Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Altsa

#876 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Altsa »

condy wrote:Sad nam niko ne valja...ni Hadžibegić, Slišković, Osim, Baždarević, Bajević, Barbarez :? ... a Halilhodžić izgleda da većini valja :D

Pošto ne može priuštiti sebi nekog stranca, iskusnog švabu, onda treba dovesti nekog domaćeg, mlađeg, jeftinijeg i ambicioznijeg čovjeka, odnosno treba dovesti Kodru ili Barbareza. Ove potrošene, umišljene i samoprozvane " stručnjake " koje predvodi Vaha, a slijede Baždarevića, Bajevića, od njih nema nikakvog hajra. Treba dovesti čovjeka koji će biti profesionalac ali kojem će prvi i osnovni motov biti reprezentacija a tek potom novac.
i da imaju makar jedan tim koji su trenirali do sada.
Tomahawk11
Globalni moderator

#877 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Altsa wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Kako će izgledati životi likova koji su svaki dan smišljali pogrdne nadimke za Papeta, sada kada ga nema? Baš me zanima ko je sljedeća meta?
ko god bude lose radio i nemao rezultata bit ce pljuvan i vrijedan nema to veze da li je on safet, dusan ili miroslav.
Hajde bogati, vecina tih pljuvaca ne smiju pisnuti kad maknu preko kucnog praga, lahko je srati preko tastature. Kad vidim da neko argumentovano iskritikuje, to pozdravim, al splacine koje pojedinci iz dana u dan prosipaju - za to vise nije bilo ni komentara ni reakcije.
Nego....valja cekati novog selektora.....pa da se otvori nova seratorska tema.....al opet....kako poceti dok ne odradi bar jednu utakmicu :roll:
OldMayor

#878 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

http://www.transfermarkt.co.uk/felix-ma ... enstrahler
Ima mu Džeko broj.

:D

Zasto nas savez nema proaktivan pristup. Mislim nadam se da nisam u pravu, ali koliko skontah. Oni postavili rok i sad jel cekaju da se prijave selektori. Halo ba, pa nismo mi spanija, njemacka da se otimaju za nas.

Vaha fino rece prosli put da NIKO NIKAD NIJE ZVAO. Pa mozda konjine trebaju okrenut par brojeva... Ili oni tamo leze, pa Vaha treba doc njima na noge i donijet svoj CV i prijavu za posao.

:run:
ultima_palabra

#879 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Sad malo gledam Safetovu temu, na 09.07., dan kad je produžio ugovor... strahota jedna, nekima bi trebalo zabraniti komentarisanje fudbala :D
VCorp

#880 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by VCorp »

Altsa wrote:
condy wrote:Sad nam niko ne valja...ni Hadžibegić, Slišković, Osim, Baždarević, Bajević, Barbarez :? ... a Halilhodžić izgleda da većini valja :D

Pošto ne može priuštiti sebi nekog stranca, iskusnog švabu, onda treba dovesti nekog domaćeg, mlađeg, jeftinijeg i ambicioznijeg čovjeka, odnosno treba dovesti Kodru ili Barbareza. Ove potrošene, umišljene i samoprozvane " stručnjake " koje predvodi Vaha, a slijede Baždarevića, Bajevića, od njih nema nikakvog hajra. Treba dovesti čovjeka koji će biti profesionalac ali kojem će prvi i osnovni motov biti reprezentacija a tek potom novac.
Čuj samoprozvane stručnjake xD Pogledaj malo šta su napravili Vaha i Duško pa komentariši, koji će ti kurac Kodro ili Barbarez ? Ovo nije pitanje ko se vama sviđa i sa kim bi vi ispijali kafe po čitav dan već je pitanje najbolje opcije. Kakav je to Kodro trener ? Ili Barbarez, koliko god da ga volimo svi ? Ako cemo tako razmisljati onda nismo ni teleću glavu trebali smjenjivati.
Logovan

#881 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Na klixovoj anketi preko 1,000 osoba glasalo za Amara, preko 2,000 za Sergeja :lol: :lol: :lol: :lol:

jbte jesmo mi glup narod fkt :lol:
Ma jašta smo nego glup narod.
condy

#882 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

Altsa wrote:
A_A_AKCIJA wrote:Kako će izgledati životi likova koji su svaki dan smišljali pogrdne nadimke za Papeta, sada kada ga nema? Baš me zanima ko je sljedeća meta?
ko god bude lose radio i nemao rezultata bit ce pljuvan i vrijedan nema to veze da li je on safet, dusan ili miroslav.
a igrači , šta s njima :?

