Ocekujem nesto slicno,R2D2_SA wrote:O ulasku vijetnamaca u vlasnicku strukturu (vlasnistvo upravljacki uloga, da bude korektni) se prica vec neko vrijeme, i ponajvise u prici oko ulaganja u AFH. Berjaya je i Tanov posao, ovaj je u istom, a pored lutrije ljudi se najvise bave hotelijerstvom. Tako da bih ja sacekao sutrasnji press pa da cujemo zvanicne informacije, a ovako na prvu bih tipovao da ce pucati na ulaganje u AFH i okolni prostor, traziti izmjenu zakonskog okviru u smislu pretvorbe arhaicnog postojanja klubova kao udruzenja gradjana u prava dionicka drustva i sl. A s obzirom da po ovim vijestima nece samo on biti vlasnik vecinskog dijela upravljackih uloga, Tan vjerovatno ostaje dijelom price, sumnjam da ce se mijenjati i nacin poslovanja a to je imate finansijski okvir, izvolite se protegnuti koliki je jorgan i poslovati odrzivo, uz eventualno neku inekciju da bi se postiglo nesto vise. Mislim da nije u cijeloj prici nebitno da se Mahatir vratio u Maleziji za premijera a on je imao uticaj na dolazak Tana u klub. Btw Mahatir dolazi u aprilu u Sarajevo na SBF2019.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
vryzas
#74051 Re: Premijer liga BiH
- Logovan
#74052 Re: Premijer liga BiH
Prije bih rekao da je puno pitanja koja brinu navijače manjeg sarajevskog premijerligaša sa Grbavice.MensurM wrote:60% Vijetnam
30% Malezija
Evo stižu im i dva igrača iz Vijetnama. Onda vjerovatno ide i jedan iz Malezije.
Hoće li ovi tražiti da vam ti Vijetnamci igraju u prvih 11 i hoće li potjerati Musemića ako ih odbije staviti? Puno je pitanja koja brinu navijače manjeg sarajevskog premijerligaša.
- Raigor Stonehoof
#74053 Re: Premijer liga BiH
ono kad su toliko mali da im je 3k navijaca, izbrojanih kao 4k a predstavljenih kao 5k, najveci uspjeh u sezoni
-18
sjetih se onih najava, kad se morž vrati na klupu kako ce ga pun stadion docekat, da zaurla AMAW AMAW KLOCIM KLOCIM a ono 3000 ljudi doslo
-18
sjetih se onih najava, kad se morž vrati na klupu kako ce ga pun stadion docekat, da zaurla AMAW AMAW KLOCIM KLOCIM a ono 3000 ljudi doslo
- Logovan
#74054 Re: Premijer liga BiH
Ma kakav on, ne prati Željezničar, Grbavice očima nije vidio.Bazinga1234 wrote:Mensur više prati Sarajevo nego Želju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#74055 Re: Premijer liga BiH
Kup utakmica sa Zrinjskim u 17:00 radni dan, po prilično hladnom vremenu. Prenos na Areni.MensurM wrote:
Ako nisu forumi relevantni, onda je posjeta na stadionu. Odluči se više. Meni je svejedno, i forumi i posjeta kažu da je razočarenje kod navijača Sarajeva golemo.
Zrinjski? 3000?
Toliki vam je i prosjek ove sezone, u rangu Slobode, a iza Željezničara i Čelika.
Ovo će vjerovatno biti prva sezona u kojoj je neki sarajevski klub prvak, a da drugi ima značajno veću posjetu.
Sve su to faktori koji i kod tvog kluba utiču na posjetu.
No, ako ti je lakše, jeste, sve je tako.
Imamo 2 000 navijača i to je to.
Vi imate 5 000. Svaka čast.
-
tcz
#74056 Re: Premijer liga BiH
bgm Mensure puše na Grbavici, dobro te propuhalo.
golem si mangupe dok te prate i citaju o tebi <3
golem si mangupe dok te prate i citaju o tebi <3
- Logovan
#74057 Re: Premijer liga BiH
Nije 5000, nego manje, bilo ih oko 4000.Tomahawk11 wrote:Jeste, forumi su relevantni.MensurM wrote:
Nezadovoljni ste dok vas je 2000 na utakmicama, a prvi ste na tabeli nakon pet godina. Čitam i ja vaše forume, osjećate se prevareno, da vas je Tan izvarao i zapustio.
