Ako će pristati na cca 15.000 eura, odmah ga treba angažovati.malakh wrote:fudbalski savez rsa je predložio jedno ime koje je 100% provjereno, a to je bivši trener austije. koliko znam preporodio je austiju, a prije toga dosta uspješno vodio i bochum, čak 3-4 sezone.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#2951 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#2952 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
mah to se nikada ni ne zna. strani treneri su frikovi i vjerovao ili ne, njima je nekada puno bitniji izazov, od para.Charuga wrote:Ako će pristati na cca 15.000 eura, odmah ga treba angažovati.malakh wrote:fudbalski savez rsa je predložio jedno ime koje je 100% provjereno, a to je bivši trener austije. koliko znam preporodio je austiju, a prije toga dosta uspješno vodio i bochum, čak 3-4 sezone.
a i ima trenera koji su prije zaradili brdo novca i onda im je izazov preuzeti neku osrednju reprezentaciju ili tim i pokušati napraviti neki uspjeh (aka ranijeri)
-
palermo
#2953 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
FSRS je u jednoj stvari sasvim sigurno u pravu. Zašto mora biti 15.000 Eura.Charuga wrote:Ako će pristati na cca 15.000 eura, odmah ga treba angažovati.malakh wrote:fudbalski savez rsa je predložio jedno ime koje je 100% provjereno, a to je bivši trener austije. koliko znam preporodio je austiju, a prije toga dosta uspješno vodio i bochum, čak 3-4 sezone.
Ovdje se to uzima kao datost koju ni onaj gore ne može promijeniti. Otkud to da ne može biti veća plata. Rek'o Begić
- Šibicar
#2954 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Čisto sumnjam,ali očekuju da se na našu ligu,kakva god ona bila,ne gleda kao na nešto najgore što postoji i očekuju da i savez prida malo pažnje našoj ligi i igračima u njoj kako bi u budućnosti mogli imati neke koristi od mnogo talentovanih dječaka sa naših pašnjaka,a ne da se pozivaju reda radi da popune broj reprezentativaca,jer ovako kako se sad radi i bukvalno se gleda da su igrači samo preko grane,bez obzira što od pojedinih i u ovoj našoj ligi ima podjednako kvalitetnih ili kvalitetnijih ili onih što imaju potencijal da to postanu.Uzmimo samo primjer Duljevića,koji je bio jedan od boljih igrača protiv Belgije,a prije dobijene šanse je samo par mjeseci proveo u cvajti,da li je moguće da je on toliko napredovao za tako kratko vrijeme u Njemačkoj ili ga se gleda drugim očima čim je prešao granicu,zaključi sam.....dimitrov wrote:Jeli moguce da neki prizeljkuju reprezentaciju sastavljenu od premijerligasa
- Logovan
#2955 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sad ćeš biti napadnut za ovo.malakh wrote: i konačno je vrijeme da se okrenemo prema stranim trenerima, jer je više postalo mučno gledati kako niti jedno naše provjereno trenerko ime ne želi voditi reprezentaciju.
Kaže Radio Sarajevo, onda i ne zaslužujemo Amara.
Jebem ti život, isto kao da je vrhunski stručnjak, tražen od pola Europe, pa ga eto kao mi ne zaslužujemo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#2956 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
zato i moramo tražiti neke probisvijete koji će zanat kaliti na reprezentaciji.palermo wrote:
FSRS je u jednoj stvari sasvim sigurno u pravu. Zašto mora biti 15.000 Eura.
Ovdje se to uzima kao datost koju ni onaj gore ne može promijeniti. Otkud to da ne može biti veća plata. Rek'o Begić
i onda hajde ne reci da su ljudi iz rsa u pravu, a pretpostavljam da su aludirali da u savezu ima para.
- malakh
#2957 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
razlika između kodre i amara su nijanse, a razlika između amara i kollera je ogromna. ako si u situaciji da možeš birati između osima i kollera, onda je jasno koga bi svi izabrali.Logovan wrote:Sad ćeš biti napadnut za ovo.malakh wrote: i konačno je vrijeme da se okrenemo prema stranim trenerima, jer je više postalo mučno gledati kako niti jedno naše provjereno trenerko ime ne želi voditi reprezentaciju.Reći će ti kako ti je draže strano govno, zašto njih dovoditi kad imamo ove naše. Ne poštuješ naše, sram te bilo.
Kaže Radio Sarajevo, onda i ne zaslužujemo Amara.
