Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#12876 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

BHF_Manijak wrote:I sad takvih milion tacaka sa "mourinho is the first" mozes nabrojati u pozitivnom smislu. Statistika je kurava, mozes je okrenuti u onom smislu u kojem ti odgovara.
Jebote pisu o covjeku k'o da je Braco Hadziosmanovic, a ne jedan od najboljih trenera danasnjice. Ostat ce poznat po tome sto je uspio prekinuti dominaciju jedne od najboljih generacija svih vremena - dosta.
To pise lik ciji je trener,a i klub, ove godine uspio da dozivi najvisi potop u polufinalima LP-a svih vremena. Toliko o objektivnosti.
Zmijuga loma

#12877 Re: Real Madrid C.F.

Post by Zmijuga loma »

@DonPito

Razlika prvoplasiranog u odnosu na drugoplasiranog, ne Barce i Reala.
marshall_bug

#12878 Re: Real Madrid C.F.

Post by marshall_bug »

Mourinho se u Realu previse bazirao na svoju najvecu boljku, na Barcelonu i moze se reci da je eto nakon 3 godine ipak uspio nadigrati Barcelonu u medjusobnim duelima tako sto je usavrsio ekipu ali samo za Barcinu igru, kad Real nema loptu nego ide na kontre. Znaci kontre je usavrsio ali je zato zakazao u svemu ostalom a kao dokaz tome imamo to da nije nista osvojio i da je zavrsio 15 bodova iza Barce u La Ligi. To ni za jednog trenere ne moze biti uspjeh a kamo li za Mourinha. Da je igrao u ligi u kojoj sve ekipe igraju kao Barca sa posjedom lopte vjerovatno bi Real bio prvi. Ali treba igrat fudbal i sa loptom u nogama a to Mourinho u ovoj sezoni nije uspio i zato odlazi kao flop (kako je i zasluzio zbog svoje arogancije).

From Tapatalk4 Beta
fixer

#12879 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Lucas Leiva wrote:
fixer wrote:A Ronaldo je Bog kojeg niko ne treba dirat? Moze se to postici na normalan nacin. Da je dobio kaznu, pa makar simbolicnu, vidjeli bi kako bi se ostali ponasali. To samo sebe gleda. I od Ikera, pa nadalje. Trener je jedini pojedinac u timu ciji ciljevi se poklapaju sa ciljevima navijaca i kluba.
Demonstracija sile je otisla u pogresnom smjeru jer su u upravi ostali nijemi na svaki pokusaj destabilizacije kluba.
Zasto Ronaldu pokazati zube... najvecem profesionalcu u svijetu fudbala. S obzirom kakve rezultate ima, Ronaldo se ponasa i suvise skromno. On trenira vise od ostalih.
Koga boli briga sto mu klub nije na prvom mjestu, kada taj klub od njega ima najvecu mogucu korist.
Ljubav onakva kakvom je ti zamisljas ne postoji... svako gleda samo sebe i svoj interes, to je glavna ljudska osobina.
Kakvu korist? Da je Real uzeo 90 miliona funti i ulozio ih na trzistu kapitala, hipotekarnom trzistu, i pritom ostvarivao prosjecan povrat od 4%, Real bi sad imao 107 miliona funti.
Sta hocu reci - On je investicija. Investicija koja je dovedena da tu osvoji trofeje, a ne da onemogucava osvajanje tih trofeja. U njega nije ulozeno preko 90 miliona da ostvaruje licni interes, nego klupski.
DonVito

#12880 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Zmijuga loma wrote:@DonVito

Razlika prvoplasiranog u odnosu na drugoplasiranog, ne Barce i Reala.
:roll: a sve se ne ide na duel Barsa i Real tj. Murinjo.

Dobro, dobro a sto nisi onda uveo u biljesku razliku u tome da prvoplasirani tim nije pobjedio u dvije tekme drugoplasiranog (prvi put u istoriji) jos ih drugoplasirani tim pobjedi fakticki sa b timom.
fixer

#12881 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Zmijuga loma wrote:Slobodno se pravite pametni, ali gore pobrojane statistike su poražavajuće za trenera njegovog renomea.

