Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#4576 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Zar UEFA nije mafija i kurva? :)
:lol: :lol: :lol: Dobar pokušaj, moram priznati. Ne znam da li zato što mi osmijeh s lica ne silazi još od subote, ali sam se nasmijao.

Ako mene pitaš zašto mu pravim "kampanju", eto reći ću ti, zato što ga poznajem lično i znam koliko je truda i znoja uložio da postane to što jeste. Znam da je pošten momak i želim mu iskreno od srca, da ne stane na ovome, nego da se kroz par godina probije i do ostalih velikih takmičenja, kao što su LP, EP ili SP. Ako mogu Slovenci, Hrvati, Srbi i njihove sudije, što ne bi mogao i on.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4577 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote: Nego, zašto onda tom željovcu radite kampanju?
Neko Vukasoviću a neko Alečkoviću..
ultima_palabra

#4578 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Hajd fino... ja mu znam jednog od pomoćnika, nije baš primjer poštenja :D

A ovi ostali vaši što ga reklamiraju, jel ga i oni znaju ili ga se samo po dobrom sjećaju? :-D
Obuca9

#4579 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Hajd fino... ja mu znam jednog od pomoćnika, nije baš primjer poštenja :D

A ovi ostali vaši što ga reklamiraju, jel ga i oni znaju ili ga se samo po dobrom sjećaju? :-D
Da je bilo do pomoćnika, ne bi oni ni gledali utakmicu PSV, na TV-u, a ne sudili je. Jednostavno, praksa UEFA-e je takva, da svih 6 sudija bude iz iste države. Tako da su ostala petorica gore otišli na njegovo ime.
vryzas

#4580 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Zavatoni wrote:Pošto se na ovoj temi to stalno potenciralo od strane navijača Želje...želim da postavim pitanje:
Od kojeg bi kola trebao da počne taj strašni sunovrat FK Sarajeva na tabeli?
Bilo je spominjano šesto, pa osmo, pa ne znam više koje kolo...

Da li vjerujete da će se to u ovoj jesenjoj polusezoni zbiti?
Da li ste počeli gubiti nadu da će se to u ovoj sezoni uopće zbiti
?

Puno pitanja, a kola je sve manje... :D

1. Od narednog nadam se :D
2. Ne, sunovrat znaci pad na tabeli za nekoliko mjesta, a to je i teoretski tesko moguce do kraja polusezone :wink:
3. Ne, nada umire zadnja :D ...navijaci Sarajeva to dokazuju iz godine u godinu :D :wink:

E sad...par konkretnih pitanja:

1. Koliko donacija je skupljeno u akciji UG FKS "doniras 1500 KM - dobijes ulog"?
2. Koliko igraca FKS napusta klub u zimskom prelaznom roku?
3. Da li ce FKS osvojiti titulu ove sezone i koliko para si spreman da ulozis na tu opkladu? :D
Obuca9

#4581 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

vryzas wrote:E sad...par konkretnih pitanja:

1. Koliko donacija je skupljeno u akciji UG FKS "doniras 1500 KM - dobijes ulog"?
3. Da li ce FKS osvojiti titulu ove sezone i koliko para si spreman da ulozis na tu opkladu? :D
1. Nijednu. Ne da niko ni marke.
2. Između 10 i 13, vidjećemo još.
3. Neće. Završićemo sezonu na trinaestom mjestu.

I da, imamo dug od 1242140 miliona KM, raspadamo se, Dino Selimović prosi po novinama, bili ste bolji na terenu, mi nismo centar prešli, a sudija nam je pomogao da zabijemo frljoku. Grozni smo.
veljaca

#4582 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veljaca »

Obuca9 wrote:

I da, imamo dug od 1242140 miliona KM, raspadamo se, Dino Selimović prosi po novinama, bili ste bolji na terenu, mi nismo centar prešli, a sudija nam je pomogao da zabijemo frljoku. Grozni smo.
:(

