Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#3676 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Logovan wrote:http://sportsport.ba/blabla/kandidat-za ... agu/147494

Vidi nam kandidata što se opario na pokeru. 8-)
ozbiljniji mi je kandidat osim nego Barbarez
JThomas

#3677 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

ali razgovor sa igorom štimcem... :roll: :lol:

kraj toliko domaćih kloceva još da uvozimo kloceve, da i tu pravimo vanjskotrgovinski deficit... :roll: :lol:
VCorp

#3678 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by VCorp »

LSD wrote:

ne može obican vojnik biti general i voditi jedan korpus, jer za to imaju više vojne škole.... to je nauka citava koja su uci godinama.

A kad odapne u borbi komandant, ili general pa se brzo mora naći zamjena onda ko upada na njegovo mjesto ?

Kad sta hoce

Image
pedeset

#3679 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

Dr. Kuca wrote:
OldMayor wrote:
Dr. Kuca wrote:Dragan Vikic za selektora, on je krvario za Bosnu. Nego, po cemu barbarez poznaje repku u dusu? Ova repka i ona iz njegovog vremena nemaju nista zajednicko.
hahahah tačno tako, dobro si rekao nije vrijeme da se gleda ko je krvario za BIH, nego ko joj može istinski pomoći da se plasira na EP. Nastranu simpatije prema Barbarezu, definitivno najbolje rješenje je Baka Slišković. Pa čovjek se jadan borio i protiv Muniba Ušanovića, raznih Lopova, Salihamidžić sad igra sad neigra i opet nas dva puta doveo skoro do kraja. + Sad je još iskusniji. Baka selektor a Barba pomoćnik i onda za koju godinu Barba selektor.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#3680 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by A1fa »

Dr. Kuca wrote:
OldMayor wrote:

Kovac ima trenerskog iskustva, ovaj nije ni na igrici vodio nikoga. Kockat cemo se.
Istina, ima iskustvo. Ali nigdje kao prvi trener seniora?!!
Vodio juniore, bio pomocni trener jednu godinu i nekoliko mjeseci vodio u21.
Odmah bacen ni manje ni vise nego u baraz, a zatim na svjetsko prvenstvo!!!

I priznaj da i Barba ovo sve ima, opet bi rekao. E jebote vodio juniore i bio pomocni i vi bi ga odmah u repku. Neka prvo vodi neki prvi tim.

Nama treba upravo ta injekcija koju je Hrvatska s njim dobila prosle kvalifikacije za SP. A ne mrtvi metuzelemi mesa, hadzija itd.
Da je sa druge strane Vaha ili Magath, ili neko drugo super jako ime drugacije bi bilo.

Al neka to ti je bosnjo, ne do bog da da nekome priliku.[/quote]

Ne!! Da je imo ista, makar pola sata prvi bi bio za njega, ovako je presmjesno, da neko iz las vegaske fotelje dodje i glumi selektora. :lol: :lol: bosnjo nije ti sala.[/quote]

Kad smo Safeta prezivjeli, prezivjet cemo sve :thumbup:

Kad nece Vaha, Magath, Bajevic, onda Amar ili Barba. Buduci da se u ovim kvalifikacijama nemamo cemu nadati, ja sam za Barbareza, on je jedini koji sada moze sve nas ,,galvanizirati'' sto bi Chiro rekao :D
Njegov karakter, nastup, autoritet i ugled koji ima su sada vazniji od nekog prevelikog iskustva. Sta moze na kraju krajeva trener za 2-3 dana svaka 3 mjeseca uraditi? On samo neka poziva najbolje i neka mu najbolji igraju, neka formacijski skonta gdje koji igrac moze maksimum pruziti i on je svoje obavio. To sto on nema trenersko iskustvo, o tome neka se brine prvi klub koji ga zaposli... :roll:
Dr. Kuca

#3681 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

O kakvom ugledu pricamo?
Radio Sarajevo

#3682 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Point. wrote:
Radio Sarajevo wrote:I ponovo da kažem... jebo vas Barbarez! :D :D :D
Idi vise goni se u neku stvar, dosadan si vise. Dobro bolan, skontali smo, nevolis Barbareza i po nalogu pises protiv njega. Registrovo si se i samo se ponavljas, ofiran si.
Brate, registrovao sam se ranije :D

Kad mi neko da jedan argument koji ide u prilog njemu, ja ću popustiti. A ovdje pričamo i forumamo, svako ima pravo na mišljenje, pa i analfabete koji ga hoće za selektora iako nema nijednog jedinog osnova za to.