'Penicilin za Barcelonu' pet uzastopnih utakmica nije uspio pobijediti KOD KUĆE (a znamo kakav Mou skor inače ima na domaćim utakmicama).

Prekinuo dominaciju osvojivši titulu nakon 3 uzastopne Barcine, svaka čast. Narednu sezonu na polovini puta zaostaje 18 bodova (prvi put u istoriji lige), na kraju 15 bodova (prvi put u istoriji lige). U međusobnim duelima Guardiola ga udarao kako je htio, tek je malo na jadnom Rouri popravio dojam.

Osvojiti jednom Ligu u 3 godine sa najkompletnijim igračkim rosterom na svijetu je malo za trenera njegovog kalibra. Njegov mandat u Realu će ostati upamćen ipak kao underachievement u bogatoj karijeri, bez obzira na tu jednu ligašku sezonu (najbolju u istoriji Reala).

Image

Moj Mourinho trebao si i ti na odmor, a ne ovako da ti se djeca smiju. :oops:
U situaciji kad se prica o nekoj dominaciji Barcelone, taj isti klub je Jose-a uspio da dobije 6 puta, a Real njih 5. :D
Jebena dominacija. :D
ultima_palabra

#12882 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Da se objasnim još malo @fixeru... zašto sam rekao da je manipulator.

Jučer je stavio u igru 4 canteranosa, i to trojicu koji nikad nisu igrali... Omar i Llorente čak igraju za Real Madrid C. Nije stavio ove koji su već imali neku minutažu: Morata, Jese, Jose Rodriguez, Casemiro, jedino je Nacho malo igrao.

Vidjećeš da će u dogledno vrijeme pomenuti kako je u njegovom mandatu debitovalo najviše juniora :-) A većinom se to desilo u zadnjih pola godine kad je Liga bila izgubljena i on znao da odlazi. A Carvajal je izabran u najbolji tim Bundeslige, dok je Mou na mjestu desnog beka promijenio 8 (osam) igrača.

Da ne govorim o tome da je pričao da je Diego bolji od Ikera i da zbog toga Iker ne igra... a jučer Diego povrijeđen, a Iker opet ne igra.
Zmijuga loma

#12883 Re: Real Madrid C.F.

Post by Zmijuga loma »

fixer wrote: U situaciji kad se prica o nekoj dominaciji Barcelone, taj isti klub je Jose-a uspio da dobije 6 puta, a Real njih 5. :D
U situaciji kada se priča o nekom Mourinhu kao 'penicilinu za Barcelonu', ta ista Barcelona ima pozitivan omjer protiv njega. :D Šta li je onda Mancini za United? On ima čini mi se 6 pobjeda i 4 poraza omjer. :oops:

I valjda je nakon ove sezone (LP) jasno da se pod 'dominacija Barcelone' govori o Guardiolinoj Barceloni. A protiv te i takve Barcelone omjer je 5-2 u korist separatista. :D

@DonPito

Ne korespondiram sa forumašima koji ne čitaju šta se piše. Mahanje.
fixer

#12884 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:Da se objasnim još malo @fixeru... zašto sam rekao da je manipulator.

Jučer je stavio u igru 4 canteranosa, i to trojicu koji nikad nisu igrali... Omar i Llorente čak igraju za Real Madrid C. Nije stavio ove koji su već imali neku minutažu: Morata, Jese, Jose Rodriguez, Casemiro, jedino je Nacho malo igrao.

Vidjećeš da će u dogledno vrijeme pomenuti kako je u njegovom mandatu debitovalo najviše juniora :-) A većinom se to desilo u zadnjih pola godine kad je Liga bila izgubljena i on znao da odlazi. A Carvajal je izabran u najbolji tim Bundeslige, dok je Mou na mjestu desnog beka promijenio 8 (osam) igrača.