Kojoj utakmici? S Krupom? Jah, sad ćeš ti meni za MDK i 5 000.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#74058 Re: Premijer liga BiH
Problem je što FKS ne može ništa uraditi po pitanju stadiona bez CSR.vryzas wrote:Ocekujem nesto slicno,R2D2_SA wrote:O ulasku vijetnamaca u vlasnicku strukturu (vlasnistvo upravljacki uloga, da bude korektni) se prica vec neko vrijeme, i ponajvise u prici oko ulaganja u AFH. Berjaya je i Tanov posao, ovaj je u istom, a pored lutrije ljudi se najvise bave hotelijerstvom. Tako da bih ja sacekao sutrasnji press pa da cujemo zvanicne informacije, a ovako na prvu bih tipovao da ce pucati na ulaganje u AFH i okolni prostor, traziti izmjenu zakonskog okviru u smislu pretvorbe arhaicnog postojanja klubova kao udruzenja gradjana u prava dionicka drustva i sl. A s obzirom da po ovim vijestima nece samo on biti vlasnik vecinskog dijela upravljackih uloga, Tan vjerovatno ostaje dijelom price, sumnjam da ce se mijenjati i nacin poslovanja a to je imate finansijski okvir, izvolite se protegnuti koliki je jorgan i poslovati odrzivo, uz eventualno neku inekciju da bi se postiglo nesto vise. Mislim da nije u cijeloj prici nebitno da se Mahatir vratio u Maleziji za premijera a on je imao uticaj na dolazak Tana u klub. Btw Mahatir dolazi u aprilu u Sarajevo na SBF2019.a ovaj drugi dio je veoma bitan u cijeloj prici.
I ovo ostalo može biti problem, poznato je da kod nas sport ne zanima vlast.
-
vryzas
#74059 Re: Premijer liga BiH
Jasno ko dan. Ne ocekujem sada novi stadion, ali ocekujem neka manja ulaganja u pocetku. Kljucna stvar je novi zakon o sportu i pretvorba klubova u s.d.d. kao u Hr.Tomahawk11 wrote:Problem je što FKS ne može ništa uraditi po pitanju stadiona bez CSR.vryzas wrote:Ocekujem nesto slicno,R2D2_SA wrote:O ulasku vijetnamaca u vlasnicku strukturu (vlasnistvo upravljacki uloga, da bude korektni) se prica vec neko vrijeme, i ponajvise u prici oko ulaganja u AFH. Berjaya je i Tanov posao, ovaj je u istom, a pored lutrije ljudi se najvise bave hotelijerstvom. Tako da bih ja sacekao sutrasnji press pa da cujemo zvanicne informacije, a ovako na prvu bih tipovao da ce pucati na ulaganje u AFH i okolni prostor, traziti izmjenu zakonskog okviru u smislu pretvorbe arhaicnog postojanja klubova kao udruzenja gradjana u prava dionicka drustva i sl. A s obzirom da po ovim vijestima nece samo on biti vlasnik vecinskog dijela upravljackih uloga, Tan vjerovatno ostaje dijelom price, sumnjam da ce se mijenjati i nacin poslovanja a to je imate finansijski okvir, izvolite se protegnuti koliki je jorgan i poslovati odrzivo, uz eventualno neku inekciju da bi se postiglo nesto vise. Mislim da nije u cijeloj prici nebitno da se Mahatir vratio u Maleziji za premijera a on je imao uticaj na dolazak Tana u klub. Btw Mahatir dolazi u aprilu u Sarajevo na SBF2019.a ovaj drugi dio je veoma bitan u cijeloj prici.
I ovo ostalo može biti problem, poznato je da kod nas sport ne zanima vlast.
-
sumirprimus
#74060 Re: Premijer liga BiH
stranka demokratskih dionicara
koj jamio jamio
koj jamio jamio
-
sumirprimus
#74061 Re: Premijer liga BiH
sad kad ih najnetrofejniji klub u ligi vrati u surovu zbilju 
- Blixen
#74062 Re: Premijer liga BiH
povremeni sarajevski drugoligas se mnogo sekiraMensurM wrote:60% Vijetnam
30% Malezija
Evo stižu im i dva igrača iz Vijetnama. Onda vjerovatno ide i jedan iz Malezije.
Hoće li ovi tražiti da vam ti Vijetnamci igraju u prvih 11 i hoće li potjerati Musemića ako ih odbije staviti? Puno je pitanja koja brinu navijače manjeg sarajevskog premijerligaša.
samo da ne bude opet liga za opstanak
navikli ste vi svako malo da ispadnete
- Blixen
#74063 Re: Premijer liga BiH
lazesMensurM wrote:Nezadovoljni ste dok vas je 2000 na utakmicama, a prvi ste na tabeli nakon pet godina. Čitam i ja vaše forume, osjećate se prevareno, da vas je Tan izvarao i zapustio.Tomahawk11 wrote:Ne znam što ti ovo pišeš, nismo nezadovoljni.MensurM wrote:
Pa vas interesuju vlasnici, ali vi njih ne interesujete. Ako ste nezadovoljni njima, ne možete im to reći jer ih nema nigdje. Nisu nikad došli na utakmicu. Ne znaju ko igra kod vas. Vrhunac im je prebaciti vašeg najboljeg igrača u svoj drugi klub.
Ne razmišljamo uopšte o vlasnicima.
