Dolazili HZsnaga_znanja wrote:Ja bi radije isao u Afganistan besplatno raditi nego dolazio ovaj nas omladinsko/menadzersko/po ocu i stricevima/ tim gledati sa sjevera Grbavice... Al vjerujem ja da ce i takvih pacijenata biti...LSD wrote:Ma slobodno ti dođi na sjever Grbavice i gledaj svoj Čelik...ali moraš obuci Željin šal ili neki drugi rekvizit (kapa, zastava, može i znacka za reverom
)....navijanje možeš komotno zaboraviti, jer svakako necete preci centra, a pitanje je s kolikom razlikom cete se vratiti kuci
...moguce je da bude petica sa lukom u po somuna....da vam zamotamo za puta
![]()
Neko mora nayebati zbog ovo veceras tekme sa Olimpicom...a vi nam dolazite naredno kolo, pa ti sad vidi...jbg, ništa konkretno protiv čelika, ali takav vam grah pao
krivi raspored za to.
Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#6401 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
-
Eborg
#6402 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Drugovi, ne raspravljajte se dzaba, ne moramo mi nikome nista objasnjavati, svojim poslom.
Hvala na posjeti, dodjite nam opet.
Hvala na posjeti, dodjite nam opet.
- cvrčak_na_hedonizmu
#6403 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Uf, uf, uf. A šta su duše drage očekivale na "neutralnoj tribini" sa Ćimbur Brigadom. Pa ti mrze sebe ujutro kad se probude u onom sivilu a kamoli sarajlije ( bijaše neka ljubav al kratkog daha očito - očekivano da se ne lažemo ).-LIBERO- wrote:To sto neko napadne clanove Hz to bi se moglo i tolerisati, to je dio takve "price" hebi ga.
Ali napadati ljude po naglasku, napadati ljude po 2-3 koji su onako dosli da pogledaju svoj klub. Legitimisati raju da se vidi sta u licnoj pise odakle je ko..cekajuci u grupicama od 20tak ljudi , opet po dvojicu-trojicu , da se neko osmeka kada ulazi u kola je cista sabanijada, primitivizam i mrznja.
Pored policije za ovo je isto kriv i komitet..tj. zabrana dolaska ORGANIZOVANIH gostujucih navijaca.
Jer da nije bilo te zabrane i svi ti simpatizeri, ljudi koji su cisto dosli gledati svoj klub, bili bi na posebnoj tribini odvojenoj za gostujuce navijace i sve bi se puno lakse moglo iskontrolisati.
Ovako se stvorila situacija da su pojedinci bili bukvalno lovina, sto je katastrofalno, i po meni direktno ide na dusu i komiteta i policije.
A o ponasanju funkcionera Celika u lozi, i napd i istjerivanje uprave Sarajeva..to je posebna prica .
Vidim ti opet nekoga kriviš. Ne znam do čega je, jesi li mlad pa ne razmišljaš ispravno ili te pumpaju pa ti to prenosiš ovdje. Bilo kako bilo, donesena je zabrana za gostujuće navijače nakon onih sranja. Ti se napraviš pametan i odeš ko delegat na xy mjesto sa par drugova i dobiješ po labrnji. Ko je kriv. Ti si kriv i niko drugi. Jer su ti lijepo rekli, nemoj da ideš, odnosno naredili, nema gostovanja, nema mase da te štiti. Glumiš mangupa, prihvati posljedice, nemoj ko dijete da tražiš krivce jer je neko lovina. Lovina je sama izabrala da ode na utakmicu.
Odluka Komiteta o zabrani gostovanja je glupa jer se to moglo bolje regulisati, to ne sporim. Odluka je donesena, treba je poštovati ili na sopstvenu odgovornost izabrati da budeš lovina.
Vazda neko drugi kriv za nečije (loše) odluke. Sam pao, sam se ubio, uvijek bilo, nekad dođeš pameti pa naučiš lekciju.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6404 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ti bas ne mozes sakriti svoj toliko nagomilani animozitet prema bilo kome ko navija za Sarajevo, i bilo cemu sto taj neko napise. No dobro, ima i takvih,a to najcesce govori o nekim drugim stvarima, a vezani su za psihologiju i sl...No, to nije tema "danasnje emisije"
Hajde sad' fino, ponovo, procitaj sta sam napisao, i na sta sam se konkretno osvrnuo u svom komentaru. Udahni, izdahni..stalozeno, bez predrasuda da je to sto je napisano napisao neko ko navija za taj, tebi, mrski bordo klub .
