Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mrtva kokoš

#10176 Re: Real Madrid C.F.

Post by mrtva kokoš »

i prije nego sto je i pocelo znao sam da ce portugalski klan realu doci glave :dance:
5 0 5

#10177 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Kad budes trener, ti to napravi tako. Moze? Covjek zaradjuje svoj hljeb. Svi su tamo zbog vlastite koristi. Niko nije lud da sam sebe sabotira. Ako se to na kraju ispostavi, svako ce snositi odgovornost za ono sto je ucinio.
ne sabotira on sebe nego pokusava sabotirati casillasa. od kad je dosao pokusava ronaldu dati kapitensku traku. naravno, predsjednik i cijela uprava kluba stoji iza ikera. za njih ne postoji drugi kapiten. kao ni u spaniji.
sada se na nekome kola moraju slomiti i mourinho zna da su njegova ledja prva. to sto sad pokusava gurnuti ikera ispred sebe kao zrtveno janje, isto govori valjda nesto.
iker je ispratio gomilu trenera u madridu, puno uspijesnih od mourinha. mourinho je karijerista. iker je madridista. to sto se urusio sve i jedan tim kojeg je mourinho napustio, mozda mozes najslikovitije vidjeti zasto je to tako, u ovom slucaju sa ikerom. koji se btw. vuce jos od pocetka.
Last edited by 5 0 5 on 23/12/2012 00:16, edited 1 time in total.
fixer

#10178 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Murinho hoce da promijeni naviku primanja iz prekida, kad je velik broj tih golova isao na dusu Ikera.
fixer

#10179 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Kad budes trener, ti to napravi tako. Moze? Covjek zaradjuje svoj hljeb. Svi su tamo zbog vlastite koristi. Niko nije lud da sam sebe sabotira. Ako se to na kraju ispostavi, svako ce snositi odgovornost za ono sto je ucinio.
ne sabotira on sebe nego pokusava sabotirati casillasa. od kad je dosao pokusava ronaldu dati kapitensku traku. naravno, predsjednik i cijela uprava kluba stoji iza ikera. za njih ne postoji drugi kapiten. kao ni u spaniji.
sada se na nekome kola moraju slomiti i mourinho zna da su njegova ledja prva. to sto sad pokusava gurnuti ikera ispred sebe kao zrtveno janje, isto govori valjda nesto.
iker je ispratio gomilu trenera u madridu, puno uspijesnih od mourinha. mourinho je karijerista. iker je madridista. to sto se urusio sve i jedan tim kojeg je mourinho napustio, mozda mozes najslikovitije vidjeti zasto je to tako, u ovom slucaju sa ikerom. koji se btw. vuce jos od pocetka.
Pa prije je Kaka kod Murinha imao traku, nego Ronaldo. :D Opet tvoje zelje 505.
I ne valja ti logika. Murinho zna da su njegova ledja prva, ali gura Ikera ispred kao zrtveno janje, koji je po tebi neprikosnoveni kapiten citavog Pirinejskog poluotoka. Pa ovim potezom on Ikeru pere sve grijehe i na sebe preuzima jos veci problem.
5 0 5

#10180 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Murinho hoce da promijeni naviku primanja iz prekida, kad je velik broj tih golova isao na dusu Ikera.
da ti kaze nesto 'vamo pravi trener. kada lopta dodje do ikera, onda je vec kasno. posao pravog trenera je da smisli genijalnu, kakav je i sam trener, postavku svoga tima iz koje bi se oni odbranili. kod slobodnih udaraca i kornera imas bar 9 odbranbenih igraca. ako pored svih njih lopta prodje, onda je to greska trenera, a ne golmana. ili grijesim?
Pa prije je Kaka kod Murinha imao traku, nego Ronaldo. Opet tvoje zelje 505.
I ne valja ti logika. Murinho zna da su njegova ledja prva, ali gura Ikera ispred kao zrtveno janje, koji je po tebi neprikosnoveni kapiten citavog Pirinejskog poluotoka. Pa ovim potezom on Ikeru pere sve grijehe i na sebe preuzima jos veci problem.
sto se tice price oko kapitena, to nije iz moje bujne maste. procitao sam to i cuo na dovoljno relevantnih mjesta (u zadnje dvije godine. a ako ti nije mrsko potrazi na ovoj temi, recimo moje diskusije sa kolegom ultimom na tu temu).

