Premijer Liga BiH 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#3176 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
A zasto ste vi uvjereni da upravo zbog tih razloga Komitet nece biti u stanju donjeti neko kompromisno rjesenje u vezi derbija?
- veljaca
#3177 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ako, ponavljam AKO Komitet donese kompromisno rjesenje u vezi derbija ( na Grbavici ) - zasto onda ne donese isto tako kompromisno rjesenje za derbije u Lukavici, Mostaru, Banja Luci, Sirokom brijegu ....jeza u ledja wrote:A zasto ste vi uvjereni da upravo zbog tih razloga Komitet nece biti u stanju donjeti neko kompromisno rjesenje u vezi derbija?
Dupli arsini - nikada nece donijeti nista dobro ....
Po meni Komitet nije trebao donositi ovu odluku i treba je ukinuti za sve utakmice - a ne samo za derbi na Grbavici ....
Veci problemi mogu biti na Grbavici ako ostane suspenzija na snazi - ali zbog regularnosti ( iako je ona davno narusena ) prvenstva - pravila trebaju da vaze za sve isto .... Inace je to majorizacija ....
- Dammme
#3178 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Zato što su dosadašnje odluke pravljene na bazi kompromisa i jednake krivice. Niti treba biti kompromisa kada su u pitanju huliganizam i nacionalizam. Niti su svi navijači u ovoj državi jednako krivi.jeza u ledja wrote:A zasto ste vi uvjereni da upravo zbog tih razloga Komitet nece biti u stanju donjeti neko kompromisno rjesenje u vezi derbija?
Ako se može poistovjetiti onaj fašizam i huliganizam u Lukavici, Banja Luci i Mostaru sa: ulaskom JEDNOG od ranije povrijeđenog navijača Sarajeva na teren u Trebinju, i to samo da bi zaštitio sebe, a ne da bi ugrozio drugog i bukvalno odbrana časti navijača Željezničara od smetljara koji su im upropastili rođendan, onda je po meni moguća i svaka druga reakcija sličnog tipa.
Nismo svi isti, a komitet nas stavlja sve u isti koš. E u tome je problem.
- respo
#3179 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ja bi samo volio da i hz i manijaci dokazu svima kako nisu kao oni
da se izmjesa na sjeveru
da se bodri svoj klub
da se cestita na pobjedi a na kraju ili poluvremenu zajedno otpjeva neka pjesma
"himna" recimo da samo vide ko smo i sta smo
al jbtg to je neka idealna situacija al vjerujem da ce biti nekih trzavica i kad bi ovako bilo
da se izmjesa na sjeveru
da se bodri svoj klub
al jbtg to je neka idealna situacija al vjerujem da ce biti nekih trzavica i kad bi ovako bilo
- jeza u ledja
#3180 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ulijetanje u teren u BL i u MO nije "fasizam" vec huliganizam.Dammme wrote:Zato što su dosadašnje odluke pravljene na bazi kompromisa i jednake krivice. Niti treba biti kompromisa kada su u pitanju huliganizam i nacionalizam. Niti su svi navijači u ovoj državi jednako krivi.jeza u ledja wrote:A zasto ste vi uvjereni da upravo zbog tih razloga Komitet nece biti u stanju donjeti neko kompromisno rjesenje u vezi derbija?
Ako se može poistovjetiti onaj fašizam i huliganizam u Lukavici, Banja Luci i Mostaru sa: ulaskom JEDNOG od ranije povrijeđenog navijača Sarajeva na teren u Trebinju, i to samo da bi zaštitio sebe, a ne da bi ugrozio drugog i bukvalno odbrana časti navijača Željezničara od smetljara koji su im upropastili rođendan, onda je po meni moguća i svaka druga reakcija sličnog tipa.
Nisu svi navijaci jednako krivi, naravno. Uvijek je neko vise kriv od nekog drugog.
Sto se tice konkretne odluke, valjda je logicno i normalno da se ona odnosi na organizovano gostovanje u druge gradove. Ne znam sta tu ima veze s kompromisom? Kompromis je taj sto se odluka odnosi na sve, a ne samo na odredjene grupe.
