Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mistek

#6651 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by mistek »

leškarenje wrote:Image
Jedna od sumnjivih,po meni cist penal i da nismo pobijedili bilo bi i drvlje i kamenje na sudiju.Za ovo je Said dobio žuti karton.
Nije ovdje vidjelo penala, samo je neopravdan i žuti. Said morao pasti, jer je skočio preko čovjeka, a ovaj jedva dočekao da se napravi pametan i pokaže kako je on vidio tu simuliranje. Doduše, mogao je Said i da se zapuca ovdje u Semjona i da mirne duše bude penal.
Inače, rijetko kad na Koševu bude onako korektna utakmica, bez grubih startova, zadržavanja (valjda jer na vakat zabismo gol) i ostalog.
ultima_palabra

#6652 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

amoninan wrote:jbg, i vi kao da ne pričamo o navijačima. Pa i našu titulu je prema riječima mojih prijatelja s Grbavice Mučo kupio, i šta sad? Bezveze se pravite naivni, kad znamo i vi i mi da je kojim slučajem obrnuta situacija da bi se iste ili slične stvari pisale i s vaše strane. Još kad uzmemo u obzir šta se sve u ovoj ligi dešavalo od njenog nastanka, nekako je i normalno da neki ljudi idalje posežu za sličnim insunijacijama o namještanju itsl... Meni recimo smrdi pobjeda Slavije u ovom kolu kao i pobjeda Travnika u prošlom protiv Slobode.

I to nije odlika samo kod nas, i daleko uređenijim ligama i savezima se potežu slične priče od strane navijača p ačak i trenera i rukovodstva eminentnih klubova.

Da, i ja smatram da smo oštećeni i u Trebinju i na Koševu, ali ne vjerujem u neki aman-zaman plan. Imali smo i suviše prilika da anuliramo te gubitke bodova. Nije Dupovcu sudija ni Komitet kriv što ga zabi sam sebi u 90 minuti i ostadošmo bez 2 boda, ili najnoviji slučaj GOŠK. U obje utakmice smo imali odlično suđenje, ali smo ispušili foru. S tim bodovima opet bi bili u trci tu s vama.

Hajde malo ohanite. Navijači su upitanju, i u ligi kakva je naša gdje su nas u protekloj deceniji navikli na raznorazne šarade, sasvim je razumljivo da pojedinci vide stvari na taj način.
Koliko ti "navijači" koji to tvrde uopšte prate ovu ligu? Ili se nako preseravaju između gledanja utakmica Barcelone i Cityja?

Pobjeda Slavije je čista ko suza (gledao), Široki nije mogao akcije napraviti protiv nabrijane Slavije na mokrom terenu. Ne znam šta bi moglo biti sumnjivo u pobjedi Travnika kući nad Slobodom... gori pod nogama i jednim i drugim, Travnik domaćinska ekipa uvijek bio.

Napravili ste mit od te utakmice u Trebinju, a još niko se nije javio da je bio na toj utakmici... a na pregledu te situacije nisu prikazane kako treba.

I nas je Jakupović masakrirao na Koševu protiv Olimpica, ali valjda se ne pika ako pobjediš :roll:
amoninan

#6653 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by amoninan »

Lakat Jebić wrote:haj kod zvijezde je bio onaj naovodni penal, al sta je sa zrinjskim? imali 3 suta, 3 gola zabili....
Kakve to veze ima, imao je i GOŠK dva napada i dva gola zabiše. Crveni karton, i milion nepostojećih faulova vam je suđeno. Ja ne vjerujem da je Ivica imao išta s tim, sudac je jednostavno bio loš, podlegao pritisku, i tu se priča završava. I neće biti prvi put.
Ipak činjenica je da se suđenje popravlja, nije idealno još, ali je mnogo bolje nego prije Komiteta. U prošla 2 kola mislim da su suđena 3 žuta zbog simuliranj u 16, ja ne pamtim kad sam to zadnji put vidio. Banalan primjer.
ganjeta

#6654 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Pa dobro onda, je l' Željo trenutno armirani tonbe?

