ja nisam protiv baklji, ustvari ne bi nikako volio kada bi se one iskorjenile sa tribina. ipak to je nesto lijepo za oko uz navijacku pjesmu ali kad skontas da svako kolo tvog klub ispljune po 2.000KM, a to je oko 400 ulaznica po 5KM sto nije mala stvar ako uzmemo u obzir kolika je posjeta na nasim stadionima.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Šta reći, pitarska logikaama pisali bi kazne kako preglasno navijamo,kako je delegat ruzno pogledan od strane navijaca iz 16 reda u sredini na istoku,kako je puho vjetar sa sjevera,a nije sa zapada,kako trava nije 2,1cm nego je 1,99cm... pusti ba uhljupe retardirane, anamo oni zapale 20 baklji i 1000KM,mi jednu i 1500KM. kome sad nije jasno sta se radi onda taj treba otici doktoru na kontrolu mozga jer mu ocigledno nesto nije uredu sa glavom.
vrati se munibe oprosteno ti je![]()
I loše informacije. Mi smo dobili kaznu 1.500 KM. Ako je nešto zabranjeno, zabranjeno je. Jedna ili sto. Šta sada treba, uvesti pravilnik, od 1-5 baklji 500 KM, od 5-10 baklji 1.000 KM
![]()
Smetaju kazne, skupo, nemojte ih paliti na glupim utakmicama. To valjda možete dogovoriti na tribini. Štetite klubu i završeno. Jok, nije tako. Vidi njih, oni zapalili stadion protiv Travnika a mi samo nekoliko. Zanimljivo razmišljanje koje se ne bavi suštinom nego navijačima drugog kluba. Tja.
Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- paravan
#6276 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
- Richard Wagner
#6277 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
samo da nam ne zabrane da stojimo na tribini...
- ganjeta
#6279 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Hoće da se guze, a da im ne uđe! E pa ne može tako!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6280 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Komentar na savez, Borac, Lesinare ili....(mada znam na koga si aludirao, a komentar ti je nigdje veze)ganjeta wrote:Hoće da se guze, a da im ne uđe! E pa ne može tako!
-
todd_smith
#6281 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
vaspitnu jednu samo 
- BHF_Manijak
#6282 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa i u Evropi ste se posrali klubu u posao, eto tu nije bilo Komiteta pa su vas debelo opalili po usima, nesto se ne sjecam da ste se i tad zalili ili mozda jeste? Nije bila kazna milju, vec puta 50 kako me sjecanje sluzi?
Pravilnik je jasan(i vama i nama, isto tako!) eh sad ako cete i dalje mangupe glumiti i dokazivati se(posebno u Evropi) onda bujrum, ali poslije se ne zalite, isto ko i mi.
Pravilnik je jasan(i vama i nama, isto tako!) eh sad ako cete i dalje mangupe glumiti i dokazivati se(posebno u Evropi) onda bujrum, ali poslije se ne zalite, isto ko i mi.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6283 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nista, idemo dalje.
Samo sada znamo da je ista cijena za 40 baklji na tri utakmice i 4 paklje na dvije utakmice.
Ovo ce biti sezona baklji i topovskih
Samo sada znamo da je ista cijena za 40 baklji na tri utakmice i 4 paklje na dvije utakmice.
- BHF_Manijak
#6284 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
A kako bi ti to reguliso molim te? Nisam ironican nego fakat te ozbiljno pitam, da li treba postojati neki cjenovnik te neki "brojaci" baklji na stadionu ili kako bi to reguliso?-LIBERO- wrote:Nista, idemo dalje.
Ali molim podobrno objasnjenje, od samog nacina "brojanja" pa do visine kazne.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#6285 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja ne znam sta ti nije jasno na sta ja aludiram.
Naravno da nije jednako ako se upale dvije baklje koje OSTANU na tribini, ciji dim ne dodje do terena i cije paljenje ni na koji nacin, cak ni posredno, ne utice na normalno odvijanje susreta, sa 15-20 baklji koje DIREKTNO uticu na prekidanje utakmice sto zbog dimne zavjese sto zbog direktnog ubacivanja baklji u teren.
