Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dr. Kuca
#3651 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jebao vas nacionalni kljuc.. Bolje biti bez selektora nego da to bude barbarez.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3652 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Eto sad je otkrivena topla voda. Pa cijelo vrijeme tako funkcionise.
- shalla
#3653 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vidim krenulo uveliko ovdje spinovanje kako ćemo mi kao još na kraju plakati za Papetom
Ko god da dođe biće bolje rješenje od Safeta (da se razumijemo, ovdje mislim na Safeta od jula/avgusta 2013 pa nadalje) jer je taj Safet v2.0 izgubio sav autoritet, veći broj igrača i javnosti je okrenuo protiv sebe, trenersko znanje je svakako uvijek bilo upitno tako da Boga vam popustite sa pričom "eto šta ćemo sad"... Da dođe Braco Hadžiosmanović bio bi bolje rješenje...
Nego, on topic, moram opet napomenuti u kojoj konstelaciji sam ja za Sergeja (pošto vidim da se većina palite kao hepo kocke na pomen Sergeja kao selektora):
- Ove kvalifikacije su 90% sjebane, mora se poklopiti dosta stvari da bismo uspjeli izboriti makar baraž. U takvoj situaciji nam ni mnogo jače ime ne može garantovati EP, zato pred sljedećeg selektora treba prvo postaviti krtakoročni cilj a to je minimum 15 bodova iz preostalih 6 utakmica. Ukoliko to Sergej uspije, znači da "ima šlifa", nije to baš tako lagan zadatak. Ukoliko osvoji tih 15 bodova, pokazaće da ima perspektivu, privrženost nikad nije bila upitna, zašto mu ne dati priliku u sljedećim kvalifikacijama (igrači bi sigurno više "ginuli" za njega nego za jednog Rajevca)?
- da su mu protukandidati Vaha, Magath, Trapattoni ili eto Santini (pričam o imenima koja su se vrtila) rekao bih ok, to su treneri koji stvarno iza sebe imaju rezultat i suludo je da pored takvog trenera dajemo šansu jednom nedokazanom Sergeju ali u situaciji kada su mu protukandidati Meša, Faruk ili Amar mislim da je poprilično svejedno (ponavljam, bar što se tiče ovih kvalifikacija). Iz istog razloga sam se prije nekih 10-ak dana složio sa HZ_Semirom kada je napisao da bi on dao priliku Amaru. Nek pokaže da je mangup i nek osvoji minimalno 15 bodova, ako to uradi onda ga ostaviti na klupi, ako to ne uspije da završimo više i tu priču sa "selektorom Amarom" koja se provlači godinama...
Ko god da dođe biće bolje rješenje od Safeta (da se razumijemo, ovdje mislim na Safeta od jula/avgusta 2013 pa nadalje) jer je taj Safet v2.0 izgubio sav autoritet, veći broj igrača i javnosti je okrenuo protiv sebe, trenersko znanje je svakako uvijek bilo upitno tako da Boga vam popustite sa pričom "eto šta ćemo sad"... Da dođe Braco Hadžiosmanović bio bi bolje rješenje...
Nego, on topic, moram opet napomenuti u kojoj konstelaciji sam ja za Sergeja (pošto vidim da se većina palite kao hepo kocke na pomen Sergeja kao selektora):
- Ove kvalifikacije su 90% sjebane, mora se poklopiti dosta stvari da bismo uspjeli izboriti makar baraž. U takvoj situaciji nam ni mnogo jače ime ne može garantovati EP, zato pred sljedećeg selektora treba prvo postaviti krtakoročni cilj a to je minimum 15 bodova iz preostalih 6 utakmica. Ukoliko to Sergej uspije, znači da "ima šlifa", nije to baš tako lagan zadatak. Ukoliko osvoji tih 15 bodova, pokazaće da ima perspektivu, privrženost nikad nije bila upitna, zašto mu ne dati priliku u sljedećim kvalifikacijama (igrači bi sigurno više "ginuli" za njega nego za jednog Rajevca)?
