kory_galaktikos wrote:on jeste jedan od najboljih koje sam ga gledo,eto kazu jedan od najboljih ikad, i tamam posla da ga mrzim nemam razloga za to-jos ali ove ove godine me niko nicim ne moze ubjedit da je najbolji,nije uradio bas nista bolje od ronalda,od riberija,od inieste od ozila,ama bas nista..kad ga je barselona najvise trebala u najbitnijim utakmicama on je zakazo jel tako?? jeste nemozete reci da nije,kakav je bio u cllasicima ove godine? svaka mu cast prije guzio je eto odbranu madrida,i odbrane sirom evrope al ove god nije,nije nista uradio da se izdvaja od drugih...
onda ona famozna nagrada kojom je opljackan snajder,pa onda jedne se god gledaju golovi a druge titule sve samo da lopta ne ode ronaldu,pa to je tako ocigledno ja nzm kako to vi ne mozete skontat,on jeste masina jest predobar igrac to samo budala moze porec al i ovo sto sam naveo je ja mislim 99% tacno,realno toliko od mene hvala pozz uzivajte,dodjem za 3 stranice kad se ovo smiri
Slazem se sa mnogo toga sto si napisao ali "problem" je sto kada se biraju igraci za nagradu - Messija niko ne posmatra kroz proslu sezonu nego kroz njegovu cjelokupnu karijeru i dojam koji ostavlja u vecini utakmica. To znaci da tada prestaju biti vazni i trofeji kluba i broj postignutih golova i asistencija (i ako mu ne manjka niceg od nabrojanog) ali ukupan dojam koji taj igrac ostavlja na gledaoce, druge igrace, trenere/managere je ono sto ga cini najboljim. Realno, prosla sezona mu je bila ispod (njegovog) nivoa ali i takva je opet medju najboljima mada opet ponavljam ukupan dojam je takav da jednostavno nemogu nikom' drugom dati nagradu dok god je on medju favoritima za osvajanje..