Šta sa primljeni golovima Begovića ? Jeftini gol protiv Kipra i amaterski primljeni protiv Belgije. Zatim prvi gol kroz sredinu gola protiv Izraela gdje nije uspio ni ruku podignuti kamoli skočiti ? Šta bi bilo da je on nešto od toga odbranio, da je Pjanke pogodio penal, da je Lula pogodio zicer ? Hoćemoli to zaboraviti i praviti se slijepi i sve Sušiću na račun poslati ?
hizo ramidovic

#883 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hizo ramidovic »

tomo piplica - jedina dostojna zamjena za papeta!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#884 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

leo karan wrote:
mali_milojica wrote: Muzurovic-FKS
Musovic-FKS
Hadzibegic-FKS
Piric-FKS
Blazevic-FKS
Susic-FKS
Pa dosta je bilo vas drage komsije,sad malo mi da uzmemo repku. Mesa ili Amar,meni svejedno.
Hajte vala, bujrum
Sad ozbiljno.
Ja sam za Mesu,posto je Vaha nedostizan.
Nije bio selektor nikada,neka mu se da sansa.Ako nista,kao igrac je trcao kao konj,imao je celicna pluca,ako budu nasli ko upola on trcali,nece biti problema. Problem bi mozda bio,sto nikada nije radio sa svjetskim klasama i zbirovima poput nas. Na neke stare se ne bih vracao,imali ste sansu i cao.
Azrail

#885 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Azrail »

condy wrote:
Altsa wrote:

Šta sa primljeni golovima Begovića ? Jeftini gol protiv Kipra i amaterski primljeni protiv Belgije. Zatim prvi gol kroz sredinu gola protiv Izraela gdje nije uspio ni ruku podignuti kamoli skočiti ? Šta bi bilo da je on nešto od toga odbranio, da je Pjanke pogodio penal, da je Lula pogodio zicer ? Hoćemoli to zaboraviti i praviti se slijepi i sve Sušiću na račun poslati ?
Inače kad treniraš za napadača uče te da iz blizine punom snagom šutaš golmanu iznad glave, jer je nemoguće da golman dovoljno brzo digne ruke i zaustavi takav šut. Eh taj gol kroz sredinu se upravo to desilo, dobro nije baš iz blizine, ali je šut bio silovit.
condy

#886 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

VCorp wrote:
Altsa wrote:

Čuj samoprozvane stručnjake xD Pogledaj malo šta su napravili Vaha i Duško pa komentariši, koji će ti kurac Kodro ili Barbarez ? Ovo nije pitanje ko se vama sviđa i sa kim bi vi ispijali kafe po čitav dan već je pitanje najbolje opcije. Kakav je to Kodro trener ? Ili Barbarez, koliko god da ga volimo svi ? Ako cemo tako razmisljati onda nismo ni teleću glavu trebali smjenjivati.
Kovač kod komšija, kako je on uspio ?

Po tvojoj logici Vaha je bolji stručnjak od Kovača. Međutim, Kovač fantastično vodi reprezentaciju, i za dvije utakmice će najvjerovatnije obezbjediti plasman na EP. Takav rezultat se dobije kada dovedeš pravog čovjeka, sportistu, koji će biti požrtvovan svom poslu i kojima neće biti jedini motiov novac.
Tomahawk11
Globalni moderator

#887 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

condy wrote:
Altsa wrote:

Ovo moram prokomentarisati. Prvo, jesi li gledao utakmicu? Ili nisi ili si corav. Lopta je na putu do gola pogodila Spahica i promijenila pravac. Zato Begovic nije uspio reagovati. Na prvu je i meni izgledalo da je gol njegova greska, ali na usporenom se vidjelo da se lopta odbila.
Logovan

#888 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Azrail wrote: Inače kad treniraš za napadača uče te da iz blizine punom snagom šutaš golmanu iznad glave, jer je nemoguće da golman dovoljno brzo digne ruke i zaustavi takav šut. Eh taj gol kroz sredinu se upravo to desilo, dobro nije baš iz blizine, ali je šut bio silovit.
Lopta se odbila od nogu Spahića, tako da Izraelac uopšte nije imao namjeru da šutira Begoviću iznad glave.
nosara

#889 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

condy wrote: Kovač kod komšija, kako je on uspio ?