- da su mu protukandidati Vaha, Magath, Trapattoni ili eto Santini (pričam o imenima koja su se vrtila) rekao bih ok, to su treneri koji stvarno iza sebe imaju rezultat i suludo je da pored takvog trenera dajemo šansu jednom nedokazanom Sergeju ali u situaciji kada su mu protukandidati Meša, Faruk ili Amar mislim da je poprilično svejedno (ponavljam, bar što se tiče ovih kvalifikacija). Iz istog razloga sam se prije nekih 10-ak dana složio sa HZ_Semirom kada je napisao da bi on dao priliku Amaru. Nek pokaže da je mangup i nek osvoji minimalno 15 bodova, ako to uradi onda ga ostaviti na klupi, ako to ne uspije da završimo više i tu priču sa "selektorom Amarom" koja se provlači godinama...
-
Itakoto
#3654 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Je li su ove dvije recenice povezane ili...Dr. Kuca wrote:Jebao vas nacionalni kljuc.. Bolje biti bez selektora nego da to bude barbarez.
Izgleda da je kod vas papetoljubaca najvaznije da u nastavku kvalifikacija nasljednik bude imao manje uspjeha od samog Safeta. Mada iskreno mislim da je to teoretski nemoguce.
- Dr. Kuca
#3655 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Da zelim da osvoji manje bodova onda bi prizivao barbu nestrucnjaka i pokerasa, koji nije vodio ni u vrticu nikoga. Al vazno je biti serator, sine.Itakoto wrote:Je li su ove dvije recenice povezane ili...Dr. Kuca wrote:Jebao vas nacionalni kljuc.. Bolje biti bez selektora nego da to bude barbarez.Ustani kad spomenes Barbu, sine.
![]()
Izgleda da je kod vas papetoljubaca najvaznije da u nastavku kvalifikacija nasljednik bude imao manje uspjeha od samog Safeta. Mada iskreno mislim da je to teoretski nemoguce.
- shake69
#3656 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A hoce li se napokon mijenjati i Slavica "Punto"? 
-
LSD
#3657 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
limeni wrote:bolji je i barbarez od grobara bh. fudbala a to je familija osim.
prvo je stari namjestao utakmice, pa je mali unistio bh ligu svojim marifetlucima da se dan danas nemere oporaviti.
sad stari osim lafo glumi povredu da se ne ofira po medijama dok iza ledja gura malog koji je zbog selektorske pozicije napustio zelju i od tada teleca glava podmece papetu.
barbarez ili mesa pitanje je sad!
novi selektor treba uzeti fejsala mulica iz 1860 minhen...momak 203cm visok, napadac moze biti zamjena edinu i vedadu.
decko naprosto briljira
- OldMayor
#3658 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Bravoshalla wrote:Vidim krenulo uveliko ovdje spinovanje kako ćemo mi kao još na kraju plakati za Papetom![]()
Realno, mi ove kvalifikacije nemamo sta izgubiti. Sanse su nikakve, i ako je ikada postojala neka prilika da se da Barbi da 'isproba' to je sada. Jer bolje sada dati, nego kada krenu nove kvalifikacije. Sada ako ostvari dobar rezultat, znace se da je covjek potencijal. Ako usere, ha, pa nikom nista, ionako niko ne ocekuje previse.
A ako cemo njega izostaviti da bi uvalili trenerske metuzeleme Hadziju, Mesu koji hoce pod stare dane da se malo opare, ne hvala.
I gdje su ovi silni treneri bili prije, isti taj Mesa. Gdje je bio prije 10 godina. Sad kad je vidio da ipak ima neke love u NS, hocu i ja da budem selektor, ne zbog para, nego jer volim drzavu. How yes no. Isto ko i Safet.
Barba poznaje repku u dusu. Bio je tu i borio se sa ekipom dok su bili Usa i co., a da ne izadje sa ovima na kraj.
Puna podrska, nek proba covjek, ponavljam nista nas ne kosta. A Sergej je jedina prava injekcija za ove kvalifikacije.

Last edited by OldMayor on 09/12/2014 11:11, edited 1 time in total.