To koliko imam godina, pitas se..a na taj nacin me , kao, pokusavas diskreditovati iz neke rasprave, umanjiti mi kredibilitet ili sta vec..vjeruj mi drugar, jako bi se iznenadio kada bi znao i koliko imam godina i kroz sta sve sam prosao na tribini i "ulici" (a vezeno je za tu pricu). Ali, necemo ni o tome..jer to, kao sto rekoh (opet) nije tema.
Zabrana je tu, slozili smo se(gle cuda, u necemu se i mozemo sloziti) da je odluka jako glupa i kontraproduktivna. I to je zaista tako, koliko god neki pokusali odbraniti tu odluku.
Ja ono sto sam prozivao, a prozivao bih i da se ovo desilo oko Koseva ili na Kosevu, su napadi na pojedince koji su bilo po 2-3 , na napade koji su bili poslije legitimisanja i glednja licnih karti, na napade zbog naglaska..na cekanje u grupama od 15-20 momaka oko stadiona i pretresanje, pregledanje i sl.
Znaci, nisam prozivao eventualne napade na Hz, i ljude koji su "u prici",nego na pojedince koji su u simpatizerskom folu i napada na upravu Sarajeva u lozi. A onda sam to povezao sa cinjenicom, da nije bilo ukinutog organizovanog odlaska na tu utakmicu, da bi svi mi, i navijaci i simpatizeri i ljubitelji fudbala iz Sarajeva i svi ostali, bili na tribini obezbjedjenoj za gostujuce navijace i mogucnost ovakvih napada bi bila minimalna.
A ti da si navijacki svjestan, kao sto spominjes da jesi, i ne samo vezano za ovaj konkretan slucaj nego i prije, shvatio bi o cemu sam ja pricao, sta sam prozivao i zbog cega. Jer ja bih tebe shvatio i podrzao, da si ti napisao nesto sto sam ja, i ne zato sto simpatisem tvoj klub ili skupinu, nego zato sto to jednostavno nije uredu ni po kojim arsimima i mjerilima. E to je to.
Znaci, epilog (
), il' nisi dio price, il' netrpljivost i antipatije su razlog zasto nisi pravilno shvatio ono sto sam napisao u tom svom postu.
Pozdrav , i ne zelim ulaziti u daljnju rasprav po ovom pitanju. Sve mi je jasno
Hajde sad' fino, ponovo, procitaj sta sam napisao, i na sta sam se konkretno osvrnuo u svom komentaru. Udahni, izdahni..stalozeno, bez predrasuda da je to sto je napisano napisao neko ko navija za taj, tebi, mrski bordo klub .
To koliko imam godina, pitas se..a na taj nacin me , kao, pokusavas diskreditovati iz neke rasprave, umanjiti mi kredibilitet ili sta vec..vjeruj mi drugar, jako bi se iznenadio kada bi znao i koliko imam godina i kroz sta sve sam prosao na tribini i "ulici" (a vezeno je za tu pricu). Ali, necemo ni o tome..jer to, kao sto rekoh (opet) nije tema.
Zabrana je tu, slozili smo se(gle cuda, u necemu se i mozemo sloziti) da je odluka jako glupa i kontraproduktivna. I to je zaista tako, koliko god neki pokusali odbraniti tu odluku.
Ja ono sto sam prozivao, a prozivao bih i da se ovo desilo oko Koseva ili na Kosevu, su napadi na pojedince koji su bilo po 2-3 , na napade koji su bili poslije legitimisanja i glednja licnih karti, na napade zbog naglaska..na cekanje u grupama od 15-20 momaka oko stadiona i pretresanje, pregledanje i sl.
Znaci, nisam prozivao eventualne napade na Hz, i ljude koji su "u prici",nego na pojedince koji su u simpatizerskom folu i napada na upravu Sarajeva u lozi. A onda sam to povezao sa cinjenicom, da nije bilo ukinutog organizovanog odlaska na tu utakmicu, da bi svi mi, i navijaci i simpatizeri i ljubitelji fudbala iz Sarajeva i svi ostali, bili na tribini obezbjedjenoj za gostujuce navijace i mogucnost ovakvih napada bi bila minimalna.
A ti da si navijacki svjestan, kao sto spominjes da jesi, i ne samo vezano za ovaj konkretan slucaj nego i prije, shvatio bi o cemu sam ja pricao, sta sam prozivao i zbog cega. Jer ja bih tebe shvatio i podrzao, da si ti napisao nesto sto sam ja, i ne zato sto simpatisem tvoj klub ili skupinu, nego zato sto to jednostavno nije uredu ni po kojim arsimima i mjerilima. E to je to.