Da ne govorim o tome da je pričao da je Diego bolji od Ikera i da zbog toga Iker ne igra... a jučer Diego povrijeđen, a Iker opet ne igra.
Iker mu ne igra jer ne bi ni meni igrao. Ja kad igram sokera stavljam Adana. :D Gdje si ti vidio da kapiten neke ekipe dijeli informacije iz svlacionice svojoj curi? Ne bi to cak ni bio problem da mu cura nije novinarka. Ne treba nikome takav kapiten. Od Josea se ocekuje da upravlja 30 ljudi razlicitih interesa, a ovaj kapiten ne moze da upravlja sa svojom curom. Ja ne pamtim u svijetu sporta kapitena da je isao protiv interesa kluba. Bukvalno ne pamtim. Bio mi je jedan od najdrazih igraca. Sad ga ne mogu smislit. :evil:

Jese nikad nije igrao pod Murinhom. To je jedna od zamjerki koje ja imam protiv njega. Medjutim, nisam mu ja trener da bi znao prave razloge. Momak se doima kao sminker. Mozda ga je time vaspitavao.
Definicija manipulatora ti je :roll: . Nakon 3 godine u Realu ti mu pronalazis najvecu karakternu crtu u zadnjoj utakmici. :D
marshall_bug

#12885 Re: Real Madrid C.F.

Post by marshall_bug »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:Da se objasnim još malo @fixeru... zašto sam rekao da je manipulator.

Iker mu ne igra jer ne bi ni meni igrao. Ja kad igram sokera stavljam Adana. :D Gdje si ti vidio da kapiten neke ekipe dijeli informacije iz svlacionice svojoj curi? Ne bi to cak ni bio problem da mu cura nije novinarka. Ne treba nikome takav kapiten. Od Josea se ocekuje da upravlja 30 ljudi razlicitih interesa, a ovaj kapiten ne moze da upravlja sa svojom curom. Ja ne pamtim u svijetu sporta kapitena da je isao protiv interesa kluba. Bukvalno ne pamtim. Bio mi je jedan od najdrazih igraca. Sad ga ne mogu smislit. :evil:

Jese nikad nije igrao pod Murinhom. To je jedna od zamjerki koje ja imam protiv njega. Medjutim, nisam mu ja trener da bi znao prave razloge. Momak se doima kao sminker. Mozda ga je time vaspitavao.
Definicija manipulatora ti je :roll: . Nakon 3 godine u Realu ti mu pronalazis najvecu karakternu crtu u zadnjoj utakmici. :D
Iz tvojih romanticnih hvalospjeva o Mourinhu da se naslutiti da ces slijedece sezone pregledati vise utakmica Chelsea nego Real Madrida.

Cuj Iker mu ne bi igrao (samo zato sto se ne uvlaci Mourinhu, koji tebi dodje neki rod, familija, sta li vec :)).

From Tapatalk4 Beta
fixer

#12886 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

marshall_bug wrote:
Iz tvojih romanticnih hvalospjeva o Mourinhu da se naslutiti da ces slijedece sezone pregledati vise utakmica Chelsea nego Real Madrida.

Cuj Iker mu ne bi igrao (samo zato sto se ne uvlaci Mourinhu, koji tebi dodje neki rod, familija, sta li vec :)).

From Tapatalk4 Beta
Morinho je bio trener te ekipe. Nema razloga da se Iker njemu uvlaci. Iker treba da postuje instituciju svlacionice. Na kraju je klub platio cijenu. Ukoliko su imali nekih problema, otkud ti pravo, ako klubu zelis sve dobro, da to rjesavas preko medija? Da on to nije uradio, Jose bi bio odgovoran za svoje poteze. On ako kaze da je bolji Adan, on odgovara za to. I ukoliko bude losa sezona, on je najodgovorniji. Ovako svi govore da je Jose odgovoran, a vamo radio u ekipi u kojoj kapiten te ekipe nije zelio dobro toj ekipi. Zbogom pameti! :D
Dr. Kuca

#12887 Re: Real Madrid C.F.