- OldMayor
#3659 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Jarane pa tek zavrsila II stepen engleskog kursa i ti bi je sad tjero.shake69 wrote:A hoce li se napokon mijenjati i Slavica "Punto"?
Neka je ba jos koju deceniju.
-
Itakoto
#3660 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Da zelim bla bla pa onda bas sve nabroji... providno. Necemo dalje posto vidim da si se vec prepoznao u svojoj zadnjoj recenici.Dr. Kuca wrote:Da zelim da osvoji manje bodova onda bi prizivao barbu nestrucnjaka i pokerasa, koji nije vodio ni u vrticu nikoga. Al vazno je biti serator, sine.Itakoto wrote:Je li su ove dvije recenice povezane ili...Dr. Kuca wrote:Jebao vas nacionalni kljuc.. Bolje biti bez selektora nego da to bude barbarez.Ustani kad spomenes Barbu, sine.
![]()
- Dr. Kuca
#3661 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
majka te rodla pametnog, blago njoj.
-
LSD
#3662 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
OldMayor wrote:Bravoshalla wrote:Vidim krenulo uveliko ovdje spinovanje kako ćemo mi kao još na kraju plakati za Papetom![]()
- da su mu protukandidati Vaha, Magath, Trapattoni ili eto Santini (pričam o imenima koja su se vrtila) rekao bih ok, to su treneri koji stvarno iza sebe imaju rezultat i suludo je da pored takvog trenera dajemo šansu jednom nedokazanom Sergeju ali u situaciji kada su mu protukandidati Meša, Faruk ili Amar mislim da je poprilično svejedno (ponavljam, bar što se tiče ovih kvalifikacija). Iz istog razloga sam se prije nekih 10-ak dana složio sa HZ_Semirom kada je napisao da bi on dao priliku Amaru. Nek pokaže da je mangup i nek osvoji minimalno 15 bodova, ako to uradi onda ga ostaviti na klupi, ako to ne uspije da završimo više i tu priču sa "selektorom Amarom" koja se provlači godinama...To su ta dva razloga zbog kojih sam i ja za Sergeja, iako nema nikakvo iskustvo.
Realno, mi ove kvalifikacije nemamo sta izgubiti. Sanse su nikakve, i ako je ikada postojala neka prilika da se da Barbi da 'isproba' to je sada. Jer bolje sada dati, nego kada krenu nove kvalifikacije. Sada ako ostvari dobar rezultat, znace se da je covjek potencijal. Ako usere, ha, pa nikom nista, ionako niko ne ocekuje previse.
A ako cemo njega izostaviti da bi uvalili trenerske metuzeleme Hadziju, Mesu koji hoce pod stare dane da se malo opare, ne hvala.
I gdje su ovi silni treneri bili prije, isti taj Mesa. Gdje je bio prije 10 godina. Sad kad je vidio da ipak ima neke love u NS, hocu i ja da budem selektor, ne zbog para, nego jer volim drzavu. How yes no. Isto ko i Safet.
Barba poznaje repku u dusu. Bio je tu i borio se sa ekipom dok su bili Usa i co., a da ne izadje sa ovima na kraj.
Puna podrska, nek proba covjek, ponavljam nista nas ne kosta. A Sergej je jedina prava injekcija za ove kvalifikacije.
Ako usere, ha, pa nikom nista, ionako niko ne ocekuje previse. ....pa to isto važi i za bilo kojeg kandidata (što bi to važilo samo za Sergeja ?), ako usere nikom ništa, ako napravi neviđeni podvig bice heroj nacije.
I gdje su ovi silni treneri bili prije, isti taj Mesa. Gdje je bio prije 10 godina....a gdje je bio Barbarez prije 10 godina ili 5....napominjem da pricamo o selektorskom poslu, a ne o igrackoj karijeri....sama tema je novi SELEKTOR BiH.
Barba poznaje repku u dusu....ali Barba ne poznaje ni osnove trenerskog posla
pa hajmo onda predložiti i Šabić, Bolića, Konjića itd....oni bar ne igraju pokera, vec ganjaju neke licence - za razliku od Barbe.