Nakon uspješnog bavljenja pokerom, Barba ne bi čak ni funkciju pomoćnika, što se u ovom ispod citatu jasno vidi.
Na pitanje da li bi, u slučaju da neko drugi bude izabran za selektora, prihvatio funkciju pomoćnog selektora, Barbarez je kratko odgovorio: "Ovdje je riječ o kandidaturi za selektora i o tome pričamo".
Reuf-Refko

#3683 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Reuf-Refko »

Radio Sarajevo wrote:
Point. wrote:
Idi vise goni se u neku stvar, dosadan si vise. Dobro bolan, skontali smo, nevolis Barbareza i po nalogu pises protiv njega. Registrovo si se i samo se ponavljas, ofiran si.
Brate, registrovao sam se ranije :D

Kad mi neko da jedan argument koji ide u prilog njemu, ja ću popustiti. A ovdje pričamo i forumamo, svako ima pravo na mišljenje, pa i analfabete koji ga hoće za selektora iako nema nijednog jedinog osnova za to.

Nakon uspješnog bavljenja pokerom, Barba ne bi čak ni funkciju pomoćnika, što se u ovom ispod citatu jasno vidi.
Na pitanje da li bi, u slučaju da neko drugi bude izabran za selektora, prihvatio funkciju pomoćnog selektora, Barbarez je kratko odgovorio: "Ovdje je riječ o kandidaturi za selektora i o tome pričamo".
Jel ima argumenata neki kokošar sa Grbavice, koji ne zna odakle je supalj i ne zna sutnut loptu... :lol:
Radio Sarajevo

#3684 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Korisničkoime wrote:
Jebo tebe Hadžibegić :D :D :D :D .
Nisam zaista nikad bio za Barbareza kao selektora međutim kod izbora on ili Hađija uvijek ću birati Barbareza jer mi je draža neizvjesnost koju on donosi nego ono što je izvjesno sa Hadžibegićem.
Ma jebo nas i Hadžibegić, nisam ni za njega.

Amar je moj favorit od ovoga što je ostalo, ako ne može Vaha, onda daj barem da izaberemo pravog trenera.

Rajevac bi možda bio dobar, ali nije ni on aman zaman nešto, vodio je Ganu na samo jednom SP-u, a dotad bio prilično neuspješan u srpskoj ligi.
Radio Sarajevo

#3685 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Reuf-Refko wrote: Jel ima argumenata neki kokošar sa Grbavice, koji ne zna odakle je supalj i ne zna sutnut loptu... :lol:
Ima, 11 argumenata u osam godina.

Idi na Grbavicu i izbrojaćeš ih deset, ima u Japanu još jedan, siguran sam da će ti dopustiti da vidiš, široke smo mi ruke, pogotovo prema ovima koji ne znaju kako trofej izgleda :D :D :D :D :D
Muskarac From Odakle

#3686 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muskarac From Odakle »

Po zlu izabrat ce barbareza koji ce trenersku karijeru zapocet sa nasom reprezentacijim.Nama nije potreban pocetnik nego iskusan trener ako zelimo ozbiljnost i uspjeh.Ali opet ako ce igraci dat svoj maximum uz barbareza onda neka ga stave,jebes i znalca ako vecina igraca glumi manekene.
Reuf-Refko

#3687 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Reuf-Refko »

Mislim da je SAVEZ vješto skrenuo težište sa sebe na trenera a iza svega stoji po svemu sudeći neki rascijep u savezu ili,
nažalost lični interes po svemu sudeći...jednostavno mislim da nije bilo vrijeme za otpustanje trenera nikako. I normalno da ni jedan ozbiljan trener neće u ovoj situaciji preuzet reprezentaciju kad je dovoljan jedan najmanji kiks da se izgube svi izgledi. ozbiljan trener nije spreman toliko rizikovati, logično. Znači ostaju samo oni treneri koje niko neće odnosno koji nemaju sta da izgube. Znači SAVEZ NAPOLJE !!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#3688 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Reuf-Refko wrote:Mislim da je SAVEZ vješto skrenuo težište sa sebe na trenera a iza svega stoji po svemu sudeći neki rascijep u savezu ili,
nažalost lični interes po svemu sudeći...jednostavno mislim da nije bilo vrijeme za otpustanje trenera nikako. I normalno da ni jedan ozbiljan trener neće u ovoj situaciji preuzet reprezentaciju kad je dovoljan jedan najmanji kiks da se izgube svi izgledi. ozbiljan trener nije spreman toliko rizikovati, logično. Znači ostaju samo oni treneri koje niko neće odnosno koji nemaju sta da izgube. Znači SAVEZ NAPOLJE !!!
Znaci, paPeToljuBac jedan.... :mrgreen:
SkyLimit

#3689 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Muskarac From Odakle wrote:Po zlu izabrat ce barbareza koji ce trenersku karijeru zapocet sa nasom reprezentacijim.Nama nije potreban pocetnik nego iskusan trener ako zelimo ozbiljnost i uspjeh.Ali opet ako ce igraci dat svoj maximum uz barbareza onda neka ga stave,jebes i znalca ako vecina igraca glumi manekene.
Problem je što se više ne spominje ni jedno ime koje bi odgovaralo opisu iskusan, poznat i provjeren trener, kako su pompezno u Savezu najavljivali novog selektora.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3690 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