:mrgreen: :dance:
amoninan

#6655 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by amoninan »

ultima_palabra wrote:
amoninan wrote:jbg, i vi kao da ne pričamo o navijačima. Pa i našu titulu je prema riječima mojih prijatelja s Grbavice Mučo kupio, i šta sad? Bezveze se pravite naivni, kad znamo i vi i mi da je kojim slučajem obrnuta situacija da bi se iste ili slične stvari pisale i s vaše strane. Još kad uzmemo u obzir šta se sve u ovoj ligi dešavalo od njenog nastanka, nekako je i normalno da neki ljudi idalje posežu za sličnim insunijacijama o namještanju itsl... Meni recimo smrdi pobjeda Slavije u ovom kolu kao i pobjeda Travnika u prošlom protiv Slobode.

I to nije odlika samo kod nas, i daleko uređenijim ligama i savezima se potežu slične priče od strane navijača p ačak i trenera i rukovodstva eminentnih klubova.

Da, i ja smatram da smo oštećeni i u Trebinju i na Koševu, ali ne vjerujem u neki aman-zaman plan. Imali smo i suviše prilika da anuliramo te gubitke bodova. Nije Dupovcu sudija ni Komitet kriv što ga zabi sam sebi u 90 minuti i ostadošmo bez 2 boda, ili najnoviji slučaj GOŠK. U obje utakmice smo imali odlično suđenje, ali smo ispušili foru. S tim bodovima opet bi bili u trci tu s vama.

Hajde malo ohanite. Navijači su upitanju, i u ligi kakva je naša gdje su nas u protekloj deceniji navikli na raznorazne šarade, sasvim je razumljivo da pojedinci vide stvari na taj način.
Koliko ti "navijači" koji to tvrde uopšte prate ovu ligu? Ili se nako preseravaju između gledanja utakmica Barcelone i Cityja?

Pobjeda Slavije je čista ko suza (gledao), Široki nije mogao akcije napraviti protiv nabrijane Slavije na mokrom terenu. Ne znam šta bi moglo biti sumnjivo u pobjedi Travnika kući nad Slobodom... gori pod nogama i jednim i drugim, Travnik domaćinska ekipa uvijek bio.

Napravili ste mit od te utakmice u Trebinju, a još niko se nije javio da je bio na toj utakmici... a na pregledu te situacije nisu prikazane kako treba.

I nas je Jakupović masakrirao na Koševu protiv Olimpica, ali valjda se ne pika ako pobjediš :roll:
Da, jeste čista, mislim suci nisu igrali ulogu. Nisam na to ciljao, nego da im je Široki poklonio bodove za opstanak zbog nekih ranijih "dugova". Ne bi nešto tome pridavao pažnju, dok mi jedan Širokobriježanin, koji je dosta upućen, nije skrenuo pažnju na to. Ne kažem da je istina, boli me ba u suštini za te dvije ekipe.... U Tuzli se priča da su igrači prodali tekmu s Travnikom zbog neisplaćenih plaća.
Jednostavno ovakve stvari će nas pratiti još neko vrijeme dok se neke stvari ne srede kako valja.

Nije nikakav mit, poništili su nam dva čista gola. I opet mislim da je upitanju nesposobnost sudija, a ne neka zavjera.
Primjer od jučer, linijski sudija ne vidi čist ofsajd na njegovoj strani - kako bi i vidio kad je postavljen bio niđe veze. Nego mu glavni sugeriše da nije aut, nego ofsajd.. :-)
Lakat Jebić

#6656 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

nego kako vam je igrao husejnovic? mozel potrcat? kad potrci, koliko mu treba da stane? :D
amoninan

#6657 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by amoninan »

