Vidiš to o čemu se ti pitaš je stvar čiste filozofije. A, to nas vraća na same početke i učenje stalno iznova. Neke stvari čovjek olako prebaci, nekih se odrekne, a neke zaboravi. Uglavnom iz koristi. Rijetki su koji svoje mane znaju i uče iz njih. O temi komšijskih odnosa se može pričati iz mnogo uglova. Najradosniji je onaj poput prošlog derbija. Naravno da je uz radost i srećz prisutna tuga.Tomahawk11 wrote:Pa dobro, znam da je po onoj ambalaža rotira i da dođe vakat ko bi gore bude dole i tako.Tromblon wrote:
Mlad si ti još Tomo. Ima vremena ne brini. Cijeli život je gaf u gifu. Samo je pitanje koliko opravdanosti u postojanju ima. Što se vas tiče nimalo.
Meni je to nejasno što smo mi to nešto kao gori od vas ili eto što su naši gafovi neopravdani u odnosu na vaše.
Zezancija je ok, kad naguziš rivala, naravno da ćeš ga zezati, al ova priča jok.
Međutim, tuga je kratkotrajna. Prolazna. Uvijek nestane. Tako mora biti. Novi dan uvijek svane.
E, da dođem do srži. Mogao sam ovo i kraće sročiti, ali omaklo mi se.
Kada neko nastane silom bez nekog prirodno-normalnog zakona u svom bistvovanju uvijek, po pravilu, nastupa sa pozicije sile. Tako je i u ovom našem slučaju. I onda se neke situacije dramatično jače osjete nego što bi normalno trebale. Zato možda petica jače zvoni od trice. A, možda i ne. Jer kad su dvije strane u usklađenoj relaciji onda se i usponi i padovi dešavaju u ritmu.