Kako to sugerises, neko bi rekao da bi ti bio zadovoljan da tvoj klub, koji evo ne gubi 20+ utakmica, popusi 3-4 odmah na pocetku od nekog kluba iz prosjecne lige iz Europe u kvalifikacijama i da kazes, ma hajde nema veze mozemo trpati Kozari i Leotarusalle_eh1986 wrote:de bolan ne valjaj glupostitodd_smith wrote:Necu da otvaram diskusiju oko posjete opet, ali slazem se za "Željo svoju surovu dominaciju u domacem prvenstvu mora materijalizovat u CL."
Jer na kraju dana, nasa liga je jedno, i nije neki poseban uspjeh da se dominira ovdje, ne zelim da osporavam uspjeh, svaka cast, mislim statistike su tu, i brojevi ne lazu i tu niko ne moze nekakav izgovor imati
Ali ako se izbore kvalifikacije za CL i nista se tu jedan tim ne pokaze, onda taj tim i nije nesto puno bolji od ostalih klubova u nasoj PL
čuj nije uspijeh da se dominira ovde, gdje god da dominiraš to je uspijeh
i čuj nije ništa bolji od ostalih klubova u našoj ligi, pa gdje su ti klubovi u tom takmičenju tj. gdje bi bili da igraju mečeve sa europskim timovima
dominacija u PL BIH je pokazana, sad je samo da se vidi da li možemo parirati europskim timovima...ali ostaje da je PL prekucana opet i ako se ne prođe ništa
Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#7026 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
- Acheron
#7027 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ovo je pogresno. Nararavno da je bolji od konkurenata u domacem prvenstvu. Vidno bolji.todd_smith wrote:
Ali ako se izbore kvalifikacije za CL i nista se tu jedan tim ne pokaze, onda taj tim i nije nesto puno bolji od ostalih klubova u nasoj PL
Ali sta to vrijedi kad taj nivo kvalitete nije dovoljan.
-
salle_eh1986
#7028 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ti kako sugerišeš ispade da prvak BiH može biti svako, da je osvojiti tu titulu kao osvojiti Bajramski turnir
niko nije zadovoljan kad gubi, treba realno gledati stvari i uvijek težiti boljem...ali kažem ti, jedan level je prekucan, sad se igra drugi
niko nije zadovoljan kad gubi, treba realno gledati stvari i uvijek težiti boljem...ali kažem ti, jedan level je prekucan, sad se igra drugi
- burek_in_space
#7029 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Samo jedno pitanje - o'kle lova za taj napredak i poboljshanje kvalitete?! 
-
Baudelaire
#7030 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sistem brate. Ispade da klubovi vani svi imaju nekog da u njih trpa pare i sponzoriše, a nije baš tako. Transferi igrača su Tito, pogotovo za manje lige, poput naše.burek_in_space wrote:Samo jedno pitanje - o'kle lova za taj napredak i poboljshanje kvalitete?!
- burek_in_space
#7031 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Lijep odgovor, od kojeg mi se najvishe svidja prva rechenica.Baudelaire wrote:
Sistem brate. Ispade da klubovi vani svi imaju nekog da u njih trpa pare i sponzoriše, a nije baš tako. Transferi igrača su Tito, pogotovo za manje lige, poput naše.
A koga ce to Sarajevo prodati, ako imamo guzlate likove, kojima je fejs, kafana i kukanje shto se igra subotom kad je to najbolji dan za izac' u grad?!
Zheljo zbog toga i jeste dominantan ove sezone, jer je te neke mahalashke bubice, koje se nalaze u glavama 99,9% nashih fudbalera izbacio, Amar ih postrojio ko pishte, i evo shta se deshava.
Ali da bi uspjeli, moramo imati najmanje 14 Amara za trenera, koji ce imti podrshku u upravi svojih klubova, i plus shto moramo imati podrshku svih mogucih institucija kako bi se nasha liga oslobodila svih boljki.
- ultima_palabra
#7032 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Plaća se ceh neprisustva Želje u Evropi nekoliko godina, a i slabijih uspjeha svih naših timova tamo. Sve to dovodi do toga da nisi nosilac ni u 2.pretkolu. A kad nisi nosilac, onda se moraš uzdati u sreću u žrijebu... ako izvučemo Basela (ne daj Bože) i ispadnemo, to se ne može okarakterisati neuspjehom.
