Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tromblon

#88276 Re: Premijer liga BiH

Post by Tromblon »

Tomahawk11 wrote:
Tromblon wrote:
Mlad si ti još Tomo. Ima vremena ne brini. Cijeli život je gaf u gifu. Samo je pitanje koliko opravdanosti u postojanju ima. Što se vas tiče nimalo.
Pa dobro, znam da je po onoj ambalaža rotira i da dođe vakat ko bi gore bude dole i tako.

Meni je to nejasno što smo mi to nešto kao gori od vas ili eto što su naši gafovi neopravdani u odnosu na vaše.

Zezancija je ok, kad naguziš rivala, naravno da ćeš ga zezati, al ova priča jok.
Vidiš to o čemu se ti pitaš je stvar čiste filozofije. A, to nas vraća na same početke i učenje stalno iznova. Neke stvari čovjek olako prebaci, nekih se odrekne, a neke zaboravi. Uglavnom iz koristi. Rijetki su koji svoje mane znaju i uče iz njih. O temi komšijskih odnosa se može pričati iz mnogo uglova. Najradosniji je onaj poput prošlog derbija. Naravno da je uz radost i srećz prisutna tuga.

Međutim, tuga je kratkotrajna. Prolazna. Uvijek nestane. Tako mora biti. Novi dan uvijek svane.

E, da dođem do srži. Mogao sam ovo i kraće sročiti, ali omaklo mi se.

Kada neko nastane silom bez nekog prirodno-normalnog zakona u svom bistvovanju uvijek, po pravilu, nastupa sa pozicije sile. Tako je i u ovom našem slučaju. I onda se neke situacije dramatično jače osjete nego što bi normalno trebale. Zato možda petica jače zvoni od trice. A, možda i ne. Jer kad su dvije strane u usklađenoj relaciji onda se i usponi i padovi dešavaju u ritmu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#88277 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Tromblon wrote:
Vidiš to o čemu se ti pitaš je stvar čiste filozofije. A, to nas vraća na same početke i učenje stalno iznova. Neke stvari čovjek olako prebaci, nekih se odrekne, a neke zaboravi. Uglavnom iz koristi. Rijetki su koji svoje mane znaju i uče iz njih. O temi komšijskih odnosa se može pričati iz mnogo uglova. Najradosniji je onaj poput prošlog derbija. Naravno da je uz radost i srećz prisutna tuga.

Međutim, tuga je kratkotrajna. Prolazna. Uvijek nestane. Tako mora biti. Novi dan uvijek svane.

Kada neko nastane silom bez nekog prirodno-normalnog zakona u svom bistvovanju uvijek, po pravilu, nastupa sa pozicije sile. Tako je i u ovom našem slučaju. I onda se neke situacije dramatično jače osjete nego što bi normalno trebale. Zato možda petica jače zvoni od trice. A, možda i ne. Jer kad su dvije strane u usklađenoj relaciji onda se i usponi i padovi dešavaju u ritmu.
Pa eto, kako kažeš za tugu, tako je i za radost. Za godinu-dvije će se o tome pričati kao i o ovom derbiju iz '76.

Ma kakva filozofija. Ovo mi dođe kao ona priča o Barsi i Realu, nekakvoj vječitoj borbi s nepravdom i imaginarnim Frankom.

Čisto sumnjam da ima iko živ ko se sjeća tih vremena. Ja vas gledam kao sportskog gradskog rivala. Ta neka vremena od prije, jesi svjestan da to danas nema nikakve veze, da nema Želje radničkog kluba ili šta već...druga vremena, ne možeš živjeti u prošlosti....mislim, možeš, ali nije to to.

Jako je zvonila i trica kao što jako zvoni i petica. I mi smo se tad radovali, vi tugovali. Petica je možda jače zvučala, jer je došla kao melem na bolna iskustva iz prethodne sezone. Jer ste njom pokrili golotinju. Ugasili muku koja vas je pritisla. Isto bi bilo i da smo mi bili na vašoj poziciji. U pet deka sve, zato mi je šega ono - da vas nema i niko kao vi.
Raigor Stonehoof

#88278 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

hrasno38 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:ne odgovori ti ni na jedno pitanje
Kome? Tebi da odgovaram? Ono grohotom se smijem....za takve postoje ustanove gdje odredjene osobe pricaju redovno svaki dan pa cak i odgvovarju na poneko pitanje!
Odgovori na pitanje.
Tromblon

#88279 Re: Premijer liga BiH

Post by Tromblon »

Tomahawk11 wrote:
Tromblon wrote:

Pa eto, kako kažeš za tugu, tako je i za radost. Za godinu-dvije će se o tome pričati kao i o ovom derbiju iz '76.