Ako neko pametan iz Sarajeva i pogotovo Zeljeznicara ukaze Komitetlijama na moguce posljedice u vezi derbija, ne vidim zasto ne bi donjeli neku drukciju odluku? Ocigledno im je u cilju smanjenje ispada na utakmicama, pa ako je tako onda ce i ovdje biti malo pametniji nego sto se ovdje predstavlja.
Sad ostaje na organizatoru derbija da ukaze na moguce posljedice.
- sito_i_reseto
#3181 Re: FK Željezničar
nevjerujem da mogu, jer ce isti trebati doci do prodajnih mjesta da ih kupe, a nece smjeti iz objektivnih razloga, ionako se boje, a i ako posalju nekog firgosa kao sto su sami oni, da kupi za njih, nece mocicampa_xxx wrote:Zabranjen je ORGANIZOVAN odlazak navijaca na gostujuce tekme...Ko moze zabraniti pitarima da normalno kupe kartu za sjever? Kao da ce pitati onaj na onom kiosku "za koga navijas".
Jedino sto se vjerovatno nece traziti dodatno obezbjedjenje pa bi moglo doci do belaja...smrdi sve ovo!
jedan dvojca mogu promaci, ostali ce ostati kucama
- JThomas
#3182 Re: FK Željezničar
principijelno se slažem da dupli aršini ne valjaju i šalju pogrešnu poruku.veljaca wrote:Ja mislim da bi to bila velika glupost .... Pravilo gostujucih navijaca mora da vazi za sve ....LSD wrote:
Mislim da ce skinuti tu zabranu kad je derbi u pitanju, tj. da ce napraviti iznimku...gotovo sam siguran da ce tako biti....normalno ,moraju se i klubovi i čelnici (prije svega) a i navijaci između sebe (udruženja navijaca) dogovoriti da ne bude belaja - ako nam vec Komitet izlazi u susret.
Zasto bi oni privilegovali HZ a ne recimo nase TM87 u Lukavici ili Gradisci .....
Zasto bi privilegovali HZ ovdje a ne u Banaj Luci ....
Odlukom da se pravilo prekrsi u sarajevsko derbiju - ucinila bi se neregularnost na Prvenstvo ( uz sve neregularnosti kojih je bilo )
Vidis ima previse Zasto - zato ( po meni ) jedinstven stav za sve ..... Isto bih ovo napisao da se derbi igra na Kosevu ...
Pravilo vazi za sve ili ni za koga - veoma jednostavno ....
Dupli arsini - nisu nikada dovodili do dobrih rezultata ....
al' također se slažem sa ovima koji misle da bi moglo biti i većeg belaja ako se zabrani gostovanje.
- Dammme
#3183 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Tačno je da je ulijetanje huliganizam, ali šta je "osnov" za taj huliganizam?jeza u ledja wrote:Ulijetanje u teren u BL i u MO nije "fasizam" vec huliganizam.Dammme wrote:Zato što su dosadašnje odluke pravljene na bazi kompromisa i jednake krivice. Niti treba biti kompromisa kada su u pitanju huliganizam i nacionalizam. Niti su svi navijači u ovoj državi jednako krivi.jeza u ledja wrote:A zasto ste vi uvjereni da upravo zbog tih razloga Komitet nece biti u stanju donjeti neko kompromisno rjesenje u vezi derbija?
Nisu svi navijaci jednako krivi, naravno. Uvijek je neko vise kriv od nekog drugog.
Sto se tice konkretne odluke, valjda je logicno i normalno da se ona odnosi na organizovano gostovanje u druge gradove. Ne znam sta tu ima veze s kompromisom? Kompromis je taj sto se odluka odnosi na sve, a ne samo na odredjene grupe.