Po tvojoj logici Vaha je bolji stručnjak od Kovača. Međutim, Kovač fantastično vodi reprezentaciju, i za dvije utakmice će najvjerovatnije obezbjediti plasman na EP. Takav rezultat se dobije kada dovedeš pravog čovjeka, sportistu, koji će biti požrtvovan svom poslu i kojima neće biti jedini motiov novac.
Obezbjedice malo morgen... Oni imaju druge probleme...
Itakoto

#890 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Pojedini igraci su se vukli k'o prebijene macke po terenu, to je cinjenica. Ali je zadatak selektora da ih motivise i potakne da daju svoj maksimum. Ako to nije stanju onda je pogresna osoba na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Jednom rjecju: Safet. :D
OldMayor

#891 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Tomahawk11 wrote: Ovo moram prokomentarisati. Prvo, jesi li gledao utakmicu? Ili nisi ili si corav. Lopta je na putu do gola pogodila Spahica i promijenila pravac. Zato Begovic nije uspio reagovati. Na prvu je i meni izgledalo da je gol njegova greska, ali na usporenom se vidjelo da se lopta odbila.
Ma sta mu objasnjavas. Vidis da nije gledao utakmicu. Kao sto nije gledao ni onu protiv Kipra.

Cuj jeftin gol, a nije jeftino to sto se avdija setkao tamo kod onog kipranina dok je on nisanio za perfetktan centarsut.
Pogledati na 1.35

I odbrambeni igraci, stoje ko zakopani, dok im patuljak skace.

Jedina Begina greska je sto je vjerovao odbrani i sto je procjenio da ce valjda skociti i uzeti loptu patuljku.
todd_smith

#892 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba opcija da selektor bude stranac, tačnije neko ko nije sa našeg govornog područja je otpala.

Saznali smo također da je jedan najozbiljnijih kandidata za mjesto selektora našeg nacionalnog tima, hrvatski fudbalski stručnjak, Robert Prosinečki.
Nigdje veze
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#893 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

mali_milojica wrote:
leo karan wrote:
mali_milojica wrote: Muzurovic-FKS
Musovic-FKS
Hadzibegic-FKS
Piric-FKS
Blazevic-FKS
Susic-FKS
Pa dosta je bilo vas drage komsije,sad malo mi da uzmemo repku. Mesa ili Amar,meni svejedno.
Hajte vala, bujrum
Sad ozbiljno.
Ja sam za Mesu,posto je Vaha nedostizan.
Nije bio selektor nikada,neka mu se da sansa.Ako nista,kao igrac je trcao kao konj,imao je celicna pluca,ako budu nasli ko upola on trcali,nece biti problema. Problem bi mozda bio,sto nikada nije radio sa svjetskim klasama i zbirovima poput nas. Na neke stare se ne bih vracao,imali ste sansu i cao.
Ako cemo biti posteni jedini koji je radio sa svjetskim klasama je Ciro...naravno mislim na Hrvatske igrace koji su u tom trenutku kada su bili treci bili svjetske klase svi ostali treneri koji su bili na nasoj klupi su tu negdje u 5 dkg.
todd_smith

#894 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

OldMayor wrote:
Tomahawk11 wrote: Ovo moram prokomentarisati. Prvo, jesi li gledao utakmicu? Ili nisi ili si corav. Lopta je na putu do gola pogodila Spahica i promijenila pravac. Zato Begovic nije uspio reagovati. Na prvu je i meni izgledalo da je gol njegova greska, ali na usporenom se vidjelo da se lopta odbila.
Ma sta mu objasnjavas. Vidis da nije gledao utakmicu. Kao sto nije gledao ni onu protiv Kipra.

Cuj jeftin gol, a nije jeftino to sto se avdija setkao tamo kod onog kipranina dok je on nisanio za perfetktan centarsut.
Pogledati na 1.35

I odbrambeni igraci, stoje ko zakopani, dok im patuljak skace.

