Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Matzan

#73626 Re: Premijer liga BiH

Post by Matzan »

Logovan wrote:
Matzan wrote:
Logovan wrote:Neka počiva u miru.

Neka se sada zapitaju bolesnici iz onog gadnog mjesta što su skandirali "javi se" nakon ubistva Vedrana.

Ne treba se spuštati na njihov nivo.

Samo reći RIP.
A ko se spušta? Ja se ne spuštam na njihov nivo, samo kažem neka se zapitaju šta su skandirali, a šta im se sada desilo.

Ma nije njima.
Budale ne boli tuđa tuga.
Meni je žao svakog mladog života.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#73627 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Bazinga1234 wrote:
Velika tuga u Širokom: Preminuo mladi golman Krešimir Bandić
https://sportsport.ba/fudbal/velika-tug ... dic/309044
Uhh tuge :(
sumirprimus

#73628 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

tuga jebga srcani u tim godinama, imaju li oni kakve redovne perglede, ne mislim one standardne pro forme :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#73629 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Koliko znam, momak nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

Ono prošle godine u Italiji onaj Astori, našli ga mrtvog u sobi?!
Čuo sam za bar 5-6 slučajeva iz okoline da mlade ljude trefi infarkt.
sumirprimus

#73630 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

ma zato sto su mladi pa se pretpostavlja da nemaju zdr.problema.
zato i pitam za sportiste gdje su pod vecim naporom, logicno bi bilo da imaju i ozbiljnije kontrole.
mora bit neka zajebancija.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#73631 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

E jbg. Tuga fakat ovako mlad momak da ode. :(
Grean

#73632 Re: Premijer liga BiH

Post by Grean »

avetinja wrote:Ne znam šta hoćete sa Širokim. Sasvim mjerodavna kazna, neće suspendovati čitav stadion. To što ih ne kažnjavaju za fašizam je druga priča.

I navijači Sarajeva su prekidali nekoliko puta utakmicu u Zenici pa nisu istjerani napolje. Manijaci uletili na teren, pobili se na tribini pa opet nije suspendovan stadion.
Izvini ali moram reci da pises nebuloze. Cuj sta hocete, pa sa te tribine se svako malo nekome ugrozi zivot gadjanjem kojekakvim predmetima.

Nije nuklearna fizika, za ovakvu problematiku postoje jednostavna rjesenja a primjenjivao ih je i ovaj savez u Zenici npr. jer tu boli njih po dzepu a rjesenje se zove zastina mreza i trazi dva dana posla.

I btw sasvim drugi problem a i rjesenje u odnosu na ulijetanje na teren.
GandalfSivi

#73633 Re: Premijer liga BiH

Post by GandalfSivi »

E svasta, sjebah se. RIP
Charuga
Globalni moderator

#73634 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

avetinja wrote:Ne znam šta hoćete sa Širokim. Sasvim mjerodavna kazna, neće suspendovati čitav stadion. To što ih ne kažnjavaju za fašizam je druga priča.
Na utakmici Zrinjski-Sarajevo pogođen Džakmić u glavu, suspendovan cijeli stadion. Tušanj suspendovan zbog navijača u istom kolu, ako se ne varam. Ne jedna tribina, nego cijeli stadion. Zbog ulaska
sumirprimus

#73635 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

kod nas redar pogodio igraca kospom i niko nije suspendovan :D
mirza_15

#73636 Re: Premijer liga BiH

Post by mirza_15 »

Charuga wrote:
Na utakmici Zrinjski-Sarajevo pogođen Džakmić u glavu, suspendovan cijeli stadion. Tušanj suspendovan zbog navijača u istom kolu, ako se ne varam. Ne jedna tribina, nego cijeli stadion. Zbog ulaska
Treba napomenuti i to da je ovo sa gađanjem protivničkih igrača ponovljen incident. Nedavno su nastradali igrači Mladosti. Dešavalo se i kada Sarajevo gostuje dole. Čini mi se Hebibović jednom pogođen...