-
VCorp
#3663 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
JEDAN JE KAPITEN ! Treba mu pruziti priliku jer ce imati i navijace i igrace iza sebe a i tako nemamo neke šanse. Ove bolide ostale ne treba ni komentarisati, hej da ona kretenčina Osim Jr. koji je vodio Zelju sad vodi tim sa SP u Brazilu xD Ja se kladim da Barbarez zna više od njega o fudbalu a i autoritet je neki dok ovaj izgleda kao klaun. Ne bih imao nista ni protiv Rajevca, sasvim pristojan selektor. Ali Osim, Meša ....
- Dr. Kuca
#3664 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Dragan Vikic za selektora, on je krvario za Bosnu. Nego, po cemu barbarez poznaje repku u dusu? Ova repka i ona iz njegovog vremena nemaju nista zajednicko.
- OldMayor
#3665 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pretpostavljao sam takav odgovor.LSD wrote:Ako usere, ha, pa nikom nista, ionako niko ne ocekuje previse. ....pa o isto važi i za bilo kojeg kandidata (što bi to važilo samo za Sergeja ?), ako usere nikom ništa, ako napravi neviđeni podvig bice heroj nacije.I gdje su ovi silni treneri bili prije, isti taj Mesa. Gdje je bio prije 10 godina....a gdje je bio Barbarez prije 10 godina ili 5....napominjem da pricamo o selektorskom poslu, a ne o igrackoj karijeri....sama tema je novi SELEKTOR BiH.Barba poznaje repku u dusu....ali Barba ne poznaje ni osnove trenerskog posla ...covjek, naime, nikad nije ni prismrdio klupi (cak ni juniora, pionira, kadeta, bilo kakvoj) i sad treba da se odmah uvali na klupu A selekcije, samo zato što je nekad bio igrac selekcije ....only in Bosniapa hajmo onda predložiti i Šabić, Bolića, Konjića itd....oni bar ne igraju pokera, vec ganjaju neke licence - za razliku od Barbe.
Cuj ne poznaje osnove trenerskog posla.
Zasto bih Barbu za selektora. Zato sto to nikada do sada nismo probali. Zasto ne oprobati recept komsija i ne dati priliku covjeku. Koga je to Kovac vodio prije reprezentacije? Ok, ima neko malo iskustvo ko pomocni trener, vodio koju tekmu mladih i to je to. I da je Barba vodio bubam juniore, ti bi opet reko, e joj vodio juniore i sad bi mu odmah dali A tim.
Gdje je bio prije pet godina...hm.
I ne. Ovo iznad nije jucerasnja vijest, nego vijest iz 2009. godine.Treba istaći da su se najviše spominjala imena Sergeja Barbareza, Safeta Sušića te Ljupka Petrovića pa se ova tri kandidata smatraju i najvećim favoritima za preuzimanje naše reprezentacije.
Barbarez selektor. Bajramovic i Rahimic jedni od pomocnika. Osvjeziti malo ekipu, probati sa novim snagama.
- OldMayor
#3666 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Repka u kojoj je Kovac igrao 1998 i ova sad nemaju nista zajednicko.Dr. Kuca wrote:Dragan Vikic za selektora, on je krvario za Bosnu. Nego, po cemu barbarez poznaje repku u dusu? Ova repka i ona iz njegovog vremena nemaju nista zajednicko.
Group H
1 Croatia 10
2 Italy 10
...
- Dr. Kuca
#3667 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
OldMayor wrote:Repka u kojoj je Kovac igrao 1998 i ova sad nemaju nista zajednicko.Dr. Kuca wrote:Dragan Vikic za selektora, on je krvario za Bosnu. Nego, po cemu barbarez poznaje repku u dusu? Ova repka i ona iz njegovog vremena nemaju nista zajednicko.
Group H
1 Croatia 10
2 Italy 10
...
Kovac ima trenerskog iskustva, ovaj nije ni na igrici vodio nikoga. Kockat cemo se.
- Point.
#3668 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ako se mogla sansa dati trenerskoj ublehi i anonimusu Papetu, zasto se nebi dala sansa Barbi da se pokaze? Sad je pravo vrijeme, sto rekose gore kvale su nam ionako u kurcu. Zahvaljujuci you know who.
