Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
svi u napad

#3526 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Magath bi napravio cudo sa nasom repkom na WM u Rusiji. Kao sto neko napisa nije on samo strucnjak za kondiciju. Ljudi moji pa on je sa osrednjim Wolsburgom osvojio prvenstvo. Problem je sto bi nasi ljudi sad kad bi on bio selektor mislili da mi vise necemo izgubiti tekmu i da cemo se prosetati do Francuske. Njega treba dovesti i pustiti ga da radi 4 godine (optimalno) sa repkom. Uz njega staviti kao pomocnike neke nase bivse zvijezde da se uce poslu i poslije neko od njih preuzme repku. Znaci dobili bi kontinuitet, cvrstinu, igru i profesionalizam na visokom nivou. Da vas jos jednom podsjetim da su Grci tako uradili i poslije svog Svabe na klupi nastavili su sa istom igrom i odlascima na velika takmicenja. No kao sto nas narod kaze "da bog da kceri da te pasa uzme al´Cigani se oko kuce motaju". Ko god bude mi cemo navijati i dalje za repku. Dobra je stvar da ce novi selktor startati sa pobjedama protiv Andore i da ga (ko god bio) necemo odmah rascereciti na sitne komadice. Naprijed BiH. :bih:
LSD

#3527 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

i dokad ce trajati potraga za selektorom :? kad je zadnji rok da objave ime :?
oduži se ovo nešto, a ništa konkretno na vidiku....ne znam s kim više imaju obaviti razgovore :-?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3528 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

11.12
LSD

#3529 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

pa eto, još četiri dana....nemaju puno vremena

k'o što gledam samo su dva prava kandidata ;-) (Barbarez i Hadžibegić), ostalo dimne zavjese o nekim pregovorima sa Magathom, Rajevcem i slicno.

Rukfaš ili Barba, pitanje je sad :P
emigrazione

#3530 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Ma Hadzija 100000%
LSD

#3531 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

pa bolje i Hadžija 100X, nego ona trenerska neznalica Barbarez.....napominjem da mi je Sergej (uz Misketa) vjerovatno i najdraži bh reprezentativac svih vremena :!: ( moram ovo podvuci cisto zbog pojedinih likova koji ne znaju napraviti razliku između igracke i trenerske karijere, koju Barbarez i nema)
Bosanski_kralj

#3532 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

LSD wrote:pa bolje i Hadžija 100X, nego ona trenerska neznalica Barbarez.....napominjem da mi je Sergej (uz Misketa) vjerovatno i najdraži bh reprezentativac svih vremena :!: ( moram ovo podvuci cisto zbog pojedinih likova koji ne znaju napraviti razliku između igracke i trenerske karijere, koju Barbarez i nema)
Bolje i da je nema nego da je ko u Hadžibegića. :oops:
Point.

#3533 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Evo da budem prvi da se najebem majke Savezu ako izaberu Faruka ili Amara. Isto da su ublehu Papeta ostavili.
Impavidus

#3534 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Impavidus »

A kombinacija Hadzibegic selektor Barbarez pomocnik?
shake69

#3535 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shake69 »

SkyLimit wrote:Kaže onaj novinar Bikić da su svi ovi pregovori zamazivanje očiju javnosti, da su u Savezu odavno Hadžibegića proglasili novim selektorom. Doduše isti je tvrdio insajdersku da će Sušić 100% dobiti otkaz na onoj vanrednoj sjednici poslije Kipra :D
I da ga atmosfera, okolnosti, ama sve pred Haifu, podsjeca na gostovanje u Danskoj prije 10 godina kad smo zgazili Dance pa eto, ko biva , i Izraelce cemo! :-x
cyprus

#3536 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja sam siguran da Hadžibegić neće biti selektor i da je ta priča da se već sve zna šuplja...
Paul F.

#3537 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Ja se Felixu nadam. Ne zato da igrači trče na Bjelašnicu...
Edin H.

#3538 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Impavidus wrote:A kombinacija Hadzibegic selektor Barbarez pomocnik?
Moze samo obrnuto! :oops:

Nadam se da Barbarez nece prihvatiti nikakve kombinacije da bude pomocnik, kao sto je i Papeta odbio!

Gdje su sada Susicevi pomocnici u kombinacijama za selektora? :oops:
pirmin

#3539 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Sergej, da stvarno hoce biti neki trener/selektor, bi trebao da se prihvati nekog posla u Njemackoj, u nizim ligama.
Pa polako, korak po korak, da stekne iskustvo. Da je na vrijeme poceo danas bi, vjerujem, bio fiksna velicina najmanje
u drugoj ligi, medju trenerskim svijetom.

Ali jok, bolje je sa pokerskog stola loziti javnost patriotskim folovima i njima se kandidovati kao nasljednik Safeta. :oops:
Logovan

#3540 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Edin H. wrote:

Nadam se da Barbarez nece prihvatiti nikakve kombinacije da bude pomocnik, kao sto je i Papeta odbio!