Jebem ti život, isto kao da je vrhunski stručnjak, tražen od pola Europe, pa ga eto kao mi ne zaslužujemo.Joj dokle ovo ide sa Amarom
najlakše se voditi parolom neće bajević, neće vaha, pa daj šta daš...
ps. nisam protiv amara, neka ga. samo što njegovim izborom u meni tinja neka nada da će to ivicia iz prikrajka da vodi, što i ne bi bilo loše.
- Grean
#2958 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
To sa Ivicom iz prikrajka su kule u oblacima.
Covjek je bolestan i dobro star. Ne mogu reci da je senilan ali nije bas za savjetnika.
Ne znam cime bi mu on mogao pomoci i da li bi mu uopste trebao. Nisu ovo vise Ivicina vremena kao sto nisu ni Bajeviceva niti vremena inih drugi koji se nabrajaju samo zbog zvucnog imena a ne zbog toga sto bi njihova igra odgovarala reprezentaciji.
Po meni najvazniji je profil, igra koju preferira buduci selektor da ne napravimo gresku kao sa Mesom cija filozofija bi mozda sa Islandom napravila dobar rezultat ali Bosna nije Island. Po ovom pitanju nekako imam povjerenje u Misimovica da ce prevashodno gledati na to.
Covjek je bolestan i dobro star. Ne mogu reci da je senilan ali nije bas za savjetnika.
Ne znam cime bi mu on mogao pomoci i da li bi mu uopste trebao. Nisu ovo vise Ivicina vremena kao sto nisu ni Bajeviceva niti vremena inih drugi koji se nabrajaju samo zbog zvucnog imena a ne zbog toga sto bi njihova igra odgovarala reprezentaciji.
Po meni najvazniji je profil, igra koju preferira buduci selektor da ne napravimo gresku kao sa Mesom cija filozofija bi mozda sa Islandom napravila dobar rezultat ali Bosna nije Island. Po ovom pitanju nekako imam povjerenje u Misimovica da ce prevashodno gledati na to.
-
Itsoktobealone
#2959 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Koliko ste forumaši kolektivno naivni na sve ovo od danas. Baš tuga

- bersK
#2960 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kris Kolman dobio pedalu sa velške stolice. Daj ga vamdol!!!1!1!1!!!
-
markomilanov
#2961 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Od spiska iz rs,Vajs i Kek su jedino relani,ovo sa Sidorfom je neozbiljno,preključe su pominjali Magata,ovo je sve igra uhljeba iz rs,da dobiju komisje,odbore, da podrže Amara,pored toliko kvalitetnih srpskih trenera oni predlože makedonca Djurovskog,kakv Boško bolje da su predložili Milka on se moto po rs.
- insomnia78
#2962 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Joj zamisli crMca na klupi reprezentacije 
- luckylaka
#2963 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A tek ga zamisli u svacionici sa igracima poslije utakmice pod tusevimainsomnia78 wrote:Joj zamisli crMca na klupi reprezentacije
- It_is_a_Leclerc
#2964 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
De vi dalje, ja ne mogu višeSvog favorita ima i navijačka grupa "Ljuti krajišnici". Njhov izbor je Vlatko Glavaš.
- Naš izbor je Vlatko Glavaš. Nekadašnji bh. reprezentativac, legenda, patriota. Kao igrač od 1995. godine, pa kao trener od 2002. do 2007. godine, i sada evo, kao navijač i neko ko prije svega, voli svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Vlatko Glavaš simbol je jednog vremena, idol svih Bosanaca i Hercegovaca. U teška ratna vremena učestvovao u stvaranju naše reprezentacije, i ako je bilo ogromnih pritisaka na njegovu porodicu, prijatelje, drugove nikad se nije uplašio niti ustuknuo - poručili su, između ostalog, Ljuti krajišnici.
- haubica_i_to_teshka
#2965 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Imam boljeg kandidata, po svim parametrima:Radio Sarajevo wrote:Pojedinci ovdje misle da ako 200 puta ponove glupost, da će to postati istina, a oni pametni.
Sumiraću glavne argumente protivnika Amara Osima kao selektora.
1. Kriminalac - Nedokazano. Ne znam uopšte na šta se ovo svodi, ali glupo je i komentarisati. Pored toliko kriminalaca koji su prošli kroz Savez, pričati o Amaru kao jednom od njih je smiješno.
2. Kupovao prvenstva - Nedokazano. Nikad nijednog jedinog dokaza nije bilo koja potkrepljuje ovu tvrdnju. Ako ima nešto sumnjivo, to je utakmica koju smo izgubili u Trebinju, a u isto vrijeme dok je MUFC gubio u posljednjim kolima nakon osvojene titule, to je bilo podmlađivanje i pružanje šanse drugima. Dakle, i to je glupost.