Lakat Jebić wrote:nego kako vam je igrao husejnovic? mozel potrcat? kad potrci, koliko mu treba da stane? :D
Sasvim solidan s obzirom na sve. Imao je par dobrih poteza, posebno onu solo akciju kad povalja stopera leotara u 3 metra :D . Čist penal, ali dobi žuti zbog simuliranja :D .. Vidi se da momak nije zaboravio lopte i da odskače jednostavno tehnički. Imao je i par dobrih progravanja, sasvim solidan kako rekoh s obzirom na pauzu i nedostatak kondicije. Kad se spremi, biće zvjer vjeruj mi.
Arteta

#6658 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Arteta »

salle_eh1986 wrote:kako već neko reče, ima sumljivih odluka sudija ali kad vidimo šta se sve sudi u ligi prvaka, primeri, premieršipu, seriji a...pa mi smo još i najregularniji :D
:thumbup:
salle_eh1986

#6659 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

amoninan wrote:
JThomas wrote:i o te dvije ćete do sudnjeg dana, a poništen gol slaviji prije dva kola na koševu je već arhiviran.
Pa tamam tako.
Isto kao što ste vi zaboravili epizode s početka sezone zvane Zvijezda i Zrinjski. Jedino ako si slijep, možeš tvrditi da vas nisu sudske odluke spasile u ta dvomeča.
Kako rekoh, pričamo o navijačima ba.
bolan opšte poznat pojam u svijetu nogometa je da se najboljima malo gleda korz prste kad ne ide...primjer mančo, basa, milan :D
amoninan

#6660 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by amoninan »

salle_eh1986 wrote:
amoninan wrote:
JThomas wrote:i o te dvije ćete do sudnjeg dana, a poništen gol slaviji prije dva kola na koševu je već arhiviran.
Pa tamam tako.
Isto kao što ste vi zaboravili epizode s početka sezone zvane Zvijezda i Zrinjski. Jedino ako si slijep, možeš tvrditi da vas nisu sudske odluke spasile u ta dvomeča.
Kako rekoh, pričamo o navijačima ba.
bolan opšte poznat pojam u svijetu nogometa je da se najboljima malo gleda korz prste kad ne ide...primjer mančo, basa, milan :D
Hehehe.
JThomas

#6661 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

vi pričate samo o onome što odgovara trenutnoj sumanutoj ideji, a sve ostalo se sistematski gura pod tepih i ignoriše.

prošle sezone kad je trebalo opravdati floskulu (po mom mišljenju smiješnu) da je mirza varešanović najveće zlo koje je ikad zadesilo fk sarajevo, tad se i ovdje pisalo da su kupljene dvije pobjede na gostovanjima. ove sezone je ponovo film "sami protiv svih", pa je to arhivirano, i ove sezone svi namještaju samo na štetu sarajeva, koje to nikad nije radilo i nikad ne bi. i isti pojedinci koji su cijelu prvu polusezoni kategorički tvrdili da je ove godine "red na široki" i da se zato smješta sarajevu, sad isto tako kategorički tvrde da se šteli želji. sve, sve, samo ne d'o bog reći da željo ima bolju ekipu. to je beli nemoguće.
JThomas

#6662 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

i recimo, ja ću vam reći (možete vjerovati, a i ne morate) da su želju sudije uništile protiv olimpica i na koševu i na grbavici. al' to ne pominju ni naši navijači, na koševu je malo palo u zaborav zato što je željo svejedno pobijedio, a ovo na grbavici zato što je olimpic stvarno dobro odigrao.
elSaik

