Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- karanana
#3226 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
....ili brate neka se sve tekme igraju pred potpuno praznim tribinama i to je to.
- Jeff Bingham
#3227 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
sto vise razmisljam o ovoj odluci vise kontam da je baudelaire u pravu.veljaca wrote:Baudelaire wrote:Ja vam kažem, u momenti kad oni zabrane organizovano, skidaju svu odgovornost sa sebe i organizatora utakmice. Odnosno, ako se šta i desi navijačima Sarajeva, krivi su jer su došli na svoju odgovornost. Meni se taj rezon ne sviđa ni najmanje, ali čini mi se da je tako. Majko mila, ko da sami hoće više belaja da naprave.![]()
Mislim da je sustina u ovome .... Skinuti odgovornost sa sebe za sve eventualne probleme i nerede koji se mogu desiti .... Poslije ( ne daj Boze ) nekakve nesrece oni bi rekli - pa mi smo donijeli suspenziju, sami su krivi ....
Zato treba ukinuti ovu zabranu a na policiji u cijeloj drzavi je da osigura red i normalne uslove za sve navijace ..... Kako ?
Neka sami skontaju - za to primaju plate ...
- cappy_tempo
#3228 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
a to ce biti ovako kao da gledam. posto je murija dobro usrala stvar neki dan kad je bio belaj onda ce vaditi na derbiju 100% da pokazu javnosti kako su oni mocni,jaki i slicno. situacija ce biti da ce uci 3000-4000 navijaca Sarajeva na sjever koji nije namjenjen njima posto je organizovan dolazak zabranjen pa ce organizator sigurno zatvoriti onaj gostujuci dio i prva prilika ili gol 90% sanse su da ce biti belaj i tu na scenu dolazi murija gdje ce uletiti u masu i sjetit se familije svima redom i onda opet ide prekid tekme,pola stadiona se demolira,belaj ide na ulicu gdje se pola grbavice demolira i sutra u novinama naslov "huligani sarajeva i zeljeznicara napali policiju bez razloga", " ovo je strasno,huligani drzavni problem" bla bla bla i onda cu opet morati gledati emisije o huliganima na kojem mi dodje da se zapalim kad cujem pricu i komentare. daj boze da ne bude ovako ali eto garantujem da ce se murija na derbiju vaditi za belaj neki dan,a novinari ce jedva docekati da seru. belaj se ne moze izbjeci jer mozemo se mi svi dogovoriti da ne bude belaja bez obzira na rezultat ali nace se 1 frajer i belaj
-
ultrajvosa 1987
#3229 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Derbi jeste najveci problem, ali nije i jedini ...
Dobro kaze LSD za odlazak na tekmu npr Tuzla. pa ko ce zabraniti da 100 ljudi ode "neorganizovano" ??? Ko i kako ??? Volio bih da mi neko odgovori ???
Zabrana je bila i u Mostaru , pa su Horde usle i nakon nekog vremena poceli navijati, onda dosla murija i sranje.... Ovo je primjer da se navijaci mogu organizovati kako hoce, samo sto u tim zabranama je dolazak "neorganizovan" i potencijalna sranja 100 puta veca ...
Kako ne kontaju da su samo vece probleme napravili, jer u slucaju belaja niko ne snosi odgovornost, ni klub, ni udruzenja navijaca, ni murija...
Zamisli spice u Lukavici, kad ode 300 (lupam) Manijaka "neorganizovano" .... Ko ce ih sprijeciti, na celu im pise ko su ???
Ovi iz komiteta ne razmisljaju ...
Dobro kaze LSD za odlazak na tekmu npr Tuzla. pa ko ce zabraniti da 100 ljudi ode "neorganizovano" ??? Ko i kako ??? Volio bih da mi neko odgovori ???
Zabrana je bila i u Mostaru , pa su Horde usle i nakon nekog vremena poceli navijati, onda dosla murija i sranje.... Ovo je primjer da se navijaci mogu organizovati kako hoce, samo sto u tim zabranama je dolazak "neorganizovan" i potencijalna sranja 100 puta veca ...
