Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Layne

#12126 Re: Real Madrid C.F.

Post by Layne »

ultima_palabra wrote: Fudbal ulazi u jednu novu eru totalnog fudbala koju uvode Nijemci... gdje svi igrači napadaju i svi se brane, i svi su 100% spremni taktički, fizički i tehnički.
Ti k'o da nisi gled'o Pepovu Barcelonu :D
ultima_palabra

#12127 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Layne wrote:
ultima_palabra wrote: Fudbal ulazi u jednu novu eru totalnog fudbala koju uvode Nijemci... gdje svi igrači napadaju i svi se brane, i svi su 100% spremni taktički, fizički i tehnički.
Ti k'o da nisi gled'o Pepovu Barcelonu :D
Ma jesam gledao, oni nisu bili toliko fizički nadmoćni kao ovi.
Madrid

#12128 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Real je znao trkom izdominirati Barcu i u Pepovo vrijeme, ustvari fizika nije problem Reala (ocigledno je da polahko popusta sredina u tom pogledu) koliko Barce, Real ima drugih problema...
Layne

#12129 Re: Real Madrid C.F.

Post by Layne »

ultima_palabra wrote:
Layne wrote:Ti k'o da nisi gled'o Pepovu Barcelonu :D
Fizički i trkački su bili najbolje pripremljena ekipa na svijetu.
E sad, to što nisu imali fizički jakih igrača, je skroz druga priča.
ultima_palabra

#12130 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Layne wrote:
ultima_palabra wrote:
Layne wrote:Ti k'o da nisi gled'o Pepovu Barcelonu :D
Fizički i trkački su bili najbolje pripremljena ekipa na svijetu.
E sad, to što nisu imali fizički jakih igrača, je skroz druga priča.
I zato su pali nakon 3 sezone takve igre? Prije će biti da je Pep izvukao maksimalu iz njih i razgulio... znalo se da Xavi npr. ne može igrati presing duže od par sezona.

Ja ne vidim da će Bayern tako naglo fizički pasti u narednih par godina.
ascari

#12131 Re: Real Madrid C.F.

Post by ascari »

Stari laf :-D Koji mu je ovo put da se zeni?

Image
Teufik

#12132 Re: Real Madrid C.F.

Post by Teufik »

ultima_palabra wrote: I zato su pali nakon 3 sezone takve igre? Prije će biti da je Pep izvukao maksimalu iz njih i razgulio... znalo se da Xavi npr. ne može igrati presing duže od par sezona.

Ja ne vidim da će Bayern tako naglo fizički pasti u narednih par godina.

Past ce ako pokupe sve kao sto je i Barca pokupila.3 godine nije malo.Veliki broj ekipa nije prelazilo centar vise od 10 puta po utakmici zbog njihovog presinga.Ima tu vise faktora.Ova generacija Barce nikad nije imala plan B.I kad ne ide,oni isto tamburaju.Zasicenje,umor.A i naravno zelja drugih ekipa da ih skinu s trona.Ima tu svega.
kory_galaktikos

#12133 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

don florentino navodno dogovorio sve uslove sa gospodinom Jupp-om za prelazak ako special one ode ,a sve su prilike da hoce
Dr. Kuca

#12134 Re: Real Madrid C.F.

Post by Dr. Kuca »

Murinjo seronja pravi.
Kemal Malovčić

#12135 Re: Real Madrid C.F.

Post by Kemal Malovčić »

Sa Jupom iduće godine osvajaju Ligu prvaka. :mrgreen:
ultima_palabra

#12136 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ovo izgleda totalni raspad sistema... Mourinho ispao pravo đubre s ovim izjavama, čak i Portugalci su sad protiv njega. Trebalo bi ga otpustiti odmah, Karanka neka vodi tim do kraja sezone.

Ali Florentino se vjerovatno nada nekoj lovi od Abramovicha na kraju sezone, kako ne bi zaplatio što je Mouu produžio ugovor na još tri sezone poslije ove.
Lucas Leiva

#12137 Re: Real Madrid C.F.

Post by Lucas Leiva »

Ja se nadam da ce Liverpool biti brzi od Reala i da ce ovoga puta ugrabiti svog mesiju Rafaela Beniteza.
Iako sam navijac Rafaela Beniteza, zbog nezahvalnosti Madridjana ne bi volio da im on donese decimu!
skenderija04

#12138 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Ovo izgleda totalni raspad sistema... Mourinho ispao pravo đubre s ovim izjavama, čak i Portugalci su sad protiv njega. Trebalo bi ga otpustiti odmah, Karanka neka vodi tim do kraja sezone.