- OldMayor
#3669 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Istina, ima iskustvo. Ali nigdje kao prvi trener seniora?!!Dr. Kuca wrote:OldMayor wrote:Repka u kojoj je Kovac igrao 1998 i ova sad nemaju nista zajednicko.Dr. Kuca wrote:Dragan Vikic za selektora, on je krvario za Bosnu. Nego, po cemu barbarez poznaje repku u dusu? Ova repka i ona iz njegovog vremena nemaju nista zajednicko.
Group H
1 Croatia 10
2 Italy 10
...
Kovac ima trenerskog iskustva, ovaj nije ni na igrici vodio nikoga. Kockat cemo se.
Vodio juniore, bio pomocni trener jednu godinu i nekoliko mjeseci vodio u21.
Odmah bacen ni manje ni vise nego u baraz, a zatim na svjetsko prvenstvo!!!
I priznaj da i Barba ovo sve ima, opet bi rekao. E jebote vodio juniore i bio pomocni i vi bi ga odmah u repku. Neka prvo vodi neki prvi tim.
Nama treba upravo ta injekcija koju je Hrvatska s njim dobila prosle kvalifikacije za SP. A ne mrtvi metuzelemi mesa, hadzija itd.
Da je sa druge strane Vaha ili Magath, ili neko drugo super jako ime drugacije bi bilo.
Al neka to ti je bosnjo, ne do bog da da nekome priliku.
-
LSD
#3670 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
jarane, jedno je uciti od trenera, biti treniran...a drugo je voditi trenerski posao....da bi bio trener, moraš završiti za to školuOldMayor wrote:Pretpostavljao sam takav odgovor.LSD wrote:Ako usere, ha, pa nikom nista, ionako niko ne ocekuje previse. ....pa o isto važi i za bilo kojeg kandidata (što bi to važilo samo za Sergeja ?), ako usere nikom ništa, ako napravi neviđeni podvig bice heroj nacije.I gdje su ovi silni treneri bili prije, isti taj Mesa. Gdje je bio prije 10 godina....a gdje je bio Barbarez prije 10 godina ili 5....napominjem da pricamo o selektorskom poslu, a ne o igrackoj karijeri....sama tema je novi SELEKTOR BiH.Barba poznaje repku u dusu....ali Barba ne poznaje ni osnove trenerskog posla ...covjek, naime, nikad nije ni prismrdio klupi (cak ni juniora, pionira, kadeta, bilo kakvoj) i sad treba da se odmah uvali na klupu A selekcije, samo zato što je nekad bio igrac selekcije ....only in Bosniapa hajmo onda predložiti i Šabić, Bolića, Konjića itd....oni bar ne igraju pokera, vec ganjaju neke licence - za razliku od Barbe.
Cuj ne poznaje osnove trenerskog posla.![]()
Pa jesi ti jarane ikakav sport ikada trenirao, pa ti kao igrac slusas trenere citav zivot i pratis, gledas sta oni rade. Da jesi, skonto bi da svaki igrac dosta toga moze nauciti kroz trodecenijsku karijeru. Jer Barba nije poceo igrat fudbal sa 25, nego sigurno sa 10-12 godina. I ti ces sad reci da taj covjek ne poznaje trenerski posao, a ucio covjek od desetina i desetina trenera.
![]()
![]()
Zasto bih Barbu za selektora. Zato sto to nikada do sada nismo probali. Zasto ne oprobati recept komsija i ne dati priliku covjeku. Koga je to Kovac vodio prije reprezentacije? Ok, ima neko malo iskustvo ko pomocni trener, vodio koju tekmu mladih i to je to. I da je Barba vodio bubam juniore, ti bi opet reko, e joj vodio juniore i sad bi mu odmah dali A tim.
Gdje je bio prije pet godina...hm.
I ne. Ovo iznad nije jucerasnja vijest, nego vijest iz 2009. godine.Treba istaći da su se najviše spominjala imena Sergeja Barbareza, Safeta Sušića te Ljupka Petrovića pa se ova tri kandidata smatraju i najvećim favoritima za preuzimanje naše reprezentacije.
