Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#4201 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Proljece je uvijek PLAVO .....

FK ŽELJEZNIČAR JESENJI ŠAMPION 2011 ...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tazmaniaBAN4

#4202 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by tazmaniaBAN4 »

opet ona standardna, stara pitarska politika: "ne pratim vise nasu ligu" :lol:
Ledenko

#4203 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ledenko »

Jao kad iduće sezone budemo nositelji u drugom pretkolu Lige prvaka, u trećem pretkolu izvučemo ovakve levate kao Sherrif i u četvrtom možemo izgubiti, ali imamo mjesto u grupnoj fazi Europa lige 8-)
Charuga
Globalni moderator

#4204 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Treba stati na loptu, ima jos 15 kola do kraja.
mrtva kokoš

#4205 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by mrtva kokoš »

tazmaniaBAN4 wrote:opet ona standardna, stara pitarska politika: "ne pratim vise nasu ligu" :lol:
nema ovde kod nas nista posteno, sve se utakmice kupuju, jebo ovu kvaziligu :lol: :lol: :lol:
kokuz_sa

#4206 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

gg.ba jedini stavse ispravne podatke za listu strijelaca

Lista strijelaca:
- 10 golova: Adilović (Željezničar)
- 7 golova: Obuća (Sarajevo)
- 6 golova: Haskić (Sarajevo), Wagner (Široki Brijeg), Marjanović (Zrinjski), Zeba (Željezničar)
- 5 golova: Stajić, Kajkut, Krunić (Borac), Džidić, Bekić (Zrinjski), Karić (GOŠK), Kapić (Olimpic), Kojašević (Sarajevo)
East_side

#4207 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by East_side »

LSD wrote:Ujeo ih je Amar sa onim svojim mišljenjem o Suljiću (iako je covjek bio pitan za mišljenje od strane novinara)...danima se raspredalo o toj njegovoj izjavi, analizirala svaka rijec....a danas pricaju isto ono što je i Amar izjavio tad :-) :mrgreen:
Meni je i dalje u sjećanju njegova "čuvena" izjava na BHT, nakon onog davnašnjeg finala kupa: "raduju se k'o da su Manchestera uzeli..." :lol: :lol: :lol: ono k'o biva ma hebeš kup, ne raduju se oni zbog osvajanja istog već što su nas uzeli :mrgreen:

Iskreno, on je odličan trener za naše uslove, rezultati sve potvrđuju i tu se nema šta naglabati :thumbup: kHaj pHiče :mrgreen: jedino mu zamjeram što se često sa nekim izjavama znao petljati tamo gdje mu definitivno nije mjesto ;-) kao svojevremeno i Blekić s naše strane :oops:
ultima_palabra wrote:Pa Sarajevo svake sezone od prvih 6 kola igra 4 kući... još ako im po rasporedu jedno ili oba ta gostovanja budu lakša (a obično budu) onda obično budu lideri nakon 6 kola. Zato se ja zajebavam sa jaranima pitarima kako oni sebi dodijele titulu već u augustu, a kasnije šta bude :-D

Što se tiče Želje, niz od 9 pobjeda i 12 tekmi bez poraza je velika stvar, što je igračima priznao i Amar :D Šteta što u nekoj opštoj fudbalskoj apatiji to prolazi dosta neopaženo. Znao sam i ljetos da imamo odličnu ekipu za naše uslove i da je potrebno imati malo strpljenja dok se novi igrači uklope i dok se izvjetri apatija nakon poraza u Izraelu.
Ma ima i toga, svakako. Stvarno nikad nisam podnosio te preuranjene euforije, padanja u trans i "slavnjenja titula" na početku sezone. Znam i kod vas dosta takvih, kod nas također... i onda te na kraju isti takvi dovedu u, blago rečeno, jako neugodnu situaciju nakon neuspjeha :roll:

Vama sam već čestitao na jesenjoj tituli :) a o nama je sve već rečeno, očekivalo se (i još uvijek očekuje) mnogo više...
LSD

#4208 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

East_side wrote:
LSD wrote:Ujeo ih je Amar sa onim svojim mišljenjem o Suljiću (iako je covjek bio pitan za mišljenje od strane novinara)...danima se raspredalo o toj njegovoj izjavi, analizirala svaka rijec....a danas pricaju isto ono što je i Amar izjavio tad :-) :mrgreen:
Meni je i dalje u sjećanju njegova "čuvena" izjava na BHT, nakon onog davnašnjeg finala kupa: "raduju se k'o da su Manchestera uzeli..." :lol: :lol: :lol: ono k'o biva ma hebeš kup, ne raduju se oni zbog osvajanja istog već što su nas uzeli :mrgreen:

Iskreno, on je odličan trener za naše uslove, rezultati sve potvrđuju i tu se nema šta naglabati :thumbup: kHaj pHiče :mrgreen: jedino mu zamjeram što se često sa nekim izjavama znao petljati tamo gdje mu definitivno nije mjesto ;-) kao svojevremeno i Blekić s naše strane :oops:
ultima_palabra wrote:Pa Sarajevo svake sezone od prvih 6 kola igra 4 kući... još ako im po rasporedu jedno ili oba ta gostovanja budu lakša (a obično budu) onda obično budu lideri nakon 6 kola. Zato se ja zajebavam sa jaranima pitarima kako oni sebi dodijele titulu već u augustu, a kasnije šta bude :-D

Što se tiče Želje, niz od 9 pobjeda i 12 tekmi bez poraza je velika stvar, što je igračima priznao i Amar :D Šteta što u nekoj opštoj fudbalskoj apatiji to prolazi dosta neopaženo. Znao sam i ljetos da imamo odličnu ekipu za naše uslove i da je potrebno imati malo strpljenja dok se novi igrači uklope i dok se izvjetri apatija nakon poraza u Izraelu.
Ma ima i toga, svakako. Stvarno nikad nisam podnosio te preuranjene euforije, padanja u trans i "slavnjenja titula" na početku sezone. Znam i kod vas dosta takvih, kod nas također... i onda te na kraju isti takvi dovedu u, blago rečeno, jako neugodnu situaciju nakon neuspjeha :roll:

Vama sam već čestitao na jesenjoj tituli :) a o nama je sve već rečeno, očekivalo se (i još uvijek očekuje) mnogo više...
Buraz, nije se petljao i gurao nos gdje mu nije mjesto - vec je bio PITAN od strane novinara za Suljića...e sad, jedino da je lagao sam sebe i javnost pa izjavio ono što prija ušima divova : da je Suljić novi Messi, da je najbolji igrac balkana i šire itd....covjek odgovorio na pitanje i rekao što misli: da je još uvijek igrac u formiranju, da nije "gotov proizvod" i da kod njega ne bi igrao u prvih 11....to što je zvrkovima zasmetala njega izjava, šta da se radi :? :-) jbg nije se rodio ko bi svima ugodio...znam samo da se danima analizirala i komentarisala ta izjava, što je potpuno van svake pameti.
Što je najsmiješnije, sad tu istu pricu i sami pitari pricaju o Suljiću :mrgreen: :lol:
East_side

#4209 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by East_side »

LSD

Ma nisam ni mislio na tu izjavu o Suljiću, iskreno da ti kažem i ne sjećam se nešto toga - eto kao što ti reče pitali ga novinari, on rekao šta misli (na šta ima apsolutno pravo) i normala, za mene ništa strašno - već sam mislio na ove neke ispade poput ovog kojeg sam naveo, pa i na onu "kiflu" gdje je navijače Sarajeva tumačio kao grupu malobrojnih posjetitelja iz nekog dalekog grada, malte ne...
ultima_palabra