Ali Florentino se vjerovatno nada nekoj lovi od Abramovicha na kraju sezone, kako ne bi zaplatio što je Mouu produžio ugovor na još tri sezone poslije ove.
To sto ti hoces i Florentinu srce trazi...ali skupo. Ostalo je jos pet utakmica, ili jedna zavisi kako gledas. Bolje mu je sacekati dogovoriti se, i ustediti penalizaciju.Vidim da i Laurent Blanc pocinje da ulazi u neke kombinacije kao Zidaneov prijedlog. Zidan ce imati jaku poziciju u novom Realu i to je dobro za klub u svakom smislu
ultima_palabra

#12139 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
ultima_palabra wrote:Ovo izgleda totalni raspad sistema... Mourinho ispao pravo đubre s ovim izjavama, čak i Portugalci su sad protiv njega. Trebalo bi ga otpustiti odmah, Karanka neka vodi tim do kraja sezone.

To sto ti hoces i Florentinu srce trazi...ali skupo. Ostalo je jos pet utakmica, ili jedna zavisi kako gledas. Bolje mu je sacekati dogovoriti se, i ustediti penalizaciju.Vidim da i Laurent Blanc pocinje da ulazi u neke kombinacije kao Zidaneov prijedlog. Zidan ce imati jaku poziciju u novom Realu i to je dobro za klub u svakom smislu
To svakako... Zizou je nepravedno sklonjen u stranu zbog Mourinhovog kaprica. Kao i Valdano, kuhari, fizioterapeuti, treneri u omladinskim pogonima. I onda još ima obraza pričati da nije imao punu kontrolu :-)

Spao je sa brojanja trofeja na brojanje odigranih polufinala... zato će sad brojati kutije iz IKEE :D
skenderija04

#12140 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Real Madrid je veliki zalogaj za Mourinha. Najbolje je zaboraviti ga i krenuti od pocetka. Niko nije budala da ga slijedi u samospaljivanju. Prica vise ne prolazi, provaljen je i zdravo. Nije vrijedan ove podjele koja se vidi medju navijacima.

Zidane ¡ Cristiano su realna i zdrava baza no osnovu koje mogu graditi veliki Madrid. Sve ostalo je sviranje nekoj stvari.
Madrid

#12141 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Navijam za Real, cijenim Mourinha kao trenera i znam da ce taj jos dosta toga dici u svojoj karijeri, ali vrijeme je da se raziđu, on nema vise sta dati Realu...
Slicno mislim i za neke igrace, Pepe, Kaka, Higuain...
Za Benzemu ni sam ne znam, nije da nema talenta, ali mu je samopouzdanje na nuli, realizacija prelosa...
Desni bek je prioritet, isto tako neki obrambeni potencijal koji ima zelje za dokazivanjem, a ne neko ko je dosao samo pare ugrabit pred mirovinu :D Albiola i Carhvala vise ni ne racunam, a da smo imali postenog beka Esien nam nije ni trebao, ovako je pokrio kolko je mogao tu desnu stranu...
Modrica ili polahko ubacivat u prvu umjesto Alonsa ili dovest nekog igraca koji ce to biti, posto Alonso opada...
Znaci kostur tima Casillas/Lopez, Ramos, Marcelo, Varane, Modric/Alonso, Ozil, Ronaldo...
Oko Khedire ni sam ne znam, trci, bori se, ali se lopta od njega cesto odbija kao od kakvog panja :D
ultima_palabra

#12142 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Real Madrid je veliki zalogaj za Mourinha. Najbolje je zaboraviti ga i krenuti od pocetka. Niko nije budala da ga slijedi u samospaljivanju. Prica vise ne prolazi, provaljen je i zdravo. Nije vrijedan ove podjele koja se vidi medju navijacima.

Zidane ¡ Cristiano su realna i zdrava baza no osnovu koje mogu graditi veliki Madrid. Sve ostalo je sviranje nekoj stvari.
Mislim da neće tu biti neke velike podjele, nakon ovoga što se dešavalo u zadnjih par dana. Sve je jasno kao dan.

Florentino bi trebao imati konkretan plan za ljeto, od organizacionog dijela, preko trenera do igrača... jer će klub biti jedna velika pozornica u narednih mjesec.
fixer

#12143 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Imam osjecaj da je Ultima jedva docekao ovakav rasplet za Mo-a. JBG, koga ne volis prije, tesko da ces ga simpatizirati i sad.
Layne

#12144 Re: Real Madrid C.F.