Sta uradi pobjeda od tebe - a bio si ( i nadam se da ces ostati ) dosta realan forumas .... Jer malo je forumasa koji su realni - sa obje strane ....
vryzas

#4583 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Obuca9 wrote:

Ne kontam sto se "upali" bezze...covjeka sam pitao par konkretnih pitanja :roll:
Necemo oko duga i izjave direktora jer nije "posteno"...ovo ostalo ne kontam...uzeli ste 3 boda i cestitao sam, a sudjenje je bilo ok...neko je spomenuo neki kvalitet? :shock:
Realno, ekipe su tu negdje "u pet deka", a prvenstvo jedugo i odluka ce pasti na nekim drugim utakmicama :wink:
Baltazar_khan

#4584 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Baltazar_khan »

otkad samo ovaj vryzas prognozira totalni raspad bordo diva...
Obuca9

#4585 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

vryzas wrote:
Obuca9 wrote:

Ne kontam sto se "upali" bezze...covjeka sam pitao par konkretnih pitanja :roll:
Necemo oko duga i izjave direktora jer nije "posteno"...ovo ostalo ne kontam...uzeli ste 3 boda i cestitao sam, a sudjenje je bilo ok...neko je spomenuo neki kvalitet? :shock:
Realno, ekipe su tu negdje "u pet deka", a prvenstvo jedugo i odluka ce pasti na nekim drugim utakmicama :wink:
Ko se upalio. Ja ti odgovorio na pitanja, onako kako mislim i kako sam zakljucio iz postova nekih drugih forumaša.
Charuga
Globalni moderator

#4586 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Imate PDF o derbiju pa se prcajte tamo, ovu temu necete usrati tim glupostima!

Sad, zivota vam, neka neko napise da ova prica spada u ovu temu ...
Charuga
Globalni moderator

#4587 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Kup BiH:
Široki-Čelik srijeda 7-11-2012 16:30 BHT1

BH Telecom Premijer liga, 13. kolo:
Travnik - GOŠK subota 10-11-2012 13:00 BHT1
Željezničar - Velež subota 10-11-2012 19:00 Arena
Borac - Široki nedjelja 11-11-2012 19:00 Arena
Obuca9

#4588 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:Kup BiH:

Plus:
Slavija - Sarajevo, BHT mojaTV i mojawebTV
ultima_palabra

#4589 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Jel to subota ili nedjelja?
Charuga
Globalni moderator

#4590 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

Obuca9 wrote:
Plavih_11 wrote:Kup BiH:

Plus:
Slavija - Sarajevo, BHT mojaTV i mojawebTV
Tako je, zaboravih to. To ce svakako biti sad svaki vikend, samo ce se mjenjati timovi ...
Obuca9

#4591 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:Jel to subota ili nedjelja?
Vjerovatno nedelja.
Zavatoni

#4592 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Zavatoni »

vryzas wrote: E sad...par konkretnih pitanja:

Prva dva pitanja ću potpuno ignorisati...nigdje veze sa temom a moderator ruži...malo su bezze ugurana u kontekst da se ujede ;-)

Što se tiče pitanja vezanog za titulu ove godine, mogu ti reći da sam postao veliki optimista...gledao sam vas protiv Olimpika i na derbiju i mogu reći da trenutno u igri nemate ni ideje, ni volje (da ne kažem želje :D )
Da se razumijemo i prije derbija, a i sad smatram da Željo ima kvalitetniji fond igrača za naše prilike, te kontinuitet sastava i trenera (jako bitna stvar)...ali igra vam je očajna...u svim linijama...
Osim postavlja neku ziherašku igru na 1:0 rezultate i to će vam se osvetiti...

Kod nas s druge strane još uvijek ima puno grešaka u igri...ali i puno srca, što će u konačnici donijeti uspjeh...ovaj tim još raste tako da očekujem još bolje rezultate...pristup je odličan...

