Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
svi u napad

#3476 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by svi u napad »

Drago mi je da nekoliko forumasa podrzava moj nemoguci prijedlog Magath i Barbarez. Na zalost mufljuzi iz Saveza nisu toliko pametni da ovo odrade i rjese nas briga za 10 narednih godina. Ove price sa Vahom i Magathom su samo jeftine navlakuse kao eto oni pokusali, razgovarali tj. ucinili sve da dobiju nekog od pravih strucnjaka a ovamo vec dogovoren posao sa nekim od amatera koji ce redovno uplacivati pikslu i raditi ono sto mufljuzi narede. Naprijed BiH. :bih:
Point.

#3477 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

svi u napad wrote:Drago mi je da nekoliko forumasa podrzava moj nemoguci prijedlog Magath i Barbarez. Na zalost mufljuzi iz Saveza nisu toliko pametni da ovo odrade i rjese nas briga za 10 narednih godina. Ove price sa Vahom i Magathom su samo jeftine navlakuse kao eto oni pokusali, razgovarali tj. ucinili sve da dobiju nekog od pravih strucnjaka a ovamo vec dogovoren posao sa nekim od amatera koji ce redovno uplacivati pikslu i raditi ono sto mufljuzi narede. Naprijed BiH. :bih:
Bravo. :thumbup: Tada ce carsijaneri imati odlicnu podlogu da podjebavaju jedni druge. To im je i smisao reprezentacije, kao Zeljo i Sarajevo veliki klubovi, po evropskim standardima. Jebo vas i Amar i Hadzija. Supci i jedan i drugi.
Logovan

#3478 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

IcedMFEarth wrote:Magath, Trappattoni, Mattheus predali prijave
- glavni kandidati Baka, Amar, Meša, Faruk
NFSBiH razgovarao sa Vahom
- glavni kandidati Baka, Amar, Faruk
Santini predao prijavu
- glavni kandidati Amar i Faruk
NFSBiH razgovoarao sa Felixom
- Amar Osim novi selektor

:D
Sa ozbiljnim kandidatima se samo razgovara, čisto reda radi da ih saslušaju šta imaju za reći, pa će ih odjebati, a ovi kvazi treneri su glavni kandidati. :zid:
Butmiran

#3479 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Butmiran »

SkyLimit wrote:Još jedna navijačka grupa reprezentacije BiH izrazila podršku Barbarezu:
LJUTI KRAJIŠNICI: PISMO PODRŠKE BARBAREZU

Najpopularnije pitanje ovih dana vezano uz bh. nogomet: Ko će biti novi selektor u reprezentaciji ?

Novinama i medijima kruže razna imena. Od svih tih imena, najmanje ili gotovo nikako da se govori o našem bivšem kapitenu Sergeju Barbarezu.Udruženje navijača "Ljuti Krajišnici" ovom prilikom želi da skrene pažnju na čovjeka koji itekako zaslužuje da svoj plan vođenja reprezentacije predstavi N/FSBiH.

Svi mi znamo koliko je, za vrijeme svoje bogate igračke karijere, značio reprezentaciji i svim njenim navijačima. Kao vjerni navijači, veoma smo počašćeni da se je veliki broj ljudi javio sa željom da obnašaju funkciju selektora reprezentacije BiH. To je rezultat podizanja reprezentacije na jedan veći stepen profesionalnosti i osvajanja još većeg poštovanja diljem svijeta. Zbog te činjenice želimo da mjesto trenera dobije neko kome je iskreno stalo do reprezentacije, koja je svetinja svim njenim iskrenim navijačima.

Taj "neko" je u našim očima Sergej Barbarez! Kroz bogatu karijeru je, igrajući za njemačke velikane kao što je Borussia Dortmund, Hamburger SV ili Bayer Leverkusen te nastupajući u svetom dresu naše nogometne reprezentacije, sakupio zavidno nogometno iskustvo. Uz to od 2010. godine posjeduje i "UEFA-Pro" licencu koja mu dozvoljava da se bavi trenerskim poslom.

Pridružujemo se otvorenom pismu BHF-a jer je i nama dosta politike od strane saveza. Uvjereni smo da je Sergej Barbarez čovjek koji bi na najbolji način iskoristio pruženu priliku te opravdao očekivanja.

ŽELIMO SERGEJA BARBAREZA ZA SELEKTORA NOGOMETNE REPREZENTACIJE BiH !

