Braco bi bio idealan....
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dick Wanker
#976 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja sam za Bracu Salihamidzica.....Nas najuspjesniji nogoloptas....
Braco bi bio idealan....
Braco bi bio idealan....
- nosara
#977 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
FKZ na stranu, tu je najveci dio posla vec zavrsen, klub je konsolidovan finansijski, do kraja godine smo bez duga, tako da komotno moze odradit ove kvalifikacije i odvest nas na EP...FreakyStyley wrote:Pa za pitare i govorim da strahuju.nosara wrote: Ne znam sto neko strahuje (osim pitara) ali krivo procjenjujes njegovu samozatajnost kao nedostatak ambicije... Iznenadit ces se...Nedostatak ambicije mislim u smislu da mu je jedina ambicija Zeljeznicar i da nema nekih drugih zelja izuzev toga. Kao da vec do sad nije mogao pronac puno perspektivniji i bolji, vise placen angarzman negdje u drugoj francuskoj ili nemam pojma gdje, karikiram ali znas sta hocu da kazem.
A hejteri neka jedu muda...
- edo_79
#978 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kad se samo sjetim kako je skakao i psovao sve po redu od vjerskih objekata, prehrambenih proizvoda do nebeskih tijela pored aut linije, Papke naspram njeg ispadne ko ona baba od 146 godina koja je došla na mevlud i živo mu sehrasno38 wrote: Mozes se ti samospaljivati do mile volje ali Ciro je stvorio ovu reprezentaciju, nabacio joj sadasnji imidz i ispao od jednog ipak velikog Portugala. Ciro je i sa svojih 80-tak godina skako pored aut linije, znao i te kako motivisati igrace ali i zabaviti sve oko sebe. Ciro je imao peh da je u kvalifikacijama imao Spaniju i Portugal i da je mladji ja bih rado glasao za njega s obzirom da sto se tice trenerskog iskustva za sve nabrojane je Murinjo!!!
Njegova jedini peh je bio što mu žrijeb nije išao na ruku a bili bi mi već davno i na EP i na SP sa Ćirom ......
-
FreakyStyley
#979 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Inace, ako vec moramo izabrati manje od dva zla, dakle izmedju: neprovjerenih imena (recimo Prosinecki ili Barbarez, Bajramovic) i dokazanih trenerskih levata (recimo Hadzibegic), ja bih radije ovo prvo. Bolje je i rizikovat nego u startu znat da si se zajeb'o.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#980 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nemojte ljudi Antica.
Taj mi covjek lici na Dr. Dabica,kad god bi kamera njega prikazala doslo bi mi muka.
Taj mi covjek lici na Dr. Dabica,kad god bi kamera njega prikazala doslo bi mi muka.
- vee-jay
#981 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne vjerujem da bi bilo koji od lokalnih alternativa bio dobro rjesenje.alphonse kauders wrote:prestanimo pisati o VAHI i BAJEVIĆU - svima nam je jasno da su to najbolji kandidati, ali ljudi su već dali izjave da ih ovo ne interesuje, tako ih barem zasad ne možemo ozbiljno razmatrati.vee-jay wrote:Ako hocemo da od dobrih igraca napravimo odlican tim, od momcadi instituciju, od naseg nogometa brend - onda je Vaha pravi izbor. Veliki trebaju velike.
