Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bachje

#10576 Re: Real Madrid C.F.

Post by bachje »

kory_ wrote:veliko hvala administraciji za ban jer sam se branio,nisam dao da me neki nazivaju mentalno ogranicenim jer navijam za real madrid
HALLA MADRID
casillac je uz tebe, cenifa madrid
kory_

#10577 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_ »

interesantno..
Last edited by kory_ on 08/01/2013 21:24, edited 1 time in total.
kory_

#10578 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_ »

Iker Casillas has fallen dramatically this season in Real Madrid coach Jose Mourinho's estimation.

La Sexta says there are three main reasons why Mourinho has lost confidence in Casillas, which now includes the coach viewing Sergio Ramos ahead of the club captain as the locker room's main leader.

Mourinho and his staff have been left frustrated by Casillas' refusal to work on the defects in his game they've highlighted in recent months. He's also unhappy with the goalkeeper's general attitude in training.

Secondly, Mourinho simply has been unimpressed by Casillas' form this season and believes his performances haven't been good enough.

And thirdly, Casillas, from Mou's point of view, is failing in his leadership duties and isn't as involved with his teammates as is expected from a captain. Ramos is now regarded by the coach as the squad's biggest voice.

Meanwhile, Casillas snubbed Real teammate Cristiano Ronaldo in the Ballon d'Or voting, naming Ramos ahead of the Portuguese in his selection as Spain captain.
fixer

#10579 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

MyTao

#10580 Re: Real Madrid C.F.

Post by MyTao »

Bar nije u zadnjem momentu kapitensku traku dao Agueru da bi dobio jedan extra glas...

Ako vec gledate kako je Messi glasao, sta je sa Casiljasa koji je glasao za Ramosa :-) :-) :-)
5 0 5

#10581 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

pa mozda messi misli da ronaldo ne zasluzuje da bude medju prva tri. npr. ni ibrahimovic nije dao bodove ronaldu. srna isto nije.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10582 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:pa mozda messi misli da ronaldo ne zasluzuje da bude medju prva tri. npr. ni ibrahimovic nije dao bodove ronaldu. srna isto nije.
Sto ne znaci da je npr. Aguero, bolji igrac od Ronalda. To je onda subjektivni, nikako objektivni izbor.
5 0 5

#10583 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:
505sCrtom wrote:pa mozda messi misli da ronaldo ne zasluzuje da bude medju prva tri. npr. ni ibrahimovic nije dao bodove ronaldu. srna isto nije.
Sto ne znaci da je npr. Aguero, bolji igrac od Ronalda. To je onda subjektivni, nikako objektivni izbor.
e bravo. upravo jeste subjektivni. uvijek je i bio subjektivni. kapiteni-selektori-predstavnici medija. kako ce drugo ocijeniti nego po svom nahodjenju, ili ukusu, ako hoces. neki nisu dali bodove ni jednom ni drugom. ali najveci broj tih koji boduju su ocito dali svoje bodove messiju. i to je to. takva je nagrada. nije kao zlatna kopacka za koju znas tacno sta moras napraviti da bi je dobio. cak je i puskas nagrada po necijem ukusu.
burekdzijabezmesa

#10584 Re: Real Madrid C.F.

Post by burekdzijabezmesa »

Revolucionar ★ wrote: Iker je zasluzio dovoljno kredita da ga se ne povlaci ovako po medijima i po klupi.
a kao i svaki kredit, namuči kuću ove godine :-)

po utakmici dva primljena gola, u prosjeku
fixer

#10585 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
e bravo. upravo jeste subjektivni. uvijek je i bio subjektivni. kapiteni-selektori-predstavnici medija. kako ce drugo ocijeniti nego po svom nahodjenju, ili ukusu, ako hoces. neki nisu dali bodove ni jednom ni drugom. ali najveci broj tih koji boduju su ocito dali svoje bodove messiju. i to je to. takva je nagrada. nije kao zlatna kopacka za koju znas tacno sta moras napraviti da bi je dobio. cak je i puskas nagrada po necijem ukusu.
Naravno da je to subjektivan izbor. Vecina bira po onom principu volim - ne volim. U tom glasanju Ronaldo gubi jer je u medijima "kurvin sin", a Messijev imidz je do detalja isceniran i isplaniran. Svaka cast La Masiji. To im je najveci uspjeh. Messi, da je postao igrac u nekom drugom klubu, bio bi prvo losiji igrac, a drugo - zadrzao bi temperament Argentinaca. Kad bi Messi u javnosti bio blaza verzija Teveza, nikad ne bi dobio ovoliko nagrada. Sad je on isto "zajeban", ali razlika je u tome sto je iza njega Barcelona stala, i onda svaki igrac mora biti dobar s njim ako tu zeli biti. U Realu mozes igrat ako seres po Ronaldu.
kisni indijanac

#10586 Re: Real Madrid C.F.