Ma kakva filozofija. Ovo mi dođe kao ona priča o Barsi i Realu, nekakvoj vječitoj borbi s nepravdom i imaginarnim Frankom.

Čisto sumnjam da ima iko živ ko se sjeća tih vremena. Ja vas gledam kao sportskog gradskog rivala. Ta neka vremena od prije, jesi svjestan da to danas nema nikakve veze, da nema Želje radničkog kluba ili šta već...druga vremena, ne možeš živjeti u prošlosti....mislim, možeš, ali nije to to.

Jako je zvonila i trica kao što jako zvoni i petica. I mi smo se tad radovali, vi tugovali. Petica je možda jače zvučala, jer je došla kao melem na bolna iskustva iz prethodne sezone. Jer ste njom pokrili golotinju. Ugasili muku koja vas je pritisla. Isto bi bilo i da smo mi bili na vašoj poziciji. U pet deka sve, zato mi je šega ono - da vas nema i niko kao vi.
Drago mi je što tako razmišljaš. Tako da ćeš sigurno shvatiti kada kažem da sam se javio zbog konstantnog etiketiranja i provociranja gospodina Ivice Osima od strane pojedinih omladinaca iz vašeg tabora.

Lijepe ružne etikete čovjeku zbog događaja od prije skoro 60 godina i o kojem pojma nemaju. Ivica Osim je institucija bh. nogometa baš kao i rahmetli Hase ili Vahidin Musemić na primjer.

Pisati o nečemu na osnovu što si pročitao negdje i to samo u svrhu provociranja je jako bijedno. Ivica Osim je od strane FSJ pomilovan, nakon što je odslužio kaznu koja mu je izrečena, kao i Miši Smajloviću zbog toga što su loše odigrali utakmicu i nisu se dovoljno zalagali.

Tako da mislim da se slažeš da prošlost treba pustiti prošlosti. Jet niko od nas pojma nema šta se, kako i tašto desilo.

Usput se nadam da će ubuduće takvo etiketiranje biti sankcionisano bar upozorenjem.

Kolega Sliver hvala na čitanju i bespredmetnom komentaru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#88280 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Tromblon wrote:

Drago mi je što tako razmišljaš. Tako da ćeš sigurno shvatiti kada kažem da sam se javio zbog konstantnog etiketiranja i provociranja gospodina Ivice Osima od strane pojedinih omladinaca iz vašeg tabora.

Lijepe ružne etikete čovjeku zbog događaja od prije skoro 60 godina i o kojem pojma nemaju. Ivica Osim je institucija bh. nogometa baš kao i rahmetli Hase ili Vahidin Musemić na primjer.

Pisati o nečemu na osnovu što si pročitao negdje i to samo u svrhu provociranja je jako bijedno. Ivica Osim je od strane FSJ pomilovan, nakon što je odslužio kaznu koja mu je izrečena, kao i Miši Smajloviću zbog toga što su loše odigrali utakmicu i nisu se dovoljno zalagali.

Tako da mislim da se slažeš da prošlost treba pustiti prošlosti. Jet niko od nas pojma nema šta se, kako i tašto desilo.

Usput se nadam da će ubuduće takvo etiketiranje biti sankcionisano bar upozorenjem.

Nikad mi nije niti će biti predmet bilo kakve rasprave između FKS i FKŽ :thumbup:

Slažem se :thumbup:

Nema potrebe svakako pričati na ovoj temi o vremenima prije Premijer lige.
Gledaćemo (moderatori) da se ta priča diskvalifikuje.
decko_sa_kovaca

#88281 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Cuj gdje su danas zeljeznice fbih :lol: :lol: :lol:
vryzas

#88282 Re: Premijer liga BiH

Post by vryzas »

:mrgreen:
Tromblon

#88283 Re: Premijer liga BiH

Post by Tromblon »

Tomahawk11 wrote:
Tromblon wrote:

Nikad mi nije niti će biti predmet bilo kakve rasprave između FKS i FKŽ :thumbup:

Slažem se :thumbup:

Nema potrebe svakako pričati na ovoj temi o vremenima prije Premijer lige.
Gledaćemo (moderatori) da se ta priča diskvalifikuje.

Hvala na razumjevanju i ovakvoj buducoj korespondenciji.
ganjeta

#88284 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Sliver wrote:Sto bi rekli, puko ko tromblon. Prirodno-normalno bistvovanje FKS je da bar jedan klub iz BiH koliko toliko parira velikoj cetvorci, a ne da decenijama tavori u nizim ligama. Pogledas malo svoj klub, napravljen da sportski predstavlja zeljeznicare, u nekom tamo vaktu, kad su vozovi imali neki smisao. Gdje su danas Zeljeznice FBiH!? Nigdje, a upravo tamo lokomotiva vuce i taj klub, koji po svim prirodno-normalnim zakonima vise nema potrebu bistvovanja.