-
Baudelaire
#7033 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Polako. Ja sam optimista. Realno, ne možeš ni očekivati da imamo 15-16 normalnih klubova, nemaju ih ni Srbija ni Hrvatska pa su značajno kvalitetnije od nas. Kad bi postojala 3-4 kluba koji bi usvojili moderan način poslovanja, a ne živjeli na socijalistički fazon, da očekuju sve od države, kantona, grada, opštine ili koga već, stvari bi se već počele mijenjati nabolje.
Što se Amarovih tiče, lično sam svjedok, na mjestima gdje nekad izlazim zateknu se i oni, zna se desiti i noć prije utakmice. Piju ko veliki, naročito Stanić i Nyema.
Što se Amarovih tiče, lično sam svjedok, na mjestima gdje nekad izlazim zateknu se i oni, zna se desiti i noć prije utakmice. Piju ko veliki, naročito Stanić i Nyema.
- burek_in_space
#7034 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Da ne ostanem neshvacen - nije problem ni da cugaju, shto se mene tiche i u toku same utakmice, ali zato odradi tih 90 minuta kao da su ti zadnje u zhivotu.Baudelaire wrote:Polako. Ja sam optimista. Realno, ne možeš ni očekivati da imamo 15-16 normalnih klubova, nemaju ih ni Srbija ni Hrvatska pa su značajno kvalitetnije od nas. Kad bi postojala 3-4 kluba koji bi usvojili moderan način poslovanja, a ne živjeli na socijalistički fazon, da očekuju sve od države, kantona, grada, opštine ili koga već, stvari bi se već počele mijenjati nabolje.
-
bordo_fan
#7035 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nacina je vise kako doci do love,treba se malo potruditi ili ako hoces,angazovati po tom pitanju.burek_in_space wrote:Samo jedno pitanje - o'kle lova za taj napredak i poboljshanje kvalitete?!
I Sarajevo i Zeljo imaju svoje "predstavnike" u politickom vrhu,zasto to ne iskoristiti.
Ako pogledamo odakle dolaze milijarderi, nije tesko zakljuciti sta zelim da kazem.
- Acheron
#7036 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
...i tako....raja je pocela da se pali i zari.
Jebo biznismena koji ne moze odvojit pola miliona-milion na pojacanja. Haloooo, mi ne mozemo Vladavica dovest jer je Olimpik ponudio vise...
A gdje je tek Dinamo i njihov nivo.
Ne mislim granat temu jer, manje-vise, svi mi zelimo dobro Zelji. Nece Zeljo propast sto mu ja ne placam godisnju kartu, ali trebaju biti svjesni nekih stvari. Trebaju posmatrat navijace kao musterije. Ne treba im nikakvo istrazivanje, ja sam im rekao zasto vise na Leotar ne dolazi 10.000, niti ce doci.
Jednom Djeli ne bi dao da naplacuje kazne na parkingu, a on je sad kao neko mudo u klubu.
Postoji jos jedna varijanta; doduse nesto manje popularna. Srozat klub na 5 g. minimum (u domacici), pa onda ponovit ciklus euforija-titula-fasovanje-...i bice opet publike.....kao nekad.....u 8.
Jebo biznismena koji ne moze odvojit pola miliona-milion na pojacanja. Haloooo, mi ne mozemo Vladavica dovest jer je Olimpik ponudio vise...
A gdje je tek Dinamo i njihov nivo.
Ne mislim granat temu jer, manje-vise, svi mi zelimo dobro Zelji. Nece Zeljo propast sto mu ja ne placam godisnju kartu, ali trebaju biti svjesni nekih stvari. Trebaju posmatrat navijace kao musterije. Ne treba im nikakvo istrazivanje, ja sam im rekao zasto vise na Leotar ne dolazi 10.000, niti ce doci.
Jednom Djeli ne bi dao da naplacuje kazne na parkingu, a on je sad kao neko mudo u klubu.
Postoji jos jedna varijanta; doduse nesto manje popularna. Srozat klub na 5 g. minimum (u domacici), pa onda ponovit ciklus euforija-titula-fasovanje-...i bice opet publike.....kao nekad.....u 8.