Vaši "Ljuti Krajišnici"
Upada u oči da je nekada čovjek znao samo za BH Fanaticose, sada vidim na utakmicama i transparente "Ljuti Krajišnici", "BH Legion", "Armija Zmajeva", "Zmajevi Posavine" itd.
Al' baš sviju mi.
IcedMFEarth

#3480 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by IcedMFEarth »

Ja sam čini mi se još prošle godine tražio Magatha, neda mi se tražiti post :D
Edin H.

#3481 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:Sad ce nam i navijacke grupe birati selektore... Kakav smo mi cirkus.
Jok nego ce shabani birati selektora :oops:
Paul F.

#3482 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Navijači selektora, forumaši igrače a domaćice taktiku. Sve do finala ...
MOSALJOZE

#3483 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

and wrote:
Nadalje, Magath je govorio o svojoj fudbalskoj filozofiji, o viziji i programu rada u slučaju preuzimanja fukcije selektora BiH, zatim o predviđenoj strukturi stručnog štaba, kao i o planu praćenja naših igrača i protivničkih selekcija. Istakao je da želi dugoročniju saradnju sa NS/FS BIH, te je spreman voditi našu najbolju selekciju ne samo u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, nego i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.
i šta bi se više trebalo razmatrati?zakaži sutra sjednicu i imenuj selektora.barba pomoćnik
ovo je jače rješenje od vahe
Ovi debili od novinara su imali kao i uvijek exkluzivu,pa o čemu će razgovarati na sastanku nego o njegovoj viziji bem mu..
dvije lijeve

#3484 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by dvije lijeve »

Ono što se ja pitam je zašto bi bilo koji stranac ikad bio selektor BiH. Ako je to naš nacionalni tim, onda svaka čast svim tim ljudima na interesovanju, ali mi se predstavljamo svojim snagama.
I ova komisija ce vjerovatno izabrati svog igrača, a ne nekoga koga navijači žele, a ponajmanje nekog koga ovi igrači koje imamo trebaju.
I mada sam totalni željovac, ja bi volio da su za ovaj preostali dio kvalifikacija, i eventualno prvenstvo ponudili Predragu Pašiću da bude selektor. Smiren, posjeduje znanje, poštovan širom fudbalskog svijeta, i još mnogo stvari da ne nabrajam, uglavnom gospodin kojeg bi s ponosom vidio na BiH klupi.
A ovi što se nude nek čekaju narednu priliku...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3485 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

problem je sistemske prirode....npr. sa Sušićem su trebali otići i svi oni što su predložili da mu se da novi ugovor i svi oni koji su glasali za to.....ova 2 boda iz 4 utakmice su rezultat i njihoveloše procjene.

da imamo takav sistem onda nije problem da dovedeš za selektora i Bracu, ali ima da zajedno sa njim snošiš krivicu ako eksperiment ne uspije ko što se svi qorche kad nam dobro ide.
pirmin

#3486 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pirmin »

Koliko moras biti protiv nacionalne selekcije da prizivas jednog Barbareza za selektora.
Pa Sliskovic, najgore moguce rjesenje, je za njega Ancelotti. :-)
OldMayor

#3487 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Ja ne kontam zasto mislite da je razgovor sa Magathom pro forme, pa koliko vidim covjek je PREDAO prijavu da vodi repku. Dakle, to nije isto ni ko razgovori sa Vahom koji uopste nije predao prijavu i koji je odmah rekao da nece, ali eto pricat ce onako reda radi, da ne bude da ih odmah odbrusi.

Ja po izjavi Magatha vidim da on hoce, a sad je pitanje hoce li nasi takvog strucnjaka.

O tome da li ga mozemo platiti, mislim da je smijesno i pricati. Para imamo, da ih nemamo odmah bi ovi doveli bubam Blaza i zavrsili pricu.
Uostalom, i Hadzibegic, Mesa niko nas ne bi vodio za dzaba. Uzimali bi oni vise nego Safet.

Magath, idealno rjesenje. Razumije nas mentalitet, radio sa nasim igracima i zasto ne probati i tu varijantu, sa stranim selektorom. A o njegovom CV ne treba ni prica koliko je superioran u odnosu na ostale.

p.s. Da ne govorimo o tome da ime Magatha ipak nesto znaci u fudbalu, pa automatski s njim dolaze i novi sponzori i nova lova, tj. covjek ce se sam otplatiti.
pedeset

#3488 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by pedeset »

Ma samo Baku Sliškovića. Realno čovjek nas je dva puta doveo do toga da zadnja utakmica odlučuje, plus to što je imao savez nedaj ga Bože nikome sa Ušanovićem na čelu. Netreba ni spominjati koliko je ova ekipa jača od one koju je vodio Slišković. A Barbarez nek bude pomoćnik, nek uči i onda za koju godinu samostalno nek vodi reprezentaciju. Moram još napomenuti kako je Blaž Slišković bio idol jednom Zidaneu.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#3489 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

da nije prodavao 30 levata po cilkusu vec bi se do sad dva puta kvalifikovali na takmicenja.

