Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Nadzorna_ploca

#3401 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Nadzorna_ploca »

Slazem se da se pretjeruje ali smijesno je da se ne uzima u obzir iz koje zemlje i lige trener dolazi.
Mamic uvali nekog polovnjaka za 20 miliona europskim gigantima jer ima rezultate, ugled i ime. Uvalio bi kitu moju Cimirota ili Duljevica ili Stevanovica kojem isticu ugovori za te pare ili priblizne. Isto tako mislim i da je za trenere. Evo ovaj iz Osijeka Zekic ce sigurno puno prije naci ino angazman nego Musemic ili tako neki domaci trener.
Bazinga1234

#3402 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Point. wrote:
Bazinga1234 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Musemić je 15 puta bolji trener od Prosinečkog, a bio je i bolji igrač od mnogih naših zvjezdica.
:lol: Tako je majstore! :thumbup:
Vidim ovaj Radio nastavlja da se blamira. Postoji valjda razlog zasto Husref i Amar ne mogu dalje od Mladosti Doboj Kakanja, Olimpika, Katara i Zelje a Robi ima inostrani angazman kako je otiso Bilic sa klupe.
Nemaš pojma Amar je najtrofejniji trener premijer lige BiH :wink: trofejniji i od Bilića :thumbup:
Radio Sarajevo

#3403 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Radio Sarajevo »

Point. wrote:
Bazinga1234 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Musemić je 15 puta bolji trener od Prosinečkog, a bio je i bolji igrač od mnogih naših zvjezdica.
:lol: Tako je majstore! :thumbup:
Vidim ovaj Radio nastavlja da se blamira. Postoji valjda razlog zasto Husref i Amar ne mogu dalje od Mladosti Doboj Kakanja, Olimpika, Katara i Zelje a Robi ima inostrani angazman kako je otiso Bilic sa klupe.
Jest, jest, inostrani angažman u jebenom Azerbejdžanu :).

A Katar i Japan su domaći angažmani.

Pročitaj prije nego što napišeš.
luckylaka

#3404 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

Isto ne kontam sto ljudi forsiraju Robija.Ciro,Pape,Mesha,Robi sve u jednu casu.Ako se nema para za ozbiljnog selektora onda polovnjaka mozes naci i u Federalnoj ligi.
Tito_i_Partija

#3405 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

luckylaka wrote:Isto ne kontam sto ljudi forsiraju Robija.Ciro,Pape,Mesha,Robi sve u jednu casu.Ako se nema para za ozbiljnog selektora onda polovnjaka mozes naci i u Federalnoj ligi.
Bravo. Zvezda, Kayserispor, Azerbejdzan. Nigdje nikakvog uspjeha. Po cemu je on bolji od ostalih, nije mi jasno.
Bazinga1234

#3406 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Sa wikipedie :P

Under Robert Prosinečki, Azerbaijan reached its highest position ever in FIFA World Rankings

Preuzevši klub na 15. poziciji, upisavši 13 pobjeda u 27 kola, do kraja sezone dovodi ga na 5. mjesto Super lige, što je najbolji rezultat u povijesti Kayserispora.

+ kup sa Zvezdom.
Al jbg nikakav uspjeh...
Laertes

#3407 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Laertes »

A i to što je bio asistent Biliću u 3 kvalifikaciona ciklusa i na dva prvenstva... Jebo to... Đe trofej?
markomilanov

#3408 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Okuka dupla kruna u poljskoj,titula u srbiji,polufinale ep za mlade,superkup u kini,,trener godine u kini 2012,treniro desetak klubova.

http://www.draganokuka.com/
http://www.draganokuka.com/video-jiangsu-sainty.html
Tito_i_Partija

#3409 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Cekaj, vama je 5 mjesto turske lige i malo bolja pozicija sa reprezentacijom...Azerbejdzana...uspjeh koji mu daje kredit za stolicu BH selektora?

Anbilivabl. :-)
Bazinga1234

#3410 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Tito_i_Partija wrote:Cekaj, vama je 5 mjesto turske lige i malo bolja pozicija sa reprezentacijom...Azerbejdzana...uspjeh koji mu daje kredit za stolicu BH selektora?

