Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sta je alternativa? Da ostanemo vjecno na 16 klubova? Jer tesko da se moze odrezati liga tek tako, bez dizanja ruku i ovih iz saveze RSa....i onda smo u pat poziciji zauvijek. UEFA se nece petljati u ovo, mozemo mi ligu od 24 kluba napraviti , to je do naseg saveza.
Zato i kazem, pregrmiti tu jednu prelaznu sezonu, a onda ce se kroz teren i kvalitet, vec kroz sezonu-dvije, sve to posloziti kako treba.
Neminovnost je smanjenje lige, ako zelimo bilo kakjav boljitak. Pa barem minimalni.
Zašto bi ostali vječno na 16 klubova, ako mi nešto nećemo što oni hoće? Što mi ne bi rekli kako će biti i kraj priče? Što nam oni vode ligu? Ljudi svaki put kažu, nećemo da bude ovako, hoćemo onako i bude po njihovom. Vjerovatno sam ja lud što očekujem od ovih naših da oni donesu konačnu odluku, a ne na osnovu toga šta kažu iz rs-a.
karanana wrote:smanjenje lige sa 16 na 12 je precijenjeno. ne mislim da bi to donijelo bog zna koliko kvalitetnije prvenstvo.
eno primjer hrvatske. oni svake godine nesto promjene. jesu sad na 10? opet isto ko sto je i bilo.
Nama je najbitnije da se konačno maknemo sa ovih 16 klubova. Sad hoće li to biti 14, 12 ili 10 klubova, skoro pa nebitno. Ako ne bude liga funkcionisala sa 12 klubova, lako je sjesti i promijeniti sistem takmičenja. Mislim barem bi trebalo biti lako.
I po meni su Hrvati previše kritični prema svojoj ligi. Ovo koliko ja pratim meni je skroz ok. Možda nisam u pravu, ali čini mi se da im je liga uredu.
Tod, oprosti, na koji nacin ti kontas provesti ti svoje? Jazes, zdravo, bice ovako i gotovo?
Shvatas li, a znam da shvatas, kroz koji nacin izglasavanja mora proci ovakav i slicni prijedlozi?
supercali wrote:
todd_smith wrote:
supercali wrote:Ako to bude jedini uslov pa nek i urade jbg ionako ce se filtrirati to kroz iduce sezone
Jeste da bi bilo neposteno al jbg
cuj jeste da bi bilo neposteno
ko ih jebe bolan
Pa ako je ko ih jebe sto su uopste sirili ligu 2002-e zbog njih?
Jbg ne moze ko ih jebe kad se tu i uefa pita
Sta je alternativa? Da ostanemo vjecno na 16 klubova? Jer tesko da se moze odrezati liga tek tako, bez dizanja ruku i ovih iz saveze RSa....i onda smo u pat poziciji zauvijek. UEFA se nece petljati u ovo, mozemo mi ligu od 24 kluba napraviti , to je do naseg saveza.
Zato i kazem, pregrmiti tu jednu prelaznu sezonu, a onda ce se kroz teren i kvalitet, vec kroz sezonu-dvije, sve to posloziti kako treba.
Neminovnost je smanjenje lige, ako zelimo bilo kakjav boljitak. Pa barem minimalni.
UEFA se vec "petlja" kroz svoje pravilnike i odluke, pogotovo vezano za infrastrukturu. Sta je ono zadnje bilo, jedna natkrivena tribina sa min. xy mjesta jel? Na taj nacin mozes "prisiliti" klubove i odraditi smanjenje lige bez povlacenja price o nacionalnom kljucu ...cuj nacionalni kljuc u fudbalu. Tito dragi
Pa neka se pokrene onda licenciranje po tom kriteriju, i nek se tako napravi selekcija. Samo onda nebi imao vise od 5-6 klubova a ne 12 . Pitanje je koliko ce zapravo UEFA zapeti, a vezano za te licence u nacionalnom takmicenju. Drugo su UEFA takmicenja.