-
Iker C
#982 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kada Amar kaže igračima: "Ima igrača koji ne znaju i nikad neće znati". Jedini trener koji je osvoji nacionalni kup u stranoj državi. Biće teško uskladiti obaveze u Tuborgu, Želji i repke ali sir je ipak sir Osim.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#983 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A recimo npr. Jürgen Klopp kao nije ekscentrik???? Cinjenica je jedna da kad je god Amar preuzeo Zelju plavi su osvajali trofeje, kad je Amar prvi put prezuzeo Zelju dosli su do treceg pretkola kupa pravaka i ni malo se nisu osramotili protiv velikog Newcastla. U Amarovo vrijeme Zelje je postigao toliko golova u prvenstvu da ga godinam i godinama nece niko stici. Ja sam rekao da mislim da nije Amar rjesenje ali sad kao dizati nesto Hadzibegice, Mese, Prosinecke u visine a Amara pljuvati nije nikako posteno. Naravno kao i uvijek mi bi guzice dali onome ko nikada nije htio mrdnuti dupetom za ovu zemlju (Vaha pa i Pape) nego ljudima koji zive u ovoj zemlji i za ovu zemlju.FreakyStyley wrote:Slazem se sa svime sto si rekao, korijen svih problema je savez. Mada, mislim da i oni, kakvi god da su, vide da bi se sve moglo razjebat ako se stvari ne dovodu u normalu pa im je, barem zbog licnog interesa, u interesu da se dovede kakav-takav strucnjak. Mislili su da cemo se prosetat kroz kvalifikacije, pa ostavili Papeta i zajebali se naravno. On je u principu najvise njih zajebo na kraju, pa tek onda reprezentaciju i navijace BiH. Osilio se, poceo radit za sebeKPNCTNJAH wrote:Ovoga me bilo strah jos dok je Pape bio tu... ko ce nakon njega, kad vidis kao kandidate Amara i Roberta, onda znas kako imas smijesne ljude u savezu i kako uopste nisu imali nikakvih planova kad je zamjena u pitanju, iako je to visilo u zraku odavno... i dalje pricaju kako za ozbiljnog stranca nemaju para, a stvar je u tome sto selektor mora biti neko ko ce se lako uklopiti u ovu nasu mahalu... kad mu neko kaze taj i taj mora dobiti poziv, da im se ne smije u facu i ne govori kako mu se niko ne moze mijesati u posao, nego da samo klima glavom... tanko je ovo sve, ko god dodje, cirkus se nastavlja... nadao sam se da ce Vaha biti tu, ali nije ni on carobnjak... ostaje problem u savezu kako god..., zavadio se sa svima.
Samo mi nije jasno sto se priziva Amar i sto se strahuje od Amara? Nema sanse da on dodje za selektora. Prvo svako ko ima sposobnost da njega procijeni, ovako kao osobu, moze shvatit da je ekscentrik, jos k tome poprilicno neambiciozan sto se trenerske karijere tice, koji je tu u Zelji i pokusava nesto da napravi. Kako i sta, o tome se moze na temi o Zeljeznicaru ili premier ligi BiH. Sad mrzili ga ili ne, navijali za Zelju ili Sarajevo, nebitno. To je tako. Ne znam sto je uopste u ovim kombinacijama za selektora, kad su sanse da to postane iste kolike su sanse da Zdravko Mamic postane sportski direktor Celika.
-
FreakyStyley
#984 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Iker C wrote:Kada Amar kaže igračima: "Ima igrača koji ne znaju i nikad neće znati". Jedini trener koji je osvoji nacionalni kup u stranoj državi. Biće teško uskladiti obaveze u Tuborgu, Želji i repke ali sir je ipak sir Osim.
Dobri su, ne dodaju vode u tocene.
- hrasno38
#985 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa sa onakom nasljedjenom reprezentacijom i onakom grupom i Dzenan Uscuplic bi otisao na SP mada ja necu nikada za to umanjiti ni Papetove zasluge.edo_79 wrote:Kad se samo sjetim kako je skakao i psovao sve po redu od vjerskih objekata, prehrambenih proizvoda do nebeskih tijela pored aut linije, Papke naspram njeg ispadne ko ona baba od 146 godina koja je došla na mevlud i živo mu sehrasno38 wrote: Mozes se ti samospaljivati do mile volje ali Ciro je stvorio ovu reprezentaciju, nabacio joj sadasnji imidz i ispao od jednog ipak velikog Portugala. Ciro je i sa svojih 80-tak godina skako pored aut linije, znao i te kako motivisati igrace ali i zabaviti sve oko sebe. Ciro je imao peh da je u kvalifikacijama imao Spaniju i Portugal i da je mladji ja bih rado glasao za njega s obzirom da sto se tice trenerskog iskustva za sve nabrojane je Murinjo!!!šta se dešava na terenu.
Njegova jedini peh je bio što mu žrijeb nije išao na ruku a bili bi mi već davno i na EP i na SP sa Ćirom ......