Goni ga u pizdu materinu nek vodi Kukesi.

PS: Ah da probao je pa su ga otjerali
OldMayor

#3490 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

pedeset wrote:Ma samo Baku Sliškovića. Realno čovjek nas je dva puta doveo do toga da zadnja utakmica odlučuje, plus to što je imao savez nedaj ga Bože nikome sa Ušanovićem na čelu. Netreba ni spominjati koliko je ova ekipa jača od one koju je vodio Slišković. A Barbarez nek bude pomoćnik, nek uči i onda za koju godinu samostalno nek vodi reprezentaciju. Moram još napomenuti kako je Blaž Slišković bio idol jednom Zidaneu.
Pogledaj ti jos jednom ko je tada igrao za Baku. Ne bi ja rekao da je ova sto puta jaca. :zzzz:
Korisničkoime

#3491 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Po svem sudeći biće haman pa Hadžija ne prođe dan kada neki lik pretežno iz okruženja FKS preko naših ubleha od novinara šalje hvalospjeve o stručnosti i sposobnosti lika koji već tri godine sa svojom stručnjošću i znanjem drka qurac kod kuće.
Amar bi bio slična katastrofa kao što @Point to pametno opazi polovina Ćaršije bi sa jednim od ove dvojice bila zadovoljna nek se ima materijala za prepucavanje a repku ma daj to ionako nije neki prioritet.
Od realnih opcija Meša bi bio možda i najbolji ali mislim da ni to nećemo vidjeti nego nas čeka jedna od ove dvije navedene opcije
RtrnOfSalisbury

#3492 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

morel neki grupni trener? jedno 5-10 strucnjaka pa nek se usaglasavaju. vjerovatno nemere, bilo bi preskupo
Eborg

#3493 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Nabolja opcija koja se neće desiti. Ne može bolje a nacionalni ključ zadovoljen.

Selektor: Felix Magath (D)
Pomoćnik 1: Željko Buvač (S)
Pomoćnik 2: Sergej Barbarez (O)
Trener 1: Hasan Salihamidžić (B)
Trener 2: Zlatan Bajramović (B)
Trener 3: Mario Stanić (H)
Trener golmana: Tomislav Piplica (H)
Skaut: Borče Sredojević (S)

Dakle, stručni štab od 1 stranca, 2 Bošnjaka, 2 Srbina, 2 Hrvata i 1 ostalog.

Pa ako se ne bi kvalifikovali sa ovim stručnim štabom onda ne znam stvarno.
Logovan

#3494 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Logovan »

pedeset wrote:Ma samo Baku Sliškovića. Realno čovjek nas je dva puta doveo do toga da zadnja utakmica odlučuje, plus to što je imao savez nedaj ga Bože nikome sa Ušanovićem na čelu. Netreba ni spominjati koliko je ova ekipa jača od one koju je vodio Slišković. A Barbarez nek bude pomoćnik, nek uči i onda za koju godinu samostalno nek vodi reprezentaciju. Moram još napomenuti kako je Blaž Slišković bio idol jednom Zidaneu.
Neka kockar vodi neku drugu reprezentaciju, nas neće više.
nosara

#3495 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

mali_balon wrote:Jesam zeljevac, ali ako amar bude trener onda smo definitvno i u fudbalu dotakli dno.
Nisi...
SkyLimit

#3496 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Kad je trebalo dati višemilionski ugovor anonimnom treneru ekipa sa dna turskog prvenstva, bilo je para, a sada nema za trostrukog osvajača Bundeslige
Kako saznaje "Avazov Sport", problem pri eventualnom konačnom dogovoru s Magathom mogle bi biti finansije. Ipak, nije tajna da Magath nije jeftin trener, a N/FSBiH još nije pronašao dogovor sa bivšim selektorom Safetom Sušićem oko visine njegove odštete. Naime, Pape traži plate do juna, odnosno 500.000 KM, a čelnici Saveza su mu spremni isplatiti jednu platu - 150.000 KM.