Anbilivabl. :-)
Ne nego trofeji u našoj ligi i vodjenje švicarskog drugoligaša daju kredit :-)
Tito_i_Partija

#3411 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Ma sve je jasno k'o dan. Bolje tudja govna nego svoja pita.
spree

#3412 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

sto se tice nekih uspjeha robi ih nema realno. po meni neke pozitivne stvari za su sto nije odavde i sto valjda ne bi bio podlozan nekim zakulisnim radnjama debila iz saveza. mlad je i imao pravo dobru igracku karijeru (koja ne znaci nista u trenerskom poslu) i solidnu karijeru pomocnika. dosta ljudi je za njega, cak je i ivica imao pozitivno reci o njemu (mada i on je lupio svasta u zadnje vrijeme). mozemo samo nagadjati da li je bolji od amara ili od kodre. u svakom slucaju bi trebao biti bolji od prethodnika (mnozina).
Bazinga1234

#3413 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Tito_i_Partija wrote:Bolje tudja govna nego svoja pita.
Bilo je pitanje vremena kad ce neko početi sa patetikom i napisati po ko zna koji put ovu famoznu rečenicu.
Batal

#3414 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Batal »

Oduži se ovo brate ko sapunica,trebali su Amara izabrat odmah i gotovo.Sad ko god dođe neće valjat
PS
stvarno što se Prosinečki forsira ko neka klasa selektor ????
Muhamed Đakmić

#3415 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Meni je zapravo nebitno ko je selektor, ali je jadno kakva se mašinerija stvorila za Amara. Uopšte ne mislim da je toliko loš trener, ali nemoguće ga je posmatrati pozitivno kad vidim kako se sve lobira u njegovu korist. Ne znam da li on stoji iza svega toga, znam samo da mu je stvorena žestoka medvjeđa usluga.

Još od one prve objave gdje su u užem krugu bili Kodro, Prosinečki i Amar, a nakon toga neko izjavio da preduslov da bi neko bio selektor nije vrhunska igračka karijera. Dakle, staviš dvojicu vrhunskih, jednog koji nije ni blizu toga, i kažeš da nije preduslov vrhunska igračka karijera. Mogli su tako staviti i preduslov da mu je otac bio selektor Jugoslavije.
Point.

#3416 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Radio Sarajevo wrote: Jest, jest, inostrani angažman u jebenom Azerbejdžanu :).

A Katar i Japan su domaći angažmani.

Pročitaj prije nego što napišeš.
Taj isti Azerbejdjan na uefa listi na 22 mjestu po jacini liga, CZ i Kayserispor su sigurno vece i bolje reference od Zelje, Sarajva i Mladosti. Biti nogiran u japanskog ligi samo godinu dana kako mu babo napusti klub i nije nesto za pohvaliti se. Amar bi pojeo sopstveno desno mudo na umaku od paradajzsosa da mu se kakav turski spor javi. Kamoli druga reprezentacija.

Al Amar ima 11 titula heeeeej.
Point.

#3417 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Point. »

Tito_i_Partija wrote:Ma sve je jasno k'o dan. Bolje tudja govna nego svoja pita.
Kusamo evo domacu pitu od 1993 godine i slabe fajde, mozda je ipak vrijeme da pokusamo i sa tudjim govnetom?
Logovan

#3418 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Batal wrote:Oduži se ovo brate ko sapunica,trebali su Amara izabrat odmah i gotovo.Sad ko god dođe neće valjat
PS
Pa nijedan kandidat nije klasa. :mrgreen:
Crvena Tifoza

#3419 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Muhamed Đakmić wrote:Meni je zapravo nebitno ko je selektor, ali je jadno kakva se mašinerija stvorila za Amara. Uopšte ne mislim da je toliko loš trener, ali nemoguće ga je posmatrati pozitivno kad vidim kako se sve lobira u njegovu korist. Ne znam da li on stoji iza svega toga, znam samo da mu je stvorena žestoka medvjeđa usluga.

Još od one prve objave gdje su u užem krugu bili Kodro, Prosinečki i Amar, a nakon toga neko izjavio da preduslov da bi neko bio selektor nije vrhunska igračka karijera. Dakle, staviš dvojicu vrhunskih, jednog koji nije ni blizu toga, i kažeš da nije preduslov vrhunska igračka karijera. Mogli su tako staviti i preduslov da mu je otac bio selektor Jugoslavije.