- edo_79
#986 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
+1FreakyStyley wrote:Iker C wrote:Kada Amar kaže igračima: "Ima igrača koji ne znaju i nikad neće znati". Jedini trener koji je osvoji nacionalni kup u stranoj državi. Biće teško uskladiti obaveze u Tuborgu, Želji i repke ali sir je ipak sir Osim.![]()
![]()
![]()
Dobri su, ne dodaju vode u tocene.
-
todd_smith
#987 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Begovic, Pjanic, Besic, Kolasinac, Sunjic, Bickakcic, Hajrovic...hrasno38 wrote: Mozes se ti samospaljivati do mile volje ali Ciro je stvorio ovu reprezentaciju, nabacio joj sadasnji imidz i ispao od jednog ipak velikog Portugala. Ciro je i sa svojih 80-tak godina skako pored aut linije, znao i te kako motivisati igrace ali i zabaviti sve oko sebe. Ciro je imao peh da je u kvalifikacijama imao Spaniju i Portugal i da je mladji ja bih rado glasao za njega s obzirom da sto se tice trenerskog iskustva za sve nabrojane je Murinjo!!!
Sta je bolan Ciro stvorio???
Lik je dosao, uzeo pare i napravio cirkus i onda kada je sjebao posao sve svalio na igrace, najvise Misimovica.
- KPNCTNJAH
#988 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zato su reprezentativci zajedno s njim isli na teferice pred utakmice, gostovali u nekim smijesnim emisijama, novinari u svakom trenutku mogli peglati igrace kako su htjeli, Ciro bio na TV-u svaki dan... a kad su rezultati u pitanju, nikog od jacih reprezentacija nije dobio... od Spanije izgubili dva puta, Turskoj u dvomecu uzeli bod, od Portugala izgubili oba puta... protiv jacih reprezentacija se igrao bunker 90 minuta... jedino sto smo rutinski uzimali "male" reprezentacije, a to se desavalo i s Papetom do ovih kvalifikacija...edo_79 wrote:Kad se samo sjetim kako je skakao i psovao sve po redu od vjerskih objekata, prehrambenih proizvoda do nebeskih tijela pored aut linije, Papke naspram njeg ispadne ko ona baba od 146 godina koja je došla na mevlud i živo mu sehrasno38 wrote: Mozes se ti samospaljivati do mile volje ali Ciro je stvorio ovu reprezentaciju, nabacio joj sadasnji imidz i ispao od jednog ipak velikog Portugala. Ciro je i sa svojih 80-tak godina skako pored aut linije, znao i te kako motivisati igrace ali i zabaviti sve oko sebe. Ciro je imao peh da je u kvalifikacijama imao Spaniju i Portugal i da je mladji ja bih rado glasao za njega s obzirom da sto se tice trenerskog iskustva za sve nabrojane je Murinjo!!!šta se dešava na terenu.
-
FreakyStyley
#989 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pogresno si me shvatio. Uopste nisam mislio ekscentrik u negativnom smislu, cak suportno. Da i ne navijam za Zelju bilo bi mi osvjezenje pogledat interview s trenerom nekog kluba nakon utakmice koji nece izjavit: "Lopta je okrugla, nema vise malih i velikih ekipa, svi igraju fudbal, ostavicemo srce na terenu blablabla".hrasno38 wrote:A recimo npr. Jürgen Klopp kao nije ekscentrik???? Cinjenica je jedna da kad je god Amar preuzeo Zelju plavi su osvajali trofeje, kad je Amar prvi put prezuzeo Zelju dosli su do treceg pretkola kupa pravaka i ni malo se nisu osramotili protiv velikog Newcastla. U Amarovo vrijeme Zelje je postigao toliko golova u prvenstvu da ga godinam i godinama nece niko stici. Ja sam rekao da mislim da nije Amar rjesenje ali sad kao dizati nesto Hadzibegice, Mese, Prosinecke u visine a Amara pljuvati nije nikako posteno. Naravno kao i uvijek mi bi guzice dali onome ko nikada nije htio mrdnuti dupetom za ovu zemlju (Vaha pa i Pape) nego ljudima koji zive u ovoj zemlji i za ovu zemlju.FreakyStyley wrote:Slazem se sa svime sto si rekao, korijen svih problema je