- Oni predlažu da mi plate 150.000 maraka, koliko mi ustvari faktički duguju do dana kada su me smijenili. Dao sam im korektan prijedlog i vidjet ćemo hoće li ga prihvatiti. Ukoliko to ne učine razmatrat ću i druge mjere kako da se zaštitim i u tom slučaju naplatim novac koji mi i pripada po ugovoru, istakao je Sušić.
AmiĐa_Idriz

#3497 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

I thinks rezultat iz open :D
palermo

#3498 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

BHF_Manijak wrote:Sad ce nam i navijacke grupe birati selektore... Kakav smo mi cirkus.
Pa kad mogu novinari, vala mogu i navijači :D
SkyLimit

#3499 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

“POSLJEDNJI EUROPSKI DIKTATOR” Vojna disciplina, kažnjavanje nepodobnih, jesu li to pogodne metode za Balkance?

Image

Od samog početka procesa odabira izborničkih kandidata postalo je jasno da stranci imaju autsajderske šanse, da će, kao i svaki put do sada, prije svega tragati za domaćim stručnjakom spremnim uhvatiti se u koštac sa specifičnom reprezentacijom. No, ispostavilo se da tu mogućnost ne treba do kraja otpisati. Jer NS BiH ozbiljno razmatra mogućnost dovođenja ni manje ni više nego – Felixa Magatha.
“Posljednji europski diktator”. To je jedan od nadimaka koji su mu zalijepili i to ne bez razloga. Felix Magath poznat je i kao “mučitelj”, trener je koji igrače tjera do ruba mentalne i fizičke izdržljivosti, ali sve za dobru stvar – povratak pobjedama. Do prvog angažmana izvan Njemačke slovio je za trenera specijaliziranog za dobivanje rezultata u kratkom roku, no u Fullhamu mu to nije pošlo za rukom. No, zašto se uopće, nakon sedamnaest godina treniranja njemačkih klubova, odlučio za inozemni angažman? Bivši Bayernov predsjednik Uli Hoeness jednom je prilikom izjavio da Magath više nije dobrodošao u njemačkim klubovima i upravo u toj izjavi treba tražiti odgovor na postavljeno pitanje.

Hoeness ga poznaje

Tri je puta bio prvak Njemačke. Do bundesligaške krune Bayern je odveo u dva navrata (2004./2005. i 2005./2006.), a posljednji put na tron Njemačke popeo se u sezoni 2008./2009., s Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem u timu. Igrači s kojima je te rezultate napravio vjerojatno se neće usuditi otkriti svoje iskustvo, no u njihovo ime učinio je to Hoeness, koji u zatvoru odležava utaju poreza.
- Nikada ljude ne bih tretirao kao on. Nikada igrača ne bih htio povrijediti kao on. Trebao bi se zapitati zašto svugdje gdje je radio igrači prirede veliku proslavu nakon njegovog odlaska, rekao je Hoeness, koji je bio taj koji je u razdoblju od 2004. do 2007. dao posao Magathu.
Ipak, iako izjave igrača nisu vidjele svjetlo dana, njihova su iskustva s “mučiteljem” razotkrivena. Tako su britanski mediji uoči Magathovog dolaska u Fullham pisali o iskustvu arsenalovca Lucasa Podolskog. Ovaj se prisjetio treninga u Bayernu, nemilosrdne trke kroz borovu šumu i povratka u trening kamp, u kojem bi im Magath sakrio boce s vodom – čisto da bi vidio reakciju igrača. Jasno, Podolski i društvo nisu bili impresionirani.

“Fini kazneni sustav”

Daily Mail je naveo još jedan detalj iz razdoblja u kojem su se Podolski i Magath poslovno “družili”, detalj koji je trebao ukazati na njegovu sadističku narav.
- Lucas se pojavio u Magathovom uredu da bi bio kažnjen za ponašanje na treningu, a doživio je to da trener deset minuta zuri u njega miješajući čaj. Postupno situacija je prerasla u neugodu, da bi Magath na kraju rekao: “Možeš ići.” Tada to Podolski nije znao, ali zapravo je dobro prošao. Magathov fini kazneni sustav u Wolfsburgu bio je legendaran. Tako je nepotrebno dodavanje unatrag za vrijeme utakmice za sobom vuklo kaznu od 1000 eura, a puštanje da visoka lopta odskoči 500. Nošenje slušalica u kampu koštalo je 250 eura, a svaka minuta kašnjenja na trening koštala ih je 100 eura. Neće vas iznenaditi da je Magathov otac bio vojnik u američkoj vojsci, vojna disciplina teče njegovim genima, napisali su Englezi.
Lista igrača koji su “naletjeli” na Magathovu narav nije mala, a malo ih je koji su se uspjeli iskupiti.
Da bi vas i najmanja sitnica mogla baciti u njegovu nemilost, pokazao je primjer Brazilca Ailtona, kojem je Magath uskraćivao minutažu iz jednostavnog razloga što nije volio igrače koji ne pričaju njemački. To u reprezentaciji BiH ne bi moglo biti pravilo, no moguće da je da bi Magathu bliži srcu bili oni koji pričaju njemački – a dosta ih je.