- burek_in_space
#7037 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ovo mozhe reci samo neko ko nije bio privatnik.Acheron wrote:
- Acheron
#7038 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Svraka i cuga i pusi, pa je ponajbolji igrac lige. Stalno je u pokretu. Oba Colica takodjer. To je od ovih sto ja vidjam.
Evo, za mene bi bio pomak Uprave dovesti Grahovca iz Borca.
Evo, za mene bi bio pomak Uprave dovesti Grahovca iz Borca.
- Acheron
#7039 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Malo karikiram...Ovaj nas nije marke dao.burek_in_space wrote:Ovo mozhe reci samo neko ko nije bio privatnik.Acheron wrote:
Sta je s Gracicem? Od cijih para on dovodi 10-15 igarca kroz sezonu?
- burek_in_space
#7040 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nemam pojma, on mi je totalna enigma.Acheron wrote: Malo karikiram...Ovaj nas nije marke dao.
Sta je s Gracicem? Od cijih para on dovodi 10-15 igarca kroz sezonu?
A nije da ne bih volio znati kakvu on shemu ima, pa mu se isplati ulagati u Olimpik.
-
Baudelaire
#7041 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
To iz političkog vrha je za mene pogrešan pristup jer je kratkog daha. Bolje se maksimalno posvetiti omladinskom pogonu i obezbijediti najbolje moguće uslove za djecu, pa prodajom te djece vraćati uloženo. Jeste to dug proces i trebat će godina za svaki klub, ali u krajnjoj liniji, morat će se svi uozbiljiti kad - tad, ako žele opstati.
Mislim, prodaje možda Željo sad svoje igrače za 300 000 - 400 000 eura ( uzimam za primjer jer su u posljednje vrijeme napravili najbolje transfere ), ali možda jednog dana Željo dođe u poziciju da ne mora prodati za 400 000, nego zatraži 600 ili 700 hiljada. Lupam cifre, uglavnom poenta je da se klub finansira prodajom igrača, ali planski dobro odrađenom, i da cifra za koju se igrač prodaje polako raste.
Naravno, postoji još mnogo segmenata koji se moraju objediniti da bi sistem bio uspješan, a koje nisam naveo, ali evo primjer Dinama. S obzirom na ligu iz koje dolaze, prave astronomske transfere. Nije ovo još jedan od onih postova gdje se hvali Mamić na sav glas, već hoću da kažem da je izgradio ime za Dinamo, i da strani klubovi ni ne pomišljaju da ponude manje od 5-10 miliona eura za Dinamove igrače. Da evropski uspjesi prate uspjehe sa transferima, vala ne prate. Da Sarajevo ili Željo raspolažu budžetom Dinama, siguran sam da bi više napravili.
Imamo i primjer Partizana, sličan je to nivo Dinamu, barem prema rezultatima, ali transferi koje prave se ne mogu porediti sa Dinamovim. A nije da su mladi Hrvati plaho talentovaniji od mladih Srba.
Mislim, prodaje možda Željo sad svoje igrače za 300 000 - 400 000 eura ( uzimam za primjer jer su u posljednje vrijeme napravili najbolje transfere ), ali možda jednog dana Željo dođe u poziciju da ne mora prodati za 400 000, nego zatraži 600 ili 700 hiljada. Lupam cifre, uglavnom poenta je da se klub finansira prodajom igrača, ali planski dobro odrađenom, i da cifra za koju se igrač prodaje polako raste.
Naravno, postoji još mnogo segmenata koji se moraju objediniti da bi sistem bio uspješan, a koje nisam naveo, ali evo primjer Dinama. S obzirom na ligu iz koje dolaze, prave astronomske transfere. Nije ovo još jedan od onih postova gdje se hvali Mamić na sav glas, već hoću da kažem da je izgradio ime za Dinamo, i da strani klubovi ni ne pomišljaju da ponude manje od 5-10 miliona eura za Dinamove igrače. Da evropski uspjesi prate uspjehe sa transferima, vala ne prate. Da Sarajevo ili Željo raspolažu budžetom Dinama, siguran sam da bi više napravili.
