Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kasiljas je golman koji jos nije naucio postaviti zivi zid njemu je i Elvir Baljic zabijao sa 40m doduse tad je bio mlad, neiskusan ali kao sto rekoh nije naucio a sad ima 30 i kusur godina..
Ronaldo: 49 slobodnih udaraca (najviše izvedenih slobodnih u ligama petice), 4 gola = 8,16% konverzija
Messi: 34 slobodna udarca (od toga 5 stativa/prečki, najviše u ligama petice), 3 gola = 8,82% konverzija
Sad kad smo razbili i taj mit možemo nastaviti u Bajramskom raspoloženju:
Eto i u 'najjacoj' Ronaldovoj kategoriji Messi ipak bolji.
Zabio iskusnom Casillasu nije zar da ste zaboravili i da fixer sa vece udaljenosti nego ovaj Ronaldov gol, ako kazes drugacije lazes, ne da ne moze dobacit nego je filovao Casillasa
O Mesiju na temi o Barci a o Ronaldu ovde. Isto vazi i za onu drugu temu. A ako vam je do poredjenja njih dvojice, mozete na temu o Primeri dok vam se ne zamanta. Nemojte da bezveze moram brisati postove ...
Chelsea prozvakan sa pola snage, da je bilo malo vise srece legla bi i petica
Ronaldo pokazao kako se igraju ovakve utakmice, Ivanovic je pokusavao, cak bio i vrlo solidan, ali ne pomaze...
uh kako su odigrali dobru tekmu,isco ozil modric kako je to paklen vezni red,samo da ih povrede ne uzmu mogu oni svasta napravit,ronaldo eto potvrdio da nije los igrac,ono moze proc moze uc medju 100 na svijetu dao 2 ziheraska gola ono glavom leti ko supermen
e neka su malo stvorili pritisak mou prije sezone,nije on spavo tu noc siguran sam
marcelo kao da cita ovaj forum,pokazo kako je dobar bek,i on moze medju 15 najboljih...
al odbrana je nekako tanka na ovim pripremama da li jos nisu usli u formu (onu pravu nisu sigurno) al ne mogu primat onako smijesne golove
kory_galaktikos wrote:uh kako su odigrali dobru tekmu,isco ozil modric kako je to paklen vezni red,samo da ih povrede ne uzmu mogu oni svasta napravit,ronaldo eto potvrdio da nije los igrac,ono moze proc moze uc medju 100 na svijetu dao 2 ziheraska gola ono glavom leti ko supermen
e neka su malo stvorili pritisak mou prije sezone,nije on spavo tu noc siguran sam
marcelo kao da cita ovaj forum,pokazo kako je dobar bek,i on moze medju 15 najboljih...
al odbrana je nekako tanka na ovim pripremama da li jos nisu usli u formu (onu pravu nisu sigurno) al ne mogu primat onako smijesne golove
Marcelo je po meni uvijek bio odlican bek, kad je spreman medju 3 najbolja je uvijek, ne znam je li do mene ali najdrazi su mi onakvi bekovi kad vidis kako dribla i suta na gol zao ti sto se takav tehnicar mora vracat u odbranu
Al nek su specijalca malo spustili na zemlju, ovaj Real je vec sad ljepsi za gledat bar 10 puta sa Ozilom, Iscom i Modricem nego onaj njegov sa Khedirom, Xabijem i Essienom samo ce nam se fixer nac uvrijedjen pa ne smijemo puno protiv specijalnog
Imao je Marcelo svojih momenata u odbrani kad ga je Navas jednom izvozao ko budalu. U El clasicu je ponovio gresku. Nije najbolji u odbrani ali ovaj novi Real sa posjedom lopte smije sebi to dopustiti. Medjutim, Marcelo ima kvalitet koji ne moze biti nadomjesten bas za Real u sljedecem: odlicno se slaze sa Ronaldom, zna uci u sredinu i odigrati trokut sa Iscom i Modricem (protiv Chelsea nekoliko puta dok bi Arbeloa vracao nazad) a i kazu da ekipu nasmijava i cini opustenom uvijek.
Zbog toga uz svoju tehniku mora igrati i igrati ce.
Ono sto ne zelim gledati jeste onaj smotani Arbeloa. Znaci, u prosloj sezoni to je igrac sa najvise prekrsaja u Real Madridu po statistici lfp. U sad ovoj utakmici su na toj strani bili on i Ozil, dok im je pomagao Khedira koji je ispomagao tu stranu. Cak je i Khedira odigravao duple i otkrivao se dok je Arbeloa 3 puta na otvoren put po svojoj strani stao, sacekao Ozila i onda ovaj jadnik mora neke kombinacije smisljati. I naravno, jedini je dobio zuti karton.
Odbrana jbg trpi Ramosovu nezagrijanost jer je tek dosao sa odmora, Varane povrijedjen bio i tek poceo trenirati sa ostalim dan pred Chelsea. Pepe odlican bio do sada osim onog gola, zna nekad krenuti na dmf glumeci nekog holdera ili sta vec. MOze se to srediti dok odiraju par tekmi.
Benzema mi je najveci problem. Opet ova zadnja tekma, dobio je prvu lptu i sutao sto je Cech odbranio. Zatim je sa Marcelom 2-3 puta odigrao al mu ovaj nije vratio loptu, sutao je desnom a jednom dodao u sredinu nekome. Zatim je sa Iscom odigrao i opet nije dobio loptu. Tek nakon 15 minuta ponovo lopta ali suvise u stranu. On se otkriva, trckara ali nikako da utrci kako treba. Bolje mu je da sjedi u 16 vec ovo kad vec nema lopti. Ne bih bio protiv da Morata dobije priliku na toj poziciji jer se vise ponasao kao "9" od Benzema koji igra laznu "9" neki poluspic.
Casemiro odlican u prvom poluvremenu, treba malo vidjet kakav je u obrambenim zadacima, u kreiranju igre je ispred Khedire sigurno
Nelosa ova viktorija...