Kako ne kontaju da su samo vece probleme napravili, jer u slucaju belaja niko ne snosi odgovornost, ni klub, ni udruzenja navijaca, ni murija...
Zamisli spice u Lukavici, kad ode 300 (lupam) Manijaka "neorganizovano" .... Ko ce ih sprijeciti, na celu im pise ko su ???
Ovi iz komiteta ne razmisljaju ...
- tazmaniaBAN4
#3230 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
prvo ne mogu da shvatim ove prepirke na relaciji TM-HZ
-
candy_Man
#3231 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
upravo, nije isto kad su samo domaci i kad ima i gostujucih navijaca. posebno u kad su derbi utakmice u pitanjutazmaniaBAN4 wrote:![]()
prvo ne mogu da shvatim ove prepirke na relaciji TM-HZSta je derbi bez navijaca!?
- karanana
#3232 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
hajde bogati, ni prvi ni zadnji put.
pa zadnjih nekoliko godina je bilo nekoliko utakmica bez navijaca, jednih ili drugih.
pa zadnjih nekoliko godina je bilo nekoliko utakmica bez navijaca, jednih ili drugih.
- Obuca9
#3233 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Komitet nam vjerovatno želi poručiti da su za sve krivi gostujući navijači, koji su samo provocirali jadne domaćine.
Recimo, fašisti u Banjaluci nikad ne bi uletili u teren, da na tribinama nisu bili TM. Također, nacisti u Mostaru, nikad ne bi uletjeli u teren, da RA nije bilo na tribinama.
Treći slučaj, gdje gosti zaista jesu krivi, da paradoks bude veći nema nikakve veze sa BiH, jer taj klub čiji su navijači pravili nerede po Sarajevu, uopšte nije iz BiH.
I zbog čega onda trebaju navijači Željezničara ispaštati da ne mogu ići u Lukavicu, navijači Čelika da ne mogu u Travnik ili navijači Sarajeva da ne idu na Grbavicu? Radi fašista koji bi orgijali jer su za to bili plaćene, orgijali bi taman da su bili sami na stadionu, to jeste sve da nije bilo protivničkih ni igrača, ni navijača.
Recimo, fašisti u Banjaluci nikad ne bi uletili u teren, da na tribinama nisu bili TM. Također, nacisti u Mostaru, nikad ne bi uletjeli u teren, da RA nije bilo na tribinama.
Treći slučaj, gdje gosti zaista jesu krivi, da paradoks bude veći nema nikakve veze sa BiH, jer taj klub čiji su navijači pravili nerede po Sarajevu, uopšte nije iz BiH.
I zbog čega onda trebaju navijači Željezničara ispaštati da ne mogu ići u Lukavicu, navijači Čelika da ne mogu u Travnik ili navijači Sarajeva da ne idu na Grbavicu? Radi fašista koji bi orgijali jer su za to bili plaćene, orgijali bi taman da su bili sami na stadionu, to jeste sve da nije bilo protivničkih ni igrača, ni navijača.
-
LSD
#3234 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ništa, šta ce biti... to onda nije ni derbi ni koji q....kako je krenulo ubrzo ce ukinuti i domace navijace i na kraju samu ligu, sve zabraniti i vozdra....neka se Komitet pocne baviti sociološkim pitanjima i stanjem u društvu kad ih je krenulo... neka prvo normalizuju samo društvo opcenito, a ne klubove i navijace koji su samo refleksija svega.tazmaniaBAN4 wrote:![]()
prvo ne mogu da shvatim ove prepirke na relaciji TM-HZSta je derbi bez navijaca!?