Post by Layne »

Opet braniš ovog šupka od trenera? I nakon što je uništio klub?
ultima_palabra

#12145 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:Imam osjecaj da je Ultima jedva docekao ovakav rasplet za Mo-a. JBG, koga ne volis prije, tesko da ces ga simpatizirati i sad.
Nisam jedva dočekao, više bih volio da je osvojio Decimu i otišao kao pobjednik.

A nije baš da sam bio nepravedan prema njemu, podržavao sam ga dok nije prešao sve granice normalnog ponašanja.
Dr. Kuca

#12146 Re: Real Madrid C.F.

Post by Dr. Kuca »

Zajebo se Murinjo, nije Real seljacka ekipa tipa inter, chelsi da prosipa svoj seljakluk tu.
fixer

#12147 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Layne wrote:Opet braniš ovog šupka od trenera? I nakon što je uništio klub?
Dobro je ba. Prvo, ja bi uvijek branio trenera koji je unistio Barcelonu, pa mi nemoj lazno moralisati. Drugo, znamo se na ovom forumu godinama i tek u zadnje vrijeme sam vidio da navijas za Barcelonu. Sad ce krenuti price kako je to desetljecima tako, ali ne zanimaju me objasnjenja. Sad repliciras na svaku, a prije nisi bio u stanju napisat jedan post na temi. Izvini, neozbiljno mi je uopce da ti odgovaram, pa sam sve do sad izbjegavao.
fixer

#12148 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
fixer wrote:Imam osjecaj da je Ultima jedva docekao ovakav rasplet za Mo-a. JBG, koga ne volis prije, tesko da ces ga simpatizirati i sad.
Nisam jedva dočekao, više bih volio da je osvojio Decimu i otišao kao pobjednik.

A nije baš da sam bio nepravedan prema njemu, podržavao sam ga dok nije prešao sve granice normalnog ponašanja.
Pa da je bilo koji drugi trener ostvario sezonu kao prosle godine, koja je u svemu bila savrsena samo je detalj falio, tom treneru bi se puno vise kredita davalo nego sto se daje MO-u.

I koje granice normalnog ponasanja? Pepe se sad okomio protiv njega. Sad kad je postao najgori odbranbeni na svijetu i kad u ozbiljnoj ekipi ne bi ni na treningu duzio marker. Iker, koji je legenda kluba koja ne slavi golove koje klub postize? Zamisli Zanetija da ne slavi gol? MO je kriv sto Ramos ima muda ko kreker i sto u odsudnom trenutku opali loptu s penala da je ni do dan danas nisu nasli? Ko ce njega otjerat? Veci je krivac sto je prosle sezone ono onako zavrsilo nego sto je Mo. I treba da se jednom neko obracuna s njima. Niko nikad ne bi trebao da pomisli za sebe da je nezamjenjiv. A te legende upravo to i misle.
Layne

#12149 Re: Real Madrid C.F.

Post by Layne »

fixer wrote:Dobro je ba. Prvo, ja bi uvijek branio trenera koji je unistio Barcelonu, pa mi nemoj lazno moralisati. Drugo, znamo se na ovom forumu godinama i tek u zadnje vrijeme sam vidio da navijas za Barcelonu. Sad ce krenuti price kako je to desetljecima tako, ali ne zanimaju me objasnjenja. Sad repliciras na svaku, a prije nisi bio u stanju napisat jedan post na temi. Izvini, neozbiljno mi je uopce da ti odgovaram, pa sam sve do sad izbjegavao.
Živio!
fixer

#12150 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Layne wrote:
fixer wrote:Dobro je ba. Prvo, ja bi uvijek branio trenera koji je unistio Barcelonu, pa mi nemoj lazno moralisati. Drugo, znamo se na ovom forumu godinama i tek u zadnje vrijeme sam vidio da navijas za Barcelonu. Sad ce krenuti price kako je to desetljecima tako, ali ne zanimaju me objasnjenja. Sad repliciras na svaku, a prije nisi bio u stanju napisat jedan post na temi. Izvini, neozbiljno mi je uopce da ti odgovaram, pa sam sve do sad izbjegavao.
Živio!
U najvaznijoj utakmici sezone protiv Milana, Roura nije imao muda da stavi Puyola da igra. Sta je Puyol? Je li on legenda kluba? U tom periodu se moglo procitati na vasoj temi kako bi vi stavili Mascherana, jer je on spremniji. Vi svoje legende na klupu jer nisu u formi, a u Realu pravite frku jer je Iker na klupi, a ima neko ko je u vecoj formi od njega. I zivio.
Post Reply