Ako neko pametan iz Sarajeva i pogotovo Zeljeznicara ukaze Komitetlijama na moguce posljedice u vezi derbija, ne vidim zasto ne bi donjeli neku drukciju odluku? Ocigledno im je u cilju smanjenje ispada na utakmicama, pa ako je tako onda ce i ovdje biti malo pametniji nego sto se ovdje predstavlja.
Sad ostaje na organizatoru derbija da ukaze na moguce posljedice.
Ako si gledao te utakmice jasno ti je, ako nisi, da podsjetim: NŽS, ratko mladić i ustaške pjesme sa sve francetićem i pavelićem na usnama.
Je li sada malo jasnije zašto nismo svi isti?
- FnatiC
#3184 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
vidi necemo napraviti belaj ti ili ja.al naci ce se neki wanna be Ebac majki koji misli da mora zajebat i eto ti drame.respo wrote:ja bi samo volio da i hz i manijaci dokazu svima kako nisu kao oni
da se izmjesa na sjeveru
da se bodri svoj klub
Dovoljno ti je samo da se samo jedan levat nadje na tribini...
-
budzak
#3185 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
XSasvim_Obican wrote:Komitet za normalizaciju je postupio u skladu sa svojim imenom - nomraliziraju situaciju u bh. fudbalu ! Svaka čast na odluci u nadi da ćemo makar jedan vikend biti mirni od "utakmica visokog rizika".
- Obuca9
#3186 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ali će zato navijači Željezničara moći regularno otići na Otoku i odgledati, pa čak i navijati za svoj klub u revanš utakmici Kupa.veljaca wrote:Moje je misljenje da PRAVILA trebaju vaziti isto za sve ..... inace ce biti jos gore .....
Zalice se onda TM87 sto im se ne dozvoljava odlazak u Gabelu, Lukavicu, Gradisku ......
Zalice se HZ sto im se ne dozvoljava odlazak u Banja Luku, zalice se neko treci i onda ce tek nastati haos ....
Po meni je ova odluka glupa - ali ako je donesena - onda se treba ispostovati do kraja ....
- ultima_palabra
#3187 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Misliš? Zar neće bit zabranjen organizovan dolazak?hz__semir wrote:Ali će zato navijači Željezničara moći regularno otići na Otoku i odgledati, pa čak i navijati za svoj klub u revanš utakmici Kupa.veljaca wrote:Moje je misljenje da PRAVILA trebaju vaziti isto za sve ..... inace ce biti jos gore .....
Zalice se onda TM87 sto im se ne dozvoljava odlazak u Gabelu, Lukavicu, Gradisku ......
Zalice se HZ sto im se ne dozvoljava odlazak u Banja Luku, zalice se neko treci i onda ce tek nastati haos ....
Po meni je ova odluka glupa - ali ako je donesena - onda se treba ispostovati do kraja ....
- veljaca
#3188 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Eto ti odgovori ultima umjesto mene ...... Hvala ....ultima_palabra wrote:Misliš? Zar neće bit zabranjen organizovan dolazak?hz__semir wrote:Ali će zato navijači Željezničara moći regularno otići na Otoku i odgledati, pa čak i navijati za svoj klub u revanš utakmici Kupa.veljaca wrote:Moje je misljenje da PRAVILA trebaju vaziti isto za sve ..... inace ce biti jos gore .....
Hz_semir - trebao si citirati moj post iza ovoga u kome sam rekao da se ova odluka Komiteta treba ukinuti - a ne praviti izuzetke ....
Ko kaze da nece biti problema i na Otoci - kada se organizuju Vucovi ?veljaca wrote: Ako, ponavljam AKO Komitet donese kompromisno rjesenje u vezi derbija ( na Grbavici ) - zasto onda ne donese isto tako kompromisno rjesenje za derbije u Lukavici, Mostaru, Banja Luci, Sirokom brijegu ....
Dupli arsini - nikada nece donijeti nista dobro ....
Po meni Komitet nije trebao donositi ovu odluku i treba je ukinuti za sve utakmice - a ne samo za derbi na Grbavici ....