a zasto je to meni u interesu da namisljam ovdje teorije zavjere? pa sto se mene tice, mourinho treba ostati dok se ne sastave sa castillom. a kako je krenuo, nece mu dugo vremena trebati. vec se sad u januaru mora boriti sa malagom i betisom za mjesto u ls. laku noc.
DonVito

#10181 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Nije Kasiljas kriv za silne poraze i remije, doduse primao je neke golove iz prekida smijesne ali lik ima kredita previše u Madridu.

Evo zasto nije kaznio Ronalda o Pepea za silne greske u napadu (promašaje) o recimo greške u odbrani.. ako je zbog neki greški :roll: :?

Ovaj poraz i nije ništo novo u La Ligi ali ovaj potez da ostavi kapitena tj. vodju tima na klupi, ne pije vode .

Murinjo Murinjo, na svoj način si dao još veći povod date španjolski mediji vuču za muda tokom sedmice :lol:
Kemal Malovčić

#10182 Re: Real Madrid C.F.

Post by Kemal Malovčić »

Vuču, vuču, prvo ga vuču za muda, a onda ga vuču za nos. :mrgreen:
Saian

#10183 Re: Real Madrid C.F.

Post by Saian »

fixer wrote:Ja razumijem da volite Ikera, ali neminovnost je da ce i on nekad prestat da brani.
citam, citam, i sve kontam ma necu nista pisat kad ovo, pa jebote kad se zakocenio nisam, ako znas za milost nemoj vako iduci put :D

Iker na klupi ili kako u hinjalendu kazu, "da mi hoce neko prigovorit, da fino viknem ne daju mi radit mirkls, mijeshaju mi se u po'so, onda ja kao velika klasa jel, ne mogu radit u tim i takijEm uslovima i ja veliki trener onda odem u top engleski klub, a ne ko pelegrini, fukara, u Malagu"

Mou se sprema ganola :D
Saian

#10184 Re: Real Madrid C.F.

Post by Saian »

DonVito wrote:
Murinjo Murinjo, na svoj način si dao još veći povod date španjolski mediji vuču za muda tokom sedmice :lol:
jel ovo onaj lik sto iskopava dnevno dva rekordera ispred messija :D samo cekam kad ce izletit s hijeroglifom tutangolun dao stodvaes golova u sezoni 27/28 plavljenje Nila, al fifa shupci nece da priznaju, zavjera, nepravda, frka trka panika pakao droga vuchu :D
Jack Be Nimble

#10185 Re: Real Madrid C.F.

Post by Jack Be Nimble »

Ostaviti Ikera na klupi je isto da je Phil ostavio Jordana na klupi u trecoj utakmici finala. Logika i Jose maa zzdravooo.
fixer

#10186 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

DonVito wrote:Nije Kasiljas kriv za silne poraze i remije, doduse primao je neke golove iz prekida smijesne ali lik ima kredita previše u Madridu.

Evo zasto nije kaznio Ronalda o Pepea za silne greske u napadu (promašaje) o recimo greške u odbrani.. ako je zbog neki greški :roll: :?

Ovaj poraz i nije ništo novo u La Ligi ali ovaj potez da ostavi kapitena tj. vodju tima na klupi, ne pije vode .

Svi neki treneri. Lagano brate, uzmes neki klub u kantonalnoj ligi, napravis rezultat pa predjes na veci nivo. Tako sve do Reala, pa tamo ostavi Ikera u igri. Sta je tesko shvatiti da trener je taj koji odlucuje. Njegova procjena je da je on zasluzio klupu. Vi niti ga trenirate, niti se druzite sa njim. Ko zna kakvih sve problema u Realu ima. Iker kapiten - pa bio je i Raul kapiten pa je znao u najboljim godinama biti na klupi.
fixer