Barbarez selektor. Bajramovic i Rahimic jedni od pomocnika. Osvjeziti malo ekipu, probati sa novim snagama.
![]()
![]()
ne može obican vojnik biti general i voditi jedan korpus, jer za to imaju više vojne škole.... to je nauka citava koja su uci godinama.
Barbarez je prestao igrati fudbal 2008, prije 6 godina....i to vrijeme je izgubio igrajuci pokera, umjesto da završi kakvu trenersku školu, da dobije neku licencu (ne znam treba li A licenca za selektora)....covjek naprosto ne radi taj posao, niti ga je ikad radio.
jbg moraš se malo prekaliti, raditi taj posao, steci neko iskustvo u međuvremenu...i ja cijenim Sergeja i volio bi da vidjeti jednog dana na klupi selekcije, ali sad ovakav prezelen (bez dana staža, nikad nije ni prismrdio klupi u životu) da se odmah prihvati selektorske pozicije i to A selekcije - je meni smiješno....sorry, ali to je neko moje viđenje (ne znaci da sam u pravu).
- Dr. Kuca
#3671 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
OldMayor wrote:
Kovac ima trenerskog iskustva, ovaj nije ni na igrici vodio nikoga. Kockat cemo se.[/quote]
Istina, ima iskustvo. Ali nigdje kao prvi trener seniora?!!
Vodio juniore, bio pomocni trener jednu godinu i nekoliko mjeseci vodio u21.
Odmah bacen ni manje ni vise nego u baraz, a zatim na svjetsko prvenstvo!!!
I priznaj da i Barba ovo sve ima, opet bi rekao. E jebote vodio juniore i bio pomocni i vi bi ga odmah u repku. Neka prvo vodi neki prvi tim.
Nama treba upravo ta injekcija koju je Hrvatska s njim dobila prosle kvalifikacije za SP. A ne mrtvi metuzelemi mesa, hadzija itd.
Da je sa druge strane Vaha ili Magath, ili neko drugo super jako ime drugacije bi bilo.
Al neka to ti je bosnjo, ne do bog da da nekome priliku.[/quote]
Ne!! Da je imo ista, makar pola sata prvi bi bio za njega, ovako je presmjesno, da neko iz las vegaske fotelje dodje i glumi selektora.
- OldMayor
#3672 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
5. januara 2010. godine dobio je UEFA trenersku licencu, za koju je edukaciju prošao u Jablanici.
Pored Barbareza, u narednim danima će školovanje na profi kursu okončati i nekadašnji proslavljeni bh. nogometni reprezentativci Elvir Baljić, Mirza Varešanović, Bruno Akrapović i Tomislav Piplica. Barbarez je ponosan na sebe, zadovoljan što nakon dvogodišnjeg školovanja, sa diplomom u džepu, može početi raditi kao trener.
- Uložio sam sebe 100 posto u ovu priču i jako sam sretan. Nakon završenog školovanja mogu svijetla obraza pokucati na svaka vrata u Evropi, svjestan da sam u svojoj domovini napravio veliku stvar, okončao školovanje na jednom vrhunskom nivou, u Centru za edukaciju trenera Nogometnog saveza BiH - kaže BarbarezNekadašnji kapiten naše selekcije ističe da je puno naučio, što na teoretskom, što na praktičnom planu. Sate i sate predavanja, rada na treninzima, razgovora sa instruktorima, kolegama trenerima koristit će mu u trenerskoj karijeri.
Kada sam se odlučio za trenersko školovanje, nisam želio da to bude u Njemačkoj. Želio sam da dođem u svoju zemlju, da pokažem da u Bosni i Hercegovini treneri mogu da stiču znanje. Nisam se pokajao, prezadovoljan sam.
Sergej sada očekuje trenerski angažman. Želja mu je da radi u Njemačkoj.
Bundesligu najbolje poznajem, cijelu karijeru sam proveo u Njemačkoj. Želio bih uzeti neki klub. Sada je drugačije, mogu sa svima razgovarati, jer imam diplomu u džepu. Što se tiče BiH, nisam zainteresovan za posao u svojoj domovini, jer vidim da se ništa ne mijenja na bolje. Kad dođu bolja vremena, onda ću razmisliti, ali sada ne.