Džeko ga poznaje

Jan Aage Fjortoft, koji je pod Magathom igrao u Eintrachtu, jednom je nezaboravno izjavio: “Ne znam bi li Felix Magath spasio Titanic, no jedno je sigurno, preživjeli bi bili u top formi.”
A uoči dolaska Magatha u Fullham u veljači oglasio se i Twitterom, napisavši: “Dragi navijači Fullhama, nikada više nećete reći ‘igrači nisu dovoljno trčali, igrači ne treniraju dovoljno, trener nije dovoljno strog’.
Fjortoft, sada TV komentator, otkrio je i sljedeću pikanteriju.
- Igrač Hamburga se srušio na jednom od trkaćih treninga, nakon čega je ostavljen u šumi. A kada se konačno dovukao do hotela, kažnjen je zbog toga što je zakasnio na doručak!

Priča o njegovim sadističkim metodama je bezbroj, no na kraju je dovoljno reći samo to da bi Zmajevi morali raditi po do sada za njih nečuvenim disciplinskim standardima za koje od aktualnih reprezentativaca zna samo Edin Džeko. Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi ovaj rješavao situacije poput Misimovićeve “mašinke” i onog “fuck you” nakon što je u kvalifikacijama za Euro 2012. pogodio protiv Bjelorusije…, a kasnije je bivši reprezentativac ustvrdio da to nije bilo upućeno Sušiću.

Klupske metode, ne reprezentativne

Važno za istaknuti u svemu ovomu, sve navedeno Magathove su metode primjenjivane u klubovima, gdje je ovaj s igračima bio u kontaktu praktički svaki dan. Reprezentacija je nešto drugo, novina i za Magatha – do sada je vodio samo klubove. Bi li smekšao? Moguće, jer upitno je kako bi za vrijeme klasičnih šestodnevnih akcija nametnuo autoritet. Zapravo bi to moglo biti i kontraproduktivno, posebno uzimajući u obzir balkansku narav na koju bi naletio. Jer zamislite samo kako bi Zmajevi reagirali kada bi ih Magath nakon upoznavanja usmjerio na višesatni uspon na neko brdo u Bosni – već bi on našao jedno dovoljno izazovno. Nema sumnje da bi ih bilo u najmanju ruku začuđenih, nezadovoljnih, ali i onih spremnih na “kontranapad”. Zanimljivo bi bilo vidjeti i to kako bi u Savezu reagirali na njegovu također opjevanu naviku da u potpunosti preuzme kontrolu, barem na razinama do kojih može doći – kao trener kontrolirao je transfere i sve ostalo vezano uz igrački kadar.
Da ne bude zabune, nismo ovdje imali namjeru sugerirati kako bi Felix Magath bio loše rješenje. Samo smo željeli reći da bi reprezentacija po prvi puta dobila vrlo, vrlo specifičnog izbornika.
Ne samo prvog stranca, nego i izbornika o kojem bi se sigurno više pisalo nego o potezima Edina Džeke, Miralema Pjanića…

MAGATHOVA KARIJERA

1995-1997 Hamburg
1997-1998 Nürnberg
1998-1999 Werder Bremen
1999-2001 Eintracht Frankfurt
2001-2004 Stuttgart
2004-2007 Bayern München
2007-2009 Wolfsburg
2009-2011 Schalke
2011-2012 Wolfsburg
2014- Fulham

Dnevni List
Pjanic15

#3500 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Pjanic15 »

Mi imamo sve, osim ovoga što Magath posjeduje i može nam uvesti, red i disciplinu. Tvrdim da nikad dalje ne bi dogurali nego sa njim, kada bi inkorpirao red i disciplinu u naš talentovani, tehnički tim, ali ne i uštimani, uređeni, disciplinovani, bili bi napokon potpuna reprezentacija. Normalno trebalo bi malo vremena za novi režim, jednu godinu da se tim adaptira, drugu da bude uigran i potpuno spreman.
Locked