#10187 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote:Murinho hoce da promijeni naviku primanja iz prekida, kad je velik broj tih golova isao na dusu Ikera.
da ti kaze nesto 'vamo pravi trener. kada lopta dodje do ikera, onda je vec kasno. posao pravog trenera je da smisli genijalnu, kakav je i sam trener, postavku svoga tima iz koje bi se oni odbranili. kod slobodnih udaraca i kornera imas bar 9 odbranbenih igraca. ako pored svih njih lopta prodje, onda je to greska trenera, a ne golmana. ili grijesim?
Pa prije je Kaka kod Murinha imao traku, nego Ronaldo. Opet tvoje zelje 505.
sto se tice price oko kapitena, to nije iz moje bujne maste. procitao sam to i cuo na dovoljno relevantnih mjesta (u zadnje dvije godine. a ako ti nije mrsko potrazi na ovoj temi, recimo moje diskusije sa kolegom ultimom na tu temu).

a zasto je to meni u interesu da namisljam ovdje teorije zavjere? pa sto se mene tice, mourinho treba ostati dok se ne sastave sa castillom. a kako je krenuo, nece mu dugo vremena trebati. vec se sad u januaru mora boriti sa malagom i betisom za mjesto u ls. laku noc.
Ovaj post nije ni vrijedan odgovora. Murinho hoce Ronalda za kapitena. :D Kaka je u ovoj godini bio kapiten, a Ronaldo nije.
P.S. Iker je najbolji golman na svijetu kad je u pitanju golmanski reflex. Sad je to malo ofalilo, ali opet je u tome vrh. Medjutim, njegova odbrana slobodnih udaraca i boxovanja ubacenih lopti su znatno losija od njegove ostale igre.
5 0 5

#10188 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Mou: "Adán is playing better than Casillas at the moment" mou-adan-is-playing-better

Valdano: "Mou was showing his power by dropping Casillas" valdano-mou-was-showing-his

"We were surprised, Iker is the captain. It wasn't our decision and we have to accept it. It was a surprise, because it's unusual for Iker not to play. He is the leader in our dressing room and a key part of the team." [/size]we-were-surprised-when-iker

Image
5 0 5

#10189 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Ovaj post nije ni vrijedan odgovora. Murinho hoce Ronalda za kapitena. :D Kaka je u ovoj godini bio kapiten, a Ronaldo nije.
P.S. Iker je najbolji golman na svijetu kad je u pitanju golmanski reflex. Sad je to malo ofalilo, ali opet je u tome vrh. Medjutim, njegova odbrana slobodnih udaraca i boxovanja ubacenih lopti su znatno losija od njegove ostale igre.
pa ovom tvojim komentarima zakljucujem, ne samo da i ne gledas utakmice madrida, nego da ih ni ne pratis. cuj kaka kapiten. pa njemu visi otkaz nad glavom od kad je mourinho dosao. sjeti se sta je kakin otac pricao poslije sastanka s mourinhom oko kakine evaulacije (cuj sjeti se. kako ces se sjetiti necega o cemu nemas pojma).

kad mourinho izjavi da je adan bolji od ikera, jasno je da je sukob na osobnom nivou i da nema veze kako iker izbija i boksuje. a posto ti bolje znas kako mourinho razmislja, uputi me molim te.
i jos nesto, hoces sutra braniti wengera kao danas mourinha, kad bude trener madrida? ili ces se i ti s njim preseliti u englesku?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10190 Re: Real Madrid C.F.

Post by JoseMujica »

nisam realovac ali Iker je jedan od najboljih golmana ikad

ovo je čisto pokazivanje mišića sMorinja
Point.

#10191 Re: Real Madrid C.F.

Post by Point. »

Mourinho pravi smourinho. Sam sebi jamu kopa u Madridu, ocigledno vapi za otkazom.
Last edited by Point. on 23/12/2012 10:50, edited 1 time in total.
Laki 007

#10192 Re: Real Madrid C.F.

Post by Laki 007 »

E kad Mou ode, bas je u govnima Real onda :lol:
JoseMujica

#10193 Re: Real Madrid C.F.