A što ne bi prihvatio? Šta je problem?
cyprus

#3541 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Ja bih Barbareza želio kao pomoćnika, bez obzira ko bio selektor... Tako bi bilo razumno... Postaviti ga odmah na čelo bez ikakvog trenerskog iskustva, pa čak i bez iskazanog interesovanja za bavljenje trenerskim poslom je nerazumno... Mislim, naravno da bih ga podržo kao i sve, samo bih bio žestoko skeptičan...
LSD

#3542 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

cyprus wrote:Ja bih Barbareza želio kao pomoćnika, bez obzira ko bio selektor... Tako bi bilo razumno... Postaviti ga odmah na čelo bez ikakvog trenerskog iskustva, pa čak i bez iskazanog interesovanja za bavljenje trenerskim poslom je nerazumno... Mislim, naravno da bih ga podržo kao i sve, samo bih bio žestoko skeptičan...
a to za pomocnika samo zbog starih zasluga iz igrackih dana, jel :-) ...ona logika tipa Bio je i Baljić, pa što ne bi i Barbarez :lol:

pa valjda i za pomocnika treba biti neka kompetentna osoba, koja zna trenerski posao i koja ima nekog iskustva.
Last edited by LSD on 07/12/2014 13:03, edited 2 times in total.
LSD

#3543 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by LSD »

.
SkyLimit

#3544 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Na sjednici naredne sedmice će izgleda samo suziti izbor na tri - četiri imena, a tek na narednoj i definitivno izabrati selektora. Ovih osmero kandidata o kojima će se raspravljati na sjednici ovako bih poredao od najbolje do najgore opcije:

1. Felix Magath

2. Milovan Rajevac

3. Mehmed Baždarević

4. Sergej Barbarez

5. Amar Osim

6. Faruk Hadžibegić

7. Dragan Okuka

8. Blaž Sliškovič
Mustang1

#3545 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Samo da vidim ko je danas glavni kandidat za selektora ?
Dino Djurbuzovic

#3546 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dino Djurbuzovic »

Mustang1 wrote:Samo da vidim ko je danas glavni kandidat za selektora ?
Hajrudin Djurbuzovic hehe salim se, pozdrav
palermo

#3547 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Edin H. wrote:

nema potrebe da se nadaš, Barba neće prihvatiti nikakvu ulogu pomoćnika. one hundreed percents :D . A jedan od argumenata je svakako i to šti si rekao, zašto bi sebe potrošio kao pomoćnika, i zašto bi bio neka vrsta eventualne kolateralne štete kao što su recimo Baljić i Piplica.

I mislim SkyLimit je dobro primijetio, nema Barba nekih posebnih trenerskih ambicija, njegova jedina ambicija u fudbalskom smislu je biti selektor reprezenatcije Bosne i Hercegovine. Ili evenetualno, neka vrsta sportskog direktora reprezentacije sa znatnom slobodom u radu. A i ta ambicija će se najvjerovatnije, potrošiti nakon ovog ciklusa. Mislim da je ovo zadnji put da je Sergej uopšte u kombinacijama.

Inače, nevezano za Sergeja, da hoće izabrati bilokoga, da se ovo jednom završi. Postaje pomalo degutantno čitati sve ove priče, lobiranja, što po nivinama , što po društvenim mrežama....zapravo , sve više i više mislim, da je Savez ovo sjajno odigrao, poslao svoje kerove u obliku sportskih novinara i raznih forumski individua da podijeli narod u vezi ove teme, i skine fokus sa sebe. Došli smo u situaciju da ko god bude izabran neće jednima valjati.....dakle, idealna situacija za Savez.

Za Savez :thumbup: :D
shalla

#3548 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

cyprus wrote:Ja sam siguran da Hadžibegić neće biti selektor i da je ta priča da se već sve zna šuplja...
Bogami jako puno ljudi koje znam, a neki od njih uvijek imaju dobre informacije, govore da je Hadžija novi selektor. Nažalost :(
cyprus

#3549 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by cyprus »

SkyLimit wrote:Na sjednici naredne sedmice će izgleda samo suziti izbor na tri - četiri imena, a tek na narednoj i definitivno izabrati selektora. Ovih osmero kandidata o kojima će se raspravljati na sjednici ovako bih poredao od najbolje do najgore opcije:

1. Felix Magath

2. Milovan Rajevac

3. Mehmed Baždarević

4. Sergej Barbarez

5. Amar Osim

6. Faruk Hadžibegić

7. Dragan Okuka

8. Blaž Sliškovič
Ako su to i definitivno kandidati, onda ih ja redam ovako:

1. Magath
2. Baždarević
3. Rajevac
4. Osim
5. Hadžibegić
6. Okuka
7. Slišković
8. Barbarez

Bilo bi dobro da vidimo i tog Magatha :mrgreen: Baš me interesuje kako to izgleda kad se psuje švapska mater :oops:
Last edited by cyprus on 07/12/2014 17:50, edited 2 times in total.
Radio Sarajevo

#3550 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Jebo vas Barbarez više :D
Locked