Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#10226 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

Ono shto meni, nevezano za ovu sad situaciju, jeste siptomatichno za Mourinha, jeste da on nije tip trenera za duge staze. Zato mi ne ide u glavu onaj plan da naslijedi Fergusona u Unitedu, ako je to istina naravno.
odr0n

#10227 Re: Real Madrid C.F.

Post by odr0n »

Mourinho bi nakon osvajanja LP sa Realom sigurno otišao u Englesku jer po svemu sudeći što je izjavljivao hoće da nadmaši šefa trenera Fergusona, kako on to kaže. Nekako mi se čini da je najbolji klub za to Man City jer su vječiti rivali Unitedu, baš kao što on smatra Fergusona kao jedinog rivala od svih trenera.
5 0 5

#10228 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

burek_in_space wrote:Ono shto meni, nevezano za ovu sad situaciju, jeste siptomatichno za Mourinha, jeste da on nije tip trenera za duge staze. Zato mi ne ide u glavu onaj plan da naslijedi Fergusona u Unitedu, ako je to istina naravno.
pa moze ga naslijediti na jedno dvije-tri godine. onda opet neko drugi. mada, male su sanse da ce mourinho zavrsiti u tom klubu.

@ultima:

zar nismo ti i ja neki dan imali raspravu upravo oko ovoga sto sad pises? o tome da mourinho i madrid traze nacin da izadju iz ugovora sto jeftinije. sjecas se? kad si mi prigovorio da je to lista mojih zelja.
e sad ti meni reci, da li je moguce da je sinocna utakmica ogled "sposobnosti da se dignu u tih nekih 10tak kljucnih utakmica" ili vise lici na ono sto sam ja predvidio prije 6 dana?

@odr0n

sto se tice ls, mourinho bi mogao vrlo lako gledati utakmice protiv uniteda, na tv-u. (s obzirom da se prije toga mora jos i kvalifikovati za 1/4 CdR)
ascari

#10229 Re: Real Madrid C.F.

Post by ascari »

Mislim da je sada svima jasno :D

Image
Glanzer

#10230 Re: Real Madrid C.F.

Post by Glanzer »

Previse dugo gledam pasionirano utakmice liga petice,osim sto me je zena skoro ostavila,jedino sto ce me natjerati na prestanak je ova glorifikacija ovih glupih odbrambenih taktika i njihovih tvoraca,ali evo pojavio se covjek koji smije reci car je go,citajte jer je to jedina istina: "Nije isto igrati na rezultat i igrati nogomet. Moje momčadi igraju nogomet. Današnje takozvane pobjedničke momčadi igraju na način da sve ovisi o igračima. Treneri se koncentriraju na to kako da ne prime gol i onda sve prepuste igračima. Trenere poput Fabija Capella i Josea Mourinha se smatra genijima jer pobjeđuju. No, oni pobjeđuju jer imaju najbolje igrače, a ne zbog toga što oni rade. Mogao bih postaviti svog pokojnog djeda da vodi njihove momčadi i one bi svejedno pobjeđivale", izjavio je prije nekoliko godina Zdenek Zeman
ultima_palabra

#10231 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

@505: pa rekao sam da više vjerujem u nešto drugo. Mourinho nije quitter, ionako je razlaz najkasnije u maju... a ima ekipu sa kojom bi se mogao upisati u istoriju kao jedini koji je osvojio LP sa tri različita tima.

A činjenica jeste da Madrid treba drugačiji pristup i proaktivnijeg trenera... da se ja pitam postavio bih Laudrupa.

A Zeman bi mogao osvojiti makar kup šljive u Gradačcu prije iznošenja mišljenja :D
fixer

#10232 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:@505: pa rekao sam da više vjerujem u nešto drugo. Mourinho nije quitter, ionako je razlaz najkasnije u maju... a ima ekipu sa kojom bi se mogao upisati u istoriju kao jedini koji je osvojio LP sa tri različita tima.

A činjenica jeste da Madrid treba drugačiji pristup i proaktivnijeg trenera... da se ja pitam postavio bih Laudrupa.

A Zeman bi mogao osvojiti makar kup šljive u Gradačcu prije iznošenja mišljenja :D
Pa pojeli bi ga ovi klocevi u svlacionici. Svaki trener koji je bio uspjesan u Realu je morao biti krvnik kojeg su se svi bojali.
DonVito

#10233 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Nemojte nam Papeta samo uzeti.
ultima_palabra

#10234 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:@505: pa rekao sam da više vjerujem u nešto drugo. Mourinho nije quitter, ionako je razlaz najkasnije u maju... a ima ekipu sa kojom bi se mogao upisati u istoriju kao jedini koji je osvojio LP sa tri različita tima.