savez. Mada, mislim da i oni, kakvi god da su, vide da bi se sve moglo razjebat ako se stvari ne dovodu u normalu pa im je, barem zbog licnog interesa, u interesu da se dovede kakav-takav strucnjak. Mislili su da cemo se prosetat kroz kvalifikacije, pa ostavili Papeta i zajebali se naravno. On je u principu najvise njih zajebo na kraju, pa tek onda reprezentaciju i navijace BiH. Osilio se, poceo radit za sebeKPNCTNJAH wrote:Ovoga me bilo strah jos dok je Pape bio tu... ko ce nakon njega, kad vidis kao kandidate Amara i Roberta, onda znas kako imas smijesne ljude u savezu i kako uopste nisu imali nikakvih planova kad je zamjena u pitanju, iako je to visilo u zraku odavno... i dalje pricaju kako za ozbiljnog stranca nemaju para, a stvar je u tome sto selektor mora biti neko ko ce se lako uklopiti u ovu nasu mahalu... kad mu neko kaze taj i taj mora dobiti poziv, da im se ne smije u facu i ne govori kako mu se niko ne moze mijesati u posao, nego da samo klima glavom... tanko je ovo sve, ko god dodje, cirkus se nastavlja... nadao sam se da ce Vaha biti tu, ali nije ni on carobnjak... ostaje problem u savezu kako god..., zavadio se sa svima.
Samo mi nije jasno sto se priziva Amar i sto se strahuje od Amara? Nema sanse da on dodje za selektora. Prvo svako ko ima sposobnost da njega procijeni, ovako kao osobu, moze shvatit da je ekscentrik, jos k tome poprilicno neambiciozan sto se trenerske karijere tice, koji je tu u Zelji i pokusava nesto da napravi. Kako i sta, o tome se moze na temi o Zeljeznicaru ili premier ligi BiH. Sad mrzili ga ili ne, navijali za Zelju ili Sarajevo, nebitno. To je tako. Ne znam sto je uopste u ovim kombinacijama za selektora, kad su sanse da to postane iste kolike su sanse da Zdravko Mamic postane sportski direktor Celika.
Ja samo govorim da bio ne bio dobro rjesenje, Amar nece doc na klupu reprezentacije. Jednostavno ga ne vidim tu. Daleko od toga da ga "pljujem" kako ti kazes. Uopste mi to nije namjera niti bi mi ikad palo na pamet. Sto se tice ovih sto ga pljuju, jasno je zasto ga pljuju, tako da se ne treba time zamarat. Ne znam ni otkud njima potreba da ga uopste spominju, jer stvarno mislim da nema sanse da dodje za selektora, al dobro.
-
Tyke
#990 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako Pape nije imao neku trenersku karijeru i to mu se uveliko ovdje prigovaralo, kako onda mozemo pozeliti Prosineckog. Ako vez zelimo Prosineckog, onda radije forsirajmo i lobirajmo za Barbareza. A to da srbima nece odgovarati Barba, pa postoji javno mnijenje, neka se doticni srbi kroz medije oglase zasto nisu za njega, opet je, znaci, i do novinara.
U Barbarezovom slucaju bi igraci i navijaci sigrno bili najsretniji, svi su ga volili, cijenili, nadam se da bi u repku ubacio i dozu patriotizma, bio bi jedan pozitivan sok.
U Barbarezovom slucaju bi igraci i navijaci sigrno bili najsretniji, svi su ga volili, cijenili, nadam se da bi u repku ubacio i dozu patriotizma, bio bi jedan pozitivan sok.
-
FreakyStyley
#991 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Donekle se slazem. Ja maloprije napisah da je bolje rizikovat i dovest neprovjerenog trenera (tipa Barbareza) nego ne rizikovat i u startu znat da si se zajebo, pa dovest recimo Hadzibegica. To nikakav napredak ne bi bio.Tyke wrote:Ako Pape nije imao neku trenersku karijeru i to mu se uveliko ovdje prigovaralo, kako onda mozemo pozeliti Prosineckog. Ako vez zelimo Prosineckog, onda radije forsirajmo i lobirajmo za Barbareza. A to da srbima nece odgovarati Barba, pa postoji javno mnijenje, neka se doticni srbi kroz medije oglase zasto nisu za njega, opet je, znaci, i do novinara.