#4210 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

East_side wrote:LSD

Ma nisam ni mislio na tu izjavu o Suljiću, iskreno da ti kažem i ne sjećam se nešto toga - eto kao što ti reče pitali ga novinari, on rekao šta misli (na šta ima apsolutno pravo) i normala, za mene ništa strašno - već sam mislio na ove neke ispade poput ovog kojeg sam naveo, pa i na onu "kiflu" gdje je navijače Sarajeva tumačio kao grupu malobrojnih posjetitelja iz nekog dalekog grada, malte ne...
Vidi... Amar je lik koji uvijek govori ono što misli, to i jest dio tog nekog njegovog šarma, mada će neki reći da ne posjeduje isti :)

On ako misli da navijači Sarajeva ne mogu diktirati organizaciju utakmice FK Željezničar ili da FKS pretjerano pravi žrtvu od sebe u nekim situacijama, on će to i reći... mada bi nekad pametnije bilo da se ne dižu tenzije u gradu :) Čovjek ne štedi ni vlastite igrače i navijače, pa što bi to radio za protivničke 8-)
MASTER_NO1

#4211 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by MASTER_NO1 »

Kada se u Sarajevo vrati Husref kao što se u želju vratio Osim, biće nešto i od nas...
Do tada,ono što sam govorio i na početju sezone a to je: realnost borba za 3 mjesto...
veljaca

#4212 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

“Imamo najvise bodova, najboljeg strijelca, asistenta, golmana, najduzi niz, najbolji kolektiv, ali i najbolje navijace u BiH. Jednostavno, u svemu smo najbolji“, bez imalo skromnosti kaze Zeba, koji s pravom potencira uspjehe plavog tima, kojeg je upravo on nosio do jesenjeg naslova.

ooooooooooooooooooooooo Zajko Zebaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Obuca9

#4213 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

tazmaniaBAN4 wrote:opet ona standardna, stara pitarska politika: "ne pratim vise nasu ligu" :lol:
Jebiga, pet-šest godina od vas slušali tu "politiku", pa je sad malo i mi primjenujemo. :D
kokuz_sa

#4214 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

veljaca wrote:“Imamo najvise bodova, najboljeg strijelca, asistenta, golmana, najduzi niz, najbolji kolektiv, ali i najbolje navijace u BiH. Jednostavno, u svemu smo najbolji“, bez imalo skromnosti kaze Zeba, koji s pravom potencira uspjehe plavog tima, kojeg je upravo on nosio do jesenjeg naslova.

ooooooooooooooooooooooo Zajko Zebaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

cuj najboljeg golmana..mozda najstarijeg :roll:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#4215 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

Navijace :-)
BHF_Manijak

#4216 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Pa covjek koji ne primi gol u toliko utakmica, a protivnici su itekako imali sansi da zabiju, xx situaicja jedan na jedan je bilo, koji je samo 2-3 puta savladan, onda se moze s pravom reci da imamo najboljeg golmana lige, a 36 godina za golmana nije nista! ;-)
LSD

#4217 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Zeba je iznio samo stroge cinjenice i ništa više.
Šogun je najbolji golman lige i ne treba niko ništa govoriti...statistika njegova govori sama za sebe.
Neka neko nabroji koliko golova je Gušo primio ;-) a koliko drugi golmani.
kokuz_sa

#4218 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by kokuz_sa »

statistika golmana se vodi koliko suteva na gol koliko odbrana svaki pojedinacni golman ima i onda se gleda ko jenajbolji golman a ne ovako da sami igraci biraju na osnovu par tekmi koje je neki golman branio..

po meni golman borca je najbolji golman lige iako je primio 10 komada ..nije djaba 3-ca kod susica..a eto siroki najmanje golova primio ali opet to znaci da imaju dobru odbranu a ne mora znaciti da imaju i najboljeg golmana
LSD