Veci problemi mogu biti na Grbavici ako ostane suspenzija na snazi - ali zbog regularnosti ( iako je ona davno narusena ) prvenstva - pravila trebaju da vaze za sve isto .... Inace je to majorizacija ....
Komitet mora razmiljati o svemu ovome ... Pravilo za sve ili za nikoga ....
-
palermo
#3189 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Tako je druže Veljačaveljaca wrote:Moje je misljenje da PRAVILA trebaju vaziti isto za sve ..... inace ce biti jos gore .....
Bilo bi lijepo kada bi neki od cijenjenih forumaša na trenutak zaboravili svoju klupsku pripadnost, između ostalog u interesu i njih samih i klubova za koje navijaju. A na utakmicu vas nitko ne može spriječiti da odete.
- KPNCTNJAH
#3190 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ulazak navijaca Sarajeva na sjevernu tribinu Grbavice bez obiljezja moze dovesti do velikih problema, a dolazak navijaca Zeljeznicara bez obiljezja na utakmicu protiv Olimpica nece donijeti nista, samo nesto vise kesa Nijazu... kad vec udju na tribinu, ne vjerujem da ce ih murija izbaciti zato sto pjevaju svoje pjesme, samo bi im vjerovatno bilo zabranjeno unijeti transparente, megafon i sta vec nosite na tekme... Zanimljivo je to sto se uvijek pred derbi na Grbavici izmisljaju neke stvari...
-
LSD
#3191 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Šta je poenta ovih prica?? Sam ulazak u stadion, jelde...samo to je problem i nište više, jel...i šta kad uđu na stadion (pretpostavimo da svi pitaru uđu kao obicni gledaoci bez ikakvih šalova i obilježja) i šta onda??
Ubace se u tribinu, infiltriraju se ko diverizanti i šta dalje?? onda ce zapjevati iz sve glasa svoje pjesme i tako dati svima do znaju da su zayebali i redare i zaštitare i Komitet i sve redom...ili ce sjediti citavu tekmu i grickati košpe
praviti se i dalje da su obicni gledaoci bez obilježja.
Razmišljate li vi uopšte šta pišete
razmišljate li kakve tek onda kazne i sankcije mogu doci 
Ubace se u tribinu, infiltriraju se ko diverizanti i šta dalje?? onda ce zapjevati iz sve glasa svoje pjesme i tako dati svima do znaju da su zayebali i redare i zaštitare i Komitet i sve redom...ili ce sjediti citavu tekmu i grickati košpe
Razmišljate li vi uopšte šta pišete
Last edited by LSD on 09/10/2011 17:04, edited 1 time in total.
- Obuca9
#3192 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ko će to tebi zabraniti da kupiš kartu, sjedneš na tribinu, skupa sa još 2.000 navijača Željezničara i daješ podršku svom klubu?ultima_palabra wrote:Misliš? Zar neće bit zabranjen organizovan dolazak?hz__semir wrote:Ali će zato navijači Željezničara moći regularno otići na Otoku i odgledati, pa čak i navijati za svoj klub u revanš utakmici Kupa.veljaca wrote:Moje je misljenje da PRAVILA trebaju vaziti isto za sve ..... inace ce biti jos gore .....
Kakvi crni vukovi, necemo se praviti ludi i pticama na grani je jasno da Olimpik nema navijače. Ne mogu ni oni vječno poklanjati trenerke na ulazu, pa da ih opet bude više od 20 na jednoj utakmici.veljaca wrote:Ko kaze da nece biti problema i na Otoci - kada se organizuju Vucovi ?
Komitet mora razmiljati o svemu ovome ... Pravilo za sve ili za nikoga ....
- veljaca
#3193 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Komitet za normalizaciju N/FS BiH zasjedat će nekoliko dana uoči derbija na Grabavici, te vidjeti kakvi će tada vladati sigurnosni uslovi za odigravanje utakmice, odgovorio je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH na pitanje ima li ikakve šanse da utakmici Željo – Sarajevo u 13. kolu, ipak, prisustvuju Horde zla.