- FnatiC
#3235 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Koji bi sok bio za sve komitete i one koji ruse BiH kad bi se derbi odigrao uz pun stadion i da 90 minuta ide samo jedna himna sa svih tribina 
- BHF_Manijak
#3236 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Pa moce te i vi na Otoci a mi necemo moci na Kosevu, kad skontate isto je...Dva su derbije u godini a ne jedan, isto pravila vaze i za nas i za vas...A ti Sema fino u kezual odori pa bujrum na sjever Grbavice, samo nemoj da te ponese ako date gol i slicno...hz__semir wrote:
Stadion Podavale u Gabeli, nije u tvom gradu. Stadion Grbavica, jeste u mom gradu.
I ja isto kazem, nije pravedno da ce navijači Željezničara moći gledati i bodriti svoj tim na Otoci, a ja neću moći bodriti svoj tim na Grbavici.
- BHF_Manijak
#3237 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ma tesko jarane, pa jel ti fakat mislis da ce uci tek tako 3-4 hiljade hordi na sjever i poceti sa navijanjem?! Ne vjerujem, prvo nece ih 3-4 hiljade moci uzeti karte jer ima i nasih ljudi koji ce kupovati, i ako dodju navijaci Sarajeva neorganizovano mislim da ce to biti neka grupa od 200-300 najvatrenijih, jer ce oni ostali ostati kod kuce i uz TV pratiti ili negdje sa rajom, jer su svjesni da moze biti itekakve frke ako se oglase na sjeveru Grbavice sa svojim pjesmama, nije to lahko preuzeti rizik na sebe, iako su simpatizeri na sjeveru cisto sumnjam da bi trpili pitarsko navijanje pored sebe, tako da bi belaj bio neizbjezan, valja stisnuti muda pa poceti navijati a oko tebe 4-5 hiljada protivnickih navijaca, cisto sumnjam da bi se neko usudio!cappy_tempo wrote:a to ce biti ovako kao da gledam. posto je murija dobro usrala stvar neki dan kad je bio belaj onda ce vaditi na derbiju 100% da pokazu javnosti kako su oni mocni,jaki i slicno. situacija ce biti da ce uci 3000-4000 navijaca Sarajeva na sjever koji nije namjenjen njima posto je organizovan dolazak zabranjen pa ce organizator sigurno zatvoriti onaj gostujuci dio i prva prilika ili gol 90% sanse su da ce biti belaj i tu na scenu dolazi murija gdje ce uletiti u masu i sjetit se familije svima redom i onda opet ide prekid tekme,pola stadiona se demolira,belaj ide na ulicu gdje se pola grbavice demolira i sutra u novinama naslov "huligani sarajeva i zeljeznicara napali policiju bez razloga", " ovo je strasno,huligani drzavni problem" bla bla bla i onda cu opet morati gledati emisije o huliganima na kojem mi dodje da se zapalim kad cujem pricu i komentare. daj boze da ne bude ovako ali eto garantujem da ce se murija na derbiju vaditi za belaj neki dan,a novinari ce jedva docekati da seru. belaj se ne moze izbjeci jer mozemo se mi svi dogovoriti da ne bude belaja bez obzira na rezultat ali nace se 1 frajer i belaj
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3238 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ova odluka je samo do kraja ovog dijela sozone...za drugi dio ce 100% ponisitit zabranuBHF_Manijak wrote:Pa moce te i vi na Otoci a mi necemo moci na Kosevu, kad skontate isto je...Dva su derbije u godini a ne jedan, isto pravila vaze i za nas i za vas...A ti Sema fino u kezual odori pa bujrum na sjever Grbavice, samo nemoj da te ponese ako date gol i slicno...hz__semir wrote:
Stadion Podavale u Gabeli, nije u tvom gradu. Stadion Grbavica, jeste u mom gradu.
I ja isto kazem, nije pravedno da ce navijači Željezničara moći gledati i bodriti svoj tim na Otoci, a ja neću moći bodriti svoj tim na Grbavici.