SkyLimit wrote:
Muskarac From Odakle wrote:Po zlu izabrat ce barbareza koji ce trenersku karijeru zapocet sa nasom reprezentacijim.Nama nije potreban pocetnik nego iskusan trener ako zelimo ozbiljnost i uspjeh.Ali opet ako ce igraci dat svoj maximum uz barbareza onda neka ga stave,jebes i znalca ako vecina igraca glumi manekene.
Problem je što se više ne spominje ni jedno ime koje bi odgovaralo opisu iskusan, poznat i provjeren trener, kako su pompezno u Savezu najavljivali novog selektora.
I problem je sto nas treneri sa pomenutim pozeljnim opisom nece da vode.
Muskarac From Odakle

#3691 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Tomahawk11 wrote:
SkyLimit wrote:
I problem je sto nas treneri sa pomenutim pozeljnim opisom nece da vode.
Mislim da su mnoge pozvali na samom pocetku kvalifikacija bi bila druga prica.Ljudi su svijesni rizika i mogucnosti zato nece.Trazit nekog ko ce odvest sad reprezentaciju u francusku je isto nadat se bingu.
north

#3692 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Kako se spektakularno licitiralo sa imenima, i kako sada stoje stvari, spade knjiga na par imena od kojih većina nema angažmana barem deset bajrama, a imamo i kandidate koji ne znaju šta znači sjediti na klupi...a nečija je kandidatura baš stvar dobre zajebancije za širu narodnu masu tipa Šener i Glavaš.....Ko god bude izabran nećemo dobiti najboljeg, to je sada već jasno, ma ni blizu toga, samo se nadajmo da će biti bolji od onih koji su mu protukandidati...jer uvijek može gore od goreg..kad potoneš na dno, opet možeš se strovaliti i još više potonuti...tako da nije svejedno ko će biti i od ovih par preostalih koje se pominju....
Last edited by north on 09/12/2014 13:31, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3693 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

@MFO, to je davno konstatovano. Bajevic je trebao preuzeti reprezentaciju nakon SP. Lopinama iz saveza nije odgovaralo i sad je tako kako je. Zvucnije ime od Bajevica tesko da smo i mogli dohvatiti, ali kako to objasniti ljudima kojima je primarno namiriti svoje dupe.
SkyLimit

#3694 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Prije 5 godina kad je Sušić postao selektor baratalo se sa manje - više istim imenima kao i sada. Baždarević, Hadžibegić, Barbarez...
Muskarac From Odakle

#3695 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

U pravu si tomahawk.
FreakyStyley

#3696 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by FreakyStyley »

Ja se bojim da su svi ovi razgovori sa velikim i provjerenim imena i isticanje njihovih navodnih kandidatura (od Vahe pa do Magatha itd.) bili samo igrokaz za javnost i zamazivanje ociju.

Isto je, vjerujem, i s Barbarezom. Nesto ne vjerujem da on ima neku podrsku u izvrsnom odboru, pogotovo je nema u RS-u.

Cini mi se da se stvar svodi na dva kandidata: Hadzibegic vs Mesa i da se do sad vrsilo samo cisto prebrojavanje glasova i lobiranje. Pa ko bude imao vise stela od ove dvojice, doci ce na mjesto selektora. Mada, i dalje tvrdim da po meni Hadzibegic nazalost ima najjaci lobi, a on je najgora opcija od ponudjenih.

NS ce se na kraju oprat, kao: "Jebi ga, vidjeli ste, pokusali smo, nece niko. Evo vam Hadzija." :oops:
Last edited by FreakyStyley on 09/12/2014 13:23, edited 3 times in total.
JThomas

#3697 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JThomas »

ali baš igrokaz.
alphonse kauders

#3698 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Ove što Sergeju spočitavaju trenersko iskustvo samo da priupitam kakve smo to mi fajde imali od trenerskog iskustva Safeta Sušića i vucaranja po turskim lijevim klubovima kad taj čovjek svaku utakmicu koju je mogao zahebati taktički - zahebao je??! Pa lik se 4 godine štelio na reprezentaciji, i na kraju opet izvodi akrobacije sa sastavima gdje vezni igrači igraju kao bekovi, krilni igrači su napadači, a napadači su samo Džeko ili Ibišević (osim ako se ne povrijede, tada nije niko, odnosno tada su svi napadači).

Sergej bi, garantujem, pratio formu svih naših stalnih igrača, pratio protivnike, znao sve potencijalne reprezentativce, a baška što bi još bio nenormalno poštovan od igrača i voljen od publike. A valjda zna postaviti tim koliko-toliko, ako ga zna postavljati 99% forumaša..

Rajevac, Hadžija ili ne daj Bože Slišković nisu nikakav pomak u odnosu na trenutno stanje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3699 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Je li Maradona slobodan?
Muskarac From Odakle

#3700 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Meni je i izbor safeta bio totalna fula.Ko kaze da su mnogi sa njim bili zadovoljni?Lik nas jest odveo na svjetsko al su ga ljudi vise prozivali nego hvalili za stvari koje je radio.Pocetnicke greske koje se nebi desavale iskusnim trenerima.
Locked