Drugi su dobro prošli u odnosu na Sarajevo kada su ova utrčavanja u pitanju. Dva ili tri navijača su u toku utakmice sa Borcem protrčali stadionom. Igrači Borca izašli i nisu htjeli da se vrate. Registrovano 0:3 za Borac :mrgreen:

Napisah ja već ranije da savez podstiče ovakvo ponašanje. Jeftinija je razbijena glava od baklje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#73637 Re: Premijer liga BiH

Post by sime_cipol »

Charuga wrote:
Pogodjen je i Stojkic nekim predmetom u glavu na utakmici ŠB - Zrinjski.
BlueBlood

#73638 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

Jos ako siroki ulozi zalbu smanjice kaznu :roll:

dole sve prolazi, malo starija slika :lol:
Image
HowForWhom

#73639 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

U Širokom ništa novo.
U zemljama EU i u kulturama koje teže Europskim vrijednostima, kako kazu, ovaj klub bi bio dozivotno kaznjen.

Image
Logovan

#73640 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Široki je povlašten, savez ih čuva koliko god oni pričali drugačije.

Na Pecari se vazda sranja dešavaju. Činjenica. Ako ih npr. u 5. kolu kazniš sa 3 hiljade i praznom tribinom gdje budu škripari, onda ih sljedeći put moraš strožije kazniti, što se ne dešava koliko vidim. A onda oni na neku manju kaznu se krenu žaliti, pa ta kazna postane još manja. Svaki put se njihove žalbe uvaže. Svaki put. Na kraju dođemo do toga da se oni ni ne kažnjavaju, ne bukvalno, jer jebo kaznu od 2-3 hiljade i ko fol praznom jednom tribinom. Mazanje očiju javnosti.

Kažnjavanje Širokog mi liči na kažnjavanje bahatih vozača u saobraćaju. Dobiju kaznu od 40 KM, a ako plate odmah to im je onda 20 KM, a 20 KM je ništa nekom bahatom idiotu.
Charuga
Globalni moderator

#73641 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Imali su bruku incidenata, ali onda dođe onaj gore i napiše "Ne znam šta hoćete sa Širokim. Sasvim mjerodavna kazna, neće suspendovati čitav stadion." .. :-)
ganjeta

#73642 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

F&N wrote:Ako se ne varam i Zeljeznicaru je suspendovan samo jug poslije ulijetanja u teren.

Ako misliš na ono od prije par sezona, čini mi se Slavija bila, čitav stadion bio suspendovan na 2 utakmice.
Logovan

#73643 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Misli na ovu sezonu.
avetinja

#73644 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Grean wrote:Izvini ali moram reci da pises nebuloze. Cuj sta hocete, pa sa te tribine se svako malo nekome ugrozi zivot gadjanjem kojekakvim predmetima.

Nije nuklearna fizika, za ovakvu problematiku postoje jednostavna rjesenja a primjenjivao ih je i ovaj savez u Zenici npr. jer tu boli njih po dzepu a rjesenje se zove zastina mreza i trazi dva dana posla.

I btw sasvim drugi problem a i rjesenje u odnosu na ulijetanje na teren.
Na zadnjoj Željinoj utakmici prvog dijela sezone je topovski udar pao blizu golmana Širokog Brijega. Meč se nakratko prekinuo, a suspenzije nije bilo.
Ako ćemo tjerati mak na konac, onda bi svako slično ponašanje trebalo kažnjavati suspenzijom tribine/stadiona.
I Želji su nedavno dali opomenu zbog baklji, a palilo se još nekoliko puta i nikom ništa.
Znam da nikome nisu dragi navijači Širokog, ali ako pogledamo događaje i kazne sa nekih prošlih mečeva onda je kazna zadovoljavajuća. Ali, možeš i biti nezadovoljan, kao što sam objasnio u odgovoru Charugi. Sve u svemu, ništa zbog čega bi trebalo tražiti lov na vještice.
Charuga wrote:Na utakmici Zrinjski-Sarajevo pogođen Džakmić u glavu, suspendovan cijeli stadion. Tušanj suspendovan zbog navijača u istom kolu, ako se ne varam. Ne jedna tribina, nego cijeli stadion. Zbog ulaska
Što nije suspendovana Grbavica?
Što nisu izbačeni navijači Sarajeva?