Post by JoseMujica »

da nije neki trener pokazuje upravo angažman u RM...najbogatiji klub sa san snova igračima i tek jedna titula u tri sezone...koliko su očekivali i koliko su platili malo su dobili...osim medijske pompe

Inter je preuzeo u trenutku kada je klub bio već tri sezone uzastopno bio šampion i tu je jedino ostvario cilj da uzme LP

U Čelzi doveden da uzme LP i nije uspio..jedino u čemu je uspio jeste ubiti engleski fudbal (statistika kaže da od kad je on došao broj posjetitelja na stadionima je u padu)
Laki 007

#10194 Re: Real Madrid C.F.

Post by Laki 007 »

JoseMujica wrote:da nije neki trener pokazuje upravo angažman u RM...najbogatiji klub sa san snova igračima i tek jedna titula u tri sezone...koliko su očekivali i koliko su platili malo su dobili...osim medijske pompe

Inter je preuzeo u trenutku kada je klub bio već tri sezone uzastopno bio šampion i tu je jedino ostvario cilj da uzme LP

U Čelzi doveden da uzme LP i nije uspio..jedino u čemu je uspio jeste ubiti engleski fudbal (statistika kaže da od kad je on došao broj posjetitelja na stadionima je u padu)
zaboravljas jedan bitan faktor u to vrijeme ---> Barselona . Da nije Barselona to sto jeste, Morinjo bi puno vise uradio...
skenderija04

#10195 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Mou nije budala. Vidi da je situacija gadna i trazi reakciju ma kakva ona bila. Izabrao je kolo pred pauzu, igrajuci u gostima (sumnjam da bi se usudio na Bernabeu ostaviti Ikera na klupi). Mourinho zna da mu treba tenzija, haos i spanovanje igraca za Ligu Sampiona. Tu je Joze najjaci. Fudbalski nista ne moze ponuditi. Sinoc smo opet vidjeli bezciljno nabijanje u protivnicki kazneni 30 minuta prije kraja i Ramos po ko zna koji put kao centarfor. Situacija pet minuta do kraja : Kaka izvodi aut a Pepe prima na 20 metara od gola Malage!? Mourinho zna da mu je jedini adut paljenje vatre u vlastitoj kuci i pokusaj dizanja tenzija do maksimuma i onda usmjeravanje te energije na teren. Dinamika u kojoj je Real ovog trenutka to i zahtijeva, tako da mislim da je juce napravio pravu stvar. Samo sto mu je ovo zadnji metak. U slucaju ispadanja od Manchestera svi znamo sta ce se desiti samo je pitanje nacin na koji ce otici: ostavka ili otkaz.
JoseMujica

#10196 Re: Real Madrid C.F.

Post by JoseMujica »

Laki 007 wrote:
JoseMujica wrote:da nije neki trener pokazuje upravo angažman u RM...najbogatiji klub sa san snova igračima i tek jedna titula u tri sezone...koliko su očekivali i koliko su platili malo su dobili...osim medijske pompe

zaboravljas jedan bitan faktor u to vrijeme ---> Barselona . Da nije Barselona to sto jeste, Morinjo bi puno vise uradio...
ne zaboravljam...i doveden je da prekine dominaciju Barce...sada sa 16 bodova zaostatka iz Barce, a čak je i Atletiko Madrid ispred sa +7, najprije da će biti nogiran jer mu je rezultat daleko od onoga za što je masno plaćen da postigne.

Ali kao istinski gad....sada zakuhava unutar kluba serući po Kasiljasu, ko da se radi o nekom tek pristiglom pubertetliji iz B tima, i kad ga nogiraju jer nije ispunio zadati cilj, fino će da se pere da su mu otkaz smjestili madridski klanovi koji mu zavide na sve uspjehe i ode fino za još veću lovu u Mančester musti blesave Arape .