Imamo i primjer Partizana, sličan je to nivo Dinamu, barem prema rezultatima, ali transferi koje prave se ne mogu porediti sa Dinamovim. A nije da su mladi Hrvati plaho talentovaniji od mladih Srba.
- ultima_palabra
#7042 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Što se tiče Vladavića, mislim da njega Amar nije htio. Kao i obično, bio je u pravu.
- ODVRATAN_i_GADAN
#7043 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Znaci ovako...
-Organizacija u funkcionalan sistem u kojem ce se tacno znati ko, sta, kada i kako radi.
-Novac bez kojeg se ne moze ali ako se ispravno usmjeri ono sa cime raspolazes u kombinaciji sa ostalim stavkama mora donijeti rezultate.
-Planiranje je posao za strucnjake, a samo mali dio prezentvuje Amar jer planski dovodi i prodaje igrace, a da ne oslabi tim do te mjere da ne bude konkurentan za prvih 2-3 mjesta.
-Poznanstva su dio bez kojih ne mozes ni ponuditi, a ni prodati igraca, a kada si konstantno uspjesan otvara se mogucnost za jos bolja i kvalitetnija.
-Ispravan rad sa mladim igracima gdje rezultat nece biti u prvom planu nego razvoj. Los primjer je kada FKS potpise sa deset (cini mi se) juniora odmah ugovor jer su osvojili npr. prvenstvo. Em nisu svi kvalitet za FKS, em opterecavaju budzet minimalno sa 100000 KM godisnje (600x10) x 12 + ono sto se mora drzavi platiti, a isto su radili i drugi sa tim da je Amar prekinuo tu praksu u Zelji nego izdvoji 2-3 igraca i njih "tese"!
...
-Organizacija u funkcionalan sistem u kojem ce se tacno znati ko, sta, kada i kako radi.
-Novac bez kojeg se ne moze ali ako se ispravno usmjeri ono sa cime raspolazes u kombinaciji sa ostalim stavkama mora donijeti rezultate.
-Planiranje je posao za strucnjake, a samo mali dio prezentvuje Amar jer planski dovodi i prodaje igrace, a da ne oslabi tim do te mjere da ne bude konkurentan za prvih 2-3 mjesta.
-Poznanstva su dio bez kojih ne mozes ni ponuditi, a ni prodati igraca, a kada si konstantno uspjesan otvara se mogucnost za jos bolja i kvalitetnija.
-Ispravan rad sa mladim igracima gdje rezultat nece biti u prvom planu nego razvoj. Los primjer je kada FKS potpise sa deset (cini mi se) juniora odmah ugovor jer su osvojili npr. prvenstvo. Em nisu svi kvalitet za FKS, em opterecavaju budzet minimalno sa 100000 KM godisnje (600x10) x 12 + ono sto se mora drzavi platiti, a isto su radili i drugi sa tim da je Amar prekinuo tu praksu u Zelji nego izdvoji 2-3 igraca i njih "tese"!
...
-
salle_eh1986
#7044 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
malo je i pretjerano očekivati da se preskoče ekipe koje imaju i po 10 puta veći budžet od tebe...
ako uspiješ to je dobro, ako ne nikom ništa, ima naredna godina
koliko para toliko muzike, tako se to danas gleda u (i oko) nogometa
ako uspiješ to je dobro, ako ne nikom ništa, ima naredna godina
koliko para toliko muzike, tako se to danas gleda u (i oko) nogometa
-
todd_smith
#7045 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jedini recept za uspjeh je ulaganje truda i dugorocni plan, bez ocekivanja da odmah primis pare i zaradis 3094594589 KM u profitu, kao sto nasi misle i rade sa tim ludim mentalitetom
Ta sebicnost je u sustini i glavni problem, niko nece da ulaze u omladinski pogon ili u stadione ili u sredstva za treniranje itd, jer znaju da nece vidjeti neki pravi profit od toga u njihovom provedenom vremenu u tom klubu
Ta sebicnost je u sustini i glavni problem, niko nece da ulaze u omladinski pogon ili u stadione ili u sredstva za treniranje itd, jer znaju da nece vidjeti neki pravi profit od toga u njihovom provedenom vremenu u tom klubu
- ODVRATAN_i_GADAN
#7046 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Neko spomenu Gracica... Ni Zeljo, ni Sarajevo nemaju svoje ispostave po Kantonu (koliko ja znam), a Olimpic ima kao npr. onu u Srednjem!
