Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nickelson
#12077 Re: Real Madrid C.F.
semirizsvemira wrote:Sreckovici ovi Nemci . Dadose dva gola na srecu , tj dva fliper gola i onaj izmisljeni penal . Prije toga na srecu protiv Malage koja ih je nadigrala u obje utakmice zadnje dvije minute dali dva gola . Real nema dobrog stopera i nema napadaca . Ok Benzema zna dati gol ali tesko se snalazi . Englez je natezao za Njemce i sjeckao je igru , tolerisao nabijanje lopte poslijevizduka , zadrzavanje i valjanje ( ko da je iz Italije ) po terenu a ukro je najmanje 2 minute produzetka jer se Borusijin igrac valjao 2,5 minuta plus promjena istog cijela minuta .
ti bas kao da si iz svemira pao. je li ovo ironija ili stvarno ovako mislis?
-
Madrid
#12078 Re: Real Madrid C.F.
Mislim da bi se ovaj desni bek BVB savrseno uklopio u Real, ali eto ako ti tako kazes...fixer wrote:Daj Boze da ovi igraci Dortmunda negdje drugo ostvare zapazenu ulogu koju imaju u Borusiji. Nisam optimistican. Ono su igraci sistema, i promjenom sistema, njihova igra ce pasti.Madrid wrote:
10 mil za igraca u godinama kojeg su sredile povrede i koji ima ogromnu platu je odlicno![]()
Taman se otvori mjesto za nekog mlađeg i zeljnog dokazivanja...
Varanea kojeg je Zidane prakticki doveo u Madrid je veliki potencijal, ali to je znao i stari dobri footbal manager, tako da to otkrice Moua nije u rangu ovih otkrica iz Dortmunda
Svi ce oni bit strasni dok se drze Njemacke lige, nije recimo Engleska liga za njih...
- DonVito
#12079 Re: Real Madrid C.F.
semirizsvemira je napisao/la:
Sreckovici ovi Nemci . Dadose dva gola na srecu , tj dva fliper gola i onaj izmisljeni penal . Prije toga na srecu protiv Malage koja ih je nadigrala u obje utakmice zadnje dvije minute dali dva gola . Real nema dobrog stopera i nema napadaca . Ok Benzema zna dati gol ali tesko se snalazi . Englez je natezao za Njemce i sjeckao je igru , tolerisao nabijanje lopte poslijevizduka , zadrzavanje i valjanje ( ko da je iz Italije ) po terenu a ukro je najmanje 2 minute produzetka jer se Borusijin igrac valjao 2,5 minuta plus promjena istog cijela minuta .
Webb je flop zesci.
- BHF_Manijak
#12080 Re: Real Madrid C.F.
Nakacili ste se na Khediru, a prije 3-4 mjeseca je hvaljen kao extra girac, jedan od najboljih zadnjhi veznih itd... Malo odvaagajte.
Mislim njega uzimam u odbranu jer gotivim Svabe, a vrlo dobro znam kako se o njemu pisalo i kako je decko igrao, sto za repku sto za Madrid. Usao je u losiju seriju, uostalom kao i vecina u ekipi Reala. Rijetko ko se moze pohvaliti odlicnom formom, sem Ronalda, koji bi trpao golove i da ga stakama izadje na travnjak.
Mislim njega uzimam u odbranu jer gotivim Svabe, a vrlo dobro znam kako se o njemu pisalo i kako je decko igrao, sto za repku sto za Madrid. Usao je u losiju seriju, uostalom kao i vecina u ekipi Reala. Rijetko ko se moze pohvaliti odlicnom formom, sem Ronalda, koji bi trpao golove i da ga stakama izadje na travnjak.
- DonVito
#12081 Re: Real Madrid C.F.
+ ovaj..

-
5 0 5
#12082 Re: Real Madrid C.F.
3 godine
1 liga
1CdR
1 supercup
- DonVito
#12083 Re: Real Madrid C.F.
Jeli ovo havazov sport 
- skenderija04
#12085 Re: Real Madrid C.F.