Inače Real nikad ružniji i bezmudniji fudbal nije igrao...ima da plaču za starim brkom Del Boskeom.
fixer

#10197 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

505sCrtom wrote: pa ovom tvojim komentarima zakljucujem, ne samo da i ne gledas utakmice madrida, nego da ih ni ne pratis. cuj kaka kapiten. pa njemu visi otkaz nad glavom od kad je mourinho dosao. sjeti se sta je kakin otac pricao poslije sastanka s mourinhom oko kakine evaulacije (cuj sjeti se. kako ces se sjetiti necega o cemu nemas pojma).

kad mourinho izjavi da je adan bolji od ikera, jasno je da je sukob na osobnom nivou i da nema veze kako iker izbija i boksuje. a posto ti bolje znas kako mourinho razmislja, uputi me molim te.
i jos nesto, hoces sutra braniti wengera kao danas mourinha, kad bude trener madrida? ili ces se i ti s njim preseliti u englesku?
Da si gledao utakmice Reala, vidio bi da je Kaka bio kapiten u tri navrata. Alcoyano i Millonarios Bogota. U ove dvije utakmice nije igrao Ronaldo, pa haj reci cemo da nije tu MO birao izmedju njega i Ronalda. Medjutim, pogledaj ovaj video i dobro se postidi sto si dopustas da komentarises nesto sto ne znas.
Nekad si ti bio pripremljeniji forumas.
soe4

#10198 Re: Real Madrid C.F.

Post by soe4 »

Kao i svaki navijac, nadam se da Mourinho zna sta radi, iako mi je sinocnji potez bio takav da je samo dokazivao svoju moc, a ne i znanje. Iker moze ne bit u formi, ali zamjena mu nije Neuer, Buffon ili neko treci, vec Adan, klinac iz omladinske skole za kojeg od nas niko ne zna kako zapravo brani. Uloga Casillasa na terenu je daleko veca, sa mnogo efekta na igru. On je taj "galamdzija" iz sesnesterca koji bodri, rasporedjuje, galami, daje upute, a isto tako i onaj koji na poluvremenu ohrabruje ako je zapelo.

Ocito je halalio Primeru, sto mi se takodje ne svidja, ali ako je ona zrtva za sami vrh Europe, svi cemo to prihvatit. Drago mi je da je odmah naletio Man. United, jer u slucaju tog kiksa, nece prezivjet. Dok su Arapi pobudalili, dat im za onih 150-200 miliona i trenera i Ronalda ako su ih/dok su ih zeljni. Ne moraju krila bit superbrza ako znaju dodat loptu dobrom i kvalitetnom napadacu da to pospremi gdje treba. Porezi su od naredne sezone preveliki na plate, cak 50%, kao i u Seriji A, tako da, za ocekivat je da bi Ronaldo i Kaka naredne sezone ( Kaka sigurno ) mogli napustit klub.
fixer

#10199 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

skenderija04 wrote:Mou nije budala. Vidi da je situacija gadna i trazi reakciju ma kakva ona bila. Izabrao je kolo pred pauzu, igrajuci u gostima (sumnjam da bi se usudio na Bernabeu ostaviti Ikera na klupi). Mourinho zna da mu treba tenzija, haos i spanovanje igraca za Ligu Sampiona. Tu je Joze najjaci. Fudbalski nista ne moze ponuditi. Sinoc smo opet vidjeli bezciljno nabijanje u protivnicki kazneni 30 minuta prije kraja i Ramos po ko zna koji put kao centarfor. Situacija pet minuta do kraja : Kaka izvodi aut a Pepe prima na 20 metara od gola Malage!? Mourinho zna da mu je jedini adut paljenje vatre u vlastitoj kuci i pokusaj dizanja tenzija do maksimuma i onda usmjeravanje te energije na teren. Dinamika u kojoj je Real ovog trenutka to i zahtijeva, tako da mislim da je juce napravio pravu stvar. Samo sto mu je ovo zadnji metak. U slucaju ispadanja od Manchestera svi znamo sta ce se desiti samo je pitanje nacin na koji ce otici: ostavka ili otkaz.
Ti si, po meni, najblize stvarnom razlogu zasto je Mo ovo uradio. Naravno da ima tu i licnog animoziteta, ali Mo nema nikakvog razloga da si dopusti obracun sa Ikerom tek tako, jer bi mu se to moglo obiti od glavu. Medjutim, ako bi na ovaj nacin uspio naelektrizirati ekipu, on ce preuzeti taj rizik.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10200 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

Image

:sax:
Post Reply