3. Nije uspio u Japanu - Netačno, frajer osvojio kup. To je zemlja gdje nema teorije da je kupovao utakmice.
4. Nije uspio u Kataru - Netačno. Preuzeo je tim koji je bio zadnji na tabeli i ostavio ih je u ligi. Na početku mu je išlo veoma dobro, dok je tek kasnije posustao. Ne znamo šta je razlog, ali je moguće da su igrači bili mnogo lošiji od ovih iz drugih timova, nikad to nećemo saznati jer niko od nas nije pratio katarsku ligu.
5. Naša liga je sranje - Djelomično tačno, ali potpuno nerelevantno. Ako imaš lošiji tim od ostalih, a to je često bio slučaj, kakve veze ima kakva je liga? Lako je Guardioli osvajati titule kad nije nikad trenirao nijedan tim iz sredine tabele. Amar je Želju mnogo puta vadio iz sredine, osvajao prvestva i kupove kad smo se najmanje nadali, a u Evropi je igrao određene utakmice veoma dobro. Tačno je da je određene utakmice i gubio, ali gubio je i Ivica Osim kad bi se sa Sturmom plasirao u Ligu prvaka, pa su mu ljudi plakate pravili i molili ga da se vrati. Ako se neko sjeća, kada je Sturm zauzeo prvo mjesto u grupi Lige prvaka, tada su izgubili dvije utakmice sa po 5:0, tri su dobili i jednu odigrali neriješeno. Naša liga jeste loše organizovana i uglavnom nekvalitetna, ali tu i tamo se nađe pokoji dobar igrač. Glupo je očekivati da imamo Bundesligu u ovakvoj zemlji. Kakva je zemlja, takvo je i prvenstvo, dobro uopšte funkcioniše s obzirom kakvi smo ljudi.
6. Dugo nema angažmana - Potpuno nerelevantno. Ima milion primjera gdje su ljudi bili godinu - dvije bez posla, a radi se o super trenerima.
7. Otjeran odavde ili odande - Kakav je to argument? Pa svaki trener dobija otkaze u karijeri. Takav je to posao, to je normalna stvar.
8. Džeko ne da - Jebo vas ekipa gdje igrač vodi politiku. Onda i ne zaslužujemo Amara.
9. Tatin sin - Ima takvih milion primjera u sportu, Žordi Krojf je jedan od tih, frajer ne bi nijednog kluba vidio da mu nije babe. Ipak, to uopšte ne znači a priori da je to korupcija. Šta da radimo ako su i otac i sin sposobni? Pape je navodno gurao Svena Sušića, ali je frajer igrao dosta dobro. Ista je stvar i sa Kenanom Kodrom. To što su otac i sin ne treba da ih diskriminira, to ne znači ništa.
10. Ostali argumenti su poput ovih: gumena glava, hidrocefalus, debeo, prljav, mastan, arogantan itd. Sve subjektivno i malo je reći debilno za spominjati.
Ja nikad ne bih protiv Kodre uzimao argument da ga dvojica Mostaraca guraju, a to je više nego providno, ako je uopšte istina da su glasali za njega.
Sve u svemu, od milion informacija koje smo dobili, ko zna šta je uopšte i tačno.
SAMIRA HUREM:
Selektorka ženske A reprezentacije BiH u fudbalu i šefica stručnog štaba bh. prvaka SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem najbolja je trenerica u državi za 2016. godinu, odlučio je stručni žiri Izbora najboljeg sportiste BiH koji su organizovali Nezavisne novine i Radio-televizija Bosne i Hercegovine.
"Osvojili smo četrnaest uzastopnih titula, a na dobrom smo putu da se domognemo i petnaeste. U Kupu BiH smo trinaest puta dotakli vrh, tri puta smo prošli u šesnaestinu Lige prvaka. Premda smo prošle godine bili na korak do plasmana u osminu finala.
E, ako neko sa ovim rezultatima ne zasluzuje da bar udje u izbor
Je l’ samo zbog toga shto je zensko?
Diskriminacija?
Ja je ne predlazem, iz razloga shto mi je rodbina (neko mi rece da se to zove nepotizam), nego shto ima provjerene rezultate.
radiolog, shta kazesh, ko ima bolje rezultate, tvoja ili moja rodbina?
- Point.
#2966 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sta bi dao da sam muha na zidu i da sam slusao razgovor Kovacevica i ekipe kad su valjali i izmisljali potencionalna imena. 