Post by Dr. Kuca »

mleetavi wrote:
Dr. Kuca wrote:Nije prekino, samo je malo uzdrmo, da je osvojio ove godine moglo bi se reci da je prekino, ove godine su ga opet ponizili.
U kojoj utakmici su ga tačno ponizili?
Pobjegli mu 15 bodova?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12888 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

KvaziExpert wrote:
mleetavi wrote:
Dr. Kuca wrote:Nije prekino, samo je malo uzdrmo, da je osvojio ove godine moglo bi se reci da je prekino, ove godine su ga opet ponizili.
U kojoj utakmici su ga tačno ponizili?
U mnogo, mnogo utakmica,.... vs Mallorca, Zaragoza, Osasuna, Celta Vigo,...
Kakve veze utakmice sa Mallorcom, Zaragozom, Osasunom i Celtom imaju sa Barcelonom?
fixer

#12889 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Zmijuga loma wrote:
fixer wrote: U situaciji kad se prica o nekoj dominaciji Barcelone, taj isti klub je Jose-a uspio da dobije 6 puta, a Real njih 5. :D
U situaciji kada se priča o nekom Mourinhu kao 'penicilinu za Barcelonu', ta ista Barcelona ima pozitivan omjer protiv njega. :D Šta li je onda Mancini za United? On ima čini mi se 6 pobjeda i 4 poraza omjer. :oops:

I valjda je nakon ove sezone (LP) jasno da se pod 'dominacija Barcelone' govori o Guardiolinoj Barceloni. A protiv te i takve Barcelone omjer je 5-2 u korist separatista. :D

@DonPito

Ovim si samo potvrdio zasluge Jose-a.
LSD

#12890 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Osvojio dva trofeja u tri godine staža u Realu, a imao je sve ovlasti oko tima i transfera, zakacio se sa pola tima (posebno sa ikonom Ikerom), sa medijima se kacio, pravio sranja i cirkus opšte prakse, gurao prste u oci trenerima Barce, sacekivao sudije po parkinzima, ponavljao ko sumanut Por que, Por que, prozivao UEFU koja ga hrani, izgubio kompas....ukaljao obraz kluba kakav je Real Madrid i morao je da ide....Perez ga je morao kulturno nogirati za opšte dobro.
To što je on sve podredio Barci i da njih pobjedi, nije mu mnogo pomoglo da pobjedi npr. Atletico u finalu kupa na svom terenu.
Zmijuga loma

#12891 Re: Real Madrid C.F.

Post by Zmijuga loma »

fixer wrote:
Zmijuga loma wrote:

@DonPito

Ovim si samo potvrdio zasluge Jose-a.
Elaboriraj.

Da se nadovežem na ovaj gore head2head Guardiola vs Mourinho:

11 utakmica su odigrali: 5 pobjeda Pep, 4 remija, 2 pobjede Mou

Svaki put, ali baš svaki put, kada su remizirali Barceloni je rezultatski odgovarao remi. Znači, u 11 međusobnih utakmica Jose Mourinho je uspio samo 2 puta postići željeni rezultat protiv najboljeg trenera Barcelone svih vremena. 2/11. Sa ovakvim rosterom Reala sam siguran da bi i Mancini ostvario bar jednake međusobne rezultate.

2 kasnije pobjede protiv Barce bez trenera to ne mogu zamaskirati.
ultima_palabra

#12892 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:

Nije to definicija, čisto jedan primjer onoga o čemu govorim. Upravo je suprotno od onoga što Arbeloa govori... otkako je znao da odlazi (Florentino je potvrdio da su se dogovorili u januaru), Jose je sve podredio sebi a ne klubu.

A i proizveo je milione svojih fanova koji se raspravljaju bez argumenata :mrgreen: Kako ti znaš šta je on govorio Sari? To što formiraš mišljenje o jednom od najvećih sportista Španije svih vremena na osnovu rekla-kazala dovoljno govori. Iker je u svakom mogućem pogledu iznad portugalskog lajavca koji je pročitana knjiga u fudbalskom svijetu.
fixer

#12893 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

LSD wrote:Osvojio dva trofeja u tri godine staža u Realu, a imao je sve ovlasti oko tima i transfera, zakacio se sa pola tima (posebno sa ikonom Ikerom), sa medijima se kacio, pravio sranja i cirkus opšte prakse, gurao prste u oci trenerima Barce, sacekivao sudije po parkinzima, ponavljao ko sumanut Por que, Por que, prozivao UEFU koja ga hrani, izgubio kompas....ukaljao obraz kluba kakav je Real Madrid i morao je da ide....Perez ga je morao kulturno nogirati za opšte dobro.
To što je on sve podredio Barci i da njih pobjedi, nije mu mnogo pomoglo da pobjedi npr. Atletico u finalu kupa na svom terenu.
Kakvi su ovo pokusaji "tumacenja". Naprosto me smijeh uhvati. :D
fixer

#12894 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Nije to definicija, čisto jedan primjer onoga o čemu govorim. Upravo je suprotno od onoga što Arbeloa govori... otkako je znao da odlazi (Florentino je potvrdio da su se dogovorili u januaru), Jose je sve podredio sebi a ne klubu.