Mislim da su ovi neki standardi vezani za domace takmicenje...bilo je prije mjesec-dva u novinama to oko natkrivene tribine, reflektora i cini mi se jos neceg.
Elem, ligu treba hitno smanjiti, startne pozicije iste za sve, ne uzmicati ni pedalj nazad ako bude "pritiska" od ovih iz FSRS. Tamo kad saberes i oduzmes svakako imas kvalitet i materijal za max. 2-3 kluba da igraju PL.
Pa ako je to jedini kriterij za smanjenje nek bude 4 iz rs a oni ce sami ispasti sljedecu sezonu tako da ko ima kvalitet i potencijal uvijek ce biti u toj ligi 10-12
-LIBERO- wrote:Tod, oprosti, na koji nacin ti kontas provesti ti svoje? Jazes, zdravo, bice ovako i gotovo?
Shvatas li, a znam da shvatas, kroz koji nacin izglasavanja mora proci ovakav i slicni prijedlozi?
ma znam ali fazon je u tome sto mi tj federacija ima debile na strani dok RS ima osobe koje zele da prosire RS
kontas ti to?
Begic ce prodati sve sto se moze prodati da bi dobio glasove srba kada dodje da produzi mandat
prodao se za glasove i dobili su reprezentaciju
sta god da je "evo samo nosi, ali ucini ti meni uslugu jebes sve ostalo"
Ne moze tako vise, to je najveci problem. Ne to jer oni hoce ili jer ne moze ako nece, nego "nase" boli briga, sve dok njegova guzica dobije ne zanima ga sta ce biti za 3-4 godine ili duze sa BH klubovima
supercali wrote:Pa ako je to jedini kriterij za smanjenje nek bude 4 iz rs a oni ce sami ispasti sljedecu sezonu tako da ko ima kvalitet i potencijal uvijek ce biti u toj ligi 10-12
Znaš i sam da će "druga strana" učiniti sve da ih ostane makar 2-3,oni će gurati i nogama i rukama,i parama,samo da tako ostane.Sve je stvar politike,a nikako stvar zdravog razuma.
karanana wrote:smanjenje lige sa 16 na 12 je precijenjeno. ne mislim da bi to donijelo bog zna koliko kvalitetnije prvenstvo.
eno primjer hrvatske. oni svake godine nesto promjene. jesu sad na 10? opet isto ko sto je i bilo.
partiš li VELEŽ koliko ga ja pratim?
mozda ne koliko ti, ali pratim. i nesto se bojim da bi mi i mogli popushuiti jednog dana zbog smanjenja. ali valjda je po zasluzi, mada ako im treba ustupati i popushtati sa fiksna 4 mjesta, jebes smanjenje sa 16 na 12.
ma nista se hnl nije popravio u zadnjih 15 godina. uvijek je na vrhu dinamo, tu bude hajduk koji je sada karinana i smijesan klub koji bi bio na 4-5 mjestu nase tabele, i eto pojavila se rijeka u zadnjih godinu dana. ali nije se rijeka pojavila zbog smanjenja lige.
Kako je sve isto ?
Pa Hrvatska liga je trenutno najjaca liga Balkana...
pa hrvatska liga je bila najjaca liga balkana i kada su i oni imali 14 ili 16 klubova. nema to veze sa 8-10 klubova u toj ligi koji su truba klubovi kao sto su i nasi. hnl je najjaci jer imaju 1 do 2 dobra kluba. a da imas 1-2 dobra kluba nije bitno ima li liga 10-12 ili 16 klubova. imas pare - kupis i to je to. a ostali se bore da ne ispadnu. tako je sada sa 16, i tako ce biti i kada bude nasa liga imala 12 klubova.
partiš li VELEŽ koliko ga ja pratim?
mozda ne koliko ti, ali pratim. i nesto se bojim da bi mi i mogli popushuiti jednog dana zbog smanjenja. ali valjda je po zasluzi, mada ako im treba ustupati i popushtati sa fiksna 4 mjesta, jebes smanjenje sa 16 na 12.
ma nista se hnl nije popravio u zadnjih 15 godina. uvijek je na vrhu dinamo, tu bude hajduk koji je sada karinana i smijesan klub koji bi bio na 4-5 mjestu nase tabele, i eto pojavila se rijeka u zadnjih godinu dana. ali nije se rijeka pojavila zbog smanjenja lige.