Znaci, epilog (
Pozdrav , i ne zelim ulaziti u daljnju rasprav po ovom pitanju. Sve mi je jasno
- zahvalan
#6405 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ne razumijem sta ocekujete od zastitara kad ne smiju nikoga udariti ? Policija treba da ulijece kada dodje do tucnjave
I sta ocekujes da ti neko bude Roki Balboa za 5 Stoja. Ono sto bi reklo koliko para toliko muzike...
Na svakoj utakmici treba da budu Kornjace tji interventni vod i da radi svoj posao a ne tamo neki goloruki zastitar...
a za Kosevo me sramota pricati bili protesti u isto vrijeme na cijelom stadion bilo 5 policajaca
Ocigledno je da neko gleda previse Sparta filmova gdje njih 300 pobijedi Milion
Zastitari svaka cast,radite i previse za onoliko koliko ste placeni
otkako je fair sistem da mozes izgubiti i kuci ako si losiji svi se nesto bune svi nervozni
I sta ocekujes da ti neko bude Roki Balboa za 5 Stoja. Ono sto bi reklo koliko para toliko muzike...
Na svakoj utakmici treba da budu Kornjace tji interventni vod i da radi svoj posao a ne tamo neki goloruki zastitar...
a za Kosevo me sramota pricati bili protesti u isto vrijeme na cijelom stadion bilo 5 policajaca
Ocigledno je da neko gleda previse Sparta filmova gdje njih 300 pobijedi Milion
Zastitari svaka cast,radite i previse za onoliko koliko ste placeni
otkako je fair sistem da mozes izgubiti i kuci ako si losiji svi se nesto bune svi nervozni
- Charuga
- Globalni moderator
#6406 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
O svemu se pise osim o samoj utakmici.
- Distortion
#6407 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ne razumijem pisanje sa-x.com sajta o utakmici i izbacivanje uprave Jako nekorektno od ljudi koji vode ovaj sajt. Objektivnosti nema i to je sramota. Niste upuceni i pitajte ljude koji su tu bili pa ce vam reci sta je govorio clan uprave fks u sred Zenice na Bilinom. Ne mozes doci ovdje i prijetiti...
- armin071
#6408 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Prije svega članak je objavljen na klix-uDistortion wrote:Ne razumijem pisanje sa-x.com sajta o utakmici i izbacivanje uprave Jako nekorektno od ljudi koji vode ovaj sajt. Objektivnosti nema i to je sramota. Niste upuceni i pitajte ljude koji su tu bili pa ce vam reci sta je govorio clan uprave fks u sred Zenice na Bilinom. Ne mozes doci ovdje i prijetiti...
- Charuga
- Globalni moderator
#6409 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Izgleda da pojedinci bas hoce na odmor! Pisite o FUDBALU!
- samo_ti
#6410 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ako cemo o fudbalu, jucerasnjoj utakmi...jedno veliko NISTA, nema se sta napisati...kisa padala, teren klizav, izbijali lopte, nekako se dala 2 gola i to je to...sto bi rekli, remi je najrealniji ishod jucerasnje utakmice 
- al_akhisari
#6411 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
...kolo sa popriličnim iznenađenjima; uostalom, u posljednje vrijeme smo i naviknuli na takve stvari
iznenađenja u ovom kolu po meni:
-pobjeda rudara u tuzli;
-remi zelje i olimpica na grbavici;
-remi veleža i leotara.
...smijem reći, željinim kiksom na grbavici i pobjedom širokog u gabeli, trka za prvaka će postati zanimljivija; ono što je prethodnih godina bila praksa između zlje i borca, sada je između želje i širokog; naravno, moja je želja da u obje trke, željo bude "brži" i na kraju osvoji obje titule; iako ne bi bila nikakva katastrofa, ako i široki uzme jednu; treba kazati, da je i ekipa širokog odličan tim, mada po meni trenersko rješenje nije adekvatno-mislim da je karačić bio bolje rješenje, bez obzira na određenu krizu; što se nastavka tiče, uzdam se da bi nakon sljedećeg kola, stvari mogle da se vrate na staro, odnosno da bi velež mogao otkinuti koji bod širokom
što se tiče ukupnog stanja lige, mislim da komitet lagahno, ali sigurno stvari slaže na pravi način ( onaj ko to ne vidi, zbog nekih stvari-ne vidi šumu od drveta ); iako se fudbal igra zbog navijača, lično podržavam odluku komiteta o zabrani dolaska gostijućih navijača;
-pobjeda rudara u tuzli;
-remi zelje i olimpica na grbavici;
-remi veleža i leotara.
