igre i manje fizike na terenu - ce itekako valjati svojim kvalitetom.
- BHF_Manijak
#9286 Re: Real Madrid C.F.
Ne mislim ja da je Modric los igrac, ali defanzivno recimo nema sanse sa Khedirom da moze. Ali i kad je tek stigao ja sam govorio da on nije doveden da igra umjesto Khedire, vec jos prema naprijed. 
-
LSD
#9287 Re: Real Madrid C.F.
Naravno da ne može sa Khedirom u defanzivi, koji je daleko bolji u tim poslovima (opcenito je Khedira mnogo podcijenjen igrac)....sad se postavlja pitanje , dali Modrić ovakav kakav jest sa svojim fizikalijama zaista vrijedi za Real tih placenih 30 miliona....uostalom za Real ,tj. Pereza pare nisu nikad bile problem, pa je možda to pitanje i nepotrebno...poeneta je: možda Luka na kraju ispadne slucaj "Sahin br.2", turčin je mlađi (plus placen dosta jeftinije) i doveden kao igrac koji se trebao potpuno afirmisati u Realu...negdje je zakazalo i turcin je završio u Liverpoolu....moguce je da i sa Lukom se slicno desi naredne godine....sa 27 godina, pitanje je koliko on može igracki napredovati, a Jozo ne trpi prosjecne trkace...vidjecemo kako ce se razvijati situacija oko Luke.
-
Ime postoji
#9288 Re: Real Madrid C.F.
Khedira igracina,obavlja lavovski posao(u nekim grupama mu tepaju Bijeli Lav
),posao koji ne mogu svi primjetiti.taktika je Khedira i 10 ostalih
.sve u svemu utakmica za zaborav.
- Morales
#9289 Re: Real Madrid C.F.
Modric definitivno zalutao u Madrid i nema kvalitetu za Real...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9290 Re: Real Madrid C.F.
Dao je onaj gol, ali bih mu ja zabranio prelazak na polovicu protivnika samo zbog onih centarsutevaultima_palabra wrote:Meni je Ronaldo bio kriminalan na svakoj poziciji večeras.fixer wrote:Zanimljivo je bilo vidjeti koliko je Ronaldo kreativan igrac kad ga se postavi na CF. Vise je on pasova dao za jedno poluvrijeme nego Ozil za oba. S ovim je pokazao da Messi ima vise asistencija od njega samo zbog pozicije na kojoj igra.
Pepeove duge lopte su mi dušu uzele
Nego, gdje su oni tvrdili da Modric moze igrati defanzivnog veznog? Moze, ali da na terenu budu Xabi i Khedira
-
miki.ba
#9291 Re: Real Madrid C.F.
Može Modric igrati def. veznog al sa Kedirmo, vecinom kad su u pitanju dva zadnja vezna jedan je kreativac, a drugi destruktivac. Jeste da su bolja kombinacija Xabi i Kedira.
-
fixer
#9292 Re: Real Madrid C.F.
Po jucerasnjoj partiji velik je broj onih koji su zalutali u Real. Samo kad bi se tako odlucivalo...Morales wrote:Modric definitivno zalutao u Madrid i nema kvalitetu za Real...
- Morales
#9293 Re: Real Madrid C.F.
Ma ne samo zbog partije od juce...jebi ga svakom se desi los dan...al za mene je Modric prespor i nekreativan za tako velik klub kao sto je Real.fixer wrote:Po jucerasnjoj partiji velik je broj onih koji su zalutali u Real. Samo kad bi se tako odlucivalo...Morales wrote:Modric definitivno zalutao u Madrid i nema kvalitetu za Real...
-
missko
#9294 Re: Real Madrid C.F.
Kad smo vec kod Moodrica da i ja jednu izoffiram
Po meni bi se Modric uklopio u Barcu kao da je tamo od malena, frajer lijepo gradi loptu i rijetko kad je gubi, omalen je i vecinom do sada je igrao ziheraske lopte, i mislim da ga je Real i kupio samo da ga ne bi barca uzela kada su pocele netom kruziti slike njega u Barcinom dresu. U Barci nikad u defanzivi ne bi morao sam ganjat tamo uvijek imaju jos dva malena koji pritiscu oko lopte. Zakljucak je da Luka nije kapacitet da sam od sebe bude klasa nego vise ovisi od ekipe, a Barcina igra je vise ekipna od Realove koja je skup vrhunskih pojedinaca koji su svi po meni bolji od Luke. Tako sam isto misljenja da bi Ibra bio extra igrac za Reala dok u Barci nije bio nista posebno.
Po meni bi se Modric uklopio u Barcu kao da je tamo od malena, frajer lijepo gradi loptu i rijetko kad je gubi, omalen je i vecinom do sada je igrao ziheraske lopte, i mislim da ga je Real i kupio samo da ga ne bi barca uzela kada su pocele netom kruziti slike njega u Barcinom dresu. U Barci nikad u defanzivi ne bi morao sam ganjat tamo uvijek imaju jos dva malena koji pritiscu oko lopte. Zakljucak je da Luka nije kapacitet da sam od sebe bude klasa nego vise ovisi od ekipe, a Barcina igra je vise ekipna od Realove koja je skup vrhunskih pojedinaca koji su svi po meni bolji od Luke. Tako sam isto misljenja da bi Ibra bio extra igrac za Reala dok u Barci nije bio nista posebno.
- HardCore
#9295 Re: Real Madrid C.F.
hahaahahahamissko wrote:Kad smo vec kod Moodrica da i ja jednu izoffiram
- Obuca9
#9296 Re: Real Madrid C.F.
A zar je igro Modrić sinoć?

- ultima_palabra
#9297 Re: Real Madrid C.F.
Pa doveden je da bi približio njihovu igru Barci... odnosno da pored igre na kontru, imaju i opciju dugotrajnog napada kroz posjed lopte pošto se sve više ekipa brani protiv njih.missko wrote:Kad smo vec kod Moodrica da i ja jednu izoffiram
Zasad je kvalitetu pokazao samo na mahove, ali realno čitava ekipa nije u formi od početka sezone.
- aveos
#9298 Re: Real Madrid C.F.
Valjda se jos prilagođava i onaj martinez u bayerna igra na istoj poziciji i doveden za 40mil eura jos se ne vidi,al kao sto si i rekao real nije u formi,lose loseultima_palabra wrote:Pa doveden je da bi približio njihovu igru Barci... odnosno da pored igre na kontru, imaju i opciju dugotrajnog napada kroz posjed lopte pošto se sve više ekipa brani protiv njih.missko wrote:Kad smo vec kod Moodrica da i ja jednu izoffiram
Zasad je kvalitetu pokazao samo na mahove, ali realno čitava ekipa nije u formi od početka sezone.
- ultima_palabra
#9299 Re: Real Madrid C.F.
Dobro, Javi je prvo dobro preplaćen, a drugo dobiva vrlo malo priliku da igra.
-
palermo
#9300 Re: Real Madrid C.F.
Valjda je tako, treba mu dati vremena, mada ja stvarno ne vidim Modrića u ekipi protiv timova visoke klase (aka Borusija od sinoć), ne vidim kod njega tu polivalentnost koju Morihno traži od svojih igrača......jedino da Ozila istisne iz ekipe (iako su i oni različiti tipovi igrača)aveos wrote:
Valjda se jos prilagođava i onaj martinez u bayerna igra na istoj poziciji i doveden za 40mil eura jos se ne vidi,al kao sto si i rekao real nije u formi,lose lose