Pa pojeli bi ga ovi klocevi u svlacionici. Svaki trener koji je bio uspjesan u Realu je morao biti krvnik kojeg su se svi bojali.
Ja se ne sjećam da je Del Bosque bio krvnik :) A veće je igrače trenirao od ovih sad. Ni Schuster nije bio krvnik, doduše ne znam koliko se može reći da je bio uspješan.
veella

#10235 Re: Real Madrid C.F.

Post by veella »

zlo87 je napisao/la:
veella je napisao/la:
fixer je napisao/la:

Messi pomjera loptu kad sudija namjesta zivi zid.

Ja sam 100% siguran da je Iker Casillas namjerno pustio loptu, a mogao je odbraniti...

A zašto bi pustio da bude gol?

p.s. Messi namazan pravo.

Zbog Jose Mourinha...
Evo jedan moj post od 09.10.2012
Izgleda da sam ipak bio u pravu...
fixer

#10236 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Ja se ne sjećam da je Del Bosque bio krvnik :) A veće je igrače trenirao od ovih sad. Ni Schuster nije bio krvnik, doduše ne znam koliko se može reći da je bio uspješan.
Kako nije. Pa cim su krenuli losi rezultati Galaktikosa, svi su odmah govorili da nema Del Bosque-a kojem se igraci nisu smjeli zajebavati. On je bio strah i trepet. Jednom sam, prije sigurno 6-7 godina, citao intervju u kojem je to i sam Carlos spomenuo. Da je Del Bosque bio takav autoritet da se niko sa njim nije smio igrati, i da je takav trener potreban Realu da bi kontrolisao sva ta velika imena.
DonVito

#10237 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Murinjo je po svemu sudeći odmarao Kasiljasa zbog humentarne tekme veceras 'Partido por la Ilusion, na kojoj sudjeluje i sam Kasiljas.

Slika sve govori..
Image

Na tekmi i Perez, znači sve ok.
Image
Last edited by DonVito on 23/12/2012 20:16, edited 1 time in total.
Logovan

#10238 Re: Real Madrid C.F.

Post by Logovan »

Real. :lol: :lol: Kolika je ono sinoć bruka bila pa ono ne treba ni komentarisati...
BHF_Manijak

#10239 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

OK, Mourinho nije trener za duge staze trenutno, no nece ni on moci vjecno mijenjati klubove. Kroz par godina izgustirat ce sve ove vece klubove i? Sta onda? U toj paleti nedostaju mu jos United, Barca (tu se nece nikad vratit, dakle pisi propalo), City i PSG (lova!), Bayern te italijanski giganti Juventus i Milan, s obzirom da je bio u Interu vec.
Eh sad ako misli konstantno mijenjati, pitam se da li ce se vracati u neke klubove u kojima je vec bio tipa Chelsea, Inter itd...
DonVito

#10240 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

BHF_Manijak wrote:OK, Mourinho nije trener za duge staze trenutno, no nece ni on moci vjecno mijenjati klubove. Kroz par godina izgustirat ce sve ove vece klubove i? Sta onda? U toj paleti nedostaju mu jos United, Barca (tu se nece nikad vratit, dakle pisi propalo), City i PSG (lova!), Bayern te italijanski giganti Juventus i Milan, s obzirom da je bio u Interu vec.
Eh sad ako misli konstantno mijenjati, pitam se da li ce se vracati u neke klubove u kojima je vec bio tipa Chelsea, Inter itd...
Zaboravio si Napoli.

Znaci ocekujem da dodje u Napoli i jedno 3,4 godina dominira slabom ligom a to ce lagano 8) pri tome osvoji i Ligu Šampiona sa Napolijom.
fixer

#10241 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Je li Guardiola trener za duze staze?
BHF_Manijak

#10242 Re: Real Madrid C.F.

Post by BHF_Manijak »

fixer wrote:Je li Guardiola trener za duze staze?
Vrlo vjerovatno, samo njega nema sanse da Madrid dovede. :mrgreen:
ruud

#10243 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

Image
tu su, svi zajedno na okupu, idemo dalje 8-)
fixer

#10244 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

BHF_Manijak wrote:
fixer wrote:Je li Guardiola trener za duze staze?
Vrlo vjerovatno, samo njega nema sanse da Madrid dovede. :mrgreen:
Hm. Ja bi rekao da je ta teza oboriva. Zasto je otisao? Sam Alves je rekao da je otisao krivicom igraca.
Ja ne vjerujem u te teze da je neki trener na duze staze, a neki na krace. Poznato je da klubovi funkcionisu u nekim ciklusima. Trener ko je formirao jednu dobru generaciju, ako mu daju vremena, formirat ce kroz koju sezonu i drugu. Ovi treneri na duze staze su imali srece da rade u takvim klubovima koji su im tolerisali sezone bez trofeja.
Murinho je tu izuzetak. On bi znao formirati novu generaciju koja je uspjesna, ali nece da ceka u ekipi koja nece osvajati trofeje. On hoce da mu je svaka godina plodonosna.
todd_smith

#10245 Re: Real Madrid C.F.