Nek prebacuju. Biće to jedan od najvećih transfera s ovih prostora.
niko se ne osjeca prevareno
vi se kokuzi i muka vam je kad u FKS ima para
kokuzima je i u kolovozu hladno
-
vryzas
#74064 Re: Premijer liga BiH
Kad malo bolje skontam ovo je sistem 5/6vryzas wrote:NK Široki B. - FK Sarajevo 2![]()
FK Sloboda - FK Željezničar X![]()
FK Mladost DK - HŠK Zrinjski X![]()
FK Radnik B. - FK Zvijezda 09 2![]()
NK Čelik - NK GOŠK 1![]()
FK Krupa - FK Tuzla C. 2
- Blixen
#74065 Re: Premijer liga BiH
Raigor Stonehoof wrote:Upravo tako.MensurM wrote:
S druge strane, ne vidim nijednog navijača FK Sarajevo kako razbija glavu razmišljajući o tome.
zaboravio si napisati kluba sa duzim drugoligaskim statusom
odigrali su ukupno 290 utakmica u drugoj saveznoj
-
Qoom
#74066 Re: Premijer liga BiH
U iščekivanju pressice novosarajevskih giganata...
SALDO DUGA NA DAN 31.12.2018. (samo prema PU)
2.144.641,31
O potraživanjima kooperanata, Megamixetovih 7% i ostale bratije čitaćemo u Avazovom dijelu "Ročišta"
Hidrocefalus je svakako halalio dug za mjesto "šefa" i guranje njegovih igrača.
SALDO DUGA NA DAN 31.12.2018. (samo prema PU)
2.144.641,31
O potraživanjima kooperanata, Megamixetovih 7% i ostale bratije čitaćemo u Avazovom dijelu "Ročišta"
Hidrocefalus je svakako halalio dug za mjesto "šefa" i guranje njegovih igrača.
- avetinja
#74067 Re: Premijer liga BiH
FK Sloboda - FK Željezničar X
NK Široki Brijeg - FK Sarajevo X
FK Mladost Doboj Kakanj - HŠK Zrinjski 2
FK Radnik Bijeljina - FK Zvijezda 09 1
NK Čelik - NK GOŠK 1
FK Krupa - FK Tuzla City X
NK Široki Brijeg - FK Sarajevo X
FK Mladost Doboj Kakanj - HŠK Zrinjski 2
FK Radnik Bijeljina - FK Zvijezda 09 1
NK Čelik - NK GOŠK 1
FK Krupa - FK Tuzla City X
-
sumirprimus
#74068 Re: Premijer liga BiH
evo krpa veli volio bi nam ga zabit

- strong69
#74069 Re: Premijer liga BiH
Dobro, ovo su tvoje zelje. Da komsiji crkne krava.MensurM wrote:60% Vijetnam
30% Malezija
Ne znam sta ce se desiti, nisam vidovit, ali niko ne kupuje dionice i niko ne ulazi u posao sa ciljem da izgubi novac i da propadne. Hoce li uspjeti ili nece to zavisi od mnogo faktora ali sam siguran da ce uciniti sve da ostvari zaradu a ne gubitak.
Sto se tice Zeljeznicara, stalno trazite investitore i kupce iz inostranstva unazad nekoliko godina. Od prvog ucesca na BBI Business forumu. Ista situacija je i sada, sa novom upravom. Znam i preko kojih ljudi, firmi i organizacija ste slali pisma namjere i studije izvodljivosti i kome. Dakle, Zeljeznicar je na trzistu i ceka pravog kupca.
-
MensurM
#74070 Re: Premijer liga BiH
... za 49 posto kluba.strong69 wrote:Dobro, ovo su tvoje zelje. Da komsiji crkne krava.MensurM wrote:60% Vijetnam
30% Malezija
Ne znam sta ce se desiti, nisam vidovit, ali niko ne kupuje dionice i niko ne ulazi u posao sa ciljem da izgubi novac i da propadne. Hoce li uspjeti ili nece to zavisi od mnogo faktora ali sam siguran da ce uciniti sve da ostvari zaradu a ne gubitak.
Sto se tice Zeljeznicara, stalno trazite investitore i kupce iz inostranstva unazad nekoliko godina. Od prvog ucesca na BBI Business forumu. Ista situacija je i sada, sa novom upravom. Znam i preko kojih ljudi, firmi i organizacija ste slali pisma namjere i studije izvodljivosti i kome. Dakle, Zeljeznicar je na trzistu i ceka pravog kupca.
- Dr. Kuca
#74071 Re: Premijer liga BiH
Dobro dosli u najveci klub u drzavi.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#74072 Re: Premijer liga BiH
Sva sreća pa pitari nisu zube otupili pricajuci o Želji 
-
sumirprimus
#74073 Re: Premijer liga BiH
po titulama niste najveci ne vidim da su otisli u zrinjski il zelju 
-
MensurM
#74074 Re: Premijer liga BiH
Ko njima brani da misle da su najveći. I ja mislim da sam najpametniji.sumirprimus wrote:po titulama niste najveci ne vidim da su otisli u zrinjski il zelju
- strong69
#74075 Re: Premijer liga BiH
Ja imam drugacije informacije ali nije ni vazno. Ostanite ovako kako jeste, ne dajte se mijenjati.MensurM wrote: ... za 49 posto kluba.