#4219 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Ali Gušo nije primio gola, 7-8 utakmica u nizu...iskustvo Bufona, refleksi Kasiljasa ...otkako brani umjesto Karića, vrlo teško primamo golove...gotovo nikako....istina živa.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4220 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

kokuz_sa wrote:statistika golmana se vodi koliko suteva na gol koliko odbrana svaki pojedinacni golman ima i onda se gleda ko jenajbolji golman a ne ovako da sami igraci biraju na osnovu par tekmi koje je neki golman branio..

po meni golman borca je najbolji golman lige iako je primio 10 komada ..nije djaba 3-ca kod susica..a eto siroki najmanje golova primio ali opet to znaci da imaju dobru odbranu a ne mora znaciti da imaju i najboljeg golmana
uvijek objektivni kospicari :mrgreen:
ultima_palabra

#4221 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Ali Gušo nije primio gola, 7-8 utakmica u nizu...iskustvo Bufona, refleksi Kasiljasa ...otkako brani umjesto Karića, vrlo teško primamo golovo...gotovo nikako....istina živa.
Imao je stvarno i nevjerovatnih odbrana... protiv Zvijezde dva puta 1 na 1, isto i protiv Olimpica u kupu, bilo je još toga. U 14 utakmica prvenstva i kupa čini mi se samo dva primljena gola, jedan iz penala... nije baš da nam igraju Cannavaro, Nesta i Maldini u odbrani pa da nam se ne može prići golu :)
LSD

#4222 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Ali Gušo nije primio gola, 7-8 utakmica u nizu...iskustvo Bufona, refleksi Kasiljasa ...otkako brani umjesto Karića, vrlo teško primamo golovo...gotovo nikako....istina živa.
Imao je stvarno i nevjerovatnih odbrana... protiv Zvijezde dva puta 1 na 1, isto i protiv Olimpica u kupu, bilo je još toga. U 14 utakmica prvenstva i kupa čini mi se samo dva primljena gola, jedan iz penala... nije baš da nam igraju Cannavaro, Nesta i Maldini u odbrani pa da nam se ne može prići golu :)
Tacno , u 14 utakmica samo dva primljena gola (od toga jedan iz penala)...jasno je da Gušo najdominantniji golman države....i oni koji dođu ispred njega 1 na 1 se prepadnu njegove markantne pojave....vidio si Haskića i Obuce na derbiju, zagalamio na njih kad su krenuli prema njemu i ispredao ljude da ne znaju opucati po golu :-) još ih kasnije naružio.
Manic Psycho

#4223 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Manic Psycho »

leet wrote:
kokuz_sa wrote:statistika golmana se vodi koliko suteva na gol koliko odbrana svaki pojedinacni golman ima i onda se gleda ko jenajbolji golman a ne ovako da sami igraci biraju na osnovu par tekmi koje je neki golman branio..

uvijek objektivni kospicari :mrgreen:
ma niko ko vi kad najavljujete titule. divovi, giganti. gdje je plisek, gdje je mesi, gdje je sejtan :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#4224 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
ultima_palabra wrote:
Tacno , u 14 utakmica samo dva primljena gola (od toga jedan iz penala)...jasno je da Gušo najdominantniji golman države....i oni koji dođu ispred njega 1 na 1 se prepadnu njegove markantne pojave....vidio si Haskića i Obuce na derbiju, zagalamio na njih kad su krenuli prema njemu i ispredao ljude da ne znaju opucati po golu :-) još ih kasnije naružio.
Fakat ima tu malo i psihologije... sjećam se kad izađe onaj Harba iz Olimpica na njega, pročita ga Šogun ko bukvar :lol: Valjda je do iskustva to... zna čovjek kako ovi malci razmišljaju ;-)
Lakat Jebić

#4225 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Lakat Jebić »

objektivno, guso je prekucao nasu ligu, davno. mozda nije neki aman reprezentativni kalibar, al za nasu ligu je buffon i casillas u jednom i to se vidi
Locked