Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tito_i_Partija

#3426 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

E moj care, sve je "nerealno" dok se prave pare ne ponude. A ko u nas sjedi u savezu, svaki imalo kvalitetan trener je "nerealna" opcija.
Muhamed Đakmić

#3427 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Misliš da mu West Brom nije mogao ponuditi prave pare, pet ili deset puta više nego mi? :D
Tito_i_Partija

#3428 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Kruske i jabuke. Al' ko zna, mozda mu je previse rizicno preuzet' klub koji je vec tako blizu zone ispadanja. Ja licno definitivno ne bih. On sebi definitvno moze priustit' da ceka druge ponude.
Point.

#3429 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Tito_i_Partija wrote:
Point. wrote:
Tito_i_Partija wrote:Ma sve je jasno k'o dan. Bolje tudja govna nego svoja pita.
Kusamo evo domacu pitu od 1993 godine i slabe fajde, mozda je ipak vrijeme da pokusamo i sa tudjim govnetom?
Ne smeta mi tudje, al' zasto mora bit' govno? Sto ne Bilic? Para ima, ko kaze da nema, laze ili ne zna.

Jesmo li mi stvarno toliko duboko spali da se 5. mjesto u jebenoj turskoj ligi predstavlja k'o neki napredak, k'o neki uspjeh? Jesmo li stvarno toliki prosjacki mentalitet? :-)
Pa nece frajer, i ja bih radije Bilica. Ako na kraju bude izbor izmedju 5-og mjesta sa jednim Kayserisporom u turskoj ligi i prvo mjesto u nasoj ligi s najboljim timom u drzavi, izabracu plavog.
markomilanov

#3430 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Zbog sveobuhvatne i nategnute situacije u zemlji,ipak u ovom tenutku ,najbolji izbor je Okuka.
Laertes

#3431 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Laertes »

markomilanov wrote:Zbog sveobuhvatne i nategnute situacije u zemlji,ipak u ovom tenutku ,najbolji izbor je Okuka.
Jel' tebi, care, kad ko u životu rek'o da si dosadan? Ubi, čovječe...
markomilanov

#3432 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Laertes wrote:
markomilanov wrote:Zbog sveobuhvatne i nategnute situacije u zemlji,ipak u ovom tenutku ,najbolji izbor je Okuka.
A što ću,ja propagiram pre svega stručnost,multietničnost,pozitivne vrednosti,malo je ovakvih kao ja,nisam opterećen,klupskim,mahalskim,nacionalnim,političkim stegama,možda jesam malo dosadan,ali zahavaljuči meni i ovom forumu,Okuka je postao kandidat za selektora,možda ako bude izbaran zahvaliće se meni i vama.
Crvena Tifoza

#3433 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

markomilanov wrote:
Laertes wrote:
A što ću,ja propagiram pre svega stručnost,multietničnost,pozitivne vrednosti,malo je ovakvih kao ja,nisam opterećen,klupskim,mahalskim,nacionalnim,političkim stegama,možda jesam malo dosadan,ali zahavaljuči meni i ovom forumu,Okuka je postao kandidat za selektora,možda ako bude izbaran zahvaliće se meni i vama.

Pa kad nisi kako kažeš nacionalno opterećen onda ponudi ime jednog selektora a da nije Srbin.
cvrčak_na_hedonizmu

#3434 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Prosinečki radi kao trener od 2006 godine, bio je učesnik one lude utakmice protiv Turske u 1/4 EP-a; Na EP-u su tukli Švabe, u kvalifikacijama oba puta Engleze. Bijaše to ozbiljna ekipa, a mnogi govore/pišu ( što je i sam priznao ) da je Prosinečki bio bitan kotačić u reprezentaciji, što se tiče taktike.

Mi smo osvojili 17 bodova u grupi sa Belgijom, Grčkom, Kiprom, Estonijom i Gibraltarom. Azerbejdžan je osvojio 10 bodova u grupi sa Njemačkom, S. Irskom, Češkom, Norveškom i San Marinom. Nisam ubijeđen da bi se mi proslavili u ovoj grupi :oops:

Najbolji rezultat u historiji sa Kayserijem.

Zvijezda baš i nije za pohvalu, jer jedan kup u dvije sezone nije neka pljačka, al opet Zvijezda je bila u rasulu u tim momentima i tek je počela sa konsolidacijom 2010 godine. Čitao sam članak iz 2012 godine kako se bore da smanje troškove i da očekuju više para od Gazproma. Mislim da ovaj, trenutni, uspon kreće od 2014-2015 godine kada je Gazprom počeo da isplaćuje ozbiljnije cifre. Oba puta je dolazio do play off-a LE i oba puta ispao od ekipa iz Francuske ( Ren i Bordo )

Od 11 godina, koliko se bavi trenerskim poslom, radio je 10 godina;

Mislim da je Prosinečki dobar kandidat za selektorsko mjesto. Bolji od Amara. Ne možda taktički, jer Amara smatram odličnim trenerom, ali hajka koja se podigla je zaista nebulozna. Mislim da mu to ne treba u životu, jer nakon prvog kiksa ide kolektivna histerija na kub, a sada je ludilo.