#6663 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

JThomas wrote:
Baltazar_khan wrote:
JThomas wrote:dobro, ti si nagovještavao i da željo nije kandidat za titulu, nego da su se kvalitetom izdvojili borac, široki i sarajevo...
naravno, sve dok nije viša sila uplela svoje prste i poništavaju se sigurni golovi prvo protiv leotara(haskić), onda protiv širokog na koševu (suljić) i famozna opasna igra. slična "opasna igra" se desila na utakmicama lige šampiona viktorija plzen - milan (pato) i chelsea-benfica (raul meireles). u evropi je dakle moguće zabijati takve golove, dok ovdje ako se radi o sarajevu, koji ima slab lobi u savezu nije moguće. pa mi smo jedna od rijetkih liga gdje je otac na čelu saveza, a sin na čelu kluba koji se takmiči u toj ligi. ne želim ništa da prejudiciram i smatram da je ivica čovjek koji je u ovom trenutku jedini u stanju da održava očigledan podijeljen domaći fudbal. da smo normalna zemlja, drugačije bi sve bilo.
znači sarajevo ipak jeste kvalitetnije od želje ove godine, al' mu ne daju da bude prvo? :D "izdvaja se kvalitetom"? :D
Njemačka:
Rauball ist seit dem 14. November 2004 zum dritten Mal Präsident von Borussia Dortmund. ... Seit August 2007 ist Rauball Nachfolger des verstorbenen Werner Hackmann als Vorsitzender des Ligaverbandes. Er wurde als einziger Kandidat mit den Stimmen aller 36 Profivereine gewählt, seine Amtszeit dauerte zunächst bis zum Beginn der Spielzeit 2010/11, bevor er am 18. August 2010 für weitere drei Jahre bis 2013 gewählt wurde.

U prevodu: predsjednik BVBa je ujedno i predsjednik Saveza Lige. :mrgreen: Nije ni čudo što su prvaci dva puta zaredom. :mrgreen:
ganjeta

#6664 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Nebi sigurno u ovolikoj mjeri koliko vi plačete :razz: .
ganjeta

#6665 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Misliš? Nego, čujem još se nadaš tituli, ustvari ne nadaš, jer ti je Zvijezda glabnula 8-) .
El_comadante

#6666 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by El_comadante »

znaci Zeljo prvak a Kozara ispada iz lige. a ostalo je sve otvoreno.
salle_eh1986

#6667 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

El_comadante wrote:znaci Zeljo prvak a Kozara ispada iz lige. a ostalo je sve otvoreno.
i široki osvajač kup-a, hahaha
veljaca

#6668 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Stvarno je FK Zeljeznicar jak ove godine ....

AMAR AMAR OSIM OSIM .....

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
El_comadante

#6669 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by El_comadante »

salle_eh1986 wrote:
El_comadante wrote:znaci Zeljo prvak a Kozara ispada iz lige. a ostalo je sve otvoreno.
i široki osvajač kup-a, hahaha
eh to ja neznam a volio bih da znam pa da odigram na kladionici pa da ubodem i ja koju paru
cvrčak_na_hedonizmu

#6670 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

ganjeta wrote:Pa dobro onda, je l' Željo trenutno armirani tonbe?

Bez odgovora :dance: :D
BHF_Manijak

#6671 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
ganjeta wrote:Pa dobro onda, je l' Željo trenutno armirani tonbe?

Bez odgovora :dance: :D
Pa odgovorili su nam davno, smijesna je ekipa u kojoj je ponajbolji igrac Svraka, u kojoj je debeloguzi Beslija itd.., jadni mi! :( :(

:mrgreen: 8-) :dance:
RusmirBurek

#6672 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by RusmirBurek »

Evo više ni ne prate Premijer ligu i ovu temu :(
ellaxaz

#6673 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ellaxaz »

Coalman

#6674 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Coalman »

Raspored narednog 23. kola:

Zvijezda - Čelik
Željezničar - Borac
Rudar Prijedor - Slavija
Travnik - Velež
Zrinjski - GOŠK
Olimpic - Sloboda
Široki Brijeg - Sarajevo
Leotar - Kozara

Na ss.ba piše da se svi mečevi igraju 21.04. u 16:30h.
Lakat Jebić

#6675 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

http://sportsport.ba/bh_fudbal/sirokobr ... njem/78724

ultima, ti si bio na tekmi, imal ovo veze?
Locked