Post by todd_smith »

Glanzer wrote:Previse dugo gledam pasionirano utakmice liga petice,osim sto me je zena skoro ostavila,jedino sto ce me natjerati na prestanak je ova glorifikacija ovih glupih odbrambenih taktika i njihovih tvoraca,ali evo pojavio se covjek koji smije reci car je go,citajte jer je to jedina istina: "Nije isto igrati na rezultat i igrati nogomet. Moje momčadi igraju nogomet. Današnje takozvane pobjedničke momčadi igraju na način da sve ovisi o igračima. Treneri se koncentriraju na to kako da ne prime gol i onda sve prepuste igračima. Trenere poput Fabija Capella i Josea Mourinha se smatra genijima jer pobjeđuju. No, oni pobjeđuju jer imaju najbolje igrače, a ne zbog toga što oni rade. Mogao bih postaviti svog pokojnog djeda da vodi njihove momčadi i one bi svejedno pobjeđivale", izjavio je prije nekoliko godina Zdenek Zeman
Debil lik :lol:
Verocious

#10246 Re: Real Madrid C.F.

Post by Verocious »

Zeman je jedan ociti slucaj jedne budale :-)
kory_galaktikos

#10247 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

zlo87 wrote:Real. :lol: :lol: Kolika je ono sinoć bruka bila pa ono ne treba ni komentarisati...
zbog cega bruka?? rezultat je po meni sinoc najmanje bitan..nije malaga ekipa tipa racinga ili sta znam travnika kod nas...tim koji je 4-5 u ligi igra kuci,tim koji je bio 1. u grupi LP i usput imo bas fine rezultate,tim koji ima par vrlo dobrih igraca znaci poraz sam kao poraz ok nisu izgubili od nizeligasa..mene kao i sve navijace reala ja mislim vise boli situacija u klubu,tipa te neke svadje,lafo klanovi,neigranje ikera sta ta frka oko kluba a da ja zab izvini ti si samo doso da provociras a ne fino o necem razgovarat,diskutovat :run:
ascari

#10248 Re: Real Madrid C.F.

Post by ascari »

DonVito wrote:Murinjo je po svemu sudeći odmarao Kasiljasa zbog humentarne tekme veceras 'Partido por la Ilusion, na kojoj sudjeluje i sam Kasiljas.

Slika sve govori..
Image
:lol: :lol: :lol: Koji si ti kralj!
burekdzijabezmesa

#10249 Re: Real Madrid C.F.

Post by burekdzijabezmesa »

malo poštovanja prema aktuelnim šampionima Španije, osvajačima Kupa, i Super Kupa, ne bi vam škodilo.

što se tiče trenera, u vrijeme totalne dominacije Barcelone voditi klub do osvajanja svih domaćih trofeja je više nego fenomenalan uspjeh, a to što nas iritira kao pojava, to nema veze sa fudbalom, zbog trofeja koje je donio Madridu ga izuzetno poštujem, poštujem ga i zbog njegove bogate karijere, i što daje sve od sebe za klub koji trenira, i smatram da treba da ostane jer smo haman ko Abramovichev Chelsea postali, čim sezona ne ide kako treba mjenjaj trenera, nema to smisla ljudi, nema apsolutno nikakvog, pa jel vi zaboravljate da je Ferguson dok je Mourinho bio u Engleskoj bio bez trofeja, niko ga nije otjerao, i evo danas još uvijek osvaja, ispao iz Lige Prvaka u Grupnoj fazi prošle sezone, nadmašio ga gradski rival u Ligi, neoprostivo, ali opet, ima podršku. Nema potrebe da se RM pretvara u Abramovichev Chelsea.

što se Casillasa tiče i njegovog ostanka na klupi, to je više nego glupa tema, iz jednog jednostavnog razloga, Adan nije direktni krivac ni kod jednog gola protiv Malage.

a na komentare simpatizera Barcelone neću uopšte da repliciram , niti mogu biti objektivni, niti opraštaju uspjeh Bijelih od prošle sezone na čelu sa Mourinhom i potpuno istom ekipom koja je danas:

100 bodova

121 postignut gol

gdje je tu defanzivan fudbal?

kako se defanzivnom igrom postiže da stoperi stoje praktično na centru, da se igra skoro cijela utakmica u polju protivnika, a postiže 121 gol i osvaja 100 bodova?

ne pričajte gluposti, i cijenite ovu ekipu malo duže od 3 mjeseca.
DonVito

#10250 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Jeli Ramos bio kapiten kad je Kasiljas ostao na klupi :?
Post Reply