- nosara
#992 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zeljeznicar i Tuborg ce istrpit zbog viseg interesa... Takvi smo...Iker C wrote:Kada Amar kaže igračima: "Ima igrača koji ne znaju i nikad neće znati". Jedini trener koji je osvoji nacionalni kup u stranoj državi. Biće teško uskladiti obaveze u Tuborgu, Želji i repke ali sir je ipak sir Osim.
- ganjeta
#993 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sve dok je Ivica živ Amar neće sjesti ni na jednu klupu rerezentacije
. Sve ostalo je palamuđenje.
Ako će biti mali žuti četnik, onda je Sergej najbolje rješenje.
Ako će biti mali žuti četnik, onda je Sergej najbolje rješenje.
-
todd_smith
#994 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dok se slazem za iskustvo Prosineckog, taj je Alex Ferguson za Barbareza.Tyke wrote:Ako Pape nije imao neku trenersku karijeru i to mu se uveliko ovdje prigovaralo, kako onda mozemo pozeliti Prosineckog. Ako vez zelimo Prosineckog, onda radije forsirajmo i lobirajmo za Barbareza. A to da srbima nece odgovarati Barba, pa postoji javno mnijenje, neka se doticni srbi kroz medije oglase zasto nisu za njega, opet je, znaci, i do novinara.
Sto forsirate Sergeja? Samo zato sto je bivsi igrac repke? Ne glupirajte se, lik nema pojma o trenerskom poslu, niti ga zanima. Hladi muda na poker turnirima, sto ce mi taj za trenera?
- diason
#995 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Po meni bi Baždarević bio najbolji izbor.Uspio je dvije ekipe u Francuskoj uvesti u viši rang, igrao je finale Afričke lige prvaka.Rezultati su iza njega.I to sa prilično slabim ekipama.A plus i on želi da bude selektor.
Od ostalih imena samo Vaha bi bio bolji ali on nas ne želi, pa ga ne treba trenutno ni spominjati.Ostali bi se došli učiti i kaliti na nama ko i Safet što je radio.
Od ostalih imena samo Vaha bi bio bolji ali on nas ne želi, pa ga ne treba trenutno ni spominjati.Ostali bi se došli učiti i kaliti na nama ko i Safet što je radio.
-
FreakyStyley
#996 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Da apsolviramo vise i to i da se skoncentrisemo na ove za koje postoje realne sanse da ce bit selektori. Dakle spominjat Amara, Vahu, Bracu Hadziosmanovica, Felixa Magata ne treba.ganjeta wrote:Sve dok je Ivica živ Amar neće sjesti ni na jednu klupu rerezentacije. Sve ostalo je palamuđenje.
- hrasno38
-
condy
#998 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Slažem se u vezi Izraela, ali po meni Izrael ide na dušu selektoru a manje igračima. Da je selektor pozvao napadača, on bi pogodio zicere Hajrovića i Lulića iz onih prilika. Šta je bilo bilo je, ispali smo donji i sjebali EP.Tomahawk11 wrote:
A zasto nista protiv Izraela?
Za prvi gol je kriv koliko i cijela odbrana.
Za ono s Belgijom se slazem da je kiks. Opet, grijese i drugi, recimo sa Izraelom imamo Hajrovica koji ne zna primiti loptu da je smjesti u gol i jos goreg Lulica u slicnoj, ali boljoj situaciji.
Odbranu suplju kao sir, puse na sve strane, covjek vadi koliko moze. Neumjesno i cinicno je pricati o Begovicu kao losem kad je jasno da je jedan od boljih u nasoj reprezentaciji.
- Impavidus
#999 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
E čuj sad ni Begović ne valja. Jebem ti zemlju i što se rodih u njoj svakakvih gluposti da čitam.
- edo_79
#1000 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nevalja jarane .... treb'o je glavom blokirat onaj prvi šut pa bi valj'o a vako je papak .....Impavidus wrote:E čuj sad ni Begović ne valja. Jebem ti zemlju i što se rodih u njoj svakakvih gluposti da čitam.