Savez se ne drži strogog kriterijuma nego sudi kako trenutno misli da treba, što ne znači da je ispravno to što rade. Kada porediš za nekim prošlim događajima i kaznama, onda nisu pogriješili. Al,i opet kada porediš sa drugim, onda ispada da kazna nije pravična.
HowForWhom

#73645 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

Dok god ovako "kaznjavaju" desavat ce se sto se desava.
Hem jer "kaznjavaju", a kad kaznjavaju i to selektivno rade.
avetinja

#73646 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Situacija će se popraviti onda kada se uvedu kamere i počne se kažnjavati ponaosob. Dok god neko ispada "mangup" na račun kluba, situacija se neće promijeniti.
Charuga
Globalni moderator

#73647 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

avetinja wrote:
Charuga wrote:Na utakmici Zrinjski-Sarajevo pogođen Džakmić u glavu, suspendovan cijeli stadion. Tušanj suspendovan zbog navijača u istom kolu, ako se ne varam. Ne jedna tribina, nego cijeli stadion. Zbog ulaska
Što nije suspendovana Grbavica?
Što nisu izbačeni navijači Sarajeva?

Savez se ne drži strogog kriterijuma nego sudi kako trenutno misli da treba, što ne znači da je ispravno to što rade. Kada porediš za nekim prošlim događajima i kaznama, onda nisu pogriješili. Al,i opet kada porediš sa drugim, onda ispada da kazna nije pravična.
Nakon incidenta na utakmici sa Tuzla C. zasjedala je DK NSBiH. Prvobitna odluka je bila suspenzija stadiona, a ne tribine. To je bilo u novembru prošle godine. Tek poslije žalbe iz kluba su promijenili odluku, i suspendovali samo tribinu jug.

Znači dvostruki aršini. Nekome odmah stadion, a nekome samo tribinu.
HowForWhom

#73648 Re: Premijer liga BiH

Post by HowForWhom »

avetinja wrote:Situacija će se popraviti onda kada se uvedu kamere i počne se kažnjavati ponaosob. Dok god neko ispada "mangup" na račun kluba, situacija se neće promijeniti.
Kad ti lupis kaznu 50 milja bez prava zalbe, pa se ponovi pa lupis kaznu od 300 milja bez prava zalbe onda mozemo nesto ocekivati.
Jebe se njima za 3 milje kazne
avetinja

#73649 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Charuga wrote:Nakon ulaska navijača Želje sa juga, i ganjanja naših igrača zasjedala je DK NSBiH. Prvobitna odluka je bila suspenzija stadiona, a ne tribine. To je bilo u novembru prošle godine. Tek poslije žalbe iz kluba su promijenili odluku, i suspendovali samo tribinu jug.

Znači dvostruki aršini. Nekome odmah stadion, a nekome samo tribinu.
Jesu li prije toga upozoravali na baklje koje su se i poslije upozorenja palile pa nikome ništa?
Jesu li se sljedeću domaću utakmicu nakon ulijetanja u teren pobili navijači južoj tribini?
Tek je onda donesena odluka o suspenziji stadiona, koja je trebala ostati, tako da na kraju nisu dvostruki aršini. Ustvari, jesu, ali ne na način na koji si ti predstavio.
Charuga
Globalni moderator

#73650 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

U pravu si sve, nije ih trebalo nikako ni kazniti. Vozdra ... :thumbup:
Locked