Zbog velikog interesovanja čitatelja SCsport.ba Bakovića smo zamolili i da pojasni odgovor, odnosno obrazloži razmišljanje ljudi u Komitetu za normalizaciju N/FS BiH koji su danas donijeli odluku da gostujući navijači ne mogu prisustvovati utakmicama do kraja tekuće premijerligaške polusezone. Na naš novi upit, Baković je rekao:
„Dakle, što se tiče utakmice Željezničar – Sarajevo situacija je specifična. Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada. Zbog toga, to jeste zbog posebne situacije u kojoj se odigrava gradski derbi Komitet će imati sjednicu nekoliko dana uoči utakmice. Tada će donijeti definitivnu odluku. U ovom trenutku ne mogu reći šta će učiniti“.
------------------------
Mislio sam da je ovaj Bakovic malo pametniji ali on me ovdje demantuje ....
Prvo - dupli arsini ( Pravilo koje se donese vazi za sve ili za nikoga - a ne selektivno )....
Drugo, kaze: "Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada." A sta je onda u slucaju Mostara i revansa Kup-a ili u slucaju drugog gradskog derbija: Slavija - Zeljo ( Sarajevo je jedinstven grad ili mozda po Bakovicu - nije ) ....
A onda najveca glupost: Komitet iako zna ovo pod Drugo - treba da se sastane i donese definitivnu odluku ....
Sve mi se cini da je po onoj narodnoj " J.e.b.o lud zbunjenog ..."
Btw - da me neki pogresno ne protumace - protiv sam ove odluke Komiteta o zabrani gostujucih navijaca i takodje bih ovo isto napisao da se derbi igra na Kosevu ....
Zbog velikog interesovanja čitatelja SCsport.ba Bakovića smo zamolili i da pojasni odgovor, odnosno obrazloži razmišljanje ljudi u Komitetu za normalizaciju N/FS BiH koji su danas donijeli odluku da gostujući navijači ne mogu prisustvovati utakmicama do kraja tekuće premijerligaške polusezone. Na naš novi upit, Baković je rekao:
„Dakle, što se tiče utakmice Željezničar – Sarajevo situacija je specifična. Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada. Zbog toga, to jeste zbog posebne situacije u kojoj se odigrava gradski derbi Komitet će imati sjednicu nekoliko dana uoči utakmice. Tada će donijeti definitivnu odluku. U ovom trenutku ne mogu reći šta će učiniti“.
------------------------
Mislio sam da je ovaj Bakovic malo pametniji ali on me ovdje demantuje ....
Prvo - dupli arsini ( Pravilo koje se donese vazi za sve ili za nikoga - a ne selektivno )....
Drugo, kaze: "Gostujući simpatizeri ne moraju doći organizovano. Jednostavno, mogu kupiti karte i sjesti na stadion. Ne dolaze iz drugog grada." A sta je onda u slucaju Mostara i revansa Kup-a ili u slucaju drugog gradskog derbija: Slavija - Zeljo ( Sarajevo je jedinstven grad ili mozda po Bakovicu - nije ) ....
A onda najveca glupost: Komitet iako zna ovo pod Drugo - treba da se sastane i donese definitivnu odluku ....
Sve mi se cini da je po onoj narodnoj " J.e.b.o lud zbunjenog ..."
Btw - da me neki pogresno ne protumace - protiv sam ove odluke Komiteta o zabrani gostujucih navijaca i takodje bih ovo isto napisao da se derbi igra na Kosevu ....
- ultima_palabra
#3194 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Neće niko, ali do mene može biti neki neutralac, penzioner, dječak, navijač Vucova (ovo malo težehz__semir wrote:Ko će to tebi zabraniti da kupiš kartu, sjedneš na tribinu, skupa sa još 2.000 navijača Željezničara i daješ podršku svom klubu?
- veljaca
#3195 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Evo pitanje za sve:
Da li ako nema organizovanog dolaska gostujucih navijaca - to znaci da ce biti zatvoren Sjevero - Istok ( kako neki to zovu Zdenka ) i Istok na Grbavici , sto onda znaci da ce navijaci Sarajeva moci biti samo na Sjeveru ili na Zapadu ( posto na Jug vjerovatno nece ) ?