Edit: Kada vidim kako kako kod nas nije prepoznat talenat Jahovi
ca pa je otisao dzaba, a kako jeste u Wil-u pozli mi!
Edit: Kada vidim kako kako kod nas nije prepoznat talenat Jahovi
ca pa je otisao dzaba, a kako jeste u Wil-u pozli mi!
- and
#7047 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
naša liga treba postati amaterska.nek ljudi rekreativno igraju i zabavljaju se i to je to.svakako 90% ovih fudbalera i izgledaju kao rekreativci.
oslonac klubova vani su navijači.najviše para se dobija od sponzora i tv prava.nit imamo sponzore,nit tv kuće,niti navijače.
nema uslova,ne radi se kvalitetno sa fudbalerima i ne sjećam se kad je nego iz naše lige otišao kao kompletan fudbaler.sve su to poluproizvodi koji se još malo vani dotjeraju,ali slabo ko nešto postigne.
oslonac klubova vani su navijači.najviše para se dobija od sponzora i tv prava.nit imamo sponzore,nit tv kuće,niti navijače.
nema uslova,ne radi se kvalitetno sa fudbalerima i ne sjećam se kad je nego iz naše lige otišao kao kompletan fudbaler.sve su to poluproizvodi koji se još malo vani dotjeraju,ali slabo ko nešto postigne.
- BHF_Manijak
#7048 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Jedna ispravka, Zeljo nije doveo Vladavica jer AMAR NIJE HTIO da se on dovodi, a ne zato sto Zeljo nije imo para!Acheron wrote:
Jesea smo ganjali, pa je otiso u Siroki, a sto? Jer nije pristo na Amarovu ponudu ugovora na dvije ili vise godina nego gospodin htio samo godinu. E pa neces, ima takvih gro klubova po ligi koji na godinu potpisuju, ali kod nas ti ta nece vise proci.
- Acheron
#7049 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pusti mi tu pricu 'nije ga htio' - mada ima i toga jer je ovaj nepredvidljiv karakter.BHF_Manijak wrote:Jedna ispravka, Zeljo nije doveo Vladavica jer AMAR NIJE HTIO da se on dovodi, a ne zato sto Zeljo nije imo para!Acheron wrote:
A to je jako bitna stvar! Vladavic je tip igraca s kojim je tesko radit, gdje god bio napravio je sranja, a Amar to ne zeli. Zeljo je finansijski najjaci tim u ligi zajedno sa Sirokim i nema tog igraca u ovoj jadnoj ligi kojem mi ne moze ponuditi finansijski bolje uslove od prethodnog, NEMA GA!
![]()
Jesea smo ganjali, pa je otiso u Siroki, a sto? Jer nije pristo na Amarovu ponudu ugovora na dvije ili vise godina nego gospodin htio samo godinu. E pa neces, ima takvih gro klubova po ligi koji na godinu potpisuju, ali kod nas ti ta nece vise proci.
Zelis reci da Zeljo moze dovest koga hoce iz nase lige? (samo treba zadovoljit Amarov ukus) Mozda i mogu, ali najbolji su oni koji dodju dzaba i potpisu na vise godina. Da oni nekom isplate obestecenje, par stotina hiljada maraka, nema sanse.
Sta je sa Puricem, Tosunovicem, Alimanovicem...i inim? Na stranu sto su neki od njih, u medjuvremenu, propali. Cinjenica je da ih Zeljo nije mogao dovesti kad ih je trazio. Najbolji klub drzave ne moze dovesti igraca Zvijezde, a da dovede najboljeg igarca Borca i Sirokog ?- sto bi bilo prirodno, ako je vec takav nivo 'dominacije'.
Bas je uspjeh biti prvi u najgoroj ligi Evrope. Kurcenje za lokalni nivo.
Last edited by Acheron on 29/04/2012 17:44, edited 1 time in total.
-
elSaik
#7050 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sad ćeš ti nama objasniti šta ljudi iz našeg kluba nisu mogli/htjeli/željeli, ajde molim te....