Da zaključim svoj odgovor na treće pitanje: mislim da će biti mrtva trka do samog kraja...i da ćemo mi na kraju prevladati...nećete ni vidjeti prvog mjesta na tabeli... :D

A sad nastavite da prognozirate padove i sunovrate dok nas i dalje gledate odozdo... :mrgreen:
BHF_Manijak

#4593 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Recimo da se slazem s tobom. Istina je da vasi fudbaleri, bar to na terenu tako izgleda, imaju vise zelje i zari u igri. Onako kroz pricu sa brkom, zakljucismo da je mozda kod Zeljeznicara pitanje motiva, mada mi ni to ne moze biti opravdanje. Ok, hajd izdominirali ligu prosle godine, a Evropa? Kako to da ne bude motiv u smislu "postao sam prvak, obruko se u Evropi, e hajmo sad opet grist da dodjemo do Lp pa pokusati odigrati 5 puta bolje nego ove godine...". bar bih ja tako razmisljo da sam fudbaler.

Mislim da vam je to i najveca prednost ove godine, ta zelja i glad za titulom, koja je mislim neupitno veca nego kod nasih zvijezdica. Mozda ne od Amarove gladi, ali od fudbalera sigurno.

I da me neko ne razumije pogresno, gore spomenuta "glad" nema nikakvu negativnu konotaciju, da ne bude odmah "aaa sta prozivas ovo ono...". :oops:
ultima_palabra

#4594 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by ultima_palabra »

Pa nije da niste imali sunovrata... EDIT: DRZI SE TEME, pa onda na prvoj ozbiljnoj prepreci u kupu :D

U prvenstvu niste dobili već dva gostovanja kod slabijih ekipa, a protiv Borca i nas su utakmice mogle završiti i skroz kontra a da ne bude nezasluženo.
lajk

#4595 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by lajk »

ultima_palabra wrote:Pa nije da niste imali sunovrata... EDIT: DRZI SE TEME, pa onda na prvoj ozbiljnoj prepreci u kupu :D

U prvenstvu niste dobili već dva gostovanja kod slabijih ekipa, a protiv Borca i nas su utakmice mogle završiti i skroz kontra a da ne bude nezasluženo.
Ljudi prvo najavili DUPLU !!!! Sad je kup sporedan sta ce im to :lol:
vryzas

#4596 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Zavatoni wrote:
vryzas wrote: E sad...par konkretnih pitanja:

Prva dva pitanja ću potpuno ignorisati...nigdje veze sa temom a moderator ruži...malo su bezze ugurana u kontekst da se ujede ;-)

Što se tiče pitanja vezanog za titulu ove godine, mogu ti reći da sam postao veliki optimista...gledao sam vas protiv Olimpika i na derbiju i mogu reći da trenutno u igri nemate ni ideje, ni volje (da ne kažem želje :D )
Da se razumijemo i prije derbija, a i sad smatram da Željo ima kvalitetniji fond igrača za naše prilike, te kontinuitet sastava i trenera (jako bitna stvar)...ali igra vam je očajna...u svim linijama...
Osim postavlja neku ziherašku igru na 1:0 rezultate i to će vam se osvetiti...

Kod nas s druge strane još uvijek ima puno grešaka u igri...ali i puno srca, što će u konačnici donijeti uspjeh...ovaj tim još raste tako da očekujem još bolje rezultate...pristup je odličan...

Da zaključim svoj odgovor na treće pitanje: mislim da će biti mrtva trka do samog kraja...i da ćemo mi na kraju prevladati...nećete ni vidjeti prvog mjesta na tabeli... :D

A sad nastavite da prognozirate padove i sunovrate dok nas i dalje gledate odozdo... :mrgreen:

Solidna analiza "stanja" u oba kluba...slazem se sa nekim stvarima ali imas i "fula" :D :wink: .
Elem, ostaje da vidimo ko je imao bolji osjecaj sto se tice prognoza :wink:

Sinoc sam gledao Jovica i Osima na BHT-u. Ponovili su izjave nakon derbija, a zanimljiva su bila razmisljanja dva trenera o smanjenju lige. Jovic i Osim su javno prozvali savez da se hitno smanji liga.
Ja sve nesto kontam da bi smanjenje lige na 12 klubova moglo ici od 2015 god. 8)
veljaca

