pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
babuka zgembo

#1 pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by babuka zgembo »

u ovom podforumu pratimo igre i nastupe naših mladih igrača (ne moraju biti juniori, moze do 21 godine) u klubovima Premijer lige BiH. Sve sto zapazite na treninzima i utakmicama, a tice se mladih igraca mozete iznijeti ovdje. Mozda otkrijemo i nekog novog dzeku prije nego ga zapaze menadzeri velikih klubova Evrope.
babuka zgembo

#2 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by babuka zgembo »

U Olimpiku ima nekoliko veoma talentovanih juniora. Prije svega mislim na mladog Spahovica koji se pred pocetak priprema vratio sa kaljenja iz Ozrena. Mali je veoma jak i vec sada ravnopravno konkurise za mjeto u prvoj postavi. Vec je nekoliko klubova iz Hrvatske pokazalo velikko interesovanje za njega, ali o nekom eventualnom odlasku ili prodaji je još uvijek rano govoriti. Gledao sam ga u meču sa Zrinjskim i mali je pokazao da se na njega sa pravom moze racunati. Tu je jos i ovaj momak koji je dosao iz Njemacke, Azur Velagic, prosao je Bayernovu skolu fudbala, strasan je potencijal i garantujem da ce se za par godina za njega otimati veliki evropski klubovi. Jos mu malo iskustva fali, ali mislim da ce uz Husrefa i njegov nadzor mali izrasti u velikog znalca.
Vlatko und jaranen

#3 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by Vlatko und jaranen »

Koju poziciju Spahović igra?Koliko godina ima?Ime?
susc_ovjek

#4 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by susc_ovjek »

Samo da napomenem da postoji jedna fudbalska skola, "bubamara", ciji su juniori ostvarivali zapazene rezulatate u takmicenjima u BiH, dok nas nakaradni savez nije donio odluku da u premijer ligi (juniorskoj) igraju samo one ekipe koje imaju senijore u premijer ligi. Tako da, u BiH, mozes imati najbolju juniorsku ekipu, ako nemas senirosku, nista ti se ne pika....
anlayan12

#5 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by anlayan12 »

evo jedan članak vezan za juniora Čelika ...

Arnaut kuca na vrata seniora

U posljednjih nekoliko godina struka zenickog premijerligasa redovno je iz sopstvenog omladinskog pogona regrutovala igrace za prvi tim. Istina, nijedne godine kao ove, kada je Ivo Istuk, povratnik na klupu Celika ljetnim pripremama prve ekipe prikljucio desetak crveno-crnih juniora. Radi se o najzasluznijim izabranicima trenera Amira Smrike, mladicima koji su vitrine voljenog kluba nedavno obogatili peharom za najbolju juniorsku ekipu u BiH u sezoni 2008/09. Ipak, jedan od njih zasluzuje posebnu paznju. Armin Arnaut, napadac sampionske selekcije Celika, koji je veoma uspjesnu sezonu krunisao sa 13 golova iz igre i nedavnim nastupima za U-19 selekciju BiH protiv Makedonije, cime je samo potvrdio vanserijski talenat.
- Ja sam samo jedan od juniora Celika, koji je osobnim zalaganjem i igrama doprinio nasem zajednickom, velikom uspjehu. Normalno da sam obradovan pozivom Bubala, a jos vise prilikom za nastup u oba meca. Svjestan sam odgovornosti i obaveze koju nosi dres sa drzavnim grbom, sto ce mi i u buducnosti biti jos veci podstrek u radu, nakon okupljanja u Odzaku.
Ovih dana, nakon kratkog odmora, i Arnaut se prikljucio pripremama seniorske ekipe. Iako je zelio skriti osobno odusevljenje, nije mogao.
- Jednostavno, Celik se voli, pa ni te osobne emocije ne mogu ostati ne ispoljene. Zenicani, djeca koja to sanjaju od malih nogu, zive za ove trenutke pred kojim sam i ja. Velika je stvar za mene sto sam kao junior medju starijim kolegama. Bilo bi lijeop da to potraje. Trenutno zelim da ostanem sto duze na oku treneru Istuku, da budem na spisku igraca za glavne pripreme, mozda dobijem i priliku za nastup. Sanjam jesenji debi na Bilinom polju, rijeci su Armina Arnauta, jednog od najmladjih igraca Celika.
herbion

#6 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by herbion »

Vlatko und jaranen wrote:Koju poziciju Spahović igra?Koliko godina ima?Ime?
Spahovic,1991 g.,visok 195 cm,klasicni spic igrac.
The idijot

#7 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by The idijot »

mali Zahirovic iz Celika je prejak igrac....s 19 godina kapiten kluba , valjda nesto govori ;-)
klixober

#8 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by klixober »

Fudbalski savez BiH je donio odluku da se u bh juniorskoj ligi smanji broj utakmica(zbog nedostatka finansijskih sredstava).Izmedu dvije polusezone ce pauza trajati nekoliko mjeseci!
Znaci,umjesto da smanje npr. plate uposlenicima saveza,da pronadu bolje sponzore,oni smanjuju broj utakmica i tako guraju bh fudbal josdublje u propast.Taman kad juniorska liga postala malo ozbiljnija,kada su poceli skauti iz cijele Evrope dolaziti samo zbog utakmica juniorske lige,oni su odlucili da je upropaste.
_BaD_BoY

#9 Re: pratimo juniore u prvim timovima bh premijerligaša

Post by _BaD_BoY »

amir selimovic..momak je igrao za nizeligaski klub orahovica 74 gdje sam ga par sezona pratio..momak razvaljuje totalno..oko 195 mozda i visi mozda ali svakako je eksplozivan i momak dugog koraka..sto se tice tehnike prejak totalno..trenutno mu je poslana ponuda iz kluba sloga doboj gdje se oporavlja od operacije kriznih ligamenata..21 godinu ima..
Post Reply