Il' ti mislis da je to sve isto?
Ako je tako, a ocito da je svejedno da l' neko upalio dvije ili 22..onda cemo da palimo, pa kad' je bal neka je maskembal
Naravno da nije jednako ako se upale dvije baklje koje OSTANU na tribini, ciji dim ne dodje do terena i cije paljenje ni na koji nacin, cak ni posredno, ne utice na normalno odvijanje susreta, sa 15-20 baklji koje DIREKTNO uticu na prekidanje utakmice sto zbog dimne zavjese sto zbog direktnog ubacivanja baklji u teren.
Ako je tako, a ocito da je svejedno da l' neko upalio dvije ili 22..onda cemo da palimo, pa kad' je bal neka je maskembal
Last edited by -LIBERO- on 06/04/2012 01:30, edited 1 time in total.
- KPNCTNJAH
#6286 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Vidim da je Zeljeznicar dobio 3000 KM kazne za utakmice protiv Listice i Borca i to 1000 za jednu i 2000 KM za drugu... u cemu je razlika ako je oba puta zbog pirotehnike ? jos ste oba puta bili na sjeveru ako sam dobro upratio... vidim svako kolo neka ekipa kaznjena zbog propusta u organizaciji, pretpostavljam da je svaki put pirotehnika u pitanju i zasto onda tu nije ista kazna za sve ? 16. kolo smo igrali u Tuzli i tu su koliko vidim kazne dobili samo trener i Dedic, a imali su i par baklji za koje nisu dobili kaznu...

-
caros
#6287 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Očekujem da komitet uskoro zabrani navijačke grupe.
@BHF_manijak
Trenutno ti se "može" da pišeš tako.. Nije ničija do zore..
@BHF_manijak
Trenutno ti se "može" da pišeš tako.. Nije ničija do zore..
-
LSD
#6288 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
To su sporadicne paljevine, ništa organizovano, ali eto i to se kažnjava....ti znaš da kad manijaci odluce da pripale i naprave bakljadu onda se to napravo kako treba i kako se zapovjeda po PS-u - tad nema ispod stoje jer citava tribina mora da gori...i onda nek kažnjavaju jer imaju materijala za to....bezveze je kažnjavati mini bakljade, po meni...ali ne pitam se ja, vec pametniji od mene.-LIBERO- wrote:Ja ne znam sta ti nije jasno da sta ja aludiram.
- BHF_Manijak
#6289 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ja se ne sjecam ubacenih baklji u teren, ali mora da ti bolje znas, vidio si ocigledno nesto sto ja nisam...I ja ne govorim uopste o utakmicama sa Sirokim i Borcem vec za Travnik, jer je zadnja kazna za tu utakmicu izrecena. Ta utakmica nit je prekidana zbog bakljade niti je bilo baklji po terenu.-LIBERO- wrote:Ja ne znam sta ti nije jasno na sta ja aludiram.![]()
I nisi mi odgovorio na pitanje, tj. predlozi nacin kaznjavanja
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#6290 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa u mom postu je indirektno i odgovor.
- cvrčak_na_hedonizmu
#6291 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Sad se zbunio, ne zna šta da napiše. To sa bakljama je zapravo dvosjekli mač i enentualna win-win situacija za komšinice. Da nismo ništa zapalili na utakmicama sa Širokim, Borcem i Travnikom ( a zapaljen je sasvim solidan broj baklji ) bila bi priča, jeste jadni, ne palite ništa.BHF_Manijak wrote:Ja se ne sjecam ubacenih baklji u teren, ali mora da ti bolje znas, vidio si ocigledno nesto sto ja nisam...I ja ne govorim uopste o utakmicama sa Sirokim i Borcem vec za Travnik, jer je zadnja kazna za tu utakmicu izrecena. Ta utakmica nit je prekidana zbog bakljade niti je bilo baklji po terenu.-LIBERO- wrote:Ja ne znam sta ti nije jasno na sta ja aludiram.![]()
Ako je tako, a ocito da je svejedno da l' neko upalio dvije ili 22..onda cemo da palimo, pa kad' je bal neka je maskembal![]()
I nisi mi odgovorio na pitanje, tj. predlozi nacin kaznjavanja
S tim da smo imali solidan aresenal pirotehnike ( a biće toga još )
Prateći tu logiku možemo zaključiti da su se oni izblamirali pa su ukupno zapalili samo četiri-pet baklji na prvoj domaćoj utakmici nakon hibernacijske pauze i drugoj utakmici gdje su zvali navijače da dođu u što većem broju.