Znam da na Sjeveru ima dosta nezgodnih navijaca ( kako ostali vole reci - psovaca ) a i ubacivanjem gostujucih navijaca na Sjever - domaci navijaci ne bi dobro to docekali i da onda moze realno doci do sukoba sa gostima ...
Zato, ponavljam KOMITET MORA UKINUTI ZABRANU ORGANIZOVANOG dolaska gostujucih navijaca ..... Takodjer protiv sam pravljenja izuzetaka ili ukinuti odluku ili da vazi za sve ...

Da li ako nema organizovanog dolaska gostujucih navijaca - to znaci da ce biti zatvoren Sjevero - Istok ( kako neki to zovu Zdenka ) i Istok na Grbavici , sto onda znaci da ce navijaci Sarajeva moci biti samo na Sjeveru ili na Zapadu ( posto na Jug vjerovatno nece ) ?
Znam da na Sjeveru ima dosta nezgodnih navijaca ( kako ostali vole reci - psovaca ) a i ubacivanjem gostujucih navijaca na Sjever - domaci navijaci ne bi dobro to docekali i da onda moze realno doci do sukoba sa gostima ...
Zato, ponavljam KOMITET MORA UKINUTI ZABRANU ORGANIZOVANOG dolaska gostujucih navijaca ..... Takodjer protiv sam pravljenja izuzetaka ili ukinuti odluku ili da vazi za sve ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3196 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
veljaca wrote:Evo pitanje za sve:
pa o tome pricamo vec odavno.. ko misli da nece biti sukoba ako ostane ovako, lud je.
medjutim, vjerovatno postoji i opcija da opet bude organizovano gledanje na kosevu.. valjda ce se sve znati uskoro..
- splend
#3197 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
pa nek ih i prebiju ako dodju na sjever.
i uostalom, nije vas derbi jedina utakmica u ligi. ako je svima zabranjeno, ne vidim nikakav razlog da na vasem derbiju bude drugacije.
i uostalom, nije vas derbi jedina utakmica u ligi. ako je svima zabranjeno, ne vidim nikakav razlog da na vasem derbiju bude drugacije.
- Obuca9
#3198 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Naš derbi, kakav je da je, je trenutno jedina utakmica u Ligi koja moe privući peterocifrenu brojku gledalaca na stadion. Samim time zaslužuje i poseban tretman.splend wrote:pa nek ih i prebiju ako dodju na sjever.
-
budzak
#3199 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
Ne bih se slozio. Samo isti tretman i ista pravila ZA SVE mogu dovesti do uredjenja stanja, postovanja i vracanja povjerenja. Ovako, ako bi Komitet napravio izuzetak, dao bi povoda nekim drugima za razvijanje teorije zavjere. Opet bi imali masu nezadovoljnih sa nekim svojim vidjenjem stvari u kojima bi se oni osjetili prevareno.hz__semir wrote:Naš derbi, kakav je da je, je trenutno jedina utakmica u Ligi koja moe privući peterocifrenu brojku gledalaca na stadion. Samim time zaslužuje i poseban tretman.splend wrote:pa nek ih i prebiju ako dodju na sjever.
- splend
#3200 Re: Premijer Liga BiH 2011/12
ovo apsolutno nije tacno. sigurno ima jos utakmica koje mogu da privuku tu cifru. i nebi nikako bilo uredu da, ako su vec zabranili goste, da ih u toj utakmici vracaju. ili vrati sve goste, ili ne vracaj ni jednoga. cuj vas derbi zasluzuje da ga i gosti gledaju, a celik to u gradaccu ne zasluzujehz__semir wrote:Naš derbi, kakav je da je, je trenutno jedina utakmica u Ligi koja moe privući peterocifrenu brojku gledalaca na stadion. Samim time zaslužuje i poseban tretman.splend wrote:pa nek ih i prebiju ako dodju na sjever.