Post by kisni indijanac »

fixer wrote:
505sCrtom wrote:
Naravno da je to subjektivan izbor. Vecina bira po onom principu volim - ne volim. U tom glasanju Ronaldo gubi jer je u medijima "kurvin sin", a Messijev imidz je do detalja isceniran i isplaniran. Svaka cast La Masiji. To im je najveci uspjeh. Messi, da je postao igrac u nekom drugom klubu, bio bi prvo losiji igrac, a drugo - zadrzao bi temperament Argentinaca. Kad bi Messi u javnosti bio blaza verzija Teveza, nikad ne bi dobio ovoliko nagrada. Sad je on isto "zajeban", ali razlika je u tome sto je iza njega Barcelona stala, i onda svaki igrac mora biti dobar s njim ako tu zeli biti. U Realu mozes igrat ako seres po Ronaldu.
messi dobija nagrade zbog umijeća, a ne zbog imidža, to je bar jasno i subjektivnom i objektivnom i naravno da messi ima sreće da igra sa takvim gigantima kao što su xavi i iniesta, pa i fabregas, ali i pomenuta trojica imaju sreću što messi njihove asistencije tako briljantno realizuje i što je najbitnije u barci ne postoji zavist, ljubomora , sujeta i iniesta i xavi su ljudi koji su bili svjesni da su i oni mogli dobiti istu nagradu, ali su i svjesni da ih je i messi jednako zaslužio, u barci se čuva odlična atmosfera čak i odricanjem nekih velikih igrača koji su bili u klubu u bliskoj prošlosti...
fixer

#10587 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Messi dobija zbog toga sto je mnogim ljudima draze trpit fantasticnost Messija, nego Ronalda. Dokaz za ovo ti je glasanje Emira Spahica. Ronaldo nas izbacio iz baraza, zabio Spahicevoj Sevilli 9 golova. Dok je on u Sevilli ovaj je zabio 4 gola. I sve to nije dovoljno da bude izabran barem kao treci igrac u Spahinim ocima.
ultima_palabra

#10588 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ako ne prođu večeras Celtu, shitstorm is coming :roll:
Ironman1921

#10589 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ironman1921 »

Ma prolaze,ocekujem 3-0,nemogu oni dozvolit takvu sramotu.Mislim da pocinje neko lijepse vrijeme za Madrid,ali u pogresnom trenutku,na sredini izgubljene sezone u Ligi.Sto se tice LP,tu mogu napraviti svasta.
fixer

#10590 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:Ako ne prođu večeras Celtu, shitstorm is coming :roll:
Izvukao ih je gol Ronalda. Sumnjam da tu sansu mogu prokockat.
ultima_palabra

#10591 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Hmm... ima Celta fin navalni red, a odbrana Madrida je sve samo ne sigurna u zadnje vrijeme. Biće zanimljiva tekma.
fixer

#10592 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Vraca li se ko u odbranu?
5 0 5

#10593 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

ramos
Ironman1921

#10594 Re: Real Madrid C.F.

Post by Ironman1921 »