- jeza u ledja
#3239 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Zato sto se time umanjuje sansa da dodje do nereda. Ne mozes poreci cinjenicu da dolazak gostujucih navijaca povecava potencijal za izbijanjem nereda.hz__semir wrote: I zbog čega onda trebaju navijači Željezničara ispaštati da ne mogu ići u Lukavicu, navijači Čelika da ne mogu u Travnik ili navijači Sarajeva da ne idu na Grbavicu? Radi fašista koji bi orgijali jer su za to bili plaćene, orgijali bi taman da su bili sami na stadionu, to jeste sve da nije bilo protivničkih ni igrača, ni navijača.
Takodje, ne mozes reci da su time svi izjednaceni, odnosno kaznjeni, zbog pojedinih grupa koje su napravile incidente na domacem terenu, jer su doticne grupe odnosno stadioni vec kaznjeni (sa 3, odnosno sa 5 domacih utakmica bez gledalaca).
E sad, moze se raspravljati o tome da li ovakva zabrana u stvari povecava, a ne smanjuje sansu da izbiju neredi, jer ako grupa dodje neorganizovano teze ih je kontrolirati....ali, pitanje je da li ce se to desiti (osim u susretima sarajevskih klubova). Cisto sumnjam da bi recimo Ultrasi u vlastitom aranzmanu putovali u Tuzlu ili Lesinari u Siroki Brijeg, inkognito, dok Robijasi u Travniku, pa makar isli neorganizovano, vjerovatno ne bi bili toliki problem.
I ako ovaj potez ne valja, sta onda valja? Komitet ne moze preko noci promjeniti ponasanje klubova, organizatora, te lokalnih MUPova. Problem je i u stadionima koji nisu napravljeni i opremljeni na nacin na koji ce se najbolje izbjeci sukob navijaca (najbolji primjer je istok-jug na Grbavici iz slucaja neki dan). Koliko vidim, Komitet je bar nacelno nalozio da se i ti strukturalni problemi organizacije utakmice pocnu rjesavati, ali to ne moze preko noci. U medjuvremenu, opet moze neko stradati.
I na kraju, ako neredi opet izbiju, apsolutno niko nece moci reci ni 'a' u vezi krivice gostujucih navijaca.
- BHF_Manijak
#3240 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Eh vidis, nisam to znao...rashtiman wrote:Ova odluka je samo do kraja ovog dijela sozone...za drugi dio ce 100% ponisitit zabranuBHF_Manijak wrote:Pa moce te i vi na Otoci a mi necemo moci na Kosevu, kad skontate isto je...Dva su derbije u godini a ne jedan, isto pravila vaze i za nas i za vas...A ti Sema fino u kezual odori pa bujrum na sjever Grbavice, samo nemoj da te ponese ako date gol i slicno...hz__semir wrote:
- veljaca
#3241 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Vezano za predstojeci derbi na Grbavici:
1. Najbolje rjesenje je da se ukine suspenzija Komiteta za SVE UTAKMICE i to odmah .... Po meni je to jedino rjesenje .... Pitanje je da li ce to uraditi - jer su ovako skinuli odgovornost sa sebe i eventualnih nereda ...
Ako se ne ukine suspenzija onda ima nekoliko scenarija:
a ) buduci da je Uprava FK Zeljeznicar dozvolila besplatan ulaz na 2 naredne utakmice ( Velez i Sarajevo ) zbog neodigravanja prijateljske utakmice sa Hajdukom, a navijaci su kupili karte, onda ima prijedloga sa strane pojedinih navijaca FK Zeljeznicar - da na Sjever idu svi koji imaju godisnje karte FK Zeljeznicar ( Sjever i Jug ) i samo bi njih pustili ovi iz obezbjedjenja stadiona - jer bi se time preduprijedili moguci neredi i mijesanje sa navijacima bordo tima .... Navijaci Bordo tima, koji bi dosli - mogli bi u Zdenku - neorganizovano ...
b ) nekoliko mojih prijatelja koji su bordo - reklo mi je da ima prijedloga da oni gledaju utakmicu na Kosevu i time vrate plavima za onaj poraz kada su izgubili golom Kajtaza, a da nama ne daju pare ( ocito nisu znali za odluku Uprave FK Zeljeznicar o dvije naredne besplatne utakmice ) .....