Licno mislim da je u pitanju ova podrinjska politicka linija, oni guraju te neke kvote za RS, posto ce Borac i vjerovatno Slavija uvijek nekako skrpiti bodova dovoljno i za skracenu ligu. Frka je kako utrpati tu Drinu, Radnik, Leotar, kad se vrati, i slicne klubove. Ne vjerujem da ce se zadovoljiti samo prve sezone vec ce traziti garancije da tu budu 4 komada stalno. A opet, nema logike da se tu nece pitati malo i UEFA jer bi lakrdija, kako ranije natipkah, bila u toj prijelaznoj godini gdje bi nekim drinama bilo svejedno na rezultat ako su , recimo taj cetvrti klub iz manjeg entiteta!
salle_eh1986 wrote:Sta se popusti u prvoj sezoni to cemo i pusiti na duge staze...
upravo
Nije tacno
Primjer je ujedinjenje lige pa je uslo koliko klubova iz rs-a?
I to je bilo 22 kluba u prvoj ligi tj premijer
Mislim da je to bila jedina top liga u europi sa preko 20 klubova pa koliko ih ima sada i iz rs-a a i sa hr predznakom
Ne formira se nanovo liga pa da se ide format zastupljenosti. Nonsens je da neka ekipa igra sezonu i ispadne jer ne pripada nekom od entiteta, a ostane ekipa ispod nje (zato sto je iz tog entiteta).
Ako ce se vec na to pristati, onda moze odmah od naredne sezone. Zasto cekati jos jednu sezonu kad plasman ionako nije bitan?
vjerovatno se pushi i popushta sa ove "premier-liga" strane radi nekih njihovih ustupaka vezanih za reprezentaciju, jebla ih reprezentacija i jedne i druge i trece.
Respo u cemu je problem da evo sada ko ispadne ispadne i onda da 1 ekipa iz federacije 1 iz rsa udje i ide liga na 14 klubova
Onda ko ispadne ispadne i ide na 12 klubova. Klub 11 i 12 kada ispadnu ulazi klub 1 iz rsa, klub 1 iz federacije.
Zar to nije logika za dobrobit citave lige?
Jok, moraju srbi imati odredjen broj ekipa bez obzira na kvalitet. Koji kurac onda smanjis ligu? Zar nije citava poenta da se koncentrise kvalitet? A ne da se zadovolji jebeni nacionalni kljuc.
todd_smith wrote:Respo u cemu je problem da evo sada ko ispadne ispadne i onda da 1 ekipa iz federacije 1 iz rsa udje i ide liga na 14 klubova
Onda ko ispadne ispadne i ide na 12 klubova. Klub 11 i 12 kada ispadnu ulazi klub 1 iz rsa, klub 1 iz federacije.
Zar to nije logika za dobrobit citave lige?
Jok, moraju srbi imati odredjen broj ekipa bez obzira na kvalitet. Koji kurac onda smanjis ligu? Zar nije citava poenta da se koncentrise kvalitet? A ne da se zadovolji jebeni nacionalni kljuc.
Ko ih jebe, neka se i dalje igra ovako onda.
Jbt citas li ti mene ko je rekao da je problem
Prelistaj ovu temu ranije pa sam fino napisao iz sezone u sezonu kako da imamo cijelu piramidu liga koje nisu na entitetskoj podjeli
Kao sto rekoh ako je to jedini uslov onda nek pocne tako a kasnije ce se sve isfiltrirati pa ce medju 12 klubova biti raspored
Sarajevo
Zeljo
Olimpic
Velez
Sloboda
Siroki
Zrinjski
Borac
Celik
I recimo ovi bi bili stalni a ulijetali bi mozda slavija travnik zvijezda leotar gorazde i sta ja znam
Znaci da bi omjer bio 6-2-1 b-h-s