Eto, my2cents :D
markomilanov

#3435 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Pa kad nisi kako kažeš nacionalno opterećen onda ponudi ime jednog selektora a da nije Srbin.[/quote]

Predlagao sam Hadžiabdića,Musemića,Čačića,Keka ,Milaniča,Djurovskog,slabo je ko od forumaša predlagao nekog srpskog stručnjaka,malo je nelogično da u 25 godina historije bih repke,u multi kulti bih,nikako da dodje red kvalitetnog srpskog trenera,znam ja nije važno ime i prezima,ali prodje 25 godina.Da se razumemo ja sam protiv trenera koji su stasali u rs,jer nemaju kvalitet i iskustvo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3436 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Pošten komentar od cvrčka :thumbup:
Mislim da je zagrizao, ako je vjerovati onom članku.
vryzas

#3437 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by vryzas »

Žuti :thumbup:
markomilanov

#3438 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

[quote="Tomahawk11"]Pošten komentar od cvrčka :thumbup:
Mislim da je zagrizao, ako je vjerovati onom članku.[/quot

Ako Okuka ne prihvati,dižem obe ruke za Robija,jel pošteno?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3439 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Jimmy McNulty »

Dragi Marko pa vidis da Okuka nije ni u kombinacijama...

Inace pohvalno od tebe sto kao Srbin navijas za BiH. Upravu si i za srpske strucnjake ali nikad nijedan koji necemu vrijedi nije htio voditi BiH.

Ja bih sad Milana Rajevca platio u dukatima, ali vidis da on nema tu neki interes jbg...

btw doci ce i tvoje vrijeme sa Vinkom Marinovićem abd :bih:
markomilanov

#3440 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Jimmy McNulty wrote:Dragi Marko pa vidis da Okuka nije ni u kombinacijama...

Inace pohvalno od tebe sto kao Srbin navijas za BiH. Upravu si i za srpske strucnjake ali nikad nijedan koji necemu vrijedi nije htio voditi BiH.

Ja bih sad Milana Rajevca platio u dukatima, ali vidis da on nema tu neki interes jbg...

btw doci ce i tvoje vrijeme sa Vinkom Marinovićem abd :bih:
Dragi Jimmy,Komisija je već obavila razgovor sa Okukom,on je i 2014.godine bio kandidat,nije iz top liste trenera,ali ima rezultate,trofeje i iskustvo,treneri ponikli u rs nemaju iskustvo ni znanje,za Rajevca si apsolutno upravu,nije se cjenilo njegovo 1/4 svetskog prvenstva,gde je maltene bio u polufinalu,promašili penal u 120 minuti produžetka,izabran Memed po mahalskoj liniji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3441 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

markomilanov wrote:
Ako Okuka ne prihvati,dižem obe ruke za Robija,jel pošteno?
Pošteno.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3442 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Jimmy McNulty »

Ako imamo Prosineckog, Amara i Okuku daj Prosineckog, ako imamo Okuku, Amara i Bazdarevica daj Okuku

Razlika izmedju mene i tebe je sto prije svega zelis Srbina za selektora pa tek onda uspjeh reprezentacije, a ja obrnuto. Gledam uspjeh a nacionalnost mi je nebitna.
Reuf-Refko

#3443 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

sto se tice Zutog, mislim da boljeg trenera nismo mogli dobit, ako bude izabran. ima potencijal, ambiciju i mislim da bi bio pun pogodak. Komentari tipa koga je on vodio su bezze, potpuno ne vazno za nas. Mnogo vaznije sta moze dorinijeti...da stvari pojednostavim, postavite se na mjesto igrača, Dzeke Pjanica i dalje...koga ce igraci vise respektovat, jednog prosineckog, kojeg znamo kakvu je imao karijeru kao igrac(igrao za bivsu repku Juge, Real madrid, prvak Europe sa CZ...itd da ne nabrajam) ili neki Amar koji vise odise nekom kafanom, nego sportasem. Druga stvar, trener je mladji, ne poznajem u potpunosti njegov rad, al vjerujem da ima modernija shvatanja fudbala i nadam se da gaji napadacki fudbal, koji nama vise odgovara. Dakle puna podrska za izbor Zutog :bih:
Proposition Joe

#3444 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Proposition Joe »

Fatih "Imperator" Terim. Kontakti uspostavljeni, ide mu se na noge ovih dana.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3445 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Ne kontam to sa Terimom. Kakav je stav RS ekipe? Ako oni nisu za Terima, što da se bezveze brukamo.
Šta ako čovjek pristane, a iz RS kažu - ne može?!
Proposition Joe

#3446 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Proposition Joe »

Ne znam, i ja sam to pomislio odmah. Cak mi i pored toga nerealno, ali cuh iz usta covjeka iz saveza da od zutog nema nista i da se ide Terimu...
Crvena Tifoza

#3447 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:Ne kontam to sa Terimom. Kakav je stav RS ekipe? Ako oni nisu za Terima, što da se bezveze brukamo.
Šta ako čovjek pristane, a iz RS kažu - ne može?!

Mislim da su ovi iz RS ispucali svoje ‘ne’ u prošlom glasanju. Ono samo da dokažu kao eto da se i oni nešto pitaju.
Altsa

#3448 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

Laertes wrote:
jes vala popeo se svima na onu stvar. niko ga ne uzima vise kao ozbiljnog diskutanta i svaka njegova budalastina ce biti ismijana. valjda nekad skonta da je dosadan.
Crvena Tifoza

#3449 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Proposition Joe wrote:Ne znam, i ja sam to pomislio odmah. Cak mi i pored toga nerealno, ali cuh iz usta covjeka iz saveza da od zutog nema nista i da se ide Terimu...

Terim je klimav kandidat. Ima samo dvije titule više od Amara ali ne poznaje naš mentalitet. :oops:
Reuf-Refko

#3450 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Proposition Joe wrote:Fatih "Imperator" Terim. Kontakti uspostavljeni, ide mu se na noge ovih dana.
mani se spinovanja...razgovor je obavljen sa Zutim, koji je rekao ako IO bude glasao bicu selektor. Sad se ceka odluka.
Locked