Ja mislim da je derbi bez navijaca - najveca glupost - i zato sam da Komitet ukine za sve suspenziju a ne da selektivno pusta gostujuce navijace. To bi bilo gore, nego da suspenzija ostane na snazi ...
Jos bi dodao, posto se spominje ideja da navijaci bordo se izmjesaju sa navijacima plavim na Sjeveru Grbavice:
- Na sjeveru Grbavice su pretezno relativno stariji navijaci i puno ima djece, iako ima i momaka od 20-30 godina. Tu na Sjeveru su pretezno normalni navijaci ali ima i psovaca kao i onih koji nisu plavi ali se ubace tu da odgledaju ( u miru ) utakmicu. Ovdje bi bilo idelano da se pojave ubaceni elementi ( po politickim motivima a mozda i navijaci drugih klubova ) i da pokazu da eto i u Sarajevu - medju Bosnjacima vecinom - ima huligana i onih koji ruse grad i drzavu. Takodje sam siguran da vecina na Sjeveru Grbavice ne bi normalno gledala vrijedjanje FK Zeljeznicar i da bi trebala mala iskrica da se stvori sukob. Zato, da ne bi bilo kasno, ja sam protiv mijesanja navijaca bordo i plavih na Sjeveru. Moze svasta biti, a derbi nije vrijedan jedne mrtve glave ....
Sreca je sto ima jos dosta vremena do derbija - valjda ce se naci neko dobro rjesenje. I ovaj moj post je tu da doprinese nekom dobrom rjesenju - da svi budu zadovoljni. Po meni je to ukidanje suspenzije Komiteta za SVE utakmice i maksimalan angazman policije u zastiti reda i mira na utakmicama ....
1. Najbolje rjesenje je da se ukine suspenzija Komiteta za SVE UTAKMICE i to odmah .... Po meni je to jedino rjesenje .... Pitanje je da li ce to uraditi - jer su ovako skinuli odgovornost sa sebe i eventualnih nereda ...
a ) buduci da je Uprava FK Zeljeznicar dozvolila besplatan ulaz na 2 naredne utakmice ( Velez i Sarajevo ) zbog neodigravanja prijateljske utakmice sa Hajdukom, a navijaci su kupili karte, onda ima prijedloga sa strane pojedinih navijaca FK Zeljeznicar - da na Sjever idu svi koji imaju godisnje karte FK Zeljeznicar ( Sjever i Jug ) i samo bi njih pustili ovi iz obezbjedjenja stadiona - jer bi se time preduprijedili moguci neredi i mijesanje sa navijacima bordo tima .... Navijaci Bordo tima, koji bi dosli - mogli bi u Zdenku - neorganizovano ...
b ) nekoliko mojih prijatelja koji su bordo - reklo mi je da ima prijedloga da oni gledaju utakmicu na Kosevu i time vrate plavima za onaj poraz kada su izgubili golom Kajtaza, a da nama ne daju pare ( ocito nisu znali za odluku Uprave FK Zeljeznicar o dvije naredne besplatne utakmice ) .....
Ja mislim da je derbi bez navijaca - najveca glupost - i zato sam da Komitet ukine za sve suspenziju a ne da selektivno pusta gostujuce navijace. To bi bilo gore, nego da suspenzija ostane na snazi ...