Kakav post

:D :lol:
ultima_palabra

#88285 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Treba ga zvati ko uvodnicara na krug 99 :lol:
todd_smith

#88286 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Otkrise li koje su utakmice u pitanju za ovog sto su ga osudili za namjestanje
duffy_duck

#88287 Re: Premijer liga BiH

Post by duffy_duck »

Za naredni derbi u Novembru 5 % dat zeljinim navijacima skinut stolice zakljucati wc i sve isto kao i oni nama.
nosara

#88288 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

duffy_duck wrote:Za naredni derbi u Novembru 5 % dat zeljinim navijacima skinut stolice zakljucati wc i sve isto kao i oni nama.
Gledate svaki fening ko boga, tako da sumljam da ce proci... :D
LSD

#88289 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Hoce li se naredni derbi igrati u Zenici ?
animus

#88290 Re: Premijer liga BiH

Post by animus »

nosara wrote:
duffy_duck wrote:Za naredni derbi u Novembru 5 % dat zeljinim navijacima skinut stolice zakljucati wc i sve isto kao i oni nama.
Ti si nas zamijenio s nekim drugim klubom. Zna se ko ima dugove i kome su svakim danom dugovi sve veci. I kome je ukinuta licenca zbog dugovanja. I ko stampa majice da izvuce 4 000 KM od svojih navijaca.
Ricken

#88291 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Sliver wrote:Sto bi rekli, puko ko tromblon. Prirodno-normalno bistvovanje FKS je da bar jedan klub iz BiH koliko toliko parira velikoj cetvorci, a ne da decenijama tavori u nizim ligama. Pogledas malo svoj klub, napravljen da sportski predstavlja zeljeznicare, u nekom tamo vaktu, kad su vozovi imali neki smisao. Gdje su danas Zeljeznice FBiH!? Nigdje, a upravo tamo lokomotiva vuce i taj klub, koji po svim prirodno-normalnim zakonima vise nema potrebu bistvovanja.
E jeste parirali u p.m. Ovo za željeznice, odavno veću glupost ne pročitah. Ono kad ti svijet ima smisla samo iz tvoje rupe, koja usput budi rečeno i nije posebno prostrana.
Last edited by Ricken on 12/09/2019 14:50, edited 1 time in total.
nosara

#88292 Re: Premijer liga BiH

Post by nosara »

animus wrote:
nosara wrote:
Ti si nas zamijenio s nekim drugim klubom. Zna se ko ima dugove i kome su svakim danom dugovi sve veci. I kome je ukinuta licenca zbog dugovanja. I ko stampa majice da izvuce 4 000 KM od svojih navijaca.
Taze info s druzenja sinoc. Svaki fening vam je bitan! Cak derete stare garniture dresova da ne bi kupovali nove.

Nemam nista protiv da se po obicaju zavaravate, dapace. :D
Ricken

#88293 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

animus wrote:
nosara wrote:
Prema javnim informacijama, finansijsko stanje dva kluba se nemože porediti, jer ste teški gubitaši koji odavno prelaze vrijednosti raspoložive imovine. Naši dugovi čine 10% tržišne vrijednosti imovine. Tako da, psssssssssss
Tomahawk11
Globalni moderator

#88294 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Za tvoju informaciju, mi nemamo dugova.
Raigor Stonehoof

#88295 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

Tomahawk11 wrote:Za tvoju informaciju, mi nemamo dugova.
Haj ti to razlozi ko osnovcu, mozda shvate :D

Kurva o postenju, zeljo o sudjenju/dugovima :run:
ganjeta

#88296 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Ni dugova, stadiona, imovine, ništa :mrgreen: .

Ah da, mašine za veš imate :-D
todd_smith

#88297 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

20 miliona smo u minusu :mrgreen:
Ricken

#88298 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Ili ne znaš šta je dug, ili revizija laže.

https://www.fksarajevo.ba/assets/img/ar ... igraca.pdf
Tomahawk11
Globalni moderator

#88299 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

ganjeta wrote:Ni dugova, stadiona, imovine, ništa :mrgreen: .

Ah da, mašine za veš imate :-D
Tako je, ni brige ni pameti :thumbup: :D
todd_smith wrote:20 miliona smo u minusu
Ima li pečat na tome? 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#88300 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ricken wrote:
Ili ne znaš šta je dug, ili revizija laže.

https://www.fksarajevo.ba/assets/img/ar ... igraca.pdf
Ne laže revizija, ja i dalje tvrdim da mi nikom ništa nismo dužni.

Taj minus tu je negativa poslovanja, ne dugovanja prema nekom.

Nismo dužni poreznoj, dobavljačima, igračima (povremeno, ali se izmiri).
Locked