Pamtimo kakav je Barbarez bio igrač, kakav patriota i s koliko ponosa je nosio dres BiH. Neki ovdašnji reprezentativci bi se malo više trebali ugledati na generaciju sjajnih nogometaša koji su nosili dres bh. nacionalnog tima Baljića, Bolića, Hibića, Konjića, Varešanovića, Musića...
Naša najjača reprezentacija se nakon poraza od Francuske našla na udaru javnosti. Pobjeda 8. oktobra u Tirani protiv Albanije se nameće kao imperativ.
- Naravno da navijam za reprezentaciju i žao mi je zbog poraza od Francuske. Atmosfera nije više onako dobra, ali šta se može. Očekujem kao i svi pobjedu protiv Albanije, koja nije nimalo naivna ekipa. Najgore je kad se nešto mora, a mi zaista trebamo i moramo dobiti Albaniju - rekao je bivši as Hanse, Borusije Dortmund, Hamburga i Bajer Leverkusena, piše San.
Pored Barbareza, u narednim danima će školovanje na profi kursu okončati i nekadašnji proslavljeni bh. nogometni reprezentativci Elvir Baljić, Mirza Varešanović, Bruno Akrapović i Tomislav Piplica. Barbarez je ponosan na sebe, zadovoljan što nakon dvogodišnjeg školovanja, sa diplomom u džepu, može početi raditi kao trener.
- Uložio sam sebe 100 posto u ovu priču i jako sam sretan. Nakon završenog školovanja mogu svijetla obraza pokucati na svaka vrata u Evropi, svjestan da sam u svojoj domovini napravio veliku stvar, okončao školovanje na jednom vrhunskom nivou, u Centru za edukaciju trenera Nogometnog saveza BiH - kaže BarbarezNekadašnji kapiten naše selekcije ističe da je puno naučio, što na teoretskom, što na praktičnom planu. Sate i sate predavanja, rada na treninzima, razgovora sa instruktorima, kolegama trenerima koristit će mu u trenerskoj karijeri.
Kada sam se odlučio za trenersko školovanje, nisam želio da to bude u Njemačkoj. Želio sam da dođem u svoju zemlju, da pokažem da u Bosni i Hercegovini treneri mogu da stiču znanje. Nisam se pokajao, prezadovoljan sam.
Sergej sada očekuje trenerski angažman. Želja mu je da radi u Njemačkoj.
Bundesligu najbolje poznajem, cijelu karijeru sam proveo u Njemačkoj. Želio bih uzeti neki klub. Sada je drugačije, mogu sa svima razgovarati, jer imam diplomu u džepu. Što se tiče BiH, nisam zainteresovan za posao u svojoj domovini, jer vidim da se ništa ne mijenja na bolje. Kad dođu bolja vremena, onda ću razmisliti, ali sada ne.
Pamtimo kakav je Barbarez bio igrač, kakav patriota i s koliko ponosa je nosio dres BiH. Neki ovdašnji reprezentativci bi se malo više trebali ugledati na generaciju sjajnih nogometaša koji su nosili dres bh. nacionalnog tima Baljića, Bolića, Hibića, Konjića, Varešanovića, Musića...
Naša najjača reprezentacija se nakon poraza od Francuske našla na udaru javnosti. Pobjeda 8. oktobra u Tirani protiv Albanije se nameće kao imperativ.
- Naravno da navijam za reprezentaciju i žao mi je zbog poraza od Francuske. Atmosfera nije više onako dobra, ali šta se može. Očekujem kao i svi pobjedu protiv Albanije, koja nije nimalo naivna ekipa. Najgore je kad se nešto mora, a mi zaista trebamo i moramo dobiti Albaniju - rekao je bivši as Hanse, Borusije Dortmund, Hamburga i Bajer Leverkusena, piše San.
- Dr. Kuca
#3673 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja sam za Mešu!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3674 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja sam za Murata Sabanovica! Ako je jos ziv.... 
- Logovan