A i proizveo je milione svojih fanova koji se raspravljaju bez argumenata :mrgreen: Kako ti znaš šta je on govorio Sari? To što formiraš mišljenje o jednom od najvećih sportista Španije svih vremena na osnovu rekla-kazala dovoljno govori. Iker je u svakom mogućem pogledu iznad portugalskog lajavca koji je pročitana knjiga u fudbalskom svijetu.
Haj da cujem misljenje tvoje. Sta je Iker rekao Sari? Odakle njoj informacije u vezi situacije u svlacionici? Zasto se nikad nije ogradio od njenih izjava? Da ga peres u svetoj vodi, ne mozes na ovo da das odgovore koji ga oslobadjaju odgovornosti.
BTW - Cestitam ovom forumu. Sve smo vidjeli, ali da neko demantira sa foruma misljenje igraca u vezi njegovog kluba, to jos nismo. :D
skenderija04

#12895 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Koje informacije? sto je rekla da situacija nije najbolja? A ko je Marci dao info o sastanku Florentina i kapitena? Ko je dao info o dijalogu na treningu prije godinu dana? Mou ili Iker?
LSD

#12896 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote:Osvojio dva trofeja u tri godine staža u Realu, a imao je sve ovlasti oko tima i transfera, zakacio se sa pola tima (posebno sa ikonom Ikerom), sa medijima se kacio, pravio sranja i cirkus opšte prakse, gurao prste u oci trenerima Barce, sacekivao sudije po parkinzima, ponavljao ko sumanut Por que, Por que, prozivao UEFU koja ga hrani, izgubio kompas....ukaljao obraz kluba kakav je Real Madrid i morao je da ide....Perez ga je morao kulturno nogirati za opšte dobro.
Kakvi su ovo pokusaji "tumacenja". Naprosto me smijeh uhvati. :D
jbt, od citavog posta - ti se uhvati za jednu recenicu :shock: :-?
jel to nisu igrali finale na ESB-u :?
fixer

#12897 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

skenderija04 wrote:Koje informacije? sto je rekla da situacija nije najbolja? A ko je Marci dao info o sastanku Florentina i kapitena? Ko je dao info o dijalogu na treningu prije godinu dana? Mou ili Iker?
Imas i video par stranica unazad. Imas i reakciju Ronalda na njene izjave. Imas sve.
fixer

#12898 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

LSD wrote:
fixer wrote: Kakvi su ovo pokusaji "tumacenja". Naprosto me smijeh uhvati. :D
jbt, od citavog posta - ti se uhvati za jednu recenicu :shock: :-?
jel to nisu igrali finale na ESB-u :?
Na stadionu je bilo najmanje 30 hiljada navijaca Atletica. Sta je domace u tolikom broju navijaca na stadionu?
ultima_palabra

#12899 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Iskreno, ne zanima me... čovjek je tolike godine profesionalac i kapiten u njavećem klubu na svijetu i najboljoj selekciji svijeta... čisto sumnjam da ne zna kakva pravila vladaju.

To je sve neka osveta zbog toga što nije htio prekinuti dobar odnos sa nekim igračima Barce. Na kraju krajeva, Specijalnog su na kraju ostavili i njegovi Portugalci, što također dosta govori.
skenderija04

#12900 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote:Koje informacije? sto je rekla da situacija nije najbolja? A ko je Marci dao info o sastanku Florentina i kapitena? Ko je dao info o dijalogu na treningu prije godinu dana? Mou ili Iker?
Imas i video par stranica unazad. Imas i reakciju Ronalda na njene izjave. Imas sve.
Pa za taj video ti i govorim. To je jedino sto postoji. Za Meksicku Televisu. I sta je spornio sto je rekla. Nista novo sto se nije znalo.
Post Reply