#4597 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veljaca »

Sve sto moze doprinijeti poboljsanju kvalitete u PL BiH je za pozdraviti. Jedna od stvari je i smanjenje lige. Ali nije to jedina stvar ....
Obuca9

#4598 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Obuca9 »

Hoće se mandrak smanjiti Liga. Nažalost stanje u našem Savezu nije ništa promijenjeno, sve je ostalo isto barem na papiru, jer je isti način na koji će se birati novi ljudi u Savez. Samo će u decembru sadašnja velika imena bh. fudbala (Švabo, Hadžija, Sergej, Duško...) biti zamijenjena starim govnima, a tu će se i završiti priča o smanjenju lige.

Sve se bojim da će Behudin Trbović glasati za smanjenje Lige i tako direktno ići protiv svog Travnika. Boli njega kurac za kvalitetom fudbala, zna on što je tu i šta njemu treba.

Ko je kriv što je tako, da li UEFA što nije više pritisla da se promjene stvari oko izbora, da li ljudi koji su sjedili u Savezu (Komitetu) zadnjih godinu i kusur dana, da li politika ili nešto peto-deseto, to je sad manje bitno.
LSD

#4599 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by LSD »

Obuca9 wrote:Hoće se mandrak smanjiti Liga. Nažalost stanje u našem Savezu nije ništa promijenjeno, sve je ostalo isto barem na papiru, jer je isti način na koji će se birati novi ljudi u Savez. Samo će u decembru sadašnja velika imena bh. fudbala (Švabo, Hadžija, Sergej, Duško...) biti zamijenjena starim govnima, a tu će se i završiti priča o smanjenju lige.

Sve se bojim da će Behudin Trbović glasati za smanjenje Lige i tako direktno ići protiv svog Travnika. Boli njega kurac za kvalitetom fudbala, zna on što je tu i šta njemu treba.

Ko je kriv što je tako, da li UEFA što nije više pritisla da se promjene stvari oko izbora, da li ljudi koji su sjedili u Savezu (Komitetu) zadnjih godinu i kusur dana, da li politika ili nešto peto-deseto, to je sad manje bitno.
Gledajuci iz divovske perspektive, za vas ce to biti pozitivne promjene....jer barrem necete više morati svaki cas praviti i dizati parole protiv "tatomiteta za amarizaciju" i "grobara bh fudbala"... ko god da dođe poslije, vama ce bolji biti....taman da se Munib iz zatvora vrati , zajedno sa Iljom i Bodganom
Last edited by LSD on 06/11/2012 10:15, edited 2 times in total.
vryzas

#4600 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

Obuca9 wrote:Hoće se mandrak smanjiti Liga. Nažalost stanje u našem Savezu nije ništa promijenjeno, sve je ostalo isto barem na papiru, jer je isti način na koji će se birati novi ljudi u Savez. Samo će u decembru sadašnja velika imena bh. fudbala (Švabo, Hadžija, Sergej, Duško...) biti zamijenjena starim govnima, a tu će se i završiti priča o smanjenju lige.

Prica oko smanjenja lige je postala aktuelna prije manje od godinu dana. Zna se otprilike ko se zalaze za smanjenje, a zna se i ko je protiv. Poznato je da postoji uticaj "politike" na ovu odluku. Ima nacina da se smanjenje lige odradi na drugi nacin. Savez (komitet) moze "progurati" odredjene standarde i samim tim bi dosli u situaciju da pola klubova iz PL ne dobiju licencu.
Vecim i organizovanijim klubovima bi odgovaralo da se liga smanji cim prije. Veci broj "jednakih klubova" znaci i veci broj jacih utakmica, grupisanje igrackog kvaliteta na jednom mjestu, bolji fudbal, bolje finansije, a vjerovatno i vecu posjecenost na stadionima.

Realno, nemamo kvalitet u svakom pogledu za ligu 16 ili 14.
Locked