Sport je pretjerao (kao i uvijek) sa naslovnicom. Na stranu da li volis Mourinha ili ne, moras priznati da zna. Mozda se nekome svidja taj fudbal. Meni ne, ali ga postujem,. Sada mogu reci samo jedno a to je da Mourinho nikada nije shvatio sta je Real Madrid kao institucija.Veceras je bio najbolji primjer: poceo je utakmicu hladne glave, takticki vrlo dobro ali nisu zabili. Od 20 minuta pa do 15 minuta do kraja Real je prepolovljen, ne stvara sanse a Borussia propusta da zatvori utakmicu. I onda , kada sve taktike padnu u vodu ispliva onaj istinski Real Madrid.Ludacki, svi u napad, a publika zna da ako padne jedan da je sve moguce. Malo je falilo. Mourinho je htio da Madrid bude ono sto nikad nije bio: organizovan proracunat,spekulator...Madrid to nikada nije bio. Madrid je uvijek bio ludilo na Bernabeu, gdje na hrkljus sve prolazi. To je esencija kluba. Por cojones! Mou nije takav. Mou nije za Madrid a ni Madrid nije za njega.
- BHF_Manijak
#12086 Re: Real Madrid C.F.
'Bem li ti misa, vidi se da bukvalno zivis Spaniju!
Osjeti se taj insajderski duh u tebi, iako si navijac Barcelone, vidi se da znas znanje kada je liga u pitanju!
Mislis li fakat da je ovo s Mourinhom neuspio eksperiment? Bar sto se trofeja tice mislim da i nije toliko los.
Mislis li fakat da je ovo s Mourinhom neuspio eksperiment? Bar sto se trofeja tice mislim da i nije toliko los.
- skenderija04
#12087 Re: Real Madrid C.F.
Brak iz interesa.Nakon prve godine je bilo jasno da nema nista od toga. Sljedece godine dolazi tip koji je bas za njih: Ancelotti! Bice zajebani ali bez zle krvi.Tad su najopasnijiBHF_Manijak wrote:'Bem li ti misa, vidi se da bukvalno zivis Spaniju!Osjeti se taj insajderski duh u tebi, iako si navijac Barcelone, vidi se da znas znanje kada je liga u pitanju!
![]()
![]()
![]()
-
5 0 5
#12088 Re: Real Madrid C.F.
kojih trofeja? 1 veliki i 2 utjesna. del bosque je s madridom u 3 sezone osvojio 2 ls.BHF_Manijak wrote:'Bem li ti misa, vidi se da bukvalno zivis Spaniju!Osjeti se taj insajderski duh u tebi, iako si navijac Barcelone, vidi se da znas znanje kada je liga u pitanju!
![]()
![]()
![]()
- p206
#12089 Re: Real Madrid C.F.
i Brko je bio proračunat, ali je znao igračima dati oduška od taktike...
sjećam se da je znao igrati 541 u ligi prvaka i igrati na kontre... štoperi Karanka, Helgera i onaj čupo što je kasnije igrao u Boltonu (zaboravio sma mu ime) Carlos i Salgado bekovi, McManaman i još neko na zadnjem veznom... Raul igrao ofanzivnog veznog
A Mourinho je osvojio ligu između ostalog i zbog sjajne forme Benzeme i Higuaina koji su dali 40 i nešto golova tada... i zbog Pepovog nepotrebnog forsiranja 343 formacije u nekim utakmicama
sjećam se da je znao igrati 541 u ligi prvaka i igrati na kontre... štoperi Karanka, Helgera i onaj čupo što je kasnije igrao u Boltonu (zaboravio sma mu ime) Carlos i Salgado bekovi, McManaman i još neko na zadnjem veznom... Raul igrao ofanzivnog veznog
A Mourinho je osvojio ligu između ostalog i zbog sjajne forme Benzeme i Higuaina koji su dali 40 i nešto golova tada... i zbog Pepovog nepotrebnog forsiranja 343 formacije u nekim utakmicama
- p206
#12090 Re: Real Madrid C.F.
Ja bi volio da im dođe Carlo... nije neki trener za osvajanje domaće lige. Gledao sam dosta utakmica Milana, Chelsea i poneku PSG-a... često se dešava da ne zna pripremiti igrače za male utakmice, dosta lošije igraju i gube bodove. Što se tiče LP tu je jedan od najboljih.skenderija04 wrote:Brak iz interesa.Nakon prve godine je bilo jasno da nema nista od toga. Sljedece godine dolazi tip koji je bas za njih: Ancelotti! Bice zajebani ali bez zle krvi.Tad su najopasnijiBHF_Manijak wrote:'Bem li ti misa, vidi se da bukvalno zivis Spaniju!Osjeti se taj insajderski duh u tebi, iako si navijac Barcelone, vidi se da znas znanje kada je liga u pitanju!