- omega369
#2967 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Began ponovo napada
. Saga se nastavlja, fotelja je previse vazna da bi se nesto prepustilo slucaju

- Grean
#2968 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kampanja pojedinih sarajevskih portala je dotakla dno. Znaci Dusko i Sejo se nisu vodili profesionalnim kriterijem za razliku od Ivice.Dakle, Ivicu Osima strpalo se u komisiju koja će razglabati i predložiti kandidata za novog selektora, a da je prethodno sve bilo izrežirano. Kao nikada Osim je ispao naivan, smatrajući da će stručne reference biti mjerilo pri izboru i da će se time voditi i njegovi drugovi Duško i Sejo.
Vjetrometina optužbi
Nisu se oni baš time vodili ostavivši Osima na vjetrometini optužbi da gura sina.
http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/sta-je ... sim/259045
Misimovica ne uvlace u pricu jer je osjetljiviji teren, znaju kako se proveo Ciro Blazevic kad je udario na njega.
reprezentacija.ba, sport1, dupli sport, ko je sljedeci na redu da nam ispira mozak i prodaje muda pod bubrege?
Edit: evo i scsport, sarajevska carsija ujedinjena u srozavanju Mehe i trojke iz cetveroclane komisije za racun Amara
http://scsport.ba/kako-izabrati-selekto ... -je-jasan/
Last edited by Grean on 18/11/2017 12:07, edited 1 time in total.
- Grean
#2969 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kako su samo jadni i providni u ovoj do sad najprljavijoj kampanji za izbor selektora.
Ko god nije za Amara je pristran, ima vezu sa menadzerima.
Popljuvali su Kodru, pominjali brata menadzera, prepadali sa Spahicem u strucnom stabu kao da je to nesto lose, gurnuli u blato Barbareza iza kojeg kao stoji “srbijanski menadzer” i na kraju Bajevica i Kajtaza optuzili za neprofesionalnost a Misimovica da je povodljiv dok u isto vrijeme kao brane cast Ivice Osima valjda tako sto ce popljuvati sve koji drugacije misle.
Dokle su spremni da idu.
Ko god nije za Amara je pristran, ima vezu sa menadzerima.
Popljuvali su Kodru, pominjali brata menadzera, prepadali sa Spahicem u strucnom stabu kao da je to nesto lose, gurnuli u blato Barbareza iza kojeg kao stoji “srbijanski menadzer” i na kraju Bajevica i Kajtaza optuzili za neprofesionalnost a Misimovica da je povodljiv dok u isto vrijeme kao brane cast Ivice Osima valjda tako sto ce popljuvati sve koji drugacije misle.
Dokle su spremni da idu.
- AmiĐa_Idriz
#2970 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sunderland ga pokupio vec. Toliko o tome.bersK wrote:Kris Kolman dobio pedalu sa velške stolice. Daj ga vamdol!!!1!1!1!!!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2971 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
To je još jedan dokaz kako je ova lista imena nalupana.AmiĐa_Idriz wrote:Sunderland ga pokupio vec. Toliko o tome.bersK wrote:Kris Kolman dobio pedalu sa velške stolice. Daj ga vamdol!!!1!1!1!!!
-
last mohicans
#2972 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Go sljam od novinarske struke. Cast izuzecima. Kako tendeciozno pisu o Servetteu. Kodrin Servette gubi korak, posustaje..bla,bla. Ko veli sta ce nam takav trener zaostaje cijelih 4 boda za vodecim.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#2973 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kakvi su nam novinari dobro i imamo sporta u drzavi.
- Logovan
#2974 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
A o Amaru se piše sve najbolje.last mohicans wrote:Go sljam od novinarske struke. Cast izuzecima. Kako tendeciozno pisu o Servetteu. Kodrin Servette gubi korak, posustaje..bla,bla. Ko veli sta ce nam takav trener zaostaje cijelih 4 boda za vodecim.
-
Melbourne_Australia
#2975 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Novinari sljam? a nisu ljudi koji hvale Mehu kao trenera koji ama bas nista nije uradio u karijeri i koji je pocetnik u svakom smislu
A nisu ljudi koji pricaju protiv Ivice a jesu novinari koji pisu o njegovoj velicini.....Meni je samo krivo sto ovaj forum nije kao FB
pa da covjek moze da vidi te face i na sta lice koji pisu takve gluposti.....Sve mangupi preko neta i pametnjakovici , a u zivotu vecina je nula velika i nikakve dodirne tacke nemaju sa fudbalom a pametuju..