Jedina Begina greska je sto je vjerovao odbrani i sto je procjenio da ce valjda skociti i uzeti loptu patuljku.
Ma ovdje su svi zajebali.

Onaj sto mu je pustio da dodje lopta do igraca Kipra, onaj sto je pustio da onako lahko ubaci, ona 2 u odbrani sto su pustila da im se lik proseta, niti da ga prate i Begovic sto nije komunicirao sa odbranom niti kako treba izasao na loptu.

Od prvog do zadnjeg su usrali ovaj njihov prvi gol.
condy

#895 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by condy »

Tomahawk11 wrote:
Ovo moram prokomentarisati. Prvo, jesi li gledao utakmicu? Ili nisi ili si corav. Lopta je na putu do gola pogodila Spahica i promijenila pravac. Zato Begovic nije uspio reagovati. Na prvu je i meni izgledalo da je gol njegova greska, ali na usporenom se vidjelo da se lopta odbila.
Nije baš tako bilo...lopta jeste pogodila nogu Spahiću i potom oskočila ali je i dalje zadržala pravac kretanja. I prije nego se odbila od nogu Spahiću, Begović je stajao na sredini gola, nije kreno ni ljevo ni desno prilikom šuta i zbog toga je njegova rekacija nakon odbijanja lopta bila skroz slaba jer je prelako izgubio ravnotežu. Treba biti malo i kritičan a ti bi trebao nabavit i kakve naočale za gledanje :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#896 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

todd_smith wrote:
Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba opcija da selektor bude stranac, tačnije neko ko nije sa našeg govornog područja je otpala.

Saznali smo također da je jedan najozbiljnijih kandidata za mjesto selektora našeg nacionalnog tima, hrvatski fudbalski stručnjak, Robert Prosinečki.
Nigdje veze
Ne znam po cemu je to Prosinecki bolji izbor od Mese?
Ajatolah_

#897 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Kao prvo, ove kvalifikacije su otišle previše u krivom smjeru i došle do tačke kada apsolutno nijedan trener ne garantuje uspjeh. Ne treba bacati novac ako znamo da se lako može desiti da se ostane bez plasmana, a puno će otići i na isplaćivanje Papeta.

Nama prije svega treba jedan pozitivan impuls u vidu atmosfere i motivacije, a tu je Ćiro bez premca. Mislim da i on ne bi imao ništa protiv jer voli spašavati situaciju :D a što se tiče plate, kad ga je mogla priuštiti Sloboda, može i NFSBiH. Znam ja da je on cirkusant, ali opet kažem, ako želimo da se ekipa razdrma poslije očajnog starta i ako želimo dići ovu ružnu atmosferu koja je već dugo oko reprezentacije, Ćiro je najbolji lijek.

Meša je mačak u vreći, Barbarez pogotovo, Prosinečki bi mogao biti dosta skup a nisam siguran u kvalitet... tako da bi od ovih ostalih koji nisu Ćiro povratak Bake, koji je jeftin a ima iskustva u vođenju, bilo optimalno rješenje. :mrgreen:
Last edited by Ajatolah_ on 18/11/2014 12:31, edited 1 time in total.
OldMayor

#898 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

nosara wrote:
condy wrote: Kovač kod komšija, kako je on uspio ?

Obezbjedice malo morgen... Oni imaju druge probleme...
Jok eto nece, mi cemo obezbjediti.
Ljudi su prvi u grupi, prosli tesko gostovanje kod Italija koja im je glavni konkurent.

A za te druge probleme se ne brini, Hrvatska je clanica EU, drugacije se to odmah gleda.
Ocit primjer je i da tekma nije prekinuta.
todd_smith

#899 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

hrasno38 wrote:
todd_smith wrote:

Nigdje veze
Ne znam po cemu je to Prosinecki bolji izbor od Mese?
Ne znam po cemu je to bilo ko sa "naseg govornog podrucja" bolji od nekog stranca, osim eto Vahe koji ima jedini pravo iskustvo.
Murat Sabanovic

#900 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Murat Sabanovic »

imam neki osjecaj da ce to ipak biti vaha !
Locked