...smijem reći, željinim kiksom na grbavici i pobjedom širokog u gabeli, trka za prvaka će postati zanimljivija; ono što je prethodnih godina bila praksa između zlje i borca, sada je između želje i širokog; naravno, moja je želja da u obje trke, željo bude "brži" i na kraju osvoji obje titule; iako ne bi bila nikakva katastrofa, ako i široki uzme jednu; treba kazati, da je i ekipa širokog odličan tim, mada po meni trenersko rješenje nije adekvatno-mislim da je karačić bio bolje rješenje, bez obzira na određenu krizu; što se nastavka tiče, uzdam se da bi nakon sljedećeg kola, stvari mogle da se vrate na staro, odnosno da bi velež mogao otkinuti koji bod širokom
- banovan
#6412 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Prava prvenstvenasamo_ti wrote:Ako cemo o fudbalu, jucerasnjoj utakmi...jedno veliko NISTA, nema se sta napisati...kisa padala, teren klizav, izbijali lopte, nekako se dala 2 gola i to je to...sto bi rekli, remi je najrealniji ishod jucerasnje utakmice
- Baltazar_khan
- samo_ti
-
ultrarajvoSA
#6415 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
"Kod izjednačujućeg pogotka svi su skočili i radovali se golu".
Pa kako su samo mogli ovo da urade... Stvarno su zaista...
- ganjeta
#6416 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Baltazar_khan wrote:http://fcsarajevo.ba/info.php?n=434
Potporedsjenik NK Čelik, Nikad Perče
Valjda ovo nije namjerno pisano
I fakat neko laže. Jedno saopćenje govori jedno, drugo opet druge stvari. Tako i sad na dnevniku BHT-a isto, jedni svoje, drugi svoje.
-
RusmirBurek
#6417 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Slobodno pročitaj i natavak.ultrarajvoSA wrote:"Kod izjednačujućeg pogotka svi su skočili i radovali se golu".![]()
"Proslavljali su i neka su, imaju na to pravo. Međutim, jedan broj njih je na jedan provokativan način svjesno isprovocirao sve u loži i publiku oko lože."
- Ajatolah_
#6418 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
I od svega, tebi je za oko zapela ta rečenica. Nisi prokomentarisao ovo prije, da su u delegaciji od 20-tak ljudi bili ljudi koji nisu u menadžmentu kluba, a nisi valjda vidio ni ovu sljedeću rečenicu, "Proslavljali su i neka su, imaju na to pravo."ultrarajvoSA wrote:"Kod izjednačujućeg pogotka svi su skočili i radovali se golu".![]()
- Charuga
- Globalni moderator
- Charuga
- Globalni moderator
#6420 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Koliko su fudbalski klubovi iz FBiH platili, a koliko duguju poreza
http://www.sutra.ba/novost/59037/Koliko ... uju-poreza

[/quote]
http://www.sutra.ba/novost/59037/Koliko ... uju-poreza

[/quote]- Obuca9
#6421 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sloboda za 5 godina uplatila 76 KM poreza
Koji kurac upolatiše i te pare
- Ajatolah_
#6422 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
A Zrinjski i Velež imaju relativno sitne dugove, valjda su mogli u 6 godina platiti tih 200-300 hiljada.
- Charuga
- Globalni moderator
#6423 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Obuca9 wrote:Sloboda za 5 godina uplatila 76 KM poreza![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6424 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa i ove cifre sa Sirokim mi se bas ne uklapaju u rezon i racun da na kraju inemaju duga nikako.
Kolika su onda primanja kod njih u prosjeku , nesto malo vise od 1000KM
Klasicna utaja poreza...al' jok 0 maraka duga. Pa mogli smo svi tako prijaviti igrace i druge uposlenike na 700-1000KM i sada bi i mi bili na nuli sa dugom.
Ma nista u ovom drzavnom aparatu ne funkcionise, ovo je katastrofa ziva...
Kolika su onda primanja kod njih u prosjeku , nesto malo vise od 1000KM
Klasicna utaja poreza...al' jok 0 maraka duga. Pa mogli smo svi tako prijaviti igrace i druge uposlenike na 700-1000KM i sada bi i mi bili na nuli sa dugom.
Ma nista u ovom drzavnom aparatu ne funkcionise, ovo je katastrofa ziva...
- ODVRATAN_i_GADAN
#6425 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa i Sarajevo je potpisalo/je takve ugovore gdje igrac u najboljem slucaju moze zaraditi 1000 KM (bez premija) mjesecno!