Projekat evropska Grbavica. :zzzz:
Tito_i_Partija

#3420 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Point. wrote:
Tito_i_Partija wrote:Ma sve je jasno k'o dan. Bolje tudja govna nego svoja pita.
Kusamo evo domacu pitu od 1993 godine i slabe fajde, mozda je ipak vrijeme da pokusamo i sa tudjim govnetom?
Ne smeta mi tudje, al' zasto mora bit' govno? Sto ne Bilic? Para ima, ko kaze da nema, laze ili ne zna.

Jesmo li mi stvarno toliko duboko spali da se 5. mjesto u jebenoj turskoj ligi predstavlja k'o neki napredak, k'o neki uspjeh? Jesmo li stvarno toliki prosjacki mentalitet? :-)
Muhamed Đakmić

#3421 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Tito_i_Partija wrote:
Point. wrote:
Ne smeta mi tudje, al' zasto mora bit' govno? Sto ne Bilic? Para ima, ko kaze da nema, laze ili ne zna.

Jesmo li mi stvarno toliko duboko spali da se 5. mjesto u jebenoj turskoj ligi predstavlja k'o neki napredak, k'o neki uspjeh? Jesmo li stvarno toliki prosjacki mentalitet? :-)
Pa nije bio peti sa Galatasarayom, nego sa ekipom koja to nikad ranije nije napravila. To jeste uspjeh. Ne bi ni Guardiola sa GOŠK-om osvojio Premijer ligu BiH, budi siguran u to.
SSemir

#3422 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by SSemir »

Batal wrote:Oduži se ovo brate ko sapunica,trebali su Amara izabrat odmah i gotovo.Sad ko god dođe neće valjat
PS
Pa zbog konkurencije. Kad se kao glavni kandidat forsira forsira amar, onda je prosinecki velika klasa
Tito_i_Partija

#3423 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tito_i_Partija »

Muhamed Đakmić wrote:Pa nije bio peti sa Galatasarayom, nego sa ekipom koja to nikad ranije nije napravila. To jeste uspjeh. Ne bi ni Guardiola sa GOŠK-om osvojio Premijer ligu BiH, budi siguran u to.
E moj Djakmicu. Ako mi k'o repka takve "uspjehe" ganjamo, nece od nas nikad bit' nista.
luckylaka

#3424 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by luckylaka »

@ Dakmic ne jebi...Sta ce Robi u prosjecnom turskom prvoligasu...niko ga drugi nije trazio,sto ce u Azerbejdjanu..isto ko i za Tursku.Nema tu kvaliteta .E sad sto mu je konkurencija jos gori Amar to je druga stvar.Mislim dva bekana koji bas ni po cemu ne zasluzuju mjesto selektora.E sad problem je ko ce kad nece niko.Naravno da u europi ima kvalitetnih i slobodnih trenera koji bi da se dokazu i pokazu ali ovaj konkurs ko da je raspisam da otjera sve koje ovaj posao interesuje.Ko zna jos za konkurs selektora u europi ili svijetu osim ovo malo dijaspore nesto navijaca u Federaciji i to je to.
Muhamed Đakmić

#3425 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Pa onda komotno možemo dovesti Clarencea Seedorfa jer je vodio Milan.

Milan je to, nema veze što im je njegova sezona bila jedna od najgorih u historiji.

Takvom analogijom se vodeći mogli bi pozvati i Garyja Nevillea, Lothara Matthausa ili neko takvo ime.

Trenera se osim imena klubova koje je vodio apsolutno mora mjeriti i po uspjesima koje je sa njima napravio.

Robert Prosinečki još nigdje nije bio neuspješan. Jeste da je imao samo tri samostalna trenerska posla, ali je na dva od ta tri ostvario najveće uspjehe u historiji ekipa koje je vodio. Na trećem je uzeo trofej. Treba znati prepoznati i nečiji trenerski potencijal, a Žuti ga definitivno ima.

I čisto da razbijemo tu priču o Slavenu Biliću, evo ovo:

http://www.skysports.com/football/news/ ... -west-brom

I ovo. Dakle, odbio nas je preko pomoćnika, jer ne želi ni razmišljati o ponovnom vođenju reprezentacije, pogotovo ne sa ovih prostora. Dakle, nisi u pravu, Bilić je nerealan.

https://sportsport.ba/fudbal/quotuz-duz ... uot/257981
Locked