![]()
![]()
![]()
Mislis li fakat da je ovo s Mourinhom neuspio eksperiment? Bar sto se trofeja tice mislim da i nije toliko los.Kad se furaju na superiornost i prepotenciju obicno tresnu o pod Za Mourinha je bolje da promijeni sredinu.
-
Madrid
#12091 Re: Real Madrid C.F.
Postujem vise - manje sve, i ja mislim isto za Mou, dobar strucnjak, ali Madridu nema vise sta dati, ali tesko da ijedna ekipa moze 90 minuta trcat onim tempom koji je Real trcao prvih 20 i zadnjih 10 minuta, BVB mnogi smatraju najspremnijom ekipom u Bundesligi, pa su oni izdrzali prvih 20 minuta, da je bila neka manje spremna ekipa vec bi onde pao koji gol...skenderija04 wrote:Sport je pretjerao (kao i uvijek) sa naslovnicom. Na stranu da li volis Mourinha ili ne, moras priznati da zna. Mozda se nekome svidja taj fudbal. Meni ne, ali ga postujem,. Sada mogu reci samo jedno a to je da Mourinho nikada nije shvatio sta je Real Madrid kao institucija.Veceras je bio najbolji primjer: poceo je utakmicu hladne glave, takticki vrlo dobro ali nisu zabili. Od 20 minuta pa do 15 minuta do kraja Real je prepolovljen, ne stvara sanse a Borussia propusta da zatvori utakmicu. I onda , kada sve taktike padnu u vodu ispliva onaj istinski Real Madrid.Ludacki, svi u napad, a publika zna da ako padne jedan da je sve moguce. Malo je falilo. Mourinho je htio da Madrid bude ono sto nikad nije bio: organizovan proracunat,spekulator...Madrid to nikada nije bio. Madrid je uvijek bio ludilo na Bernabeu, gdje na hrkljus sve prolazi. To je esencija kluba. Por cojones! Mou nije takav. Mou nije za Madrid a ni Madrid nije za njega.
Real je morao dat gol u prvom poluvremenu, da je drugacije prosao u finale to bi bilo cudo, ali eto malo je hvalilo
EDIT: Ne bi bio los ni ovaj trener Bayerna ili neko drugi iz Njemacke, pusti Talijane...
- DonVito
#12092 Re: Real Madrid C.F.
Joj strucnjaka sad bi i brku da handre.. uzeo 2000 kad je imao totalno limitiran tim gdje je imao Ivana Kampa, Karanku, Helgueru tad nepoznat, Hiera dida uostalom izbacio je tad najjace dvije ekipe u Europi Man.U pa Bayern + brkin tim je muku mucio sa povedama..
2001 ispao u 1/2 igrali lijep nogomet.
2002 uzeli LP a bolje su igrali 2001 ali..
2003 ispali u 1/2 protiv Juventusa igrali lijep nogomet ali imali peh sa dva glavna napadaca tj. Ronaldo ni Raul nisu igrali u dvije tekme.. plus kostao ih did Hiero i Pavon aka Pike.
2001 ispao u 1/2 igrali lijep nogomet.
2002 uzeli LP a bolje su igrali 2001 ali..
2003 ispali u 1/2 protiv Juventusa igrali lijep nogomet ali imali peh sa dva glavna napadaca tj. Ronaldo ni Raul nisu igrali u dvije tekme.. plus kostao ih did Hiero i Pavon aka Pike.
Last edited by DonVito on 01/05/2013 01:36, edited 2 times in total.
- skenderija04
#12093 Re: Real Madrid C.F.
@ Madrid
Ja sam ocekivao onaj stari pristup Reala u ovim situaijama: Prvi faul pravi Madrid, prvi sut u 20-oj sekundi sa 40 metara svom snagom, Bernabeu na nogama....Ali nije vise vrijeme Camacha i Juanita. To je mozda davna proslost, ali svim navijacima Madrida je bliska ta ludnica u evropi.