Zaključak cijele priče je da je nas malo pogurala disciplinska komisija ali da smo mnogo bolji od njih u ovih par kola. I možemo ovako do prekosutra.
Srž problema je u tome da se xy osobe ne bave stvarnim problemom koji glasi: paljenje pirotehnike na BiH stadionima je ZABRANJENO. Ako pališ pirotehniku, platićeš kaznu sasvim sigurno. Glupo je plaćati kazne zbog par baklji. To se treba riješiti na tribini a ne preko Komiteta. Nije neka filozofija.
Također, ako nešto kritikuješ daj prijedlog rješenja kao što kolega kaže, možda uvesti brojača baklji na utakmici. Jedna baklja gratis, 2-5- 500 KM kazne, 5-10 - 1000 KM kazne, 10-15 gratis paljenje ( ostaje milja kazne ), 15-30- 1.5000 KM, preko 30 oduzimanje bodova, preko 50 izbacivanje iz lige.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#6292 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Procitaj fino sta sam napisao, pa ces shvatiti moj stav o svemu tome. I apsolutno se nisam zbunio(
), nego mi je glupo 3 puta istu pricu ponavljati kad' sam vec sve rekao sta sam imao reci.
Al' jok, najlakse se (pokusati) praviti pametan.
Al' jok, najlakse se (pokusati) praviti pametan.
Last edited by -LIBERO- on 06/04/2012 02:29, edited 1 time in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#6293 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ali ne kontaš najbitniju stvar. Nisu krivi Komitet i Disciplinska komisija što ste dobili kazne nego ste vi krivi jer ne možete to da iskontrolištete na tribini ( nije vam prvi put ). O tome bi trebao da diskutuješ sa kolegama a ne da spominješ ko je zapalio 100 a ko 4 baklje. To je provala ako si pravi navijač a vjerujem da jesi.
-
caros
#6294 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Čuj provala. Ja ubijem 30 ljudi, ti 5 i dobijemo istu kaznu ? 
Munja vrati se !
Munja vrati se !
- cvrčak_na_hedonizmu
#6295 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Porediš ubistva sa paljenjem baklji
Nemoj molim te više 
-
caros
#6296 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Mogu porediti i svašta drugo, samo reci..
- cvrčak_na_hedonizmu
#6297 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Blamirate se bezeveze sa ovom pričom i kuknjavom.
- BHF_Manijak
#6299 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Izvini Libero ali sva ti se prica na to svela "nije isto koliki se broj baklji zapali", e ako ti je to odgovor onda halal vjera, ja drugog ne izvukoh iz tvojih postova sa prethodne stranice! Ili sam ja mozda suvise glup da bih svatio sta si ti zapravio htio kazati, postoji i ta varijanda, ne bjezim od nje, ali onda molim za dodatni pojasnjenje problema!
Onda daj da uvedemo te brojace baklji majka ga ubila, jel to zelis da kazes, da se po broju pirotehnike odredi visina kazne?
Onda daj da uvedemo te brojace baklji majka ga ubila, jel to zelis da kazes, da se po broju pirotehnike odredi visina kazne?
- cvrčak_na_hedonizmu
#6300 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Očito da jest
Ništa više nije ostalo od argumenata pa se kuka kako Komitet, Disciplinska komisija gura Želju zbog baklji koje sada treba brojati. Od 0-5 nema kazne, preko 5 strogo kažnjavati. Šmrc, šmrc.