U zadnje vrijeme baš nešto razmisljam o svojim stajalistima o Realu i Barci,o ovim izborima za dostignuca prosle nam godine,i o igri jednog i drugog tima i odnosima i vezama u njemu.Necu,naravno,u ovom postu,otkriti nista novo,ali,ovo je forum,i volio bih to "izbaciti" iz sebe.Real Madrid pratim duze vrijeme,ali nisam nikakav navijac niti simpatizer.Pratim ih otprilike od dolaska Ronalda,inace mog najdrazeg igraca. ( Iako Messija smatram najboljim)
Sto se ticce Barce,pratim njihovu igru( tačnije dominaciju ) i njhove teme na nasim forumima,i navijacima sa ovih prostora.Nisam navijac niti simpatizer Barce.Ali,svakako,imam veliko misljenje o njima.Real mi se svidja,upravo zbog toga sto su oni jedini klub koji mogu nastetiti Barcu,tj.skinuti ih sa trona.Uvijek su bili blizu njih.
Ovo sto se dogadja u zadnje vrijeme nije bas ugodno za nijednog navijaca Reala.Klub im se igrom raspadaa i Barca je otisla predaleko u prvenstvu,odnosi u klubu su svakakvi,nastao je pravi nered.Ali,mozda,to toliko nije problem,koliko tim na suprotnoj stanji,Barcelona.A,takvu igru,dominaciju,zelju za pobjedom i "profesionalizam"Tom timu nikada nece dosaditi pobjedivati,ni male ni velike timove,niti ce ikada to biti.Mislim da ce se puno anti-culesa razocarati.Stalno su mislili da ce se ta dominacija Barcelone jedanput raspasti,ali po svemu sudeci,to se nikada nece ni dogoditi.Gledao sam utakmicu Barce protiv Espanyola,i Real-Sociedad.Takvu zelju za pobjedom,i opet sve ispocetka,necete naci nigdje,osim u Barceloni.Neki su mislili da im je "dosadilo" ,nakon svih tih uspjesnih i trofejnih godina,pobjedivati i da ce stati.Oni su nastavili pobjedivati,i male i velike timove,Real,Atletico,Milan...Mozda im je najveci trn u oku taj Chelsea.Real takav nikada nece biti.Real ne bi bio Real ,kad ne bi kiksao,primio 4-5 golova od slaboga tima,pravio skandale u medijima i sramotio se dovodjenjem losih i ispucalih igraca.To meni i jest atraktivno u vezi ovoga kluba.Real se zasitio uspjesne godine i u novoj sezoni pao.Real moze biti uspjesan,nanizati 20-30 pobjeda,ali stalni uspjeh ( Kao Barca) tesko da ce ikada doseci.Da se razumijemo,volim gledati i pratiti oba tima,mozda mi je malo Real drazi,da se navijaci ne uvrijede.Moje misljenje .
I sto se tice ovih izbora,meni nisu toliko realni,osim mozda Messija,ali ovaj tim godine me je malo iznenadio.Mislim da ima boljih igraca na pozicijama Alvesa,Marcela, ili Xavija.Ali,nista zato.I naravno,to su Spanci uspjeli,prvenstveno nadmoci nad svima ostalima.
To je otprilike to,mozda sam zaboravio neke stvari koje sam jos htio napisati,ako nadjem vremena jos kasnije,napisat cu i mali review i o igracima i stozeru...
Do tada pozdrav, i ugodno citanje.
Neke moje skrabotine :D
ultima_palabra

#10595 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Jest ga CR vikn'o :mrgreen: Carvalho umjesto Varanea, Iago Aspas na klupi kod Celte :-?
ruud

#10596 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

C. Ronaldo 8-) :thumbup:
fin pas Luke :wink:
Better Man

#10597 Re: Real Madrid C.F.

Post by Better Man »

fixer wrote:Messi dobija zbog toga sto je mnogim ljudima draze trpit fantasticnost Messija, nego Ronalda. Dokaz za ovo ti je glasanje Emira Spahica. Ronaldo nas izbacio iz baraza, zabio Spahicevoj Sevilli 9 golova. Dok je on u Sevilli ovaj je zabio 4 gola. I sve to nije dovoljno da bude izabran barem kao treci igrac u Spahinim ocima.
Da je bilo pravde i poštenja nagradu bi dobio Iniesta! O izboru 11 najboljih ne bih, jer to je bruka i sramota i kriminal! Danas sam pročitao dobar članak vezano za izbor najboljeg nogometaša i najboljih 11 u kojem se govori o sramotnom izboru i kako jedan Pirlo koji je vodio Juevntus do titule i repku Italije do finala EP nije mogao nači mjesto među 11 najboljih, a da ne spominjem druge nogometne velikane.
missko

#10598 Re: Real Madrid C.F.

Post by missko »

Ovo izgleda do sada funkcionise. Igraju skupa , Alonso, Kedira, Modric, Özil, Esien
ruud

#10599 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

Image :-)
ultima_palabra

#10600 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Wow, kakvo suđenje :-)
Post Reply