Jos bi dodao, posto se spominje ideja da navijaci bordo se izmjesaju sa navijacima plavim na Sjeveru Grbavice:
- Na sjeveru Grbavice su pretezno relativno stariji navijaci i puno ima djece, iako ima i momaka od 20-30 godina. Tu na Sjeveru su pretezno normalni navijaci ali ima i psovaca kao i onih koji nisu plavi ali se ubace tu da odgledaju ( u miru ) utakmicu. Ovdje bi bilo idelano da se pojave ubaceni elementi ( po politickim motivima a mozda i navijaci drugih klubova ) i da pokazu da eto i u Sarajevu - medju Bosnjacima vecinom - ima huligana i onih koji ruse grad i drzavu. Takodje sam siguran da vecina na Sjeveru Grbavice ne bi normalno gledala vrijedjanje FK Zeljeznicar i da bi trebala mala iskrica da se stvori sukob. Zato, da ne bi bilo kasno, ja sam protiv mijesanja navijaca bordo i plavih na Sjeveru. Moze svasta biti, a derbi nije vrijedan jedne mrtve glave ....
Sreca je sto ima jos dosta vremena do derbija - valjda ce se naci neko dobro rjesenje. I ovaj moj post je tu da doprinese nekom dobrom rjesenju - da svi budu zadovoljni. Po meni je to ukidanje suspenzije Komiteta za SVE utakmice i maksimalan angazman policije u zastiti reda i mira na utakmicama ....
-
candy_Man
#3242 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
nije na naredne dvije utakmice nego na dvije domace utakmice, a koje dvije ce se odrediti naknadno. posto ima i utakmica domaca sa leotarom do kraja polusezoneveljaca wrote:Vezano za predstojeci derbi na Grbavici:
- veljaca
#3243 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
candy_Man wrote: nije na naredne dvije utakmice nego na dvije domace utakmice, a koje dvije ce se odrediti naknadno. posto ima i utakmica domaca sa leotarom do kraja polusezone
Autor: FK Željezničar Datum: 07.10.2011.
Utakmica Željezničar - Hajduk, koja se trebala igrati sinoć od 18.30 sati na stadionu Grbavica, odgođena je zbog navijačkih nereda širih razmjera. Stoga se klub ovim putem obraća javnosti i gledaocima koji su sinoć kupili ulaznice za utakmicu koja nije odigrana.
Fudbalski klub Željezničar iz tehničkih razloga nije u mogućnosti organizovati povrat novca gledaocima koji su kupili ulaznice za utakmicu sa Hajdukom. Klub će omogućiti besplatan ulazak na stadion za dvije domaće utakmice do kraja polusezone. Gledaoci koji imaju ulaznice blagovremeno ćemo obavijestiti kojim će utakmicama moći prisustvovati. Hvala na razumijevanju!
-------------------------
U pravu si - vidim ovdje sada - mada sam ja ove dvije domaće utakmice do kraja sezone - povezao na naredne dvije ... Takodjer ima i utakmica Kup-a ...
Ali opet ostaje namjera moga posta - a to je da sve prodje u najboljem redu ...
-
candy_Man
#3244 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ne osporavam ja namjeru posta nego sam samo ovaj detalj htio da istaknem. posto se tada jos nije znalo za ovo u vezi gostujucih navijaca. a ipak je derbi, utakmica koja privlaci najvise navijaca. s finansijske strane bilo bi malo ludo da se za tu utakmicu dozvoli ulazak sa onim kartama. al ko ce im ga znati. bicemo blagovremeno obavijesteni
- tazmaniaBAN4
#3245 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Nermin Haskic igrac sarajeva
- veljaca
#3246 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Bjezi ba tazmania - pokvari mi jutro ................tazmaniaBAN4 wrote:
Nermin Haskic igrac sarajeva
- Pitarrr82
#3247 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nermin says: Gay is ok 
- karanana
#3248 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
cuj ne daju pare nazad iz tehnickih razloga. koja pljacka.
- tazmaniaBAN4
#3249 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Nermin says: Volim koga hocu! 
- Obuca9
#3250 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Voli ga Haski zabiti muškarcima. Pogotovo ako se zovu Adnan ili Elvis, a ako ne vjerujete, nema veze, imacete priliku vidjeti, za nesto manje od mjesec dana.