Ja sam ocekivao onaj stari pristup Reala u ovim situaijama: Prvi faul pravi Madrid, prvi sut u 20-oj sekundi sa 40 metara svom snagom, Bernabeu na nogama....Ali nije vise vrijeme Camacha i Juanita. To je mozda davna proslost, ali svim navijacima Madrida je bliska ta ludnica u evropi.
- DonVito
#12094 Re: Real Madrid C.F.
Ove godine su izbori u Real Madridu a vjerovatno ce Perez da pobjedi + novi igraci i princ od Velsa.
Ako Murinjo ne ostaje onda jedino pravo rjesenje je Jupp
uostalom spanjoski nogomet mu je poznat a bio je i trener Reala.
Ako Murinjo ne ostaje onda jedino pravo rjesenje je Jupp
Last edited by DonVito on 01/05/2013 01:42, edited 1 time in total.
- Logovan
#12095 Re: Real Madrid C.F.
Je l' ovo 100% da Ancelotti mijenja Mourinha?skenderija04 wrote: Brak iz interesa.Nakon prve godine je bilo jasno da nema nista od toga. Sljedece godine dolazi tip koji je bas za njih: Ancelotti! Bice zajebani ali bez zle krvi.Tad su najopasnijiKad se furaju na superiornost i prepotenciju obicno tresnu o pod Za Mourinha je bolje da promijeni sredinu.
- skenderija04
#12096 Re: Real Madrid C.F.
I to se spominje. Ipak Jupp je vec bio i uzeo a zavrsio je na ruzan nacin. Ne znam da li bi on htio?DonVito wrote:Ove godine su izbori u Real Madridu, vjerovatno ce Perez da pobjedi.
Ako Murinjo ne ostaje onda jedino pravo rjesenje je Juppuostalom spanjoski nogomet mu je poznat a bio je i trener Reala.
- skenderija04
#12097 Re: Real Madrid C.F.
90%_terminaš_ wrote:Je l' ovo 100% da Ancelotti mijenja Mourinha?skenderija04 wrote: Brak iz interesa.Nakon prve godine je bilo jasno da nema nista od toga. Sljedece godine dolazi tip koji je bas za njih: Ancelotti! Bice zajebani ali bez zle krvi.Tad su najopasnijiKad se furaju na superiornost i prepotenciju obicno tresnu o pod Za Mourinha je bolje da promijeni sredinu.
- Better Man
#12098 Re: Real Madrid C.F.
Najpametnije im je da pod hitno prodaju levate od igraca kao sto su Modric, Benzema, Di Maria i Higuain! Sramota je da jedan Kaka grije klupu! Da ga forsiraju frajer bi sigurno bio u top formi i bili bi za klasu bolji!
Last edited by Better Man on 01/05/2013 02:02, edited 1 time in total.
- DonVito
#12099 Re: Real Madrid C.F.
Dobio nogu kod tadasnjeg predsj. Sanzaskenderija04 wrote:I to se spominje. Ipak Jupp je vec bio i uzeo a zavrsio je na ruzan nacin. Ne znam da li bi on htio?DonVito wrote:Ove godine su izbori u Real Madridu, vjerovatno ce Perez da pobjedi.
Ako Murinjo ne ostaje onda jedino pravo rjesenje je Juppuostalom spanjoski nogomet mu je poznat a bio je i trener Reala.
A Jupp je i u Bajernu par puta vatrogasac
-
Madrid
#12100 Re: Real Madrid C.F.
Kod Mourinha igraju oni koji se najvise zalazu na treningu, isto i ja za Nania mogu rec, bio bi za klasu bolji od Valencije i Younga da ga forsiraju u UniteduBetter Man wrote:Najpametnije im je da pod hitno prodaju levate od igraca kao sto su Modric, Benzema, Di Maria i Higuain! Sramota je da jedan Kaka grije klupu! Daga forsiraju frajer bi sigurno bio u top formi i bili bi za klasu bolji!
Kaka, a donekle i Ozil su igraci na koje ne mozes racunat u obrani, a za takve je danas sve manje mjesta u vrhunskim ekipama (primjer je i Misimovic donekle)
Di Maria je stvarno muha bez glave, daj mu loptu i pusti ga, zabice se u tebe, ali covjek igra obranu bolju od desnog beka Reala
Modrica bi Fergi vjerujem i danas docekao rasirenih ruku, danas definitivno bolji od Alonsa kojeg sve cesce jace ekipe uspjesno markiraju...